UEFA sluit Rusland op alle fronten uit en ontneemt in één klap 50 miljoen euro

Maandag, 2 mei 2022 om 18:48Jeroen van Poppel • Laatste update: 19:09

De UEFA zet de uitsluiting van Russische voetbalteams op alle fronten door, zo maakt de Europese voetbalbond bekend. Het Uitvoerend Comité van de UEFA heeft maandag een reeks besluiten genomen die voelbare consequenties hebben voor de Russen. Zo mogen de nationale elftallen van het land niet meedoen aan onder meer de Nations League, het EK Vrouwen en het EK Onder 21, en worden daarnaast de Russische clubs komend seizoen op alle fronten geweerd uit het Europese voetbal.

Het Russisch vrouwenelftal was voor het EK Vrouwen van komende zomer ingedeeld bij Zweden, Zwitserland en Nederland. De voetbalbonden van alle drie de groepstegenstanders hadden al aangekondigd niet te zullen spelen tegen Rusland, en hoeven dat van de UEFA dus ook niet te doen. De uitsluiting van Rusland levert een EK-ticket op voor Portugal, dat nu plaatsneemt in de poule. Het EK Vrouwen vindt van 6 tot 31 juli plaats in Engeland.

De UEFA treft ook het Russisch clubvoetbal keihard, want geen enkel team onder Russische vlag mag in het seizoen 2022/23 deelnemen aan Europees voetbal. Daarmee ziet Rusland onder meer het zeer lucratieve ticket voor de groepsfase van de Champions League, dat eigenlijk toebehoorde aan de landskampioen, afgenomen worden. Ook in de Europa League en de Conference League zijn Russische clubs komend seizoen niet welkom. Vlak na de invasie in Oekraïne werd Spartak Moskou overigens als enige overgebleven Russische deelnemer al uit de Europa League van dit seizoen gezet.

Zenit Sint-Petersburg, dat ruim aan kop gaat en zeer waarschijnlijk de titel zal pakken in Rusland, ziet daarmee een Europese premie van minstens 40 miljoen euro verdampen. Met daarbij de afgenomen startplekken voor de andere twee Europese toernooien wordt het Russisch voetbal voor minstens 50 miljoen euro getroffen, een bedrag dat bij goede prestaties nog veel verder had kunnen oplopen. Het Champions League-ticket schuift overigens door naar Schotland, waar Celtic en Rangers nu naast het kampioenschap dus strijden om directe toegang tot de groepsfase van de Champions League.

Rusland ziet ook zijn bid voor de organisatie van het EK 2028 en EK 2032 in de prullenbak verdwijnen. De Russen maakten na de inval in Oekraïne schaamteloos bekend het Europees kampioenschap over zes of tien jaar te willen organiseren, maar de UEFA gaat daar niet in mee, omdat Rusland volgens de bond het voetbal in diskrediet brengt.Gerelateerd

Meer sportnieuws

192 reacties (laatste reactie door timmio)

Toch wel lichtelijk hypocriet, alsof Rusland de enige schuldige is aan deze oorlog.

2 mei 2022 om 18:52

Rusland is dat ook.

2 mei 2022 om 18:53

Wat is er hypocriet aan? Volgens mij zijn zij de agressors. Ik verwacht dat Oekrainse ploegen ook niet mee kunnen doen.

2 mei 2022 om 19:58

Volgens mij heb jij de afgelopen jaren niet veel meer gevolgd dan mainstream media. Laten we maar hopen dat ze Oekraïne dan ook maar gaan uitsluiten want anders is het wel erg hypocriet.

2 mei 2022 om 20:17

Haha wat een gelul weer. Wie heeft wie aangevallen? Of is het een complot? En heeft Oekraïne in werkelijkheid Rusland aangevallen volgens jouw betrouwbare eigen bronnen?

2 mei 2022 om 20:29

Als je echt zo gebrainwashed bent dan kun je maar beter je mond dicht houden.

2 mei 2022 om 20:40

Piranha, kun je je standpunten beargumenteren?

2 mei 2022 om 20:45

Dit heeft niets met het doodoenertje mainstream media te maken. Het zijn eigenlijk de reptielmensen!

2 mei 2022 om 20:53

Zo te zien is er toch weer een vanuit het Pieter Baan Centrum ingelogd

2 mei 2022 om 18:53

Wie is er verder nog meer verantwoordelijk dan?

2 mei 2022 om 18:54

Waarschijnlijk wordt nu de VS geroepen en begrijpen wij het allemaal niet. Ach ja, De VS mag sowieso niet meedoe met de Champions League

2 mei 2022 om 19:31

@tomhendriks Biden zei zelf dat hij Rusland had omsingeld voor dat Rusland binneviel, de VS sws altijd en natuurlijk de landen die wapens hebben gestuurd voordat de oorlog begon.

2 mei 2022 om 19:47

@staplaats Als je niet kan begrijpen dat er mensen zijn die dit hypocriet vinden dan moet je eens iets van onderzoek doen. Neem nou de oorlog in Irak. Daar zouden zogenaamd wapens zijn en hebben ze die gevonden? Nee, lekker door middel van leugens andere landen binnen vallen en wie steunen de VS? De EU, blind. Maar ondertussen wel het hele land geplunderd en ruim een miljoen doden achter gelaten… Nu opeens dit allemaal? Als wij allemaal iets hebben geleerd tijdens geschiedenis lessen en of films, dan is het wel dat dat de VS goed is en Rusland altijd slecht. Dat zie je nu precies terug in de sancties met betrekking tot deze oorlog. Saudi en VS in Yemen. Israël en de VS tegen de Palestijnen. VS in Afghanistan etc. En ook hier steunen onze leiders en media de agressors. Mark Rutte heeft Israël meerdere malen openlijk gesteund. Ik ben totaal tegen Poetin en wat hij heeft gedaan ondanks zijn geschiedenis met de EU maar dit is wel hypocriet ja. Een heel land boycotten terwijl anders landen minstens zo erg zijn.

2 mei 2022 om 19:48

Leef jij in een andere wereld???

2 mei 2022 om 20:07

@DeniShow voor mijn eigen nieuwsgierigheid zodat ik het even op kan zoeken. Wanneer en waar heeft Biden dit precies gezegd?

2 mei 2022 om 20:32

Sterker nog. Een land als Irak 'zouden' ze kernwapens hebben liggen en viel de VS met grof geschut binnen. Maar een land als Noord Korea, waarvan wij allemaal weten dat zij ze hebben, doet de VS helemaal niets mee.Dat is hypocriet, en laat zien dat het meer met olie en de regio te maken zou hebben dan met de kernwapens zelf. Want de echte dreiging kwam ook toen al uit Noord Korea en niet Irak.

2 mei 2022 om 20:41

Biden heeft dat niet gezegd. Biden heeft iets gezegd over de grote NAVO aanwezigheid in Europa en dat dat bepaalde wensen en ideologiën van Rusland zeer moeilijk zo niet onmogelijk maakt.

2 mei 2022 om 20:45

@pro het verschil is dat Irak geen directe bondgenoot heeft zoals China.

2 mei 2022 om 20:57

Ja, olie is uitgesloten bedoel je hiermee? Want daar ging het in alle andere landen in die regio ook niet om? Haha.

Amerika moet zich gwn niet bezig houden met regimechanges.

Sta vooraan als een land wordt bedreigd of aangevallen, maar hou je afzijdig bij interne politieke problemen.

Wij veroordelen Rusland met een inval (ik ook) maar Amerika heeft ook nooit toestemming gekregen van ieder land waar zij ooit naar binnen zijn gestapt.

Dat wij nu boos zijn op de russen is hetzelfde als dat Iran boos zou zijn op de VS na hun inval in Irak.

De VS valt immers ook gewoon een land aan voor een speciale missie.

2 mei 2022 om 18:53

Rusland is ook als enige schuldig aan deze oorlog, elke andere "mening" is werwerpelijke Kremlin propaganda. Ga je mond spoelen Chelseaboy, je zit nog iets te diep met je hoofd in de achterste van Ome Roman.

2 mei 2022 om 19:03

Ik ben het op zich met je eens vanuit moreel standpunt, maar als je reëel naar de zaken kijken dan was dit an sich nog wel te verwachten.

Het is namelijk echt wel relevant wat de Russen ervan vinden. En je kan dan wel zeggen dat dat verwerpelijk en onzin is, maar dat neemt niet weg dat de Russen bepaalde acties weldegelijk als een provocatie gezien hebben. En of dat dan terecht is, is eigenlijk niet eens relevant.

2 mei 2022 om 19:09

Met “dit” bedoel ik trouwens niet deze waanzinnige invasie maar gewoon algemeen gezien een reactie vanuit Rusland.

2 mei 2022 om 19:11

Oliver Stone - Revealing Ukraine,

Mooie docu gemaakt door een prima journalist. Die zal volgens vele vast ingehuurd zijn door het kremlin natuurlijk..

Ik ben tegen iedere oorlogsmisdaad, maar dus ook tegen de 'vredesmissies' en 'regimechanges' van Amerika.

En hoewel "wij" als west europeanen al die regimechanges in het midden oosten wel prima vinden, vind Rusland dat niet dat Amerika dat ook in Oekraïne begon te doen.

In die zin is Rusland inderdaad 'uitgelokt' maar dat praat niet goed wat zij doen.

Ik hoop dat PSVChelseaboy dus ook op de jaren voor de oorlog bedoelt ipv de situatie nu.
Want vanaf de inval is het natuurlijk wel alleen de schuld van Rusland.

Die Docu is trouwens wel echt een aanrader. Gaat om de jaren voor de inval. Oliver Stone op Rumble, blckbx.tv heeft er een met NL subs

2 mei 2022 om 19:13

Natuurlijk hebben de Russen bepaalde acties als provocatie of angst voor de eigen grenzen gezien. Sla de geschiedenisboeken er maar op na en dan begrijp je dat.
Desalniettemin blijft hun reactie buitenproportioneel.

2 mei 2022 om 19:18

De Russen moeten maar eens te rade gaan waarom ze in Oekraïne geïnteresseerd waren en zijn in de EU en het westen in zijn algemeenheid. Hun beleid heeft compleet gefaald, wanneer je vervolgens kiest voor dood en verderf door bommen te laten vallen op de bevolking van Oekraïne dan heb je helemaal geen enkele poot (meer) om op te staan. Poetin ziet Oekraïne als afvallige provincie wat bij voorbaat al discutabel is. Stel je voor dat Rutte opeens zou zeggen dat Vlaanderen een afvallige provincie is van Nederland en dat het tijd wordt voor hereniging.. Vervolgens gaat hij nationalistische Belgische politici zien als provocateurs en laat hij het Nederlandse leger naar het Zuiden trekken. Volstrekt ridicuul toch?

2 mei 2022 om 19:24

Natuurlijk is dat allemaal geschift. Maar wat ben je met die vaststelling als je een gek tegenover je hebt staan?

Je moet rekening houden met de reële feiten en dan heb je eigenlijk niet zoveel aan moraliteit als 1 van de twee partijen resoluut elke vorm van moraliteit afwijst.

2 mei 2022 om 19:24

Ja de Russen kunnen goed de moraalridder uithangen en klagen over regimechanges, maar ze doen dit zelf ook al jaren, zie Georgië, Kazachstan, Syrië. Er is maar aggressor in dit hele verhaal en dat is Rusland. Nog niet te spreken over de duizenden oorlogsmisdaden die ze begaan tijdens deze "vredesoperatie" van hun.

2 mei 2022 om 19:24

Ik ben het met je eens. Maar, jij toch ook met mij dat de meeste hier hun oordeel alleen hebben door de inval?

Ik ben uiteindelijk benieuwd geweest naar de situatie tussen 2008 en 2021.
Oliver Stone heeft verschillende docu's al ruim voor de inval gemaakt. Die vond ik wel interessant. Al met al weet ik in ieder geval 1 ding zeker.

De gewone burger is altijd de lul terwijl politici vaak de veroorzakers zijn. Net als wij financieel worden gestraft door de sancties.

Uiteindelijk zitten wij allemaal nog jaren in deze ellende.

2 mei 2022 om 19:29

Haha Consy toch, ik wens je oprecht heel veel sterkte toe man als je alles maar voor zoete koek slikt wat je voorgeschoteld krijgt. Ik zou zeggen ga eerst eens in beetje in de geschiedenis duiken van het gebied daar alvorens je zo’n belachelijke vergelijking maakt tussen Vlaanderen en Oekraïne man man man..

2 mei 2022 om 19:34

Er zijn bepaalde dingen die totaal niet kloppen. Zoals bijvoorbeeld de russische taal willen verbannen uit Oekraine enzo. Allemaal dingen die de afgelopen jaren zijn doorgevoerd/voorgesteld door westerse invloeden. In die zin zou de vergelijking met de Nederlandse taal bij Vlaanderen weghalen nog wel kunnen kloppen haha. Voorderest is de vergelijking compleet belachelijk ja

2 mei 2022 om 19:43

Je weet dat Oliver Stone Putin heeft gevraagd om Peetoom te worden van zijn dochter?

2 mei 2022 om 19:47

Reacties zijn iets anders dan provoceren, de enige die provoceerd is ruslamd, het westen reageert hierop.

2 mei 2022 om 19:48

Je bent in de war met medvetsjoek. Komt ook in Oliver Stone zijn docu voor. Dat klopt.

2 mei 2022 om 19:51

Provocaties oplossen met oorlog hoort gewoon niet. Punt uit!

2 mei 2022 om 19:53

Ik ben niet in de war. Google het zelf maar. Misschien kan jij daarbij een keer je bronnen checken voordat je je verhalen overneemt van rusland apologists zoals Baudet.

2 mei 2022 om 19:55

Kremlin propoganda nog wel haha. Wij in het westen zijn de enigen met overheden en media die zich hier niet schuldig aan bevinden 😂😂😂. Rusland is ook de enige schuldige maar laten we aub niet gaan doen alsof “bepaalde” landen hierin onschuldig zijn. Als je momenteel kijkt naar onze overheden, die alle Russische media hebben geblokkeerd waardoor alle verhalen eenzijdig zijn, hoe noem je dat dan? Worden ook vanuit onze kant zoveel leugens verspreid… Heb je nog iets gehoord over dat bloedbad in Bucha? Vraag me af waarom… Rusland heeft de VN en EU meerdere malen gevraagd om onderzoek waar overigens geen gehoor aan gegeven is en waarom? Nieuws dat Oekraïense soldaten families van soldaten die ze in de knieën hebben geschoten en dood hebben laten bloeden bellen om ze uit te schelden en uit te lachen dat hoor en lees je amper. Het is een richtingsverkeer en wanneer zoiets gebeurd kloppen er bepaalde dingen niet. Laat staan de hypocrisie om nu opeens wel een heel land te boycotten maar een VS kan al jaren door middel van leugens landen binnen vallen en burgers afslachten…. VS die al met biologische wapens bezig waren in Oekraïne en dit eerst ontkenden. Toen wel, maar niet voor wapens. Toen waren er toch wel weer wapens en als die gebruikt zouden worden dan zouden de Russen dat gedaan hebben. Lekker makkelijk om niet even iets verder te kijken.

2 mei 2022 om 20:06

Jij hebt gelijk, na zijn docu's inderdaad. In de docu's daarentegen gaat het over Medvetsjoek. Mijn excuses.

Neemt niet weg, dat de docu's gewoon prima informatie bevatten van beide kanten.

Heel simpel, toevalligerwijs is Amerika vrijwel overal verantwoordelijk voor het ontwrichten van het land/regime etc. Ook in Oekraine is de VS betrokken.

Wat vind jij bijvoorbeeld van de deal die toevallig de zoon van de toenmalige VicePresident (Joe Biden) met Oekraine maakten om naar olie te gaan boren?

Of is dat ook geen eerlijke info?

Heel simpel, wij weten allemaal geen ene kut van die situatie daar. Maar we zijn wel allemaal de dupe.

2 mei 2022 om 20:06

denk dat jij ook je mond moet gaan spoelen,jij wil t gewoon niet zien.beetje gaan onderzoeken

2 mei 2022 om 20:16Ik zou zijn bron gewoon niet gebruiken, aangezien hij een goede vriend van Putin is. En in ieder geval niet op een forum plaatsen verkapt als neutrale bron wat het niet is.

Dit soort docu's ken ik goed, je kan namelijk erg mooi feiten presenteren zonder context, en verbanden zoeken die niet zijn bewezen. Hetgeen een soort Dan Brown novel oplevert. Een kutverhaal.

2 mei 2022 om 20:24

Misschien gekke vraag, maar waar begint je geschiedenis?

Als we ver genoeg terug kijken spreken we hier Germaans, Frans, Spaans, Italiaans en vast nog wat andere talen.

Dat is voor mij niet relevant. Oekraïne was een zelfstandige staat en Rusland viel binnen, zonder een werkelijke reden. Natuurlijk werd er van alles verzonnen, maar de verantwoordelijkheid voor het geweld zit echt aan 1 kant.

2 mei 2022 om 20:26

Dan heb je dus totaal geen idee hoe de docu in elkaar zit.
Het zijn gewoon tijdlijnen en officiele journaal video's enzo.

Maar vooral enkel de westerse kant horen, en je laten vertellen dat alleen Rusland aan censuur en propoganda doet.

Maar gelijktijdig doet de EU wel een censuurwet voorbereiden/aannemen. De vraag is alleen. Wie gaat er bepalen wat gecensureerd moet worden.

In mijn ogen is het altijd fout als nieuws van 1 kant komt. Zowel in Rusland voor de russen, als in het westen voor alle mensen in het westen.

2 mei 2022 om 20:52@consy, je gebruikt een redelijk goed voorbeeld alleen met een verkeerde aanname. De tijd dat NL en B apart verder gingen is natuurlijk wat langer geleden maar je kan je voorstellen dat er best veel Vlamingen misschien liever bij de NL waren gebleven. Wat je je nu voor moet gaan stellen is dat ze in Belgiã« nu zeggen dat de Franse taal nu geen officiã«le taal meer is en wat de reactie van de Walen en Fransen dan zal zijn. En dan moet je daarbovenop nog even voorstellen dat er serieuze veiligheidsafspraken geschonden worden die je helemaal niet in jouw vergelijking kan plaatsen natuurilijk. Het is gewoon een hele lastige situatie, met name veroorzaakt door Oekraine, maar Rusland krijgt, in het 'westen' althans, de schuld toegewezen, en dat komt met name door de massa media die in Amerikaanse handen is. Het is wel grappig te zien hoe wij ;'beschermd' worden van zogenaamde propaganda maar zelf helemaal niets anders te zien krijgen. We zijn hier in het 'westen' mediaslaven.

2 mei 2022 om 21:54

Rusland heeft niets te zeggen over Oekraïne en dat hele gejank over dat ze toenadering zochten naar Europa/amerika en het Westen dat daarin meegaat is kleutergedrag. Rusland heeft gewoon nooit willen accepteren dat ze Oekraïne zullen kwijtraken, net zoals China dat niet doet met Hong Kong en Taiwan. Ik word zo ontzettend moe van mensen die denken dat overal wel een soort redelijke verklaring voor te vinden is. Rusland is een heel primitief land dat houdt van machtsvertoon en sterke leiders. Er is daar geen rationaliteit te vinden. Het Westen moet zich schamen voor wat er gebeurde in Irak, maar heeft nog steeds zwaar de morele superioriteit over Rusland. Die docu van jou heb ik ook gekeken, maar enige dat dat verklaart is dat Rusland een paranoïde en eigenwijs land is dat niet kan accepteren dat het nooit meer een wereldmacht zal worden.

2 mei 2022 om 22:59

Toch wel mooi dat wij dan beide een docu kijken, en beide iets totaal anders concluderen.
Ik zie namelijk allerlei parallellen tussen Amerika en een aantal Zuid-Amerikaanse landen en Amerika en landen uit het midden oosten.

Amerika komt de boel in Oekraïne redden, komt het volk opzetten tegen Russische invloeden ondanks dat bepaalde delen in Oekraïne vol russen zitten. De propoganda van Amerika tegen de 'agressor' was al snel zichtbaar. Zij doen dit telkens in allerlei landen, komen er telkens mee weg. Sterker nog, de westerse wereld accepteert het.

3 mei 2022 om 07:08

@pro2312 al komt amerika de boel opzetten in oekraine tegen de russen, dan is dat nog geen reden om een land binnen te vallen?

3 mei 2022 om 07:50

@juweel, nee? Laten we kijken wat Amerika zal doen als Rusland de boel komt opzetten in Mexico tegen de Amerikanen. Dan valt Amerika Mexico binnen voordat je “burrito” kan spellen.

3 mei 2022 om 08:01

Klopt, maar dat zou Amerika ook hebben gedaan als Alaska ineens 'onafhankelijk' was en Rusland daar binnen tegen Amerika ging rommelen.

Echter gaat het mij in heel deze discussie over dat Rusland fout is, maar Amerika en de EU wel degelijk verantwoordelijk zijn voor de escalatie en doormiddel van het leveren van wapens nou niet bepaald deescalerend te werk gaan.

Maar wat wil je als je grootste export wapens zijn.. Er is 1 lang ter wereld die geld verdiend aan oorlog, die dat dan ook het vaakst begint maar vervolgens wel zijn vriendjes uit blijven nodigen om mee te strijden. "Wapens nodig? O die kan je wel bij ons kopen" zeggen ze dan.

2 mei 2022 om 18:54

De enige zeker niet, maar wel degene die keer op keer de aggressor geweest is! Daar mag best een straf op staan. Het is alleen wel gek dat de Russische club zo hard aangepakt worden, terwijl we dat niet bij pak ‘m beet de Israëlische clubs. Het zou goed zijn als we die clubs minstens net zo hard pakken, maar deze straf is op dit moment prima.

2 mei 2022 om 19:14

valt werkelijk niet te vergelijken.

2 mei 2022 om 19:57

Valt niet te vergelijken nee. De een doet landje pik met goedkeuring van westerse wereld. De ander erkent onafhankelijkheid van provincies en westerse wereld zegt nee ze zijn niet onafhankelijk.

2 mei 2022 om 20:05

@rkallan, precies dat, zo hypocriet! O ja, laten we Irak niet vergeten!

2 mei 2022 om 22:57

Westerse wereld dit, westerse wereld dat. Je zou eens moeten kijken bij een VN stemming waar om word gestemd en wie ope wie stemt. Zou maar blij zijn dat je in dat westerse gedeelte woont ipv veneuzuela, eritrea, cuba, iran, irak etc. etc.

2 mei 2022 om 18:56

Wie is er dan nog meer schuldig? Het is niet dat Oekraïne iets tegen Rusland heeft gedaan. Rusland is degene die een soevereine staat heeft binnengevallen.

2 mei 2022 om 18:58

Hebben we deze chalseaboy weer die nog steeds niet snapt dat er ook maatregelen zijn genomen tegen Chelsea en voorzitter. Op elk oorlog bericht roept hij hard dat het niet Rusland is.....

2 mei 2022 om 18:59

Hypocriet ook weer zo’n woord afkomstig van asociale media die iedereen maar blijft herhalen. Rusland is inderdaad de enige die schuldig is aan het binnenvallen en bombarderen van een vredelievend democratisch land in Europa. Dat doet Rusland.

2 mei 2022 om 19:06

Hendrik,

Niet eens met psvchelseaboy, maar Oekraïne een vredelievend democratisch land noemen is een ander uiterste. In mijn ogen toch wel alarmerend naïef dit.

2 mei 2022 om 19:08

Vredelievende nog wel het is niet dat poetin even dacht met kop of munt dat hij de volgende dag een oorlog zou starten. Ik keur het zeker niet goed maar dit is niet de fout van een kant. En is sowieso maar vaag waarom de sporters die hier niks mee te maken hebben te straffen

2 mei 2022 om 19:15

Dat is zeker naïef. Maar je kan het sommigen niet kwalijk nemen, die zijn zich pas met de situatie in Oekraine bezig gaan houden na de inval. Dat is helemaal niet vreemd dat je dan niet van alles op de hoogte bent.

2 mei 2022 om 19:19

Deze vind ik wel grappig. Je weet dat er 10 jaar geleden een pro-Russische president in Oekraïne aan de macht was?

2 mei 2022 om 19:21

@mistershakes Niet de fout van een kant? Hou toch op man. Je leest iets teveel Russische propoganda. Rusland is al meer dan 10 jaar bezig de boel te destabiliseren. Dat ligt niet aan Oekraïne. Dat ligt aan rusland. Gebeurd overigens al in veel meer oost Europese landen. Hij heeft dit altijd al voor ogen gehad en mee het heeft ook niks met de nato te maken.

2 mei 2022 om 19:31

Hendrik waar kan je die Russische propaganda vinden dan? Ik denk dat je zelf iets teveel westerse propaganda hebt gevolgd iets waar je hier degelijk mee doodgegooid wordt en haast niet aan te ontkomen valt.

2 mei 2022 om 19:37

Luister eens naar Lavrov, daar komt praktisch alleen propaganda uit.

2 mei 2022 om 19:40

Smerige man is dat, noemt de Joodse president van Oekraine Adolf Hitler. Gadverdamme en dat zit die gozer elke keer dood leuk bij de VN. Vieze organisatie is dat.

2 mei 2022 om 20:23

De VS en de EU zijn begonnen met destabiliseren hoor? Dat Oekraïne wordt gwn dubbel zo hard genaaid.

Eerst door de VS en de EU met hun mooie praatjes, vervolgens escaleert het en dan kunnen zij zogezegd enkel maar wapens leveren. De burgers in Oekraïne zijn gewoon de dupe van alles.

En als Rusland zich zo gedroeg in Canada als Amerika nu in Oekraïne doet had ik de reactie van Amerika nog wel eens willen zien.

2 mei 2022 om 20:52

Is juist wel goed dat ie nog bij de VN komt, dan kun je in elk geval op dat moment live met hem in gesprek - iets met keep your friends close, but..

2 mei 2022 om 21:12

@lierse1997 Hij heeft zijn feiten wel op een rijtje anders en komt qua IQ ver boven de meeste Westerse politici uit. Het is wat langdradig om naar te luisteren, maar als je enkel sensatie wilt, ja dan kom je inderdaad al snel uit met alle Russen horen de hele dag propaganda, zijn trollen en plannen hun volgende invasie en cyberaanvallen. Bij Lavrov zijn de meeste van zijn uitspraken feitelijk te checken. Dat deze feiten niet bij de 'waarheid' passen die jij graag wilt horen, omdat je liever meeloopt met de meute schapen, is enkel jou aan te rekenen.

2 mei 2022 om 21:53

Kom op man. Dat kan je niet met droge ogen beweren.

Ja het is niet allemaal Rusland is kut en het westen niet, maar het is ook niet alleen het westen is kut en Rusland niet.

Lavrov afdoen als iemand die zijn feiten op orde heeft, is ongeveer hetzelfde als zeggen dat Famke Louise een goede kijk heeft op covid.

Maar ja we weten ondertussen wel dat jij echt een speciale kerel bent die in tegenstelling tot 99% van de samenleving wel logisch kan nadenken en goede bronnen kan checken. Je moet er wel echt een stevig ego voor hebben om dat van jezelf te geloven.

2 mei 2022 om 18:59

Volgens mij is er maar 1 land dat aangesloten is bij de UEFA dat een ander land is binnengevallen. Zonder die inval was er geen oorlog, dus ja... Rusland is inderdaad de enige schuldige aan deze oorlog.

2 mei 2022 om 19:03

Nogal hypocriet van jou om te doen alsof andere landen schuld hebben. Er is maar één schuldige: Rusland.
Verbannen van alle mondiale sport tot ze ophouden en herstelbetalingen hebben gedaan.

2 mei 2022 om 19:04

Uhm ja, heb zomaar het vermoeden dat er geen oorlog was als Rusland niet binnen gevallen was.

2 mei 2022 om 19:08

Wie is dan nog meer schuldig aan deze agressie volgens jou??

2 mei 2022 om 19:31

Rusland is zeker de enige schuldige. Alleen Wit-Rusland is mede schuldig, omdat het alle grenzen opent voor de Russische troepen. Dat land zou van mij part net zo gestraft mogen worden als Rusland zelf.

2 mei 2022 om 19:45

Pardon???? Schandalig commentaar. Kijk naar de beelden alleen al, verkracht, afgeslacht.. het is complete waanzin

2 mei 2022 om 20:22

Ik begrijp de beweegredenen wel, maar het klopt natuurlijk voor geen meter. Jarenlang roepen ze dat niemand in de voetballerij een politieke statement mag maken, hebben ze besluiten genomen die politiek gezien niet altijd verstandig waren, maar verschuilde ze zich achter het moreel dat sport en politiek gescheiden moeten blijven en nu doen ze het tegenovergestelde. Nogmaals, ik oordeel niet over de inhoud van het besluit, wel dat het zo krom als wat is.

2 mei 2022 om 20:25

Wel grappig dat de eerste die wat reageert een Chelseafan is en laat die nu net zwemmen in russische geld vies geld.
En Ja er is maar 1 schuldig aan de oorlog en iedereen die 'bang' is om zich er tegen uit te spreken stemt er dus mee in en is dus terecht uitgesloten.
Zo'n groot land maar blijkbaar genoeg mensen die voorstander zijn van de ideeen van de Tiran
Als je ziet dat hier in Nederland met de lockdown complete steden overhoop gehaald werden met wat relletjes zou je toch kunnen denken dat daar ook 20 miljoen russen tegenlijkertijd de straat op kunnen of hebben ze daar 40 miljoen politie agentjes ofzo?

2 mei 2022 om 20:48

Volgens mij viel Rusland Oekraïne binnen hè? De vijand van Europa heeft niets , maar dan ook helemaal niets meer te zoeken in Europees voetbal. Laat ze zich maar lekker bij Azië aansluiten. Daar voelen ze zich klaarblijkelijk beter thuis.

2 mei 2022 om 20:55

@psvchelseaboy: niet doen. Rusland valt Oekraine, er vallen duizenden burgerslachtoffers, ze bombarderen een kinderziekenhuis en er zijn kleine pijltjes in lichamen van Oekrainse burgers gevonden. Rusland moet je overal voor uitsluiten zo lang ze deze oorlog voortzetten.

2 mei 2022 om 21:18

Want wie is die andere schuldige?

2 mei 2022 om 21:44

Jammer dat een comment als deze mag blijven staan terwijl Voetbalzone-mods altijd zo hongerig zijn om alles te verwijderen.

3 mei 2022 om 09:15

Er is een schuldige en dat is de VS. Zij waren altijd tegen de Nordstream gaspijpleiding. Dus om Rusland te isoleren hebben ze Oekraine gebruikt. Zij zitten wel veilig duizenden km verder maar wij in Europa moet de gevolgen van de oorlog dragen. Dat alles duurder wordt en dat we nu ineens LNG vanuit de VS moeten importeren. Ze hadden liever dat we afhankelijk zijn aan de VS en niet Rusland.

Toch jammer dat Rusland en Oekraine in hun val zijn getrapt.

3 mei 2022 om 13:42

Ja, wie nog meer dan? Naar mijn weten is Rusland de Oekraïne binnengevallen! Dus ja, wie zou je nog meer als schuldige aan willen wijzen?

Terecht, weg ermee. Zonde voor de sporters die zich verzetten tegen de oorlog maar je kan die clubs niet toelaten gezien de walgelijke retoriek vanuit die dictatuur.

2 mei 2022 om 19:21

Dat kan je wel, en ik zou dat ook graag willen zien. Niet omdat ik zo een groot fan ben van ome Vlad, maar omdat ik denk dat elke lijn met het westen gewaarborgd moet worden om verder escalatie en crisis te doen verstommen. Er is uberhaupt een goede case te maken om zaken en moraliteit niet te doen laten verwikkelen, maar vanuit een pragmatische point of view is het (denk ik) verstandig om te de-escaleren en je verlies te nemen nu er nog tijd en ruimte is voor peacetalks. Als je denkt dat Putin straks kapt met zijn invasie, iedereen terugroept en sorry zegt, dan ben ik bang dat je tegen een teleurstelling gaat aanlopen.

2 mei 2022 om 20:29

Sterker nog, ik denk dat je Putin juist eerder richting die gevreese rode knop duwt. Laten we namelijk vooropstellen dat Hitler in zijn geval op het laatste moment van zijn leven ook op die knop had gedrukt. We zijn hard op weg om Putin die kant op te duwen.

Aangezien de mensen daar amper een idee hebben met wat er echt gaande is, is het misschien ook een goed idee om tekst en uitleg te geven inplaats van de haat naar het westen te laten groeien.

2 mei 2022 om 18:59

Tekst en uitleg namens de uefa wordt door de Russische staatsmedia toch niet letterlijk overgenomen.

2 mei 2022 om 19:25

Uitleg naar die sporters zelf als dat mogelijk is!! En hopen dat die sporters in hun land aan de bel gaan trekken en aan de nog onwetende bevolking uitleggen wat er echt aan de hand is en wat hun president aan het uitvreten is.

2 mei 2022 om 19:36

Ik denk dat de Russische voetballers die buiten Rusland spelen zeker wel weten wat er echt aan de hand is. Maar de meerderheid in Rusland zelf is gewoon gehersenspoeld door Putin en de Staatsmedia.

Laatst nog een stukje gezien dat een Russische vrouw, woonachtig in Oekraïne haar moeder in Moskou belde. De vrouw vertelde haar moeder wat het leger van Rusland allemaal aan het uitvreten was in Oekraïne. De moeder geloofde haar eigen dochter niet, want het Russische nieuws bracht andere berichten. Als mensen in Rusland hun eigen familie niet geloven, zullen ze elke uitleg van de UEFA ook niet serieus nemen.

2 mei 2022 om 19:04

Haat die ze zelf gecreëerd hebben...🤨

Terechte beslissing, nu moeten nog de overige sportbonden deze beslissing ook maken

Goed zo, verschrikkelijk wat er daar gebeurd met de oorlog.

Niet meer dan logisch natuurlijk deze beslissing. Echter hoop ik ook dat er snel sancties volgen voor Wit-Rusland. Deze maatregelen zijn natuurlijk makkelijk maar willen de UEFA en FIFA echt een statement maken dan knikkeren ze Wit-Rusland er ook snel uit.

2 mei 2022 om 18:59

Helemaal mee eens!

Alsof er geen andere landen oorlog voeren. So het lekker hypocriet dit. Ik heb zo nog een handjevol landen die we dan nog mogen uitsluiten van WK’s. Laten we beginnen met China die de oeigoeren in concentratiekampen opsluit. Ik dacht dat sport en politiek gescheiden waren. For Gods sake Olympische spelen werden in nazi Duitsland gehouden in 1936

2 mei 2022 om 18:58

Het gaat hier om de UEFA.. die hebben niet veel te zeggen over China..

2 mei 2022 om 19:12

Het WK werd kort voor die Olympische Spelen in 1936 ook in het Italië van Mussolini gehouden.

Dat wil niet zeggen dat je dezelfde fouten maar weer opnieuw moet maken.

2 mei 2022 om 19:13

En ook niet over WK's...

2 mei 2022 om 19:30

Romaldhino, 1. de UEFA heeft niks over China te zeggen. 2. In 1936 had Duitsland nog geen ander land aangevallen! Daarnaast leven we nu in een andere tijd!

2 mei 2022 om 19:31

Romaldinho......wat heeft de Uefa over China te zeggen? Helemaal niks.

3 mei 2022 om 07:41

Wat er in Israel gebeurd is al helemaal niet fris. Die clubs mogen gewoon leuk meedoen aan Europede competities.

3 mei 2022 om 13:15

Het is allemaal zo hypocriet als je wilt hebben. Irak in het verleden ook gestraft voor politiek. USA vernielt een aantal jaar later het hele land en krijgt niets.

Israel hoef ik niet eens over te spreken.

Als Rusland voor dit gestraft moet worden vind ik zelfs dat landen als Nederland en Duitsland eruit gestuurd kunnen worden, maar dat gaat nooit gebeuren.

Saudi-Arabië en Iran doen ook lekker mee aan het WK in.. ohja. Qatar. Ook zo'n fraai land.....

Edit: Laatste deel van de reactie weggehaald. Bij nader inzien wil ik deze can of worms hier niet openen

Goed gedaan. Weg ermee. Schending van mensenrechten, Russische jonge jongens naar het front te sturen, het zou je zoon maar zijn, etc...
Hopelijk komt de Russische bevolking in opstand.
Overigens moeten ze dat met alle andere landen dan ook doen, waar ze de mensenrechten schenden. Denk dat er dan weer te weinig landen overblijven.

2 mei 2022 om 19:05

Een burgeroorlog in een land met een paranoïde dictator die de beschikking heeft over kernwapens, daar zit ik nu eens echt niet op te wachten eerlijk gezegd.

Maar Israel mag doodleuk mee doen. Alsof ze niet meer dan 70 jr een land systematisch kapot maken, bezetten en as we speak steeds meer grond in pikken. Bahh! Wat een hypocrisie..

2 mei 2022 om 20:06

Nee joh is uhhmm zelfverdediging joh uhmm. Lachwekkend en zo hypocriet. Bah! 🤮

3 mei 2022 om 13:17

Om de mening van het bestuur (van de Uefa/fifa) te weten hoef je enkel te kijken naar de haarkleur van de slachtoffers.

2 mei 2022 om 20:40

Land? Vreemd, ik kan dat land nergens vinden...

2 mei 2022 om 21:25

Je kennis is ongenuanceerd, heeft een veelvuldig gebrek aan feiten en je emotie achter deze gebrekkigheden resulteert in het er bij halen van een beladen onderwerp bij een discussie die een totaal ander onderwerp betreft.

2 mei 2022 om 21:57

Het is vergelijkbaar rmossing, je maakt het moeilijker dan het is. Het is helemaal geen beladen onderwerp. Heel simpel gezegd is de situatie in Palastina en Isreal erg vergelijkbaar met de apartheidstaat van Zuid-Afrika. Zoals Rusland nu, werd dat land ook masaal geboycot. Aangezien je zo slim bent kan je wel verder beredeneren denk ik.

3 mei 2022 om 00:44

Het is nogal beladen. En ja Israël trekt de joodse bevolking met name in huisvesting voor. Aan de andere kant kent Nederland dan ook een apartheidsregime. Hier worden vreemden ook voorgetrokken in huisvesting en worden Nederlanders uit hun kraakwoningen gezeg door het contract op te zeggen om er direct vluchtelingen te plaatsen.

3 mei 2022 om 02:15

Het is beladen als je zulke vergelijkingen gaat maken ja. Dit soort vegelijkingen zorgen ervoor dat een echte apartheidsregime wordt genormaliseerd en het zorgt ervoor dat dat dit onderwerp inderdaad als eladen wordt gezien omdat men niet meer kan onderscheiden wie het slachtoffer is in dit conflict. Beste rmossing, de Palestijnen leven in een openlucht gevangenis, worden jaarlijks een paar weken gebombardeerd, het wordt hun onmogelijk gemaakt om te wonen, werken, studeren of het godsdienst uittevoeren en dan kom jij met zo een vergelijking. Maar ja, dat je vluchtelingen erbij haalt geeft gelijk al aan bij welk kamp jij staat.

Zwaar hypocriet dit natuurlijk, maar goed de corrupte UEFA zal een voorkeur hebben voor euro’s en dollars

Blijft toch wel vreemd, Rusland is nou niet bepaald het enige land wat oorlog voert of heeft gevoerd en zeker ook niet het enige 'boevenland'.

2 mei 2022 om 19:50

Eh, noem nog eens een paar in Europa.
Servië werd eerder ook geweerd van EK.

3 mei 2022 om 07:48

Maar waarom nu? Er wordt al 8 jaar gevochten. Pro russen werden vermoord door Oekraïners en andersom ook. Dat boeide dus helemaal niks?

Mooi! 👍🏼
Jammer en triest voor de goede mensen in Rusland, maar het is noodzakelijk.
Maar het beste zou eigenlijk zijn om gewoon die ene mafketel uit te schakelen op één of andere manier. Doe die gek van Belarus ook aar meteen erbij.
Dan kan iedereen weer verder met zijn rotzooi opruimen en rouwen om de onnodig gesneuvelden aan beide kanten. Wat een verschrikkelijke vent is het ook...

Het moment dat we landen gaan uitsluiten op basis van moraliteit, is het moment dat we een einde maken aan de toenadering op basis van sport. In plaats van een 'signaal' afgeven aan kleptocraten die daar absoluut niks mee gaan doen, veroordelen we nu onschuldige burgers, en sanctioneren we niet de elitaire oorlogsvoerders maar de gewone man. Uiteraard wordt dezelfde gewone man vervolgens doodleuk verteld op hun enige tv kanaal dat het westen ze alles ontneemt wat ze lief is. Misschien een idee om diplomatiek een kans te geven en niet elk communicatie-kanaal af te kappen. Het gaat niet werken en alleen maar contraproductief werken.

2 mei 2022 om 19:41

@JackHerrer
Wat mij betreft krijgt deze reactie een gouden rand. Ik vind het sowieso opvallend dat je naast alle oorlogsrethoriek in de media het woord onderhandelingen niet hoort. Is het fijn om met een dictator te onderhandelen die een land binnenvalt, nee natuurlijk niet maar gezien de doden en verwoesting die iedere dag alleen maar erger wordt is het onvermijdelijk. Natuurlijk kunnen we zoals het nu gaat het land voorzien van allerlei wapensystemen maar voor de burgers betekent dit alleen maar nog meer geweld. Uiteindelijk is diplomatie de enige uitweg.

2 mei 2022 om 19:50

Het erge is wel dat je voor die diplomatieke uitkomst Poetin een prijs gaat moeten geven. En of de internationale gemeenschap daar snel voor klaar zal zijn, en dan zeker de USA, durf ik te betwijfelen.

Maar het alternatief kan wel eens heel eng zijn dus ik vrees dat het toch zal moeten.

2 mei 2022 om 20:04

Ramon en Lierse, eens eens eens. Het verdient allemaal geen schoonheidsprijs en het is allemaal verschrikkelijk oneerlijk. Dát is de wereld en dat doet pijn. Maar als je daadwerkelijk uit bent op het zo snel mogelijk redden van levens, het verminderen van doden, en het herstellen van globale transport en handel (en daarmee een Afrikaanse hongersnood kan afwenden) is onderhandelen met de boeman je enige keus. Hoe je het ook went of keert; het is inleveren, of nog meer oorlog en ellende.

2 mei 2022 om 21:18

@JackHerrer
Probleem is denk ik dat hongersnood in Afrika zelden top of mind is op de diverse Westerse politieke agenda's. Het gaat vooral om energievoorziening, wapenleveringen en andere handelsbelangen. Helaas voor de mensen in de Oekraïne en mensen die van hun voedselvoorziening afhankelijk zijn van.bijvoorbeeld graan uit Oekraïne staan hun belangen op de laatste plaats. Natuurlijk is Putin fout, kun je niet echt over discussiëren, dat wil echter niet zeggen dat de Westerse landen het belang van de bevolking wereldwijd met de.beste intenties vertegenwoordigen. Het woord vredesonderhandelingen hoor je niet of nauwelijks iets over, blijkbaar is gezichtsverlies een grotere nederlaag dan proberen over je schaduw heen te stappen en mensenlevens te redden.

2 mei 2022 om 21:20

Je vraagt je inderdaad af waarom dat nooit een kans heeft gekregen. Of althans, waarschijnlijk is het wel duidelijk. Iedereen wilde dit gewoon erg graag. Rusland een pak op de billen geven, en daar hebben ze het leed in de Oekraine allemaal voor over. Al die stoere presidenten en die gladde dame von der Leyen, die zouden ze zelf naar het front moeten sturen inplaats van wapens te sturen die alleen maar meer kapot maken. En natuurlijk is het een acteur die geen flauw benul heeft wat diplomacy inhoud, die inmiddels Brits staatsburger is, die zogenaamd in naar van Oekraïne doorvecht tot de laatste militairen dood zijn. Het is een van de meest zinloze en belachelijkste oorlogen ooit waarbij het simpel behouden van de Russische taal, het beschermen van de Russische bevolking en het niet in zee gaan met Nato, alles had kunnen voorkomen. Veel simpeler kan het niet.

2 mei 2022 om 22:04

Die acteur heeft niet zo goed in de gaten dat er een oorlog wordt uitgevochten waarbij zijn land als slagveld wordt gebruikt. Veel leiders en zelfs mensen roepen om zoveel mogelijk wapens te sturen naar de Oekraïne en dat gebeurt ook maar parallel hieraan zou er ook moeten worden gekeken naar wat we kunnen doen om vrede of in ieder geval een wapenstilstand te krijgen. Al die nieuwe wapens zorgt alleen maar voor nog meer geweld met als gevolg meer doden maar de boel is inmiddels zo opgehitst dat alleen meer geweld als uitweg wordt gezien. Nu we de gewone Russische burger ook boycotten met allerlei maatregelen gaan we juist het tegenovergestelde bereiken, net zoals we het risico lopen dat mensen gewone Russen gaan haten gaan de Russen ook zo over ons denken en dan is vrede nog verder weg dan het nu al is.

Toen Turkse spelers een saluut maakten mocht politiek niet gemixt worden met sport .Kijk nu wat een hypocriete bende.

En landen die wapens sturen (en dat al deden voordat de oorlog begon) naar Oekraïne om de oorlog voort te laten duren hechten wel waarde aan mensenrechten? hmmm

2 mei 2022 om 19:33

Nee we laten Rusland dat hele land kapot schieten en doen niks.....
Typisch zo'n geval van iemand wordt in elkaar geslagen en we gaan er om heen staan filmen en doen niks.

2 mei 2022 om 19:37

Als "jullie" om Oekraine geven waarom Rusland provoceren vanuit Oekraine dan ?

2 mei 2022 om 19:44

Deze vind ik wel grappig. Een soeverein land wordt aangevallen tegen alle internationale wetten in (waar is dat bewijs van een genocide?) en daar worden wapens aan geleverd opdat dat land zich zelf kan verdedigen.

En dat is dan ‘provoceren’? We zijn precies met Poetin aan het praten.

2 mei 2022 om 19:53@lierse NAVO troepen richtten raketten op Moskou vanuit Oekraine voordat de Russen binnenvielen als dat geen provocatie is weet ik het ook niet, Biden zei zelf trots dat Rusland omsingeld was voor de invasie plaats vond. Je kan wel met de standaard reactie komen dat ik banden met Poetin zou hebben, prima. Jij weet zelf ook wel dat de NAVO Oekraine gebruikt om de Russen te bestrijden. Het is alles behalve grappig.

2 mei 2022 om 19:57

Ik zeg niet dat je banden hebt. Ik zeg dat je zijn retoriek gebruikt.

2 mei 2022 om 20:00

@lierse1977 Komt op hetzelfde neer, maar kan je ook inhoudelijk reageren.

2 mei 2022 om 20:24

Het komt niet op hetzelfde neer en dat zou ik wel weten want ik heb het uitgesproken.

Verder is het ook niet echt genuanceerd wat je zegt. Want je vermeldt die hele troepenopbouw rond Oekraïne bewust niet op of was je die even vergeten?

3 mei 2022 om 07:46

Het land zou niet kapot geschoten worden als ze niks deden. In het begin werden alleen militaire doeleinden vernietigd, dat is inmiddels niet meer mogelijk omdat iedere burger een wapen kan hebben

Ik ben er absoluut voor dat Rusland wordt uitgesloten en andere landen niet. In veel langen gebeurt van alles wat niet goed is, maar wel intern. Je kunt daar geen grenzen gaan leggen. Voor je het weet krijg je de discussie of NL moet worden uitgesloten door de toeslagenaffaire (discriminatie). Zodra een land echter het bestaan een ander land simpelweg niet respecteert of een ander land een bestaan opdringt dat totaal niet strookt met de wil van dat land, zeker als dat gepaard gaat met het werkelijk middeleeuwse geweld dat Rusland tentoonspreidt, kan je simpelweg zo'n agressor geen deel laten uitmaken van welke internationale organisatie dan ook. En natuurlijk mag Rusland vriendjes blijven met China, maar ook voor China geldt: Taiwan binnenvallen betekent dat je niet meer mee mag doen. Je zou zo'n land ook echt een schorsing op moeten leggen van minimaal xx jaar. Want het is wel handig om te weten dat het niet zo is, dat als je morgen een 'vredesverdrag' tekent alles weer bij het oude terug komt.

2 mei 2022 om 19:26

Klopt, dat NAVO regimes oa Irak en Libië binnenvielen was intern.

2 mei 2022 om 19:34

Madoka heel goed verwoord!

hypocriet ja, wek zelf het jeugd ek in Israel organiseren paar jaar geleden, een land waar nelson mandela zei dat de apartheit daar erger is als in zuid afrika.
Syrie wel toelaten terwijl die de burgers vermoord. VS die ook genocide pleegt.met de vele bombardementen en dan heb ik het nog niet eens over afrika en china.

2 mei 2022 om 19:38

Heeft hij nooit gezegd. Hij was zeker pro Palestijns en heeft sterke kritieken gehad op bezettingen, maar dat heeft hij nooit gezegd. Best logisch aangezien het voor geen meter valt te vergelijken. In Area 3 van de Westerse Jordaan oever is het inderdaad niets best, maar apartheid is een gegeizelde term. Er zitten Arabieren in de regering, studenten, advocaten, professoren hebben allemaal stem recht etc... dat is heel anders dan Zuid Afrika waar de gigantische minderheid de meerderheid controleerde. Hoor niemand over de apartheid in de Palestijnse gebieden waar geen Jood mag binnen lopen, staat op alle borden daar in koeien letters, niet dat je dat zou doen want je word gewoon gelyncht.

Dit is toch gewoon een racistische actie? Alleen maar omdat ze onder een vlag spelen die op dit moment iets verkeerds doet mogen ze niet mee doen? Wat kunnen de clubs en of spelers hier nou aan of tegen doen? Het ia niet zo dat de clubs kunnen zeggen; nou dan gaan we onder een amdere vlag spelen want wij zijn het niet eens met puti, daarbij als ze dat zeggen dan hebben ze nog groteren problemen. Maja de eufa doet altijd wat het zelf wilt en het interreseerd ze niks of ze daarbij mensen schenden, corrupte bende daar en dan zeuren op rusland....

2 mei 2022 om 19:53

Racisme is iets anders vriend. Oorlog(smisdaden) leiden tot uitsluiting. Fin

3 mei 2022 om 13:21

Feitelijk onjuist en vrij gemakkelijk te bewijzen ook.

USA nooit gebanned geweest.

Israel (huidige apartheidsstaat) nog altijd nooit gebanned geweest (van de Fifa/uefa. AFC heeft ze wél geweerd in de jaren 70)

China, Saudi-Arabië nooit gebanned geweest voor actief plegen van Genociden (tegen Oeigoeren, Yemenieten.)

Als oorlogsmisdaden leiden tot uitsluiting was Rusland niet de enige geweest de afgelopen 20 jaar

Hartstikke goed, ik zit verder aan m'n maatschappelijke onderwerpen bespreken op voetbalzonetax, dus ik laat het erbij.

Het blijft toch wel willekeur al die sancties en propoganda gericht tegen Rusland onder het mom van moraliteit. Wordt een Afghanistan of Irak binnengevallen door Amerika dan noemen we het plots bevrijding. Desalniettemin slaat het natuurlijk nergens op om onschuldige partijen op deze manier te bestraffen. Alsof sportclubs en sporters überhaupt iets met de keuze tot oorlog te maken hebben.

2 mei 2022 om 19:45

Waarom doe je alsof de wereld hetzelfde is als 10 of 20 jaar geleden?

2 mei 2022 om 19:52

Is er dan veel verandert? Geopolitieke machtsstrijden zijn van alle tijden, enkel de spelers veranderen.

2 mei 2022 om 20:31

De publieke opinie is toch echt veranderd?

2 mei 2022 om 20:53

Nou 20 jaar geleden schreeuwden mensen moord en brand over genocide en oorlogsmisdaden maar het was niet interessant genoeg voor publieke opinie want niet blond met blauwe ogen. Insted worden klokkenluiders als Manning, Snowden en Assange vastgezet of vervolgd! Het is de hypocrisie wat mensen met schoon geweten stoort!

2 mei 2022 om 21:29

We gaan het meemaken, ben benieuwd wat je reactie is wanneer de VS en GB Syrie weer binnenvallen. Want dat moment komt elke dag dat Rusland militair zwakker wordt dichterbij.

2 mei 2022 om 22:55

Ik vind Amerika een kutland hoor. Daar moeten ze echt niet nog een land voor binnenvallen.

2 mei 2022 om 19:47

Ik weet niet of je de massale protesten destijds hebt gezien? Tevens is de UEFA nauwelijks tot niet actief in Afghanistan of Irak..

Prima van de UEFA. Boter op het hoofd als een malle, maar veel keus hebben zie niet. Veel landen en teams willen niet afreizen naar Rusland, of kunnen / mogen niet afreizen; gedeeltelijk afreizen, etc.
Dan is dit een besluit wat ik prima kan snappen. Het zal aan de ellende op dit moment niets veranderen helaas..

Maar nu de hamvraag. Wat doet de UEFA met Gazprom?

Turks voetbal is zover afgezakt dat zelfs wanneer een land uit de coefficienten wordt gehaald we nog geen ticket meer krijgen voor CL. Echt lachwekkend.

Hoe lang wordt er al niet geluisterd naar Rusland? gezegd mag worden is Amerika heel erg smerig bezig, eerst Rusland omsingelen en daarna gas aanbieden aan Europa! Het lijkt wel alsof de U.S. and the A samen met de almachtige President Biden RISK aan het spelen zijn.. was een President Trump niet zo gek hé, vergeleken met de huidige demente President van Amerika.

De uefa maakt een grote fout, ze hebben in 1 klap hun hele onpartijdigheid weggegooid als voetbalbond met deze beslissing. Je kan nooit rechter spelen en bepalen wat wel en niet mag in de internationale politiek en dit soort straffen uitdelen op basis van politieke meningen of voorkeuren.

En nee, deze oorlog is niet samen te vatten met 'alles is de schuld van Rusland, zij zijn met alles begonnen'. Dan mis je gewoon teveel achtergrondkennis over dit conflict die al sinds de jaren 90 loopt.

Echter, als je dat wel doet als de uefa dan zet je een precedent neer voor de toekomst. Wanneer ga je nu voortaan dit soort straffen uitdelen? Israël doet zoiets al decennia, Turkije ook. Nooit gestraft. Engeland heeft deel genomen aan de vernietig van Libië, zijn PL clubs ook gestraft? Of League 1 clubs na de Franse bezetting en vernietiging van meerdere Afrinaakse landen de afgelopen decennia? En Oekraïnsche clubs dan? Meer dan 8 jaar hebben zij sinds de coup in 2014 zowel Russen als Oekrainers vermoord die tegen het nieuwe regime waren, jaren lang Donbass gebombardeerd. Waar is hun straf?

Als een ander Europees land een land binnenvalt wat zo vaak door ze is gedaan de afgelopen eeuwen gaan ze dan ook zo gestraft worden door de uefa?

Worden interessante jaren zo. Ik ben benieuwd.

2 mei 2022 om 20:26

Die laatste vraag lijkt me best eenvoudig te beantwoorden:

Als het op de schaal van dit conflict in Oekraïne gebeurt dan gaat de agressor altijd uitgesloten worden ja.

2 mei 2022 om 20:51

Ja maar dat is dus het hele punt, hoe bepaal je wie de agressor is? En is dat de taak van een voetbalbond om dat te bepalen?

Volgens Israëliërs zijn Palestijnen de agressor, volgens Palestijnen zijn Israëliërs dat.

Voglens de VS was Irak de agressor, voor Irak andersom.

Voor Rusland is de NAVO de agressor, volgens de NAVO andersom.

Hier moet je niet aan willen beginnen als voetbalbond zijnde, maar dat hebben ze dus nu gedaan. Hele grote fout.

2 mei 2022 om 20:58

Wie de werkelijke initiële agressor is in deze hele kwestie is nu echt niet heel moeilijk te bepalen.

3 mei 2022 om 01:49

Maar toen Nederland meedeed met de bombardementen op Irak en later Syrie werden we niet uitgesloten. Toch initieerden we agressie tegen een ander land.
Mijn punt is, dat de UEFA geen scheidsrechter moet gaan worden bij internationale conflicten.

Tussen Warschaupact en Navo zou altijd een buffer zijn. Verschillende keren beloofd aan o.a. Gorbatsjov. Veel bufferlanden werden reeds NAVO landen (tegen de afspraken in). Oekraine was een belangrijk bufferland. Heeft Rusland herhaaldelijk aangegeven. Daarnaast worden de Oostelijke provincies vanaf 2014 aangevallen door Oekrainse strijders (tussen de 12.000 - 20.000 slachtoffers). Het Oosten ziet Rusland als bevrijders ipv bezetters. De inval van Rusland is fout. Er is wel veel historische context die maakt dat dit makkelijk te voorkomen was geweest als afspraken waren nagekomen zoals de akkoorden van Minsk.

2 mei 2022 om 22:45

Wat heeft Turkije precies gedaan ?!

Walgelijk die reactie van PSVchelseaboy. Dat is iemand die ze niet op een rijtje heeft staan.

3 mei 2022 om 01:49

Want? Hij heeft niet dezelfde mening dan jij?

Begint een vrij politieke discussie te worden hier. Zolang de regels binnen de UEFA dit toelaten en het CAS voorlopig vindt van wel zal de UEFA wel moeten. De regels hebben maar negeren heft namelijk het hebben van regels in combinatie met een gedachtengoed over eerlijke manier van het bedrijven van sport op. En laten we het vanuit sportieve aspecten bekijken. Als Rusland Oekraïne plat bombardeert en sport (voetbal) onmogelijk maakt is dat een vorm van competitievervalsing. Buiten andere sportieve argumenten die er nog zijn lijkt dit mij iig een heel logisch en sterk argument.

Hypocriete bende dit allemaal! Normaal maar roepen dat sport en politiek gescheiden moet houden…hou toch op.
Ik heb Mafifa niet over een boycot gehoord toen Engeland en USA een illegale oorlog zijn begonnen en miljoenen mensen hebben vermoord en ontheemd. Idem met SA met zijn mensen rechten en illegale oorlog in Jemen, Israel met schending van 1000 plus resoluties in Palestina en het feit dat VS 25% van Syrie bezet inclusief de olievelden.

Wel blij dat onze vriend Zelensky een zuiver geweten heeft, een beetje jezelf erin verdiepen kan geen kwaad dan alleen de vinger naar Rusland te wijzen.... en nee ik ben niet voor oorlog zeker niet het had al eerder en op een andere manier opgelost moeten worden. Er zijn in Oekraïne miljoenen mensen pro Russisch dat zegt toch ook wel iets!

Tot nu toe blijken die sancties vanuit de trans atlantische landen alleen maar averechts te werken en hebben wij in west Europa er alleen maar last van, de prijzen stijgen de pan uit, en binnenkort koppelen ze in Rusland de Roebel aan t goud, handelt Amerika nog steeds met de Russen en is de EU gewoon een speelbal geworden van Amerika.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Rusland

FIFA ranking: 35
45 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
K. TyukavinAanvaller
V. PanikovUnknown
M. SafonovKeeper20
A. ShuninKeeper10
D. ChistyakovVerdediger
I. DiveevVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Rusland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Rusland.

In de wandelgangen

Donderdag 11 augustus
Hakim Ziyech is het wachten op AC Milan zat en staat voor een definitief vertrek bij Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren