Ajax moet ook Martínez, Schuurs en Antony missen in restant van seizoen

Woensdag, 4 mei 2022 om 19:18Dominic Mostert • Laatste update: 19:30

Behalve Ryan Gravenberch zijn ook Lisandro Martínez, Perr Schuurs en Antony de rest van het seizoen uit de roulatie, zo maakt Ajax woensdagavond bekend. Gravenberch raakte woensdag tijdens de training geblesseerd aan zijn enkel. Martínez kampt met een spierblessure, terwijl Schuurs en Antony aan de kant staan met respectievelijk een knie- en enkelblessure.

Ajax verwacht daarentegen wel Steven Berghuis en Noussair Mazraoui nog te kunnen inzetten. Berghuis worstelt de laatste weken met zijn fitheid, al speelde hij zaterdag wel ruim een halfuur tegen PEC Zwolle (3-0 zege). Mazraoui was er vanwege fysieke ongemakken niet bij in de afgelopen twee duels. Het tweetal kan dus wellicht nog een bijdrage leveren aan de strijd om de landstitel. Ajax zou zondag al kampioen kunnen worden, indien het wint van AZ en Feyenoord later op de dag wint van PSV. Daarna staan nog twee speelrondes op het programma.

Eerder op de woensdag werd duidelijk dat Gravenberch in het gips zit en de komende weken niet in actie kan komen. Het was nog onduidelijk of Martínez, Schuurs en Antony nog een bijdrage konden leveren. Ze misten respectievelijk de laatste twee, één en vier wedstrijden door blessureleed. Zaterdag zei Ten Hag nog te hopen op een rentree van Antony dit seizoen.

"Ik hoop het, laat ik het zo zeggen", reageerde Ten Hag op de vraag of Antony dit seizoenn og in actie zou kunnen komen. "We missen hem allemaal. Zonder Antony is het allemaal wat minder snel en dynamisch over rechts, dat maakt het voor de ploeg ook lastiger. Dan worden de ruimtes namelijk een stuk kleiner." Mede door de absentie van Antony koos Ten Hag tegen PEC Zwolle voor een 4-4-2-formatie.Gerelateerd

Meer sportnieuws

97 reacties (laatste reactie door nl_modric)

Maakt Psv nog steeds kans? Het zou wat zijn, maar denk het niet.

Ajax heeft toch nog genoeg kwaliteiten om de klus te klaren.

4 mei 2022 om 19:27

Tuurlijk maken die kans. Alleen zitten die zo’n beetje in hetzelfde schuitje. Die hebben nog 4? fitte verdedigers dacht ik. Ajax heeft het zwaarste programma, maar 5 punten in 3 wedstrijden mag je echt niet meer weg geven uiteraard.

4 mei 2022 om 19:55

@Messi, uiteraard hangt vrijwel alles af van komende zondag. Winst van PSV en AZ is het enige nog enigszins realistische scenario waarin PSV nog kampioen kan worden. Dan staat de druk er bij Ajax natuurlijk wel vol op en kan het uit bij Vitesse maar zo misgaan, zoals destijds ook bij De Graafschap gebeurde.

4 mei 2022 om 19:57

Ik denk eerlijk gezegd dat als PSV komend weekend maximaal 1 punt inloopt, Ajax kampioen is.

4 mei 2022 om 20:09

@Messi, daar sluit ik me bij aan. Daarom is het vanuit Eindhovens oogpunt en voor de neutrale kijker eigenlijk ook wel jammer dat Ajax de afgelopen wedstrijden niet meer punten heeft laten liggen. Dat had natuurlijk uiterst makkelijk kunnen gebeuren en had het nóg leuker gemaakt. 3 punten voorsprong met een beter doelsaldo na 32 wedstrijden zal inderdaad genoeg zijn voor Ajax. Kortom, PSV moet winnen in Rotterdam en AZ moet Ajax van een zege houden

4 mei 2022 om 20:46

Sluit ik me weer bij jou aan. Ik zie PSV daar ook wel winnen. Moet toch een keer gebeuren en Feyenoord heeft natuurlijk morgen met Marseille nog een echt pittige wedstrijd. PSV zal ook extra gemotiveerd zijn als Ajax punten laat liggen. Conclusie, kans is groot dat het komend weekend zo goed als beslist is.

4 mei 2022 om 21:23

Ik ben het helemaal niet met je eens dat Ajax het moeilijkere programma heeft.

Ajax speelt nog tegen AZ (u), kan je verliezen, maar dan nog staan ze bovenaan. Heerenveen (t), traditioneel 3 punten voor Ajax en Vitesse (u), wisselvallig als de pest. al 5-0 verloren van Ajax (en 0-5 van PSV) dit seizoen en een week voor de Europese playoffs. Vitesse heeft niets te winnen en alleen te verliezen (blessures en kaarten) tegen Ajax. Die gaan nooit all-in.

Ajax gaat minimaal 6 punten pakken uit die drie duels en dat is genoeg.

PSV? Kan je niet veel over zeggen. Eerst naar de Kuip dat we de laatste 10 jaar 2 wonnen 8 verloren. Zelfs na Marseille uit (voor feyenoord) zullen we die nooit winnen. Het is dit weekend al gedaan

4 mei 2022 om 22:03

Gold dat play-off verhaal in 2016 ook niet voor de Graafschap, die toen ook nog eens degradeerden. Vitesse wil ook met een goed vertrouwen aan de playoffs willen beginnen, en nadat ze eerder dit seizoen al 5-0 verloren hebben van Ajax zie ik ze best scherp die wedstrijd ingaan hoor.Neemt niet weg dat de kans ook best aannemelijk is dat Ajax dan al kampioen is

4 mei 2022 om 22:52

@DieGelbeReds, dat is eigenlijk het meest bizarre. Ajax is zogenaamd waardeloos, totaal uit vorm, krijgt plotsklaps flink doelpunten tegen, enz. Maar als Ajax dezelfde serie neer has gezet in de eerste seizoenshelft zoals nu, waren ze reeds kampioen. Toch werd dat Ajax betiteld als oppermachtig. En dit Ajax als uiterst kwetsbaar. Terwijl voor mij dit Ajax veel meer iets onverzettelijks uitstraalt. Eerste seizoenshelft was het gevoel bij bepaalde wedstrijden zit er niet meer in, terwijl nu iets geëtst van komt wel goed

5 mei 2022 om 02:59

je hebt het zelf toch ook gezien neem ik aan? eerste seizoenshelft wisselvallig met een lage ondergrens en uitschieters van een waanzinnig niveau zoals Dortmund of Utrecht. probleem was weleens dat het de tweede helft ver terugzakte. het merendeel waren ze oppermachtig en werd dat ook in de score uitgedrukt. na de winter kunnen ze nog geen drie ballen bij elkaar in de voet spelen. ik heb er tegen NEC zoveel over de zijlijn zien zijlen het was werkelijk schandalig. hoe die goal steeds laat valt heeft voor mij niets onverzettelijke, pure wanhoop is het. laat deze gewoonte volgend jaar maar weer aan psv wat mij betreft, ik vind het niet des Ajax en niet om aan te zien wat we de laatste maanden (!) krijgen voorgeschoteld.

5 mei 2022 om 05:40

Ajax wordt toch gewoon kampioen.. Dit gaan ze echt niet meer weggeven. Paar wedstrijden lelijk voetballen en je bent er

4 mei 2022 om 19:27

Ik zou het wel heel leuk vinden als PSV kampioen wordt. Maar ik denk het niet

4 mei 2022 om 20:33

Zou het ook wel leuk vinden. Maar denk het ook niet.

Niettemin maakt dit nieuws de spanning nog wel een stukje groter. Nog steeds kan Ajax wel een behoorlijk team op de been brengen, maar op het middenveld lever je toch wel wat kwaliteit en spelritme in, voorin heb je vrijwel geen snelheid en diepgang en in het algemeen geven verschuivingen toch de nodige onzekerheid. Intussen heeft Feyenoord een flinke pot in de benen en misschien zelfs met verlenging. Als er nog een moment is om in te lopen op Ajax dan is het dit weekend!

Stekelenburg
Timber
Alvarez
Blind
Tagliafico
Klaassen
Kudus
Taylor
Berghuis
Haller
Tadic
4 mei 2022 om 19:27

Kans maken we nog altijd zolang nog niets zeker is. maar Ajax gaat gewoon kampioen worden hoor. al komt wat ik zeg nooit uit dus gaan het zien

4 mei 2022 om 19:56

Je bedoelt dat je altijd zegt dat Psv geweldig voetbal speelt en Schmidt een geweldige trainer is? Dan heb je inderdaad gelijk met dat wat jij zegt nooit uitkomt 😉

4 mei 2022 om 21:17

Lampen

Hahah gemeeen! Laten we hopen dat de gezegde klopt, dat een klok 2x per dag gelijk heeft

4 mei 2022 om 19:28

Ik denk het niet maar veel zal afhangen van dit weekend. Mocht Ajax punten verspelen en PSV winnen kan het nog waanzinnig spannend worden. Dat zou echt ongekend leuk zijn trouwens. Maar hoe groot is de kans hiervoor? Niet groot. Mijn cluppie laat het bijna altijd afweten in de Kuip en Feyenoord is echt in bloedvorm. Ben zeer onder de indruk. Daarnaast is AZ juist matig in vorm maar wie weet.

4 mei 2022 om 21:36

Feyenoord kan ook vermoeid zijn na Marseille en daardoor punten verliezen tegen PSV

5 mei 2022 om 15:30

Dat dachten wij ook van Psv na het tweeluik met Leicester. We weten allemaal hoe dat afliep

4 mei 2022 om 19:29

99% kans dat PSV kampioen wordt.

4 mei 2022 om 19:30

Hou eens snel op, Jetro..

4 mei 2022 om 19:36

Hij doet nog lief, Ramalho zei pas nog 100 procent.

4 mei 2022 om 19:54

Haha ik vraag me af of er echt geloof is in Eindhoven? Ik zie eigenlijk nog maar één gevaar: dat we nu vóór Feyenoord spelen kan een groot nadeel zijn. Stel Ajax verliest van AZ, dan zou een verlies van Feyenoord de voorsprong op PSV doen slinken tot één punt. Benieuwd of onze grote vrienden uit Rotterdam weer een traininkje gaan verstoren met bedreigingen etc. Te triest voor woorden dat je daar überhaupt over na moet denken, maar wel zeer reëel. Ik vond dat in 2010 echt een dieptepunt, hopen dat je eigen club verliest omdat de haat voor de eeuwige rivaal groter is dan de liefde voor de eigen club. Hoop dat ik ernaast zit en beter nog, dat het niet nodig is en Feyenoord ons zondag kampioen maakt ;-)

4 mei 2022 om 19:57

Lekker helder verhaal, wat is nu precies het gevaar voor Ajax? Dit heeft natuurlijk niets van doen met Feyenoord, maar vooral met Ajax. Die voorsprong mogen ze niet meer weggeven, dat zou eigenlijk een schande zijn.

4 mei 2022 om 19:57

@Jizzy, waarom zou er geen geloof zijn. Zo ontzettend onrealistisch is het toch niet dat AZ wint van Ajax, dat kan prima een keer gebeuren. Als PSV dan ook nog wint in Rotterdam (wat al wat minder waarschijnlijk is), dan is het verschil 1 punt. Het is een onwaarschijnlijk, maar niet onrealistisch scenario en dus is er nog hoop. Het is ook niet zo dat Ajax erg overtuigende resultaten boekt de afgelopen maanden.

4 mei 2022 om 20:00

Het geluk dat je nu hebt is dat twente feyenoord nog aardig in de nek hijgt om plek 3

4 mei 2022 om 20:06

Je hebt geloof en je hebt hoop Diegelbereds, daar zit voor mij een heel groot verschil tussen. Dat Ajax nog 2x verliest en PSV alles wint is denk ik onrealistischer dan dat Ajax kampioen wordt. Maar dat het nog mogelijk is... is een feit

4 mei 2022 om 20:16

@Jizzy, Ajax mag ook 1x gelijkspelen en 1x verliezen, dan is PSV ook kampioen als ze 3x winnen. Denk overigens persoonlijk dat PSV alleen kampioen kan worden als Ajax in Alkmaar verliest en PSV wint in Rotterdam. Verschil van 1 punt en dan naar Arnhem met de druk er vol op voor Ajax. Zou (wederom) tot een geweldige seizoensontknoping leiden, verheug me er nu al op

4 mei 2022 om 20:53

Niks ervan, ik wil lekker naar Arnhem kunnen tuffen, zomeravondvoetbal zien van een geïmproviseerd B-elftal zonder enige spanning te voelen ;-) Ajax is namelijk niet zo goed in seizoensafsluiters (2011 daargelaten), dus ik snap wel dat jij je daar al op aan het verheugen bent haha.

4 mei 2022 om 21:10

Gezien de historie tussen Ajax, PSV en Feyenoord in de afgelopen 20 jaar, zou je bijna denken dat Feyenoord altijd Ajax een handje wilt helpen. PSV pakt vrijwel nooit punten tegen Feyenoord. Laatste keer was 4 jaar geleden.

4 mei 2022 om 21:17

Denk dat het eerder een voordeel is voor Ajax om eerder te spelen. Als de wedstrijd in de Kuip eerder gespeeld zou worden, en PSV zou winnen, dan wordt de druk op Ajax nog groter dan hij al was. Nu begint Ajax aan de wedstrijd tegen AZ met net zoveel druk als normaal.
Als PSV niet wint in de Kuip lijkt het me sowieso klaar, ongeacht het resultaat van Ajax in Alkmaar. Want dan is het nog minimaal 3 punten, plus een veel beter doelsaldo. Dan ben je met winst thuis tegen Heerenveen al kampioen.

5 mei 2022 om 11:44

Nou dat valt wel mee Twente en AZ hadden eigenlijk allebei moeten winnen afgelopen week.

4 mei 2022 om 22:13

Ajax kan toch gewoon verliezen van AZ uit? Zeker met al die geblesseerden. Het is nog lang niet gespeeld als je het mij vraagt. Er is veel dat we nog niet weten natuurlijk, hoe Feyenoord uit Marseille terug komt, etc. Maar het kan echt nog alle kanten uit.

4 mei 2022 om 23:18

Ajax is momenteel wel een beetje brandhout geworden. Daar is niet veel meer van over. Dit gaat puur op overleving. Denk dat PSV nog heel dicht in de buurt kan komen.

Maakt Psv nog steeds kans? Het zou wat zijn, maar denk het niet.

Ajax heeft toch nog genoeg kwaliteiten om de klus te klaren.

4 mei 2022 om 19:48

Nous en Berghuis zijn ook vraagtekens.. Ik zou Taylor en regeer opstellen om zo min mogelijk posities te wijzigen. Kudus kun je op rechts proberen aangezien hij veel dribbelt, snelheid heeft en er weinig alternatieven zijn. Ihatarren zou ook een optie zijn, maar is nog niet volledig fit voor 90 min. Daarnaast heb je Taylor en Regeer die ook nog geen 90 min in Ajax gewend zijn en dit kost je direct 3 wissels.. Ik zou kiezen voor Alvarez om het middenveld te versterken aangezien je met AZ, Vitesse en Heereveen aanvallende teams treft.

Steek
Regeer-Timber-Blind-Nico
Alvarez
Taylor-Klaassen
Kudus-Haller-Tadic

Steek
Regeer
Timber
Blind
Nico
Taylor
Alvarez
Klaassen
Kudus
Haller
Tadic
4 mei 2022 om 20:55

Denk dat een 4-4-2 met Tadic en Brob het slimst is. Dan kan je op het middenveld met Alvarez-Taylor-Kudus-Klaassen (of Berghuis) spelen.

5 mei 2022 om 15:32

4-4-2 beviel me wel. Maar dan zie ik liever Haller-Brobbey, met Tadic erachter.

Het word echt op het tandvlees naar het einde….

Pff zit wel echt tegen. 3 wedstrijden nog met een half B-Elftal.. Wat een werk is er aan de winkel voor Hamstra en Huntelaar!

4 mei 2022 om 20:30

Bazoer hoef ik niet te zien, enge vent is dat.

4 mei 2022 om 20:40

Sorry hoor maar hier snap ik werkelijk waar helemaal niks van.. kostic? De man die bij Frankfurt linkermiddenvelder is moet op rechtsbuiten bij Ajax? Eriksen is niet te behalen als je ziet wat voor een niveau hij haalt in de pl. Ajax zal vooral veel door moeten selecteren. Spelers die te licht zijn bevonden eruit. Schuur, labyad, daramy uitlenen evt. Ook valt er een heel groot gat met (basis)spelers die misschien weg gaan: Haller, tagliafico, Antony, Martinez, Gravenberch. Ik denk dat komende zomer zeker niet mee zal vallen. Ik hoop dat Ajax komend jaar wel veel minuten gaat geven aan jeugd ipv spelers als labyad halen. Er moeten alleen aankopen gedaan worden die het team meteen versterken. De rest kan aangevuld worden met een meer dan prima lichting uit jong: unuvar, van Axel Dongen, taylor, Fitz-Jim, regeer.

4 mei 2022 om 22:56

Maak je niet druk, je kan zelfs met jong aankomen. Wij stellen echt helemaal niks meer voor....

4 mei 2022 om 23:13

Ik denk niet dat dit 'het zit tegen' is, gewoon gefaald in monitoren van fitheid speelt ook mee. Natuurlijk dat het zich dan verwezenlijkt is balen, maar we hadden meer dan 11 basisspelers en uiteindelijk gebeurt dit aan het eind van het seizoen. Dat is niet perse zomaar.
Ik hoop dat we het gaan redden maar ben wel blij dat we volgend seizoen weer gaan vernieuwen

4 mei 2022 om 23:15

Ze worden nu ook Hamstelaar genoemd 😅😜

Tenminste kan Mazraoui nog het slot meemaken. En wellicht Pasveer ook. Schuurs is ook niet heel erg. Ik zie liever Rensch centraal. Maar zelfs zonder deze gasten mag je dit niet meer weggeven.

4 mei 2022 om 19:29

Stekelenburg - Regeer/Rensch - Timber - Blind - Tagliafico - Alvarez - Taylor/Kudus - Klaassen - Berghuis - Haller/Brobbey - Tadic denk ik zo? Hoe zou jij het nu neer zetten?

4 mei 2022 om 19:35

Ik denk dat TH weer 4-3-3 gaat spelen aangezien we weer een middenvelder kwijt zijn.

Stekelenburg - Regeer (nous is wel ver met zijn herstel) - Timber - Blind - Nico - Kudus - Taylor - Klaassen - Berghuis - Haller - Tadic

Ik zou zelf liever Brobbey zien, die speelt goed in belangrijke wedstrijden. En ik hoef geen Alvarez te zien met een uitblinkende Taylor. Kudus verdient ook wat ritme.

4 mei 2022 om 19:38

Mazraoui wordt verwacht zondag, dus gewoon opstellen lijkt me. Het is zijn laatste week bij Ajax, dus niks te verliezen voor ons.

4 mei 2022 om 19:43

@HakimZiyach22 Ik zou Berghuis ipv kudus doen, weet alleen niet wie de plaats van Berghuis in moet nemen

4 mei 2022 om 19:47

Hopelijk is hij erbij zondag dat scheelt ook al heel veel

4 mei 2022 om 19:56

Mazraoui, Timber, Blind, Tagliafico, Alvarez, Taylor, Klaassen, Berghuis, Haller/Brobbey en Tadic verwacht ik dan zondag. Is normaal gesproken toch wel een heel degelijk team op papier die van az moet winnen (hebben ook niet meer het elftal van een paar jaar daarvoor en verkeren ook in een matige vorm).

4 mei 2022 om 20:09

Nous verwacht ik inderdaad, daar mag je gewoon risico mee nemen. De latere zorg is voor Bayern. Ik hoef Berghuis niet te zien op rechtsbuiten. Aan de andere kant zal Wijndal aanvallend een gevaar zijn, en Berghuis is wel een werker. Maar dan moet ie wel topfit zijn. Daar heb ik twijfels bij.

Gelukkig voor Ajax is de voorsprong op ons groot genoeg? om die spelers te kunnen missen. ff van Az winnen komend weekend en je hebt geen problemen meer voor dit seizoen.

4 mei 2022 om 19:33

Hopelijk zien onze boys het ook zo winnen van AZ en het is klaar voor PSV.

4 mei 2022 om 19:43

Ik zie dit toch anders😊, of beter gezegd....ik hoop dit toch anders.

4 mei 2022 om 19:49

Dat mag ook al verliest Ajax dan is er nog niks aan de hand want ik zie PSV ook geen 3 punten mee nemen uit Rotterdam. Of Feyenoord moet het PSV gunnen na de nederlaag van Ajax om het nog spannend te houden

4 mei 2022 om 19:42

Lampen

Je wint niet zomaar "ff" van Az.

Pfffff, ik zit het met hartkloppingen de wedstrijden te kijken, dit wordt echt even billen dichtknijpen tot het einde.

Forse tegenvallers. Met Antony, Martinez en Gravenberch mis je toch 3 basisspelers. Vooral zo'n Martinez kon tegen AZ en Vitesse goed van pas komen. Desondanks denk ik dat de 4 punten wel genoeg moeten zijn, vanwege de kwaliteit die er nog steeds rondloopt.

Dat komt wel goed. Blind centraal en Nico naast hem.taylor voor Gravenberch. Moet geen probleem worden. Hopelijk zijn we zondag al kampioen.

Anthony mis ik nog het meest. Voorin komt Ajax echt tekort maar dat ligt ook aan Ten Hag. Ajax moet de klus klaren in de laaste 3 wedstrijden. Desnoods in het 4-4-2 systeem

Gewoon Tagliafico links, Regeer rechts. Blind en Timber centraal. Taylor op het middenveld laten.

Gaat lekker zo, want Antony en Martinez zullen zeker gemist worden en werden sowieso al gemist in de afgelopen weken (vooral Antony naar mijn mening). Gravenberch is er dus ook niet meer bij, maar dat kan in principe ook gewoon prima opgevangen worden met Kudus, Taylor en Klaassen.

Tegen PEC Zwolle speelde Ajax zonder Berghuis en begon hij op de bank. Had gelezen dat hij ligt geblesseerd was en niet fit genoeg, maar speelde sowieso al matig (net als heel Ajax) de afgelopen weken. Maar ik ben bang dat hij zondag toch weer in de basis zal staan en dan als vleugelaanvaller, maar bij Ajax vind ik Berghuis op 10 gewoon goed maar als vleugelaanvaller echt dramatisch.

Hij kan daar gewoon niets. Hij heeft geen snelheid en passeeractie. Tadic heeft aan de andere kant dan wel een passeeractie en kan dan de bal voorgeven, maar mist dan gewoon snelheid en dan mis je snelheid aan beide kanten. En ik verwacht niet dat ten Hag weer in een soort verkapte 4-4-2 formatie zal spelen tegen AZ en dat het gewoon weer de normale formatie tegen AZ zal zijn, maar ik heb het al vaker aangegeven maar ik snap niet waarom ten Hag niet met Tadic op rechts speelt en Daramy op links.

Daramy heeft in Ajax 1 dan nog geen indruk gemaakt en bij Jong Ajax is hij ook niet heel denderend, maar hij krijgt wel echt heel weinig kansen en ik zie wel potentie in hem. Hij heeft in ieder geval snelheid, diepgang en een passeeractie en ik zou dan met Tadic op rechts spelen, Haller in de spits en Daramy op links.

Bij het Servisch-elftal speelt Tadic ook altijd vanaf rechts, doordat Kostic vanaf links speelt en Tadic vult dat ook zonder moeite in. Hij heeft ook als groot voordeel dat Tadic zowel met rechts als links erg sterk is en volgens mij levert hij vanaf rechts (van wat ik bij het Servisch-elftal heb gezien) zelfs nog meer voorzetten af dan vanaf links, want dan gaat Tadic vaker buitenom in plaats van binnendoor zoals hij vanaf links weleens de neiging heeft en dat kan dan waarschijnlijk ten goede komen voor Haller aangezien Tadic wel echt over goede voorzetten beschikt.

Ook heb ik bij Berghuis nu een beetje het gevoel dat hij nu vermoeid is en ook daardoor minder presteert. Zou dan wisselen op de 10-positie tussen Klaassen, Berghuis en Kudus in de laatste wedstrijden. Hoop dat Kudus vanaf nu fit blijft en in de eindfase nog wat wedstrijden mee kan pikken en dan volgend seizoen vanaf het begin van de voorbereiding fit zal blijven en zich hopelijk in de basis zal spelen, want dat handjevol wedstrijden voor zijn blessure in zijn beginperiode bij Ajax was hij wel echt heel goed en hopelijk kan hij dat niveau weer aantikken, fit blijven en zich door ontwikkelen volgend seizoen.

Het liefst zie ik dan in de aankomende wedstrijden zoiets bij Ajax (zie opstelling). Indien Mazraoui gewoon fit is, zou ik natuurlijk voor Mazraoui in de aankomende wedstrijden kiezen boven Regeer.

Stekelenburg
Regeer
Timber
Blind
Tagliafico
Álvarez
Kudus
Tadic
Klaassen
Daramy
Haller
4 mei 2022 om 20:00

Kostic is inderdaad een geweldige speler, maar denk niet dat hij haalbaar is. Gewoon de beste speler bij een goed Frankfurt dat dicht tegen de finale staat van de EL. Ook moet je niet 2 buitenspelers zonder diepte hebben.

4 mei 2022 om 20:48

Ik vind Gravenberch niet prima te vervangen. Hij is momenteel een van de stabiele krachten en versneld het spel enorm. Taylor doet het goed, maar Kudus vertraagd op dit moment vooral door het vele dribbelen. Kudus heeft er lang uitgelegen en moet ritme opdoen, maar te stellen dat Gravenberch zomaar te vervangen is ben ik het niet mee eens. De huidige verdediging staat redelijk goed, maar ook Stekelenburg is wijvelend. Regeer speelde goed, maar moet wennen aan het niveau en het gebrek aan snelheid voorin doet ons ook geen goed. Ajax kruipt naar de finisch en hoop dat ze niet uitglijden. een goed Feyenoord zou zeer goed van pas komen tegen PSV. Hopen dat ze fris uit Frankrijk komen met vleugels door het behalen van de volgende ronde.

Zou Japie nu ten hag de schuld geven van al die blessures net zoals hij doet bij schmidt

Misschien Onana dan maar opstellen als verdediger als hij toch terug is gekomen. Jeetje mina zeg, het gaat heel moeilijk worden tegen AZ.

4 mei 2022 om 19:45

Wel nee man, heb je ons zien spelen de afgelopen weken.
Maak je niet druk.

4 mei 2022 om 19:59

Eerlijk gezegd niet Tinus45. Ik kijk best vaak hoor, maar sinds wij verschrikkelijk spelen heb ik minder puf om "alles" van voetbal te blijven volgen.
Maar ik hoop dat je gelijk hebt.

4 mei 2022 om 20:11

Ik hoop eerlijk gezegd dat ik ongelijk heb.....😉, het is voor ons ook.....laatste kans.

4 mei 2022 om 20:17

Nou winnen dan aub. ik gun AZ wel 3 punten.

4 mei 2022 om 20:26

Das lief, gun ik ze jullie ook😋.
Zou wel een mooie Zondag zijn.

Bizar, wat een blessures allemaal... Hopelijk winnen we met een geïmproviseerd elftal 2 van 3 wedstrijden....
De verkoop van Neres heeft behoorlijk verkeerd uitgepakt. Nu helemaal geen snelheid en diepgang...

5 mei 2022 om 15:40

Hoezo, we hebben Blind nog die er overheen dendert Klaassen die diep gaat. Tadic en Haller zijn dynamisch in de aanval. Hopen dat Pasveer weer op doel staat. (scheelt weer een jaar met Steek) in de Eredivisie zijn ze nog wel goed genoeg de komende jaren, maar ben bang dat de leeftijd toch voor problemen gaat zorgen in Europees verband.

De jeugd krijgt noodgedwongen zijn kans. Weliswaar op een cruciaal moment, maar dat is misschien wel beter.
Hopelijk is het niet druk op Schiphol woensdag als de selectie naar Ibiza gaat

Schuurs missen we niet. Martinez missen we wel maar daar kan Blind staan. Nico doet mee. Ik heb daar wel vertrouwen in. Antony wisten we al dat dat niks ging worden. Taylor doet moeiteloos mee op het middenveld. Kudus is er nog. Ik heb er alle vertrouwen in.

Blind en Timber centraal en Taylor op de plek van Gravenberch. Komt wel goed, zondag in ieder geval niet verliezen.

Genoeg spelers die vanuit Jong Ajax ook doorgeschoven kunnen worden. Sontjes, leuke rechtsbuiten, Ünüvar, Ihhataren, Regeer, Daramy, Taylor. Samen met wat er nog normaal gesproken op de bank zit moet dat geen probleem zijn om 2x te winnen en 1x gelijk te spelen.

Nou wat zit het tegen, PSV mist al het hele seizoen bepalende spelers.

4 mei 2022 om 21:49

We hebben nauwelijks bepalende spelers

Mazraoui en Kudus regelmatig geblesseerd, Berghuis worstelt met fitheid, nu ook Gravenberch, Martinez, Schuurs en de al wat langer geblesseerde Antony eruit, bovenop de mensen die al langer uit de roulatie zijn. Kunnen er nog mensen bij Ajax op hun poten blijven staan of wat? Je zal het kampioenschap maar verspelen omdat je met een half B-elftal tegen andere ploegen moet spelen die wel op volle oorlogssterkte zijn. Wordt dit dan de de opstelling van de komende weken, met e.v.t. Rensch, Brobbey en Ihattaren als potentiã©le basisspelers/invallers?

Stekelenburg
Regeer
Timber
Blind
Tagliafico
Klaassen
Alvarez
Taylor
Berghuis
Haller
Tadic

Pfff die vervelende blessures altijd. Wordt nu wel een beetje teveel van het goede.
Hopelijk zijn Mazraoui en Berghuis er nu wel bij.

En dan te bedenken dat Pasveer ook allang geblesseerd is en Mazraoui, Berghuis, Rensch en niet helemaal fit. Ajax mist gewoon de helft van de basiself.

Hopelijk wint Ajax bij AZ en dan is het eigenlijk gedaan.
Sterkte voor de geblesseerden!

Ja ten Hag je mist zeker snelheid. Tadic kan gewoon niet meer links buiten en daar ligt ook het probleem. Verkoop haler maar en zet hem dan desnoods in de spits maar van links komt 0 gevaar hij heeft de snelheid niet meer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
R. GravenberchMiddenvelder302
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

8 fans
Verdediger, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 24 1 4 0
2020/2021 Ajax 26 3 4 0
2019/2020 Ajax 24 2 3 0
2018/2019 Defensa y Justicia 25 2 2 0
2017/2018 Defensa y Justicia 21 1 5 1
Laatste voetbalnieuws

Alfred Schreuder reageert bij Ziggo met glimlach op vraag over transfers

Alfred Schreuder kan voorlopig nog geen informatie over eventuele transfers prijsgeven. Na afloop van het gewonnen oefenduel met het Duitse SV Meppen (3-0) reageert de trainer van Ajax enigszins ontwijkend op...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 28 juni
FC Groningen is niet van plan om Jörgen Strand Larsen zomaar van de hand te doen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren