Virgil van Dijk: ‘Weet je wat het mooie is? Het maakt me geen reet uit’

Woensdag, 4 mei 2022 om 11:00Mart van Mourik • Laatste update: 11:23

Virgil van Dijk is niet tevreden over het spel van Liverpool in de halve finale van de Champions League. Op bezoek bij Villarreal keken the Reds halverwege aan tegen een 2-0 achterstand, die in het tweede bedrijf echter werd rechtgezet: 2-3. Na de 2-0 zege in de return plaatste het team van manager Jürgen Klopp uiteindelijk voor de finale in Parijs, waar de winnaar van het tweeluik tussen Manchester City en Real Madrid getroffen wordt.

“Wat zich voordeed in de eerste helft was een scenario waar we niet op hadden gehoopt natuurlijk”, vertelt Van Dijk voor de camera van RTL 7. “We kwamen vroeg achter en stonden de hele eerste helft onder druk. We maakten de verkeerde keuzes, we waren slordig en hadden weinig variatie in ons spel. We verloren tweede ballen... Dat is best een lange lijst met dingen, ja. Eigenlijk ging alles mis. Maar weet je wat het mooie is? Het maakt geen reet uit. Ik sta voor de derde keer in vijf jaar in de finale van de Champions League met deze mooie club. Het is weer een jongensdroom.”

“Het is ook zo’n hectisch seizoen”, vervolgt Van Dijk. “We spelen om de drie dagen en eigenlijk geniet je niet veel van de momenten die er zijn. Nu ook weer. Morgen vliegen we naar huis, en zaterdagavond spelen we alweer tegen Tottenham. We moeten hier wel even van genieten vanavond, maar daarna moeten we ook weer herstellen. Gelukkig hebben we hebben we ons in de tweede helft kunnen herstellen. Je moet ook gewoon laten zien hoe graag je naar Parijs wil.”

In 2018 speelde Van Dijk zijn eerste Champions League-finale tegen Real Madrid. Destijds verloor de aanvoerder van Liverpool met 3-1, maar een jaar later nam hij met zijn ploeg alsnog revanche. In de eindstrijd tegen Tottenham Hotspur was Liverpool in 2019 met 2-0 te sterk. Dankzij treffers van Fabinho, Luis Díaz en Sadio Mané werd de 2-0 achterstand op Villarreal weggepoetst, waardoor Van Dijk op 28 mei in Parijs zijn derde finale zal spelen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door zeuxis)

Ik snapte niet helemaal waarom Virgil dit als antwoord gaf. Hij lichtte eerst toe wat er allemaal fout ging in de eerste helft, en hoopte daarna eigenlijk te horen hoe ze het wisten om te gooien tijdens de rust en tweede helft. Tevergeefs…

4 mei 2022 om 00:30

Nou omdat hij er niet staat om jou vragen te beantwoorden. Hij beschrijft gewoon wat er mis ging maar dat het er uiteindelijk niet toe deed. Wat zal het hem op dit moment ook schelen. Ze staan in de finale en de analyse van de wedstrijd doen ze later wel wat er beter moet.

4 mei 2022 om 00:33

Omdat het hem geen reet kan schelen

4 mei 2022 om 00:39

Omdat het hem geen reet kan schelen denk ik. Ze zitten in een fase van het seizoen dat alleen resultaten tellen en dan moeten ze gelijk weer door. Nou dat weerspiegelt hij in dit interview, het scheelt hem niet hoe of wat, als er maar resultaat behaald word.

4 mei 2022 om 00:44Maar als het hem geen reet scheelt waarom dan wel uitgebreid toelichten wat er fout ging? Is toch juist leuk als voetballer om dan nog even toe te lichten wat er daarna allemaal goed ging? Voetballers hebben het makkelijker tijdens interviews wanneer ze positief mogen praten.

4 mei 2022 om 19:38

Schrijffout van VZ in de kop. VvD zei niet 'het maakt ME geen reet uit' maar 'het maakt geen reet uit'. Wat iets totaal anders is, want hij bedoelt gewoon: we speelden een bagger eerste helft maar gaan toch met de winst naar huis. Dus iedereen reageert op iets wat nooit gebeurd is. Dat mag. Het maakt me eigenlijk geen reet uit

Hij zag er niet goed uit bij die 1-0 maar heeft zich ook met name in de 2e helft weer uitstekend herpakt. Is dit seizoen echt weer helemaal terug. Met hem zie je gelijk dat Liverpool echt veel sterker is. Hij was ook de reden dat ze vorig jaar een dramatisch jaar hadden, op de laatste 1,5 maand na. Ben benieuwd of Liverpool ook die 'quadruple' kan pakken. Ze hebben een fantastische uitgangspositie met de gewonnen Carabao Cup, 1 punt achter City en staan ook in 2 finales van de FA Cup en de CL.

4 mei 2022 om 01:00

Er zijn zoveel VZ leden die Van Dijk overrated vinden, van je eigen volk moet je het hebben, het niveau op VZ is vaak ook dramatisch.

4 mei 2022 om 01:14

Verdient gewoon alle lof voor zijn comeback na zo'n blessure. Om zo'n hoog niveau te halen is voor mij al respect genoeg. Ook een duidelijk verschil als hij er wel bij is of niet bij Liverpool. Hetzelfde geldt voor Oranje.

4 mei 2022 om 07:05

Dit is momenteel een van onze beste verdedigers ooit. Trots om te zien dat hij zo'n belangrijk pilaar is voor Liverpool en al haar successen. Op voorhand was dit niet te voorspellen. Hij kon naar City gaan, maar bij Liverpool heeft hij zich echt kunnen bewijzen.

4 mei 2022 om 07:07

Van Dijk ,Wijnaldum, Memphis allemaal overrated. Hoe zou dat toch kunnen? Verkeerde clubverleden?

4 mei 2022 om 07:42

Of het heeft nog steeds te maken met dat ze een kleurtje hebben of levensbeschouwing denk ik. Van het laatste ben ik ook niet zo’n fan, maar ik oordeel er niet op.

4 mei 2022 om 08:18

Ik hoop niet dat het kleurtje nog een issue kan zijn, maar ik kijk ook nergens meer raar van op. Virgil is echt een held, die man straalt zoveel onoverwinnelijkheid uit. Natuurlijk zit ook hij weleens mis, maar geen enkele voetballer is nooit op een fout te betrappen.

4 mei 2022 om 09:04

Ik snap ook niet waarom mensen zo lopen te bashen, we hebben alle spelers, kleur of geen kleur gewoon keihard nodig.

Op basis van spel verdient Wijnaldum uiteraard alle kritiek, die lijkt toch echt zijn beste tijd gehad te hebben, raakt al 2 jaar geen knikker. Memphis is verre van een topper, maar in Oranje is het ons kanon. Zonder hem hebben we amper scorend vermogen en het vele balverlies en domme acties moeten we gewoon voor lief nemen. Niemand zou productiever zijn op die positie.

Dat mensen uberhaupt durven te roepen dat van Dijk overschat is kan ik met mijn hoofd niet bij. Als je zegt dat sinds zijn komst Liverpool verdedigend veel beter is dan komt dit vooral door Fabinho en Alisson en als je zegt dat Liverpool instortte toen van Dijk geblesseerd was, dan komt men met allemaal rare redenaties dat het hele team uit vorm was. Van Dijk zet gewoon de lijnen uit bij één van dé topclubs op Aarde. Feit is dat Liverpool zonder van Dijk veel minder punten pakt en veel meer tegengoals krijgt, dan met van Dijk.

4 mei 2022 om 09:38

Wat een flauwekul, als je ziet hoeveel er geschreeuwd wordt over Blind, dan heeft het niks met kleur, levensovertuiging of clubachtergrond te maken. Erg jammer dat je dit erbij betrekt.

Overigens is van dit rijtje spelers Van Dijk de enige die top presteert. Memphis en Wijnaldum (en Blind) komen daar bij lange na niet in de buurt.

4 mei 2022 om 10:36

Tja als Liverpool supporter en Nederlander ben ik lekker subjectief maar wel positief subjectief. Uitstekende verdediger met fantastische verdedigende, positionele en leidinggevende capaciteiten. Ook opbouwend voor een verdediger prima. Dus ik snap het negatieve sentiment ook niet.

4 mei 2022 om 10:57

Dat kleur er iets mee te maken heeft, zou ik niet uitsluiten. De prestaties van blind in Oranje zijn trouwens ook niet vergelijkbaar met eerdergenoemden. Herinneren jullie nog al die racisitische reacties op de selfie in 2014 waar vooral donkere oranjespelers op stonden?

4 mei 2022 om 11:12

En dan wordt in een ander topic Malacia en Dumfries op handen gedragen... Soms is kritiek ook niet meer dan gewoon kritiek hoor. Daar zit niks achter. Ik vind Van Dijk trouwens wel een dijk van een kerel. Kunnen we niet zonder bij het WK. Bijlow erachter. De Ligt en De Vrij ernaast. Malacia en Dumfries op de flanken. De Jong ervoor. Ik zie het helemaal zitten.

4 mei 2022 om 11:20

Ik ontken ook niet racisme bestaat. Die foto herinner ik me niet maar ik neem het direct van je aan.

Waar het mij om gaat is dat (zoals Westend zegt) Malacia en Dumfries op handen worden gedragen, Memphis, Wijnaldum niet, maar ook Frenkie, De Ligt, en Blind niet. Is continu gezeik en debat over, allemaal heel erg vergelijkbaar. En als ik naar Wijnaldum kijk, dan heeft ie ook al heel lang niet goed gespeeld, dan is kritiek ook gewoon kritiek, en verder niks. Bij al die andere spelers, kleur of niet, vind ik de kritiek vaak overdreven.

4 mei 2022 om 11:30

Danjuma net zo positief de laatste tijd. Ik geloof dat rasisme in het Nederlands elftal eigenlijk niet zo. Met alleen roomblanke huidjes kunnen we niet eens een (kwalificatiewaardig) team samenstellen. Ik juich geen decibel minder om weghorst of voor Wijnaldum hoor. Als je er staat met je oranje shirtje, ben ik (en het hoempapapubliek van NL) al snel fan van je

4 mei 2022 om 11:55

Plus voor deze reactie, ik hoempapa mee

4 mei 2022 om 12:50

Ja want gelukkig is iedereen altijd alleen maar positief over Frenkie, De Ligt, Klaassen etc..

4 mei 2022 om 13:17

@Westend

Zeker. En in dat kader, ik heb nog extra gejuicht voor Bruno Martins Indi destijds. Niet in NL geboren, maar stond wel met veel meer passie in het veld dan de meeste anderen.

4 mei 2022 om 13:42

Mensen klagen ook vooral over Virgil omdat ie een mening over BLM en aanverwante zaken heeft en omdat we met zijn allen onze mening kopiëren van een paar oude kerels op tv. Punt is dat Virgil natuurlijk een held is, een van de beste verdedigers ter wereld en hij elke mening mag hebben die hij wil.

4 mei 2022 om 15:02

BMI, mooie baas. Altijd jammer gevonden dat hij na Feyenoord eigenlijk in de vergetal is geraakt. Is nu ook niet meer van dat niveau. Johan Derksen vind ik trouwens ook een prima kerel hoor. Kon er altijd prima om lachen. Ligt maar net aan je verwachtingspatroon hè.

4 mei 2022 om 16:30

Ach kom op man denk je echt dat het daar te maken mee heeft. Het zijn gewoon Nederlanders en onze vertegenwoordigers in Europa. Of ze nou van Ajax, Feyenoord, PSV of Groningen komen. We zijn gewoon een gigantisch stel zeurpietten, bij het live meepraten van NL elftal zie je ook zo veel sjit voorbij zien komen.

4 mei 2022 om 17:46

Dat mensen nog in kleuren denken. Het zijn allemaal individuen. De ene leuker dan de ander en dat is dan ook weer een persoonlijke voorkeur. Wat kan mij het schelen of iemand een hoed draagt (of zoals Rodman een trouwjurk), het gaat erom wat ze presteren op het veld en daar buiten moeten ze het zelf weten

4 mei 2022 om 15:11

Ik vind het overtrokken dat hij er bij de 1-0 niet goed uitzag. Die gast van Villa staat op 5 meter van de goal en schiet gewoon op goal, echter hij raakt de bal totaal verkeerd. Iedereen verwachtte dat hij op goal schoot. Daar kan je niet meer op anticiperen. De fout bij VVD in de schoenen schuiven vind ik te makkelijk. Dit was voor Liverpool gewoon een ongelukkige situatie

Zou ik ook zeggen… Gast ziet er belabberd uit bij beide tegengoals.

4 mei 2022 om 01:28

Hoezo bij de tweede dan? Is toch gewoon slecht gedekt van TAA?

4 mei 2022 om 04:05

Zeg dat nou niet. Een deel hier wil het liefst zelfs bij afwezigheid van VVD een tegengoal nog op zijn conto schrijven.

4 mei 2022 om 07:24

Jij snapt het echt niet he Danny? Als leider is Virgil verantwoordelijk voor alle fouten. Zijn eigen, maar ook die van zijn medespelers. De tweede helft zag je dat ze bij Villarreal achteruit gingen lopen en hierdoor verloren. Ook dát is de schuld van Virgil. Sterker nog: Die supporter van Heracles die Cerny sloeg, dat is al helemaal zijn fout. Dus goede verdediger? Echt niet

4 mei 2022 om 07:51

Waar slaat deze opmerking op Mangalitsa? van Dijk staat bij de 1-0 niet 1 maar 2x te slapen. Bij de 2-0 kan hij er inderdaad weinig aan doen.

4 mei 2022 om 08:10

Je maakt jezelf compleet belachelijk. Virgel is 1 van de beste verdedigers van de wereld. Gisteren een mindere wedstrijd van zijn kant. Maar die jongens spelen zo ongelofelijk veel. Kan er een keer tussen zitten. Als hij er niet bij is dan voelt Liverpool dit echt wel. Zie vorig jaar. Ze kunnen alles nog winnen met Virgil. En jij doet of hij er niets van kan.

4 mei 2022 om 11:44

Als leider is Virgil verantwoordelijk voor alle fouten. Zijn eigen, maar ook die van zijn medespelers.

En ik maar denken dat je daar iemand voor op de bank heb zitten. Klopp is dus slechts symbolisch? Hij is meer de uitstraling van de club en (voor de media) het eerste aanspreekpunt. De verdediging neerzetten is ook een belangrijke taak van de keeper (want die heeft het meeste overzicht). De spitsen en hoge middenvelders kun je (doorgaans) als verdediger ook niet echt bereiken in je communicatie, dus ik vind dat een beetje overtrokken hoor.

4 mei 2022 om 11:59

Westend,

Dit was sarcasme van Mangalista.

4 mei 2022 om 12:02

Is dat zo? Ik zie op deze site soms zulke bijzondere argumenten dat ik het sarcasme er bij niet meer uit kan filteren hoor

4 mei 2022 om 12:15

Ik denk van wel, hij zegt namelijk in diezelfde reactie dat het ook de schuld was van Virgil dat Cerny op zijn hoofd werd geslagen door een supporter.

4 mei 2022 om 16:03

Ah, ik dacht dat het sarcasme daar wel van het beeldscherm af zou spatten. Ik snap alle kritiek, gebracht als feiten, op een Virgil (maar ook Frenkie) niet. Zeker niet als men t als feit brengt. Ik vind het vreemd

Snap het misgunnen van zijn kwaliteiten en succes niet eigenlijk. Ik lees veel meer negatieve dan positieve berichten. Ik ben maar wat blij dat hij bij ons Oranje hoort en opnieuw de CL finale heeft bereikt. Virgil is gewoon een (van) Dijk van een verdediger. Vamos Virgil. Nu die cup met de grote oren binnenharken!

4 mei 2022 om 09:02

@Stijlvol: Nou ik snap wel waar dit vandaan komt. Hij heeft zich samen met Memphis Depay en Georginio Wijnaldum gemengd in de BLM discussie. Sindsdien heeft hij bij een hoeveelheid mensen afgedaan. Wat ze ook nog voor het Nederlandse elftal of voor de uitstraling voor het Nederlandse voetbal betekenen, doet voor deze mensen niet meer ter zake. Erg misselijk, maar zo zit een hoeveelheid van onze bevolking blijkbaar in elkaar.

4 mei 2022 om 09:43

@preditor

Meen je dat nou echt? Volgens mij is het pure negativiteit, in bredere zin. Van Dijk speelt goed maar Memphis en Wijnaldum niet, maar naast hun zie je ook veel gezeik over Frenkie en Daley Blind. Dat heeft toch allemaal niks met BLM te maken?

4 mei 2022 om 10:33

Ach als je een stel 20'ers (wat dat zijn het) om een stel uitspraken moet gaan veroordelen die later minder slim bleken of tegen de bune in gingen, dan kan de bune beter zelf in de spiegel kijken toch?

Ik vind ook dat speler rolmodellen zijn en zich afzijdig moeten houden van hot topics, maar het word die jonge gasten wel zo verdomd lastig gemaakt in de media dat dat ook wel lastig is.

Dus het enige wat ik snap is dat dit van mensen vandaan komt die het eigenlijk allemaal niet zo snappen en weinig begrip hebben...

4 mei 2022 om 11:58

Afgedaan?? Waarom?? Leg dat ff uit?? Of heb je geen eigen meningen? Die gasten stonden ergens voor ..of het nou goed of fout is..ze namen een standpunt

Het is toch niet te geloven hoe mensen deze geweldenaar overschat noemen, maar als het over de reus Ligt gaat is men opeens super positief. Waarom kunnen we niet een voorbeeld nemen aan de engelsen? Zij prijzen hun spelers altijd de hemel in, bij ons is het altijd maar bashen rn bashen en bashen. Van Dijk is de beste verdediger ter wereld, en dat al een paar jaar. De rust waarmee hij spelers opzij zet, zijn snelheid, zijn voetballende vermogen. Hij heeft letterlijk alles!! Er komt geen verdediger in de buurt van Van Dijk.

4 mei 2022 om 09:44

Op De Ligt is ook veel kritiek hoor. Verder met je eens. Van Dijk is fantastisch en draagt Liverpool echt. Dat mensen dat niet waarderen, ligt gewoon aan hun.

4 mei 2022 om 11:14

Dan wordt voor het gemak soms ook even vergeten dat je speelt in de halve finale champions league en de tegenstander dus ook van dat niveau is. Vrijwel onmogelijk om op dat niveau helemaal foutloos te zijn. En bij een verdediger betekend dat (helaas voor hem) sneller een tegengoal. Al die fouten van de spitsen vallen meestal een stuk minder op

4 mei 2022 om 15:16

Hoe kom je erbij dat iedereen super positief is over De Ligt? Als er op iemand vele kritiek is, is het wel De Ligt. Voor het overige wel volledig eens met het feit dat we in Nederland onze spelers niet op waarde weten te schatten en een voorbeeld mogen nemen aan de Engelsen. Van Dijk en De Ligt zijn sowieso 2 absolute toppers.

Virgil van Dijk is absoluut de beste verdediger die Nederland ooit heeft gehad naar mijn beleving. Helaas krijgen zelfs een De Ligt en F.De Jong hier veel meer waardering, terwijl zij qua niveau toch nog minimaal 2 treden lager staan. Wel goed om te zien dat Virgil in het buitenland wel op waarde wordt geschat. Gisteren toevallig een artikel gelezen dat Nederland qua genderacceptatie laag op de ranglijst staat, ik denk inmiddels met rassenacceptatie ook.

4 mei 2022 om 12:08

Dat vind ik nogal een uitspraak als je daar ook een Frank de Boer, Ronald Koeman, Rijkaard en Jaap Stam had staan.

4 mei 2022 om 13:22

@Bundy

Ik zou oppassen met te snelle conclusies over ras. Ik denk dat bij Van Dijk bijvoorbeeld meespeelt dat hij nooit voor een NL topclub heeft gespeeld. Dus hij heeft minder traditionele aanhang wat dat betreft. Kijk vroeger naar Gullit en Rijkaard, in het tijdperk met Van Basten. Die werden alle drie altijd in een adem genoemd. Geen verschil met kleur enzo. Kluivert ondanks zijn fouten die gewoon populair en geaccepteerd werd, etc.

4 mei 2022 om 15:18

@bundy_sr De Ligt en F. de Jong worden na elk missertje de grond in getrapt op elk forum man. Hoe kom je er toch bij dat zij meer waardering krijgen?

4 mei 2022 om 16:32

Spoel je mond maar snel. Van Dijk is geweldig en een van de beste maar Stam, Rijkaard, De Boer, Krol waren ook heel goed.

Heerlijke pot gezien vanmorgen, met een zeer terechte winnaar over wedstrijden.

Groot gelijk. Wat maakt het nou uit wat er mis is gegaan ze zijn door naar de finale.

Ben benieuwd wie de tegenstander wordt.

Hij heeft naast zijn kwaliteiten natuurlijk ook zijn postuur en uitstraling mee van een 'killer verdediger'. Jammer (voor hem) dat het een laatbloeier is geweest en schokkend eigenlijk dat hij nog geen eindronde met Oranje heeft meegemaakt. Dat laatste heeft natuurlijk ook te maken met blessures. Het zijn veel wedstrijden zo achter elkaar, zeker als je op alle fronten nog meedoet. Hoop voor hem dat hij fit blijft en niet straks finales moet missen. Het WK is (gelukkig) wat dat betreft nog ver weg.

Toch een gwweldige carriere zo. Derde keer finale CL. Kunnen er niet veel zeggen dat ze dat gelukt zijn nadat ze relatief laat in de top kwamen. Hij lijkt wcht het puzzelstukje te zijn die ontbrak bij Liverpool.

Goede beschrijvingen van wat er allemaal fout ging en logisch dat het geen reet uitmaakt als je daarna nog 3x scoort en de finale hebt behaald.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool9268
3.Chelsea7443
5.Arsenal6913
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
AlissonKeeper360
J. HendersonMiddenvelder352
Mohamed SalahAanvaller3523
Diogo JotaAanvaller3515
MarceloKeeper00
L. KariusKeeper00
C. KelleherKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

292 fans
Coach, 55 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 juni
FC Groningen is niet van plan om Jörgen Strand Larsen zomaar van de hand te doen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren