Beelden tonen hoe Václav Cerny een klap krijgt van een Heracles-fan

Zondag, 1 mei 2022 om 09:20Rian Rosendaal • Laatste update: 10:40

De politie heeft de 31-jarige man uit Almelo die Václav Cerny zaterdagavond een klap gaf inmiddels aangehouden, zo weet TC Tubantia te melden. De relschopper wordt verdacht van mishandeling van de aanvaller van FC Twente. Er werd in de slotfase van de derby tussen Heracles en Twente, die in 1-1 eindigde, ook met plastic bierglazen gegooid naar onder meer Cerny. In totaal heeft de politie drie aanhoudingen verricht.

De andere twee arrestaties waren voor het gooien van vuurwerk en het beledigen van agenten. Het was regelmatig onrustig tijdens het duel in Almelo. De stadionspeaker van Heracles moest diverse keren handelend optreden en scheidsrechter Sander van der Eijk dreigde de derby zelfs stil te leggen. In de eerst helft lag een van de strafschopgebieden bijna helemaal vol met bierglazen, afkomstig van de staantribune achter het doel. In de afgelopen wedstrijden werd dit gedeelte van het Erve Asito om veiligheidsredenen gebruikt als zitvak.

Twente-trainer Ron Jans oordeelde dat sfeer altijd bij een derby hoort. "Maar we moeten af van die uitwassen", zo klonk het op de aansluitende persconferentie. "Het kan niet zo zijn dat Vaclav een klap krijgt en er tijdens de wedstrijd aan het doelnet wordt getrokken. Dat is ongehoord." Doelman Lars Unnerstall deelde de mening van zijn coach. "Met dat bier heb ik niet zo’n probleem. Maar met aanstekers en dat soort dingen gooien moeten ze gewoon laten, dat kan echt niet. Die harde dingen, dat moet niet."

Cerny kreeg na afloop van de beladen derby excuses aangeboden van Heracles-directeur Rob Toussaint. "Dit kan echt niet en is een grote smet op de avond. We gaan snel uitzoeken wie het is geweest, dit tolereren we natuurlijk niet. Dit kan niet en dit mag niet", aldus de teleurgestelde bestuurder van de club uit Almelo.Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door fr_ronnie)

Mishandeling klinkt mij wat overdreven. Aan de andere kant verdien je het om opgepakt te worden als je je op deze manier laat zien. Wat een dikke sukkel.

1 mei 2022 om 10:01

"Mishandeling is het bewust verwonden of pijn doen van een ander, door iemand bijvoorbeeld te slaan of te schoppen."

Niets overdreven aan, zo staat het in de wet. Oppakken die man en een stadionverbod..

Ik ben benieuwd wat de juridische basis is voor deze arrestatie. Iemand in het gezicht duwen, lijkt mij toch geen goede reden om iemand te arresteren. Stadionverbod daarentegen zou wel op z'n plaats zijn.

1 mei 2022 om 09:58

Misschien dat opgepakt worden, een nachtje cel, een goed lesje is voor deze volwassen man.
Ik heb gister geen voetbal gezien, maar was het voorval in de uitzending te zien? Vz heeft het namelijk over een klap, jij over een duw in het gezicht.

Maar het is toch triest gesteld met de mensheid op dit moment. De een begint een uitzichtloze oorlog, mensen gaan massaal de straat op om overal tegen te protesteren en supporters overal kunnen zich al sinds het einde van de coronamaatregelen niet meer beheersen en zijn wekelijks bezig met allerlei soorten van wangedrag.

1 mei 2022 om 11:58

Ik heb het net nogmaals teruggezien en het lijkt wel een klap te zijn met de vlakke hand. Nogmaals, zo'n idioot moet je gelijk een stadionverbod geven. Maar als je iedereen gaat arresteren die weleens een klap heeft uitgedeeld, heb je na een weekend een tekort aan cellen. Ik verwacht dat het een 'foei, niet meer doen' wordt van de politie en een stadionverbod van de KNVB.

1 mei 2022 om 12:16

Gezien belangrijkere zaken die het OM moet aanpakken zal dit inderdaad een “foei, niet meer doen” zaak zijn. Een zeer lang stadionverbod is hier zeker op zijn plaats.

Overigens, ik heb net de beelden gezien op espn en erger me ook wel aan het hoge testosteron gehalte van de spelers, en dan bedoel ik in het algemeen. Dat gecombineerd met alcoholgebruik bij het publiek en het feit dat geen hekken of gracht aanwezig zijn en je hebt een laagdrempelige situatie gecreëerd voor een labiel iemand uit het publiek.

1 mei 2022 om 10:03

Pijn of letsel toebrengen, dus mishandeling. Voor vervolging moet er wel een aangifte worden gedaan.

Absoluut terecht. Toen ik het gisteren op TV zag, zat ik met plaatsvervangende schaamte.
Je blijft van voetballers af.
Die hoop ik nooit meer in het stadion tegen te komen.

1 mei 2022 om 12:05

Jullie supporters staan ook wel echt dicht op het veld. En dan ook nog recht achter de goal constant op een paar meter van de keeper. Dit moet je bij Vak P ook niet doen haha.

Dit seizoen werd er met regelmaat om het minste of geringste een wedstrijd stilgelegd. Helaas stond er gisteren een scheidsrechter op het veld die de ervaring noch de kwaliteit had om de chaos vanuit het publiek op waarde te schatten. Hoe is het mogelijk dat supporters constant aan het doelnet kunnen zitten? Waarom laat je het toe dat er honderden bier'glazen' in het strafschopgebied liggen? Waar waren de stewards? Waar bleef het arbitrale statement? Heracles en haar haat richting Twente is toch vooraf een reden om scherp te zijn op dergelijke situaties?

1 mei 2022 om 10:04

Was inderdaad belachelijk. Heracles mag ook wel wat aan het stadion gaan doen, supporters hebben daar alle bewegingsvrijheid en kunnen daar niet mee omgaan.

Heracles vindt zichzelf een ontzettend nette club. Nou veel mensen zullen toch ondertussen de ogen wel open zijn gegaan. De Heracles supporters hebben zich als zwijnen gedragen gisteren. Net zoals vorige week rolde ook nu het “twente dood” van de tribune. Het meest cynische is dat ze kennelijk zo beperkt zijn dat ze niet eens weten dat Almelo in Twente ligt. De club is groot geworden dankzij de grootheidswaanzin van Twente voorzitter Joop Munsterman die alle jeugdspelers gratis naar Heracles liet vertrekken vanuit de gezamenlijke jeugdopleiding. Ook nu nog hebben beide clubs een gezamenlijke opleiding. Helaas zijn we een 10-jarig contract aangegaan waarvan we geloof ik nog 8 jaar moeten. Maar dan ook onmiddellijk stoppen. 99/100 jeugdspelers gaan liever naar Twente dus geen enkel probleem voor Twente. Beide clubs kunnen prima naast elkaar bestaan in Twente en laat de Heraclieden trots zijn op hun eigen club. Maar ze zijn drukker met FC Twente dan met hun eigen club.

Deze meneer mag toch gewoon nooit meer in een stadion komen lijkt me?

Niet alleen bekers werden gegooid, maar alles wat los of vast zat. De groundsman van Erve Asito is nu waarschijnlijk nog steeds kleingeld aan het rapen. Twente had al lang van het veld moeten stappen want Heracles kon de veiligheid niet meer garanderen en de scheids was te schijterig om echt in te grijpen.
Ohja, foutje natuurlijk.. een plastic veld heeft geen groundsman nodig.

1 mei 2022 om 10:44

"Ohja, foutje natuurlijk.. een plastic veld heeft geen groundsman nodig."

Ik heb vernomen dat Heracles een detectorist heeft aangesteld als groundsman..

1 mei 2022 om 12:20

En sponsor Asito komt nog even het veld afspuiten met de hogedruk. Sopje erover en klaar.

Dan heb je ze ook niet alle 24 in een kratje. Ben bang dat hij zich niet alleen druk hoeft te maken over de rechter.

Wat een debiel, net zoals die andere 22 debielen die niet van elkaar af kunnen blijven. Als supporter mag het niet, als je een voetbaltenue en schoenen aantrekt is het geen probleem.

1 mei 2022 om 15:15

Klopt redelijk ja, je bemoeit je als ‘supporter’ niet met de spelers, wat deze ook doen. Dat spelers soms zo tegen over elkaar staan, ok, dat kan. Paar stevige tackles kan het vuurtje wel opstoken. Maar supporters blijven gewoon van die spelers af.

Die man gewoon een paar dagen vast houden zodat die maandag aan z’n baas moet uitleggen waarom die niet op zijn werk kon komen.

1 mei 2022 om 12:23

Baas? Ik denk eerder begeleider

Zou t humor vinden als t bestuur nu eens met een spandoek bij Erve Asito gaat staan met daarop dat een klein groepje "supporters" de club kapot maken...

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

FC Twente

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. VlapMiddenvelder345
R. ZerroukiMiddenvelder322
R. van WolfswinkelAanvaller3216
V. Misidjan Aanvaller273
L. UnnerstallKeeper320
D. RotsAanvaller273
M. UgaldeAanvaller253
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

69 fans
Coach, 63 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren