Supporter door OM gedagvaard na klap op hoofd Cerny; aanvaller doet aangifte

Maandag, 2 mei 2022 om 16:39Jordi Tomasowa • Laatste update: 17:18

De supporter die FC Twente-aanvaller Václav Cerny tijdens de Twentse derby (1-1) op zijn hoofd sloeg moet zich voor de rechter verantwoorden. De 31-jarige fan van Heracles Almelo wordt verdacht van mishandeling en het Openbaar Ministerie heeft hem gedagvaard, waardoor de verdachte zich op 25 mei moet melden bij de rechtbank in Almelo voor een snelrechtzitting, zo schrijft TC Tubantia, dat ook melding maakt van aangifte van Cerny tegen de supporter.

De verhitte derby tussen Heracles en Twente leverde een vervelend moment op toen een supporter van de thuisploeg Cerny op het hoofd sloeg tijdens een opstootje tussen de spelers van beide ploegen. De Tsjech kreeg het in de slotfase van de wedstrijd aan de stok met de Deen Kasper Jakobsen, waarna de 31-jarige Almeloër besloot om de Tsjechische aanvaller vanachter de boarding op zijn hoofd te slaan. De Tsjech schrok van het moment en ging kort verhaal halen, waarna hij door ploeggenoot Giovanni Troupée werd weggehaald bij de supporters. Naast de 31-jarige fan werden er nog twee andere supporters aangehouden. De één voor het gooien van vuurwerk en de ander voor het beledigen van agenten.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Het was de hele wedstrijd al onrustig op Erve Asito, de thuishaven van Heracles. Zo moest de stadionspeaker van de thuisploeg al meerdere keren handelend optreden en dreigde scheidsrechter Sander van der Eijk de derby zelfs stil te leggen, nadat er door supporters voortdurend met bier richting FC Twente-keeper Lars Unnerstall werd gegooid en aan de doelnetten werd getrokken. Op het veld ontvlamde het duel ook al snel, toen Anas Ouahim in de zestiende minuut een rode kaart kreeg van Van der Eijk na het raadplegen van de VAR-beelden. De Duitser maakte een paar minuten ervoor een onbesuisde tackle op de benen van de Griek Dimitrios Limnios.

Twente-trainer Ron Jans blikte na de wedstrijd terug op de incidenten die plaatsvonden tijdens het duel. Jans oordeelde dat sfeer altijd bij een derby hoort. "Maar we moeten af van die uitwassen", zo klonk het op de aansluitende persconferentie. "Het kan niet zo zijn dat Vaclav een klap krijgt en er tijdens de wedstrijd aan het doelnet wordt getrokken. Dat is ongehoord." Doelman Lars Unnerstall deelde de mening van zijn coach. "Met dat bier heb ik niet zo’n probleem. Maar met aanstekers en dat soort dingen gooien moeten ze gewoon laten, dat kan echt niet. Die harde dingen, dat moet niet."

Heracles-directeur Rob Toussaint sprak zich na afloop van de wedstrijd ook uit over het incident met Cerny. "Dit kan echt niet en is een grote smet op de avond. We gaan snel uitzoeken wie het is geweest, dit tolereren we natuurlijk niet. Dit kan niet en dit mag niet. Hier past maar één ding en dat is excuses maken”, aldus de teleurgestelde bestuurder van de club uit Almelo. Heracles kwam na de vroege rode kaart voor Ouahim nog op voorsprong door een doelpunt van Noah Fadiga, waarna Gijs Smal met een geplaatste vrije trap voor de gelijkmaker zorgde.Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door yelle)

Levenslang stadionverbod is toch wel het minste wat je mag verwachten.

2 mei 2022 om 16:47

Met meldingsplicht en nog 10.000 euro boete. Hard aanpakken zodat mensen zoiets snel afleren.

2 mei 2022 om 16:48

Maandje achter de tralies. Wat bezielt je om zoiets te doen

Alhoewel ik een stadionverbod en boete nog wel kan begrijpen, vind ik aangifte voor mishandeling doen toch wel een beetje sneu hoor. Een statement van de KNVB, Heracles en gemeente Almelo zou genoeg moeten zijn om de dader te bestraffen. Om nu Cerny te vragen om aangifte te doen. Mocht het wel zijn eigen verzinsel zijn, had iemand hem makkelijk kunnen vertellen dat de beste man ook gestraft zal worden zonder deze aangifte. Sommigen van jullie zullen mij nu wel gaan aanvallen, maar kom op. We doen net alsof Rico Verhoeven een stoot uitdeelde aan Cerny. Die gozer bestraffen, nooit meer in een stadion. Mijn apart met een meldplicht bij ieder duel voor 5 jaar lang. Maar een aangifte voor dit voorval? Als ik met terugwerkende kracht aangiftes ga doen voor hoevaak ik in mijn leven zo'n tik heb gekregen dan zit ik zelf bijna langer vast op het politie bureau dan een gemiddelde celstraf in nederland duurt.

2 mei 2022 om 16:50

Ik snap je punt, maar er moet eens hard opgetreden worden zodat dit niet meer voor komt. Het is toch abnormaal dit. En dus des te schandaliger dat bijna iedereen dit wel eens mee maakt. Mensen kunnen dus niet normaal doen blijkbaar

2 mei 2022 om 18:12

Hard optreden ben ik ook zeker voorstander van, levenslang meldplicht bij ieder duel van Heracles. Gelijk invoeren en een statement maken.

Nu dit als mishandeling kwalificeren... Dat gaat mij een stap te ver.

2 mei 2022 om 19:23

Dit valt gewoon onder mishandeling, als Cerny hier bv een blauwe plek aan overgehouden heeft dan kan de aangifte zelfs nog iets verzwaard worden.

Voor mensen die nieuwsgierig zijn, nu weet ik van een vriend (beste vent trouwens) dat zoiets dergelijks tussen de 24 en 36 uur een cursus woede & agressie beheersing oplevert. Mocht de beste man ook drank en/of drugs tot zich genomen hebben dan komt de cursus omgaan met alchol & drugs daarbij, pak m beet 28 uur verdeeld over 4 doordeweeks dagdelen.
Mocht hij verstek laten en/of heeft het arrestanten busje al eens ontlopen/vlucht of is telefonisch niet bereikbaar, niet oppakken bv omdat verborgen nr's bijna altijd slecht nieuws betekent (deurwaarders, overheidsinstanties, telemarketeers) dan worden de cursussen omgezet in gevangenisstraf. Iedere 2 uur cursus niet gevolg is een dag zitten.
Van horen zeggen is dat goed te doen alleen in de zomer niet. Je zit ongeveer 148 uur p/w achter gesloten deuren en je "verdient" +/- € 1.63,- p/d, waarvoor dat weet ik dan weer niet want ik was er per slot van rekening niet bij hè.

Vrouwe Justitia is wel zo coulant dat als jij voor een baas werkt de gevangenisstraf in je vakantieperiode kunt uitzitten.

De situatie van die vriend is absoluut niet te vergelijken met deze situatie (dat was meer een ongelukkige loop van omstandigheden waar hij zijn verantwoordelijkheid in genomen heeft), heeft zijn leven goed opgepakt met vele ervaringen rijker en is nu een niet onverdienstelijke zelfstandige..😉

2 mei 2022 om 21:17

Levenslang meldplicht gaat ook veel te ver. Als ik nu iemand een heel klein licht tikje geef in de supermarkt, dan hoef ik mij niet elke dag te melden.

2 mei 2022 om 21:19

Je hoeft telefonisch niet bereikbaar te zijn, want dit soort zaken moet altijd via de officiële weg worden verzonden....

2 mei 2022 om 17:00

En terecht dat er aangifte gedaan wordt. Wat bezielt je om een voetballer een klap te verkopen Stel hij had hem op zn slaap geraakt. Ga de boel lekker afzwakken zeg...
Iemand voor zn kop slaan is gewoon mishandeling. Punt.

2 mei 2022 om 18:05

Lol, ja vast.
Mishandeling, hou toch op.

De politie ziet iedere burger die hier aangifte voor gaat doen al aankomen.

Een ieder op dit forum zou in zijn jeugd allang uit huis zijn geplaatst omdat zijn vader zo'n tikje als corrigerend had gezien. Doe even normaal man.

2 mei 2022 om 18:26

Volgens de letter van de wet is dit mishandeling. Dat het volgens pro2312’s definitie dat misschien niet is, zal de politie vast en zeker meenemen in de zaak.

2 mei 2022 om 18:28

@pro2312

Iemand slaan is gewoon mishandeling. Ik weet niet waarom je dit probeert te rationaliseren, maar het is gewoon volgens de wet mishandeling net als te hard rijden op een 50 k/m per uur weg gewoon te hard rijden. Dat 'jij' niet vond dat je hard ging heeft er werkelijk niks mee te maken.

Daarbij heeft geweld ook helemaal niks te maken met een watje zijn of niet. De enigen die geweld toepassen zijn mensen met gebrekkige emotionele controle.

En ja een vader die zijn kind een tik geeft ook. Dat doe je dus omdat je een kind niet aankan.

2 mei 2022 om 18:53

Mishandeling, geweld..

Volgens mij geven sommigen van jullie zo iemand het liefst direct levenslang TBS?

Ik ben trouwens ook helemaal geen voorstander van kinderen een 'corrigerende tik' te geven hoor, voor het geval ik dat ook naar mijn kop geslingerd krijg. Het enige waar ik naar toe wil is dat letterlijk 17miljoen inwoners nog aangifte tegen 1 of meerdere personen kunnen doen als zij bedenken wanneer dit hen over kwam.

2 mei 2022 om 21:06

Ik ben vooral voorstander van de wet volgen, en de definities van de wet handhaven. Dat jij zo’n geweldige cowboy bent die de definitie van mishandeling te soft vindt, betekent niet dat wij extreme straffen willen verbinden die niet volgens de wet zijn.

2 mei 2022 om 21:22

Ik vond het meer een aai over zijnbol, dan echt een klap. Hiermee bedoel ik puur de kracht in de klap. Was deze op zijn slaap terecht gekomen, dan was er vermoedelijk geen andere situatie ontstaan. Aangifte vind ik zelf onzin. Dit moet gewoon buiten justitie door de knvb worden opgelost.

2 mei 2022 om 21:23

Een kind af en toe een tik geven is niets mis mee. Helaas denken daar tegenover mensen anders over met als resultaat mensen die nergens tegen kunnen (mijn mening).

2 mei 2022 om 17:02

Stoer weer, dat anekdotisch bewijs dat je tegen een stootje kunt. Aangifte doe je van een strafbaar feit, wat hier aan de orde is. Wat boeit het dan of Cerny knock-out gaat of niet? Het effect van de klap heeft eerder invloed op de strafmaat dan op het feit of er aangifte gedaan wordt of niet. Als jij dat niet doet, doe je het niet. Is totaal niet relevant als Cerny het wel besluit te doen.

2 mei 2022 om 17:54

Het anekdotisch bewijs dat ik tegen een stootje kan? Ik zie dit juist tekenend voor de mietige samenleving waar we momenteel in verzeild zijn geraakt.
Momenteel lopen er meer watjes rond dan 20 jaar geleden en dat komt de samenleving juist minder ten goede denk ik zo.

Af en toe een knal krijgen en verkopen hoort bij het leven, bij de levenservaring die je op moet doen om later te begrijpen wat je aldaniet verkeerd heb gedaan of hoe je escalatie had kunnen voorkomen.

Zwakzinnig als een watje aangifte gaan doen voor iets wat je niet eens mag kwalificeren als een klap. Die supporter zou er met de huisadvocaat van Feyenoord van af komen met een 'duw'.

Nogmaals, de supporter moet je voor de rest van zijn leven uit stadions verbannen. Maar een aangifte doen is gewoon te sneu voor woorden. Hoef je niet met mij eens te zijn verder hoor, maar laat alleen wel zien dat onze maatschappij momenteel inderdaad meer watjes heeft dan vroeger.

2 mei 2022 om 18:12

Misschien helpt het als je gaat begrijpen dat voor jezelf opkomen niet alleen hoeft te gebeuren door iemand een klap terug te geven, maar dat je daar je recht op kan verhalen. De klap was volgens jou ernstig genoeg voor een levenslang stadionverbod, maar een aangifte van het slachtoffer is een zwakzinnige handeling? Zegt volgens mij genoeg over hoe scheef jouw beeld van de realiteit is, dat heeft niets te maken met HoE de Samenleving ZIch Heeft ontwikkeld

2 mei 2022 om 18:30

Dat is onzin, het misdragen van die supporter op zichzelf is al een stadionverbod waard. Zeker meenemen dat hij notabene aan een speler heeft gezeten.

Maar, wanneer je dit gaat kwalificeren als mishandeling is het einde zoek.

Mijn beeld van de realiteit is helemaal niet "scheef". Ook jij kan waarschijnlijk nu nog aangifte gaan doen tegen een tik die je ooit van je vader heb gekregen. Doe dat zou ik zeggen en vermeld er dan wel bij dat je het echt mishandeling vond.

Vrijwel 99% van Voetbalzone kan zo'n aangifte over zijn eigen vader, moeder of broer of zus doen.

En dan kan je dit nu wel gaan verdedigen met onzinnige argumentatie dat dit familie is etc. Maar het principe blijft hetzelfde. Het is een tik van helemaal niks. Een ei had nog intact geweest.

Ik zal nogmaals benadrukken, maak een voorbeeld van deze supporter, bestraf hem namens Heracles en de KNVB wat mij betreft zelfs overdreven zwaar. Maar een persoonlijke aangifte van mishandeling is gewoon overdreven, daar is nooit en te nimmer echt sprake van geweest.

2 mei 2022 om 18:35

Tuurlijk hoort af en toe een knal krijgen erbij. Echter is dit wel net ff een iets andere situatie he. Ik ga er even vanuit dat jij tijdens uitgaan oid wel is een tik hebt gehad (ik wel in ieder geval). Maar dit is toch heel anders? Je bent TOESCHOUWER en hebt dus niks met dat opstootje te maken. Als jij 2 mensen ziet vechten, ren jij er dan keihard naartoe en geef je 1 van de 2 zomaar een klap?

2 mei 2022 om 18:39

Maar dit is mijn punt Blaugrana, waarom is nu zo'n "tikje" ineens mishandeling en bij ons in de kroeg niet? Het gaat mij erom dat je die fan gewoon moet straffen zoals Heracles en de KNVB kunnen doen. Maar daarnaast is Cerny toch gewoon een burger? Een overvaller op Zahavi is toch ook hetzelfde als een overvaller op jou of mij? Die supporter moeten ze aanpakken, en zullen ze ook gaan doen. Maar het is geen mishandeling. Terugkomend op je verhaal uit de kroeg, bij zo'n tikje hadden wij beide waarschijnlijk lachend omgedraaid en een nieuw biertje besteld.

2 mei 2022 om 18:44

Misschien moet je eens met je vader gaan praten dan. Ik denk dat het feit dat mijn vader me corrigeerde zonder een klap te geven de reden is dat ik andere mensen die klappen uitdelen/krijgen blijf ervaren als een onnodige handeling die niemand iets oplevert.

Je praat jezelf alleen maar tegen man. Cerny is zwakzinnig (ga hier nog ff op in trouwens, het is nogal een stempel...) voor het doen van een aangifte van een klap "die geen mishandeling is" maar je moedigt mij aan om aangifte te doen van een hypothetische klap van m'n vader.

En een overdreven straf van de KNVB of Heracles wordt door je aangemoedigd, maar de ontvanger van die klap die aangifte doet van mishandeling is aan het overdrijven?

Misschien is het beter als je hier niet meer op reageert, want je maakt jezelf alleen maar belachelijker.

2 mei 2022 om 18:50

Dit klapje is geen mishandeling joh. Dan zou je een arm om je schouder ook al mishandeling kunnen noemen. Het heeft namelijk dezelfde impact op het lichaam. Ben het totaal eens met pro wat betreft de mieterige samenleving. 9 vd 10 jongeren lopen notabene met een mes rond, omdat ze blijkbaar te bang zijn om de handen te gebruiken. Lachwekkend joh. Wat betreft de huiselijke sfeer heb k ook vaak genoeg een corrigerende tik gekregen. Stel je voor dat ik mijn moeder, vader en oma zou aanklagen voor mishandeling hahaha.

2 mei 2022 om 18:57

Nee, ik moedig jou juist niet aan om aangifte te doen? Ik bedoel juist, een ieder die dit mishandeling vind zou dan maar direct aangifte moeten gaan doen daar dit hen zo goed als zeker wel eens is overkomen. Een straf van de knvb voor het misdragen in het stadion zie ik anders als een straf voor mishandeling, want dat is het niet. Prima als jij vind dat ik mezelf belachelijk maak, maar mensen als jij wordt de maatschappij in ieder geval maar een slap zooitje van.

2 mei 2022 om 19:01

Komt er nog eentje bij. Vorige week wilde iemand niet geloven dat ongevraagd je hand op iemand intieme delen aanranding is, en nu valt iedereen over elkaar heen dat ze 'hard' zijn geworden van de tikken die ze in hun jeugd hebben gekregen waardoor een klap op het hoofd geen mishandeling is. Niveau op dit forum hoor, de mate van impact heeft toch geen enkel belang in de discussie of dit mishandeling of niet?

2 mei 2022 om 19:08

Ik heb sterk het gevoel dat jij de zogenaamde Heracles-supporter bent die de klap uitdeelde. Je slaat toch een partij onzin uit hier.

2 mei 2022 om 17:48

Pro2312 als jij al zo vaak een tik heb gekregen ligt het misschien ook wel een beetje bij je zelf. En dat je dit niet genoeg vind voor aangifte?, vind het juist goed dat cerny dit doet en hoop dat de man gestraft word!, moet maar eens afgelopen zijn met zogenaamde supporters die denken dat ze alles kunnen maken en er mee weg komen.

2 mei 2022 om 17:59

Heb ze ook vaak zat gehad door mijn eigen toedoen, als het goed is leert men daarvan. Zoniet, overkomt het je gewoon nog eens.

Net zolang tot je het wel geleerd hebt. Niets mis mee.
Overigens woon ik in een multiculturele stad en daar overkomt het je ook gewoon vaak zat dat je werkelijks niets doet en alsnog een klap op je gezicht krijgt. Dan heb ik het niet over dit soort miezerige tikjes want van dit soort tikjes ga je niet hard worden ofzo.

De aanklacht mishandeling gaat gewoon nergens over. Heeft zich misdragen en dus een stadionverbod geven. Aangifte voor dit, nee sorry. De politie houdt geen tijd meer over voor belangrijkere dingen als een ieder die dit overkomt hier direct aangifte voor gaat doen.

2 mei 2022 om 20:37

Er lijkt toch wat trots bij je te zitten dat je je zo vaak op je gezicht hebt laten slaan. Het is mij nog nooit overkomen, vuile miet die ik ben.

2 mei 2022 om 18:10

Natuurlijk is dit mishandeling. Die aangifte is gewoon terecht. Hij krijgt gewoon een klap van een totaal onbekende. Als jij over straat loopt en ik geef jou zomaar ineens een klap, dan ga je toch ook gewoon aangifte doen of gaat dat te ver?

2 mei 2022 om 18:34

Nee ga ik zeker geen aangifte van doen, en ik weet zeker nog 10 miljoen Nederlanders met mij. Er wordt voor veel zwaarders niet eens altijd aangifte gedaan omdat het allemaal te lang duurt. Laat staan als iedereen dat hier al om zou gaan doen. De drukknop bij The Voice of Holland werd nog harder aangepakt dan Cerny. Mishandeling kan je het gewoon niet noemen.

2 mei 2022 om 20:42

Als iemand je op straat zomaar een tik geeft, geef je er eentje 3x zo hard terug. Zo zou het in ieder geval moeten gaan alleen nu moet je uitkijken voor messen.

5 mei 2022 om 23:05

Dat ben ik met je eens bamiworst, het probleem is dan weer wel dat je daar rood voor kan krijgen volgens de regels.

2 mei 2022 om 19:34

Van mij mag het als mishandeling worden behandeld. Altijd. Hoe zo'n triest ventje ben je als je überhaupt al iemand slaat? Dan spoor je gewoon niet. Even los van of het een BNer is of niet. Dat moet natuurlijk niets uitmaken. Mensen die anderen slaan hard aanpakken. Misschien dat eencelligen dan eens tweemaal nadenken

2 mei 2022 om 20:08

Ik begrijp je punt maar dit moet echt heel snel klaar zijn. Wat er in Almelo is gebeurt afgelopen weekend is voor mij een nieuw dieptepunt. Het kan niet lang duren of hier worden harde maatregelen getroffen wat iedereen die het stadion bezoekt zal raken. Straks kan je door dit soort idioten niet meer wat drinken op de tribune of hangen ze overal netten op. Lekker dan.

Aangifte om zo ene klapje kom op heey waar hebben wij het in godsnaam over, erg overdreven om er aangifte van te doen. Niet goed te praten wat de fan naar de speler uit flikte.

2 mei 2022 om 16:53

@aqua,

En terecht, aanpakken, aanpakken, aanpakken.
Waarom doen mensen zoiets ? Omdat de politie niks mag en niks kan, want voor je het weet sta je op youtube en word je vervolgt.

Ook een supporter aangehouden voor beledigen van een agent in functie.
In Spanje ga je niet dollen met de politie, omdat het daar wel aangepakt word.

2 mei 2022 om 16:55

Tuurlijk wel aangifte doen. Deze gasten horen niet in een stadion. Je hoort gewoon met je poten van een ander af te blijven.

2 mei 2022 om 17:05

Precies. Je komt daar om een voetbalwedstrijd te kijken. En niet om met een atleet op de vuist te gaan. Je mag best je voorkeuren hebben maar gedraag je alsjeblieft normaal in een stadion. Het is te gek voor woorden dat sommige leden hier een klap goed proberen te praten. Blijf met je poten van een ander af, wat voor een shirt diegene aanheeft doet daar niks aan af.

2 mei 2022 om 17:14

@aqua1

Waarom is het verkeerd om grenzen te stellen? Met jouw retoriek geef je een vrijbrief voor dit soort gedrag want dan ga je achteraf bekijken of het wel iets is, krijg je vergelijkingen etc. Nee, dit soort gedrag moet je niet willen hebben en moet je gelijk halt toeroepen.

2 mei 2022 om 17:14

@aqua1 tja, het is inmiddels wel duidelijk dat een "foei, niet meer doen" niet meer werkt bij dit soort debielen. Oftewel, aangifte doen en op die manier maximaal laten straffen. Je blijft met je poten van iemand af, hoe hard of zacht het ook is.

en dan wel eindigen met niet goed te praten.. right..

2 mei 2022 om 17:46

'Mag je nou tegenwoordig niet eens meer een speler voor z'n kop slaan als fan?!?!?!?'

Dat is natuurlijk een enigszins gechargeerde weergave van jouw opmerking, maar zo kwam ie wel een beetje op me over. Bijzonder ook dat je laatste zin er dan wel weer bij staat... natuurlijk moet je in gevallen als deze aangifte doen, vreemd dat jij dat niet zou doen wanneer je zomaar een klap krijgt van een wildvreemde.

2 mei 2022 om 18:10

Een aangifte voor de misdragingen van de fan, niet aan de richtlijnen etc. Zou voldoende moeten zijn om deze speler te straffen, en dat wij allemaal tevreden zullen zijn. Namelijk een stadionverbod, wat mij betreft levenslang, flinke boete etc.

Maar persoonlijk een aangifte voor Mishandeling, ben ik volledig Aqua1 eens, dit onder mishandeling schalen? Of doen we dat nu alleen bij Cerny zo? Want ik denk dat er in nederland dagelijks 5000 van dit soort tikjes worden weggegeven.

3 mei 2022 om 09:12

Leek me een klap met de vuist, maar daarnaast ook nog eens ongeprovoceerd. De meeste van die 5000 tikjes vinden plaats na een woordenwisseling oid, dan heeft de ontvanger er dus ook een aandeel in en los je dat vaak op een andere manier op. Dus nee, dat doen we niet alleen bij Cerny, ja dat doen we wel wanneer het zonder aanleiding van een wildvreemde is.

Heracles doet er goed aan hem een levenslang stadionverbod te geven en een rechter zal vast wel een taakstraf met evt een meldingsplicht van enige tijd opleggen. Clubs zouden er goed aan doen om tegen hun harde kern te zeggen: bij gedrag wat over een (wettelijke) grens gaat sluiten we jullie vak standaard voor een of meer wedstrijden. Zelfcontrole vanuit een harde kern werkt vaak beter.

We leven in Nederland dus er zal wel Foei, nooit meer doen tegen die gast gezegd worden en dan mag hij weer gaan.
Wat mij betreft komt die gast geen enkel stadion in Nederland meer in...levenslang.

Wat een pot was dat zeg. Het gif sloeg van het veld naar de tribune en andersom. Sloeg allemaal nergens op. Die gozer die een klap geeft aan een speler mag als voorbeeld wel worden aangepakt. Onder het nom van 'supporters' wordt altijd maar van alles goedgepraat. Je mag als supporter zoveel doen (van belediging totaan bedreiging), maar zodra een speler reageert is de wereld te klein.

2 mei 2022 om 17:43

De scheidsrechter heeft dit allemaal laten gebeuren door in het begin van de wedstrijd niet direct 3 a 4 gele kaarten te trekken. Tevens werd er amper opgetreden tegen het biergooien / veld betreden en al helemaal niet bij deze klap tegen een speler. Wedstrijd had volgens de regelementen niet eens uitgespeeld mogen worden. KNVB heeft hier gewoon duidelijk gefaald.

2 mei 2022 om 20:01

Ja dat viel me dus ook op. Er waren toch afspraken gemaakt over het staken van de wedstrijd bij al dat bier gooien? Scheidsrechter liet de spelers en de supporters ook helemaal uit de pas lopen.

De vraag is hoe gaat Heracles de veiligheid van de spelers in het stadion in de toekomst waarborgen. Supporters, bier, aanstekers, drankflesjes, etc en een handgemeen tussen supporter en speler. Vitesse-Sparta werd voor minder gestaakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. VlapMiddenvelder345
R. ZerroukiMiddenvelder322
R. van WolfswinkelAanvaller3216
V. Misidjan Aanvaller273
L. UnnerstallKeeper320
D. RotsAanvaller273
M. UgaldeAanvaller253
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

29 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren