PSV wil Schmidts plannen dwarsbomen en zet vol in op langer verblijf van Götze

Dinsdag, 3 mei 2022 om 06:48Dominic Mostert • Laatste update: 07:02

Roger Schmidt overweegt Mario Götze mee te nemen naar Benfica. De toekomstige trainer van Benfica heeft de naam van de aanvallende middenvelder op zijn verlanglijst met potentiële versterkingen gezet, schrijft A Bola maandagavond. Momenteel werken Schmidt en Götze al samen bij PSV; in de zomer van 2020 kwamen ze gezamenlijk naar Eindhoven. Volgens Voetbal International en het Eindhovens Dagblad zet PSV ondanks een uitgesproken vertrekwens in op een langer verblijf van de Duitse wereldkampioen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Denk dat dit een vrij makkelijke vondst van A Bola is, maar zou op zichzelf niet onlogisch zijn. Hij was toen ook al door Schmidt naar PSV gekomen en wilde Champions League spelen. Als er nog een club is waar hij ooit nog CL kan spelen is dat waarschijnlijk wel Benfica onder Roger Schmidt, anders lukt hem dat sowieso niet meer.

Daarnaast is het mooi wonen in Portugal en Benfica is een mooie club dat zijn salaris ook prima kan betalen

3 mei 2022 om 09:54

Psv heeft na komend jaar grote kans op cl aangezien we vrijwel zeker meer plekken krijgen. Ook komend jaar is er kans op via de voorronde waar ook benfica in terecht komt.

Heb toch liever dat hij blijft. Als je ziet dat je er 3 of 4 miljoen mee kan verdienen dan geloof ik het wel. Voor dat bedrag ga je waarschijnlijk nooit een vervanger met dezelfde kwaliteiten binnen halen. Hij maakt niet heel veel goals of assists maar in de grotere wedstrijden is hij vaak toch wel een van de betere en in een goed draaiend elftal denk ik dat hij toch wel tot meer in staat is.

2 mei 2022 om 23:37

3 tot 4 miljoen én zijn hoge loon he. Hij is goed, maar niet zo top als verwacht. Ik zou het wel begrijpen als PSV hem van de hand doet

2 mei 2022 om 23:39

Vergeet zijn gigantische salaris niet hè. Jongens als Luuk de Jong en Wijnaldum in zijn jaren als captain kostte de helft. PSV heeft lang het plafond van 1 miljoen gehad. Prima dat dit is doorbroken maar met een vertrek van Zahavi en Gotze verdien je aan transfersommen misschien maar 4 miljoen, maar aan salaris komt er ook tussen de 4 en de 6 miljoen vrij... Daarmee kan je weer jongens als sangare aantrekken die een redelijk salaris zullen opstrijken maar met 7 miljoen een koopje zijn gebleken

3 mei 2022 om 10:33

Wijnaldum is heeeel lang geleden en ook Luuk de Jong verdiende zeker meer dan die 1 miljoen doe lange tijd als een magische mythe de ronde deed. Sangare is een koopje geweest ga je een hoop geld mee verdienen maar dat soort jongens die in een grote buitenlandse competitie spelen ga je niet meer voor 1 miljoen salaris halen. Dus dan moet je of heel creatief met tekengeld zijn of zeker 2 miljoen vast en aantrekkelijke (kampioens)premies.

Tijd voor vers bloed bij PSV. Götze is een goede speler, maar ik zou ook weer is wat anders willen zien op zijn plek. Dus van mij mag hij gaan. Benfica zou zeker een mooie club voor hem zijn.

2 mei 2022 om 22:05

Ik had wel gedacht dat hij PSV iets meer bij de hand zou nemen. Veerman speelt er net en hem vind ik nu eigenlijk al dwingender op het veld. Bij Götze heb ik toch vooral het idee dat hij lekker voetbalt als de zon schijnt, of zie ik dat verkeerd?

2 mei 2022 om 22:08

Mee eens. Hij is niet constant genoeg en rendeert te matig voor een speler op 10. Al is hij voetballend wel vaak erg sterk.
Veerman zou in mijn ogen zijn plek(op 10) al beter kunnen invullen. Veerman is ook echt geen controleur.

2 mei 2022 om 22:28

Daarbij is Veerman ook t best op 10.

2 mei 2022 om 22:33

Veerman speelde laatst wel matig. In de Europese duels vond ik hem ook nog wat onwennig ogen. Hij heeft zeker kwaliteiten maar heeft nog wel tijd nodig om aan het tempo te wennen. Gotze vond ik echter de laatste duels sterk spelen. Mensen kijken alleen maar naar statistieken, maar in balbezit is hij waardevol en voor 3 miljoen wordt het lastig om een vergelijkbare speler te vinden.

2 mei 2022 om 22:41

Met alle respect voor Veerman, maar die komt voorlopig toch echt niet in de buurt van Götze? Veerman is de eerste die door het ijs zakt als het tempo omhoog gaat, Götze is qua techniek en handelingssnelheid zoveel verder. Een baken van rust die PSV veel makkelijker laat voetballen. Ik ga hem echt missen als hij vertrekt. Een van de weinige PSVers die mij de afgelopen twee jaar een glimlach heeft bezorgd. Als ik zie hoeveel kritiek hij krijgt (ook van PSV-supporters) vraag ik me wel eens af of die mensen dezelfde wedstrijden zien als die ik zie

3 mei 2022 om 07:39

Gotze voetbalt zo makkelijk. De kenner ziet dat wel. Ff balletje bij zich houden met 3 man om zich heen,temporiseren,laat anderen beter renderen. Zelden balverlies, krijgt veel vrije trappen rond de 16. Beetje de olie van ons elftal. Qua moyenne verwachtte ik wat meer maar ik geloof dat hij wat dat betreft nooit echt uitblonk. Uiteraard is Veerman geen Gotze maar op 10 denk ik wel iemand met meer assists en goals. Een 8 als Timber erachter compenseert t voetballende deel(staat verdedigend ook zn mannetje)en Guti op 6. Toch zou ik t leuk vinden als Gotze blijft. In de bekerfinale met afstand beste van t veld. Is haast niemand opgevallen.

3 mei 2022 om 08:41

Veerman maakt zeker indruk en is al vaak beslissend geweest, maar daar tussendoor is het echt wel minder dan het basisniveau van Gotze vind ik. Die is altijd aanspeelbaar en verliest minder vaak de bal. Tegelijkertijd vind ik ze ook wel compleet verschillende spelers en misschien zou ik ze in die zin ook niet met elkaar moeten vergelijken.

3 mei 2022 om 10:22

Eens hoor. Veerman heeft veel vaker balverlies vooralsnog. Beter niet op 6of8 zetten. Op 10 met 2 'brekers' in z'n rug lijkt me wel wat mocht Götze vertrekken idd geen spelers die 1op1 te vergelijken zijn.. Guti kan op 6. Heeft zich inmiddels wel bewezen. In sommige wedstrijden soms iets te laks met met zn man meelopen. Twente uit een goed voorbeeld, ook was dat wel een collectief dingetje. Maar heeft vertrouwen,zn plekje gevonden nu en dat doet wat met deze jongen. Met iedereen uiteraard. Timber zou op 8 kunnen. Ben wel fan van m. Kan goed verdedigen, stevig kereltje en ook lekker voetballen, wendbaar,technisch functioneel,maakt meters. Goede passing ,blik op vooruit. Gaan t zien of hij naar PSV komt.

2 mei 2022 om 23:16

Ik zou het niet erg vinden als Gotze blijft, maar ook niet als hij weggaat. Dat laatste omdat hij zonder meer vervangbaar is. Het eerste omdat hij niet zo waardeloos presteert als iedereen denkt en beweert. Gotze is gewoon niet de topklassevoetballer van weleer meer en daarom speelt hij ook bij PSV op zijn 27e, 28e. Maar hem afrekenen op zijn rendement doet de rest van zijn inbreng tekort. Met zijn rust, inzicht, passing, positionering en de uiterst slimme manier waarop hij duels aangaat is hij echt een belangrijk knooppunt in de as. En dat hij als mooiweersvoetballer wordt neergezet is evenmin terecht; sterker, waar hij juist de sierlijke aanvaller van weleer was die uitblonk in aanvallende acties is hij nu een hardwerkend oliemannetje dat ook de vieze meters niet schuwt. Als ie weggaat, dan zeker met eervol ontslag.

3 mei 2022 om 07:41

Hahaha mooi gezegd. T oliemannetje. Idd de smering in ons elftal. Niet onvervangbaar qua statts maar in t veldspel super belangrijk. Slimme speler.

What a surprise. Götze is vervangbaar lijkt me.

Neem mwene en max ook maar meteen mee voor een goede prijs. Kan PSV bouwen aan een goed elftal van volgend jaar.

2 mei 2022 om 22:34

Mwene is nuttig voor de breedte van de selectie. Max heeft zijn beste tijd wel gehad, komt verdedigend gewoon te kort.

De vraag is of ze in Portugal zitten te wachten op Gotze die nu op 70% speelt en geen 100 % per wedstrijd geeft.

Lekker laten gaan. Heeft bij vlagen echt wel zijn kwaliteiten laten zien, maar over het algemeen veel en veel te weinig natuurlijk.

Hopelijk gaat ie met Schmidt mee naar Portugal. Heeft toch te weinig gebracht de afgelopen 2 jaar en drukt behoorlijk op de begroting als je de verhalen over zijn salaris moet geloven. Met Veerman als vervanger op de 10 denk ik dat we er niet perse slechter van worden, en in verloop van tijd misschien zelfs beter.

Zou er geen moeite in stoppen deze speler te behouden als bestuur van PSV. Geloof dat de grootste reden dat hij een aantal jaar geleden gekomen de Duitse trainer Schmidt is, anders was hij niet zo snel naar PSV gekomen. Naast dat Schmidt de hoge verwachtingen niet heeft kunnen waarmaken, ben ik van mening dat iedereen ook veel meer van Gotze had verwacht. dit seizoen pas 4 goals en 4 assists. Ook in de topwedstrijden vind ik hem niet beslissend genoeg, zeker met al die ervaring die hij met zich mee brengt. Voor een jaarsalaris van bijna 3 miljoen kan je denk ik ook wel een andere goeie nummer 10 strikken of loopt er al iets in de eigen jeugd van Psv?

Voor dat lullige bedrag vind je geen vervanger die zoveel loopvermogen en werkethiek heeft als Mario. Alleen al zijn paasjes zijn dat geld waard. Zeker houden, dat ie niet zoveel scoort maakt me niet zoveel uit. Gaat erom wie die ballen geeft en daar hebben we er te weinig van. Veerman is leuk maar moet nog een niveau hoger aantikken om zo te spelen als Mario. Veerman zie ik ook meer als een CVM dan als een CAM.

Nou die moet Psv lekker laten gaan. Zo bepalend is hij niet voor Psv, althans hij valt mij behoorlijk tegen. Daarnaast ook nog een dure speler. Lekker laten vertrekken. En Götze begrijp ik ook wel, die wil nog CL spelen en die kans lijkt bij Psv erg klein. Bij Benfica heeft hij meer kans en daar krijgt hij met Schmidt een trainer die 'm begrijpt.

3 mei 2022 om 11:48

Hij heeft ook pech met het scorend vermogen wat voor hem loopt.als er een topspits had gestaan had hij zeker 5-8 assist meer en een paar goals ook.zahavi is echt een natte krant heb je helemaal niks aan als amc

Ik heb die Gotze zien spelen de laatste tijd maar Benfica is echt te hoog gegrepen voor hem.

Ik begrijp wel dat de trainer hem wilt meenemen (beide Duits), maar dat is zeker niet vanwege zijn kwaliteiten.

PSV heeft veel betere spelers die mee kunnen naar Benfica.

3 mei 2022 om 10:40

En jij denkt dat die betere spelers die wij hebben wel op Benfica zitten te wachten?.

Lekker laten gaan joh, op een enkele flits na voegt hij toch niet bijzonder veel toe?

PSV wekt altijd de indruk dat het een verstandige club is en kijkt met veel afgunst naar de bedragen die rondzingen in het Amsterdamse, maar gaat zelf dus ook wel behoorlijk ver voor spelers als Zahavi en Gotze. Die hebben PSV in 2 jaar tijd ook gewoon ruim 10/12 miljoen gekost.

Hoewel beide zeker een bepaald niveau vertegenwoordigen en er vrijwel direct stonden, zijn ze ook ver verwijderd van de absolute top. Het is ook niet dat je de nieuwe Romario of Ronaldo als investering binnen haalt.

Bij Ajax zijn de salarissen ook echt bizar, maar over het algemeen zijn dit wel beloningen geweest voor uitmuntende prestaties.

Van mij mag Gotze gewoon weg, persoonlijk heb ik altijd graag dat als we een periode ingaan van een nieuwe trainer dat we van de meeste spelers afscheid nemen van de vorige trainer. zo dat de nieuwe trainer kan werken aan zijn team.

PSV 'zet vol' in. Wat weer een overdrijving zeg. Ze willen hem gewoon graag houden, maar gezien zijn salaris en zijn status is natuurlijk leidend wat Gotze zelf wil en gaat doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Benfica

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Primeira Liga
SpelersPositieW
Álex GrimaldoVerdediger20
A. BahVerdediger20
GilbertoVerdediger21
N. OtamendiVerdediger20
MoratoVerdediger20
Rafa SilvaMiddenvelder22
Voor de complete selectie: Clubpagina Benfica.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Benfica.

447 fans
Middenvelder, 30 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Eintracht Frankfurt 0 0 0 0
2022/2023 Eintracht Frankfurt 2 0 0 0
2021/2022 PSV 29 4 4 0
2020/2021 PSV 18 5 0 0
2019/2020 Borussia Dortmund 15 3 0 0
Laatste voetbalnieuws

Mario Götze is toch geen basisspeler in Super Cup tegen Real Madrid

Real Madrid en Eintracht Frankfurt nemen het woensdagavond tegen elkaar op voor de UEFA Super Cup en beide coaches hebben hun opstellingen bekendgemaakt. Mario Götze, die afgelopen zomer bij PSV vertrok...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren