Feyenoord uitgesloten: ‘Als ik terugkom naar Nederland, kan dat alleen bij PSV’

Donderdag, 28 april 2022 om 09:30Jordi Tomasowa • Laatste update: 12:12

Karim Rekik kijkt met de nodige interesse naar de clash tussen Feyenoord en Olympique Marseille. De 27-jarige verdediger van Sevilla was in het verleden actief voor beide ploegen en waarschuwt de ploeg van trainer Arne Slot voor de return in Marseille. “Volgende week in Marseille wordt het echt overleven”, aldus Rekik.

Rekik stond tussen 2015 en 2017 onder contract bij Olympique Marseille en is dus bekend met het spelen in het Stade Vélodrome. “Marseille is een gekkenhuis. Om het voor de tegenstander een hel te noemen is net wat overdreven, maar de supporters hitsen de boel op zoals we dat in Nederland niet kennen”, zegt de verdediger in gesprek met het Eindhovens Dagblad. “Je moet daar even doorheen in de eerste fase van de wedstrijd. Van tevoren stel je je erop in, maar toch word je verrast.”

Rekik speelde in het verleden twee jaar in de jeugdopleiding van Feyenoord, voordat hij de overstap naar Manchester City maakte. Bij Sevilla is de verdediger, die tegenwoordig vaak als linksback wordt opgesteld, verzekerd van een basisplaats en een terugkeer naar Nederland behoort dan ook niet tot de opties. Mocht dit in de toekomst wel gebeuren, dan is een terugkeer naar Feyenoord in ieder geval uitgesloten. “Als ik ooit terugkom naar Nederland, dan zal dat alleen bij PSV kunnen zijn. Niet omdat ik Feyenoord niet waardeer, maar ik ben in Eindhoven echt doorgebroken en heb van Phillip Cocu en Marcel Brands de kans gekregen om de top te halen.”

“De ontlading daar na de titel in een fantastisch jaar ga ik nooit meer vergeten”, aldus Rekik. “PSV paste bij mij als persoon ook gewoon heel goed. De rust, het relativeren en toch alles doen om de top willen bereiken, dat sprak me enorm aan.” Nu de verdediger wekelijks aan spelen toekomt in LaLiga, heeft de viervoudig international van Oranje een terugkeer bij het Nederlands elftal nog niet uit zijn hoofd gezet. “Als ik fit ben, speel ik bij een van de topploegen in Spanje. Ik ben gewoon volledig bezig met goed presteren bij Sevilla en sta uiteraard open voor een rol voor Oranje, mocht dat in de toekomst weer een keer aan de orde komen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door nicomos)

Deze man! Was toch wel DE man op het stadhuis in eindhoven met zijn track: Karim Rekiki, Karim Rekik.
Doet het toch aardig dat hij speelt bij Sevilla. Doet hij het daar goed?

28 april 2022 om 09:51

‘Wij zijn niet bang want Bruma is erbij’ was toch een te duchten concurrent!

28 april 2022 om 10:02

Of Isimat, come on peesjeeveee.

28 april 2022 om 10:32

Beetje warm hier hè!

28 april 2022 om 10:36

Isimat was sowieso de ster van die huldiging. Bruma en Rekik waren tenenkrommend. Wie gaat er nou over zichzelf zingen. Zong het publiek trouwens ook echt wel eens Karim Rekiki? Heb dat nooit gehoord

28 april 2022 om 11:07

@lierse

Snik heet.

28 april 2022 om 13:30

Nee, dat was des te genanter... Hij verzon het zelf, hij zong het zelf en hij stond ook helemaal zelf voor lul haha. Was inderdaad tenenkrommend.

28 april 2022 om 10:28

Was wel een lekkere track idd wow!
Psv heeft nu ook een lekkere track met cody gakpo eind-to-ve-naar!

Gelijk linksback van nl maken deze gozer, of wijndal als die naar ajax gaat deze zomer.

28 april 2022 om 10:31

@salerno,

Ik ken dat nummer van Gakpo niet? Zingt hij het ook zelf?
Wel een grappige woordspeling, hij komt ook uit Eindoven namelijk he. Tovernaar met de bal.

28 april 2022 om 11:46

Rekik is gewoon een prima verdediger en zou in de ED direct een van de beteren zijn, toch zie ik hem liever centraal. Heeft ook de pech dat er in zijn lichting bizar veel alternatieven zijn achterin bij NL, terwijl je als keeper of rechtsbuiten een vrije kans hebt in de selectie.

28 april 2022 om 16:48

Is denk ik gewoon toeval in die track. Ze vinden hem een tovenaar.
Jij zingt het vaak wel, maar dat staat niet op beeld. Hopelijk als ze de titel pakken.

28 april 2022 om 21:16

Mwoah, het come on peesjuvee zal ook niet snel vergeten worden. En onze nieuwe Bruma die het 'Wij zijn niet bang' heeft teruggebracht. Maar ik zal die viering inderdaad niet snel vergeten. Stuk voor stuk spelers die de persoonlijkheid voor culthelden hadden

Waarom roepen we Rekik niet op bij Oranje? Als linksback basisspeler bij Sevilla (een top 4 club in een van de sterkste competities ter wereld) De alternatieven zijn Blind, Wijndal en Malacia. Het hoeft niet gelijk als basisspeler, maar als back-up zou hij toch wel minimaal waardevol moeten kunnen zijn

28 april 2022 om 10:02

Laten we iedereen die interview geeft en op Voetbalzone komt gelijk een selectieplek geven in oranje.

Rekik, een redelijk voetballer. Haalt maximaal uit zijn voetbalcarrière. Had hoge verwachtingen, helaas niet helemaal waargemaakt.

28 april 2022 om 10:11

Als je basisspeler bent bij Sevilla (dat was Rekik tot zijn blessure), behoor je gewoon tot de beste linksbenige verdedigers van Nederland hoor

28 april 2022 om 10:21

Het is nou niet zo dat hij echt heel veel wedstrijden in de basis gespeeld heeft. Dat hij niet veel onder doet voor veel verdedigers geloof ik best, maar als linksback zie ik niet echt toekomst in hem, zeker niet in een systeem met 5 verdedigers. Maar als hij een langere periode het laat zien komt hij natuurlijk zeker weer in aanmerking.

28 april 2022 om 10:27

Precies dit en bovendien is hij in de eerste plaats nog steeds een CV (ook bij Sevilla) en op die positie heeft hij in Oranje nog wel wat betere opties voor zich.

28 april 2022 om 10:33

Die 4 wedstrijden bedoel je? Zijn avontuur daar is niet bepaald een succes hoor...

28 april 2022 om 12:34

Dus je concludeert puur en alleen dat hij geschikt is voor het NL s elftal omdat hij basisspeler is bij Sevilla??

Misschien ook handig om hem te zien spelen, lijkt me dat dat ook een rol speelt. Wat zijn huidige kwaliteiten echt zijn, is hij in vorm, hoe speelt Sevilla en welke rol heeft hij daarnin enzo. .. en niet puur en alleen naar de club kijken waar een speler speelt.

28 april 2022 om 16:35

ook bij Feyenoord dus wegwezen

28 april 2022 om 12:54

Nog geheel buiten Rekik om, wat is er mis met de namen die je noemt?

28 april 2022 om 13:29

Wut? Hij is helemaal geen basisspeler bij Sevilla. Hij is gewoon de ideale vijfde verdediger wanneer een van hun basisspelers zijn uitgevallen (acuna, Kounde, en Diego Carlos, op rechts wordt er veel gewisseld tussen Montiel en Navas).

Van mij mag Rekik deze zomer wel terug komen, kan hij met Teze een mooi Duo vormen. dan nog Wijndal halen voor de LB en we hebben een mooie verdediging. wel nog 1 nieuwe keeper ook.

28 april 2022 om 09:58

Jullie hebben Obispo nog. Die in potentie beter is dan De Ligt (volgens Aad de Mos). Zou hij geen mooi centraal duo vormen samen met Teze?

28 april 2022 om 10:01

Obispo vind ik geen basis speler leuke speler om in de laatste 15 mins in te brengen als extra man in de verdediging. als je een kleine voorsprong moet verdedigen.

28 april 2022 om 10:12

Laten we vooral niet te veel van de zogenaamde "analisten" geloven, en al zeker niet van Aad. Letterlijk iedereen in Nederland die 2 goede wedstrijden op een rij speelt wordt "de nieuwe voeg naam topspeler" genoemd. Nou weet ik van Obispo niet zo heel veel, maar kijk bijvoorbeeld ook naar Madueke. Iedereen zit dat die jongen talent heeft, maar hij werd letterlijk na 1 wedstrijd in de Johan Cruijff schaal al naar ongeveer elke topclub geschreven. Tuurlijk, blessures helpen niet mee, maar in de potten die Madueke verder heeft gespeeld heeft hij nou niet echt bizar veel laten zien.

Talenten in Nederland moeten gewoon eens 3-4 jaar presteren, maar dat is vast een utopie...

28 april 2022 om 10:48

Obispo krijgt te weinig kansen. Speelt altijd sterk maar moet dan weer banken voor Boscagli. Vind hem persoonlijk de beste verdediger die we hebben, maar hij moet wel genoeg kansen krijgen.

28 april 2022 om 13:07

@AfcaEric grotendeels eens met je verhaal, alleen speelde Madueke vorig jaar in zijn invalbeurten vaak al goed met een prima moyenne. In de voorrondes CL deed hij het echt uitstekend met daarbovenop die wedstrijd in de JC inderdaad. Maar ik snap des strekking van je verhaal.

28 april 2022 om 10:05

Is Wijndal niet te duur voor jullie? Achja dromen mag

28 april 2022 om 10:09

@Lampen nee echt ik vond hem samen met Bruma echt slecht, zat totaal geen voetbal vermogen in, tot die 2 ooit een transfer naar het buitenland hebben kunnen maken zeg

28 april 2022 om 10:22

Rekik is nu een goeie verdediger bij Sevilla Mitch, denk zelfs dat die bij Ajax basis zou staan. Brands en John moeten snel zijn en hem halen.

28 april 2022 om 10:28

Het eerste seizoen was matig van die 2, daarna deden ze het gewoon goed. Bruma speelde zelfs nog beter met Moreno naast hem. Voetballend niet de meest goede spelers maar wat betreft fysiek en snelheid wel gewoon h sterke centrale verdedigers. Rekik was toen ook 20-21 jaar, als hij bij PSV was gebleven had er misschien meer ingezeten.

28 april 2022 om 10:46

Bruma en Rekik zijn samen met Moreno de beste verdedigers die PSV de laatste 10 jaar heeft gehad. Voetballend niet top, maar verdedigend wel.

28 april 2022 om 10:50

Voeg Teze er maar bij, vind ik persoonlijk ook een topper. en die word alleen nog maar beter.

28 april 2022 om 11:00

Teze zit nog niet op dat niveau wat mij betreft, maar kan daar zeker naar toe groeien.

28 april 2022 om 11:57

Ik vind Teze beter dan Bruma. Bruma maakte wel eens schoonheidsfoutjes, maar hij was wel erg hard in de duels en viel daardoor af en toe goed op. Maar qua timing en positie kiezen was het matig. Teze is veel betrouwbaarder en heeft een goede inspeelpass.

28 april 2022 om 13:34

@mitchajax020 - Wat een onzin. Rekik zijn tweede seizoen bij PSV, tevens het seizoen dat ze kampioen zijn geworden, speelde hij verschrikkelijk sterk. En toen was hij nog maar 19. Had kracht, kopsterk, kon aardig hoog springen, en was verdedigend gewoon enorm stabiel in zijn laatste seizoen bij PSV. Eerste seizoen was niks nee, maar dat was heel psv niet. Jammer dat hij de verkeerde stappen heeft gemaakt, want bij de andere clubs (hertha, Sevilla, en Marseille) is/was hij gewoon geen steunpilaar.

28 april 2022 om 12:40

Ik zie Wijndal eerder naar Ajax gaan, zowel speler als club schijnen interesse te hebben.

Maar ik hoor nergens J. Willems? Is die niet populair onder de PSV supporters? Zn club is gedegradeerd en hij lijkt open te staan. Als links back toch de nodige ervaring.

Verder, tja liever niet wat mij betreft haha, maar Malacia is ook een optie. Wel prijzig denk ik (9 tot 12milj. hoor je rondgaan).

Vind het altijd bizarre uitspraken, je weet nooit wat de toekomst je brengt. Hij nuanceert het gelukkig enigszins, maar toch. Wanneer je bij Sevilla op een zijspoor beland en er weinig interesse is zal hij maar wat blij zijn als Feyenoord hem een kans wil geven.

Wat een mooie carrière heeft hij eigenlijk opgebouwd uiteindelijk. Ik was hem alweer een beetje uit het oog verloren, maar na PSV heeft hij toch bij mooie clubs in Europa gezeten (OM, Hertha, nu Sevilla). Speelt over het algemeen best veel zo te zien. En is nog altijd pas 27 jaar.

Bijzonder dat spelers clubs al uitsluiten. Rekik alitjd eigenaardig gevonden. Bij hem altijd het idee dat hij denkt dat hij een topverdediger is (die uitstraling heeft hij ook), maar in de praktijk toch net te slordig is en veel tekort komt voor de top.

Rekik was goed bij PSV. Die mag van mij best terugkomen. Zou direct de beste verdediger zijn.

Ik kan niet inschatten wat zijn niveau is, ik herinner me eigenlijk alleen dat tenenkrommende stukje waar hij over zichzelf ging zingen

Kijk nou uit, je weet nooit wat de toekomst brengt...

28 april 2022 om 13:19

Nou precies, beetje beperkt als je nu al dingen gaat uitsluiten. Mocht het ooit zo ver komen en hij gaat toch naar Feyenoord, dan sta je met zon uitspraak op voorhand ook alweer achter bij de supporters. Die vergeten niet zo snel. Daarnaast heeft hij 9 jaar bij Feyenoord gezeten en 'maar' 2 bij PSV. Wel bijzonder dat hij zich op basis daarvan zo hard uitspreekt.

Tja, als je na 2 jaar in de jeugd naar Manchester vertrekt weet je ook niet of je in Feyenoord 1 door had kunnen breken. Achteraf een koe in de kont kijken dit. Maar ga lekker je carrière afsluiten in Eindhoven, als ze je willen hebben dan.

28 april 2022 om 17:38

De plaatselijke FC vast wel. Voor de rest moet je t niet willen

Dweil van een gozer. Denk ook dat hij alleen welkom is in Eindhoven. Welke club wil nou zo'n bokkepoot in zijn team die zichzelf bezingt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ63
7.NEC32
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. IdrissiAanvaller20
A. JahanbakhshAanvaller20
J. BijlowKeeper20
DaniloAanvaller22
O. MarcianoKeeper00
L. GeertruidaVerdediger21
Q. HartmanVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

100 fans
Verdediger, 27 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Sevilla 2 1 0 0
2021/2022 Sevilla 18 0 2 0
2020/2021 Sevilla 11 0 2 0
2020/2021 Hertha BSC 0 0 0 0
2019/2020 Hertha BSC 14 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Karim Rekik redt Sevilla en scoort eerste goal in LaLiga

Karim Rekik heeft vrijdagavond een belangrijke rol gespeeld tijdens de 1-1 remise van Sevilla tegen Real Valladolid. Even leek het erop dat Valladolid er dankzij een treffer van Anuar met de...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 19 augustus
Manchester United ziet in Yannick Carrasco een goed alternatief voor Antony en Cody Gakpo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren