Aad de Mos laakt afwezige ‘vakantieman’ van PSV: ‘Ik zou hem laten gaan’

Maandag, 2 mei 2022 om 15:18Jordi Tomasowa • Laatste update: 15:38

Volgens Aad de Mos doet PSV er goed aan om na dit seizoen afscheid te nemen van Mario Götze. In zijn wekelijkse gesprek met het Eindhovens Dagblad wordt de 29-jarige middenvelder door De Mos omschreven als ‘een vakantieman’ vanwege het feit dat hij dit seizoen al meerdere wedstrijden moest missen. Trainer Roger Schmidt kon zondag tegen Willem II (4-2 winst) geen beroep op Götze doen vanwege ziekte.

“Ik zou hem laten gaan”, zegt De Mos stellig daags na het Eredivisie-duel met Willem II. "Ik heb altijd zo’n gevoel, en het komt altijd weer uit, dat hij een beetje de vakantieman is. Gisteren (zondag, red.) ook weer, dan is hij ineens weer ziek. Hij kiest zijn wedstrijden uit, dat blijf ik zeggen. Het is ook geen constante speler. Je moet constant iemand hebben die op de barricade staat, ook als het wat minder gaat.”

Volgens De Mos is Götze dan ook niet te vergelijken met Dusan Tadic, die tegen PEC Zwolle (3-0 winst) zijn 124ste achtereenvolgende competitieduel voor Ajax speelde. “Je moet een bepaalde hardheid hebben in je techniek en dat je de boel ook mee kan trekken, zoals Tadic. Als het wat slechter draait krijgen Tadic en Blind kritiek van de eigen fans, maar ze staan er dan wel weer op de momenten dat ze er moeten staan.”

De Mos is van mening dat Götze in tegenstelling tot andere spelers van PSV niet snel tot een publieksfavoriet zal uitgroeien. “Bij een speler als Götze mis ik een bepaalde affectie, die ik wel bij Cody Gakpo, Armand Obispo of Jordan Teze heb, dat zijn PSV-jongens. Dat heb ik bij Götze niet, hij kan net zo makkelijk dalijk weer bij Hertha BSC of Vfl Bochum spelen. De oefenmeester in ruste is sowieso niet onder de indruk van het aankoopbeleid onder Schmidt. “Er is een te groot leger aan spelers in het kielzog van de trainer naar PSV zijn gekomen. Dat is die keeper Yvon Mvogo, red.), Philippe Mwene en die rugby’er Carlos Vinicius.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door memphisdepay)

Aad heeft echt een klap van de molen gehad…

Ajax zou punten verliezen tegen Zwolle. Psv moet zijn beste voetballer gewoon laten gaan…

Wat is de volgende uitspraak: Feyenoord moet een b-ploeg tegen Marseille opstellen omdat ze zondag tegen psv moeten?

Wat een onzin kraamt deze man uit.

2 mei 2022 om 15:33

Neehoor, heeft weer lekker sambucas lopen drinken met gijpie.

Zou Aad weten dat Götze dit seizoen slechts 5 wedstrijden gemist heeft en er gewoon 45 gespeeld heeft? Hij is dit seizoen bij lange na niet zo afwezig als vorig seizoen.

2 mei 2022 om 15:36

Denk dat Aad dit zegt omdat de redenen van Götze's afwezigheid en tot nu toe iedere keer ziekte was ipv een blessure o.i.d.

Het gedeelte van dat hij wedstrijden uitkiest is verder wel dikke onzin aangezien daar ook twee Europa League wedstrijden bij zaten met de overige de 1-1 tegen Twente. Juist wedstrijden waar je bij wil zijn lijkt me.

2 mei 2022 om 15:44

Dus hij is best wel fit te noemen, speelt dik 40 duels en die duels die hij niet speelde was hij niet eens altijd geblesseerd, maar gewoon ziek…geen idee wat Aad probeert te zeggen. Ik denk dat zijn pupil Obispo vaker niet op het wedstrijdformulier stond vanwege fysieke ongemakken. En dat op die leeftijd..

2 mei 2022 om 15:45

Götze heeft een stofwisselingsziekte toch? Ik ken de ziekte verder niet, maar zou het kunnen dat hij die wedstrijden ziek was omdat hij meer last had van zijn stofwisselingsziekte?

2 mei 2022 om 15:47

Nou hij is op het veld anders ook vrij vaak afwezig. Althans, voor een speler van zijn kaliber. Misschien doelt Aad daar ook op. Ik zou hem ook laten gaan. Bij vlagen een speler van grote klasse, maar je ziet het gewoon te weinig.

2 mei 2022 om 16:02

Mocht Sangaré weggaan zou ik Götze er zeker bijhouden. Zijn afwezigheid wordt in mijn ogen een beetje overdreven, misschien puur gebaseerd op zijn verwachtingspatroon maar is nog steeds één van de betere die we hebben lopen. Om nou in een seizoen alles weg te doen lijkt me niet bepaald de slimste strategie. Guti speelt een geweldig seizoen maar het kan ook de vorm zijn waar hij nu in verkeerd, daar kan je nu liever geld oppakken. We hebben een Sangaré 2.0 nodig, Götze terugzakken op 6 en Veerman op 10, zie ik wel zitten.

2 mei 2022 om 16:40

Hij uit zijn klasse nauwelijks in doelpunten en assist, maar je merkt pas wat hij brengt als hij niet speelt. Dat getuigt wat mij betreft juist wel van grote klasse. Let maar eens op wat hij technisch en tactisch allemaal brengt. Altijd aanspeelbaar, verliest zelden de bal, staat altijd goed, een enorm rustpunt op het middenveld van PSV. Ik wil hem graag houden komend seizoen. Vond hem ook 2x enorm uitblinken tegen Ajax.

2 mei 2022 om 16:07

Hij speelt eigenlijk gewoon veel, want ook omgerekend over 90 minuten komt z'n speeltijd neer op zo'n 44 wedstrijden. Het grootste probleem is vooral dat hij gewoon niet al te veel indruk maakt. Hij is goed, maar valt ook wel tegen. Hij verdient zo'n beetje 2,7-3 miljoen euro per jaar en dan verwacht je toch wel een bepalende speler. Dat is hij simpelweg niet zo.

Als gotze elke wedstrijd top fit zou zijn zou hij ook niet voor psv spelen he aad, dan kon hij wel wat hoger aan. En daarna de vergelijking maken dat hij hem niet echt een publiekslieveling ziet worden, terwijl een jongen als gakpo die al van zijn 8e ofzo al bij de club zit dat wel lukt. Ja gek he, wat een open deuren man.

Götze heeft op Drommel en Boscagli na de meeste minuten gemaakt bij PSV en heeft van alle spelers de meeste wedstrijden gespeeld, Aad. Mensen hebben zulke bizarre verwachtingen van Götze en lijken alleen naar het scoreformulier te kijken om te bepalen of hij wel of niet goed speelt.

2 mei 2022 om 16:08

Dat is wel inherent aan zijn manier van spelen en positie, rendement. Daar valt hij ook echt wel tegen. Hij speelt wel goed hoor, maar echt bepalend is hij ook weer niet.

2 mei 2022 om 16:14

Ik vind hem in zijn spel zeker bepalend, alleen niet in goals en assist. Iedereen met een VI Pro abbonnementje kan daar een mooie analyse over lezen. Buiten dat mag zijn productie in goals en assists iets omhoog.

2 mei 2022 om 16:32

Hij is dit seizoen inderdaad gewoon fit. Onterecht punt inderdaad.
Maar dat de verwachtingen bizar hoog zijn vind ik onzin. Niemand verwacht van hem dat hij nog de speler van vroeger is. Wel verwacht ik meer goals, assists en keypasses van hem, dat lijkt mij ook gewoon prima mogelijk.

2 mei 2022 om 16:40

Dat mag, en daar moet hij ook zeker wat meer in leveren (overigens zit hij over het hele seizoen alsnog op een redelijke 163 minuten per goal/assist). Maar zijn grootste kwaliteit dit seizoen voor PSV is niet in goals en assists te vangen. Dat hebben mensen alleen niet door. Gaan we pas zien als hij weg is, wat ik heel jammer zou vinden.

2 mei 2022 om 16:49

Waar zit zijn kwaliteit dan in volgens jou? Hij werkt natuurlijk hard, maar het is geen bal afpakker. Het is ook weer niet zo dat hij wekelijks de ene na de andere speler voor de keeper zet, Veerman en Gakpo zijn creatiever bijvoorbeeld.

2 mei 2022 om 17:25

Dat bedoel ik, hij valt niet op door 20 steekpasses per wedstrijd of wekelijks 2 goals. Wel door zijn inzicht het spel te verdelen, altijd aanspeelbaar, rust aan de bal, druk zetten, functionele techniek. Het wordt gek genoeg enorm onderschat, omdat mensen alleen naar direct waarneembare statistieken kijken (goals en assist). En ja, daarin kan hij meer leveren, maar die rol heeft hij bij PSV ook niet per se.

2 mei 2022 om 19:03

Van mij mag hij ook zeker blijven, hij is namelijk niet het probleem dat het niet zo loopt zoals het zou moeten lopen. Toch kan het natuurlijk niet dat hij in een wedstrijd in de eerste seizoenshelft 2 assists geeft en verder niet meer scoort of geen assists geeft in de eredivisie, zeker als je zijn stats op Europees niveau bekijkt. Maar ik denk dat hij zich daarin nog wel kan verbeteren.

Of de Mos gelijk heeft weet ik niet maar als ik voor mij zelf spreek en ik zie Gotze spelen vraag ik mij wel eens af of hij wel iets toevoegt.
Misschien zit ik er naast maar ik zie dit niet.

2 mei 2022 om 16:32

Gewoon durven te zeggen dat Aad gelijk heeft. Impopulaire reactie want de man word als lachertje beschouwt. Gotze beslist heel weinig wedstrijden. Hij doet soms leuke dingen maar is niet zoals Tadic iemand die zijn ploeg altijd bij de hand neemt. Hij heeft geen uitstraling van een topspeler. Loopt erbij als 1 van de 11. Laatste tijd vind ik het wel beter maar ben het roerend eens met Aad.

2 mei 2022 om 16:56

Ik zeg niet dat de Mos gelijk heeft.Hij brengt gewoon te weinig.Ik zie zelf gewoon niet dat hij beslissend is enz enz.Vindt het een goede voetballer maar lijkt wel of het mooie ervan af is

Tja jij had het wel makkeijk bij PSV met Nilis en Ronaldo.

Gotze wil zelf ook weg, nu Schmidt vertrekt. Lekker laten gaan, misschien kunnen ze Andre Schurrle verleiden voor een comeback?

"in zijn wekelijkse gesprek met het Eindhovens Dagblad wordt de 29-jarige middenvelder door De Mos omschreven als "een vakantieman" vanwege het feit dat hij dit seizoen al meerdere wedstrijden moest missen."

Eh? Mario Gotze heeft dit seizoen al 49 officiele wedstrijden gespeeld voor Psv.

"De Mos is van mening dat Gotze in tegenstelling tot andere spelers van PSV niet snel tot een publieksfavoriet zal uitgroeien."

Gotze is wel degelijk een publieksfavoriet.

Götze heeft veel gespeeld maar kijk ook even naar zijn statistieken en die spreken niet voor hem. Eerlijkste vergelijking is om de eredivisie erbij te pakken:
Götze 26 wedstrijden 4 goals 4 assists
Berghuis 30 wedstrijden 7 goals 9 assists
Klaassen 28 wedstrijden 9 goals
Guus Til 30 wedstrijden 15 goals 3 assists
Tadic (andere positie) 31 wedstrijden 13 goals 17 assists
KÖkcü 30 wedstrijden 7 goals 9 assists
Gakpo (andere positie) 24 wedstrijden 10 goals 13 assists

Hebben allemaal ook minder kaarten gepakt dan Götze. Oftewel, hij brengt te weinig. Een aanvallende middenvelder bij een top 3 club hoort toch echt betere statistieken te kunnen overleggen en sowieso in de top 25 te staan met goals dan wel assists.

2 mei 2022 om 18:08

Daar komt ook nog bij dat Kökcü meer naar achter staat en Klaassen vooral in de 1e seizoenshelft het moest doen met invalbeurten

2 mei 2022 om 19:38

Guus Til maakt het tenminste waar.. Schitterende statistiek als amf/cm

Kan Aad niet beter zijn glazenbol gaan verkopen op marktplaats, de uitslag Ajax PEC had hij ook weer niet goed.

Zou Aad zelf ook niet eens moe worden van zichzelf? Vorige week maandag oreerde hij nog dat PEC Zwolle Ajax pijn zou gaan doen en over Götze gesproken, als we hem al de vakantieman noemen hoe zouden we Mazraoui bij Ajax dan wel niet moeten noemen?

Ik vind Gotze wél heel belangrijk. In de bekerfinale de beste van t veld. Deed eigenlijk alles goed die wedstrijd. Slim imo.Tempowisselingen, ff balletje bij zich houden met 3 man om zich heen. Tis niet de structurele uitblinker van wat ik en velen met mij verwacht hadden maar wat mij betreft blijft ie gewoon. Gakpo ook trouwens.

2 mei 2022 om 22:56

Inderdaad gotze heeft een voetbalintelligentie die niet iedereen ziet. Er is meer dan doelpunten en assists. Speelde tegen Ajax wat ook een heel sterk middenveld heeft een zeer intelligente wedstrijd waaraan veel PSV spelers zich op konden trekken. De realiteit is dat als Gotze (wat hij dus niet kan door zijn stofwisselingsziekte) wel elke wedstrijd 90 minuten vol kan gaan hij niet bij PSV zou spelen maar in de Europese top.

Het is typisch (psv) dat men hier enkel het huidige seizoen erbij pakt. Hij draait dit jaar redelijk goed mee, maar brengt niets. Hiervoor heeft hij jaren geen reeks gehad, maar zag je nog wel de topvoetballer in hem.

Hij heeft niet de fysiek om een seizoen lang op de toppen van kunnen te presteren, bijna nooit gehad ook. Er zijn dit jaar sleutelduels geweest voor psv die hij heeft laten lopen, naar zijn spel kijkende.

Je kunt vinden dat Gotze de verwachtingen niet waarmaakt. Aan de andere kant kun je - zeker achteraf - ook zeggen dat we vooraf niet zulke hoge verwachtingen hadden moeten hebben als zijn reputatie meebrengt. Hij komt niet voor niets naar PSV. En dan nog ben ik van mening dat ook met zijn lage rendement hij veel voor de ploeg betekent. Hij voetbalt zo heerlijk, is met zijn potitionering, passing en inzicht echt een oliemannetje in het elftal. *Ook dat is wat waard.

Van Aad de Mos word ik onderhand doodmoe. Die lult elke week zoals het hem uitkomt. Veerman zou niets worden volgens hem - heb me er zelf ook flink op verkeken trouwens, maar i.t.t. Aad ben ik ook geen expert - en een week na diens eerste optreden 'voorspelt' hij dat de Volendammer een belangrijke rol gaat spelen voor PSV. Vorige week claimen dat PEC het Ajax lastig gaat maken, van het weekend gaan de Amsterdammers er lachend overheen...

Zelf er continu naast zitten en dan Gotze 'vakantieman' noemen...

Aadje blijft vermakelijk met zen uitspraken, zen mooiste vond ik dat hij bijna de hele 2e competitie helft ging voor spellen voor zijn ploeg, ( weet alleen niet meer welke club hij toen trainde.( Sparta of Vitesse)

Als je hier nog steeds op z’n Gijps roept dat Götze niets toevoegt dan kijk je echt niet. Ben geen PSV supporter, maar deze jongen is toch heerlijk om naar te kijken. Laat het hele elftal beter spelen. En op vz roepen ze bij de gebruikelijke troetelkindjes zelfs altijd over de “voorassists”. Als je die mee telt is Götze fenomenaal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller246
M. DelangheKeeper00
J. DrommelKeeper260
O. BoscagliVerdediger284
P. MaxVerdediger251
P. MweneVerdediger193
A. ObispoVerdediger171
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

447 fans
Middenvelder, 30 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 29 4 4 0
2020/2021 PSV 18 5 0 0
2019/2020 Borussia Dortmund 15 3 0 0
2018/2019 Borussia Dortmund 26 7 0 0
2017/2018 Borussia Dortmund 23 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

James Rodríguez naar PSV? Telegraaf en ESPN laten gekte losbarsten

Het heeft er alle schijn van dat De Telegraaf afgelopen weekend iets te voorbarig is geweest in zijn nieuwsvoorziening. Het dagblad schreef dat PSV in de zoektocht naar een nieuwe creatieve...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren