Ajax grijpt in en legt contact tussen Ten Hag en United aan banden

Vrijdag, 29 april 2022 om 14:42Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 14:45

Bij Ajax willen ze dat Erik ten Hag zich het restant van het seizoen volledig op Ajax focust. De Amsterdammers hebben de clubleiding van Manchester United laten weten dat ze 48 uur voor wedstrijden van Ajax geen contact mogen zoeken met Ten Hag, weet ESPN. Ten Hag wordt na dit seizoen de nieuwe manager van United, waar hij de taken overneemt van interim-manager Ralf Rangnick. Laatstgenoemde werd vrijdag aangesteld als nieuwe bondscoach van Oostenrijk.

Bij Ajax hebben ze er schoon genoeg van dat vanuit Engeland continu telefoontjes worden gepleegd met Ten Hag. Van de oefenmeester wordt verwacht dat hij zijn mening geeft over het te voeren beleid, maar daar zijn ze in Amsterdam niet over te spreken. De clubleiding van United heeft om die reden van Ajax te horen gekregen dat ze Ten Hag 48 uur voor een wedstrijd niet meer mogen lastigvallen, meldt ESPN op basis van bronnen. Ten Hag heeft bij United een contract getekend voor drie seizoenen, met de optie voor een vierde seizoen.

In Amsterdam vrezen ze voor een desastreus einde van het seizoen, daar Ajax eerder al de TOTO KNVB Beker aan PSV moest laten. ESPN beweert dat Ten Hag al betrokken is geweest bij verschillende belangrijke besluitvormingen met het oog op volgend seizoen. De Oldenzaler benadrukt dat hij zich niet wil laten afleiden en zich wil focussen op het binnenhalen van de landstitel. De voorsprong op PSV, met nog vier wedstrijden te gaan in de Eredivisie, bedraagt vier punten. Ajax neemt het zaterdag in eigen huis op tegen PEC Zwolle, terwijl PSV bezoek krijgt van Willem II.

Volgens Manchester Evening News is Ten Hag klaar voor een sleutelrol in de transferonderhandelingen van United. De Engelse grootmacht bereidt zich voor op een grote renovatie van de selectie komende zomer. Rangnick zou Ten Hag hebben geadviseerd zich nadrukkelijk te bemoeien met de onderhandelingen. Het onvermogen van United om zich te kwalificeren voor de Champions League zal naar verwachting van invloed zijn op de aantrekkingskracht tijdens de komende transferwindow, schrijft het dagblad. Verwacht wordt dat United zich gaat richten op spelers die geen interesse wekken van de top drie uit de Premier League.


Poll

Wat vind jij van dit besluit van Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

82 reacties (laatste reactie door bobo25)

Lijkt me logisch. Zowel vanuit Ajax als United trouwens. Ajax wil natuurlijk volle focus op nog het enige doel, halen van kampioenschap. United wil volle focus op volgend seizoen met zijn belangrijkste pion in het technisch hart als medebepaler. Lijkt me goede afspraak om in ieder geval 48 uur voor een wedstrijd de volle concentratie op Ajax te kunnen hebben.

29 april 2022 om 14:52

Als zij wat respect hadden bij Man U zou het al vanuit hun zelf moeten komen. Ajax en EtH is druk bezig om kampioen te worden en nog belangrijker een directe CL ticket te bemachtigen dan kun je tot een deal komen met EtH maar continue bezig met hem zijn getuigd van geen respect hebben naar Ajax toe. Goed dat Ajax dit doet. En tsja Man U is eenmaal een brokkenpiloot club geworden, dat kun je wel aan alles merken. Echt wat voor mensen werken daar zeg (die de touwtjes in handen hebben).

29 april 2022 om 15:04

@sociofan1,

Maar goed ook dat Ajax ingrijpt. Ik vind het heel kwalijk dat Ten Hag al maanden met zijn hoofd bij United zit en van zijn spelers eist dat zij zich wel op Ajax dienen te focussen.

Sindsdien lijkt hij het vertrouwen van de spelersgroep kwijt te zijn. Daarvoor gingen de spelers door het vuur voor hem. In de ED werd zowat elke wedstrijd met 5-0 gewonnen en in de CL wonnen ze alles, ook met grote cijfers. Er is iets gebeurt waardoor spelers niet meer gemotiveerd zijn. Het verschil is te groot.

Zelfde vind ik eigenlijk van Gravenberch en Mazraoui. Zitten allang bij Bayern.
Praten met geïnteresseerde clubs kan, maar dan na afloop competitie.

29 april 2022 om 15:08

Het zijn allemaal aannames die je doet. Kom eens met de feiten.

29 april 2022 om 15:09

Wat interesseert het United nou dat Ajax nog kampioen wil worden. Het enige wat ze willen is Ten Hag en kijken naar volgend jaar. Ja, het getuigd van weinig respect, maar is dat er nog wel in de voetballerij.

29 april 2022 om 15:10

Sociofan

Als Erik ook respect had, zou hij zelf ingegrepen hebben.

Of tegen Man U zeggen, sorry mijn focus ligt nu bij Ajax. Kampioen moeten wij worden met al deze investeringen. Ook van levensbelang voor de club met grote uitgaves aan salarissen.

Of tegen Ajax zeggen sorry, mijn (kale) hoofd zit er niet meer bij. Het is beter om Reiziger seizoen af te laten maken.

29 april 2022 om 15:45

@ryanbabel dat zijn geen aannames, want dat zien we toch al weken in het vertoonde spel? Er is nul focus en toewijding. Of althans, niet nul, maar ook niet die mate die nodig is om succesvol te zijn. Het gaat gewoon heel slecht met Ajax deze seizoenshelft, en dat heeft absoluut iets te maken met spelers en staf die met hun hoofd al half vertrokken zijn. Dat laatste is wel een aanname, maar enerzijds het slechte spel en anderzijds gebrekkige focus en aanbiedingen van andere clubs, zijn allemaal feiten.

1 mei 2022 om 10:16

Bij united weten ze niet meer hoe het is om mee te strijden om de titel. Ze kunnen zich helemaal niet meer inleven en daarom benaderen ze hem voortdurend. Heeft dus niks met respect te maken vrees ik….

29 april 2022 om 14:53

Ligt ook aan Ten Hag zelf.

29 april 2022 om 14:58

Wie stemt er in hemels nou kinderachtig bij zo een poll? is toch totaal redelijk helemaal gezien ze zelfs maar 48 uur voor de wedstrijd vragen en niet volledig. toch zo een 1/5 die dat stemt..?

29 april 2022 om 15:01

Ik denk Feyenoorders en PSV-ers

29 april 2022 om 15:06

@rayvg, Ten Hag roept al jaren ik praat niet over andere clubs want ik eis ook dat mijn spelers volledig met Ajax bezig zijn. Ajax geeft hem de ruimte om een droomtransfer te maken, dan is dat afgesloten, dan moet je daarna ook weer terug aan het werk. Als dit waar is, valt me dit echt vies tegen van Ten Hag.

29 april 2022 om 15:15

@messibazoer,
Het zou niet moeten kunnen dat dit waar is. Hoe kun je van spelers eisen dat ze met Ajax bezig zijn terwijl jezelf al wel met je toekomst bij een andere club bezig bent. Dan zet je jezelf toch behoorlijk voor schut.

29 april 2022 om 15:10

Ze kunnen hem dan beter op non-actief stellen want als je ze ziet spelen de laatste tijd maakt de opstelling of tactisch plan weinig uit.

Terecht natuurlijk en ook fijn voor Ten Hag dat hij dit niet zelf hoeft aan te geven bij United. Zolang de laatste officiële wedstrijd nog niet is gespeeld hoor je met je focus te zitten bij de club die je momenteel coacht.

29 april 2022 om 16:04

En wie controleert dit? Wanneer Ten Hag thuis zit kan hij toch doen en bellen waar hij zin in heeft.

Dit hadden ze sowieso al veel eerder aan banden moeten leggen. Meneer is zogenaamd volledig bezig met de laatste 4 finales van Ajax maar schijnt ondertussen net zo makkelijk al zoom metingen te hebben met de spelers van United, lekker signaal naar je spelersgroep zullen we maar zeggen. Ik kan niet wachten tot dit voor Ajax echt serieuze klote seizoen voorbij is en dan de hoogste tijd voor een grote schoonmaak binnen zowel de technische staf als de spelersgroep. Ik krijg een beetje genoeg van een trainer en meerdere spelers die meer bezig zijn met hun volgende club volgend seizoen dan eens een keer een fatsoenlijke pot te spelen in het shirt van de club die je betaald.

29 april 2022 om 14:57

Ben het echt volledig met je eens, heb precies hetzelfde gevoel

29 april 2022 om 15:10

Klote seizoen? Vind dit superoverdreven, wat worden we verwend als Ajacieden op basis van dit soort reacties.

29 april 2022 om 15:17

Sportief is het natuurlijk gewoon geslaagd indien we de titel pakken. Maar met het Overmars verhaal, Onana zaak, Bogarde verhaal, Mazraoui die gratis weg loopt en het ontzettende matige spel de laatste tijd gaat dit seizoen echt niet als ‘leuk’ de geschiedenis boeken in..

29 april 2022 om 15:22

Ik vind het oprecht een klote seizoen ja als je 2 van de 3 prijzen die je kan winnen in Nederland al aan PSV hebt moeten laten, je nog heel hard moet werken om de landstitel wel te winnen en het feit dat we vanaf de winterstop alleen nog maar waanzinnige kut wedstrijden van Ajax voorgeschoteld krijgen. En die groepsfase CL is typisch zo'n Nederlands dingetje om trots op te zijn, heel leuk hoor 18 uit 6 maar wie herinnert zich dat nu nog als je er daarna direct door Benfica uitgekegeld wordt? Dus ja, ik vindt dat oprecht een klote seizoen en kan niet wachten dat er komende zomer eens goed de bezem door gaat.

29 april 2022 om 15:49

Als voorafgaand aan het seizoen uitspreekt dat je voor de triple gaat, CL danwel EL en dan aan het einde alleen staat met de schaal dan heb je het als ajax matig gedaan.

29 april 2022 om 16:13

Sportief is het gewoon bagger, ook als je de titel pakt. Bekerfinale verloren, uitgeschakeld tegen een te pakken tegenstander in europa. Afgedroogd in de JC schaal. Met de titel heb je echt het minimale te pakken van alle mogelijke prijzen. Dat is echt verre van geslaagd.

29 april 2022 om 16:14

@ajaxcunian: Precies. Als we kampioen worden is het idd gewoon een prima seizoen. De groepsfase van de CL was werkelijk fantastisch, jammer dat we het niet konden doortrekken... maar dat kan gebeuren.

29 april 2022 om 17:24

Haha Ninjakai, ouwe Psver , jullie Psvers kijken toch altijd naar de resultaten ? Kampioen worden is het belangrijkste niet het minimale van wat je kunt winnen , verder weer een aantal plaatsen gestegen op de Uefa ranking, wat zich weer in de nodige miljoenen vertaald ! , weer 70 Miljoen bij elkaar gevoetbald dit Europese seizoen . dus dat is prima geslaagd.

Maar hoe is jullie seizoen ? afgedroogd door Ajax, Feyenoord en AZ in de competitie , 2 keer europees gedegradeerd .... behoorlijk gelukkig de beker gewonnen

29 april 2022 om 15:11

Haha echt serieuze klote seizoen nog wel. Ben je iets te verwend geraakt de laatste jaren of kijk je pas 5 jaar naar Ajax?

Voor de winterstop was het uitstekend, na de winterstop een stuk minder, maar als je kampioen wordt dan is het gewoon een goed seizoen geweest. Natuurlijk veel gedoe, maar geloof me wij Ajacieden hebben echt wel seizoenen meegemaakt die een stuk vervelender waren dan dit seizoen, zowel qua prestaties als qua gedoe binnen de club.

30 april 2022 om 11:08

Klote-seizoen nog wel. 18 punten in de CL-poule, een doelsaldo van +71 en een heel grote kans om het kampioenschap te pakken vergeten?

Heel goed van Ajax. Ik snap dat United alles wil weten van ten Hag, maar graag als de titel strijd is afgelopen. Voor nu moet de aandacht 300% bij Ajax liggen en niet in Manchester. Eigenlijk zouden ze dit soort nieuws pas na het lopend seizoen kenbaar moeten maken.

Misschien een raar optimistisch idee. Maar waarom sturen we Ten Hag niet net als Onana naar Kameroen? Onder Ten Hag is het de tweede seizoenshelft echt heel matig. Daarbij kan je je met dit soort gedrag afvragen of hij nog met zijn hoofd bij Ajax is. Dan heb ik liever dat we de laatste wedstrijden onder een intrem afwerken die wél 100% bij Ajax is. Kampioen worden we toch wel. Maar ik vind dit gedrag van weinig respect naar ons aller Ajax getuigen. We zijn toch geen hobbyproject voor de laatste paar weken?!

29 april 2022 om 14:52

Ajax heeft de tweede seizoenshelft alles gewonnen op een potje tegen GAE na. Ik zou hem voor die vier potjes vooral lekker laten zitten.

29 april 2022 om 14:56

Nou ja, CL onnodig verloren. Bekerfinale verloren. En de manier waarop we de wedstrijden winnen die we winnen hoeven we het ook niet over te hebben. Nee, het is sinds de winter hã©ã©l erg matig. In onze laatste 12 wedstrijden hebben we maar 2(!) wedstrijden gewonnen met meer dan een goal verschil.

En dan hebben we zo'n flapdrol van een trainer die in plaats van in ieder geval te zorgen dat we de laatste potjes ook gaan winnen bezig is met Utd... Van mij mag hij weg. Onana werd toch ook weggestuurd voor dergelijk gedrag? Waarom zou Ten Hag er dan wel weg mee moeten komen?

29 april 2022 om 14:59

En tegen Benfica 2x en tegen PSV. Net de wedstrijden waar je prijzen(geld) kunt winnen.

29 april 2022 om 15:01

Onana werd helemaal niet weggestuurd

29 april 2022 om 15:01

Het spel is inderdaad niet zo goed als dat we gewend waren. Maar twee ongelukkige potjes tegen Benfica en een bekerfinale tegen PSV die beide kanten op had kunnen vallen, dat is nou eenmaal een reëele kans wanneer je Europese subtop bent. We zijn niet weggespeeld, maar het zat ons in al die potjes niet mee, happens. Dat hij bezig is met United is niet best, nee. Volledig eens. Hij vindt het onacceptabel dat zijn spelers dat doen, dan moet hij het ook zelf niet doen. Maar vooralsnog haalt hij wel de potjes nipt binnen, Als hij dat nog minimaal drie keer doet zijn we kampioen.

29 april 2022 om 15:14

Onana is gewoon aan het trainen bij Ajax, die is helemaal niet weggestuurd. Was op een begrafenis van een naaste in Kameroen en is gewoon direct weer teruggekeerd. Was een verzinsel van de Telegraaf. De rest van je post kan ik haast niet serieus nemen, een van je succesvolste trainers aller tijden maar even buiten schoppen 4 potjes voor het eind (terwijl hij gewoon 11/12 competitieduels heeft gewonnen na de winterstop nota bene). Dat is niet alleen onbeschoft maar ook nog eens heel dom.

29 april 2022 om 15:27

Ik wordt er wel een beetje moe van dat ik drie keer per dag verteld wordt dat mijn reacties niet serieus te nemen zijn. Ik heb ook gevoelens ja.

29 april 2022 om 15:34

Lol niet verkeerd bedoeld hoor maar dit kun je echt niet verkopen, Ten Hag heeft veel te veel voor Ajax betekend om hem vlak voor de ontknoping van het kampioenschap weg te sturen terwijl de resultaten gewoon prima zijn. Ja, het spel is wat moeizaam de laatste 2 maanden maar dat gaat niet miraculeus opgelost zijn als je Ten Hag ineens ontslaat natuurlijk, in tegendeel zelf: ik denk dat zo'n schokgolf door je groep alleen maar verkeerd uit kan pakken. En mocht het inderdaad verkeerd uitpakken en Ajax wordt geen kampioen dan heb je als directie gelijk een van de grootste blunders uit de Nederlandse voetbalgeschiedenis op je naam. Nee, Ten Hag gaat de klus gewoon af maken en zijn derde schaal omhoog houden op het Museumplein!

29 april 2022 om 15:16

Onana is toch allang terug ? Ik weet niet welk verhaal er nu waar is, maar laatst werd er gezegd dat hij terug was en dat hij met Labyad aan het trainen was.

29 april 2022 om 15:25

Ah, die laatste heb ik niet mee kregen. Lijkt dat ik ten slachtoffer ben gevallen aan Telegraaf drama.

29 april 2022 om 16:44

Mag ik vragen wat aan dit idee je optimistisch vindt? Of bedoel je 'opportunistisch'?

Verwacht dat aantrekkingskracht ook zonder CL niet heel heel veel zal afnemen. United blijft een van de grootste en rijkste clubs van de wereld. Daar komen en willen genoeg spelers heen.

29 april 2022 om 15:13

Drmario

Ik denk het wel hoor. Voor veel zal Man U natuurlijk interessant zijn, maar voor de topspelers minder.

Als een Haaland kan kiezen tussen Man U en Man City dan zal hij denk ik voor City kiezen. Lekker CL spelen (en kans om te winnen) en kampioen worden.

Of naar Man U en dan paar perioden overbruggen. Daar is een grote renovatie nodig, intussen staan de concurrenten niet stil en komen ook eens uitdagers zoals Arsenal, Spurs en NCU aan.

29 april 2022 om 15:42

Voor Mbappe en Haaland is het inderdaad momenteel niet aantrekkelijk om die kant op te gaan. Maar voor elke spelers onder die kwaliteiten is het nog prima te doen.

29 april 2022 om 16:23

Drmario

Het hangt toch van je opties dan af. Ook de categorie eronder.
Als voor betreffende speler ook een Liverpool of Chelsea komen, dan bestaat de keuze dat de speler daar voor kiest. Iedere speler wil liefst kampioen worden en CL spelen.

Man U gaat toch niet heel snel binnen 1 seizoen terug naar de top. Helemaal niet met de concurrentie daar. Nu zal het al lastig worden te concurreren met Arsenal, Spurs, Leicester en Ncu.

Ik begreep dat Man U ook niet heel veel budget heeft voor aankomende periode. Dacht gelezen te hebben rond de 200 miljoen exclusief verkopen.
Daarnaast loopt een Pogba, Lingred, Mata, Matic en Cavani gratis de deur uit. Normaal had de club voor dit soort spelers (excl Pogba) ook gewoon minimaal tussen de 40 en 60 miljoen gezamelijk moeten opbrengen. Pogba alleen ook tussen de 60 en 80 miljoen.

Andere spelers die normaal geld kunnen opbrengen, hebben contract tot juni 2023. Die zullen ook niet snel gaan, omdat zij belachelijk veel geld ontvangen zoals de Gea, Phil Jones, Shaw, Dalot, Fred, Rashford en Cr.

Welke speler kan MAn U nu geld opleveren uit dit lijstje. Misschien is alleen Rashford te porren voor verkoop (of verlenging). Fred en Dalot zullen ook wle bij tekenen.

Verder veel matige spelers die en langdurig vastzitten en te veel verdienen. Die willen niet weg en benieuwd welke club bereid is om hier geld voor te betalen:

Maguire (2025), Lindelof (2024), Bailly (2024), Telles (2024), Bissaka (2024), Mctominay (2025). Hier zit de club echt aan vast.

En dan nog probleem met hun supertalent Greenwood. Die kan niet meer terugkomen. OOk grote verliespost.

Om weer mee te doen, heeft de club echt wel minimaal 5 aankopen nodig.
En meer wanneer zij kunnen doorselecteren op die matige spelers.Niet meer dan terecht. Hij werkt nu nog voor Ajax en moet zich dus 100 procent op Ajax richten. Na de laatste wedstrijd gaat hij maar lekker met Manchester United aan de gang.

Ik snap het wel. Eerst de competitie maar winnen voordat hij naar Engeland gaat.

Wat ie in zn vrije tijd doet moet ie zelf weten toch. Het wordt steeds erger in Nederland!!!!!!!

29 april 2022 om 15:22

Haha hoop dat dit een grapje is?

Komend weekend punt verlies dan er gelijk uit gooien
Focus lijkt al een poosje weg net als bij een aantal spelers

29 april 2022 om 15:00

Ho ho, is dat niet wat overtrokken? Kunnen ze niet wachten tot PSV er echt boven staat, of laat ik nu iets te veel clubvoorkeur merken?

29 april 2022 om 15:34

Dat kunnen we best afspreken hoor. Maar dan komt bij jullie Drommel ook weer onder dat te staan hoor.

29 april 2022 om 15:42

Mag hij dan met Onana op vakantie? :D

Ik betwijfel of Ajax echt heeft ingegrepen. Het lijkt mij niet dat EtH op zaterdagavond nog even uitgebreid transferlijstjes loopt door te bellen. Als dat wel zo is zou dat me wel erg tegenvallen van een coach die zoveel mogelijk dingen wil uitsluiten.

Ik hoop dat dit een beetje aandikken vanuit de tabloids is. 4 duels, 4 punten en het doelsaldo moet wel te doen zijn. Maar met AZ en Vitesse in het vooruitzicht is volledige focus nodig.

Ok prima maar hoe ga je dit praktisch uitvoeren? Primair lijkt me dit ook de verantwoordelijkheid van ten Hag zelf. Daarnaast is het ook een kwestie van goed fatsoen van ten Hag. Hij is in dienst van Ajax, wordt door Ajax ook nog eens vorstelijk betaald voor zijn werkzaamheden dus mag m.i. van hem verwacht worden dat daar ook zijn focus op ligt.

29 april 2022 om 15:14

Op de club geen Teams meeting met Man U.
OP de club geen lange telefoongesprekken voeren.

Simpel.

29 april 2022 om 15:43

Maar Ajax wil 48 uur voor een wedstrijd. Zelfs Ten Hag is niet de volle 48 uur voor een wedstrijd op de club.

Prima gehandeld van Ajax. Ik snap dat er voor onze spelers, trainers en andere stafleden veel intresse is, alleen vind ik de handelswijze waarop deze intresse wordt getoond niet altijd even netjes. |zulke dingen moet je naar mijn mening afronden in perioden waarin niet gevoetbalt wordt. Zo trekken aan spelers/trainers is gewoon vervelend van de aanbiedende club (in dit geval Ajax). Dit dreigt ervoor te zorgen dat ETH de focus op Ajax verliest. Jammer dat het op deze manier moet, maar Ajax moet dit keer in het belang van haarzelf werken en voor de verandering niet aan andere clubs/spelers en in dit geval trainer denken.

Volle focus op Ajax nu !!!

Rare beslissing, lijkt me dat Erik Ten Hag professioneel genoeg is om zich in deze fase gewoon met zijn huidige ploeg en spelers bezig te houden. Dat hij in zijn eigen tijd Zoom meetings met United spelers houdt is niks mis mee toch.

29 april 2022 om 15:17

In zijn eigen tijd is dat inderdaad prima. Ajax bestempelt nu echter de 48 uur in aanloop naar de 4 (of 3 als hij de eerste 3 wint) finales die Ajax nog speelt als "niet zijn eigen tijd". Dat is helemaal geen gekke gedachte van Ajax natuurlijk, er staat een kampioensschaal en een CL ticket op het spel - de club eist gewoon volledige betrokkenheid van de trainer, staf en spelersgroep tijdens deze laatste twee weken, geheel terecht natuurlijk. Als hij op maandagavond een keer wil facetimen met John Murtough of Cristiano Ronaldo gaat ie zijn gang maar, maar niet ten koste van de wedstrijdvoorbereiding. Zo staat Ajax er in en dat vind ik compleet begrijpelijk.

29 april 2022 om 15:22

Geen gekke gedachten van Ajax dat ze nu 48 uur voor de wedstijd in het teken daarvan stellen. Los van deze 48 uur voor de wedstijd zijn 3 van de 4 wedstijden die Ajax gewoon moeten winnen in welke vorm ze dan ook steken gezien het materiaal en budget t.o.z. de tegenstanders en zou Ten Hag in die uren heus wel iets met United kunnen doen of bespreken.

29 april 2022 om 15:28

Ja goed, De Graafschap uit moet Ajax ook winnen ongeacht de vorm en ik hoef je niet te vertellen wat er in 2016 gebeurde denk ik toch. Er is geen plaats om te verzwakken; er moet gewoon 3 keer gewonnen worden en het aanvalsspel gaat niet van een leien dakje de laatste weken dus niemand onderschatten. Ten Hag eist 100 procent inzet van zijn groep, de directie eist op haar beurt 100 procent van Ten Hag. Nog twee weekjes en hij kan zich volledig op de voorbereiding met United gaan richten, dat lijkt me wel te overzien toch!

29 april 2022 om 15:49

Makkelijk om de wedstijd tegen De Graafschap uit 2016 erbij te halen waar dit inderdaad heel anders afliep dan het hoorde. Alleen zit Ajax sinds een paar jaar op een totaal ander niveau van 2016, betere trainer met een betere spelopvatting, betere spelers, meer geld beschikbaar. Waar ze toen spelers als Fischer, Milik, Gudelj etc hadden hebben ze nu jongens als Tadic, Berghuis, Haller etc.

Nou win het potje van PEC maar snel, dan zijn er nog maar 9 punten te halen en wordt het wel erg lastig om geen kampioen meer te worden. Het wordt razendspannend maar gelukkig wordt het steeds beter.
Jammer dat Cambuur PSV vorige week geen puntverlies toekende.

29 april 2022 om 15:25

PSV die nog de titel zou pakken en Feyenoord die de Conference League wint, dat idee alleen al. Dan kom ik echt tot na de zomer niet meer online.

Ik ben het eens met de gedachte van Ajax, maar klopt dit artikel wel? Wat heeft Man U met Ajax te maken. Natuurlijk, je kan het hen vriendelijk vragen, maar ik kan mij moeilijk voorstellen dat Ajax het Man U kan opleggen dat ze geen contact mogen zoeken. Al weet ik de wetten/regels omtrent voetbal niet precies, aangezien er wel meerdere uitzonderingen zijn zoals werktijd voor jongeren, contract onderhandelingen en wat soms lijkt op pure mensenhandel.

Zou het niet logischer zijn als Ajax Ten Hag oplegt dat hij niet mag reageren op vragen vanuit Man U?
Dat staat nog los van de vraag of je niet gewoon mag verwachten dat TH professioneel genoeg is?

Seizoen is gelukkig bijna afgelopen. Lekker pas na het seizoen je bezig houden met je nieuwe job.
Van de spelers word het ook niet geaccepteerd (door ten Hag) als ze met randzaken bezig zijn i.p.v. met de club.

Dit seizoen tot een mooi einde brengen en dan de mooie uitdaging aangaan in Manchester. Ik hoop echt dat Ten Hag het daar op de rit kan krijgen. Ook mooi voor de uitstraling van het Nederlands trainersgilde.

Logisch. Ten Hag’s contract is nog helemaal niet begonnen. Als ik over een maand met een nieuwe baan begin en ze bellen me nu, tijdens m’n huidige baan, ook al telkens plat, zijn ze daar bij m’n huidige baan ook totaal niet blij mee.

Gewoon logisch en redelijk. Mag ook best verwachten dat Ten Hag daar effe mee stopt. Leuk hoor dat het United is en je riant word betaald, maar je staat nog onder contract en kan je periode een mooi afsluit geven of een enorm zure nasmaak geven..

"meldt ESPN op basis van bronnen" ... Ze zullen er ongetwijfeld over gesproken hebben over hoe om te gaan met de situatie komende periode. Maar een maatregel eenzijdig opleggen omdat het uit de klauwen zou lopen geloof ik niet.

Haha die Ten Hag toch weer met zijn gelieg en gedraai... wekelijks geirriteerd bij hoog en laag beweren dat Ajax zijn enige focus heeft, vakkundig elke vraag vermijdend over Manchester United en dan lezen we nu dat Ajax het strontzat is dat zijn nieuwe club hem al volop betrekt in de seizoensvoorbereiding op volgend jaar.

Dit probleem komt omdat het ongeveer hele jaar over transfers gaat. Ongeveer de helft van al het voetbalnieuws lijkt er wel over te gaan. “Vroeger” had je gewoon transfersperiodes, werd het seizoen afgemaakt, speelde je om het jaar nog een EK of WK om jezelf in de kijker te spelen en daarna koos men een club. Om knettergek van te worden dat Onana, mazraoui, gravenberch al het halve seizoen met ikee ikke ikke bezig zijn. En nu onze coach dus ook nog..

Ergens ligt dit toch ook bij Ajax.. je kan trainers/spelers gewoon verplichten pas na het seizoen te onderhandelen mbt transfers. Gewoon de gesprekken niet aangaan met gegadigden. Na het seizoen kunnen er gesprekken plaats vinden, punt! Er staat gewoon teveel op het spel

29 april 2022 om 16:47

En jij denkt dat er dan niet achter je rug om gesproken wordt? Kom op zeg. Dat kan je nooit tegen houden.

Ze moeten ten Hag gewoon op non-actief zetten. Hij is er niet met zijn hoofd bij en dat gaat Ajax misschien de titel kosten dar risico mag je gewoon niet lopen.

29 april 2022 om 17:32

Zolang Ajax wint zal dat niet gebeuren....en waarom op non-actief ? Hij moet gewoon zelf het fatsoen hebben om pas NA het seizoen actief met ManU bezig te zijn ?

Het is vanaf Februari al een al gezeik qua transfers, nou is dit elk jaar wel in een bepaalde mate aan de hand maar dit jaar is echt belachelijk, de helft van de selectie is al bezig met hun volgende club en ook de trainer heeft de focus er totaal niet meer bij. Niet voor niets dat het spel werkelijk waar helemaal nergens op lijkt.

Ik snap hem wel. Even pronken met Ronaldo op speed dial.

Gewoon op non actief zetten. Ten Hag zit met zijn hoofd al in Manchester. Op zich niet vreemd, want Ajax is voor hem passé. Moet nog even zijn contract uitdienen, maar dat gaat niet meer op 100%. Dus daarme doe je zowel Ten Hag als Ajax een plezier.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
Lisandro MartínezVerdediger241
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

53 fans
Coach, 52 jaar
SeizoenClub
2018-2022 Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Manchester United en Barcelona zijn het eens; Romano meldt financiële details

Barcelona en Manchester United zijn het eens geworden over het bedrag dat gemoeid is bij de transfer van Frenkie De Jong. Volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano moet Manchester United 65 miljoen euro...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 29 juni
Ajax volgt de verrichtingen van Oscar Gloukh. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren