Politiepaarden rennen naar rellende fans Feyenoord en Marseille bij de haven

Woensdag, 4 mei 2022 om 20:28Mart van Mourik • Laatste update: 21:49

Aanhangers van Feyenoord en Olympique Marseille zoeken de confrontatie in de buurt van de haven van Marseille. Het lokale La Provence deelt woensdagavond beelden van fans die elkaar met vuurwerk bekogelen en achterna zitten. Ook is er vuurwerk naar autoriteiten zijn gegooid, zo bevestigt een woordvoerder van de lokale politie aan de krant. Op beelden uit het stadscentrum is wel te zien dat er een fan roerloos blijft liggen op de stoep.

Op de beelden is te zien hoe vermoedelijk fans van Feyenoord diverse supporters van Marseille achterna gaan. Na enkele ogenblikken verschijnen politiepaarden in beeld die de gemoederen trachten te bedaren. De politie heeft aangegeven dat de confrontatie niet geëscaleerd lijkt en dat er nog geen gewonden geregistreerd zijn. Op beelden uit het stadscentrum is wel te zien hoe een fan roerloos blijft liggen. Het is niet duidelijk in welke staat de supporter verkeert.

Donderdagavond treffen Marseille en Feyenoord elkaar in het Stade Vélodrome voor de return van de halve finale van de Conference League. De Rotterdammers verdedigen vanaf 21.00 uur een 3-2 voorsprong. Ook voorafgaand aan het heenduel waren er diverse rellen uitgebroken rondom De Kuip. Afgelopen donderdag leken Feyenoorders voor het betreden van het stadion met vuurwerk aangevallen te worden door fans van L’OM.Gerelateerd

Meer sportnieuws

166 reacties (laatste reactie door frank111)

Mijn god, we laten ons weer van ons beste kant zien. Doe gewoon normaal of blijf thuis.

4 mei 2022 om 20:44

En dan roepen ‘wij zijn Feyenoord, wij zijn Feyenoord’. Feyenoord en ook de rest van Nederland schaamt zich voor jullie.

4 mei 2022 om 21:09

Zeer droevig dit, maar hoe dom kan je ook zijn na ZÓ veel waarschuwingen om niet te gaan?... Het zal wel weer zijn dat een paar debielen het verpesten voor de rest, maar het is wel iedere keer raak zeg met Feyenoord... Er heeft nog geen hooligan ter wereld ooit bedacht een monumentale fontein te slopen, tot Feyenoord weer eens in Europa actief was..

4 mei 2022 om 21:51

Er moest even iets rechtgezet worden. Feyenoord heeft nu eenmaal een fanatieke aanhang. Overigens kraakt iedereen de Rotterdamse supporters af, maar dit is een wereldwijde probleem. Niet een exclusief Feyenoord iets ofzo. Hooligans horen helaas nu eenmaal bij voetbal

4 mei 2022 om 22:07

Elke voetbalclub heeft deze gasten die zich fans noemen, maar de club in diskrediet brengen. Clubs met een grotere aanhang hebben ook een grotere kans om meer van deze gappies erbij te hebben. Daarnaast spelen de grote clubs veelvuldig vaker Europees voetbal dus komen vaker hiermee internationaal in het nieuws. Maar echt, elke club heeft deze gasten. Kijk alleen al wat er bij die amateurclubs voor een geweld is geweest de laatste tijd.

4 mei 2022 om 22:36

Nee die horen absoluut niet bij het voetbal. Dat hele zooitje oppakken en in strafkampen plaatsen. Laat ze maar een paar jaar wasknijpers in elkaar zetten.

4 mei 2022 om 22:43

@zinedin het enige wat ze hier recht zetten is dat ze laten zien dat zij ook idioten hebben. wat een niveau joh. Stickertje dr op met vogelgriep en preventief ruimen (ook bij andere clubs natuurlijk), daar wordt de wereld alleen maar beter van.

5 mei 2022 om 07:43

Schaam me überhaupt voor dit soort kneuzen. Stop ze in een hal en laat ze vechten. Echt tot de laatste overlevende. Klote gezwel dat het is.

4 mei 2022 om 21:00

Zulke tokkies heb ik ook totaal geen medelijden mee hoe gewond of wat dan ook ze raken. Van beide kanten zulke hersenloze types. Zet ze lekker in een hok samen en laat het ze uitzoeken.

4 mei 2022 om 21:12

Gezellig zo'n stedentripje naar Zuid Frankrijk

4 mei 2022 om 23:01

De uitwisseling van havenarbeiders ging niet zoals gepland.

4 mei 2022 om 21:16

Ik hoop niet voor de feyenoorders dat de marseillenaren zich morgen gaat gedragen als op het EK 2016.. Zwaarste voetbalgeweld van de afgelopen 20 jaar dat

4 mei 2022 om 21:38

Wie niet wilt horen, zal voelen. Deze "fans" hebben kansen genoeg gehad om zich anders te gedragen. Ik krijg het gevoel dat deze "fans" niet willen leren, dus dan zullen de consequenties hard aankomen. Jammer voor de neutrale supporter die wel voor de gezelligheid en voetbal komt.

4 mei 2022 om 21:51

Dat betrof destijds Engelsen en Russen.

Waarom nou weer? Treurig volk is het. Dit zijn geen supporters.

4 mei 2022 om 20:42

Het zijn wel supporters, alleen met een steekje los. In groepsverband zullen ze elkaar versterken en opjutten omdat het niet erg intelligente mensen zijn. Helaas heeft Feyenoord veel van dit soort “supporters”.

4 mei 2022 om 20:50

Inderdaad helaas moeten de Nederlandse 'supporters' het vaak verpesten. Vooral PSV 'supporters' hebben er een handje van zie toen ook met Leicester en Kopenhagen helaas.

4 mei 2022 om 20:53

Bij PSV zitten er ook genoeg, alleen alle supporters die je in beeld krijg lijken een beperking te hebben. Bij elke club heb je van deze idioten zitten die het verpesten voor de rest

4 mei 2022 om 22:35

Het probleem is dat Feyenoord en Ajax 3x meer supporters hebben dan bijvoorbeeld psv, daarmee dus ook meer tokkies. Helaas worden de andere supporters gestraft

5 mei 2022 om 07:01

Ach, ik heb genoeg vrienden die voor Ajax en PSV zijn en meereizen met Europese uitwedstrijden. Wat ik er van hoor komt het in 90% van de gevallen ook rond die wedstrijden tot een confrontatie. Echter wordt het dan niet breed uitgemeten in de pers. Enkele jaren terug moest Ajax tegen een Italiaanse club. Supportersgroep komt langs een markt met kraampjes en gehele markt wordt gesloopt en geplunderd. Zelf foto's en filmpjes van gezien, maar denk je dat ik het ergens in de media voorbij heb zien komen? Men is daar wel wat selectief in. Dus met je eens dat die mensen een steekje los hebben, maar zowel Ajax als PSV hebben in dezelfde mate dergelijke "Supporters"

4 mei 2022 om 20:53

Deze suppoerters hebben allemaal in NL stadion verbod..het zijn hooligans die bij alle uitwestrijden meereizen puur om te rellen..stelletje idioten zijn t.

4 mei 2022 om 20:57

Helaas heb je bij elke club van zulke leeghoofden. Gelukkig is het maar een heel klein, toch een te groot, percentage die het verpesten voor de echte trouwe fans van de clubs.

4 mei 2022 om 21:54

Combinatie van de ziekte van Heineken met geestverruimende middelen en je hebt een sloopfestijn van jewelste. Het zijn niet de parels van de samenleving die hierop afkomen. Dat weet je als je naar zo een wedstrijd gaat

4 mei 2022 om 22:38

Is ook de reden dat ik niet naar uit wedstrijden ga. Hoewel ik wel moet zeggen dat veel van deze gasten helemaa niet naar het stadion gaan maar enkel om te rellen onder de Feyenoord vlag. Is ook lang niet altijd zo dat dit enkel supporters van de club zijn. In het verleden zijn er arrestaties verricht en bleken er gasten bij te zitten met een sk voor een andere club

4 mei 2022 om 22:42

Nou...., bij Feyenoord is het wel heel extreem. Die slopen zelfs hun eigen stad.

4 mei 2022 om 23:42

Ach de Ajacieden hebben zich het hele seizoen als engeltjes gedragen natuurlijk. Helaas hebben alle clubs last van dit soort gasten, hopelijk weten we het een keer op te lossen. Onze clubs wilde meldplicht voor dit soort gasten, dat zou een groot deel van de problemen oplossen, dan mogen ze zich netjes melden op het plaatselijke bureau en daar een paar uurtjes wachten. Daarbij heb je dan direct een massaal gebiedsverbod wat handhaving overzichtelijk maakt. Voorlopig blijft het bij de ogen uit de kop schamen tot de media er minder aandacht aan besteed, dat zou direct het podium voor deze gasten wegnemen

Deze beelden vallen nog mee. Ik denk dat het ergste nog moet komen.

4 mei 2022 om 20:52

Ik vind die laatste video van 17 seconden wel heel schokkend eigenlijk. Die man aan het einde lijkt minstens zeer zwaar gewond.. hopelijk vallen er geen doden. Erg triest dit.

4 mei 2022 om 20:56

Nouja, doen de Feyenoord supporters het niet dan gaan de Marseille supporters wel beginnen. Deze pot is onmogelijk in goede banen te lijden tenzij je de fans weert.

4 mei 2022 om 21:17

Dat is wel de redenatie van een bamiworst idd.... Als ik het niet doe dan doet de ander het wel... Ga gewoon lekker voetbal kijken in plaats van een stad, stadion en mensen te slopen

4 mei 2022 om 22:12

Nou in Rotterdam (de stad die volgens vele niks goed kunnen organiseren) is toch vrij weinig gebeurt.

Dacht dat alle Feyenoorders in een fanzone op het strand zouden worden opgevangen.

4 mei 2022 om 20:54

Het is inderdaad pas woensdag. Er is nog 24uur te gaan.. Onbegrijpelijk maar als ik de facebookpagina voetbalultras mag geloven, hoort dit bij het voetbal. Ik vind het zelf in en in triest... ik zeg altijd stuur ze met z'n allen een weiland in als ze zo nodig willen walgen

4 mei 2022 om 22:40

Helemaal mee eens AjaxNB. Zou dit soort problemen in 1 jaar oplossen. Afgelegen plek, hek erom en maak er hunger game taferelen van

Tot zover: 'waarom laten ze niet de goede beelden zien ,maar wel 1 incident'. Sjongejonge deze prachtclubs met prachtige fans doen er beide wel weer alles aan om in een negatief daglicht gezet te worden

4 mei 2022 om 20:51

Wat hebben die clubs er mee te maken dat mensen een dag vantevoren aan het rellen en vechten zijn?

4 mei 2022 om 20:58

Bedoelde beide fangroepen, maar snap nu wat je bedoelt

Dit kon je een week eerder al ruiken dat dit ging gebeuren niet heel verrassend.

4 mei 2022 om 22:42

Precies dit. Iedere voetbalfan die ik hierover gehoord heb, zag dit aankomen. Begreep zelfs dat Lubach de inkopper gemaakt heeft.

Er zal wel weer een zoveelste excuus voor zijn. Maar het komt er jaar na jaar weer op neer dat Feyenoord supporters een Europese campagne zien als mogelijkheid om zich van hun slechtste kant te laten zien. Alles onder het mom van clubliefde, wie het snapt mag het me uitleggen.

4 mei 2022 om 20:49

Je hoeft het woord supporters hier niet te gebruiken hoor. Er zijn daar inderdaad duizenden supporters (die Europese campagnes juist gebruiken als excuus om te reizen en prachtige herinneringen te maken), maar dit zijn kneuzen die denken uit naam van Feyenoord te spreken. Maar goed, na geweldige trips in Praag, etc. kon je je klok erop gelijk zetten dat er tegen het schorem van Marseille iets ging gebeuren natuurlijk. En afijn: er is voor elke club wel een groep aan te wijzen die Europese campagnes daarvoor als mogelijkheid zien.

4 mei 2022 om 20:59

Ik snap echt wat je probeert te zeggen, maar ik vind "dit zijn geen supporters" altijd net te makkelijk. Zolang de duizenden supporters die je benoemt niet net zo hard tegen deze types optreden als de rest van de Nederlandse voetbalwereld, zul je je moeten blijven verantwoorden voor deze medefans.

4 mei 2022 om 21:02

Deze "Feyenoord-supporters" tegen die eencellige supporters van l'OM.... Zal een leuk feestje zijn daar in Marseille

4 mei 2022 om 21:34

Toet toet boing boing hakkuh en zaguh

4 mei 2022 om 21:44

Tegenwoordig doen ze ook mee met het zogenoemde kots. Lekker vechten in de kooi. Misschien houden ze het nu daar.

4 mei 2022 om 20:55

Dit is echt niet alleen Feyenoord helaas. Helaas zijn die van PSV en Ajax ook niet beter. Of heb je de tientallen aanhoudingen bij PSV-Kopenhagen en Leicester gemist? Niet om het goed te praten maar dit is een algemeen probleem niet alleen bij Feyenoord.

4 mei 2022 om 21:02

Dat het niet alleen een probleem van Feyenoord is, betekent natuurlijk niet dat Feyenoord hier niet het probleem is. Het wijzen naar anderen lost uiteindelijk niets op, het veroordelen wel. En dat moet inderdaad voor een veel groter deel vanuit de supporters van deze clubs zelf komen.

4 mei 2022 om 22:17

Maar het verschil is wel dat er maar 1 incident hoeft te zijn bij Feyenoord en het wordt meteen uitvergroot (hebben ze door de jaren heen ook aan zichzelf te danken). Dat zie ik bij onze andere Nederlandse afvaardigingen niet. Daar lees je hooguit op internet wat over.

4 mei 2022 om 23:48

Meldplicht zou een oplossing zijn maar dat werd gezien als een te zwaar middel. Ook het weghalen en weghouden van deze beelden helpt mee. Helaas kiezen we er voor om deze zaken als headline te plaatsen en deze gasten een podium te geven. Voldoende clicks voor vz maar die zijn daarmee wel aantoonbaar onderdeel van het probleem.

4 mei 2022 om 20:56

Nee hoor geen excuus. Nou ja. 100 IQ is gemiddeld en de helft is dommer.
Moet ook gewoon erbij zeggen dat het bijzonder vaak fout gaat, ook vóór de wedstrijd. Het is gewoon zonde. Men herhaalt het vaak, 'dit zijn geen supporters', maar daar ben ik het niet mee eens. Dat zijn het wel. Nare supporters maar dat maakt ze niet minder supporters. Moet Feyenoord maar winnen morgen, heeft niemand het er meer over. Het is gewoon een smet op het succes, ik baal ervan. Verrassend is het niet.

4 mei 2022 om 23:51

Kan je met zekerheid stellen dat deze gasten allemaal vaste Feyenoord supporters zijn? In het verleden zijn er gasten met een sk van andere clubs opgepakt bij rellen, die wilden een potje knokken en zochten een “goede reden”. Maakt mij verder niet zo veel uit want het blijft verwerpelijk gedrag dat helaas door geen enkele club is op te lossen

4 mei 2022 om 20:57

Helaas val het niet uit te leggen. Als is FC Twente ook geen heilige ploeg. Los van het feit dat ze ook zo trouw zijn als wat.. loopt het bij FC Twente in een wedstrijd in de eredivisie ook uit de hand tegen Willem II.

4 mei 2022 om 21:04

Ik ben de laatste die het gedrag van veel Twente supporters zal goedpraten, en zoals ik hierboven ook aangeef is dat in mijn optiek de manier om dit dwaze gedrag een halt toe te roepen. Het het feit dat Twente ook zijn problemen heeft, praat deze acties niet goed hoop ik?

5 mei 2022 om 00:04

Het uitspreken en distantiëren van dit gedrag helpt niet. Dat is het zelfde als elke moslim vragen zich voor/bij elk Isis incident te distantiëren. Meldplicht werkt prima. Mogen ze het land niet uit en zitten ze een paar uur op het bureau als de plaatselijke fc de echte supporters vermaakt.

4 mei 2022 om 21:28

Hou toch op. Hoeveel Europese uittrips heeft Feyenoord dit seizoen gehad? En bij hoeveel van die wedstrijden is het fout gegaan?
Het is zo makkelijk om gelijk naar de Feyenoord supporters te wijzen, maar de mensen uit Marseille zijn echt geen lieverdjes, die hebben in elke ronde wel gereld met de tegenstander.

Hiermee keur ik het gedrag niet goed, maar het is wel makkelijk om nu lekker te wijzen naar Feyenoord.

4 mei 2022 om 21:36

Ik heb het dus niet over enkel dit seizoen, misschien ff in je geheugen graven en hopelijk herinneren wat er in Rome en Berlijn is gebeurd? Dat laatste was slechts een half jaar geleden. Met de keren dat het goed gaat bouw je geen krediet op voor zodra het fout gaat. Dus dat is totaal niet relevant.

4 mei 2022 om 21:37

Volgens mij heeft Feyenoord voor elk uitduels boetes van de UEFA gehad, dus zeggen dat het niet vaak fout gaat is niet echt waar..

4 mei 2022 om 21:56

Kortgeleden wedstrijd nog een boete voor bier wat de lucht in ging omdat men kort na rust juichte omdat Dessers scoorden. Kan je nagaan hoeveel die boetes zeggen.
Meeste waren overigens voor fakkels tijdens sfeeracties, en de trappen blokkeren omdat voldoende stewards hebben schijnbaar een uitdaging is.

4 mei 2022 om 22:04

Rome was 8 jaar geleden, en die Italianen wisten niet hoe ze het aan moesten pakken. De avond voor de wedstrijd waren er wat opstootjes, toen hebben ze bedacht dat alle Feyenoord supporters maar op 1 plein moesten staan en super lang moesten wachten op bussen.
En in Berlijn, hebben 2 man een bijdehante actie gedaan, wat verwerpelijk is. Maar je vergeet de andere 7000 man te benoemen, dat ging gewoon goed.

Kijk naar bijvoorbeeld de uittrips in Engeland, die politie en de autoriteiten zijn daar veel beter op ingericht. Ze weten wat ze moeten regelen voor de supporters en daar zijn de trips goed gegaan.
En dat is zeker wel relevant, want als het iedere keer fout zou gaan zou ik dezelfde reactie hebben zoals jij. Maar als het 10 keer goed gaat en 1x fout dan scheer je alle Feyenoorders onder een kam dat ze zich allemaal misdragen. Dat volg ik niet helemaal.

Nogmaals, ik keur geweld niet goed. Maar de media is er als de kippen bij om bij een relletje alle Feyenoord supporters als hooligans worden bestempeld.

4 mei 2022 om 22:05

Er zit een verschil tussen wat er in het stadion gebeurd, waar Feyenoord boetes voor krijgt ( vuurwerk afsteken, trappen blokkeren) en wat er buiten het stadion gebeurt.
2 totaal verschillende dingen.

4 mei 2022 om 22:13

Ja prima frank. Ligt niet aan feyenoord. Noem mij één supportersschare buiten feyenoord die het een goed idee vond om een monumentale fontein te slopen?

4 mei 2022 om 22:23

@frank111 Zoals ik al zei, excuses genoeg. Op die manier verandert niks. Natuurlijk moeten de autoriteiten op orde zijn, maar een gebrek daaraan is geen vrijbrief om dat je gang te gaan. En ik heb het expres niet over alle Feyenoorders, om te voorkomen dat mensen gingen zeiken dat ik generaliseer, en nu heb ik dat alsnog aan mijn broek. In Berlijn zijn trouwens veel meer dan 2 Feyenoord fans opgepakt, dus dat argument kan ook de prullenbak in.

Feit is dat Feyenoord de enige ploeg uit Nederland is waar je er vanuit kan gaan dat er zich iets gaat voorvallen. Dus sorry dat ik niet op de banken sta en je schouderklopjes geef als het een keer niet allemaal stuk ging.

4 mei 2022 om 22:52

Blaugrada, het is een verwerpelijke actie geweest maar besef dat de wereldleider in het restaureren van zulke dingen, die tevens de schade op Max 10.000 euro schatte (konden ze goed inschatten omdat ze hem 1 jaar eerder hebben gerestaureerd) hem kosteloos wilde herstellen maar er uiteindelijk een maffiaclub voor 1 miljoen aan heeft verspijkerd. Dat maakt de actie niet goed maar biedt wel enig perspectief

4 mei 2022 om 22:55

Gofct, bij psv is het dit seizoen vaker mis gegaan dan bij Feyenoord. Maakt het absoluut niet goed wat er wel mis gaat maar geeft wel aan dat de problemen niet enkel en altijd aan Feyenoord zijn te linken

4 mei 2022 om 23:01

@gofcte, los van het feit dat er genoeg volslagen idioten rondlopen kunnen wij het ook niet helpen dat het bij andere clubs minder wordt uitgelicht. Kan mij nog ooit heugen dat er van onze kameraden uit de hoofdstad een hele groep in Parijs werd aangehouden met messen op zak jaren geleden. Daar verbaasde ik mij toen over omdat je er bijna niks over las. Dus zeggen dat wij de enige zijn bij wie je kan verwachten dat het fout gaat, ga ik niet in mee.

5 mei 2022 om 19:18

@blaugrana. Noem mij één reactie waarin ik de gebeurtenissen ontken?

Ik zeg nergens dat het niet van Feyenoord kant komt (want het zijn de mensen die zich associëren met Feyenoord die dit doen).
Mijn punt is dat supportersgeweld bij Feyenoord onder de loep ligt. Zeker in vergelijking met andere clubs waarbij misschien dezelfde vergrijpen zijn, maar daar is vaak niks over te lezen.

5 mei 2022 om 21:57

Dat hangt ook volledig aan de tegenstanders af. Met Lazio en Paok tref je een soort gelijke achterban..

4 mei 2022 om 21:40

Wat slaat jij de spijker op z’n kop. Waarom ze altijd weer moeten vechten en rotzooi trappen is me echt een raadsel. En altijd maar excuses zeker. Wat een mafklappers zeg…

Komen ze keertje weer ver in Europa, doen ze nog steeds zo…

Tja wat moet je zeggen.. hier kon je de klok natuurlijk op gelijk zetten.

Het is algemeen bekend dat het buiten het centrum van Marseille heel erg gevaarlijk is. Typisch van ons om het dan daar op te gaan zoeken

4 mei 2022 om 20:40

Dus dit overkomt jullie? Of hoe moet ik je goedpraat reactie opvatten?

4 mei 2022 om 20:46

Dat vat je volledig verkeerd op Rochus. Ik zou de comment nog een keer lezen.

4 mei 2022 om 20:48

Ik zie dit echt niet als goedpraten. Ik interpreteer het meer als het juist op zoeken.

4 mei 2022 om 20:48

Je moet het opvatten dat de supporters gewoon in het centrum hadden moeten blijven. En niet de harde kern van Marseille moet gaan opzoeken in de buitenwijken en de haven om vervolgens rotzooi te trappen

4 mei 2022 om 20:49

Lees het nog een keer zonder emotie en dan zie je kritiek en geen goedpraterij.

4 mei 2022 om 20:59

Rochus reageert altijd wat geladen op alles Feyenoord. En Ajax trouwens. Er staat vrij duidelijk 'op te gaan zoeken'. Hoef je zijn reactie niet nog eens te lezen, staat het hier verduidelijkt. Verder zonde als wat, kon je de klok op gelijk zetten.

4 mei 2022 om 21:16

Zal inderdaad voor een groot deel aan Marseille liggen. Die hebben met elke club rellen gehad in hun eigen stad. Die gasten roepen letterlijk op om iedereen met een ander shirtje neer te steken. Die zijn knettergek

4 mei 2022 om 23:00

Ach de fout zoek ik altijd bij Feyenoord zelf, maar enig perspectief is soms niet verkeerd. Als de media minder aandacht heeft voor deze onzin is het er ook minder. Bij Feyenoord wordt, mede door het verleden, elk incident opgepakt en als headline weggezet.

Tja, van beide groeperingen binnen de supportersgroepen is bekend dat ze geen lieverdjes zijn en nogal eens voor gezeik zorgen. Dit valt geheel binnen de lijn der verwachtingen en dan valt het nog mee.

Ach. Ik zit lekker in m’n appartement met 4 vrienden. Lekker real kijken zo en hebben hapjes en drankjes gehaald. Vanmiddag rustig aan het strand gechillt

4 mei 2022 om 21:14

Ik neem aan wel een bamihap als hapje? Lekker naar binnen schuiven met een biertje erbij. Zo is het leven ook weer.

Je had ook als groep vredig om 20:00 je smoel kunnen houden en de dodenherdenking kunnen doen. Maar nee joh, ga lekker vechten in Marseille. Uitschot en tuig van de richel is het. Kunnen we ze niet gewoon daar laten? Nederland is beter af zonder deze tokkies.

Allemaal tokkies zowe Marseille als Feyenoord fans!!

Ah, feijenoord is weer te gast in een Europese stad. Waarom verbaasd het me nu niet eens dat dit gebeurt? Is dit het 1940 complex van Rotterdam dat ze denken: laten wij nu eens een stad in puin leggen?

Waarom doen mensen dit? Gaat het de club Europees voor de wind, verpesten deze 1-celligen het.

Ik zou niet de club willen straffen voor deze wandaden maar er zit geen enkele stad te wachten op bezoek van feijenoord gok ik...

4 mei 2022 om 20:58

Je bent er niet eens oordeel niet

4 mei 2022 om 22:47

@nussa010 niet oordelen? er valt niks positiefs te bedenken, elke kritiek is terecht

4 mei 2022 om 20:58

En ook niet op fans van pak 'm beet Marseille, Roma, Ajax, PSV, Partizan, etc., etc.

Het zegt al wat als de politie meedeelt dat het niet geëscaleerd is, terwijl ze bekogeld worden met vuurwerk.
Kunnen we afspreken dat als 'supporters' met explosieve gooien we ze het zelfde behandelen en de politie gericht mag terug schieten. Heb het al eerder gezegd, dit soort volk staat voor mij gelijk aan terroristen, enkel de basis politiek/religie ipv club is anders.

Je verwacht het niet hé. Kunnen we niet gewoon uitsupporters bannen bij Europese wedstrijden van dit soort tokkieclubs? Ben je een keihard werkende ondernemer in Marseille die netjes belasting betaald. Komen er een paar ééncelligen je zaak slopen. Daarnaast kost dit de belastingbetaler klauwen met geld. En voor wat? Een beetje plezier voor een paar honderd debielen. Ik hou van voetbal en hoop dat we geen belastinggeld meer gaan besteden aan deze figuren, laat staan als je helemaal niks met voetbal hebt.

De eencellige zijn weer bezig in Marseille, zullen ze nou werkelijk denken dat ze hun club hiermee verder helpen denk je ?

Niet goed te praten en ook geen verassing. Heel de Europese campagne maar 1 opstootje met Berlijn. Maar dat het in Marseille mis ging kon je de klok op gelijk zetten.

Marseille daarentegen heeft met elke groep supporters die kwamen, of ze naartoe gingen, staan vechten en rellen. Mochten Griekenland niet eens in om die reden, want het ging flink mis toen de Marseille supporters de fans van PAOK wel even dachten aan te pakken. Zou me niks verbazen als er flink wat in zelfverdediging is gebeurd. In Marseille zijn ze namelijk niet vies van steekpartijen. Tot op het punt dat de gemeente aldaar opriep dat niemand iets van supporters kleding aan moest doen of laten blijken dat ze Nederlands zijn.

Tja met deze 2 clubs kan je daar de klok op gelijk zetten. Eigenlijk zot dat ze op basis van het verleden deze 2 clubs niet zonder uitpubliek laten spelen. Overigens, dit zijn wel supporters, roepen dat ze dat niet zijn ks te makkelijk. Een (klein) deel van de supporters is gewoon achterlijk.

4 mei 2022 om 22:09

Dan was dit ook gebeurd. Er is een hele groep aanwezig zonder kaartje. Nog een behoorlijke groep jongens aanwezig van een Poolse clubs waar Feyenoord jongens een vriendschap meehebben. Het is te treurig voor woorden, maar het gaat die lui niet om de club, maar gewoon om domweg een potje te rammen en dingen te slopen. Onder het mom van trots van de stad/club, even je mannelijkheid tonen.

Heh? Rellen bij Marseille - Feijenoord? Hoe is het mogelijk?

Ongelofelijk dit weer. Altijd komt feyenoord door die idioten slecht in het nieuws. Wat ontzettend zonde is het toch ook he, bah.

Nog even en ze worden mss. Geschorst voor Europees voetbal, dan heb je het goed voor elkaar, stelletje.....

Tsja dit was te verwachten. Niet dat onze Feyenoord fans lieverdjes zijn, maar volgens mij zijn er bij elke Europese wedstrijd in Marseille ongeregeldheden geweest. De politie in Marseille heeft het totaal niet in de hand rondom de voetbalwedstrijden.

Correctie op het stuk, een stel debielen met een feyenoord shirt aan gaan los in Marseille. Oppakken en opsluiten daar stelletje rand debielen en nooit meer een feyenoord shirt laten dragen.

Wordt leuk als een van de twee er straks uit ligt…dan kan macron het leger inhuren😂

Ik zie de reactie al komen. De politie lokte het uit. Het was niet onze schuld. Het waren de anderen. Kijk eens in de spiegel en gedraag je. Echt slecht voor het Nederlandse voetbal en de club "waar je zoveel om geeft" krijgt waarschijnlijk weer een recordboete. Gefeliciteerd hoor!

5 mei 2022 om 00:24

Een boete voor een club voor incidenten 24 uur voor een wedstrijd, buiten het stadion, met gasten die waarschijnlijk niet eens een kaart hebben. Je hebt er duidelijk veel verstand van..

Het bericht waarvan we al wisten dat het zou komen. Wat een treurnis weer. Misschien maar eens besluiten helemaal geen uitsupporters meer toe te laten morgen in het stadion. Denken ze misschien een keer verder dan dit.

Ze kunnen beter een crowdfund actie beginnen om boetes te financieren bij Feyenoord. Ik zie er alweer een paar aankomen..

Heeft die gast al zoveel gezopen dat ie op de stoep in slaap valt..?

Feyenoorders gedraag je als een gast.

Ze hebben geen idee hoe gek de harde kern van Marseille is

Zo jammer dit. Je kan zoveel leuke dingen doen als je een paar nachtjes naar zuid Frankrijk gaat en een voetbalwedstrijd bezoekt.. waarom in hemelsnaam ruzie maken met mensen die je niet kent en die je niks verkeerds hebben gedaan?

Het gaat echt nergens over en het is sneu voor de Feyenoorders die wel gewoon voor het voetbal zijn gekomen en die gewoon lekker willen genieten van hun uitstapje. Nu worden ze allemaal als leeghoofden gezien.

5 mei 2022 om 00:27

Nou Marseille uit is dit jaar niet erg leuk. Veel steek incidenten tegen alle tegenstanders / toeristen uit die landen. Ik pak liever een andere stad om mijn zuurverdiende centjes over de balk te rollen.

Helaas was dit te verwachten. De politie zal de handen er wel aan vol hebben komende 24 uur.

Het is te hopen dat ze morgen de finale halen en zo nog een kans krijgen om wel op een goede manier er een feest van te maken.

4 mei 2022 om 22:00

De vorige uitwedstrijden is dat gelukkig prima gegaan, op boetes voor fakkels en een enkele idioot die graffiti spoot na.

En de politie in Marseille is wel wat gewend, die hebben hier elk weekend mee te maken. De harde kern van Marseille zijn echt gestoord.

Deze stad is ook de meest rotte plek van Europa.

Weet niet wat ik erger vind.

Dat het opnieuw uit de losse pols escaleert of dat het me niet verrast.

Maak er een legendarische trip van.

Zulke Feyenoord “supporters” hebben nou immers niet de beste reputatie…. Maar die gasten van OM zijn minstens net zo erg dan wel niet erger. Bizar dat mensen zich zo laten gaan om een potje voetbal

Tja, dit was helaas te verwachten. Geen goede reclame dit.

Dan denk ik huur een appartement, haal lekker bier en hapjes en maak er wat leuks van.
Maar nee lekker in groepjes de confrontatie zoeken met OM supporters. En het is algemeen bekend dat die veel hooligans hebben.

Ik zie alweer de UEFA aan het rekenen om boetes uit te delen en wellicht zelfs wedstrijden zonder supporters.

Mijn voorstel is om op beperkte locaties dit soort groepen idioten het lekker te laten uitvechten. Iedereen die zo'n locatie betreedt accepteert dat alle eigen kosten voor eigen rekening zijn, en elk recht op WIA etc. vervalt. Laat ze elkaar maar lekker in elkaar slaan op een plek waar niemand er last van heeft, in plaats van midden in de centra van steden waar normale mensen leven.

Lieve thuisfront, vanuit mijn cel schrijf ik dat mijn terugreis wat later wordt dan gepland. 😊

Je verwacht het niet...

Wat lief, ze spelen ezeltje prikje !

Tja, hier kon je de klok op gelijk zetten helaas. Een supportersgroep als de onze in 1 van de meest verotte steden van Europa waar het letterlijk iedere ronde is misgegaan. Hoewel er vele incidenten zijn geweest door de jaren heen is het dit jaar de eerste echte keer dat het op grotere schaal ongeregeldheden zijn. Als er dus geen lont is explodeerd het kruitvat kennelijk niet. Er zijn zowaar meer ongeregeldheden geweest met andere clubs dan met de onze. Opzich een prestatie met de vele trips. Maarja, helaas zijn ze natuurlijk niet zover dat je dan nu ook gewoon denkt... laat ik het lekker rustig aan doen, beetje onopvallend etc. Maardat is echt te lastig gedacht. Er is nota bene een oproep van de autoriteiten om op te passen. Waarom niet gewoon beetje low profile, laat het voorbij gaan en ga genieten van een pot voetbal. Ik zal het wel nooit begrijpen.

Grensoverschrijdend gedrag dus....;-))

Denk dat Feyenoord van al die boetes Dessers we kunnen kopen

Het zijn ook altijd die feyenoord fans hé.. als er iets gebeurt met supporters, in veel gevallen met feyenoord achtergrond. Sneu, je club zo benadelen !

Marseille fans misdragen tegen Galatasaray PAOK en nu tegen Feyenoord. Kom op wanneer gaat de UEFAMAFFIA keer straffen uitdelen voor Marseille.

Net even wat ‘onderzoek’ gedaan op social media van mensen die daar zijn en fr12 enneh, kennelijk zijn veel Feyenoord supporters best trots op alle rellen die daar gebeuren…

En als ik de trotse verhalen mag geloven dan zijn de Fransen aan het ‘verliezen’ en zijn die aan het wegrennen voor de Feyenoord hooligans.

Misschien ben ik met mijn 35jaar gewoon te oud geworden om dit te begrijpen maar waarom moet je hier in hemelsnaam trots op zijn? Waarom heeft Feyenoord ZOVEEL van dit soort tuig (tuurlijk hebben andere clubs in Nederland ook tuig maar je kan mij niet vertellen dat t bij andere clubs net zo structureel misgaat als bij Feyenoord) en waarom lijkt het (op Social Media) dat er zoveel mensen trots zijn op die hooligans?? Ben ik nou bevooroordeeld of delen meerdere mensen met verontwaardiging??

Jammer dat Feyenoord niet tegen een club uit Favela (Brazilië) of Mexico spelen. Die komen dan met machetes op die hooligans tuig af ala Danny Trejo style. Uitroeien die handel.

Beetje stoer doen hier in Europa, die mensen zitten lekker van de zon te genieten op een terras, komt uit het niets Feyenoord hooligans met stoelen gooien naar Benidorm Bastards.

Ik hoop echt dat Feyenoord hooligans de verkeerde hooligans treffen en dat ze hier de les uit leren....leren? hmm de kans is klein.

Stelletje tokkies zijn het ook. Gelukkig treedt de Franse politie doorgaans hard op. Misschien eens paar wedstrijden zonder publiek voor Feyenoord. Meest domme supporters ven Nederland, hebben ze weer bewezen.

Ja hoor heel Nederland ze mening alweer klaar. In letterlijke alle thuis wedstrijden van Marseille is het chaos en rellen geweest. Feyenoord uitwedstrijden dot seizoen Nul. Marseille (supporters) lopen hier letterlijk met messen en knuppels rond op zoek naar Feyenoorders! Wat ga je doen dan vriendelijke terug lachen?? Ga toch weg man. Heel Nederland heeft het weer over tokkies van Feyenoord of hun supporters. Letterlijk belachelijk.

Miss moeten ze gaan instellen dat als je gaat rellen dat je jouw ploeg tegendoelpunten bezorgt of dat jouw team gewoon de pot verliest. Kijken of ze dan nog de straten op gaan....

Rellende voetbalsupporters zijn niks anders dan zielige How Can I Make This About Me losers

Zal tijdens de wedstrijd ook wel flink misgaan.
Kan de UEFA weer een leuk bedrag bijschrijven, komende vanuit beide clubs.

Als ze de finale halen, dan word het Tirana Albanië.
Ben wel benieuwd hoe ze daar met dit soort 'beesten' omgaan.

5 mei 2022 om 22:01

Nou ja Parijs haat Marseille dus die bewijzen ze een dienst..Roma heeft ook een aardige groep. Plus de losse groepen in Parijs. Garandeer dat daar genoeg gaat gebeuren 100%.

Kunnen we Feyenoord fans niet gewoon preventief in een dierentuinkooi opsluiten? Inmiddels zijn het geen incidenten meer, maar een norm voor de Feyenoord fans.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV66
4.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. SzymańskiMiddenvelder20
Q. TimberMiddenvelder20
J. BijlowKeeper20
J. ToornstraMiddenvelder20
P. WålemarkMiddenvelder21
L. GeertruidaVerdediger21
O. IdrissiAanvaller20
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren