De tiener van Ajax die op de deur van het eerste elftal klopt

Zaterdag, 7 mei 2022 om 09:30Jordi Tomasowa • Laatste update: 12:29

De Keuken Kampioen Divisie geldt al decennialang als kraamkamer voor binnen- en buitenlandse talenten en ook dit seizoen lopen er op het tweede niveau weer veel voetballers met potentie rond. Voetbalzone, de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie, licht wekelijks een van deze talenten uit, met deze keer aandacht voor Kian Fitz-Jim, die dit seizoen een vaste waarde is bij Jong Ajax, waar hij van alle selectiespelers de meeste minuten heeft gemaakt.

Door Jordi Tomasowa

“In eerste instantie wilde ik helemaal niet naar Ajax gaan”, onthult Fitz-Jim, wanneer hij wordt gevraagd naar de stap die hij in 2019 maakte. Als vijftienjarige, talentvolle middenvelder besloot hij destijds de jeugdopleiding van AZ te verlaten voor die van Ajax. “Ik vond het heel leuk bij AZ. Ik was daar echt op mijn gemak, maar op een gegeven moment ging ik ook een beetje praten met mijn vader, moeder, familie en met mijn zaakwaarnemer. Ik ging zelf ook nadenken en toen dacht ik: misschien is het beter als ik naar Ajax ga.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Fitz-Jim speelt sinds 2019 in de jeugdopleiding van Ajax, nadat hij eerder voor SC Buitenveldert, AFC en AZ speelde.

Een kleine drie jaar later staat Fitz-Jim nog altijd achter zijn keuze. Vanuit de Onder 17 werkte hij zich op Sportpark de Toekomst omhoog en volgde op 21 december 2020 tegen Telstar (1-2) zijn debuut in het betaald voetbal. “Toen ik net aansloot bij Jong Ajax, had ik wel wat moeite met het niveau. Het waren best wel zware trainingen. Eigenlijk zou ik terugkeren naar de Onder 18, maar diezelfde week maakte ik mijn debuut. Toen mocht ik toch blijven bij Jong Ajax en ging het eigenlijk steeds beter. Volgens mij heb ik het afgelopen seizoen toch nog rond de twintig wedstrijden gespeeld.”

Met Fitz Jims schatting is weinig mis, want in het eerste seizoen kwam de middenvelder uiteindelijk tot 21 duels in de Keuken Kampioen Divisie. Ondanks dat er in de eerste maanden bij Jong Ajax veelvuldig een beroep op hem werd gedaan, stond zijn eerste seizoen bij de beloftenploeg vooral in het teken van acclimatiseren. “Ik maak zelf niet heel makkelijk vrienden en voel me ook niet zo snel ergens thuis, dat heb ik ook als ik naar een hoger team ga”, bekent Fitz-Jim. “Ik wist wel wie die jongens waren die in Jong Ajax speelden, maar ik kende er niet heel veel.” Dat hij vervolgens ook mocht meetrainen met de A-selectie en ineens met grote namen op het veld stond was daarentegen wel een kleine jongensdroom. “Dat is mooi. Ik kom uit Amsterdam, ben altijd fan van Ajax geweest. Dat heeft ook wel meegespeeld in mijn keuze om naar Ajax te gaan. Voordat ik hier kwam speelden jongens als Blind en Tadic er al. Als je dan met hen mag trainen, is dat geweldig.”

In de Keuken Kampioen Divisie treft Fitz-Jim tegenstanders die vaak fysiek sterker, ouder en conditioneel verder zijn dan hij. Het contrast heeft hij zelf onbewust in één beeld gevangen via een Instagram-post over zijn debuut. Op de gedeelde foto is te zien hoe hij het duel aangaat met de 35-jarige routinier Niels Fleuren van TOP Oss. “Voetballen in de Keuken Kampioen Divisie is gewoon heel anders”, erkent Fitz-Jim. “Ik ben zelf niet de sterkste, maar in de jeugd heb ik er nooit echt last van gehad. In mijn eerste weken bij Jong Ajax en nu nog steeds merk je wel dat het verschil in fysiek opzicht best wel groot is. Er wordt vaak een andere manier van voetbal gespeeld. Veel meters maken, knokken.” Des te knapper is het dat hij dit seizoen van alle selectiespelers de meeste minuten in Jong Ajax heeft gemaakt. “Ik wil altijd zoveel mogelijk spelen. Ik denk dat ik het vaak ook wel heb afgedwongen, het is gewoon top dat ik zoveel minuten heb gemaakt.”

Fitz-Jim namens Jong Ajax in duel met de inmiddels 35-jarige routinier Fleuren van TOP Oss.

Volgens Fitz-Jim heeft assistent-trainer Mitchell van der Gaag een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling die hij de afgelopen twee seizoenen heeft kunnen maken. “Mijn band met Van der Gaag is heel goed. Toen hij vorig jaar hoofdtrainer van Jong Ajax was kon ik ruiken aan de Keuken Kampioen Divisie. Ik ben hem heel erg dankbaar voor het feit dat ik toen zoveel heb mogen spelen. Daardoor kon ik dit seizoen echt mijn eigen spel in Jong Ajax laten zien.” Fitz-Jim stelt echter wel dat Van der Gaag een iets andere trainer is dan John Heitinga. “Van der Gaag probeert je vooral heel erg te prikkelen op mentaal gebied. Ik denk dat ik daar wel heel erg veel aan heb gehad. Als ik hem nu zie, dan maken wel altijd even een praatje.”

Jong Ajax is bezig aan een indrukwekkend seizoen. De ploeg van trainer John Heitinga staat met nog één speelronde te gaan op een zevende plaats en kan afhankelijk van de resultaten van Roda JC en Excelsior ook nog vijfde eindigen. Het enige smetje op de zeges in het begin van het seizoen, was dat de ploeg er maar niet in slaagde om een clean sheet te noteren. Begin november wisten de Amsterdamse beloften tegen Telstar voor het eerst in 45 wedstrijden weer eens de nul te houden. “We waren er wel mee bezig, maar het is natuurlijk geen echte noodzaak om de nul te houden”, zegt Fitz-Jim. “Het is het belangrijkste dat je wint, maar gaven wel tegen elkaar aan dat we weer eens zonder tegendoelpunten moesten zien te winnen. Of ik er een verklaring voor heb waarom het zo lang niet lukte om de nul te houden? De Keuken Kampioen Divisie is wel echt een gekke competitie”, geeft Fitz-Jim met een glimlach aan. “Heel veel wedstrijden vallen er acht of negen goals.”

Nu het seizoen erop zit kan Fitz-Jim er met een goed gevoel op terugblikken. “Ik denk dat ik op zich wel tevreden mag zijn, maar er zijn ook wel wedstrijden die ik niet heb gespeeld of duels waarin ik voor mijn doen niet goed speelde.” Als hoogtepunt springt er voor hem één duel écht uit. “Dan moet ik gelijk denken aan NAC thuis. We speelden als team sowieso heel goed en daardoor kon ik zelf ook uitblinken. We wonnen 6-3, ik denk dat dit mijn beste wedstrijd was van dit seizoen.”

En zijn er nog belangrijke lessen die hij dit seizoen heeft geleerd? “Niet genoegen nemen met wat je hebt”, vertelt Fitz-Jim. “Ik wil niet zeggen dat ik per se een gemakzuchtig persoon ben, maar het is wel iets wat bij mij kan spelen als het goed gaat. Dat betekent niet dat mijn mindere periodes dit jaar door gemakzuchtig kwamen, maar het kan wel een rol hebben gespeeld. Ik moet ervoor waken dat dit niet gebeurt. Eind vorig jaar had ik bijvoorbeeld een periode dat het even niet lekker ging. Daarna heb ik me wel weer herpakt.”

In totaal speelde Fitz-Jim tot nog toe vijftien jeugdinterlands voor Oranje.

De middenvelder speelde dit seizoen zijn meeste wedstrijden als ‘nummer 6’, terwijl Heitinga hem ook enkele wedstrijden op de ‘nummer 8’-positie opstelde. Het zijn de posities die de voorkeur van Fitz-Jim genieten. “Dan heb ik het spel voor me”, legt hij uit. “Ik heb een goede techniek en inzicht en ben iemand die nu vooral de opbouw verzorgt, maar ik denk dat ik in de derde fase, voor de goal, ook een bijdrage kan leveren.” Zijn er eigenlijk middenvelders aan wie Fitz-Jim zich graag spiegelt? “Frenkie de Jong en Pedri van Barça vind ik allebei heel goed. Naar dat soort type spelers kijk ik graag en daar houd ik wel van. Barça is naast Ajax ook mijn favoriete club. Het zou mooi zijn, mocht ik daar uiteindelijk ooit kunnen spelen.”

Fitz Jim focust zich echter eerst op de korte termijn en durft zijn doel voor komend seizoen al hardop uit te spreken. “Ik wil graag aansluiten bij Ajax 1. Ik hoop dat ik regelmatig kan meetrainen, terwijl ik mijn wedstrijden nog steeds bij de beloftenploeg blijf spelen en daar belangrijk kan zijn.” Er staan de talentvolle middenvelder komende maand mogelijk al mooie weken te wachten, aangezien Oranje Onder 19 eerst de tweede kwalificatiefase voor het EK speelt, waarna twee weken later het jeugdtoernooi zelf op de kalender staat. “Ik denk dat het altijd mooi is om voor het Nederlands elftal te spelen”, zegt Fitz-Jim. “Ik heb nog nooit een EK of een ander toernooi met Oranje gespeeld, dus dat zou ook wel heel bijzonder zijn. Voor mij is het nog wel afwachten, want volgens mij botst het een beetje met de voorbereiding op het nieuwe seizoen met Ajax. Ik zou er in ieder geval graag bij willen zijn, maar de voorbereiding met Ajax is ook belangrijk. Het is een beetje een dilemma”, zo sluit Fitz-Jim lachend af.

Naam: Kian Fitz-Jim
Geboortedatum: 5 juli 2003
Club: Jong Ajax
Positie: Middenvelder
Sterke punten: techniek, passing, behendigheid

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht dat is gedeeld door @kianfitzjim

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door a123)

Leuk talent dit heeft echt zeker wel bepaalde kwaliteiten en het lukt hem ook steeds meer om deze kwaliteiten te gebruiken. Zijn fysiek en conditie blijven nog wel een sta in de weg als die echt zijn debuut wil gaan maken in de hoofdmacht. Maar niet ieder talent hoeft op zijn 18e al zijn debuut te maken in Ajax 1 en zijn ontwikkeling loopt gestaagd, wie weet wat er nog mogelijk is!

Ben wel benieuwd naar zijn beweegredenen om alsnog de overstap te maken naar Ajax, terwijl hij dit zelf eigenlijk niet wilde. Zou hij dan toch een beter carrière pad hebben voorgeschoteld gekregen dan bij AZ, of is het toch geld?

5 mei 2022 om 19:19

Precies. Laatst tegen MVV live aan het werk gezien. Wat een slappe speler, verbazingwekkend hoe angstig hij de duels ingaat. Technisch wellicht wel voldoende, maar op deze manier heeft hij (nog) niets te zoeken in de eredivisie wat ook geen schande is.

6 mei 2022 om 09:44

Daarom snap ik dit artikel ook niet zo goed ! Weer dan onnodige hypen om niks…. Technisch zeker een prima speler , maar verdedigend en ook in de duels lijkt het helemaal nergens op. Dat is niet erg als je dan aanvallend iets laat zien, maar de meest minuten maken en dan 0 goals en 2 assist is ronduit matig.

6 mei 2022 om 17:27

Het kan ineens snel gaan Baradona. Kijk naar Taylor die afgelopen jaar een enorme stap heeft gemaakt en klaar lijkt voor een plekje bij 1. Jim zal inderdaad vlieguren moeten maken, fysiek en tactisch sterker worden, maar dat weet ie zelf denk ik ook wel.

6 mei 2022 om 17:51

Dat hij angstig de duels in gaat is totaal niet mijn ervaring. Ik vond hem juist een beetje te hard compenseren waardoor hij onnodige kaarten pakte. Het zou dus kunnen dat het tegen MVV een momentopname was.

5 mei 2022 om 12:28

@rs84,

Ik denk niet dat Suljemanis en Daramys het niet gaan laten doordringen.
Denk zelf dat Ziyechs en Frenkies meer door laten dringen dat het zeker wel de moeite waard is.

5 mei 2022 om 12:30

Huh? De tijden dat spelers uit Jong Ajax de norm waren ligt al weer even achter ons toch? Ik bedoel, tuurlijk zullen talenten zoals Timber, Gravenbergh, Taylor, Rensch, Regeer altijd wel boven komen drijven.

Maar om succes te halen in Europa moet je nu eenmaal investeren. Dat hebben de afgelopen jaren wel bewezen denk ik? Ik bedoel, de Boer moest het doen met de Sana's en Ebecilio's.. Maar toen werden we door alles en iedereen uitgeschakeld en was zelfs het halen van een Europees toernooi geen zekerheidje.

Gelukkig is daar nu enigzins verandering in gekomen.. Al zal in de situatie waarin Nederland zich bevind wel altijd kampioen moeten worden om uberhaupt CL te kunnen spelen.

Fitz-Jim komt dan ook veels te kort voor Ajax 1. Mist de creativiteit, het gogme wat bijvoorbeeld een Nouri wel had. Iets wat niet onbelangrijk is, zeker wanneer je fysiek ook weinig in de melk te brokkelen hebt..

5 mei 2022 om 12:39

Alsjeblieft geen Heitinga. Veel te vaak is het spel niet om aan te zien en hij wordt ook te veel geholpen door de individuele kwaliteit van Ajax 1 spelers. Er is nog steeds geen lijn te zien in het spel en hoe simpel de jongens nog tegendoelpunten krijgen is ongelofelijk, deels te wijten aan jeugdigheid maar ook zeker de organisatie, of het ontbreken daarvan.

6 mei 2022 om 12:58

@rs84
Je bent aan het Cherry picken om je gelijk te halen. Je kan ook vragen hoeveel Blinds, Tadics, Anthonies, Sanchezs, Martinezs, Miliks, Alvarzs en Zychecs moet Ajax nog halen?
Het is een simpel feit dat na het halen van duurdere spelers dan we gewend waren de prestaties in de CL kwamen.
Scouten is niet zo makkelijk. Suljemani leek een toptalent bij Heerenveen. Als het eruit gekomen was, dan werd het een slimme transfer genoemd en had Ajax aardig kunnen verdienen. Werkt het niet, dan verlies je geld. Maar onder de streep houdt Ajax genoeg geld over aan de goede transfers om ook de mindere aankopen te kunnen betalen.
Altijd de juiste spelers scouten die hun potentie waarmaken is echt onmogelijk. Kijk maar naar alle clubs in Europa.

Dit Jong Ajax team is denk ik wel een van de meest talentvolle teams die je gaat zien. Ik zie voor bijna iedereen wel een rol weggelegd bij het eerste, als ze zich ontwikkelen zoals ze nu doen. Rasmussen is een degelijke spits, dolberg achtig type. Unuvar had eigenlijk al bij het eerste moeten zitten, Van Axel Dongen, die als een van de grootste talenten wordt gezien en al zijn debuut heeft gemaakt.

Op het middenveld dan Fitz-Jim natuurlijk, Delgado die een goede indruk maakt, Hlynsson is ook een fijne voetballer.

Achterin baas/salah-eddine die zich allebei goed aan het ontwikkelen zijn. Persoonlijk meer fan van Salah-Eddine. Hillen ben ik dan weer iets minder gecharmeerd van, maakt teveel foutjes. Aertssen vind ik dan wel weer heel goed, heeft iets weg van Timber qua indribbelen. Rechtsback valt het dan wel weer tegen.

Dan heb je nog Raatsie, waar ik persoonlijk niet zo fan van ben, maar Setford die er ook vaker staat weer wel.

Denk dat er komend jaar veel jongens door gaan breken.

5 mei 2022 om 12:29

Dit is de meest saaie, plichtmatige Jong Ajax in jaren... Het is dat af en toe spelers van Ajax 1 mee mogen doen waardoor het iets wat interessant wordt. Maar voor de rest zijn het allemaal 13 in een dozijn spelers..

Met uitzondering van Unuvar natuurlijk. Maar daar had ik eigenlijk ook iets meer van verwacht.

Nee, ik zie in dit Jong Ajax (en zelfs de elftallen daaronder) niet de pareltjes ala de Jong, Nouri, de Ligt, Klaassen, van de Beek die wij in het verleden wel hebben gezien.

5 mei 2022 om 12:34Dan kijk je denk ik niet genoeg naar Jong. Van Axel Dongen, Delgado en Fitz-Jim zijn echt geen 13 in een dozijn spelers. Aertssen vind ik ook veel beter dan gemiddeld rond die leeftijd, Salah-Eddine heb ik altijd al een fijne linksback gevonden.

Misehouy vind je ook maar niks dan? Wordt gezien als 1 van de grotere talenten van zijn lichting in Nederland.

5 mei 2022 om 14:02

@ajax1812, Als ik naar jong Ajax kijk zie ik echt wel veel talent, maar ik heb toch niet echt het gevoel dat er veel het eerste van Ajax gaan halen, en zeker niet op korte termijn.

5 mei 2022 om 17:13

@ajax1812 dat wordt toch ieder jaar gezegd over jong ajax 🙈😂 neem als voorbeeld eiting, dat zou toch echt de nieuwe 'messi' zijn. Het is maar een voorbeeld en zijn er zat die het wel halen maar neem dit soort teksten tegenwoordig met een korreltje zout.

5 mei 2022 om 18:14

Zo ken ik er ook nog wel een paar. Werkelijk niemand hier heeft dat over Eiting geroepen. Die stond nooit bekend als een van de pareltjes uit de jeugd, sterker nog er was juist vanaf het begin twijfel

5 mei 2022 om 18:15

Eiting de nieuwe Messi?? Waar heb je dat in godsnaam gehoord xD

5 mei 2022 om 19:56

Aertssen is 6e keus bij Oranje o18 dus dat ie veel beter dan rond die leeftijd is vind ik zwaar meevallen, kan leuk voetballen maar totaal niet verdedigen.

6 mei 2022 om 11:11

@ajax1812, maar die jongens spelen op Fitz Jim na bijna nooit. In hem zie ik het trouwens ook niet zitten. Misehouy is zeker een hele leuke speler maar nog geen uur in totaal bij Jong gespeeld. Delgado, Axel Dongen, Aertsen zitten omgerekend ook maar tot 2/3 volle wedstrijden. Vos vind ik trouwens ook een hele goeie, dat vind ik nou echt een toekomstig Ajax 1 speler maar die speelt ook amper. Is ook heel jong (2005) Het zijn vooral jongens als Fitz jim, Musampa, Baas, Llansana, Warmerdam, de Waal, Hillen, Rasmussen, Unuvar, Hllyson, van gelderen, SAE etc die veel spelen. Dat rijtje zie ik echt als Jong Ajax

6 mei 2022 om 12:51

Nou wel vaak zat, Eiting, de Witt. Dat waren de nieuwe mega talenten. Je ziet dat niet ieder mega talent het haalt. Univar is ook al jaren een super talent, maar zie hem nog niet in Ajax 1. Hoop natuurlijk van wel, zou prachtig zijn, maar veel spelers worden te veel gehyped.

6 mei 2022 om 12:58

Eiting was een aardig talent, maar De Wit absoluut niet. Was al vrij snel duidelijk dat hij geen vaste Ajax 1 speler zou worden.

5 mei 2022 om 13:17ajax1812

Er lopen inderdaad een paar parels rond, maar wel duidelijk minder talentvol dan team van Nouri, Frenkie, Donny, de Ligt etc. Dat team was waanzinnig goed. OOk jongens als Eifting haalden best hoog niveau in de jeugd.

De namen die jij noemt, ik twijfel wel of Rasmussen, Hlysson en Baas (deed vorig jar boven verrassend goed) echt gaan doorbreken. Misschien zou een verhuur goed zijn voor deze jongens.

Ik mis nog wel Sontje (draait weer) en Regeer in jouw lijstjes. Laatste gaat gewoon zijn kans pakken volgend seizoen. Taylor mag ook wel benoemd worden. Zou ook nog onderdeel zijn van Jaj

5 mei 2022 om 13:26

Regeer en Taylor heb ik bewust niet genoemd, aangezien die al een tijdje bij de selectie zitten allebei. Hansen ben ik op het moment nog niet zo kapot van, ik zie dan meer in Van Axel Dongen.

Rasmussen begon in de voorbereiding vorig seizoen erg goed, ik hoop dat hij dat niveau weer kan aantikken in de voorbereiding dit jaar, Hlynsson vind ik zelf ook een van de mindere, maar zou wel een goede 12e/13e man kunnen worden. Baas vind ik zelf ook minder dan Salah-Eddine, maar ontwikkelt zich wel goed.

5 mei 2022 om 15:52

Je ziet het aardig rooskleurig in en voor het Nederlands voetbal hoop ik dat je gelijk krijgt met de manier waarop jij deze jongens op waarde schat. Zelf geen idee, want ik kijk nooit Jong Ajax of andere van hun jeugdelftallen. Een vriend van me is echter een volbloed Ajacied die de club tot op het bot volgt en heeft nogal wat bedenkingen bij de kwaliteit van het talent dat er nu zit aan te komen.

Anderzijds vraag ik me ook af of Ajax zelf niet te kritisch is geweest naar de eigen beloften. Dat je eens van iemand te vroeg afscheid neemt kan gebeuren, maar Noa Lang, Quinten Timber en Sven Botman vind ik allerminst minder dan Mohamed Daramy, Kenneth Taylor en Per Schuurs, terwijl Rensch en Regeer duidelijk maken dat Sean Klaiber ook helemaal niet gehaald had hoeven worden.

5 mei 2022 om 16:20

Iedereen kijkt natuurlijk anders naar verschillende spelers. Ik vind ze eigenlijk allemaal wel iets hebben. Keepers hoeven nog niet perse door te breken van mij, daar hebben we eventueel Gorter al voor. Unuvar, Fitz-Jim en Van Axel Dongen weet ik eigenlijk bijna zeker van dat ze bij het eerste gaan komen. Delgado zou me ook niks verbazen, echt een bijtertje die ook nog eens goed kan meevoetballen. Een sterk verbeterde versie van Enoh vind ik het.

Dat zijn er toch al 4 waarvan ik verwacht dat ze bij het eerste gaan komen, Aertssen wil ik daar ook nog bijvoegen. Dat vind ik toch heel aardig.

5 mei 2022 om 18:21

Nee joh, die begint in de o17 pas.

Tja, is wel aardig maar wordt er niet warm of koud van. Mist het gogme, creativiteit om echt potten te gaan breken denk ik.

Maar goed, we zullen zien.
Een ding is zeker, van de zomer mag ie zeker mee met Ajax 1 om de voorbereiding mee te doen.

Leuk feitje: De moeder van Fitz-Jim is van Chineze afkomst. Bepaalde media in China volgen hem hierdoor al een tijdje. Zou marketingtechnisch ook interessant kunnen worden in de toekomst. Zijn vader is Surinaams en daarom hoop ik ook dat hij zsm voor het Surinaams Nationaal Elftal kiest.

5 mei 2022 om 13:18

Bundy

Als hij net voor Oranje kiest, dan zou China toch een interessante optie zijn ipv Suriname. Hij zou daar echte en hype kunnen worden en met zo een groot land commercieel erg interessant

5 mei 2022 om 13:21

Zeker. Zelfs als hij niet bij Ajax doorbreekt, maar bijvoorbeeld een leuke speler is van het niveau FC Twente,az zelfs dan zou hij er bovenuit steken in China, omdat hij dan nog steeds van hoger niveau is dan zijn teamgenoten. Zou een sensatie kunnen worden

5 mei 2022 om 16:33

Ik dacht juist dat ie van Hongkong kwam.

6 mei 2022 om 10:56

Ik dacht Hong Kong in plaats van China? Kan voor sommigen wellicht nog gevoelig liggen China zou wel beter zijn marketingtechnisch.

Fitz Jim, Unuvar en Regeer zijn klaar om door te schuiven naar het eerste. De rest zal nog een jaartje door moeten ontwikkelen en dan zien we wel verder. Denk zelfs dat Regeer een basisplek gaat afdwingen volgend jaar. Die andere twee komen er ook wel als ze zo door gaan.

Fysiek heeft Fitz-Jim nu niet direct het nodige gereedschap in huis voor de top. Dus moet hij met zijn techniek en inzicht het verschil maken. Dat zal een hels karwei worden, vermoed ik. Maar laten we het hopen. Geldt trouwens ook voor Unuvar. Regeer viel me niet tegen op rechtsback tegen PEC, maar of hij dat niveau aankan moet dus ook nog blijken. Time will tell....

De Verratti van jong Ajax. Misschien wel mijn favoriete speler om te zien. Zeker als ik naar de wedstrijden ga. Tegen VVV zag je precies zijn sterke punten, maar ook zijn zwaktes. Ik hoop dat ie het redt. Dit is veel meer een Ajax middenvelder dan Alvarez. Met Unuvar en Delgado kan je echt een mooi compleet middenveld opstellen. Ben benieuwd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
R. GravenberchMiddenvelder302
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Nederland
0 fans
Middenvelder, 18 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 0 0 0 0
2021/2022 Jong Ajax 34 0 7 0
2020/2021 Ajax 0 0 0 0
2020/2021 Jong Ajax 21 1 3 1
2019/2020 Ajax U19 1 0 1 0

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren