Frank Lampard moet vrezen voor straf om uitspraken na duel met Liverpool

Woensdag, 4 mei 2022 om 21:23Dominic Mostert

Frank Lampard moet vrezen voor een sanctie van de FA. De trainer van Everton is door de bond aangeklaagd voor uitspraken die hij anderhalve week geleden deed na de 2-0 nederlaag tegen stadsgenoot Liverpool. Lampard insinueerde dat Everton werd benadeeld door de arbitrage omdat het geen topclub is. Daarmee trok hij de integriteit van de scheidsrechters in twijfel, beargumenteert de FA.

Halverwege de eerste helft ging linksbuiten Anthony Gordon van Everton in het zestienmetergebied naar het gras na een poging van Naby Keïta om de bal te veroveren. Het leverde Gordon een gele kaart op voor een vermeende schwalbe. Zeven minuten na de rust wilde Gordon weer een strafschop, ditmaal na een vermeende overtreding van Joël Matip. Hij kreeg inderdaad een zetje van Matip, maar scheidsrechter Stuart Attwell zag geen reden een penalty toe te kennen. Hij gaf overigens ook geen tweede kaart aan Gordon. De videoarbitrage zag geen reden om Attwell naar de kant te roepen om de beelden te bekijken.

Het contact tussen Anthony Gordon en Joël Matip is (na doorklikken richting YouTube) te zien vanaf minuut 6:00.

Lampard liet na afloop zijn onvrede blijken over het optreden van de arbitrage. "Voor mij is het een penalty. Je krijgt die hier niet", zei de trainer in zijn interview na afloop. "Als het Mohamed Salah was aan de andere kant, had hij de strafschop gekregen. Ik probeer geen conflict te veroorzaken, het is slechts de realiteit van het voetbal. Ik heb bij ploegen in de bovenste helft van de competitie gevoetbald. Daar krijg je die strafschoppen. Dit was duidelijk een penalty, het was een duidelijke overtreding."

De FA stelt die opmerkingen niet op prijs. "Frank Lampard is aangeklaagd voor het overtreden van FA-regel E3 in relatie tot zijn media-uitingen na de Premier League-wedstrijd van Everton tegen Liverpool op zondag 24 april", luidt het statement van de voetbalbond. De door de FA aangehaalde regel betreft het 'vertonen van een bias en/of de integriteit van de scheidsrechter of de arbitrage in het algemeen'. Lampard kan tot maandag reageren op de aanklacht. Daarna krijgt hij een eventuele straf te horen.


Poll

Vind je dat Frank Lampard bestraft moet worden voor zijn opmerkingen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door timmio)

Als je straffen uitdeelt voor de "integriteit" na dit soort uitspraken is dat bijna een schuldbekentenis.. Vind ik dan. Belachelijk om emotie te bestraffen in de topsport waar alles draait om emoties in het heetst van de strijd

4 mei 2022 om 21:39

Geen kritiek mogen uiten op scheidsrechters of de FA? lijken wel Noord Koreaanse taferelen dit.

4 mei 2022 om 21:56

Dit is niet het heetst van de strijd, dit is bij het perspraatje achteraf. Lampard maakt een claim met betrekking tot structureel voortrekken van grote clubs zonder dat hij dat echt hard maakt, en brengt daardoor de scheids en breder getrokken de voetbalbond mee in het diskrediet. Binnen de voetbalbond als orgaan is het een soort smaad.

4 mei 2022 om 21:57

Klopt, maar ik vind dat alsnog zwak.

Het is niet zo dat bij hem op dat moment plots alle emotie is weggevallen

4 mei 2022 om 22:06

Dat kan zijn, maar je bent een volwassen vent en een professional. Er zijn voorschriften en daar hield ie zich niet aan.

4 mei 2022 om 23:04

Mee eens Bongiorno, alleen is dit wel een patroon bij de FA. Nu is het suggestief van Lampard, dus is het iets logischer. Maar alle kritiek op de scheidsrechters, wordt tegen opgetreden door de FA.. Altijd krijgt de uiter van de kritiek dan een sanctie opgelegd, in plaats van dat er naar de kern van de kritiek wordt gekeken.

Die is namelijk dat de scheidsrechters compleet ruk zijn in Engeland en nooit ter verantwoording geroepen worden...

5 mei 2022 om 00:08

Onder het mom van emotie wordt er al veel te veel wangedrag getolereerd in her voetbal. Zou er bij Rugby, waterpolo of hockey zo veel minder emotie zijn?

5 mei 2022 om 00:16

"wangedrag"? Meen je dit?

En die andere sporten ben ik overigens totaal geen fan van, mede doordat ze zo hard doorslaan in hun zogenaamde net-heid dat ik het maar nep en oneerlijk vind. In rugby krijg je rood joh als je uberhaupt tegen de scheids praat. Absolute nepsport wat mij betreft

5 mei 2022 om 00:22

Niet dat ik de uitspraak van Lampard als wangedrag zou bestempelen, maar wel tegen de bekende regels (dus strafbaar).

Met wangedrag bedoel ik het gezeik in het veld, simuleren, tijdrekken etc. Daar weten ze in die sporten wel raad mee.

5 mei 2022 om 14:41

Maar dat is toch volledig irrelevant? Want ik heb het nergens over simuleren, tijdrekken en gezeik in het veld...

Dit soort dingen moet je nooit benoemen als trainer, maar de fans van Liverpool zelf kunnen niet ontkennen dat het muntje wel erg vaak goed valt voor hun club op dit moment.

5 mei 2022 om 00:26

Dat valt volgens mij best mee. Liverpool krijgt zelf niet meer mee dan andere teams. Gezien het aanvallende spel, kun je wat dat betreft afvragen of het Liverpool wel zo mee zit. Qua penalties tegen was dit een dubieus moment, maar kun je je ook afvragen of het niet een beetje eigen schuld is van Gordon (en meer Evertonspelers). Als je iedere keer bij het minste of geringste gaat liggen, heb je kans dat een twijfelgeval wat minder snel in je voordeel wordt bepaald. Overigens is het verhaal van Salah echt onzin. Salah krijgt dit seizoen juist weinig penalties mee.

5 mei 2022 om 00:56

Ja tuurlijk, zonder hulp van de refs speelde Liverpool nu tegen degradatie! Altijd kinderachtig dit soort reacties zeker als het in de realiteit juist het tegenovergestelde is.

5 mei 2022 om 09:35

Alle clubs die bovenaan staan hebben her voordeel van dat muntje.
Als je bovenaan staat vallen juist die dingen op.
Sta je onderaan dan word de nadruk meer gelegd op al het negatieve wat er voor je voeten komt.

Om meerdere redenen geen verstandige uitspraak maar ook voor z’n eigen blazoen is dit niet handig. Hij zegt dus eigenlijk op terugwerkende kracht dat de prestaties van Chelsea toen hij daar zelf speelde ook wel in twijfel getrokken kunnen worden, ze zouden immers bevoordeeld zijn want topclub…

5 mei 2022 om 13:08

Hij heeft toch gewoon gelijk en dat is niet alleen in Engeland zo maar ook in Nederland en volgens mij meer competities. Kijk maar naar de clubs als AZ, Twente en F'noord die een keer (bij uitzondering) kampioen zijn geworden de afgelopen jaren. In het kampieonsjaar hadden ze ook meer mee dan dat ze normaal kregen en de top 2 Ajax en PSV krijgen ook standaard vaker het voordeel van de twijfel. Daarentegen als deze clubs in een slechte periode zitten lijkt het ook wel of een scheidsrechter minder geneigd is ze het voordeel van de twijfel te geven zie bv het rampjaar van Ajax toen ze 100 jaar werden. Hij stipt toch zelf aan dat hij beide heeft meegemaakt dus wat is hier verkeerd aan...

Tja als je je durft te uiten, zelfs op een beleefde wijze, tegen de bobo's dan krijg je een schorsing ongeacht of het nu waar of niet waar is !

Dat geldt niét alleen voor Everton. Er lopen in Engeland scheidsrechters die gewoon partijdig zijn,of" thuisfluiters". De arbitrage is daar erger dan bij ons in Nederland.

De FA is ook 1 van de meest dramatische bonden van de wereld, meer en meer bezig met randzaken om er goed op te staan bij de bühne.... maar naar grote problemen kijken binnen het voetbal, absurde speelprogramma, de druk en belasting op spelers.. ho maar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Everton

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Southampton40-24
16.Everton39-23
17.Leeds United38-37
18.Burnley 35-19
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. GordonAanvaller354
RicharlisonAanvaller3010
AllanMiddenvelder280
J. PickfordKeeper350
A. IwobiAanvaller282
A. TownsendMiddenvelder213
S. ColemanVerdediger301
Voor de complete selectie: Clubpagina Everton.

339 fans
Coach, 44 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 25 juni
PSV waagt een poging om Jarrad Branthwaite op huurbasis over te nemen van Everton, de voormalige club van algemeen directeur Marcel Brands. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren