Van Crooij bezorgt Steijn in slotseconden schitterend eerste punt tegen AZ

Zaterdag, 30 april 2022 om 22:53Jeroen van Poppel • Laatste update: 08:25

Sparta Rotterdam heeft zaterdagavond in de allerlaatste seconden een punt overgehouden aan het treffen met AZ. De manschappen van debuterend coach Maurice Steijn waren op weg naar een teleurstellende 0-1 nederlaag, totdat Vito van Crooij diep in blessuretijd toesloeg met een schitterende vrije trap: 1-1. Sparta blijft op doelsaldo nog nét op de laatste plaats, maar heeft nu wel evenveel punten als PEC Zwolle en Willem II. AZ blijft vijfde en ziet nummer drie Feyenoord en nummer vier FC Twente uit zicht raken.

Opvallend aan de opstelling van AZ was het ontbreken van Dani de Wit daarin. De nummer 10 werd door Jansen op de bank geposteerd en vervangen door Tijjani Reijnders. AZ maakte duidelijk het meeste aanspraak op de openingstreffer, maar Sparta wist de eerste helft te overleven. Dat was onder meer te danken aan Maduka Okoye, die zeven minuten voor rust redding bracht bij de grootste Alkmaarse mogelijkheid. Reijnders brak na een een-twee met Vangelis Pavlidis door, maar kwam niet voorbij de Nigeriaans international.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

AZ voerde de druk in de eindfase van de eerste helft verder op en combineerde knap naar een grote kans voor Zakaria Aboukhlal. De vleugelspits volleerde in alle vrijheid naast het doel van Okoye. Sparta zette daar voor rust enige dreiging tegenover, die met name kwam van de voet van Youness Namli. De middenvelder vuurde bij een kansrijke poging van twintig met er net naast.

Drie minuten na rust werd de defensie van Sparta geklopt. Aboukhlal stuurde Pavlidis weg, die de bal meenam en beheerst binnenschoot: 0-1. Het doelpunt had een scherp luchtje van buitenspel, maar de VAR kon door het gebrek aan een juiste camerapositie geen oordeel vellen. Het verdict van de assistent-scheidsrechter bleef daarom staan: geldig doelpunt. Reijnders kwam na een uur spelen dicht bij het volgende, maar Okoye redde knap in de onderhoek.

Sparta dook plots op voor het doel met een glijdende intikker van Lennart Thy, die gepakt werd door Peter Vindahl. De Rotterdammers kwamen via twee standaardsituaties nog veel dichter bij, maar Tom Beugelsdijk en daarna Sven Mijnans kregen de bal er van heel dichtbij niet in. Met name laatstgenoemde mag zich dat aanrekenen, omdat hij alle tijd had om de bal in een vrijwel leeg doel te tikken. Sparta maakte het alsnog goed, toen Van Crooij een vrije trap van grote afstand in de onderhoek legde: 1-1.Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door oelie wapper)

No era vrije trap joh gek

30 april 2022 om 23:01

Az buitenspelgoal karmaaaa

30 april 2022 om 23:05

Bij ESPN werd na afloop nog een lijn getrokken, was geen buitenspel.

30 april 2022 om 23:09

Maakt niet uit. Twente komt dr an

30 april 2022 om 23:04

@blazer,

Was inderdaad geen vrije trap. Echter op basis van tweede helft verdiend punt voor Sparta. AZ deed niks meer en riep het over zich heen. Ook merkwaardig dat er geen lijnen getrokken konden worden bij dat doelpunt van AZ. Leek verdacht op buitenspel.

Mocht Feyenoord morgen winnen dan is de top-3 volledig los.
Onderin is het nog zeer spannend; 5 clubs binnen 3 punten van elkaar.

Wat maakt de Eredivisie zich weer onsterfelijk belachelijk met deze wedstrijd door hier een vrije trap voor te geven.... Wat een dieptriest niveau is ons scheidsrechterskorps. Je zal maar concurrent van Sparta zijn. Oh wacht...

30 april 2022 om 23:14

Morgen winnen en is er niks aan de hand

30 april 2022 om 23:23

Zo positief mag ik het graag horen.

30 april 2022 om 23:33

Kan wel eens mooie dag worden voor Fortuna. Feyenoord moet keuzes maken i.v.m. fitheid en wedstrijd in Marseille. Een blessure van Sinisterra in Sittard zou toch wel echt een enorme domper zijn.

1 mei 2022 om 06:15

Grootste onzin die ik ooit heb gehoord. Feyenoord gaat gewoon met zijn sterkste 11 tegen Fortuna spelen en de 5 wissels goed toepassen.

Als je zo aan een wedstrijd begint zoals jij zegt, kun je net zo goed thuisblijven.

30 april 2022 om 23:33

Ach, Fortuna heeft uit de mogelijke degradatiekandidaten overduidelijk de betere spelers van alle clubs in het rechterrijtje. Dus als je nu nog een concurrent voor degradatie bent van Sparta dan heeft dat niets te maken met dit ene puntje, maar dan heb je als club gewoon zwaar teleurgesteld.

Ik hoop in ieder geval dat Fortuna nog achterhaald wordt door Sparta en heb dan ook een glimlach op mijn smoel om dit puntje dat is gepakt.

1 mei 2022 om 05:51

Hij stond hem op de hak, leek ook niets aan de hand in eerste instantie hoor

1 mei 2022 om 08:18

Heft de onterechte goal van AZ op, wat toch vrij duidelijk buitenspel was

1 mei 2022 om 09:42

Ow vrij duidelijk? Volgens mij was het was het dus geen buitenspel

Pff wat misten Sparta een hoop kansen zeg. Ook raar dat de VAR geen lijnen mocht trekken bij de 0-1

Van Crooij u can have my wife!!! Yesssss!!! Niks aan het handje Twente komt dr an

Verdiende uitslag, erbarmelijke wedstrijd gezien van AZ kant, voor de zoveelste wedstrijd op rij. Denk dat ik de komende weken maar even oversla. Van dit gezapige elftal raak je compleet depressief. Criminele nog aan toe zeg. Gooi die krokettenplukker ook van goal af aub. Gun Sparta het trouwens om erin te blijven. Had ze in dit geval wel 3 punten gegund.

30 april 2022 om 23:01

Die keeper van jullie kan er inderdaad niet veel van.. Wellicht dat ze voor een paar miljoen Ünnerstall op kunnen pikken van de zomer bij Twente?

30 april 2022 om 23:03

Die wil niet weg.

30 april 2022 om 23:06

Waarom zou Unnerstall dat doen? FC Twente is qua kwaliteit echt niet minder. Hij is heel gelukkig bij FC Twente. Aangegeven dat hij nog jaren in Enschede wil keepen, en daarnaast heeft hij een huis gebouwd vlak over de grens. Bijzondere suggestie..

30 april 2022 om 23:06

Ünnerstall gaat niet meer weg. Woont nu dichter bij huis en heeft geen zin om dat pokke eind te rijden.
Maar alles is te koop.
Misschien > 10 miljoen

30 april 2022 om 23:07

De beste keeper van de eredivisie zal niet haalbaar zijn. Dat je echter met zo’n ballenvanger op doel loopt neem ik Max Huiberts meer dan kwalijk. Wat heeft die een verschrikkelijk werk afgeleverd dit jaar zeg.

30 april 2022 om 23:38

Omdat AZ een (veel) stabielere club dan Twente is. AZ speelt ieder seizoen ‘gewoon’ Europees en wellicht dat vind Ünnerstall dat toch aantrekkelijk genoeg vindt. Neemt niet weg dat Twente een fantastische club is om voor te voetballen, maar bij AZ is er gewoon meer prestige.

1 mei 2022 om 08:07

Kleine, dat kan natuurlijk tijdelijk zijn. Twente is weer groeiende na een lastige periode. De club is er nog niet, maar zie ik op lange termijn samen met AZ de subtop vormen die het de traditionele top lastig maakt. AZ is momenteel wel een stuk verder natuurlijk en heeft een betere selectie.

1 mei 2022 om 08:41

Oenieboy, Twente is zeker weer groeiende en daarom ook een leuk/mooi project om onderdeel van te zijn. Echter, Twente moet het nog altijd doen met veel huur- en transfervrije spelers en dat zijn lang niet altijd stabiele selecties. Dat Twente nu een heel mooi en goed seizoen draait is fantastisch voor de club, maar dat schaart ze echt nog niet naast een club als AZ. Mocht het hele gedoe in het verleden niet gebeurd zijn, dan hadden ze zeker daar naast gestaan/kunnen staan overigens.

Geen idee of het buitenspel was van Pavlidis, maar wat wordt Sparta hier geholpen door de arbitrage zeg. Ben echt benieuwd naar de uitleg van de scheidsrechter omtrent deze vrije trap, want dit was er natuurlijk nooit een..

Bizarre vrije trap, maar ik als Twente supporter klaag niet.

AZ het nieuwe Vitesse. Punten strooien tegen degradatiekandidaten. Wel ontzettend spannend onderin.

Iedereen met een toto op AZ, ik voel je. Zelfuitsluiting van deze bullshit is het allerbeste wat je kan doen.

Goede wedstrijd blablabla.

30 april 2022 om 23:09

Beste tip hiervoor: gok niet op voetbalwedstrijden, zonde van je centen

30 april 2022 om 23:15

Haha ja klopt! Dat is nu ook zeker het geval.

30 april 2022 om 23:14

Als je op AZ wilt wedden mag dat ook bij mij, gratis geld.

Sparta-uit is nu echt jaar in, jaar uit een nachtmerrie. In het Coronajaar net voor het afbreken van de competitie een 3-0 nederlaag, vorig jaar de pijnlijke 4-0 weggegeven tot 4-4 en nu weer in de 94e minuut het weggooien. Ook op een zure manier, aangezien de vrije trap niet terecht was. Aan de andere kant, als je de laatste 40 minuten met z’n allen achteruit loopt en kans op kans tegenkrijgt tegen de nummer laatst, verdien je het dan? Dan ook nog in de laatste minuten je spits eraf halen, een extra verdediger erbij en nóg meer achteruit lopen. Dan roep je het echt over jezelf af.

30 april 2022 om 23:03

De derde hekkensluiter op rij die we punten in de schoot werpen. Het lijkt of we het onze persoonlijke missie hebben gemaakt de hele onderkant van de eredivisie erin te houden.

Om maar niet te spreken van onze coach die met 6 verdedigers gaat spelen tegen eem degradatiekandidaat. Ik ben er helemaal klaar mee, het is tijd voor verandering. De enige hoop is dat mislopen Europees het einde van Pascal zou betekenen.

30 april 2022 om 23:09

Einde van Pascal is het minste wat wij als supporters mogen verwachten. Wat een vreselijk matige coach is dat zeg. Past trouwens wel mooi bij deze selectie buiten wijndal, Karlsson, midtsjo en Pavlidis om.

1 mei 2022 om 07:12

Hij mag al veelste lang blijven. Ik had hem vorige zomer al ontslagen.

Oh wat een meevaller zeg. Ik vreesde al voor de vierde plek, maar AZ blijft gelukkig gewoon AZ.

Klaar nu, Janssen OUT

Spelers van AZ moeten zich echt diep schamen vandaag. Mijn goed zeg wat een trieste bedoeling was dit zeg incl scheidsrechter overigens. Maar terecht punt sparta vocht voor wat het waard was en had, zeker gezien de slotfase, gewoon ook 2-1 kunnen maken. 4meter voor goal zonder keeper hoe krijg je hem er over.

1 mei 2022 om 09:51

Ach, het is en blijft een soort van tussenjaar na het vertrek van de halve basis.
Na een uitermate slechte start van het seizoen volgde een prima inhaal race met zelfs nog even zicht op de 3e plaats.
Helaas (met volgende week Ajax thuis) is nu de 4e plek uit zicht na de terugval na de beker/Europa uitschakelingen.
Zekere punten kunnen w niet meer binnen halen en cruciale westrijden zoals Twente thuis worden niet meer met overtuiging gespeeld.
Hopelijk behouden we de 5e plaats na de play-offs, want met een straatlengte op Utrecht voor zijn we dat wel verplicht.

Heerlijk puntje voor Sparta en al die Haagse jongens daar. Als na 38 wedstrijden in ieder geval PEC en Fortuna maar onder ze staan.

1 mei 2022 om 00:01

Sparta speelt vier wedstrijden extra dit seizoen?

1 mei 2022 om 00:11

Excuus. Ik ben een zeer trouwe volger van de Keuken Kampioen divisie geworden en kijk eigenlijk nooit meer eredivisie, dan raken zulke waarheden met elk ander verstrengeld.

Poeh gelukkig nog een puntje gepakt, maar het voetbal van Sparta lijkt echt nergens op. Ik heb er weinig vertrouwen in dat ze het gaan redden.

Wie schrijft deze stukken over AZ steeds? Eén met een rood wit brilletje op met een blokje kaas ernaast?

Dankjewel scheidsrechter. Dit kan dus het verschil maken tussen wel of niet degraderen voor ons…

Ach ja, ik ben ook niet meer verbaasd, het past in het beeld van dit seizoen en dat is toch echt vooral Janssen en Huiberts aan te rekenen.
Je had de kans om op 1 punt van Twente te komen en de play-offs te ontlopen, maar dat lijkt nu een vrijwel onmogelijke opgave geworden.

1 mei 2022 om 08:12

Mwah, Twente heeft ook nog een lastig programma en lijkt zoals ik vandaag zag de druk wel te voelen. Scheelt dat jullie Utrecht treffen wanneer er niets meer voor hen te halen valt. Ik ben er als Twente supporter zeker niet gerust op.

1 mei 2022 om 08:27

Het spel van AZ is echt om te janken en nu Karlsson niet het verschil meer maakt, zie je wat het niveau is. De kans op Europees voetbal volgend seizoen acht ik minder dan 50% in ieder geval.

We zullen het zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
12.FC Groningen36-14
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. ThyAanvaller345
V. van CrooijAanvaller335
T. CoremansKeeper30
R. JanseKeeper00
I. KortKeeper00
F. MurreKeeper00
M. OkoyeKeeper300
Voor de complete selectie: Clubpagina Sparta Rotterdam.

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren