Wesley Sneijder verklaart de pijnlijke ondergang van Manchester City

Donderdag, 5 mei 2022 om 00:14Mart van Mourik

Real Madrid plaatste zich woensdagavond op sensationele wijze voor de finale van de Champions League ten koste van Manchester City. The Citizens leken bij een 0-1 stand zeker van een finaleplek, maar door een dubbelslag van invaller Rodrygo in blessuretijd en een goal van Karim Benzema in de verlenging trokken de Madrilenen aan het langste eind: 3-1. In de studio van RTL 7 verklaarde Wesley Sneijder na afloop de sleutel tot succes van Real Madrid en de reden voor de ondergang van City.

De Engelsen gingen de return in het Santiago Bernabéu in met een 4-3 zege op zak uit het heenduel. Na de treffer van Riyad Mahrez in de 73ste speelminuut het team van manager Josep Guardiola zo goed als zeker van een finaleticket, maar niets bleek minder waar. In de negentigste minuut begon plotseling de Madrileense remontada. Op aangeven van Benzema schoot Rodrygo van dichtbij de gelijkmaker binnen: 1-1. Nog geen minuut later maakte de Braziliaan ook de 2-1. Ditmaal knikte hij binnen uit een voorzet van Carvajal en een doorkopbal van Marco Asensio. In de verlenging besliste Benzema de wedstrijd met een benutte strafschop.

Voorafgaand aan de return voorspelde Sneijder in gesprek met Humberto Tan dat Real Madrid zich zou plaatsen voor de eindstrijd op 28 mei in Parijs. “We weten allemaal dat Real een ploeg is die kan terugkomen”, vertelde de oud-middenvelder van de Koninklijke. “Na die 0-1 van City had ik er geen geloof meer in, hoor. Maar ze geven wel een signaal af van: we geven niet op. En dat geloof hebben ze wel tot de laatste minuut laten zien. Je ziet hoe flitsend ze uit de kleedkamer komen. Ze geven zich niet gewonnen, en dat is een enorme kwaliteit.”

“Wij benoemen nu wel Madrid dat zich terugknokt, maar ik heb ook geen City gezien dat echt graag naar de finale wil”, vervolgde de analyticus. “Niemand stond er gewoon bij City. Dat Kevin De Bruyne gewisseld werd, zegt toch al genoeg? Misschien kon alleen invallen Gündogan de bal naar de goede kleur spelen. Voor de rest heb ik niemand gezien die echt graag naar de finale wil. Mahrez ook niet, want zijn schot bij het doelpunt was de enige bal die hij goed geraakt heeft. Ze waren gewoon veel te angstig.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

81 reacties (laatste reactie door warioparty)

Kevin de Bruyne wisselen was ook echt wel een tactische fout. Leek me duidelijk dat Man City ging spelen om absoluut niet te verliezen op dat moment. Kort erna scoren ze 0-1 dus lijkt het ook dat ze binnen zijn, maar na de 2-1 weet je dat Real, zelfs buiten het momentum, moreel en de 4(!) mogelijke wissels ook in het veldspel in het voordeel zou zijn met de grootste spelverdeler van Man City aan de kant.

Tactische blunder van Pep, die zoals vanouds weer te moeilijk nadenkt over de UCL wedstrijden.

5 mei 2022 om 00:23

Misschien was die niet helemaal fit en dat ze hem er daarom af haalden? Maar ik zou hem ook wel altijd laten staan eerlijk gezegd, behalve als het echt niet anders kan.

5 mei 2022 om 00:24

Dat is achteraf. De Bruyne was wel echt extreem slecht he, werkelijk niks lukte bij hem en hij werd ook gewoon overlopen. Toen Gundogan erin kwam en die 0-1 viel leek alle hoop uit Madrid gezogen te zijn. Tactisch dus juist een hele goeie wissel van Pep. De echte tactische blunder was het brengen van Grealish, de man van meer dan 100miljoen was simpelweg fout aan beide goals. Die jongen is zo verschrikkelijk nonchalant, die moet je brengen wanneer je met 4-0 voorstaat maar echt niet bij een 1-0, dat was de doodsteek. En tja, natuurlijk Camavinga wie echt als een beest inviel voor Real.

5 mei 2022 om 00:26

Ik vind dat niet bepaald achteraf. Ik zei dat ook op het moment dat het gebeurde, voor de TV, met ons pap te kijken

Je gokt met zo'n wissel op dat je het kan volhouden, maar het moment dat Real op voor komt ben je wel echt volledig in het nadeel. Gewoon een risico dat je niet snel kan permitteren.

Grealish vond ik niet zo'n tactische blunder. Speelde ook niet héél slecht en scoorde ook tot tweemaal toe bijna de bevrijdende treffer.

Dat Man City het tot de 1-1 volledig onder controle te hebben leek ben ik het wel met je eens, maar het geval dat je dat laat slippen heb je door de KdB wissel wel een heel slecht perspectief voor de verlenging. Daarom blijf ik bij dat ik het een matige wissel vond

5 mei 2022 om 00:39

Mag ik vragen wat je precies bedoeld met "je gokt met zo'n wissel op dat je het kan volhouden"? Bedoel je daarmee dat je het brengen van Gundogan ipv De Bruyne een verdedigende wissel vind? Gundogan is toch wel een aardig aanvallend ingestelde 8. Bernardo kwam daardoor op 10 te voetballen waardoor hij ook meer vrijheid kreeg en gevaarlijker werd (daardoor viel ook de 0-1).

Grealish speelde aanvallend niet heel slecht inderdaad, had zeker een goaltje kunnen maken maar was verdedigend wel echt verschrikkelijk hoor. Waar Foden heel de wedstrijd over links gewoon met z'n man meeliep en deze ook afschermde, liep Grealish er vooral heel nonchalant naartoe en stak niet eens z'n been uit.

Normaal gesproken zou ik De Bruyne ook echt nooit wisselen hoor, maar ik weet niet wat hij vandaag heeft gegeten, werkelijk waar niks leek te lukken bij hem. Dan is het uiteindelijk toch juist beter om hem te wisselen? Ookal is het de Bruyne?

5 mei 2022 om 00:46

De bruyne zat ook niet echt lekker in de wedstrijd

5 mei 2022 om 00:48

Ja ik vond het inderdaad wel een verdedigende wissel. Die indruk had ik. En ja, ik weet ook wel dat Gündogan geen stofzuiger is.
Ik had het gevoel dat die wissel de bedoeling had de wedstrijd over de streep te trekken, en niet om extra goals te maken (of fitheid te bestrijden)

Grealish tsja. Daar moet je ook niet te veel verdedigende wonderen van verwachten eigenlijk. Aanvallend goed genoeg vond ik. Ik denk dat Pep dat ook wel zou vinden, al kan ik dat natuurlijk niet weten aangezien ik geen wonder ben in het lezen van gedachten

En dat laatste is altijd maar de vraag. Ik vond hem ook weer niet zó slecht zelf, maar zelfs in dat geval blijft hij een jongen die je er niet snel uit moet halen. Toch het type dat je zo met 1 actie op de been kan zetten. Dan zou ik sneller gokken op een andere jongen, maar er valt wel wat voor te zeggen in dat geval inderdaad

5 mei 2022 om 00:54

@timmio Ah oke, nee dat gevoel had ik totaal niet. Vgm wisselde hij hem echt puur omdat hij totaal niet in de wedstrijd zat. Uiteindelijk heb je wel gelijk: De Bruyne is wel zo'n soort speler wie met 1 actie je een goal kan bezorgen maar goed, een echte tactische blunder zou ik het zelf niet echt noemen. Ik snap de gedachte van Pep wel met die wissel. Die van Grealish minder maar goed, maakt uiteindelijk natuurlijk niet meer uit, terugdraaien kan niet meer haha.

Pep en de CL met Manchester City blijft een heel ongelukkig huwelijk!

5 mei 2022 om 01:03

Ach inderdaad. Nu eet je er niks meer voor. Volgend jaar opnieuw proberen

5 mei 2022 om 09:22

Die eerste goal kan Grealish toch niks aan doen. De 2de. Mja blokt voor zet niet maar die torens van City die het verliezen van die kleine Braziliaan. En Diaz die penalty weg heeft. Die krijgt minder kritiek terwijl ook wel wat kostte toch.

5 mei 2022 om 10:01

Grealish heeft wel gewoon pech dat hij niet minstens 1 goal maakt. 1 uitstekende verdedigende actie van Mendy en 1 echte Wereldsave van courtois.

5 mei 2022 om 10:07

Die eerste goal is gewoon een fout van Cancelo, Benzema kan nog 1 ding doen en hij is gewoon nonchalant en laat de ruimte voor de voorzet open. Ik weet zeker dat hij dit niet gedaan had als het toen al gelijk stond, was pure gemakzucht.

5 mei 2022 om 10:27

Toch wel, hij zette Bernardo in de eerste helft met een prachtige bal voor Courtois en die maakte het niet af.

5 mei 2022 om 00:27

De bruyne speelde slecht en juist gundogan bracht die doelpunt. Fernandinho erin brengen was ook een tactische zet waarmee hij gwn de 1-0 door de streep wilde trekken. Tja dan heb je daar dat enorme mentaliteit van real. Denk dat pep een gekke voodoo vloek of iets heeft gekregen want opeens kon city niet meer voetballen en leek het alsof de spelers niet eens meer wilden.

5 mei 2022 om 00:29

Haha ja er zit ook wel een beetje pech bij natuurlijk. En Gündo speelde inderdaad een uitstekende pot, maar dat is ook een beetje achteraf

En zo slecht vond ik Kevin ook weer niet spelen. Niet zijn beste wedstrijd, maar dat hoeft op zijn niveau ook niet altijd

5 mei 2022 om 06:01

Lees meer dat men KdB slecht vonden spelen, maar dat viel toch wel mee? Niet zo dwingend als normaal, maar had behoorlijk wat mooie acties en passes.Zo'n jongen had ik altijd laten staan

5 mei 2022 om 06:50

Kijk de samenvatting graag eens terug. Veel ballen kwamen niet aan en in de sprints met Modric zag het er ook niet best uit. Die was denk op

5 mei 2022 om 08:56

Maar ook veel passes die niet aankomen, veel mislukte dribbels en miscommunicatie met zn teamgenoten.

5 mei 2022 om 13:50

Onzin, Kevin speelde slecht en was gewoon kapot dat kon je overduidelijk zien. Z'n vervanger geeft notabene de voorassist en zet bernardo silva helemaal open in de as bij de goal.

En ik als gefrustreerde fan 2 minuten vóór tijd de TV uitgezet! Hahah! Wat heerlijk voor City en wat heerlijk voor Pep. Dit is toch genieten man

5 mei 2022 om 00:22

Ik ben niet verbaasd in je clubvoorkeuren als je dat zou doen

5 mei 2022 om 09:09

Dan verdien je het ook gewoon om de slotfase te missen hoor hahah, welke fan (van welke club dan ook) zet nou de TV vlak voor tijd uit in de halve finale van de CL?

Natuurlijk komt er wat geluk bij kijken. Maar de mentaliteit en de rust in dat gehele elftal kan je niet kopen. Real Madrid bestaat uit een mix van onbevangen youngsters en geroutineerde oude honden die gepokt en gemazeld zijn en de wetten van het Europese topvoetbal kennen. Die raken geen seconde in paniek, forceren niet en weten dat de rust houden en het momentum zoeken een stuk waardevoller is dan geforceerd op de deur kloppen. Dit Real Madrid is kwalitatief minder dan Paris, Chelsea, City en ook dan Liverpool. City en Paris hebben dan ook dubbel zoveel geld uitgegeven. Maar routine, winnaarsmentaliteit en zuivere kwaliteit brengen een team erg ver. Al denk ik dat Liverpool wel een brug te ver zal zijn. Maar geweldige spelers als Benzema, Kroos en Modric gun ik nog een titel, zonder onterecht in de schaduw te staan van Cristiano Ronaldo.

5 mei 2022 om 00:24

Dan Paris en Chelsea ben ik het niet met je eens. Dit Real is een best sterke ploeg. Chelsea is soms nog wel wat wankel en PSG is op papier (en Fifa) geweldig maar is ook geen geweldig hecht team, wat toch wel belangrijk is.

Man City was dit tweeluik overduidelijk de sterkere partij (al telt dat helemaal niets meer). Ook Liverpool acht ik hoger in. Maar die andere twee ben ik het niet helemaal mee eens.

5 mei 2022 om 00:34

Als team zijn ze erg sterk, ik doelde puur op de individuele kwaliteiten. Ik vind dat PSG, City en Liverpool evident meer kwaliteit hebben individueel dan Real Madrid. Over Chelsea kan je twisten, ik vind persoonlijk dat die meer wapens hebben en een breder arsenaal aan aanvallende mogelijkheden.

5 mei 2022 om 00:37

Achja een finale blijft 50/50 tenzij het Bayern-Hertha is in een bekerfinale. Real kan nu 4 weken met volle focus toewerken naar de finale en ze zijn al kampioen. Liverpool moet nog volle bak voor de competitie die ze niet meer in eigen hand hebben. Deze finale zal dan toch echt wel het laatste huzarenstukje van Modric en Benzema worden en misschien wel de kers op de taart van hun carriere dat ze dit nog flikken zonder Ronaldo op die leeftijd. Liverpool de beste kans? Misschien wel, maar Real blijft Real. Ze leken ook al dood en begraven tegen City, Chelsea en PSG.

5 mei 2022 om 00:44

Het wordt in ieder geval een top-top duel. Ik ga zeker kijken

5 mei 2022 om 00:44

Ik vind Liverpool toch wel de favoriet. Die hebben aantoonbaar meer kwaliteit en hebben spelers die bijna allemaal op de top van hun kunnen zitten. Niks voor niks dat de quadruple erin zit voor hun... Maar Real Madrid kan je natuurlijk nooit onderschatten. Ik schat de kansen op 60/40 in, in het voordeel van Liverpool. Maar ik gun het dit klassieke elftal van Real Madrid meer.

5 mei 2022 om 00:47

Niet te vergeten dat Liverpool allesbehalve onverslaanbaar is. Ik bedoel, tegen Villareal ging het ook niet geweldig met Liverpool, Villareal zette ze compleet vast alleen dit konden ze maar 1 helft volhouden. Het zal echt geen walk in the park worden voor Liverpool. Wat zou het echt bizar zijn als Real Madrid ook de finale nog weet te winnen zeg, zou de geschiedenis boeken in gaan. Hoop vooral op een hele leuke pot voetbal.

5 mei 2022 om 01:27

Ik vind City in principe sterker dan Liverpool, ook een veel lastigere ploeg om tegen te voetballen. Ik ben waarschijnlijk 1 van de weinigen die Real als grote kanshebber zie; zij weten als geen ander wat er in de finale gevraagd wordt en ik zie ze tactisch & voetbal technisch Liverpool straks overklassen.

5 mei 2022 om 09:54

Alsof Liverpool dat niet weet? Liverpool speelt alweer de derde CL-finale in vijf seizoenen tijd. Niet dat ik Liverpool daarmee de favorietenrol wil toespelen voor wat betreft de finale, maar kom aan...

5 mei 2022 om 10:08

PSG en Chelsea hebben Real Madrid 2 wedstrijden weggespeeld. Real won die wedstrijden knap op karakter/winnaarsmentaliteit maar die ploegen zijn zeker kwalitatief veel beter.

5 mei 2022 om 10:09

Het is de 3e finale van Liverpool in 5 jaar tijd, dan weet Liverpool ook echt wel wat er wordt gevraagd in een finale.

5 mei 2022 om 00:27

Suarez

Ben nog aan het bijkomen, waar wat is de verklaring van Sneijder?

Lees er over heen of is dr verklaring flitsend uit de kleedkamer komen?

5 mei 2022 om 00:35

Een beetje algemene termen als: "ze geven niet op" en "City wou niet winnen" zijn de verklaring van deze geweldige analist >.<

5 mei 2022 om 05:52

@suarez

Ik denk dat iedereen vrij terecht in de schaduw van Messi en Ronaldo stonden. Betekent niet dat spelers als Benzema, Modric en Kroos hun erkenning niet hebben gehad en krijgen. Een van hen won zelfs de Ballon d'Or met Ronaldo nog in het team en een ander gaat hem dit keer waarschijnlijk winnen.

Manchester City en Pep zijn wat dat betreft gewoon bottlers waar PSG de pet voor afneemt. Iedere keer als ze op de drempel van iets moois staan, in Europees verband, verknallen ze het voor zichzelf. Vandaag ook weer. Ze hebben geen moment in de wedstrijd gezeten en ik heb ze vandaag hun slechtste wedstrijd zien spelen sinds de Champions League finale van vorig seizoen toen ze ook eigenlijk geen seconde echt goed gespeeld hebben.

Ze kregen de kansen, maar ze werden niet afgemaakt. Ze hebben niet de vechtersmentaliteit die Real wel heeft. Vandaag was een slechte dag voor de poëten en de idealisten binnen het voetbal, zij hebben het eens te meer afgelegd tegen een tegenstander die het vals spelen niet schuwt en gewoon realist is.

5 mei 2022 om 00:28

Oh vind je? Ik vond ze juist sterk spelen. Genoeg grote kansen gehad en ook verdedigend onder controle. Real Madrid leek echt niets te kunnen creeeren mede dankzij sterk Man City spel. Na de 1-1 viel alles wel even uit elkaar, maar dat was ook pas in de 90e minuut, he

5 mei 2022 om 00:31

Als Manchester City goed speelt, zoals ze kunnen spelen, dan zouden er veel meer grote kansen voor City geweest zijn en dan zouden ze ook veel vaker gescoord hebben. Nu sprongen er ballen van schoenen, werden verkeerde keuzes gemaakt zodra ze in de buurt van Real's 16 kwamen en waren ze meer bezig met de wedstrijd uitspelen dan de wedstrijd winnen. Er zijn teams die dat kunnen, maar City is niet zo'n team.

5 mei 2022 om 00:34

Dat laatste ben ik het zeker wel met je eens ja. Man City moet vooral hun eigen voetbal blijven spelen. Laat dat uitverdedigen maar aan de clubs die dat graag doen, zoals Inter (al spelen die tegenwoordig ook wel anders), Chelsea of ironisch genoeg Real Madrid zelf

5 mei 2022 om 00:35

Real heeft aardig wat kansen gehad hoor. Zeker vlak na rust had Vinicius gewoon moeten scoren. Ook Modric en Benzema hebben goede mogelijkheden gehad. Ik vind dus niet dat je kunt zeggen dat City het verdedigend onder controle had. Overigens heeft City ook flink wat kansen gehad om het te beslissen, maar lieten zij het ook na om die daadwerkelijk af te maken.

5 mei 2022 om 00:44

De hoop leek er op een gegeven moment wel uit bij Madrid. Dat nog probeerden omdat opgeven natuurlijk niet kan. Pas na de 1-1 gingen ze erin geloven. Ik denk wel dat dat temaken heeft met het spel van Man City. Zelfs als je geweldig verdedigt komt er zo nu en dan wel een keertje een kansje door. Dat kan gebeuren

5 mei 2022 om 00:39

Ik vond City anders vrij realistisch. Rekten al vroeg tijd, zakten vaak genoeg in en namen echt geen onverantwoorde risico's. Ederson werd binnen tien minuten al twee keer door de scheidsrechter op zijn vingers getikt voor treuzelen en Walker maakte er met drie keer rollen toch echt een theater van hoor... En het balbezitpercentage was gelijk verdeeld, waarbij de 1-1 en 2-1 allebei goals zijn waarbij City zich ingraaft. Voor mij laat dit duel zien dat niet alles te koop is voor olieclubs als City. Die winnaarsmentaliteit en rust kan je onmogelijk kopen.

5 mei 2022 om 16:14

City heeft een heleboel prijzen gewonnen, dus geen winnaarsmentaliteit? De cl winnen is echt enorm moeilijk en veel factoren moeten mee zitten. Bij City klopte bijna alles gisteren, maar het liep fout in 3 minuten. Dat is zuur voor City, maar dat is ook voetbal. Ze komen vaak ver in het toernooi, maar waar het aan ligt is niet meteen waar te nemen.

Het was ook echt totale black-out van City na de 1-1. Ze wisten het totaal niet meer. Het is een kwaliteit van Real die je met geen geld kan kopen. Net zoals Bayern dat had twee jaar geleden. Dat moet je volop benutten want het kan zomaar verdwijnen. Een finale is altijd 50/50 dus kan je blijven praten over wie hem wint. Ongelooflijk eigenlijk, want je kan bijna nooit echt genieten van het voetbal dat Real laat zien. Het zit hem in die flitsen die van pure wereldklasse zijn.

5 mei 2022 om 00:49

Er is geen club op de wereld zo goed in momentum afdwingen als Real Madrid. Dat heeft ze tussen 2016 en 2018 al enorme successen bezorgd en dit jaar staat een niet-bijzondere selectie zo in de finale. Waar andere teams enorme tactische wijzigingen doorvoeren, lange ballen gaan spelen, of wanhoopspogingen doen, blijft Real Madrid kalm wachten op het moment. En als het eenmaal bloed ruikt slaat het genadeloos toe.

5 mei 2022 om 08:48

Het is absoluut geen bijzonder team, maar er staat wel iets. Liverpool heeft een beter team, maar dat haddden City, Chelsea en PSG ook. Het is een topprestatie want eerlijk is eerlijk: het voetbal lijkt nergens op.

Dat blind het een kopie vond als de thuiswedstrijd ik weet niet welke wedstrijd hij heeft gezien. City was echt zich zelf niet kevin speelde erg matig

5 mei 2022 om 01:05

Die Blind, die voor de verlenging zei dat City toch zou winnen, nadat je kon zien dat Real momentum had in eigen huis. De haat en onkunde van deze man zegt genoeg. Oncapabel als bondscoach en ook oncapabel als analist. Deze man en van Basten hebben geen voetbal inzicht en zijn bovendien ook eerste klas haters

5 mei 2022 om 01:46

Inderdaad merk je vaak bij die analisten die allemaal real niet zo geweldig vinden maar wel elke keer er staan.

5 mei 2022 om 01:11

Heeft hij dat echt gezegd? Dat laat dan maar weer eens mooi zien dat hij niet om z'n kwaliteiten als coach al die mooie banen heeft gekregen.

Een groter verschil tussen beide wedstrijden kon haast niet, waar de eerste wedstrijd een ongekende schiettent was voor een halve finale CL (bizar dat er niet minstens 10 goals kwamen in totaal) werd de tweede wedstrijd juist beslist op de details.

City speelde i.t.t. tot de thuiswedstrijd heel leep en was vanaf de eerste minuut al bezig met het over de streep trekken van een minimaal resultaat. Real speelde avontuurlijker in balbezit en had het met Casemiro als slot op de deur verdedigend ook prima voor elkaar (hulde aan Nacho voor het organiseren van de defensie, want hij speelde echt uitstekend).

5 mei 2022 om 01:31

Hoewel het makkelijk is Blind te bashen vind ik hem vaak wel zinnige dingen zeggen. Ook hij kan en mag er een keer naast zitten. Zo slecht vind ik hem niet inhoudelijk. Dan vind ik een Wesley Sneijder veel simpelen, zonder echt tactisch te analyseren.

5 mei 2022 om 01:49

Ik vond Nacho ook echt geweldig spelen, misschien wel z’n beste basisplaats ooit. Veel passie en vuur en nagenoeg foutloos

Verschil tussen coaches is groot. Guardiola is de schreeuwer en coacher die alles wilt controleren terwijl Ancelotti verantwoordelijkheid geeft aan de spelers. Ancelotti stuurt op intrensieke motivatie en Guardiola is van excentrieke motivatie. Intrensieke motivatie is altijd sterker. Dat zie je vandaag terug.

5 mei 2022 om 01:50

Poeh geweldig gezegd man. Je zag het bij psg, chelsea en nu city idd ja. Spelers bleven maar gaan omdat die wil van binnen zit terwijl die andere ploegen, veel van hun spelers het opeens opgaven, niet alles meer gaven. Absoluut waar wat je zegt. Carlo is dan ook een geweldige peoplesmanager en managed games abnormaal goed, vandaag weer. Dat is geen toeval meer. Ondertussen blijft maar weinig credits krijgen, wordt er alleen maar gekeken naar wat Pep fout deed. Lijkt wel alsof enkel de Pep, Tuchels goede coaches zijn, omdat zij zogenaamd een duidelijk spelstijl hanteren. Tsja, de feiten liegen niet, Carlo knikkert psg, chelsea en nu city eruit. En heeft ook al de spaanse super cup en laliga. Nu op naar de CL finale, ongekend! En dat in zijn eerste seizoen met enkel een uitgaven van 30 mil.

5 mei 2022 om 02:03Ik snap niet waarom ze Pep een super coach vinden, met zo een selectie zou ieder hans worst kampioen mee worden, en in de CL weet hij met zijn beste selecties maar geen C:L te winnen ondanks die uitgaven van een miljarden..

Als ik zeg dat pep overschat is krijg ik het op mijn dakje te horen... met bayern en city niet gelukt waar hij echt wereld selecties heeft gehad en heeft. Kan je stellen dat hij zo een bijzondere coach niet is. Is gehaald om Cl te pakken daarin faalt hij iedere keer.

5 mei 2022 om 07:35

Nee hoor die kritiek is er altijd geweest en zijn manier van met een brede selectie met kwaliteit in speler en spel resultaten halen in de competitie werkt misschien zelfs beter. Het is alleen gewoon geen cupfighter en als je geen spelers hebt die cupfighters zijn dan houdt het op.

De Bruyne probeert het en werkt altijd hard sinds een jaar of anderhalf, maar Silva, Mahrez, Walker, Gundogan en ga zo maar door voetballen niet met die motievatie lijkt het.

Dat het vanuit de spelers kan komen zie je in Duitsland vaak, Duitse mentaliteit

Kuyt die Liverpool doet, Sneijder die real doet. Heerlijk objectief commentaar gezien.…oh nee toch niet…. ik heb gelukkig ziggo op gezet.

De kracht van RM is het team. Blijven doorgaan. Blijven knokken. Natuurlijk helpt het dat het ook nog goede spelers zijn

Ben geen fan van Real, maar chapeau voor hun vechtlust deze campagne. Hele knappe prestatie dat ze de finale hebben gehaald tegen zeker niet de minste tegenstanders. Hoop en verwacht dat Liverpool er met de cup vandoor gaat, maar vlak Real niet langer meer uit. Dat het iig een prachtige pot mag worden (ala City - Real bij voorkeur).

Ach ja, Liverpool gaat Madrid zo ongenadig hard afmaken! Go Reds!

5 mei 2022 om 09:23

Daar zou ik toch ff mee wachten om zoiets te roepen

Heel simpel.. ik heb genoten... City had, en moest het misschien afmaken...ze chokten...jammer gin het ze ook wel een x... Maar real is de comeback king dit seizoen.

5 mei 2022 om 08:33

Is t niet comeback kid? Verder eens. City verkrampte

Grote ster en favoriet bij veel mensen; Kevin de Bruyne. Wat heeft hij teleurgesteld zeg. Ik vond dat hij zijn team had moeten dragen. Maar daar was niks van waar. Het tempo leek hem te snel te gaan. Zijn vroege wissel was alles zeggend.

5 mei 2022 om 14:15

Ook gelijk z'n minste wedstrijd van het seizoen. Vorige week was hij magisch, gisteravond de slechtste aan de kant van City. Vraag me af wat er aan de hand was met hem.

Guardiola is op papier een sterke coach,maar in de praktijk zwak.
Vechtlust kan je niet kopen met oliegeld. Daar zit het veschil in en met Liverpool gaat hetzelfde gebeuren. Tactisch Liverpool moe maken en daarna Rodrigo inbrengen. Angelotti blijft rustig aan de kant en Klopp en Guardiola schreeuwen hun spelers om opdrachten uit te voeren. Dat is het verschil.

5 mei 2022 om 09:56

Als er een ploeg vechtlust heeft, dan is het Liverpool wel. Die zijn in de verste verte niet te vergelijken met City.

Real-Liverpool wat een finale wordt dat. De op dit moment beste verdediger tegen beste spits (benzema vs Virgil). Wat een clash wordt dit zeg. Liverpool de machine, die ook af en toe kwetsbaar kan zijn (zoals tegen Villareal 1e helft), tegen Real die dat i.t.t. Villareal wel 2 helften kan volhouden, mocht het nodig zijn.

De talrijke Real-fans op VZ vallen over elkaar heen om de loftrompet over hun ploeg af te steken. En de analisten zien er allemaal een falen van City in. Maar dat is voor mij heel kort door de bocht.

Real is tegen zijn laatste drie tegenstanders de mindere geweest. Bij vlagen werden ze als kinderen weggespeeld. Denk aan de terugmatch tegen Chelsea en de heenmatch in City. Ze kruipen door het kleinste gaatje. City moest het tweeluik al na 35 minuten beslecht hebben. En gisteren? Hoeveel schoten op doel in 90 minuten? Misschien eentje. Ze moesten komen en er zat zelfs geen slotoffensief in. City had het 180 minuten onder controle. Dan vind ik het wat goedkoop om over de superkwaliteiten van Real te spreken. Het is ook dat Courtois twee wereldsaves uit zijn handen schudt dat die goal in de 90e minuut er überhaupt toe doet. Wat er in de extra tijd gebeurt is natuurlijk te verwachten. Real ruikt bloed en City moet met een verdedigende opstelling terug knokken. Dat ging nooit gebeuren.

Benzema, Courtois en (in mindere mate) Rodrygo tikken soms een ongekend niveau aan. Door die pieken sta je waar je staat. En een enorme portie geluk. Niet door tactisch falen van City.

5 mei 2022 om 12:16

Het is altijd zo fascinerend hoe je al jaren de prestaties van Real Madrid weet te downplayen. Heb je nog niet genoeg tikken te verwerken gehad de afgelopen jaren? Waar was zo’n prachtige analyse toen Frankfurt jullie alle hoeken van Spotify Nou liet zien? En sowieso vraag ik me af waar je fantastische analyses zijn als het om je eigen clubje gaat. Je denkt toch niet dat iemand je serieus neemt. Zelfs de City fans zijn sportiever dan jij, klein zielig mannetje. Blijf jij maar downplayen wat Real doet, dan blijven zij de prijzen pakken. Het gat tussen de Koninklijke en jouw cluppie wordt wel onoverbrugbaar zo. 🥰

5 mei 2022 om 12:30

Ik was de eerste om te zeggen dat Frankfurt duidelijk de betere was tegen Barcelona. Maar goed, die discussie ga ik niet voeren. Ik wilde vooral zeggen dat de finaleplaats van Real niet door een falen van City komt, zoals veel experten beweren. Die deden (bijna) alles goed. Maar erger je gerust verder aan mijn berichten.

5 mei 2022 om 12:38

Ergeren is wel overdreven naar mijn idee. Ik reageer ook wel eens op artikelen die gaan over de rivaal, maar ik zal nooit een analyse erop losgooien, waarbij ik hun prestaties naar beneden haal. Dat doe jij inmiddels al ik weet niet hoeveel jaar Flamezz. Als het je echt zo pijn doet kan je ook wegblijven bij de reacties. Je hoeft niet per se je ware gezicht te tonen. De reacties kunnen ook zonder jou heel leuk zijn.

5 mei 2022 om 13:08

Voor iemand die nog geen 6 maanden lid is, ben je blijkbaar goed ingelicht. Zit dat tegenwoordig in het welkompakket van nieuwe leden? Die Flamezzz roept maar wat in Real-topics.

5 mei 2022 om 15:58

Natuurlijk komt het wel door het falen van City. Je moet je kansen afmaken.

5 mei 2022 om 23:16

Dit is mijn nieuwe account. Ik zit al een jaar of 10 op deze site.

De verdediging was niet scherp genoeg. Aké nog geblesseerd, die had net het verschil kunnen maken, net als tegen Atletico, Walker net terug van blessure, Dias ook geblesseerd geweest maar al maanden in mindere vorm, Laporte wisselvallig, Cancelo is geen verdediger, Zintsjenko ook geen verdediger. Zoveel in de verdediging geïnvesteerd en toch tekort schieten. Ik zie ook nooit een jeugdspeler. Zou er geen echte frisse jonge verdediger geweest zijn ? De Bruyne heeft een paar uitstekende wedstrijden gespeeld maar dat waren dus weer uitzonderingen. Teveel geblesseerd. Onterechte penalty Courtois was geweldig.

Wesley OpenDeur Sneijder, sjongejonge alsof we dat zelf niet konden zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4277 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7330
4.Sevilla7023
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Vinícius JúniorAanvaller3517
RodrygoAanvaller334
T. CourtoisKeeper360
Toni FuidiasKeeper00
Luis LópezKeeper00
A. LuninKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

391 fans
Aanvaller, 34 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren