Ajacied faalt in ogen Perez: ‘Het achtste wereldwonder was uitgekomen...’

Maandag, 2 mei 2022 om 07:45Jordi Tomasowa • Laatste update: 10:42

Ajacied Mohammed Kudus heeft zaterdagavond tegen PEC Zwolle (3-0 winst) geen geweldige indruk achtergelaten op de analisten van ESPN. De 21-jarige middenvelder kreeg weer eens een basisplaats van trainer Erik ten Hag, die zijn pupil na een klein uur wisselde voor Steven Berghuis. Kenneth Perez en Hedwiges Maduro nemen hem kwalijk dat hij te veel met de bal loopt.

“Kun je het je nog herinneren na drie wedstrijden? Het achtste wereldwonder was uitgekomen”, zegt Perez zondagavond bij Dit was het Weekend op ESPN. “Het is een goede speler, enorm vaardig, maar het komt er niet uit. Hij heeft eigenlijk ook geen diepgang. Hij loopt zo veel met de bal. Op het oog is hij een lekkerdere speler dan Taylor, alleen Taylor is wat functioneler en betrouwbaarder.”

Het artikel gaat verder onder de video
Klaassen ziet teamgenoot als voorbeeld: 'Hij ziet er niet voor niks zo uit'
Meer videos

Maduro kan de woorden van zijn collega-analist alleen maar beamen. “Hij loopt vaak met zijn hoofd naar beneden, dribbelt en loopt zich vast”, stelt de trainer van Almere City Onder 21. “Na zijn blessure is hij niet meer in de vorm van daarvoor geweest. Je ziet dat hij techniek heeft, maar hij loopt zich altijd vast. Taylor gaat zonder bal ook vaker diep. Kudus wil altijd in de bal en dribbelen.”

Kudus was tijdens de vorige speelronde nog goud waard voor Ajax door op bezoek bij NEC in de slotminuten als invaller de assist te verzorgen op de bevrijdende treffer van Brian Brobbey. Twee dagen later opende hij zelf de score tijdens een galashow van Jong Ajax tegen VVV-Venlo (6-1). De Ghanees raakte in oktober 2020 in een Champions League-duel met Liverpool geblesseerd aan zijn meniscus en slaagde er mede door nieuwe blessures vervolgens nimmer in om een vaste basisplaats te bemachtigen onder trainer Erik ten Hag.Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door soccerskins)

Die jongen speelt voor het eerst weer een keer in de basis, krijgt soms 5 minuutjes van Ten Hag. Tuurlijk ga je dan nooit op je best kunnen spelen. In de voorbereiding gewoon in de basis zetten, wedstrijdritme en zelfvertrouwen terugkrijgen en ik denk dat we nog heel veel plezier aan hem gaan beleven, hij blijft gewoon kwaliteiten hebben die niemand anders heeft bij Ajax.

2 mei 2022 om 09:33

Perez heeft wel gelijk over de snelheid waarmee Kudus ineens werd gezien als geweldige spelers. Feit blijft dat spelers van Ajax na 3-5 goede wedstrijden naar de top of de nationale elftallen worden geschreven/gepraat door de media en analisten. Men begint vrij snel met het hypen van spelers. Een Kudus, een Rensch, van Rhijn, maar ook een De Ligt, Timber en Gravenberch. Soms komt het er dan uit, maar ook regelmatig niet, een Rensch is helemaal door het ijs gezakt, terwijl die jongen wel al bij oranje zat. Als ik dan zie hoe lang een Bijlow, Malacia, Geertruida Sinisterra of Kokcu op dezelfde lofzang van de media/analisten hebben moeten wachten dan is dat totaal niet in verhouding. Ik denk zelfs dat bijvoorbeeld een Malacia al lang een basisplaats in oranje had gehad als hij dezelfde exposure had gekregen. En ja, ik begrijp het niveauverschil van beide clubs en ik snap dat ze het soms ook in de CL laten zien. Maar 2 jaar een bepaald niveau moeten laten zien bij Feyenoord 1 of 5 wedstrijd bij (jong) Ajax om dezelfde lofzang te krijgen gaat nergens over.Mooi voorbeeld is overigens ook de "geweldige pass" van Taylor deze week. Dat werd overal even extra benadrukt, terwijl een Kokcu een dergelijke pass 3x per wedstrijd geeft. En dat lees ik nergens terug.

2 mei 2022 om 09:49

Ik ben het helemaal met je eens hoor, ik heb er ook een hekel aan dat bijvoorbeeld Taylor zo opgehemeld wordt, het is een prima voetballer, maar de analisten doen alsof het een topper in wording is. Verder met je eens dat Kokcu een heel goed seizoen draait, evenals Sinisterra en Malacia. Geertruida ben ik iets minder fan van, maar dat kan ook aan mij liggen natuurlijk.

Naar mijn mening is het wel zo, en ik denk dat je dat ook wel kunt beamen, dat Kudus kwaliteiten heeft die de rest van de middenvelders bij Ajax op het moment niet hebben. Ik geloof dus wel nog altijd dat hij vaste basisspeler zal gaan worden.

Malacia verdient trouwens inderdaad een basisplek, Blind is het niet meer bij Oranje, eigenlijk ook niet bij Ajax op linksback.

2 mei 2022 om 10:00

Ja Kudus nu beoordelen na een zware blessure is niet fair. Sinisterra heeft ook een half jaar en veel wedstrijden nodig gehad om weer op niveau te komen. Dat heeft tijd nodig en uiteindelijk verwacht ik ook dat Kudus uiteindelijk zijn plek zal veroveren.

2 mei 2022 om 10:05

Natuurlijk wel. Hij staat in de basis en speelt. Dan moet je hem daar op beoordelen. En feit is dat hij nu niet zo goed meer is. Misschien dat het nog wat wordt maar voorlopig valt het tegen.

2 mei 2022 om 11:13

HIer slaat Perez de plank volledig mis. Kudus moet nog wedstrijdritme opdoen omdat hij lang niet heeft gespeeld. Dat het een goede speler is, zie je aan de ontzettend korte draaien die hij kan maken en het versnellen op de eerste paar meters. Daarnaast heeft hij een prima schot. Kudus zal er zeker staan volgend jaar. Bij Taylor heb ik wel twijfels. Hij is zonder meer technisch en twee benig. Maar hij mist een versnelling. Het gaat allemaal op een en hetzelfde tempo en in de omschakeling is hij gezien want dan wordt hij eruit gelopen. Het vergelijk met Donny is passend: vooruit bij vlagen briljant maar naar achteren in de omschakeling zie je ze niet.
Huntelaar heeft een hoop werk te doen, want ik vond het niet goed tegen Pec. Je geeft te veel kansen weg omdat het in de omschakeling steeds verkeerd gaat. Aan Haller weinig gehad. Tadic deed het beter in de spits en dan zou je toch ook eens moeten overwegen om Daramy op linksbuiten te zetten als ruimtes groter worden.

Ik deed mee aan de hype. En nog steeds zie ik een speler met fantastische kwaliteiten. Fysiek sterk, technisch erg vaardig, een goede technische dribbel, snel en goed in de korte combinatie. Het komt er nog niet helemaal uit en ik wijt dat aan drie zaken. Ten eerste heeft hij geen geweldig gevoel voor positie en mist hij een positie waarin hij excelleert. Ik denk dat hij het best tot recht komt als nummer 8 in een 4-3-3 met de punt naar achteren. Als tweede controlleur mist hij de kwaliteiten om slim uit de dekking te ontsnappen en is zijn passzuiverheid niet hoog genoeg en als tien mist hij toch de handelingssnelheid in de kleine ruimte. Verder zijn de blessures duidelijk bij hem niet in de koude kleren gaan zitten en mist hij ritme en zelfvertrouwen. Een middenveld met Blind, Kudus en Berghuis zie ik volgend seizoen wel zitten, met Blind als luie spelmaker op 6. Alvarez dan daar als het wat spannender wordt.

2 mei 2022 om 08:40

Berghuis en Kudus en Blind... de afgelopen jaren hebben toch wel gewoon bewezen dat er bij ajax een speler moet lopen die de pot dicht houdt. Alvarez moet altijd spelen, wat je er verder naast zet kan je voor kiezen, maar dat is de eerste die ik op papier zou zetten. Als het spannend wordt, kan je altijd ervoor kiezen om hem eruit te halen voor een aanvallender ingestelde speler, maar ik zou het niet andersom doen.

2 mei 2022 om 12:38

Volgens mij hebben de afgelopen jaren juist bewezen dat Ajax zo’n speler niet nodig heeft. In het meest succesvolle seizoen stond er geen type Alvarez op het middenveld. Alvarez zelf heeft ook bewezen totaal niet de voetballende kwaliteiten te hebben om bij Ajax op 6 te staan. Maar aangezien Ten Hag dit seizoen bijna alles over de vleugels laat gaan valt het niet zo op.

2 mei 2022 om 13:49

Omdat er in het meest succesvolle seizoen ene Frenkie De Jong op het middenveld stond, die alles dicht liep..
Misschien niet hetzelfde type als Alvarez, maar een type als Alvarez ga je eerder weer vinden als een Frenkie.

2 mei 2022 om 14:35

Frenkie was in het verdedigende aspect van het spelletje een loper, geen breker. Ajax heeft in dat seizoen (en vaker in de historie van de club) bewezen dat je geen breker nodig hebt op het middenveld.

2 mei 2022 om 16:12

Het 'meest succesvolle seizoen' geeft volgens mij wel aan dat ik wat ouder ben, maar ga er vanuit dat je het over 18/19 hebt. Een seizoen waarin aangetoond is dat ajax heel goed zonder een breker kan spelen, maar ook dat hetzelfde team zonder breker verdomd kwestbaar is. Ik had met Schone dat jaar een gigantische haat/liefde verhouding. Elke opbouw ging via hem en dat ging prima. Maar vrijwel elke mogelijk kans tegen kwam ook via hem. Direct of indirect.

Het is prima om een voetballer daar te hebben, maar dat moet wel een killer zijn als nodig is. Casimero, Busquets, Rodri, Fabinho/henderson/ Kimmich. Jongens die als eerste op het formulier worden gezet.

Dat Alvarez misschien niet de beste optie is, dat kan. Maar zonder Alvarez met Berghuis, Kudus en Blind is ook vragen om problemen.

2 mei 2022 om 20:34

Het meest succesvolle seizoen van de afgelopen jaren inderdaad*

Schone kon op CL niveau eigenlijk niet meer mee, maar Frenkie wist naast hem veel van zijn mankementen op te vangen. Ik zie altijd zoveel mogelijk voetbal vanaf de aftrap en een pure breker hoort daar in mijn ogen niet bij. In een vergelijkbare situatie als tegen Tottenham thuis is het natuurlijk wel erg fijn om een breker op de bank te hebben zodat je hem erin kan brengen als je een wedstrijd over de streep moet trekken.

2 mei 2022 om 10:10

Ik wijt het vooral aan dat laatste punt. Geef hem het vertrouwen en stel hem wedstrijd na wedstrijd op en je hebt er een hele goede aan. Daar ben ik van overtuigd.

Volgend seizoen in de basis op de plek van Gravenberch met Alvarez achter zich als verdedigende middenvelder ipv er naast, dan kan die het hele veld over rennen en vliegen ipv op 10 in de trechter te staan dribbelen. Nu kritiek op hem hebben is te makkelijk na alle blessures en het gebrek aan speeltijd.

Taylor is wel een leuke speler met veel energie maar ik zie ook heel veel domme passes over de breedte van het veld en slechte aannames op plekken waar dat echt niet kan.

1 mei 2022 om 23:44

Van de jonge, talentvolle middenvelders Kudus, Ihattaren, Unuvar en Taylor gaat er echt wel één het gat van Gravenberch (indirect) in kunnen vullen als we ze kansen blijven geven om zich te ontwikkelen. We hebben genoeg talentvolle opties.

2 mei 2022 om 00:17

Voor Gravenberch hoeven we inderdaad geen vervanging te halen. Dat scheelt. Toen Ajax piekte (voornamelijk voor de winterstop) was hij 1 vd minste, dus kan Ajax idd de talenten, Ihataren en Kudus dat gat wel op laten vullen.

2 mei 2022 om 08:04

Alleen valt de rest van het team uit elkaar, dus van balans is natuurlijk geen sprake..

Waarom moet men altijd zo snel vergelijken, oordelen en stempels op spelers plakken? Kudus heeft redelijk veel blessureleed gehad en ik zie elke minuut die hij dit seizoen nog in 1 kan meepakken als winst voor hem. Hij moet het restant van dit seizoen gebruiken als een soort optrainen naar de voorbereiding op volgend seizoen. In het begin bij Ajax zag ik een speler met enorm veel kwaliteit, talent en potentie. Daar geloof ik nog steeds in. Van mij mag hij best nog eventjes zoeken naar zijn ritme, vertrouwen en vorm. Ik heb er vertrouwen in dat het er uiteindelijk wel uit gaat komen als blessures geen roet in het eten gooien.

2 mei 2022 om 08:07

Dat is toch voornamelijk aan Ajax zelf om dat iedere keer te doen? Of ja, de mensen om Ajax heen.. Als we de supporters en/of de media moeten geloven staat er ieder jaar minimaal wel 1 wereldtopper op, of kapen ze voor de neus van de top de absolute crème de la crème weg uit Scandinavië.. Nu is ‘ineens’ een Taylor bv hot, hét talent, dé topper in wording. Zonder ook maar een minuut uitgeblonken te hebben.. Ünüvar is al twee jaar Messi in de dop (bij wijze van).

2 mei 2022 om 08:44

Er is geen enkele Ajacied die Taylor een topper in wording noemt, dat doet de media.

2 mei 2022 om 08:47

ehm... heb jij de reacties gelezen vorige week toen hij basis stond? Toen las ik toch veel Ajacieden die hem de hemel in prezen hoor...

2 mei 2022 om 08:51

Ja, hij speelde ook een prima wedstrijd en het is ook een prima voetballer, maar ik heb niemand zien zeggen dat het een topper in wording is.

2 mei 2022 om 09:39

Maar er werd wel weer even overal benadrukt hoe geweldig zijn pass was, een pass die Kokcu 3x per wedstrijd geeft, maar dat wordt nergens benadrukt. Het verschil in hypen is veel te groot.

2 mei 2022 om 13:46

Spreek voor jezelf, de massa fanboys hier stonden al klaar met de overtrokken reacties hoor.. 2 jaar geleden zelfde met Ünüvar, destijds met Fischer, Alvarez was een jaar geleden de beste van de wereld; Ihattaren is de redder in nood met een potentie waar je u tegen zegt.
Uiteraard speelt de media een mega rol, maar het overgrote deel van de reageer ajacieden prijzen al die boys de hemel in..

2 mei 2022 om 15:39

".., Alvarez was een jaar geleden de beste van de wereld" Hahah, ja nu maak je jezelf wel een beetje heel ongeloofwaardig hoor kerel. Alvarez was misschien wel een van de meest bekritiseerde spelers bij Ajax van de afgelopen jaren. Als jij mij 1 hele reactie kan tonen van iemand die Alvarez de beste van de wereld vind dan krijg je een kratje pils van me..

2 mei 2022 om 19:42

De vergelijking Alvarez - Sangaré was een zeer veel gemaakte hier. Laat ik me voorzichtig uitdrukken: Sangaré kwam er niet best vanaf, Alvarez ging nog vele stappen maken en had een glorieuze toekomst. Maar goed, ook Blind werd afgelopen CL nog geroemd als erg goede voetballer, dus men zit er wel vaker naast dan enkel bij bovengenoemden ;-)

De wedstrijd tegen PEC zie ik niet als maatstaf om bepaalde spelers te beoordelen. Ten eerste speelde Ajax in een 4-4-2 variant, waardoor het voor veel spelers echt even wennen was.

Daarnaast speelt Kudus niet vaak en mist dus ritme en vertrouwen. Geef hem 10 wedstrijden, minimaal 60 minuten per wedstrijd en dan zal het zeker weten beter gaan.
Kudus heeft absoluut de potentie om basisspeler te worden bij Ajax.

Dit is echt te makkelijk van Perez. Kudus heeft een knie blessure gehad en nadat hij dacht herstelt te zijn kreeg hij een flinke tegenslag. Ik zie in Kudus de perfecte vervanging van Gravenberch. Kudus is zelfs in de combinatie sterker plus combineert kracht met snelheid en techniek. Ik denk dat hij er nog wel komt.

Waarom stond Begrhuis geen basis?

1 mei 2022 om 23:53

Omdat er in een 4-4-2 opstelling werd gespeeld en omdat Berghuis al weken geen pepernoot raakt.

1 mei 2022 om 23:54

Knieblessure en hij speelt verschrikkelijk sinds die 5-0 tegen Twente.

Ik ben al sinds dag 1 geen fan van Kudus eigenlijk. Het is een leuke speler, maar absoluut geen Ajax-speler. Loopt veel te veel met de bal, is bijna alleen maar gevaarlijk in de omschakeling en heeft echt te weinig overzicht/creativiteit voor een middenvelder in het ‘Ajax-spelletje’. Z’n grootste, en zo ongeveer enige, wapen is z’n snelheid en die kan hij amper etaleren in de kleine ruimtes. Als de ruimtes groter worden, dan zie je Kudus ook gelijk beter renderen. Toen Alvarez een rode kaart kreeg tegen Vitesse en Ajax uiteindelijk nog won, daar zag je zijn kwaliteiten terugkomen.

Hij liep inderdaad iets teveel met de bal, maar zo slecht was Kudus toch ook weer niet? Ging wel wat vanuit vond ik. Of was alles weer kut bij Ajax omdat PEC anderhalve kans kreeg?

2 mei 2022 om 08:34

Dit was precies mijn gedachte. Ondanks dat hij niet heel lang is is hij wel ijzersterk. Ik zal niet zeggen dat hij een topwedstrijd speelde, maar slecht vond ik het zeker niet. Hij moet zeker nog wat rustiger worden in de laatste fase (afwerken, beslissende pass geven), maar had echt een paar prima combinaties of zette een paar keer prima een blok met z'n sterke lijf.

Tja, 8e wereldwonder.. lekker populistisch gelul van narcist Perez. Ik zag genoeg dingen van Kudus die mij houvast bieden. Het is misschien geen nummer 10 a la Ziyech, maar een paar meter naar achteren doet al wonderen. Lekker in de Frenkie rol tegenstanders doldraaien en op power voorbij spelen en vooral langere tijd fit blijven. Bij jong Ajax is hij zonder ritme keer op keer de beste van het veld. En zo moeilijk is eredivisie echt niet. Na 5 wedstrijden speelt hij de competitie kapot, 100%.

2 mei 2022 om 07:30

'Zo moeilijk is de Eredivisie echt niet', dat blijkt wel uit de laatste wedstrijden van Ajax inderdaad. Ze spelen op dit moment geen enkele tegenstander meer kapot, Kudus zal dat dan ook niet zo eenvoudig in z'n eentje gaan doen. Hij valt mij ook zeer zeker nog niet mee, hij is heel erg groot gemaakt door de media en wat leden op VZ.

2 mei 2022 om 12:24

Dan bevestig je toch juist zijn punt? Ajax speelt dramatisch, maar wint vrijwel elke wedstrijd.

2 mei 2022 om 13:01

Het is maar net hoe je het bekijkt, maar Ajax heeft moeite genoeg om de 2e seizoenshelft hun tegenstanders hun wil op te leggen.

Kudus heeft het gewoon niet. Punt

Geen inzet en geen overzicht, mee verdedigen doet hij in de laatste fase pas.
Haller & Tadic liepen in de 16 van Ajax toen kwam Kudus net bij de Cirkel van de middenstip aan waggelen.
Als hij balverlies heeft probeert hij dat niet eens weer te heroveren.
Verkopen die gast..

Kudus heeft een hele zware blessure gehad. Daardoor is hij minder gretig (voorzichtiger) dan voor zijn blessure. Begin me een beetje irriteren aan Perez. De enige die wat potten kan breken daar bij FOX zijn Maduro, Kraaij en die jongen uit Volendam.

Deze jongens hadden (veel meer) minuten moeten maken: Regeer, Fitz-Jim, Ünüvar, Hlynsson, Martha, Baas, Unu en Hansen.

2 mei 2022 om 08:37

Dit is volgens mij tegenwoordig de standaard bij de "analisten". Eerst zijn ze nieuw. Dan zijn ze een paar jaar lekker aan het werk. Vaak ook nog wel leuk om naar te luisteren vanwege de frisse wind. En dan schiet het in hun bol en scheelt het niet veel of het gaat naar het niveau "huppeldepup Inside". Een paar jaar geleden vond ik Perez een positieve verandering bij Fox/espn. Nu lult hij continu door mensen heen, verkondigt alleen maar z'n eigen populistische gezever en er is ook niet meer te discussiëren.

Gewoon een hele dikke miskoop die kubus kan aardig wegdraaien bij spelers maar dan houd t op 0 overzicht

2 mei 2022 om 08:04

Geen idee wie Kubus is, maar leuk verhaal verder. Kudus heeft een hele zware blessure gehad en mist ritme en zelfvertrouwen, net zoals een Madueke bijvoorbeeld.

De kritiek op Kudus van de zijde van Perez en Maduro is toch niet, dat hij een slechte voetballer zou zijn. Ze roemen zijn technische vaardigheid, maar bekritiseren zijn gebrek aan spelinzicht. "hij loopt maar te dribbelen." Dat gebrek aan inzicht heeft niets met zijn blessures te maken. Overzicht zit niet in je meniscus.

2 mei 2022 om 08:49

Het heeft wel te maken met wedstrijdritme en met de rest van het team spelen. Dat hij dit niet kan doen, komt mede door zijn blessures. Niet alles hoeft een direct gevolg te zijn van iets.

Ik ben het deze keer wel eens met Perez.
Kan goed voetballen en dat hebben wij de eerste 3 wedstrijden gezien maar hij loopt en draait veel te veel met een bal en juist het voetbal van Ajax is een hoog tempo met 1 hooguit 2x een bal aan raken

2 mei 2022 om 08:45

Frenkie werd geroemd om dat lopen en draaien.

2 mei 2022 om 08:49

die is dan ook 18 klasses beter

2 mei 2022 om 08:54

Tja, weet niet zo goed wat ik moet met dat klasses gebeuren altijd. Grote onzin natuurlijk. Het gaat mij om wat ze in het veld doen in dit geval. Frenkie kon lopen en draaien zoveel hij wilde, hij werd erom geprezen. Kudus kan dit net zo goed als Frenkie, maar die word er zelfs om afgeschreven.

2 mei 2022 om 09:08

@ajax1812 Klopt maar daar komt tenminste iets goeds uit

2 mei 2022 om 09:50

En bij Kudus niet, zoals toen tegen Vitesse?

2 mei 2022 om 09:54

@ajax1812 Ja klopt, ik schrijf Kudus niet af hoor als jij dat zo denkt maar je kan Frenky toch echt niet vergelijken met Kudus. Ik persoonlijk denk dat hij beter kan maar in houdt vanwege zijn blessure.En hij moet sneller tikken ipv draaien en je staat op dezelfde punt waar je begon, iets wat Frenky niet heeft

Kudus heeft enorm veel pech gehad met zijn blessures.
Weet nog zijn eerste paar wedstrijden bij Ajax en tegen Liverpool waar hij geblesseerd raakte.
Draaide zo makkelijk weg en balvast, dacht echt we hebben meteen Frenkie 2.0 binnen.
Maar het lijkt wel of er nu veel twijfel bij zit, en weinig idee heeft wat hij wilt.
Hopelijk gaat het er weer uitkomen, en wordt hij weer de oude.

Kudus heeft gewoon meer vertrouwen nodig. Vertrouwen in zijn eigen lichaam en daarna vertrouwen in zijn eigen kunnen.

Het klopt dat we de Kudus voor zijn blessure nog niet terugzien, maar dat komt van zelf weer. Daar ben ik van overtuigd.

Wat doet kudus bij Ajax? Hij lult met die bal en vindt nooit de vrije man. Die veerman van PSV is 10 klasse beter.

Hij is niet de enige speler. Ajax lijkt zichzelf niet meer de laatste tijd.

Ah ja een speler die 2 jaar lang sukkelt met blessures moet in dit Ajax het verschil maken. Begrijp de reactie niet eens, vind vooral dat hij overzicht mist in z'n passing anders hadden we 2 keer meer gescoord op Zondag, maar ik vond gewoon veel dreiging van hem af komen. Heb wel slechtere wedstrijden van spelers gezien dit weekend hoor. Begrijp ook niet dat bij 2-0 in de laatste 20 minuten geen Daramy of Ihattaren of wie dan ook komt ipv berghuis, ook Brobbey had veel eerder op het veld moeten staan, als je zag hoe Haller speelde, je moet zo'n gozer tegen ichzelf in bescherming nemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
J. GorterKeeper10
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
N. ÜnüvarAanvaller00
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

12 fans
Middenvelder, 21 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren