Feyenoord-fans stellig: ‘Dit is mooier dan het kampioenschap van Ajax’

Donderdag, 5 mei 2022 om 17:51 • Laatste update: 13:38

Donderdagavond speelt Feyenoord de return in de halve finale van de Conference League tegen Olympique Marseille. Voor het eerst sinds 2002 kunnen de Rotterdammers zich verzekeren van een finale van een Europees hoofdtoernooi en dus neemt de spanning toe onder de fans. De heenwedstrijd werd afgelopen week met 3-2 gewonnen door het team van Arne Slot en dus lijkt een finaleplek reëel.

Presentator en programmamaker Kalum van Oudheusden trok naar Rotterdam om de stemming onder de Feyenoord-fans te peilen op de Coolsingel, waar stiekem wordt gedroomd van de eindzege. Het binnenhalen van het derde Europese clubtoernooi zou in de ogen van de Rotterdammers mooier zijn dan een eventuele landstitel van Ajax. Daarnaast zijn de supporters zeer ontstemd over de UEFA, daar de Europese voetbalbond Feyenoord de ene na de andere boete oplegt. Bekijk de video via onderstaande link en laat weten wat jij ervan vindt.

Hoe leven de Feyenoord-fans toe naar de return in de Conference League?


Kalum van Oudheusden is fulltime videojournalist, presentator en programmamaker bij Voetbalzone en maakt onder meer exclusieve interviews en verschillende programma’s.


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Haha, tuurlijk is dit voor Rotterdammers mooier dan een titel vóór Ajax. Vind het heel leuk dat ze t zo goed doen, maar die titel is nog twee wedstrijden. Nog even afwachten dus.

4 mei 2022 om 14:20

Inderdaad, dit is een beetje een open deur intrappen. Ik had het bijzonder gevonden als de vraag in Amsterdam gesteld was en op deze wijze was beantwoord. En zelfs dan had ik het begrepen, gun het onze Rotterdamse vrinden van harte.

4 mei 2022 om 14:40

Voetbalzone probeert gewoon weer te stoken. En ja, deze reactie zal weer verwijderde worden, maar wel iedere keer ingrijpen als de emoties in de reacties oplopen, maar wel constant de reacties uitlokken.

4 mei 2022 om 19:21

Ik denk dat de vraagstelling gewoon ongelukkig was. Ik denk dat Kalum gewoon had moeten vragen of ze liever het kampioenschap of de Conference League hadden gewonnen.

5 mei 2022 om 02:48

mag je die cup wel eerst winnen. een verloren finale als van Ajax in 2017 vond ik heel weinig moois aan

5 mei 2022 om 11:23

Dan nog was die finale spelen mooier dan de titel van Feyenoord in 2017 Mano

5 mei 2022 om 19:02

@fr020frdam sorry maar als dit oplopende emoties uitlokt zit er een steekje los. Veel succes vanavond!

4 mei 2022 om 16:07

Denk dat ze een beetje hinten op 2017. Feyenoord eindelijk weer eens kampioen en Ajax haalde finale EL. Toen vonden velen de EL finale winnen dan dat Feyenoord na 18 jaar weer kampioen zou worden.

Huh? Tuurlijk. Ik ken weinig Feyenoorders die liever hebben dat Ajax de schaal pakt dan dat zij de ECL winnen. Wat een rare titel.

4 mei 2022 om 14:30

De titel is idd verkeerd. Toen Feyenoord na 20 jaar eindelijk weer eens de titel won zeiden vrijwel alle Ajacieden dat het winnen van een Europese titel knapper en mooier was dan het winnen van het kampioenschap. Qua prestige idd, maar het CL-ticket dat gekoppeld is aan het kampioenschap is financieel 100x interessante. Denk dat het bestuur van Feyenoord qua posities wel zal willen ruilen. Voor supporters geldt natuurlijk een heel ander segment. Europese prijs (al heeft Feyenoord nog niks), ook al is het de ECL, zal elke supporter liever winnen dan de landstitel.

4 mei 2022 om 17:45

Ik zou de ecl zeker niet liever willen winnen om de doodsimpele reden dat dat betekent dat m’n club niet in staat is geweest een ticket voor de cl of el te bemachtigen, ofwel niet in staat is geweest de groepsfase van de el te overleven. Als je er eenmaal toch in zit is het natuurlijk prachtig om te winnen, maar als ik bijvoorbeeld voor volgend seizoen moet kiezen tussen kampioen worden of de ecl winnen, dan is dat een makkelijke keuze.

4 mei 2022 om 18:50

4fRedondo: EL winst is ook een definitief CL ticket. Daarnaast is kampioen van de Eredivsie niet eens altijd verzekerd van een directe CL plek (nu wel dan, maar Ajax moest als kampioen + halve finalist gewoon weer voorrondes spelen een paar jaar terug).

4 mei 2022 om 19:36

Zytto, dat is pas een jaar of 7 zo. Toen Feyenoord won iig nog niet. De winnaar van de ecl plaatst zich nu alleen voor de el.

5 mei 2022 om 20:32

Toen was de EL titel ook een garantie voor een CL plek dus zytto heeft helemaal gelijk. Redondo niet, want een titel is dus niet 100x financieel interessanter

Ook voor mij als Ajacied is Europees succes voor Feyenoord mooier dan de titel voor Ajax. Zeker zo'n finale met een Nederlandse club is echt schitterend, een kampioenschap mist toch een beetje die finale in de meeste gevallen. Of het moet op de laatste speelronde tegen de directe concurrent. Ik hoop oprecht dat Feyenoord die finale haalt en ook nog eens wint in een spannende wedstrijd. De ontlading bij zo'n beslissend doelpunt en dat laatste fluitsignaal is gewoonweg prachtig.

4 mei 2022 om 17:48

Sorry, maar als jij Europees succes voor Feyenoord mooier vindt dan de titel voor Ajax ben je geen echte Ajacied. Niks mis met elkaar wat gunnen, ik hoop ook dat Feyenoord hem gaat winnen, maar als Ajacied gaat Ajax toch echt voor.

4 mei 2022 om 19:01

Gelul. Je kan als Ajacied best blij zijn met winst voor Feyenoord in Europa. Het is gewoon mooi voor het Nederlandse voetbal. Zo vaak wint een Nederlandse club niet een Europees toernooi.

4 mei 2022 om 19:39

Ik raad je aan m’n reactie nog eens rustig door te lezen. Zit een heel verschil tussen blij zijn/het mooi vinden (wat ik ook vind) en het mooier vinden dan dat je eigen club een hoofdprijs pakt. Ben benieuwd waar jij uit op hebt gemaakt dat ik vind dat je niet blij kan zijn

4 mei 2022 om 21:50

Het zal te maken hebben met het feit dat de titel pakken zo gewoontjes is geworden. Naar een kampioensfeest zal ik toch niet gaan, daar komen veel te veel mensen op af. En echte spanning is er niet in een kampioenschap dat over 34 wedstrijden gaat. Vaak wordt het beslist in wedstrijd 8 en 22 en niet op het laatste moment. Zo'n finale doet me gewoon veel meer en als er dan een Nederlandse club wint, dan vind ik dat veel mooier. Overigens passen de wedstrijden tegen Real, Juve en Tottenham in mijn ogen nog een categorie hoger. Daar was de ontlading echt het allergrootste bij mij.

Als zelfs al Kale en Kokkie hopen dat Feyenoord de Conference League omhoog tilt. En zelfs ook nog vonden dat Knvb meer wedstrijden had moeten verplaatsen in het wedstrijdschema wat helemaal waar is! Voor hun optimale rust en herstel na een zware Europese pot. Wie ben ik dan om iets anders te hopen. 😉 Rotterdamse vrienden veel succes vanavond, en houd de Nederlandse eer hoog...💪🏾

4 mei 2022 om 15:58

Het is nog maar woensdag.

4 mei 2022 om 17:18

Haha thanks Nelson, door bevrijdingsdag en een vrije dag morgen liep ik een dag vooruit. 😅

6 mei 2022 om 05:08

Haha kan gebeuren. Hopelijk heb je een leuke vrije dag achter de rug.

Haha toch maar de reacties aangezet voor boze Ajacieden Ik weet niet wat ik mooier vind. Het is wel bijzonderder dan een landstitel voor Ajax, die winnen ze zovaak. Dat lijkt me ook zo saai aan de beste club supporten. Winnen is veel leuker als het een uitzondering is.

4 mei 2022 om 17:31

Hahaha is jullie gegund om deze cup te pakken hoor migi. Moet overigens zeggen dat ik toch wel de droogte van 7 jaar zonder titel met ajax heb moeten meemaken hahaha. En voorheen verloren we europees ook alles. Dat gaat nu wel wat beter.

4 mei 2022 om 19:11

Boze ajacieden? Wie zou hier boos om moeten worden dan? Ja eencelligen.....maar mag toch hopen dat daar hier niet zoveel van zijn hier.

5 mei 2022 om 18:00

Nee oke niet boos, maar het is weer zo vermoeiend provocerend.

6 mei 2022 om 12:01

Dat valt wel mee Migi. Ik heb zeven jaar in de Arena gezeten voordat ik voor het eerst live Ajax een landstitel zag winnen. Wel meteen de mooiste wedstrijd die ik ooit gezien heb in een stadion, Ajax tegen FC Twente.

Ik vind dat je niet hoeft te vergelijken, maar een landstitel wordt elk jaar vergeven en een succes in Europa (eender welk niveau) is natuurlijk veel zeldzamer.
Eerst maar eens morgen overleven en dan zien we verder.

4 mei 2022 om 18:02Succes in Europa hangt voor mij af van het niveau toernooi gecombineerd met de verwachtingen van de club. Als Manchester United straks in de Conference League belandt en ze die weten te winnen(zeer waarschijnlijk) denk je dat, dat als een hoogtepunt in hun geschiedenis beschouwd zal worden?

Voor een team zoals Slavia Praha is dat natuurlijk mooi, maar voor Man U zal het reden zijn voor velen voor het maken van verscheidene memes.

4 mei 2022 om 18:07

Voor United natuurlijk niet, maar er is al 27 jaar geen enkele Europese beker gewonnen door een Nederlandse club en de clubs waarvan je zou denken dat ze er 1 kunnen winnen horen we ook niet bij.

4 mei 2022 om 18:20

2002, Migi ...

Aftrekken (rekenen) niet je beste vak?

4 mei 2022 om 18:37

Parasyte was een leuke serie trouwens

4 mei 2022 om 18:41

Hoe vergeet ik in godsnaam onze uefa cup....

4 mei 2022 om 20:22

Hahahahah deze vind ik goed.

5 mei 2022 om 11:29

Dat Europese bekertje wordt net zo vaak uitgereikt als het Nederlandse schaaltje hoor. Beide 1x per jaar..

Lekker provocerende titel weer dit, nergens voor nodig.

Kan me de magie van de EL campagne van 2017 ook nog wel herinneren. Dat was voor mij de eerste keer dat Ajax in Europa echt ver kwam. Dat was toch anders dan jaren ervoor waarin je speelt om de titel en beker (soms met succes en soms niet). Het was een nieuwe dimensie. Voor veel Feyenoorders zal nu precies hetzelfde gelden. Ik kan het me heel goed indenken. Geniet hiervan, want dit soort seizoenen zijn speciaal.

Hoop oprecht dat Feyenoord de finale haalt en wint. Dat is toch prachtig? Een Nederlandse club in de finale. Goed voor onze competitie en het aanzien van het Nederlandse voetbal....

Hoop heel erg dat Feyenoord de finale haalt en ook wint. Voor de club leuk, want meer dan ik had gedacht blijkt het een podium om de spelers in de etalage te zetten voor grote clubs uit grote competities; de sommen waarvoor Feyenoord Senesi en vooral Malacia, Sinissterra en misschien Kokcu gaat verkopen zullen onmiskenbaar hoger uitvallen deze zomer dankzij de Europese prestaties. Wat mooi is, want dan heeft Feyenoord eindelijk weer echt wat financiele slagkracht om zijn team te versterken.

Ik heb volgens mij ergens gelezen dat de winnaar van de Conference League zich automatisch plaatst voor EL-deelname volgend jaar. Aangenomen dat dat klopt, weet iemand of - omdat Feyenoord zich met de derde plaats al voor de EL kwalificeert - het reeds behaalde ticket dan opschuift in de stand? En dus met de huidige stand FC Twente sowieso EL speelt? Of werkt dat niet zo?

5 mei 2022 om 09:11

Volgens mij schuift dat inderdaad dan op. Hetzelfde geldt namelijk normaal voor landen waar clubs een EL winnen. Dan is er toch een soort extra CL ticket.

6 mei 2022 om 12:04

@silverfront
Nee er is alleen een extra CL (voorronde) ticket als de CL winnaar zich niet geplaatst heeft voor de CL via de reguliere competitie.

6 mei 2022 om 12:03

Het werkt niet zo. Feyenoord zal een beter EL ticket krijgen als ze de finale winnen. Maar er komt geen extra clubs bij want Feyenoord speelt al EL voorrondes.

Met een beetje geluk hebben ze dus gewoon 2x feest. EN een finale plek EN de titel voor ajax. Ik gun het die supporters wel

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV33
3.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. SzymańskiMiddenvelder10
Q. TimberMiddenvelder10
J. BijlowKeeper10
J. ToornstraMiddenvelder10
P. WålemarkMiddenvelder11
L. GeertruidaVerdediger11
O. IdrissiAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

20 fans
Coach, 43 jaar
SeizoenClub
2021- Feyenoord
2019-2020 AZ
2017-2019 AZ
2016-2017 SC Cambuur
2009-2013 PEC Zwolle
Laatste voetbalnieuws

Hendrix vertrekt na tegenvallend halfjaar bij Feyenoord naar Duitsland

Jorrit Hendrix vervolgt zijn loopbaan bij Fortuna Düsseldorf. De 27-jarige middenvelder werd door Feyenoord van Spartak Moskou gehuurd, maar liet zijn contract bij de Russische club ontbinden. Vorige maand werd al...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 11 augustus
Hakim Ziyech is het wachten op AC Milan zat en staat voor een definitief vertrek bij Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren