‘Kind van United’ krijgt na 20 jaar en 232 duels geen afscheid; broer is ziedend

Dinsdag, 3 mei 2022 om 09:40Tom Rofekamp • Laatste update: 09:51

Louie Scott, de broer van Jesse Lingard, heeft geen goed woord over voor Manchester United. Lingard beschikt over een aflopend contract bij the Red Devils en speelde maandag voor het laatst een thuiswedstrijd op Old Trafford. In tegenstelling tot drie teamgenoten, die in verhouding veel minder lang in Manchester spelen, kreeg de middenvelder echter geen speeltijd toebedeeld van interim-trainer Ralf Rangnick. Scott steekt een vernietigende tirade af op Instagram waarin hij alles en iedereen binnen de club met de grond gelijk maakt.

Lingard speelt al sinds 2000 bij United, toen hij als negenjarige in de jeugdopleiding van de Engelse grootmacht belandde. Sinds zijn entree bij de eerste selectie kwam de 32-voudig international van the Three Lions tot 232 wedstrijden, waarin hij 35 keer scoorde en 21 assists verzorgde. waarin Dat Lingard in tegenstelling tot de eveneens vertrekkende Nemanja Matic, Juan Mata en Edinson Cavani geen kans kreeg om afscheid de nemen van het thuispubliek schuurt daarom bij Scott.

"Twintig jaar bij de club", steekt hij van wal op een Instagram Story. "Vier binnenlandse trofeeën, drie doelpunten in bekerfinales. Niet eens een vaarwel." Scott houdt zich niet in. "Geen wonder dat het volgende jaar Conference League wordt", vervolgt de tirade. "Spelers aanvallen voor feestjes, terwijl clubs verkocht worden aan de Super League. Oké. Je wordt gerund door mensen die niet eens weten wat buitenspel is. Stijlloos, dat moeten de fans zich realiseren. Sinds negenjarige leeftijd bij de club en niet eens de kans krijgen om afscheid te nemen. Goed gedaan, broertje, je familie is trots."

Rangnick bekende na afloop van het duel (tegen Brentford, 3-0 winst) dat Lingard hem 'voor het eerst' gevraagd had om speeltijd. "Ik dacht er over na, maar om persoonlijke en familiaire redenen trainde hij niet veel. Ik moest toen beslissen of ik hem of Edinson in zou laten vallen. De keuze viel op Edinson. Maar goed, het was een avond waarop ik graag vijf wisselspelers had gehad."Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door samcro)

Er is hier veel meer aan de hand.

Komt het omdat hij zijn contract niet heeft verlengd? Hoe dan ook op z'n minst een paar minuten speeltijd of een afscheid na 20jaar zou wel op z'n plaats zijn.

3 mei 2022 om 11:00

Er is zeker meer aan de hand. Lingard flirte openlijk met West Ham, zijn insta stories etc. Laatst zei Scholes nog dat na gesprek met Lingard duidelijk werd hoe slecht in de kleedkamer aan toe gaat. Aangezien dit jaar elke week iets over de kleedkamer gelekt wordt zou het mij niet verbazen dat hij of zijn zaakwaarnemer, broer etc dat express lekken.
De enige reden dat Lingard zolang bij de club bleef is omdat Woodward en het bestuur niets van voetbal kennen en liever zijn contract verlengden dan investeren in een betere speler. Lingard is samen met veel anderen symbool van het middelmaat van United. Hij moet dankbaar zijn dat hij zo lang mocht blijven, niet omgekeerd. Overigens zou ik Cavani niet hebben ingebracht, hij heeft dit jaar jaar meer matchen voor Uruguay gespeeld dan United.

3 mei 2022 om 11:11

Ach Scholes is ook een ontzettende eikel omdat openbaar op tv te zeggen in wat overduidelijk een privé gesprek is. Maar dat Scholes een vervelende vent is wisten we natuurlijk al lang.. 20 jaar bij de club had toch wel een afscheid mogen zijn al zijn het maar een paar minuten. Cavani heeft amper voor United gespeeld en dit seizoen al helemaal niet.

Al 20 jaar bij de club en nog steeds 1 vd grotere talenten van Engeland. Ongelooflijk dat ze hem laten gaan, nu hij in zijn prime gaat komen.

Zonder dollen, wel gek dat Rangnick hem geen minuten geeft in de laatste thuiswedstrijd bij een dikke voorsprong. Gemiste kans om nog iets goed te maken voor zijn falen, al heeft hij wel EL voetbal veilig gesteld nadat ze voorgaande jaren in de CL speelden.

Pff, als je al 3-0 voorstaat kan je best deze jongen laten invallen in de 74ste minuut ipv Cavani. Beetje jammer.

3 mei 2022 om 09:52

Maar waarom kon hij geen vijf keer wisselen?

3 mei 2022 om 09:56

Vijf keer wisselen is nog niet toegestaan in de PL. Pas volgend jaar mogen ze vijf keer wisselen.

3 mei 2022 om 09:58

Echt. Vind dit ook zeer respectloos. Die jongen heeft zijn hele leven voor de club gespeeld en dan breng je een cavalier het laatste kwartier. Vond united buitenlands gezien de mooiste club terwijl ik opgroeide, maar dat valt als een kaartenhuis in elkaar.

3 mei 2022 om 10:53

Cavani speelde ook zijn laatste pot op old Trafford.

3 mei 2022 om 11:14

Ja nou Cavani heeft net aan 50 wedstrijdjes gespeeld en is er nog geen 1.5 jaar.

3 mei 2022 om 11:35

Maar misschien traint die een stuk beter en toont die meer inzet waardoor Ragnick vindt dat hij zo een afscheid meer verdient dan Lingard.

Ik speculeer maar wat natuurlijk maar ik kan me inbeelden dat er scenario’s zijn die verklaren waarom Cavani de voorkeur krijgt.

3 mei 2022 om 13:57

Ja zullen vast wel redenen zijn maar ik snap de frustratie bij Lingard ook wel..

Zullen we anders gewoon stoppen met aandacht geven aan de broer/neef/vader/moeder/scharrel/bff/partner van voetballers? Volgens mij boeit het helemaal niemand.

3 mei 2022 om 09:56

@herbyherbs Ik ben het met je eens, deze mensen zetten de voetballer in kwestie vaker voor schut dan dat ze iets zinnigs zeggen. In deze casus vind ik het nog redelijk meevallen maar over het algemeen is het om te janken...

3 mei 2022 om 10:20

En waarom zouden we jou comment dan wel aandacht moeten geven?

3 mei 2022 om 10:31

@teambuly11 beetje een kansloze opmerking. Wij staan niet dicht bij een beroemdheid en onze opmerkingen (inclusief die van jou) gaat niet automatisch naar een groot publiek. De opmerkingen die de broer/neef/vader/moeder/scharrel/bff/partner van voetballers maken krijgen gewoon veel aandacht van een groot publiek

3 mei 2022 om 10:25

de meeste mensen boeien het ook niet wat jij hier neerzet. Toch heb je die mogelijkheid om het te doen en andere mensen kunnen dat lezen of negeren. Net zoals jij met dit artikel kan doen.

3 mei 2022 om 10:37

Ik ben het normaal absoluut met je eens, vind die zus/moeder van Ronaldo bijvoorbeeld ook altijd erg gênant in de media, maar die broer van Lingard heeft hier wel een terecht punt vind ik, ook een punt wat Lingard zelf ongetwijfeld ook vindt, maar wat hij niet echt kan zeggen zolang hij nog selectiespeler is.

Lingard mag dan misschien geen wereldster zijn, ik vind het ronduit belachelijk dat je hem geen minuten gunt terwijl je het voor jezelf wel kan maken om allerlei opvulling van de selectie minuten te laten maken. Dat heeft niet zozeer met people management te maken, Lingard gaat toch weg, maar als er een kind van de club rondloopt die echt wel prima tijden gekend heeft bij United toen het met de hele club kut ging en naast speler ook diehard fan is is Lingard het wel. Daarnaast heeft hij nooit gezeken toen hij op de bank zat (zelfs toen hij een wereldseizoen bij West Ham draaide en vervolgens niet weg mocht om weer een jaar op de bank te verpieteren in zijn prime) en is het echt een positieve noot in de selectie volgens mij. Ik vind echt dat je dat niet kan maken als trainer, zeker als je 3-0 voorstaat en eigenlijk toch nergens meer voor speelt.

3 mei 2022 om 10:45

Mij boeit het wel.

3 mei 2022 om 10:58

Herby

Het gaat niet om die broer, maar om de speler. Hij heeft wel een terecht punt vind ik.

Als club wil je zo toch niet bekend staan. Vind dit echt schandalig. 20 jaar en ondanks dat het misschien niet lekker loopt met contractonderhandelingen of wat dan ook, geef je zo iemand toch een mooi afscheid... Ik ben fan van United en hoop dat Ten Hag de club weer sympathiek en succesvol kan maken. Maar met dit soort dingen vind ik echt dat ze de plank misslaan...

3 mei 2022 om 10:45

Ik ook, maar dit is gewoon een grote fout van Rangnick. People management is niet de juiste term aangezien Lingard toch weggaat, maar dit kan je echt niet maken vind ik

3 mei 2022 om 11:06

Dat belachelijke sentimentele gedoe is het probleem van United. Lingard zit dan wel lang bij de club maar dat is door slechte management en niet door zijn verdiensten. Zijn contract werd telkens maar verlengd net zoals bij Jones,Mata, Matic, Martial etc. Deze spelers moesten al lang buiten zijn mocht United een topmanagement hebben.

3 mei 2022 om 11:58

@busby onzin, die jongen speelt sinds zijn 9e bij de club. Ik ben het met je eens dat het kwalitatief niet goed genoeg is, maar 20 jaar vind ik wel een reden om een afscheid te doen. Is niet sentimenteel gedoe maar zorgen dat je goed voor je mensen bent en een goed imago uitstraalt

3 mei 2022 om 12:37

Een goed imago creëer je niet door vast te houden aan zulke middelmatige spelers. Integendeel, door zulke spelers te blijven houden heeft United zijn imago verloren. Kijk naar Real, ze zeggen neen tegen hun legendes wanneer tijd gekomen is en clubniveau in gevaar komt en toch heeft Real geen slechte imago. In mijn ogen heeft Lingard geen voorkeursbehandeling verdient en zeker niet dit jaar waar hij zich meerdere keren niet professioneel gedragen heeft omdat hij op de bank moest zitten. Dat zal ongetwijfeld daar mee te maken hebben.

3 mei 2022 om 13:20

Er zit een verschil tussen opzeggen contracten of een speler in de laatste wedstrijd nog even een erewissel te geven om afscheid te nemen van de fans. Helemaal goed dat ze lingard niet nog een nieuw contract aanbieden tegen veel te hoog salaris. Maar als iemand 20 jaar bij de club rondloopt kun je wel even 5 minuten speeltijd geven.

Die louie Scott denkt dat zijn broer veel voor Man U heeft betekent om een afscheid te verdienen? Lingard zal vergeten worden helaas.

Lingard, het eeuwige talent wat nooit echt doorgebroken is. Heeft echt veel wedstrijden gespeeld, maar behoorde nooit tot echt een waardige speler van Manu.

Het was ook super moeilijk om bij ManU door te breken afgelopen 7/8 jaar, gezien de zovele wijzigingen.

Ik heb dan ook nooit begrepen waarom ze destijds niet aan West Ham hadden verkocht. Hopelijk pakt hij daar zijn draad weer op.

Dat mensen het hier nog mee eens zijn ook. Alsjeblieft zeg, Lingard is een heel beperkte voetballer die God op de blote knietjes mag bedanken dat ie zo lang bij het eerste elftal heeft gezeten. Nooit gepresteerd, ongekend veel kansen gehad. Bij West Ham liet hij even zien wel degelijk wat te kunnen, maar voor United heeft ie dat gewoon nooit gedaan. Het is absurd dat hij zo'n 'staat van dienst' heeft. Hij had er zelf voor kunnen en moeten kiezen de deur vijf of zes jaar geleden al dicht te trekken.

3 mei 2022 om 13:40

Maar zakkenvuller Mata krijgt wel een afscheid? Bij ozil, sanchez enzo zat iedereen te huilen dat ze hun club bestelen...

20 jaar pas en toch al 232 wedstrijden gespeeld voor United. Ik denk dat met de nodige stappen, hij kan uitgroeien tot een waanzinnige PL speler. Zonde dat United hem laat gaan.

Maakt me niet uit dat hij geen afscheid heeft gekregen eigenlijk, staat voor alles wat er mis is bij United. Is een schande dat hij er nog überhaupt rondloopt.

3 mei 2022 om 10:57

En die jongen kan daar wat aan doen? Als je 20 jaar bij een club hebt gespeeld en je hebt alles gegeven voor je club verdien je gewoon een afscheid. Vind het best een trieste opmerking van je eigenlijk.

3 mei 2022 om 14:23

Hij heeft niet alles gegeven, hij gooit er dit seizoen flink met de pet naar, kiest er ook voor de club transfervrij te verlaten dus nee..

Maar dat hij van de zomer niet weg ging en de club de kans ontnam om nog wat van de aan hem verspilde miljoenen terug te verdienen is natuurlijk geen issue
Ik denk dat jesse de club heel mag dankbaar zijn. Is keurig behandeld. Eigenlijk veel te keurig of iig te lang als je het de fans zou vragen.

Is het lindgard zijn fout dat United hem elke keer een dik contract voor legde? nee natuurlijk niet, en hij hoeft natuurlijk niet weg omdat manchest dan nog wat aan hem kan verdienen, ook manchester heeft dat contract getekend, dus ze wisten waar ze aan toe waren, maar om een speler die 20 jaar voor je club heeft gespeeld (al dan niet succesvol) in de laatste wedstrijd geen paar minuten afscheid te gunnen, dan laat je je als trainer/club wel erg kennen hoor, zeker met de stand die toen al op het bord stond.
had die trainer toch wel even beter bij na moeten denken.

Dat krijg je wanneer je liever nog een jaartje met Ronaldo op de training staat dan een transfer maakt naar bijvoorbeeld West Ham waar hij het fantastisch deed.

Ik mag hem wel persoonlijk. Maar dat kwam puur omdat hij een keer had gescoord en vierde dat met de danspasjes van Michael Jackson en sloot af met een moonwalk op noppen en dan ook op grasveld. Baaaaas!

Meer dan 20 jaar in loondienst en nog geen afscheid vind ik niet chique. Ik hoop voor hem bij zijn nieuwe club weerzien op Old Trafford de supporters hem een warm applaus geven.

20 jaar lang bij een club waardoor het hele gezin bakken met geld heeft verdiend, Lingard af en toe tegen een balletje moest trappen en nu is zijn hele afscheid blijkbaar verpest omdat hij niet voor enkele minuten opgesteld werd. Goed afscheid nemen van het publiek wordt na de uitspraken van broerlief heel lastig. Club en coach hadden dif ook beter kunnen managen door hem niet op de bank te zetten en vooraf even wat publiekstijd te gunnen. Maar de uitspraken vd broer slaan werkelijk nergens op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Arsenal6913
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David de GeaKeeper380
Bruno FernandesMiddenvelder3610
H. MaguireVerdediger301
S. McTominayMiddenvelder301
Cristiano RonaldoAanvaller3018
J. SanchoAanvaller293
V. LindelöfVerdediger280
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

8 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 25 juni
PSV waagt een poging om Jarrad Branthwaite op huurbasis over te nemen van Everton, de voormalige club van algemeen directeur Marcel Brands. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren