Ideaal scenario voor Feyenoord in aanloop naar return tegen Marseille

Zondag, 1 mei 2022 om 18:40Dominic Mostert • Laatste update: 18:49

Feyenoord heeft zondag een belangrijke stap gezet richting het veiligstellen van de derde plaats in de Eredivisie. Daags na het puntenverlies van concurrent FC Twente tegen Heracles Almelo (1-1) wonnen de Rotterdammers zonder veel moeite met 1-3 van Fortuna Sittard. Daardoor heeft Feyenoord een voorsprong van vijf punten op Twente. Lutsharel Geertruida maakte twee doelpunten; Reiss Nelson zorgde voor de 0-3, waarna Zian Flemming iets terugdeed.

Het werd al vrij snel duidelijk dat Feyenoord de krachten kon sparen met het oog op de returnwedstrijd tegen Olympique Marseille in de Conference League van donderdag. De ploeg van Arne Slot was oppermachtig in de eerste helft en maakte daarin het verschil. Geertruida kwam tweemaal tot scoren. De rechtsback sloeg voor het eerst toe in de achtste minuut, waarin hij de bal binnenkopte na een indraaiende hoekschop van Orkun Kökçü. Doelman Yanick van Osch ging volledig onder de bal door en mocht zichzelf de vroege tegentreffer aanrekenen.

Het artikel gaat verder onder de video
Feyenoord-opponent Marseille verliest ook van Bosz en Lyon | Marseille - Lyon | Highlights
Meer videos

Van Osch herstelde zijn fout door na ruim een kwartier een strafschop te pareren. Na een overtreding van Mickaël Tirpan op Tyrell Malacia mocht Kökçü aanleggen vanaf elf meter, maar zijn inzet werd door Osch uit de benedenhoek getikt. Niet veel later kwam Feyenoord alsnog op 0-2. Guus Til bediende Reiss Nelson, die het strafschopgebied betrad en een lage voorzet verstuurde. Geertruida rondde vervolgens af met links en bepaalde de ruststand. Fortuna creëerde, afgezien van een kopbal van Paul Gladon, geen grote kansen.

Feyenoord hield zich nog in met twee goals voor de rust. Niet alleen de strafschop ging mis: Cyriel Dessers liet goede kansen onbenut en Malacia trof van dichtbij de lat. In de tweede helft volgde toch de 0-3. Na een steekpass van Til troefde Nelson de uitglijdende Roel Janssen af, alvorens met een laag schot doel te treffen via de binnenkant van beide palen. Luis Sinisterra trof het zijnet en verzuimde de 0-4 te produceren.

Aan de overzijde voorkwam Til met zijn laatste actie dat Janssen er 1-3 van maakte. Na een schot van Tesfaldet Tekie veranderde Janssen de bal van richting met het hoofd, maar op de doellijn stond Til op de juiste plek. Het was tot dan toe de grootste kans voor Fortuna, dat kort erna de spanning enigszins terugbracht. Na een afgemeten pass van Mats Seuntjens vanaf de rechterflank nam Zian Flemming de bal in het strafschopgebied rechtstreeks uit de lucht: 1-3. Geertruida liet na zijn hattrick te voltooien en Bryan Linssen stuitte op Van Osch, terwijl Fortuna de spanning niet verder kon opvoeren ondanks enkele dreigende momenten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door marc 433)

Leek wel alsof ik op de kermis was, schiettent af en toe. Geflatteerde uitslag, had hoger uit moeten vallen. Leuk slotakkoord nog van Fortuna. Maakte de pot nog enigszins spannend. Hoop wel dat donderdag het vizier wat meer op scherp staat.


1 mei 2022 om 18:48

Gefeliciteerd Feyenoord fans! Knap resultaat na zo'n zware wedstrijd tegen Om.

Donderdag weer knallen en graag bij rust 0-4 en dan de belangrijke spelers rust geven.

1 mei 2022 om 21:11

Het zou in ieder geval erg goed werken tegen de spanning dat nou al door mijn lijf giert.

1 mei 2022 om 22:32

Jullie creëren ontzettend veel kansen, dus ik sluit het niet uit.
Sla wat bier in en geniet ervan. Komt goed. Succes donderdag en zondag!

1 mei 2022 om 18:50

Je zegt nu geflatteerde uitslag maar snap je wat geflatteerd betekent?

Dat het hoger had moeten zijn klopt maar dat maakt dit dus juist geen Geflatteerde uitslag.

1 mei 2022 om 18:53

Haha je hebt helemaal gelijk soccerfan. Oliedom 🙈. Ik wilde een keer pogen bovenaan te staan, echter ging dat al snel ten koste van de zorgvuldigheid. Ik hoop wel dat je begrijpt wat ik bedoel met "geflatteerd".

1 mei 2022 om 18:58

Dat ligt er natuurlijk maar net aan vanuit welk oogpunt je het bekijkt. Vanuit Fortuna kant is het weldegelijk geflatteerd. Want nu doet de eindstand vermoeden dat het spannend(er) was.

1 mei 2022 om 19:01

Geflatteerd vanuit een Fortuna perspectief. 1-3 is natuurlijk veel meer dan waar ze op hadden mogen hopen

1 mei 2022 om 21:13

Ondanks de terechte opmerking van soccerfan_1 vond ik het oprecht een prima reactie hoor. Uiteindelijk zijn wij allemaal ook maar mensen, een fout is menselijk. Laten we hopen op de finale!

1 mei 2022 om 19:40

dan is het juist geen geflatteerde uitslag.

1 mei 2022 om 20:40

Fijn dat je het nog een keer benadrukt!

1 mei 2022 om 21:22

Gefeliciteerd, makkie vandaag ondanks een fel Fortuna. Als ik dit vandaag zag moet ik toch erkennen dat Feyenoord een maatje te groot is voor Twente en AZ hoor, of er moeten nog hele gekke dingen gebeuren. Afijn, ik heb zin in donderdag, wordt vast een geweldige wedstrijd.

Makkelijke overwinning. Dat dit geen 10-1 werd is onbegrijpelijk wat een kansen missen wij dat is echt wel een dingetje hoor.

5 punten voorsprong dan toch?

1 mei 2022 om 18:49

Klopt, is hersteld! Dankjewel.

Jammer dat we er geen 8 maken
Jammer van de goal tegen
En jammer dat we Hendrix hebben gehaald, jeugdspelers zouden echt niet minder zijn

1 mei 2022 om 19:03

Laten we hopen dat het kruit nog droog is voor donderdag en dat we dan met scherp schieten. Hebben we echt nodig. En hendrix, … te triest voor woorden, voegt totaal niets toe

1 mei 2022 om 21:00

Durf er bijna zeker van te zijn dat Hartjes meer zou brengen dan Hendrix.

1 mei 2022 om 21:02

Dat zijn nu echt voorbeelden van spelers huren die geen toevoeging hebben.
Waar je juist dan eigen jeugdspelers aan het grote werk kunt laten ruiken en kunt gaan belonen voor sterke prestaties in de jeugd of in de onder 21.

Prima overwinning van Feyenoord, maar het had ook wel 8-1 mogen zijn met al die kansen. Beetje sneue reactie van die Janssen zeg bij Slot.

1 mei 2022 om 19:20

Is de reactie van janssen sneu of het gedrag van slot...

1 mei 2022 om 19:29

Toch echt de reactie van Janssen

1 mei 2022 om 19:36

Slot zijn actie was een beetje erg sneu, feyenoord onwaardig. Snap de reactie van janssen wel.

1 mei 2022 om 19:56

En waarom sneu?? Was gewoon ingooi voor Feyenoord hoor.

1 mei 2022 om 20:50

Leg eens uit dan? Zijn team heeft een inworp en een of andere mafklapper van de tegenstander wil de bal afpakken. Daarnaast ging het zo snel dat van tijdrekken oid al helemaal geen sprake kon zijn.

Dit had echt de grootste overwinning ooit kunnen zijn. Mag hopen dat we donderdag wat minder egoistisch in de afronding zijn, want er waren 3 kansen waarin je hem er bij ene balletje breed gewoon in loopt.

1 mei 2022 om 18:52

Dit had echt minimaal 8-0 moeten zijn inderdaad. Wat een kansenregen en dan toch wordt t 3-1. Niet voor de eerste keer dit seizoen, en dat is ook gewoon kwaliteit natuurlijk

We winnen en toch baal ik een beetje. Je had hier prima 7-0 kunnen winnen. Ook het niet wisselen van senesi. Die gozer is zo belangrijk, krijgt kramp en slot wisselt gewoon niet. Maargoed details

1 mei 2022 om 18:51

Dat snapte ik ook niet helemaal eigenlijk. Waarom wachten tot Senesi bijna 't veld afkruipt. Hij is dan wel captain, maar iets eerder wisselen was prettig geweest.

1 mei 2022 om 18:53

Denk dat het enige verbeterpunt voor Slot is. Belangrijke spelers wisselen als de wedstrijd zoals vandaag er niet meer aan toe doet.

Poeh, die had wel hoger kunnen uitvallen zeg, op het laatste gedeelte met de rem er een beetje op. In het begin was ik wat sceptisch op Slot, maar wat is hij een enorme aanwinst voor Feyenoord! En hij kan ook nog een bal enorm goed vasthouden.

Goede wedstrijd. 3punten. Wel wat fouten hier en daar gezien maar dat moeten ze dan met de evaluatie meenemen en zorgen dat dit as donderdag niet gebeurd. Voor de rest prima pot

Op naar Marseille!

Dat we winnen en lekker kunnen klagen over dat de uitslag nog veel hoger had kunnen zijn beschouw ik als luxe. Dit zijn (waren) de potjes waar we het regelmatig hebben laten liggen. Maar vandaag heb ik lekker ontspannen zitten kijken. Dat zal donderdag zeker anders zijn.
Fijne avond mensen.

1 mei 2022 om 21:24

Helemaal met het idee in het achterhoofd dat er afgelopen week nog gewoon Europees is gespeeld. Ik moet zeggen dat ik als niet-Feyenoorder echt kan genieten van ze!

1 mei 2022 om 22:10

Inderdaad, zelfs met Europees voetbal van de week deze pot vandaag zo easy binnen hengelen is niet normaal voor ons. Zo zie je maar hoe belangrijk een trainer kan zijn. Slot heeft het goed staan er wordt bijna altijd redelijk tot goed gespeeld, dat zelfs niet Feyenoorders ervan kunnen genieten zegt genoeg

1 mei 2022 om 22:16

Slot en een aantal versterkingen op essentiële posities, dat maakt inderdaad het verschil!

Leuk feitje om de weten: Als de Conference League winnaar van dit jaar een CL ticket of EL ticket krijgt via eigen competitie en/of de EL winnaar een EL ticket krijgt via eigen competitie, mag de nummer 3 van Eredivisie direct door naar groepsfase Europa League komende seizoen i.p.v. play-off ronde Europa League. Dit heeft alles te met het feit dat er dan een dubbele Europese ticket dat ontstaat en wordt doorgeschoven naar eerst volgende land dat geen ticket heeft voor groepsfase Europa League

1 mei 2022 om 20:40

Dan zou het best positief zijn wanneer Marseille tweede wordt in de Ligue 1 en de Conference league zou winnen. Maar goed, leuker wanneer Feyenoord het gewoon zelf weet af te dwingen.

1 mei 2022 om 20:50

Zeker! Als Feyenoord hem wint, zou natuurlijk nog beter zijn. Dan gaan ze ook direct door naar groepsfase Europa League en komen ze ook nog eens in pot 1 tijdens de loting. Maar Marseille zou een goede alternatief zijn (of Roma) om Feyenoord ook naar groepsfase EL te krijgen. Wat ook nog een scenario kan zijn, is dat Leipzig of West Ham op plek 5 of 6 eindigen en dan de EL winnen. Dan gaat Feyenoord ook als nummer 3 direct door naar groepsfase Europa League, maar dat is een veel kleinere kans, omdat Leipzig waarschijnlijk in top 4 eindigt in Duitsland en WHU zeer waarschijnlijk buiten de top 6 in Engeland. Frankfurt haalt sws geen Europees meer en Rangers eindigt ook niet op een groepsfase Europa League plaats in eigen competitie. Feyenoord moet dus hopen op het volgende om volgend seizoen direct door te gaan naar groepsfase EL:

1.) Of zelf de Conference League winnen.
2.) Of hopen dat Roma de Conference League wint
3.) Of hopen dat Marseille de Conference League wint.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller3413
L. SinisterraAanvaller3012
J. BijlowKeeper220
R. NelsonAanvaller212
T. JansenKeeper00
O. MarcianoKeeper120
D. RemieKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren