Eerlijk antwoord over opvolging Ten Hag: ‘Denk niet dat Ajax bij mij uitkomt’

Zondag, 1 mei 2022 om 12:21Rian Rosendaal • Laatste update: 12:25

Wim Jonk is in Goedemorgen Eredivisie positief over het werk van Dick Schreuder bij PEC Zwolle, ondanks de 3-0 nederlaag tegen Ajax van zaterdagavond. De coach van FC Volendam krijgt aansluitend daarop de vraag of zijn broer Alfred Schreuder een geschikte opvolger zou zijn van Erik ten Hag bij Ajax. Jonk zelf verwacht overigens niet dat de koploper in de Eredivisie bij hem aanklopt voor de trainerspositie in de Johan Cruijff ArenA die na dit seizoen vrijkomt.

Jonk denkt dat Alfred Schreuder zeker in beeld is bij Ajax, daar de huidige trainer van Club Brugge enkele jaren als assistent-coach in Amsterdam werkte. Een echte mening over diens kwaliteiten kan de Volendam-coach echter niet geven. "Ik ken hem niet goed genoeg, dus daar kan ik niet over oordelen", benadrukt Jonk bij ESPN. "Maar als je afgaat op wat je hoort van de jongens, hoe ze met hem gewerkt hebben. Dan vonden ze het een uitstekende trainer. Dus ik denk dat dat uitstekend bij Ajax past." Presentator Milan van Dongen wil vervolgens weten of het 'honderd procent' is uitgesloten dat Jonk Ten Hag zal opvolgen bij Ajax, ondanks het feit dat zijn naam in de wandelgangen ook reeds is genoemd.

Wim Jonk verwacht niet dat Ajax op korte termijn bij hem aanklopt voor de opvolging van Erik ten Hag.

"Ja, dat verwacht ik niet, dat ze bij mij uitkomen", zegt Jonk op stellige wijze. Van Dongen wil desondanks weten wat de trainer van de promovendus uit Volendam zou doen, mocht de leiding van Ajax toch bij hem uitkomen. "Dat is nu helemaal niet aan de orde. Dat is een diplomatiek antwoord, Hans", zegt Jonk met een kwinkslag tegen Hans Kraay junior, die daar gelijk op reageert: "Nee, dat is helemaal geen diplomatiek antwoord. Eigenlijk zeg jij met heel weinig woorden van: 'als ze bellen, dan neem ik op'." Jonk verwacht dat hij met Volendam de Eredivisie betreedt, al is dat nog niet definitief beklonken.

"Is je contract rond?", legt Kraay voor aan Jonk. "Nee, het contract is nog niet rond, nee", aldus de gepromoveerde oefenmeester. "We zijn gewoon in gesprek en hebben gezegd: 'laten we eerst zorgen dat deze spannende fase in de competitie achter de rug is'. Maar ik verwacht wel dat het goedkomt en ik ga ervan uit dat ik volgend seizoen trainer van Volendam ben. We hebben een aantal zaken die we met elkaar moeten oplossen, dat gaat ongetwijfeld lukken", zo besluit Jonk.


Poll

Denk jij dat Wim Jonk geschikt is voor Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door fcgrun050)
1 mei 2022 om 12:34

Weliswaar op een lager niveau, maar de man heeft uitstekende resultaten behaald en bewezen met jonge spelers om te kunnen gaan! Het is ook niet zomaar dat Johan Cruijff heel veel vertrouwen in deze man had en geloof. Persoonlijk zie ik liever Jonk, dan Schreuder die met die vreselijke Telegraaf (ðÿ¤¢) in bed schijnt te liggen. We hebben volgend seizoen sowieso behoefte aan rust in de tent.

Natuurlijk neemt ie de telefoon op, want behalve dat hij een lang verleden heeft bij Ajax is het ook gewoon als carriereswitch een ongekende kans. Maar inderdaad; het zal er niet van komen. Schreuder zal het worden, alle signalen zijn er. Met signalen bedoel ik vooral een mediacampagne van onze vrienden bij de Telegraaf.

1 mei 2022 om 12:34

Dat laatste geeft mij alleen maar meer reden om hem niet te nemen trouwens.

1 mei 2022 om 12:36

Juist Blacktought zei net al dat we behoefte hebben aan rust in de tent, en het liefst geen van die c journalisten van de Telegraaf. Dan nog liever Bogarde en Reiziger.

1 mei 2022 om 12:49

Tsja, die relatie tussen media en club lijkt symbiotisch af en toe. Denk echt dat het onmogelijk wordt om te vermijden. Wie weet zet Schreuder er wat moois neer maar ik denk eerder dat ie keihard door het ijs zakt.

1 mei 2022 om 13:44

Wat een onzinnige reden om daarvoor voor een bepaalde trainer te kiezen.

1 mei 2022 om 12:43

Ik zie het nog gebeuren ook, Schreuder resultaat trainer pur sang gaat even bij Ajax laten zien hoe het moet. Ze zullen hem bij Club Brugge in ieder geval niet missen.

1 mei 2022 om 13:45

Onzin, bij Brugge presteert hij uitstekend, even de statistieken volgen voordat je zoiets zegt.

1 mei 2022 om 14:44

Even een paar potjes van Brugge kijken dan maar Wulmke, z'n resultaten zijn prima maar het spel wat hij speelt word niet gewaardeerd.

1 mei 2022 om 13:35

En Ajax stelt natuurlijk een trainer aan vanwege een enorme media campagne van de Telegraaf. Koekoek.

Ook een van de weinige Nederlandse trainers waarvan ik het gevoel heb dat hij ook in het buitenland kan slagen. Heeft met minimale middelen bij Volendam echt fantastisch werk verricht. Ben benieuwd wat Muhren kan laten zien in de Eredivisie ook en wie weet snoert hij wat monden als hij volgend seizoen het ook laat zien in de Eredivisie. Maar hij zou ook een hele goeie kandidaat zijn om Ten Hag op te volgen. Kent de club, herkent talent, speelt 4-3-3 met verzorgd voetbal, en is denk ik ook best goed in transferzaken. Volgens mij had hij redelijk veel touwtjes in handen bij Volendam wat betreft transfers.

1 mei 2022 om 12:50

Robert Mühren heeft zijn hele carriere al volop kansen gekregen om het in de Eredivisie te laten zien, ook bij aanvallend ingestelde ploegen als AZ. Hij schiet gewoon tekort en dat is geen schande, maar monden snoeren zit er niet in hoor.

1 mei 2022 om 13:04

Monden snoeren is idd overdreven. In de eredivisie deed hij het altijd prima, maar wellicht was AZ een bridge too far. Prima spits en een klasse selectiespeler voor Volendam.

1 mei 2022 om 13:09

Ik heb even gekeken- Mühren heeft 20 goals in 89 Eredivisiewedstrijden. Het is net aan oké, maar in de KKD heeft ie alles kort en klein gesloten de laatste jaren.

1 mei 2022 om 13:11

@Bongiorno - Zal ik je glazen bol mogen lenen? Hij heeft de afgelopen seizoenen meer dan 20 goals gemaakt en meer dan 10 assists gegeven. Waarom zal hij die vorm niet mee kunnen nemen bij Volendam in de Eredivisie? Ik ga er niet vanuit dat hij dezelfde cijfers zal halen dan wat hij bij de kkd haalt, maar minimaal 10 goals kan hij denk ik wel halen. Bij AZ had hij Johansson, Weghorst en janssen voor zich, die allemaal dubbele cijfers haalde in de Eredivisie. Denk je dan echt dat hij dan in de basis kon spelen? Om hem daarvoor af te schrijven vind ik een beetje onzin. Daarnaast heeft hij een prima conversion rate voor de minuten die hij had gemaakt bij Az. Edit: ik zie in je tweede reactie dat je alleen de wedstrijden meeneemt, en niet de x aantal minuten. En dat zijn er 4486 minuten, wat ongeveer 50 wedstrijden zijn. Daarin heeft hij 18 goals gemaakt en 9 assists gegeven. Niet verkeerd toch? Waar die overigens ook als flankspeler en als middenvelder was ingezet ipv de spitspositie alleen.

1 mei 2022 om 13:17

AZ, Sparta, NAC- zelfs Zulte Waregem in België -steeds lukte het Mühren niet op het hoogste niveau. Nu is ie 33 en gaat ie met één van de topfavorieten voor degradatie dat niveau aan. Een glazen bol heb ik niet nodig om te weten hoe dit verhaal gaat.

1 mei 2022 om 13:39

We gaan het zien dan. Je bent wel heel erg zeker van je zaak. Een voetbalcarriere bestaan uit dips en tops. Daarnaast vind ik zijn carriere bij Az en Sparta zeker niet mislukt. Sparta speelde tegen degradatie, nac was (is nu nog steeds) een puinhoop, dus vond het niet geheel zijn fout, bij az was het een goedkoop gokje en fungeerde hij nog best prima als tweede man. Alleen bij zulte kun je spreken van een mislukt avontuur, maar Dury werd ook derde dat seizoen, dus is wel lastig om jezelf in te spelen bij een goed draaiend elftal.

1 mei 2022 om 14:15

Dat er hoogte en dieptepunten zijn in een carriere is natuurlijk een open deur. Het is gewoon een opvallend gegeven dat al zijn tops kwamen op het tweede niveau en alle dips op (een) hoogste niveau. Bij AZ was hij tweede viool inderdaad, maar hij stelde gewoon teleur toen hij de kans kreeg als eerste spits of die concurrentiestrijd moest aangaan.

Maar wat zou voor jou een topseizoen voor Mühren zijn? Ik denk dat ie erg tevreden kan zijn met tien goals. Dan heeft ie een prima seizoen gehad.

1 mei 2022 om 15:08

Misschien is het een open deur, maar je ziet al gauw dat het toch een soort van argument is als iemand wel of niet het gaat redden bij een nieuwe club/competitie. Zie Dessers of Haller bijvoorbeeld, waarbij mensen hem al hadden afgeschreven voordat hij bij Feyenoord en Ajax kwamen, nadat ze een mindere seizoen hadden gedraaid bij hun vorige club (respectievelijk Genk en West Ham). Statistieken en andere onderliggende factoren (coach, speelstijl, kwaliteit van de selectie, etc.) spelen meer een rol dat iemand het wel of niet gaat redden dan op basis van onderbuikgevoelens. Dan kun je redelijk projecteren als een transfer/promotie wel of geen succes wordt. Een topseizoen zal naar mijn mening zijn als die 14 plus goals maakt in de Eredivisie en daarbij nog 5 assists geeft, waardoor Volendam in de middenmoot eindigt, dus rond positie 9 tot en met 12.

1 mei 2022 om 15:25

Hoe is het een onderbuikgevoel wanneer we letterlijke voorbeelden hebben van de speler in deze competitie waarbij hij niet veel succes heeft? Haller en Dessers hebben op het hoogste niveau hun waarde bewezen. Haller heeft nochtans uitstekende cijfers in de Bundesliga gehaald en Dessers kwam zonder grote verwachtingen naar Feyenoord maar wel met redelijke statistieken voor Eredivisie-niveau. Muhren heeft in zijn carriere een seizoen of 6 in de Eredivisie gespeeld en hij kon er nooit boven uit steken, maar nu op zijn 33e met Volendam zou ie het dan ineens wel kunnen maken. Het is niet dat ik het hem niet gun ofzo, ik wil het niet zo laten lijken, maar ik zie niet welke statistieken nu specifiek duiden dat Muhren gaat vlammen met Volendam.

1 mei 2022 om 16:10

Nee ik heb het over het algemeen, niet specifiek doelend op de discussie die we nu hebben op het moment. Ik heb echt al tientallen reacties gelezen dat Muhren het niet zal redden in de Eredivisie, terwijl die in zijn huidige vorm helemaal geen kans heeft gekregen om in de Eredivisie het te laten zien. Redelijk vergelijkbare scenario met Dessers en Haller. Dessers en Haller werden al afgeschreven voordat ze bij Feyenoord en Ajax kwamen, en daar erger ik me mateloos aan, want we zijn sneller bezig om spelers af te schrijven, dan dat we even realistisch kijken naar de cijfers. In je nieuwe reactie kan ik overigens wel mee leven, want het klinkt wat genuanceerder dan ten opzichte van je eerste reactie (tenminste, zo komt het op mij over). Maar de huidige cijfers laten wel zien dat hij in vorm is en de stap van de KKD naar de Eredivisie is echt niet heel groot meer ten opzichte van vroeger. Ik zeg tevens ook niet dat hij dezelfde cijfers gaat reproduceren, maar ik denk dat hij wel ongeveer 40 procent van de goals en assists erin zit om dat op Eredivisie niveau te laten zien, ongeacht zijn leeftijd. Want hij is gewoon fit en in vorm.

Ik vind Ajax wel onrustig. Nog geen duidelijkheid over de nieuwe coach, het is al bekend dat een aantal basisspelers vertrekken (en er zijn nog geen transfers gecommuniceerd) en Huntelaar als vervanger van Overmars zie ik nog niet helemaal concreet vormgegeven. Ajax heeft nog een drukke zomer tegemoet..

1 mei 2022 om 12:52

Ajax gaat voor Schreuder, dat is toch al lang bekend. Schreuder zit nog in een kampioens race. Zodra dat voorbij is, dan zal het naar buiten gebracht worden. Schreuder heeft afkoopsom. Dus ajax hoeft niet te onderhandelen, met de club van schreuder en mischien neemt schreuder wel lang mee, als opvolger van anthony.

1 mei 2022 om 13:37

Ajax zit middenin een kampioenschap battle. En dan verwacht jij allemaal nieuws over nieuwe trainer en de situatie Huntelaar? Dat komt vanzelf.

1 mei 2022 om 14:05

Je vindt het onrustig, want je hoort niets. Dan is het toch juist rustig? Exact datgene dat nog even een week of 3 nodig is. Momenteel is er niets belangrijkers voor de club dan de schaal. Pas als Ajax weet dat ze gegarandeerd de CL ingaan kunnen ze pas weer echt shoppen.

Voor mij is jonk de nr1 kandidaat. Goed werk verricht in zijn tijd bij ajax, en laat ook volendam leuk voetballen. Bovendien vind ik hem altijd prettig overkomen.

Ik heb zelf geen goed gevoel bij Alfred Schreuder. Mis de uitstraling en de dominantie. Hoop dat het goed uitpakt. Slot is voor mij de ideale man, en aangezien ik voor Ajax en Feyenoord ben (tevens PSV), kan ik alleen maar winnen. Nistelrooij wordt ook spannend, maar die heeft iig wel het elan (misschien omdat het een knappe vent is). Transferperiode kom maar op.

1 mei 2022 om 13:39

Ten hag had ook geen uitstraling toch? Die tukker paste niet bij Ajax toch?
Resultaten krijg je niet door een geweldige uitstraling. Als het daar om gaat dan kan je net zo goed beckham voor de groep zetten.

1 mei 2022 om 13:49

Helemaal mee eens, dat geneuzel over uitstraling en tukker zijn etc. Prestaties combineren met aantrekkelijk voetbal, dat is wat telt. Visie hebben, jeugd waar mogelijk gebruiken etc. Of je wel of niet uit de randstad komt

1 mei 2022 om 14:11

Ik vond en vind Ten Hag wel uitstraling hebben. Dominante en sociale man met sterke interviews en perspraatjes. Dat hij een tukker is boeit sowieso vrijwel niemand behalve een Driessen of Verweij etc.

Beckham is een lekker ding maar echt uitstraling? Nee, eerder een zwakke persoonlijkheid. Ik vind Schreuder gewoon niet de aanwezigheid hebben die ik verlang van een hoofdcoach. Jij ziet dat schijnbaar anders.

Ik zie persoonlijk het liefst Jonk komen. Voor mij de ideale Ajax trainer. Schreuder heb ik 0 vertrouwen in. Goede assistent maar niet goed genoeg voor hoofdcoach. Als ze dan toch afkoopsom voor een trainer willen betalen doe dan Slot. (alhoewel ik het liefst heb dat hij bij Feyenoord blijft. Goede concurrentie is goed voor Ajax). Voor mij is het Jonk of anders eens een buitenlandse trainer (de coach van Denemarken bijvoorbeeld). Ik heb behoefte aan een coach met visie en gevoel voor avontuur. Ten hag light Schreuder voldoet bij mij niet aan dat profiel.

Ik had Jonk graag bij ons zien komen werken, de man's visie is top en hij kan het ook overbrengen op de wat minder getalenteerde spelers, laat staan als hij met spelers op een hoger niveau mag gaan werken.

Is Schreuder de broer van jonk 😅

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
R. GravenberchMiddenvelder302
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

53 fans
Coach, 52 jaar
SeizoenClub
2018-2022 Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Directeur zet deur op een kier voor ‘emotional homecoming’ Ronaldo

De geruchten over een mogelijk vertrek van Cristiano Ronaldo bij Manchester United zijn ook in zijn geboorteland niet onopgemerkt gebleven. Bij Sporting Portugal, de club waar de sterspeler zijn jeugdopleiding doorliep...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren