Volendam gaat met volkszanger Jan Smit als voorzitter de Eredivisie in

Maandag, 2 mei 2022 om 13:04Tom Rofekamp

Jan Smit is de nieuwe voorzitter van FC Volendam, zo laat de club weten via de officiële kanalen. De volkszanger wordt de opvolger van Piet Kemper, die na drie jaar het voor gezien houdt bij het andere Oranje. Smit was al werkzaam bij Volendam als commercieel directeur, maar schuift nu dus door naar de voorzittersrol.

In eerste instantie had Smit geen trek om het voorzitterschap op zich te nemen door zijn huidige baan als commercieel directeur. De volkszanger gaf aan nog niet klaar te zijn met zijn huidige functie, maar heeft in het belang van de club toch de baan als voorzitter aangenomen. “''Hoewel dit niet mijn plan was, ben ik dáár voor de club waar de club mij nodigt denkt te hebben. Volgend jaar vier ik hier mijn tienjarig jubileum, dan is dit maar het toetje'', zegt Smit op de clubsite van de kersverse promovendus.

Kemper is in zijn nopjes met de aanstelling van zijn opvolger. “In onze zoektocht naar een geschikt uithangbord mét bestuurservaring kwamen we na een aantal gesprekken met onze RVC al gauw tot de conclusie dat we niet ver hoefden te zoeken. Jan heeft veruit de meeste bestuurservaring van iedereen binnen de club en is onze bekendste ambassadeur”, legt de vertrekkende voorzitter uit. “Daarom hebben we hem gevraagd zijn commercieel directeurschap neer te leggen om vanaf komend seizoen als voorzitter aan de slag te gaan.".

Volendam promoveert dit seizoen naar de Eredivisie nadat het zich verzekerde van de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De club gaat daarmee voor het eerst in dertien jaar weer op het hoogste niveau in Nederland uitkomen. Wel moest Volendam de titel aan FC Emmen laten, dat met nog één speelronde te spelen niet meer te achterhalen is voor 'de palingclub'.Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door booya_410)

Interessant. Ik heb niet het idee dat hij nou echt een skillset heeft die op dit niveau iets toevoegt, tegelijkertijd heeft hij wel een naam in Nederland en mensen willen gezien worden met hem, dat opent per definitie deuren.
Heb niks met Jan Smit en Volendam maar toch is het wel een interessant project om te volgen met deze voorzitter.

Verwacht dat hij Nick & Simon meeneemt als td’s

2 mei 2022 om 13:21

@gaobear
Dan zal Kees Tol wel de nieuwe kuffiejuffrouw worden.
BZN gaat de financiele afdeling verzorgen.
De 3 J's gaan stadiononderhoud doen, met Annie Schilder, als ja, Schilder.

2 mei 2022 om 13:42

De 3 J's besteden schilderwerkzaamheden wellicht liever uit?

2 mei 2022 om 15:55

Zelf denk ik dat de 3 J's met de waterzak gaan lopen, dus als 'watermensen' zeg maar.

2 mei 2022 om 14:17

Vergeet René Froger , Gerard Joling en Jeroen vd boom niet. Lekker met z’n allen in hun glitter pakjes op kantoor vergaderen.

2 mei 2022 om 14:23

Ah, die komen blijkbaar ook uit Volendam?
Ben benieuwd hoe Jan het gaat doen.

Dit kan je toch niet serieus menen. Jan Smit die als hoogste opleiding de MAVO heeft afgemaakt. Totaal geen managementskills in bezit en daarnaast laagopgeleid. Enkel omdat hij een paar ordinaire nummers kan ''zingen'' en daarmee bekend is geworden nu voorzitter van een ED-club geworden.

2 mei 2022 om 13:23

Ik ben het helemaal met je eens hoor, maar het is natuurlijk wel een behoorlijke verzachtende omstandigheid dat hij al meerdere jaren en de club verbonden is en de club waarschijnlijk door en door kent, het is niet zo dat Jan Smit ineens wordt binnengehaald van buitenaf.

Wel slaat het echt nergens op naar mijn mening en de enige reden die ik kan bedenken dat ze dit doen is om zo nog wat geld los te peuteren van Jantje, want dat hij heeft hij wel meer dan genoeg verdiend in zijn carrière. Er zullen toch genoeg mensen zijn die een voetbalclub kunnen en willen managen in de Eredivisie die een beter cv hebben dan Jan Smit?

2 mei 2022 om 13:24

In eerste instantie was ik het met je eens. Maar ik heb iets verder gekeken en heb kunnen vinden dat hij al sinds 2013 in het bestuur zit en bij meerdere bedrijven als adviseur aan tafel heeft gezeten. Als zanger moet je vooral goed kunnen zingen. Maar Jan Smit heeft ook zijn eigen merk altijd goed verantwoord. De beste man vind ik persoonlijk een griezel, maar je kan niet zeggen dat hij geen bedrijvig vernuft heeft als je iets verder kijkt dan zn hitjes. Ik zou ook het liefst iemand met de juiste studies kiezen. maar eigenlijk is het tegenwoordig interessanter wat je aan werkervaring hebt gepresteerd en zo zou het in mijn optiek ook vaker mogen zijn in een land waar studeren niet voor iedereen is weg gelegd.

2 mei 2022 om 13:26

Kom nou, omdat hij alleen de mavo heeft afgemaakt betekent niet perse dat hij ongeschikt is. Als hij de koers bepaald en luistert naar bijvoorbeeld de boekhouder als zijn kennis te kort schiet kan hij een prima directeur zijn, het gaat uiteindelijk om de koers die je bepaald. Het kan overigens net zo goed faliekant mislukken, dat kun je alleen nog niet zeggen nu.

2 mei 2022 om 13:32

Haha alsof opleiding iets zegt over hoe goed je een bedrijf of club kan leiden. 😂 Je laat wel een typisch beeld van een hokjesdenker zien. Iemand die alleen maar denkt dat een 'normaal' voorgeschotelde route in het leven tot bepaalde functies en succes mag en kan leiden. Jan Smit heeft volgens mij altijd zichzelf prima in de markt gezet en zichzelf en zijn muziek kunnen verkopen. Daarmee leidt hij indirect (en samen met zijn manager) een bedrijf dat goed is voor een miljoenen omzet. Bovendien zit ie al sinds 2013 in het bestuur, is ie vorig jaar commercieel directeur geworden en zet hij sinds die tijd Volendam ook niet onverdienstelijk in de markt. Hij zal zeker op basis van zijn naam een streepje voor hebben , maar dat is ook iets wat volendam alleen maar helpt.

2 mei 2022 om 14:32

Het is toch lachwekkend dat een Eredivisie club een voorzitter heeft die elk jaar met een glitterpak aan, samen met andere intellectuelen als Gordon en Gerard Joling, zichzelf volledig voor schut zet.

2 mei 2022 om 16:06

Ik vind het zelf vooral lachwekkend dat jij hier gaat zitten claimen dat die man totaal geen management skills heeft terwijl je daar waarschijnlijk helemaal niks vanaf weet. Terwijl dat deze man daar al bijna 10 jaar in het bestuur zit en ook hoofd van de commerciële afdeling is, dus dat ze dat daar waarschijnlijk wel iets beter kunnen inschatten. En hem dus promoveren op wat hij al heeft laten zien voor de club en niet alleen omdat hij bekend is.

2 mei 2022 om 13:35

Hoe kom je aan al deze info? En er zijn ook mensen die zich in de praktijk scholen en zo omhoog kunnen werken binnen een organisatie. Jan Smit zit daar nu al een aantal jaar en dat zal echt niet alleen maar zijn omdat hij bekend is en wat nummers heeft uitgebracht.

Als ze er bij Volendam vertrouwen in hebben dat dit de juiste man is, wie zijn wij dan om van verre afstand te oordelen dat zijn aanstelling als voorzitter belachelijk is?

2 mei 2022 om 15:03

Nee. Die zijn er niet. Als ondernemer zelf, misschien. Maar niet binnen een grote organisatie... Noem 1 voorbeeld.

2 mei 2022 om 15:14

Harry Nak uit Huppelkutteveen, ken je die?

Wat is dat nou voor onzin om een voorbeeld te vragen, of ken jij alle personen ter wereld? Er zijn genoeg mensen die ergens zonder bijzondere opleiding binnen komen en van hun werkgever via (interne) opleidingen en cursussen hoger op kunnen komen binnen die organisatie.

Maar blijft ook staan dat hier wordt geroepen dat Jan Smit alleen maar een Mavodiploma zou hebben, maar waar komt dat vandaan?

2 mei 2022 om 13:40

Zeer kortzichtig. Opleiding zegt mijn inziens weinig tot niets. Ik merk steeds meer dat collega's met een lager opleidingsniveau er vaak zelfs wat harder voor werken en zeker geen mindere resultaten halen. Als je koppie en hart er volledig voor gaan en je vervult een functie waar je echt plezier uit haalt, dan maakt opleidingsniveau niet gek veel uit. Ook niet in een bestuurlijke functie

2 mei 2022 om 13:42

Tsja John de Mol heeft de Havo met moeite afgemaakt en is ook commissaris bij Ajax geweest en nu een paar miljoen waard. Opleiding heeft niet altijd iets te maken met vaardigheden.

Verder benieuwd waarom jij weet dat hij geen management skills heeft?

2 mei 2022 om 13:51

Volgens mij lul jij finaal uit je nek, die jongen loopt al 10 jaar bij de club en als ze hem als bestuur willen aanstellen tot voorzitter zegt heel wat. En het feit dat hij alleen mavo heeft genoten zegt ook vrij weinig. Pure stront wat er uit je mond komt.

2 mei 2022 om 13:53

Jij hebt zeker ook alleen de MAVO afgerond? Dat je bij een club loopt wilt niet direct zeggen dat je een goede bestuurder bent. Dat heeft meneer Smit in nog geen enkel geval aangetoond.

2 mei 2022 om 13:59

Na een onzinnige opmerking over Jan Smit ga je ook nog proberen te beledigen met de MAVO. Dat toont ook wel wat aan...

2 mei 2022 om 14:07

@bundy_sr en hoe weet jij dat nou? Volgens mij gaat het behoorlijk voortvarend bij Volendam. En ik denk dat ze intern echt geen risico gaan nemen als ze Smit niet vertrouwen. Na 10 jaar kunnen ze dat toch wel redelijk beoordelen lijkt me.

Snap dat het een gek gezicht is voor buitenaf. Maar mensen zijn wel heel makkelijk met oordelen. Juist in functies waar je als supporter sowieso vaak weinig wat over kan zeggen.

2 mei 2022 om 15:49

Vanuit Palingcity kan ik zeggen dat de Fc drie jaar geleden door een heel nieuw bestuur wordt aangestuurd met een financieel en sportief vitaal kloppend hart. Ja Jan is zanger maar heeft commercieel giga contacten in binnen en buitenland. Jan vervult zijn rol al jaren uitstekend. Vanuit Volendam niets dan lof voor Jan tot nu toe.

2 mei 2022 om 14:44

Iemand die anderen niet serieus neemt vanwege slechts een mavo diploma zou je per definitie moeten wantrouwen. Commercieel directeur bij een BVO is tegenwoordig geen management functie meer?

2 mei 2022 om 14:55

Opleiding daargelaten, dat hoeft niet altijd doorslaggevend te zijn.Ervaring en connecties daarentegen wel.Dat is ook niet het geval.

2 mei 2022 om 16:52

Joh, ga heen met je 'alleen Mavo'. Alsof hoogopgeleid garanties biedt. Die gast werkt er al jaren en zal ongetwijfeld iets kunnen naast die kwaliteit waarvan iedereen hem kent, of meent te moeten kennen.

2 mei 2022 om 20:19

Je slaat de plank volledig mis Bundy. Ten eerste, dat iemand “maar”Mavo heeft gedaan zegt helemaal niets over de kwaliteiten van deze persoon. Als voorzitter hoeft je echt geen IQ van een raketgeleerde te hebben. Daarentegen hoe vaak zie je hele slimme mensen falen omdat ze er simpelweg geen gevoel voor hebben.
Als voorzitter van een provinciale club moet je streetwise zijn, mega netwerk hebben, flinke dosis charisma en overtuigingskracht hebben . Vanzelfsprekend moet je een natuurlijke leider zijn.
Volgens mij kan Jan Smit alles van hierboven afvinken en derhalve is hij in mijn ogen uitermate geschikt. Daarnaast trekt hij dankzij zijn bekendheid de nodig sponsoren naar zich toe(lees inkomsten generen) als hij ook nog op voetbaltechnisch gebied alles over laat aan wijze mannen als Wim Jonk dan zouden ze zomaar over een aantal jaar een vaste middenmoter alla Heracles kunnen worden.

3 mei 2022 om 08:50

Laagopgeleid conform het schoolsysteem dat wij kennen. Ik ken echter genoeg mensen op bestuurlijk niveau, multimiljonairs die grote bedrijven hebben geleid die nooit hun vmbo, mavo of iets hebben afgemaakt.

Sommigen zijn nou eenmaal heel leergierig zodra ze iets doen wat ze leuk vinden en wat hun passie is en ze zijn wat minder goed in school.

Mensen die op het VMBO/MAVO zitten, laagopgeleid noemen is een beetje het probleem van de hedendaagse maatschappij, waar je er alleen toe doet wanneer je een universitaire opleiding of HBO opleiding voldaan hebt.

Hoe verschrikkelijk ik deze man als entertainer ook vind. Hij heeft al meerdere keren geen slechte dingen gezegd over Volendam en je kan alleen maar jaloers zijn op zijn leven zeg eerst jaren lang lekker mensen entertainen op het podium, wat mooie programmas zoals het songfestival presenteren voor internationaal publiek en nu je favoriete cluppie besturen zonder in de voetballerij te hebben gewerkt wat een leven.

Sorry hoor dit kunnen we toch niet serieus nemen mag ik hopen? Sowieso FC Volendam naar de Eredivisie vind ik al belachelijk al hebben ze dat op sportieve prestaties afgedwongen.

Kunstgras, stadion wat nooit vol zit, totaal geen Eredivisie waardige selectie.

2 mei 2022 om 13:29

Het kunstgras gaat er volgend seizoen volgens mij uit, dus dat scheelt al één punt op je lijstje. Of het een Eredivisiewaardige selectie staat zal nog moeten blijken, op Ould-Chikh en Mühren na (denk ik, ben geen Volendam-fan voor de rest) heeft nog niemand in de Eredivisie gevoetbald.

Dat het geen echte Eredivisieclub is ben ik met je eens, maar dit is natuurlijk ook wel wat voetbal mooi houdt en zelfs absoluut noodzakelijk is voor de entertainmentwaarde. Je moet zorgen dat je goed beleid voert, zowel op de lange als de korte termijn, anders donder je gewoon naar beneden in de voetbalpiramide en doe je het andersom goed, dan kun je ook groeien. Dat is één van de redenen dat de fanbases in het voetbal zoveel beter zijn dan in bijvoorbeeld Amerikaanse sporten. Daarnaast, ga je iets verder terug in de tijd, dan hadden ze zelfs een tijdje de bijnaam als de heen-en-weer-club, dus volgend jaar zullen ze er wel weer uit liggen

2 mei 2022 om 13:40

Daar was ik niet van op de hoogte dat ze het kunstgras erui zouden gaan halen dat scheelt al een hoop dan inderdaad. Volgens mij hebben alleen deze 2 spelers die je opnoemt Eredivisie ervaring samen met Van Mieghem als ik het goed heb?

Ik moet je eerlijk bekennen dat ik daar eigenlijk niet zo van kan genieten aangezien dit totaal niet ten goede komt van de Eredivise als clubs als FC Volendam, FC Eindhoven etc promoveren. Zelfde met FC Emmen naar mijn mening wat tot de vorige promotie totaal niet leefde en dat het zelfs uniek was als daar mensen op de tribune zaten, gelukkig is dat nu wel omgedraaid en leeft het daar.

Maar laten we eerlijk wezen als al deze clubs gewoonm beter beleid voeren als de traditionele Eredivisie waardige clubs hebben ze mijn zeggen want uiteindelijk is een goed beleid de basis.

2 mei 2022 om 16:02

Volendam gaat voor het 27e jaar eredivisie spelen op echt gras. Er zijn aardig wat bestaande eredivisieclubs die niet zoveel seizoenen eredivisie hebben gespeeld. We gaan het weer meemaken!

Vind het bijna jammer dat Vandaag Inside niet meer op de buis is. Had de heren hun mening graag gehoord over deze move van Volendam. Lachwekkend dit zeg.

2 mei 2022 om 13:58

Hoezo lachwekkend? Jan zit al bijna 10 jaar in het bestuur… runt een eigen bedrijf, en heeft als adviseur ook ervaring…

2 mei 2022 om 15:17

De bovenstaande foto is wel een beetje lachwekkend toch?

2 mei 2022 om 16:33

Af te sluiten met: "laat lekker gaan joh". Zo, niets gemist.

En wat brengt Jan dan mee? Heeft geen connecties, ervaring en als zanger zeker niet de competenties.

Dit moet toch haast wel een marketing stunt zijn?

Tenzij ze zo snel mogelijk weer de KKD in willen natuurlijk.

2 mei 2022 om 17:00

Laat ik het anders verwoorden. Veelal zitten er zwaardere gewichten op vergelijkbare functies.

Ik durf best te stellen dat het met de voetbalwereld connecties wel mee valt.

2 mei 2022 om 17:54

Hou gewoon je mond als je niks zinnigs te melden hebt joh. Hij zit al 10 jaar in het bestuur en is al commercieel directeur, dus dan zal hij wel wat goed doen en inmiddels de connecties en competenties ook wel hebben.

Ehhh vanwege de meeste bestuurs ervaring is Jan Smit de nieuwe voorzitter???Yeahh right....En vanwege de jarenlange bestuurservaring wordt Nick&Simon,BZN en de 3 J's opgenomen als bestuurslid

2 mei 2022 om 16:36

Hij maakt al 10 jaar deel uit van het bestuur van FC Volendam. En heeft het tot nu zeker goed gedaan. Er is dus de nodige ervaring.

Het voordeel dat Jan Smit heeft, is natuurlijk wel dat er mensen al over gaan praten, voordat hij uberhaupt een wedstrijd heeft meegemaakt als voorzitter.

Heeft al bijna 10 jaar een functie gehad in het bestuur, dus ik denk dat ze zijn kwaliteiten wel prima kunnen beoordelen. Is waarschijnlijk iemand die wel aardig met drukke situaties en met stress kan omgaan, denk persoonlijk ook dat hij in Volendam zeer gewardeerd word.

En ideaal als je voorzitter voor de wedstrijd het clublied kan zingen, scheelt weer geld om iemand in te huren hiervoor

Jezus wat een sneue reacties hier. Omdat hij zijn centen verdient met de Toppers zou de beste man geen rol van betekenis kunnen spelen in het bestuur van Volendam? Jullie zouden zomaar bij Derksen aan tafel kunnen zitten. Die was ook altijd zo kortzichtig.

Alsof een papiertje ook maar enigzins bepaalt wat iemand in de 35-40 jaar na het behalen van dat ding gaat doen met zijn/haar leven.

Volgens mij zit hij daar al even.. Maar nee, nobody's op voetbalzone zullen wel even zeggen wat de kwaliteiten van Jan Smit zijn...

Past wel bij Volendam om de plaatselijke zanger als groot uithangbord te gebruiken. Hangen ook risico’s aan maar ik verwacht niet dat Volendam zich kan handhaven dus voor een jaar in de eredivisie kan dat best. We moeten Volendam ook niet te serieus nemen als het op bestuur en eredivisievoetbal aankomt.

2 mei 2022 om 17:56

Waarom niet eigenlijk? Jij kent de bestuurlijke kwaliteiten van Jan Smit?

2 mei 2022 om 18:04

@jimmy86 Ben jij soms een fan van Jan?

Je schiet continu in de verdediging.

Ga lekker op de bank liggen en ontspan een beetje.

Btw ik was vroeger wel fan😁

2 mei 2022 om 18:15

Nee hoor, geen fan. Alleen heb ik meer vertrouwen in een bestuur wat Jan Smit aanstelt als voorzitter dan in reageerders zoals jij op Voetbalzone.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Volendam

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
G. OristanioMiddenvelder20
W. Ould-ChikhMiddenvelder20
I. El KadiriAanvaller20
B. BenamarVerdediger21
R. MührenAanvaller20
D. van MieghemAanvaller22
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Volendam.

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren