Ancelotti slijpt messen richting CL-finale met uitspraak over Everton

Donderdag, 5 mei 2022 om 14:30Shane Jebbink • Laatste update: 14:31

Carlo Ancelotti heeft zich tegenover BT Sport uitgelaten over de aanstaande Champions League-finale tegen Liverpool. Real Madrid verzekerde zich woensdagavond van een ticket voor de prestigieuze eindstrijd in het miljardenbal door met een wonderlijke comeback Manchester City te verslaan (3-1, 6-5 over twee wedstrijden). Ancelotti kijkt uit naar de uitdaging en stookt het vuurtje alvast op.

De oefenmeester van Real kijkt uit naar het treffen met Liverpool op 28 mei. “Ik ben erg blij om opnieuw in een finale te staan, dat wordt een enorme uitdaging en een geweldige wedstrijd voor het voetbal”, glundert Ancelotti. De Italiaan stookt het vuurtje alvast op richting de titanenstrijd in het Stade de France in Saint-Denis. “We spelen tegen een geweldig team. Ik heb twee jaar in Liverpool gewoond, dus het voelt een beetje als een derby voor mij. Maar ik ben nog steeds een Evertonian”, maakte de trainer die tot vorig seizoen werkte bij de rivaal van Liverpool duidelijk.

Real leek af te stevenen op uitschakeling toen Riyad Mahrez Manchester City op voorsprong schoot in het Santiago Bernabéu. Door twee late doelpunten van Rodrygo dwongen de Madrilenen echter ternauwernood een verlenging af. “Wij hadden het psychologische voordeel nadat we gelijk hadden gemaakt. Zo konden we het afmaken in de verlenging”, legt Ancelotti uit. De trainer van de kersverse Spaans kampioen heeft nooit het idee gehad dat de wedstrijd al verloren was. “Ik heb op dat moment geen tijd om daarover na te denken. Natuurlijk hadden we het moeilijk, City leek de controle te hebben over de wedstrijd. Maar met de laatste kansen konden we de verlenging afdwingen.”

Hoe Real het toch nog voor elkaar kreeg om terug te komen van de achterstand is lastig te verklaren voor Ancelotti. “Het is moeilijk om te zeggen hoe we dit gedaan hebben. We zijn de club met de grootste historie, misschien heeft dat ons geholpen om door te blijven gaan.” Ook de ‘magie’ van de thuishaven van Real speelt volgens Ancelotti een rol. “Dat is zeker belangrijk, het zag er slecht uit maar we konden ergens nog energie vinden om door te gaan." Ancelotti kan bij winst van de Champions League de eerste trainer in de historie van het toernooi worden die de trofee vier keer omhoog houdt. Eerder deed hij dat met AC Milan (2003 en 2007) en in zijn vorige periode bij Real Madrid (2014).


Poll

Wie gaat de Champions League winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

137 reacties (laatste reactie door sirius)

Hoe wel ik Guardiola echt een geweldige coach vind, valt het me wel op dat hij altijd verliest van dezelfde trainers. Want een echt plan B heeft hij vaak ook niet wat me toch wel tegenvalt.

5 mei 2022 om 14:37

Goed nagebabbelt van de commentator van gisteren!

5 mei 2022 om 14:40

De uitschakeling van gister had niks te maken met wel of geen plan B. Er was niks aan de hand tot de 90ste minuut. Madrid maakte de gelijkmaker en kreeg vleugels en de City spelers lieten hun koppie hangen. Zo simpel kan voetbal soms zijn. Na de 2-1 wist je ook dat Real er over heen zou gaan met hun spirit en het publiek er achter. We maken voetbal vaak moeilijker dan het is maar momentum gooit vaak alle tactische ideeën uit het raam.

5 mei 2022 om 15:19

Precies dit, 9 van de 10 keer win je de wedstrijd. Een wedstrijd duurt 90 ( 6) minuten, dat weet ik ook maar iedereen edereen valt nu over elkaar heen om te melden dat Madrid in de 2e helft beter was en dat Guardiola zoveel fouten heeft gemaakt. Dat is toch wel erg overdreven.

5 mei 2022 om 15:30

Ik ben er zeker van dat als City niet had gescoord, dat Real Madrid dit nooit had klaargespeeld. Die goal van City heeft hun de das om gedaan.

5 mei 2022 om 17:20

@Medellin,
dat was onder Zidane ook zo. Real Madrid reageer meestal, wanneer ze achter staan. Eind baas Sergio Ramos scoort de winnende treffer in de laatste minuten.

Niets op tegen maar wel frusterend ik als Barca fan. Je denkt yes ze hebben punten laten liggen. Ook hier speelt de Spaanse scheidsrechters die vreemde beslissingen maken in het voordeel voor Real zijn.

6 mei 2022 om 09:10

Wat zeg je nou? Volgensmij heb jij dit seizoen amper Madrid gekeken. Ze hebben alles maar de scheids mee.

6 mei 2022 om 11:47

Guardiola heeft zeker wel een fout gemaakt. Door verdedigender te willen spelen, zette hij zijn eigen team eigenlijk buitenspel. Guardiola en zijn team willen de bal hebben en van daaruit door gaan. Doordat real nog niet heel sterk was en een beetje terughoudend kon city toch nog met balbezit spelen. Echter hebben ze hierdoor real niet kunnen verslaan en maar slechts de 1-0 te maken. Hierdoor kon real terugkomen omdat city eigenlijk ook niet het team en de passie heeft om te vechten voor de punten of wedstrijd. Zoals clubs als atletico en real wel hebben. Tegen atletico zag je ook al dat city in de problemen kwam toen atletico na 80ste minuut aan ging zetten om nog die gelijkmaker te maken. Alleen heeft atletico wel een mindere kwaliteit dan real

5 mei 2022 om 14:40

Een plan B had City niet geholpen hoe graag mensen dit ook willen herhalen. Het is een team dat te weinig ervaring heeft op dit niveau (mentaal). Het is (nog) geen instituut en daarom klapt het ineen. Je zag gister overduidelijk dat een deel van het team door wilde drukken en een ander deel dat niet deed en liever tijd ging rekken. En ondanks dat, hadden we het "plan-B gewauwel" niet gehoord als die ballen van Graelish gewoon in het doel belanden.

De merengues hadden niets meer te verliezen en wisten dat, waardoor ze ervoor kozen om op het einde vrijuit te kunnen spelen. Groot verschil met andere teams die soms in de 80e minuut al opgegeven hebben en enkel voor de vorm "strijden".

5 mei 2022 om 14:43

Ervaring dat woordje wordt ook overschat ik bedoel doe jonkies van Real Madrid hebben Real opsleeptouw geholpen, dus dat is een excuus verzinnen wat je doet.

5 mei 2022 om 14:50

Dat krijg je ervan, als je alleen in staat bent het eindproduct te zien.

En gebruik geen woorden die je niet begrijpt. Is een tip. Heb nergens een "excuus verzonnen".

5 mei 2022 om 15:06Camavinga die schitterde is een eindproduct? Dat hoogachtige toontje kan je wel achterwegen laten.

5 mei 2022 om 15:38

Aqua je maakt jezelf belachelijk met je gebrek aan begrijpend lezen.

5 mei 2022 om 16:49

Ik hoor de hele dag al dat Guardiola niets verkeerd heeft gedaan. Maar waarom Mahrez en Kdb wisselen? Waarom niet met Sterling beginnen als je weet dat Real moet komen? Op een gegeven moment moet een 40-jarige Braziliaan de kastanjes uit het vuur halen..niets dan hulde voor zijn speelstijl maar er is wederom genoeg aan te merken op zijn wisselbeleid en plan van aanpak.

6 mei 2022 om 16:38

@mentalist

Stop daar met je Sterling… die viel in en verloor elke keer de bal met zijn onnuttig gepingel.

Die had er nooit ingekomen als ze niet achterstonden.

5 mei 2022 om 14:42

Ik vond eigenlijk dat City dit jaar voor het eerst wel een plan B had. Ze speelden vrij defensief en probeerde vanaf minut 1 de wedstrijd dood te maken. Deden ze eigenlijk ook goed tot de 1-1, waar ze vlam ervoor ook nog 2 gigantische kansen op 2-0 hadden. Zelden een team zo volledig ineen zien storten na een tegengoal. Uiteindelijk wel een mooier affiche, Liverpool - Real.

5 mei 2022 om 14:57

Is Guardiola wel echt zo geweldig? Hij doet mee om de titel in de PL met de duurste selectie ter wereld dus dat vind ik een vrij doorsnee prestatie. In de CL faalt hij keer op keer op het moment supreme. Dan mag je imo best constateren dat hij tactisch tekort schiet voor hetwinnen van de CL. Die heeft hij 13 jaar geleden voor het laatst gewonnen. Dat is een eeuwigheid in het voetbal

5 mei 2022 om 15:04

Ieder Hans worst zou kampioen worden met city dat is geen kunst, ik zei ik vind pep wat overschat durft dat niet meer te zeggen omdat ik dan aangevallen wordt hierom. Faalt wederom door de mand in de CL.

5 mei 2022 om 15:09

Dat is natuurlijk gewoon onzin Aqua, als ze jou voor de groep zouden zetten daar word je geen kampioen hoor. Het is ook niet alsof de concurrentie koekenbakkers zijn daar in de PL.

5 mei 2022 om 15:10

Ook meeste geld uitgegeven per punt in de Premier League. Zijn teams spelen echt mooi voetbal maar is schandalig hoeveel hij uitgeeft en ik herinner me dat hij de afgelopen jaren met rare opstellingen kwam waardoor ze werden uitgeschakeld. Aan de andere kant maakt hij zijn spelers wel aantoonbaar beter.

5 mei 2022 om 15:11

@Aqua Ik snap je punt maar laat ze mij maar aanvallen dan 😄 Wat Guardiola doet met City dat doen de coaches van Bayern, PSG en Celtic al jaren in hun competities en Juventus heeft dat tot voor kort ook 10 jaar lang gedaan. Kampioen worden met de duurste selectie uit hun competitie. Dan kan je al die coaches die dat voor elkaar hebben gekregen ook gaan neerzetteb als elite coaches

5 mei 2022 om 15:13

@ajax1812 Liverpool heeft onder Klopp de helft uitgegeven van wat City heeft uitgegeven onder Guardiola en ze presteren minimaal gelijkwaardig. Dat zegt toch wel iets hoor. Guardiola heeft blijkbaar veel meer middelen nodig om Klopp bij te kunnen houden. Om over de CL nog maar te zwijgen want daar wordt hij keer op keer tactisch afgetroefd door de andere topcoaches

5 mei 2022 om 15:35

@japie_krekel ik val je niet aan ;-) maar die vergelijking klopt natuurlijk niet. City geeft veel uit, maar dat doen liverpool, chelsea, man utd en zo ook. Het verschil tussen PSG, Celtic en Bayern en de rest van de competitie is financieel veel groter. Op den duur maakt een paar miljoen meer of minder echt niet uit. Wat je vooral van city kunt zeggen is dat ze t geld te makkelijk weggeven (net als utd). De spelers die Liverpool haalt zijn vaak niet minder, maar wel veel goedkoper.

En tja...city had natuurlijk ten koste van alles een spits moeten halen afgelopen zomer. En dan kun je zeggen dat de prijs van alle topspitsen 2x over de kop gaat als CIty zich meldt... maar je kunt mij niet vertellen dat City L Diaz niet had kunnen betalen. Maar goed...die had zich nog niet bewezen als topspits en kwam dus niet op het lijstje voor. Weer gewoon heel erg goed gescout van Liverpool. De enige reden dat Jesus 2x in de basis stond tegen Real is omdat hij de laatste wedstrijd ervoor 4x had gescoord tegen happekutteveen, de nummer 19 in de competitie. Anders hadden ze weer zonder echte spits gespeeld. Met andere woorden...de selectie is niet compleet, en het geld is dus niet goed uitgegeven.

5 mei 2022 om 15:37

@japie_krekel dat zegt dus vooral iets over de scouting en de onderhandelaar bij City en Liverpool. Je kunt onmogelijk zeggen dat Liverpool een mindere selectie heeft dan Man city. Dat ie veel minder gekost heeft is duidelijk en is erg knap werk van Liverpool. Ik vraag me alleen af in hoeverre Klopp en Pep zich met de scouting bemoeien. Met de onderhandelingen en de prijs zullen ze zich vast nagenoeg niet bemoeien.
En gisteren is hij natuurlijk niet tactisch afgetroefd. Wat je zag is gewoon voetbal en dat kan gebeuren. City had kansen zat gehad om het eerder te beslissen. Real laat wederom een enorme wilskracht zien om een wedstrijd te kantelen. Ik heb pep vaak genoeg rare dingen zien doen in de CL, maar niet in dit tweeluik tegen Real. T had beide kanten op kunnen vallen. Real liet zien dat ze er het meest voor over hadden en dat geeft de doorslag, geen tactiek of wat dan ook.

5 mei 2022 om 15:49

Guardiola had het natuurlijk in die slotfase potdicht moeten gooien achterin. Zeker aangezien je weet dat Real vaak gaat stormen in de slotfase

5 mei 2022 om 16:00

Dat is echt de grootste onzin, jij bent echt de meest subjectieve persoon op VZ volgens mij. De PL is echt zwaar, die wint niet iedere hansworst met City. Dit seizoen doen ze het heel goed in de PL, maar ze staan maar 1 puntje voor op Liverpool. Iedere hansworst zou dit jaar wel kampioen worden met Real.

5 mei 2022 om 16:16

@nederland79 Een paar miljoen zal geen verschil maken inderdaad maar City heeft bijna een miljard meer uitgegeven dan Liverpool en dat is wel een enorm verschil. Wat dat betreft zit er dus helemaal niet zoveel verschil met wat een Bayern en PSG presteren in hun competities

5 mei 2022 om 16:53

En Man United geeft weer bijna net zoveel uit als City en gaat de CL niet eens halen. Ik snap je punt en Guardiola heeft door de jaren heen best wat steekjes laten vallen maar het heeft ook wel eens niet mee gezeten. Het spel dat hij met City speelt is gewoon echt heel goed zonder dat ze nou echt een absolute topspits hebben. Sommigen geven Guardiola iets teveel credits maar jij draait behoorlijk door de andere kant op.

5 mei 2022 om 17:51

United maakt er idd helemaal een puinhoop van, maar dat wil nog niet zeggen dat City iets bijzonders presteert in de PL

6 mei 2022 om 00:44

Weet je wat ik vind, het zijn allemaal tacticussen die coaches en hele goede ook. Maar de band met de spelers, bij real en liverpool zie ik onder de spelers dat er een veel betere band is tussen coach en spelers, bij city heb ik het idee dat hun vader langs de zijlijn staat. Het vechten voor elkaar wordt anders benaderd.

5 mei 2022 om 15:09

Guardiola is een overschatte trainer. Had het beste Barcelona en Bayern ooit onder zijn hoede en heeft meer dan een miljard bij City mogen spenderen. Tien jaar lang geen CL gewonnen. Wordt in de CL ook telkens tactisch overklast in de ko fase. Welke gek wisselt nu je beste speler in de halve finale van de CL? Bovendien heeft die maar één manier van spelen, geen plan B of C.

5 mei 2022 om 15:10dat zag je al vanaf minuut tijdrekken gelukkig werd dat dit keer niet beloond. Zelfs als Pep zijn spelopvatting waar hij voor staat verloochend, wint hij dit jaar alsnog geen CL beker. Voor Pep doen speelde hij behoudend, Fenomeno.... ook dat was tactisch geen succesvolle zet..

5 mei 2022 om 15:40

De Bruyne was erg slecht tegen Real. Heeft vaker moeite op het hoogste niveau. Heeft zo ver ik weet nooit iets betekend voor City in de CL wanneer City het lastig heeft.

5 mei 2022 om 15:43

somagunner dan hebben mensen nog het lef om De Bruyne in het rijtje van Modric te zetten, echt lachwekkend..

5 mei 2022 om 15:46

Grapjas. De heenmatch zijn goal en assist vergeten zeker...

5 mei 2022 om 15:49

Als Ronaldo of Messi slecht speelt wordt die ook niet gewisseld, je beste speler heeft vaak maar één moment nodig. Hij had De Bruyne moeten laten staan.

5 mei 2022 om 15:59

Ik zeg toch wanneer City het moeilijk heeft staat De Brune ook nooit op. Ik vind De Bruyne geweldig op Britse eiland maar op internationaal niveau niet veel laten zien ook niet bij België op eindtoernooien.
Dat ie in eigen huis één keer scoort en een assist levert en daarna in Madrid voor spek en bonen speelt zegt al genoeg lijkt mij. Geen elite speler wat anderen van maken, goede speler verder daar niet van.

5 mei 2022 om 16:01

De Bruyne mag de veters van Camavinga niet eens strikken

Modric is een verademing voor de sport en levert een nieuwe definitie wat een middenvelder moet zijn. De Bruyne is ook nooit op zijn niveau gekomen.

5 mei 2022 om 18:18

Tegen Atleti toch ook de beste man voor City en doorslaggevend met een assist. Dan tegen Madrid een goal en een assist als middenvelder en je kan toch onmogelijk zeggen dat ie in de CL niet levert? Wellicht niet op de manier dat een Modric constant levert op het hoogste toneel maar zo zijn er weinig. Ik zie al nauwelijks middenvelders rondlopen die in de CL zo goed leveren als De Bruyne. Dat ie met Belgie vaak teleurstelt ben ik het als Belg wel mee eens. Daar moest het altijd van Hazard komen. Afgelopen wk was hij wel zeer verdienstelijk overigens (gelukkig maar anders waren we kansloos)

5 mei 2022 om 18:54

Ik wil ook niet verkondigen dat De Bruyne waardeloos is.
Ik wil aangeven dat de hype die al jarenlang op hem geplakt is een leugen is.

Hij heeft zijn kwaliteiten en hij zal bij veel ploegen in de basis staan. Maar ik vind hem niet bijzonder genoeg.

Veel mensen zien in hem als de beste speler bij City.
Maar het was David Silva die beter dan hem was en City echt droeg. En nu staat hij naar mijn mening in de schaduw van Bernardo Silva.

5 mei 2022 om 23:44

Precies Somagunner. Bovendien presteert City niet voor niets ook uitstekend als De Bruyne geblesseerd is. Toen City in 2018/19 iets van 97 punten haalde en kampioen werd, was De Bruyne bijna heel jaar geblesseerd.

7 mei 2022 om 00:40

@El Fenomeno

Had hij het beste Barça bij hem of heeft hij er het beste Barça van gemaakt? Als je het seizoen ervoor van Rijkaard zag, dan neig ik naar dat laatste.

Bij Bayern heeft hij het maximale er niet uit gehaald, ben ik met je eens.

5 mei 2022 om 15:26

City koopt volgend seizoen een spits van 100-200m . Met een beetje een spits ipv gabriel jesus en een die wellicht een kopduel kan winnen voorin hadden ze het in de eerste wedstrijd al beslist

5 mei 2022 om 15:41

juist, dat blijft de grootste fout van city. Ja, andere clubs vroeger enorm veel voor de gearriveerde spitsen op t moment dat City aan de deur stond. Maar een liverpool pikt Diaz op voor een schijntje, dankzij heel goed scoutwerk (zo goed waren zn cijfers nog niet).

Jesus mocht nu alleen maar 2x starten omdat ie tegen Watford 4x gescoord had, maar normaal was ie niet eens begonnen en speel je weer zonder echte spits. Kan soms werken, maar uiteindelijk zie je toch dat je met een echt goede spits de meeste goals mee pikt.
En dat die spits er niet gekomen is...is dat de schuld van Pep, de technisch directeur of de scouting? Ik weet het niet.

Een hoop teams kunnen er een voorbeeld aan nemen, als het gaat om doorgaan tot het laatste moment. City had gewoon door moeten gaan gezien hun voordeel én technische en tactische kwaliteiten. Maar als je dan ziet dat Courtois een geweldige redding in huis heeft tegen Graelish en laatstgenoemde ook nog eens een bal van de lijn gehaald zag worden (waarbij City extra pech had dat het verkeerd tegen Foden aankwam daarna) én ze vervolgens een "tweede (of inmiddels tweehonderdste) wind" voelen om door te zetten en te scoren...

Dan heb je het als manager goed voor elkaar gekregen om het geloof bij de jongens erin te houden en, belangrijker nog, de zwaargewichten goed achter je te hebben staan. Als een Benzema of Modric het niet meer zouden geloven, zou dat ook afstralen op de jongere garde.

Mooie coach is Ancelotti. Een echte peoplemanager, spelers lopen weg met hem. Heb toch altijd een voorkeur voor dit soort warme, menselijke trainers. Denk dat als Ten Hag de uitstraling van een Ancelotti had wij niet zouden twijfelen of hij het zou redden bij een United.

5 mei 2022 om 14:42

Ach, ik hoor ook dat iedereen wegloopt met Ten Hag, alleen Lang en Ten Hag boterde niet zo.

5 mei 2022 om 14:43

Bande kon het ook niet vinden met Ten Hag.

5 mei 2022 om 14:47

Nou, 2 mensen in 4 jaar tijd, best een aardig trackrecord.

5 mei 2022 om 15:12

Bande had bovendien ook nog eens een totaal onrealistisch zelfbeeld en verwachtingen. Hij raakte geblesseerd, kreeg een niveau dat nooit goed genoeg was voor Ajax en alsnog ging die klagen dat hij nooit kansen kreeg. Dat kan je Ten Hag niet verwijten.

5 mei 2022 om 15:07

Dat deed FdB toch een stuk beter. Die had binnen no time heel de selecties van Inter en Atlanta tegen zich in het harnas gejaagd

5 mei 2022 om 15:23

Japie

En bij Ajax 1 dag gelijk ruzie met een van de sterspelers. Erg knap!

Nog knapper, de periode als bondcoach. Hahah vloog alle kanten op.

Lijkt me echt een prachtvent Ancelotti. Op voetbalgebied een meester, een ware legende die het voetbal naar een hoger niveau heeft getild.

5 mei 2022 om 16:26

Ik vind het zo mooi hoe stoicijns hij blijft, of hij nu voor staat, achter staat, wint of verliest. En hij blijft ook altijd keurig en respectvol. Ik kan ook echt wel genieten van de overdreven bezeten trainers als Tuchel, Simeone, etc. maar juist in dat licht vind ik Ancelotti echt een zeldzame (zeer succesvolle) vogel. Eens een gentleman, altijd een gentleman.

Het sprookje van Real is nu toch wel echt voorbij. Liverpool is een beter team. En het tempo wat we spelen is veel te hoog voor Real. Tijd voor de wraak van 2018

5 mei 2022 om 14:59

City en Liverpool ontlopen elkaar niets, qua tempo in elk geval. Dus op basis van 'tempo' zou ik niet durven stellen dat Real het tempo niet kan bijhouden. Wel speelt Liverpool heel anders en is het veel meer solide dan City heb ik het idee, met meerdere wapens. City heeft één manier van spelen en dat beheersen ze tot in de puntjes, maar Liverpool kan juist meerdere soorten voetbal spelen (vol druk en countervoetbal). Ik verwacht dan ook wel dat Liverpool wint, maar ik denk absoluut geen walk-over.

5 mei 2022 om 15:08

Exact dit werd ook gezegd toen Real tegen PSG, Chelsea en City moest spelen.

5 mei 2022 om 15:12

Veel te hoog op basis van wat? Het is niet dat real koekenbakkers in het team heeft lopen. Het gaat een leuke wedstrijd worden met veel actie maar denk niet dat de een veel beter is dan de andere.

5 mei 2022 om 15:32

City is een beter team dan Liverpool? Dat hebben we de laatste jaren wel gezien. Lijken weer de titel te winnen en bijna elke onderlinge confrontatie gaat naar City. Geinig om dan zulke reacties te lezen

5 mei 2022 om 16:02

Ik hoop het echt met je mee, maar schreeuw het niet te hard hoor. Real is een heel gek team dat zelden echt goed voetbal laat zien in de CL. Toch schakelen ze wel 3 grote ploegen uit, dat is wel een kwaliteit.

5 mei 2022 om 16:31

Miki, je komt over als een tikkeltje bevooroordeelde Liverpool fan. Voor de rest is het team van Liverpool mischien beter maar heeft Real Madrid voorin het dodelijkste wapen op de Europese velden dit seizoen. Liverpool heeft niemand van dat kaliber, alhoewel Salah enigszins in de buurt komt. Maar dan houdt het feest ook echt op.

5 mei 2022 om 18:45

Ik geef toe als het over Feyenoord en Liverpool gaat dan is het moeilijk objectief te kijken. Dan kijk ik toch vanuit de liefde voor die clubs. De kwaliteiten van Benzema die zijn ongekend. Maar wij hebben een ongekend luxeprobleem in de voorhoede. Luis Diaz, Diego Jota, Firmino, Salah en Mane zijn allemaal goed genoeg om in de basis te staan. Maar er kunnen er maar 3 spelen. En wie er ook worden opgesteld. De voorhoede draait altijd goed, net als de rest van het team.

5 mei 2022 om 20:02

Vorig seizoen schakelde real Madrid dit zelfde Liverpool nog vrij makkelijk uit. Bij Liverpool is alleen diaz en kanoute erbij gekomen. Bij Madrid alaba en camavinga. Finales zijn nooit te voorspellen

Wat een eindbaas zeg! Allemaal leuk en aardig, zogenaamd moderne coachss, Tuchel, Ohh Pep, nee Nagelsmann of Poche etc. Nou komt Don Carlo even rustig op weg naar de CL finale. In zijn eerste seizoen, met maar een uitgaven van 30 mil. Ongekend wat hij presteert! Op naar de finale! En Wengers uitspraken over hem waren on point...

Arsène Wenger: "Ancelotti trusts his players and his players trust him. He creates a great environment and he has created a team that plays together. There is no selfishness or ego. He is a great coach."

Arsène Wenger: "Real Madrid could have given up after Mahrez' goal, but they fought for every ball. That's the difference Carlo Ancelotti makes. He gives confidence and belief to his players."

5 mei 2022 om 15:03

Mee eens en hetzelfde geldt voor Zidane. Deze trainers doen niet popie jopie met allerlei wiskundig gebrabbel, maar zijn de echte tactische genieen wiens prijzenlijst het bewijs is van hun trainerskwaliteiten

5 mei 2022 om 15:20

Socio// Ik moet zeggen dat je gelijk hebt mbt ancelotti. Alhoewel ik nog steeds zijn roulatiesysteem slecht vindt is zijn wisselbeleid wel echt enorm verbeterd. En daarnaast hoeft hij geen filosofie te hebben net als zidane dat ook niet had (zidane was tactisch wel veel sterker). Ancelotti speelt de ouderwetse ‘alle ballen op de beste spelers kroos/modric/benzema/vini’ en met deze spelers is dat eigenlijk ook veel beter dan elk andere tactiek.

5 mei 2022 om 15:37

Guardiola is nog een steeds een fantastische coach. Alleen denk ik inderdaad de illusie dat hij voetbal half heeft heruitgevonden zwaar doorprikt is. Net zoals de meeste coaches, moet je beschikken over fantastische spelers om prijzen te winnen. Of in het geval van Ancelotti een coach die de spelers boven zichzelf laten uitstijgen. Het systeem van Guardiola of Xavi heeft zeker veel sterke punten (maar ook pijnpunten), maar zoals je bij Barcelona kan zien moet je daarvoor over de juiste spelers beschikken. Na die wintermercato ging het daar ook ineens veel beter. En je ziet dat Guardiola zonder een fantastische Messi net die beslissende speler mist waardoor ze gisteren waarschijnlijk doorgingen.

6 mei 2022 om 00:06

De beslissende speler is een Kane of Haaland. Niet per se Messi.

6 mei 2022 om 12:00

Maw versterk je mijn argument dat hij ook al de perfecte spelers nodig heeft voor zijn voetbal op de mat te leggen om het te paren met de beste resultaten. Het is dus geen wondercoach die mijlenver voor ligt op andere coaches. Ook al heeft hij nu 90 procent van zijn type spelers gehaald, heeft hij nog steeds iemand nodig die van een halve kans een goal maakt. Zoals Messi of Haaland of Kane. Dat maakt het verschil in veel gevallen tussen winnen of verliezen. Het systeem is niet zodanig sterk dat het dus ook lukt met een Jesus in de punt. Stel dat hij Haaland/kane haalt en dan de CL is het dan ook onlogisch om Pep ineens als supercoach te bestempelen als je kijkt over welke selectie hij dan beschikt. Uiteraard spelen ze 'fantastisch voetbal' (subjectief uiteraard) en beweer ik zeker niet dat hij geen uitstekende coach is, maar een coach die met veel minder materiaal fantastische resultaten haalt en misschien minder 'mooi' speelt, vind ik even benoemenswaardig als 'fantastische coach'.

5 mei 2022 om 15:37

Wat een onzin. Ancelotti is helemaal niet de reden dat Real door is gegaan. Ancelotti is de reden dat Real het überhaupt zo moeilijk heeft gehad in de CL met zijn rare systemen.

Tegen PSG hij hij het geluk dat PSG zoveel kansen liet liggen in Parijs en in de return zoveel fouten maakte achterin.

Tegen Chelsea uit de 3-1 cadeau gekregen van Mendy, in de return 0-4 afgekeurd, helemaal in eigen huis weggespeeld en dan op het laatst gered door Modric's pass.

Tegen City in 90 minuten 0 schoten op doel, pas op het eind met wat mazzel er 2 erin weten te schieten omdat City dachten dat ze al door waren. In Manchester hele goedkope penalty mee gekregen.

En tot slot het mazzel dat Real 3 keer achter elkaar een return mag spelen in eigen huis, inclusief 2 verleningen. Heeft allemaal niets met Ancelotti te maken.

Ancelotti gaat het nieuwe kalenderjaar niet halen. Voor kerst is hij sowieso ontslagen. Deze geflatteerde Cl overwinningen verbloemen te veel fouten die hij heeft maakt. De titel verbloemt ook veel, het lijkt alsof hij heel Spanje heeft gedomineerd maar het zijn vooral Barca en Atletico die het hebben verkloot dit jaar.

5 mei 2022 om 15:44

Gelukkig snap jij het allemaal zo goed. 👍

5 mei 2022 om 15:46

Zo kan je elke beker of trofee naar beneden halen. Elke CL winnaar is natuurlijk de overwinnaar omdat de rest het verkloot. Dat maakt je dus de sterkste, of diegene die het minst verkloot. Net als in Laliga. Straks ga je nog beweren dat Real geluk had met de loting.

5 mei 2022 om 15:53

Sociofan reageer inhoudelijk of reageer niet.

@
Concaespina

Ja elke CL winnaar heeft wat geluk nodig om een heel toernooi te winnen, snap ik ook wel, maar als je de afgelopen 3 clashes bekijkt en ziet hoeveel het Real mee heeft gezeten dan kan je het behalen van de finale niet te danken hebben aan Ancelotti.

5 mei 2022 om 16:03

"voor kerst is hij sowieso ontslagen" En dat na een seizoen dat hij kampioen is geworden, een top 5 team naar de CL finale heeft geloodst, ondanks een loodzwaar programma en nadat het roulatiesysteem zijn vruchten af begint te werpen. (Met Cama, Valverde, Ceballos die tot bloei zijn gekomen en de Braziliaantjes voorin die eindelijk beginnen te renderen) Ik denk persoonlijk dat er maar weinig trainers zijn momenteel, die zo stevig op hun plek zitten.

5 mei 2022 om 16:05

Ancelotti laat de beste spelers in hun kracht spelen en je ziet waar dat toe leidt. De kansen die de andere teams missen, mist benzema niet. De kracht van modric om heel de wedstrijd om te kantelen met 1 prachtige bal komt ook tot uitdrukking en dat meestal aan het eind van de wedstrijd. Ancelotti zijn vertrouwen in zijn spelers betaalt uit.

5 mei 2022 om 16:21

@nlmodric
@realxmadrid

Ja klopt, dat is een beetje waar ik naar toe wil gaan.

Het behalen van de finale is grotendeels te danken aan niet alleen wat geluk maar ook de kwaliteiten van bepaalde spelers die op belangrijke momenten zijn opgestaan. Niet zo zeer aan Ancelotti..

5 mei 2022 om 16:34Ancelotti is degene die ervoor heeft gezorgd dat Vini zo goed bezig, dat rodrygo zo goed is ondanks hij niet veel speelt, valverde camavinga vallejo al die spelers spelen veel beter onder ancelotti dan voorheen, maar neejoh hij is in de finale door pure geluk. Benzema heeft ook 10 ko goals door pure geluk alle doelpunten zijn hem kado gedaan.

5 mei 2022 om 16:36

De strekking van het verhaal volg ik niet. Maar letterlijk iedereen is het er toch wel over eens dat dat middenveld van Kroos-Modric-Casemiro tactisch elke keer een slechte zet is. Valverde en Camavinga moeten altijd starten.

Want je kan wel zeggen dat Camavinga geweldig inviel gisteren, maar hij zou ook gewoon geweldig kunnen starten. Dus doen alsof Ancelotti een wonder is op tactisch vlak, terwijl hij elke keer zijn middenveld laat overlopen door KCM op te stellen, lijkt me stevig overdreven.

5 mei 2022 om 17:07

One-kurd// ik snapte je punt maar nogmaals ancelotti laat de kwaliteiten van die bepaalde spelers tot bloei komen en dat is zijn verdienste.

Lierse// als starter is het niet zo geweldig als wanneer hij invalt. Tegen een moegestreden elftal kan zijn inbreng dat elftal echt slopen en overlopen.

5 mei 2022 om 17:20

Jij bent echt salty man, niet verwacht. Wie denk je dat die spelers motiveert? Letterlijk elke ploeg had opgegeven bij 0-1 in de 88e minuut. Kom op zeg. Don Carlo heeft veel fouten gemaakt rond de jaarwisseling maar heeft zich gewoon uitstekend herpakt. Ook met een goed Atleti/Barca was Real Madrid gewoon kampioen geworden, zijn gewoon ongelofelijk klinisch geweest. En hoe kun je nou 3x achter elkaar geluk hebben? Real Madrid was voetballend niet beter, maar hebben 10x meer wilskracht getoond. Modric zei het al: ‘Als je beweert dat we alleen maar door geluk hier zijn gekomen, heb je er weinig verstand van. We lachen je dan uit’. Goedkope penalties? Beiden waren terecht. De objectiviteit is ver te vinden. Ben altijd kritisch geweest op Ancelotti maar verdient hier volledige credits voor.

5 mei 2022 om 17:23

Arsène Wenger: "Ancelotti trusts his players and his players trust him. He creates a great environment and he has created a team that plays together. There is no selfishness or ego. He is a great coach."

Arsène Wenger: "Real Madrid could have given up after Mahrez' goal, but they fought for every ball. That's the difference Carlo Ancelotti makes. He gives confidence and belief to his players."

5 mei 2022 om 17:34

Ja maar kroos is gewoon slecht. Je begint toch niet slechter dan je kan om dan in het laatste half uur goed te zijn?

Vincius zal waarschijnlijk ook een totaal andere dynamiek kunnen brengen vanop de bank. Ook altijd Asensio dan maar op linksbuiten zodat Vini kan invallen in minuut 60?

5 mei 2022 om 18:23

Ik ben het met je eens dat sommigen Ancelotti nu onterecht een berg veren in de reet proppen. Er zijn genoeg kritiekpunten te vinden maar dat ie de volgende kerst niet weet te halen geloof ik niet. Allereerst moet ie het dan wel heel bont maken om er met kerst niet goed op te staan. In Spanje is er momenteel nauwelijks concurrentie en je moet ook wel flinke pech hebben in de loting om uberhaupt kans te hebben op uitschakeling in de poulefase van de CL, Madrid heeft getoond dat 2e worden en doorstoten geen reden voor ontslag is. Dus in welk scenario zou het tegen kerst dan zodanig erg zijn dat Ancelotti bij Perez op het matje geroepen zou worden? Daarnaast grijpt Perez sowieso heel zelden doorheen het seizoen in. Deinst er niet voor terug om coaches brutaal hard te slachtofferen maar wacht daar normaliter wel graag mee tot het einde van het seizoen.

5 mei 2022 om 18:55

Lierse// kroos is onmisbaar voor het positiespel van real madrid. Zonder hem kan ook niet onder de druk uitkomen en blijf je achter de feiten aanlopen. Ik doe trouwens wel alsof ik niet heb gelezen dat je kroos slecht noemt.

5 mei 2022 om 16:02

Nou ja, uitgaven van 30 miljoen euro? De spelers die er al waren hebben een vermogen gekost. Laten we nou niet doen alsof hij de goedkoopste ploeg van de knock-outfase had, want dat is natuurlijk niet zo. Bovendien zie ik al die Real Madrid-supporters ineens bizar hoog van de toren blazen, maar het is eigenlijk een klein wonder dat ze die finale uberhaupt gehaald hebben. Knap gedaan hoor, dat absoluut. Echter is het spel verre van wat je zou verwachten van een CL-finalist. Het zit ze echt heel erg mee.

5 mei 2022 om 16:09

Casemiro 6mil, valverde 6mil, kroos 25mil, modric 40mil, vini 45, benzema 45mil, militao 40mil, carvajal jeugd, courtouis 25mil, mendy 50mil, nou nou wat een godsvermogen

5 mei 2022 om 16:36

ja maar wie heb je liever een vini voor 45 mil of een grealish?

5 mei 2022 om 16:38

En wat voor salaris verdienen de heren? En wat hebben spelers als Bale en Hazard gekost? Die zitten nog steeds bij de eerste selectie immers. Isco (30 miljoen), Jovic (63 miljoen). Ga nou niet doen alsof het zo'n goedkope ploeg is, want dat is natuurlijk niet zo.

5 mei 2022 om 16:46

Zoals al aangegeven hier, valt het wel mee. Zeker vergeleken met teams als psg, chelsea en city dus. Afgelopen 3 jaar maar 30 mil uitgegeven. En veel spelers verkocht etc. Agh nja de cijfers zijn daar, hoef niet alles weer te herhalen. Iig staat Real buiten de top 20 betreft Net spent sinds 2012!, dat zegt wel genoeg.

Maar ook, vaak wordt er gezegd ja een nieuwe coach, geef em tijd, heeft nieuwe aankopen nodig etc. Zie Klopp, Pep etc. allemaal tijd gehad en giga aankopen. Carlo komt, eerste seizoen en meteen dit presteren, dat is abnormaal maar vooral omdat de verwachtingen totaal niet zo hoog waren. Laliga winnen ja maar zover in de CL komen niet. En dan zeg je het zit mee, was voetballend niet altijd best. Tsja dus? Dat boeit weinig gezien de situatie en dat je tegen 3 olieclubs speelt (met een betere selectie) die ver favouriet zijn voor de CL winst he. Psg, Chelsea en City. Als je hen dan verslaat dan boeit het echt weinig op welk manier dat gebeurd. Velen gaven elke keer Real weinig kans maar ze lieten zien dat het anders lag en elke keer maakte Carlo perfecte wissels die de wedstrijd compleet veranderde.

5 mei 2022 om 17:02

"Carlo komt, eerste seizoen en meteen dit presteren"

Vraag me af of de spelers dit hebben gepresteerd, waaronder enkele sleutelspelers, of dat Ancelotti, die met Everton vorig seizoen niet in de buurt van dit niveau kwam? Vraagje, denk jij oprecht dat Ancelotti degene is die dit, vanaf de zijlijn, heeft gepresteerd? Ik kan je 1 speler opnoemen waarvan je weet dat zonder hem er niks zou zijn gewonnen en na PSG al uitgeschakeld zouden zijn. Just 1 player.

5 mei 2022 om 17:21

Haha en de onderschatting gaat doodleuk verder, te grappig gewoon. Oh en vertel eens waar is Everton op dit moment? Hmm, vorig jaar zat Everton lang tegen de 4e plek aan, tsja. Agh men heeft totaal geen idee wat de impact is van Carlo op dit Real Madrid team. Vreemd maar het zij zo. Nee Real Madrid wint niet door Carlo, laliga ook niet door Carlo nee joh. Ze kunnen hem maar beter ontslaan. Maar owee als Chelsea wint, of Liverpool prijzen pakt, of een City. Dan is het ohh wat een geweldige coach is Tuchel zeg, Pep en Klopp. Poeh poeh. Maar hey luister naar Wenger, heeft er denk ik toch wel meer verstand van dan jij of wie dan ook hier.

Arsène Wenger: "Ancelotti trusts his players and his players trust him. He creates a great environment and he has created a team that plays together. There is no selfishness or ego. He is a great coach."

Arsène Wenger: "Real Madrid could have given up after Mahrez' goal, but they fought for every ball. That's the difference Carlo Ancelotti makes. He gives confidence and belief to his players."

5 mei 2022 om 17:24

Ja en als je De Bruyne weghaalde bij City, lag City er ook al uit. Wat is dit nou voor raar argument. Iedereen heeft toch haar sterspeler nodig, zo ook City maar zo ook Bayern met Lewa en Liverpool met Salah. Daarnaast, Ancelotti heeft met praktisch dezelfde selectie als dit seizoen een 10e plek bereikt met Everton. Everton dat nu op het randje van degraderen staat… Ancelotti heeft veel fouten gemaakt dit seizoen, maar hij heeft er een geweldig team van gemaakt dat strijdt voor elke meter. Heb dit lang gemist bij Real Madrid.

5 mei 2022 om 17:58

Dus het team wat vorig seizoen halve finale haalde en 1 goal verwijderd was van Landskampioen en seizoen daarvoor landskampioen werd was zoveel slechter dan dit team met Ancelotti? Is gewoon weer Benzema dependancy zoals Ancelotti zelf toegaf.

5 mei 2022 om 18:04

KDB? Was niet eens de belangrijkste speler voor hun in de CL.

"Agh men heeft totaal geen idee wat de impact is van Carlo op dit Real Madrid team. Vreemd maar het zij zo. Nee Real Madrid wint niet door Carlo, laliga ook niet door Carlo nee joh"

Nee, dat zeg je goed, met zoals elk team waren het de spelers die het deden. Je gelooft teveel in de myth of the coach. Voor die clowns als Klopp, Pep, Tuchel geldt hetzelfde: de spelers winnen de prijzen. Zonder Mendy, Thiago, Salah, Trent en Benzema zouden al deze trainers niet zo succesvol zijn geweest. Dus, dát zijn degene die het daadwerkelijk gepresteerd hebben.

5 mei 2022 om 18:53

Dus jij zegt nu letterlijk dat alle coaches gewoon zinloos zijn? Wat is je punt preciesv

6 mei 2022 om 09:15

Grappig dat je net de 2 benoemd die dit seizoen bij mekaar 10 wedstrijden gespeeld hebben ofzo. Punt is vergeleken met City, Chelsea en PSG is het zeker een goedkoop ploeg.

6 mei 2022 om 13:32

Tegen Real Madrid:

Mendy (24 miljoen)
Christensen (transfervrij)
Thiago Silva (transfervrij)
Rudiger (35 miljoen)
James (eigen jeugd)
Kante (36 miljoen euro)
Jorginho (57 miljoen)
Mount (eigen jeugd)
Azpilicueta (9 miljoen)
Havertz (80 miljoen)
Pulisic (64 miljoen)

Of tellen de wisselspelers dan ineens wel mee?

Hoe Ancelotti zo rustig blijft is echt bizar. Bij 2-1 reageerde die precies hetzelfde als toen we 0-1 achter stonden. Wat een trainer haha.

5 mei 2022 om 16:27

Viel me ook op. De rustigste man in het stadion. Je moet het maar doen. Simeone, Klopp, Guardiola, Tuchel en consoorten hadden al drie keer het veld rondgelopen voordat Ancelotti drie keer met zijn ogen knippert.

5 mei 2022 om 18:26

Als ie niet als een malle met die kaken van hem maalt op een kauwgom zou je haast denken dat ie koudbloedig is en het metabolisme van een leguaan heeft.

Wat een trainer! En wat een ploeg!
Real Madrid is de definitie van nooit opgeven dit seizoen

Ik weet niet waarom maar het klinkt zo raar dat Ancelotti recordhouder CL titels als manager kan worden. Nouja, niet raar dat hij het kan worden maar meer dat het record pas staat op 3 stuks. Je zou denken dat een Ferguson,Benitez,Lippi,Van Gaal toch de 4 al hadden aangetikt gezien hun staat van dienst en lange trainerscarriere. Blijkbaar niet. Ancelotti kan dit jaar beetje een God onder de trainers worden dus. meeste CL’s als trainer winnen is net zo prestigieus als wanneer een speler het zou doen. Altijd jammer gevonden dat hij nooit een 2e periode bij Milan wilde. Zelfs Napoli en Everton trok hij voor. Enfin. Misschien wilde hij z’n legendarische status bij Milan niet verminderen met wat hij neerzetten tussen 2003-2007

Het is een wonder dat dit Real in de finale staat. Vind het geen heel sterk team en hebben veel geluk gehad. Maar ze zijn en blijven wel taai. Hopelijk haalt Liverpool haar niveau in de finale en hebben ze niet veel pech, dan heb je de terechte winnaar.

5 mei 2022 om 15:14

Hoezo een terechte winnaar? Volgens mij staan beide ploegen terecht in de finale. Kijkende naar de weg van real heeft real het meer verdiend dan Liverpool.

5 mei 2022 om 15:18

Ze hebben misschien geen sterk team maar wel een sterke Benzema!

5 mei 2022 om 15:42

Ik denk dat elke knockoutwedstrijd net een zegen is geweest voor de CL qua amusementswaarde en entertainment. Als je daarbovenop 3 van de vooraf aangeduide potentiele winnaars naar huis stuurt, kan je niet anders zeggen dan dat het een dikverdiende finaleplaats is waar ze alles voor hebben moeten geven. Dat het niet in jouw straatje past is iets anders.

5 mei 2022 om 15:47

Terechte winnaar? Haha ja joh. Real verslaat psg, Chelsea, city en zou dan ook nog eens Liverpool moeten verslaan om de CL te winnen en dan zouden zij niet de terechte winnaar zijn. Maar een Liverpool dat doorging tegen een Inter, Benfica en Villareal, dat zou dan wel de terechte winnaar zijn? Owkee, goed verhaal hoor.

5 mei 2022 om 16:06

Wel met de kanttekening dat Real Madrid bij vlagen helemaal dol werd getikt. Buiten Tottenham heb ik nog nooit een ploeg gezien waartegen zoveel 100 procent kansen om zeep werden geholpen. Nu dwing je geluk natuurlijk af en ik heb zeker respect voor wat ze hebben gepresteerd, maar alles word nu wel veel mooier gemaakt dan het in werkelijkheid is.

5 mei 2022 om 16:53

Funny dat we dit niet mogen zeggen over de gemakkelijke route die Real eerder eens gehad heeft in de CL maar nu het niet Real maar de tegenstander betreft mag het wel. En dan zeg jij zonder blozen dat anderen niet hypocriet moeten reageren.

5 mei 2022 om 17:33

Samcro, als Liverpool wint is het gewoon terechte winnaar inderdaad. Het gaat erom dat Liverpool niet heeft gewonnen en al terechte winnaar wordt genoemd. Als dit zo was in 2016, had ik het ook zo gezegd… Er zit een duidelijk verschil in. En kennelijk is dat voor jou moeilijk te onderscheiden👍

Ik lees vrij weinig kritiek naar Ederson die als een slappe zak naar de bal ging bij de 1-0. Bij de 2-0 dook hij niet eens terwijl de bal richting het midden werd gekopt. Courtois keepte als een beest.
Ederson is naar mijn mening best overschat, erg goede sweeper en voetballend bijna net zo goed als een middenvelder maar op de lijn is hij middelmatig.

5 mei 2022 om 15:15

Het heeft nooit 1-0 of 2-0 gestaan.

5 mei 2022 om 15:16

Bij de 1-1 en 2-1 mijn excuses.

5 mei 2022 om 16:07

Die mening deel ik wel. Puur op basis van z'n keeperskwaliteiten vind ik hem zeker geen topkeeper. Hij voetbalt alleen beter dan menig veldspeler.

5 mei 2022 om 16:14

Great minds think alike

5 mei 2022 om 16:46

Dat voetballen vind ik heel goed meevallen. Vind het echt niet bijzonder bij Ederson. Oogt vaak te nonchalant. Dat zag je bijvoorbeeld duidelijk in de heenmatch tegen City. En als hij iets met zijn handen moet doen, is het al helemaal niets. Bij die 1-1 staat hij weer veel te zelfvoldaan te keepen. Courtois had daar tussen gezeten.

5 mei 2022 om 16:54

Ederson ramde die bal aan het begin van de blessuretijd linea recta naar Courtois waar hij die beter bij zich had gehouden om wat tijd te winnen. Ongebrijpelijke actie.

5 mei 2022 om 17:27

Inderdaad was dat bijna vergeten. Nog een moment van hem dat de wedstrijd misschien koste.

Mensen die denken dat liverpool wel even de klus gaat klaren zijn 🤡

Hij had 20 minuten de tijd om 2 doelpunten te scoren voor een gelijkspel. Hij wisselde Kroos, Casemiro en Modric. Dan ben je wel Einstein dan moet je wel weten wat je doet.

City had gewoon pech met het afmaken en Real geluk dat zij niet eerder meer kaarten kregen. City had de bal in de laatste minuten in de ploeg moeten houden, na de 1-1 zeker. En als het dan 2-1 wordt weet je dat het over is voor City. Dan heeft 1 ploeg vleugels en de andere lood in de schoenen.

5 mei 2022 om 15:49

Noem je dan ook even de klap van Laporte op Modric! Was gewoon roodwaardig. Of de handsbal op Cancelo! Of Walkers duw in Vini's rug, doorgebroken speler! Of Jesus op Militao wat ook geel had moeten zijn! Agh ja! 🤦

Ik vind de prestaties van Dick Schreuder bij PEC Zwolle knapper dan die van Ancelotti bij Real.
Maar Ancelotti is natuurlijk wel een echte vakman met zijn conduitestaat.

5 mei 2022 om 16:31

Dick Schreuder is een lichtgewicht die alsnog gaat degraderen met PEC. Absoluut niet vergelijkbaar met Ancelotti

Some celebrate titles, while others celebrate a win in one single game. The difference between lions and cockroaches........

5 mei 2022 om 16:47

Edgar Allan Poe?

5 mei 2022 om 19:04

Heeft toch meer dat brutale van Mark Twain, daar zet ik mijn geld op!

Nooit eerder gehoord. Een coach die de CL kan winnen (met Real) en tegelijk degradeert (als Evertonian).

5 mei 2022 om 16:36

Zou je haast denken dat het de spelers zijn die bepalen of er prijzen worden gewonnen en stiekem het meest verantwoordelijk zijn voor het succes. Tussen jou en mij, denk je nou echt dat Carlo zonder Courtois achterin en Benzema zijn bijna 60 goals assists, inclusief 15 in de CL zo ver was gekomen? We weten allebei het antwoord op die vraag.

5 mei 2022 om 17:37

Domme reactie. Zeg ik normaal nooit maar gewoon dom. Hoever was Guardiola in 2009 en 2011 zonder Messi en Xavi gekomen? Hoe ver was Zidane zonder Ronaldo en Modric gekomen? Hoe ver was Bayern in 2020 gekomen zonder Lewandowski en Muller? Kom op zeg je kan dan bij elke winnaar wel zo’n argument hebben. Iedereen die zijn 2 beste spelers verliest, gaat inleveren in prestaties. Logisch

5 mei 2022 om 17:53

In je eerste zin beschrijf je je eigen reactie. Knap. Vorig seizoen halve finale en op 1 goal na Landskampioen. Dus doen alsof Ancelotti degene is die dit heeft gepresteerd is, zoals je het zelf zegt, dom inderdaad. Ook dat je na Ronaldo Modric als beste speler opnoemt onder Zidane is een teken dat je er weinig van snapt. Bale, Benzema, Marcelo, Kroos etc waren echt niet minder belangrijk dan Modric hoor.

5 mei 2022 om 18:56

Ik zeg niet dat Ancelotti het allemaal zelf gedaan heeft. Maar hij heeft natuurlijk gewoon een aandeel gehad, net als Zidane een aandeel had in het vorige seizoen. Jij doet iedereen denken dat coaches zinloos zijn. Daarnaast was Modric naar mijn mening gewoon de beste speler na Ronaldo. Daarnaast was het gebruikt als voorbeeld. Mijn bedoeling was meer: pak 2 belangrijke spelers van een team af, dan gaan zij niet kunnen presteren.

5 mei 2022 om 19:36

Oké. Ik begreep je dan niet helemaal goed. Mijn punt was juist niet specifiek om Ancelotti te bekritiseren, maar eerder dat dit eigenlijk voor bijna elke coach geldt. Zie huilende Klopp langs de zijlijn vorig seizoen toen halve team geblesseerd was. En nu? Staat hij weer op de voorpagina alsof hij eigenhandig naar de finale hielp en de spelers maar marionetten zijn die minder credits verdienen. Mensen die zeggen dat een trainer het heeft gepresteerd ipv de spelers, ik snap doe niet. Vandaar dat ik reageerde op hem. Ancelotti is een echte gentleman, zie hem.10x liever dan die clownsbende uit de PL. Of Simeone etc.

5 mei 2022 om 16:56

Rijkaard degradeerde met Sparta en won het jaar daarop de CL met Barca.

5 mei 2022 om 17:05

Zegt álles over deze 2 selecties en vrij weinig over Rijkaard. Bewijst idd dat met dat goddelijke materiaal bij Barca destijds, zelfs een kip langs de zijlijn prijzen zou pakken.

6 mei 2022 om 09:41

Toch gek dat mensen nog steeds dergelijke achterlijkheden geloven. Vooral als je beweert dat het alles zegt over de selectie, terwijl hij na het winnen van de CL, objectief gezien kwaliteitsinjecties heeft gekregen en daarna geen grote prijs meer gewonnen werd.

Zou de manager dan tóch grote invloed hebben?

Hij flikt het kunstje toch maar weer. Team is relatief vrij oud. Blijft ijzig kalm met voorsprong of achterstand. Denk dat hij zich van binnen op zit te vreten. Schat Liverpool toch wel iets hoger in. Hopende op een spannende wedstrijd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4280 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
CasemiroMiddenvelder10
Dani CeballosMiddenvelder10
T. CourtoisKeeper10
E. CamavingaMiddenvelder10
T. KroosMiddenvelder10
L. ModrićMiddenvelder10
NachoVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

69 fans
Coach, 63 jaar
SeizoenClub
2021- Real Madrid
2019-2021 Everton
2018-2019 Napoli
2016-2017 Bayern München
2013-2015 Real Madrid
Laatste voetbalnieuws

Ancelotti bevestigt vertrekwens Casemiro na gesprek van vrijdagochtend

Carlo Ancelotti legt zich neer bij het naderende vertrek van Casemiro. De dertigjarige middenvelder hoefde niet te vertrekken bij Real Madrid, maar hij lijkt definitief te hebben gekozen voor een vierjarig...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 19 augustus
Manchester United ziet in Yannick Carrasco een goed alternatief voor Antony en Cody Gakpo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren