Dumfries dwarsboomt cameraman en wil pijnlijke beelden voorkomen

Woensdag, 27 april 2022 om 23:36Dominic Mostert • Laatste update: 23:52

Denzel Dumfries heeft woensdagavond na de wedstrijd tussen Bologna en Internazionale (2-1) een poging gedaan om zijn ploeggenoot Ionut Radu te beschermen. Door een blunder van Radu verloor Inter: de beoordeelde een inworp helemaal verkeerd, waardoor Nicola Sansone met een laatste zetje tegen de bal de thuissupporters in extase bracht.

Na afloop van de wedstrijd wilde een cameraman de emotionele keeper filmen, maar Dumfries maakte een wegwerpgebaar en wierp zich kortstondig voor de lens. Hij gebaarde dat Radu niet in beeld gebracht moest worden, zo leek het. Uiteindelijk gebeurde dat overigens wel, want de interventie van Dumfries was van korte duur. Ook ploeggenoten Alex Cordaz, Joaquín Correa en Federico Dimarco ontfermden zich over Radu.

Commentator Emile Schelvis van Ziggo Sport genoot van de actie van de rechtsback. "Weg met die camera", beschreef hij de gedachtegang van Dumfries. "Kijk eens! Dumfries gaat voor de camera staan! Heel goed, Denzel. Je beste actie van de wedstrijd. Houd die jongen uit beeld, het is al erg genoeg. Moeten we dat allemaal zo meebeleven? Nee, bescherm ‘m." Door de nederlaag kon Inter de koppositie in de Serie A niet overnemen van AC Milan.Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door kakadu)

Prima actie van Dumfries, zegt wel veel hoe hij als persoon is.

28 april 2022 om 08:22

Is dat zo? Betekent dit dat hijvindt dat hij de tegels moet bepalen of dat hij aan zijn medemens denkt?

28 april 2022 om 09:06

Zo, dit is wel next level negatief benaderen hoor 😂

28 april 2022 om 09:09

Pfff azijn in de aanbieding? Zoals de aktie iets over Dumfries zegt,zegt zo'n reactie ook wel iets over iemand. Al hoewel je misschien niet in de beste fase van je leven kan zitten. Dan welgemeend sterkte gewenst.

28 april 2022 om 10:43

Ik heb medelijden met je partner, zo’n egoïstisch mindset toon je hier op VZ bah bah.

28 april 2022 om 14:08

En wie zegt dat Dumfries vindt dat hij de regels moet bepalen? Snap je suggestie niet zo goed, maar er zijn geen regels over waar je als speler op het veld mag staan op zo'n moment dus pal voor de cameraman lijkt me geoordloofd en niet een door Dumfries zelf bepaalde regel.

Mooi van Denzel, geeft toch wel aan dat hij een echte aanvoerder is bij Inter, niet de aanvoerder maar een van de in de selectie bij Inter.

Respect Denzel. Getuigt van volwassenheid, opkomen voor je teamgenoten. Italianen zijn een trotse volk, die zullen dit echt graag zien en zullen dit waarderen.

Dit is zuur, extreem pijnlijk voor Inter. Maar dit laat zien dat het echt wel een hechte team is.

Ergens hoop ik dat AC Milan ook een misstap zet, puur voor die doelman.

Maar als er 1 club is die ik in Italië alles gun is het AC Milan en Zlatan Ibrahimovic wel.

Doet me denken aan Gerrard toen Suarez keihard in huilen uitbarstte na het gelijkspel met Crystal Palace. Die troostte Suarez en probeerde de cameraman/cameravrouw ook af te schermen. Toch wel een prima gozert, die Denzel. Neemt niet weg dat Radu echt een enorm flater maakte tegen een tegenstander waar Inter toch echt geen moeite zal moeten hebben.

28 april 2022 om 01:13

Suarez zou Gerrard moeten troosten toen: ‘we don’t let this slip’ 😬😬. De rest is bekend. Suarez zou een nog grotere legende zijn dan dat hij nu al is, als hij dat half gare Liverpool kampioen had gemaakt. Wat een seizoen had hij toen.

Pazza inter amala 🖤💙

Wat een ontknoping toch he, kan mij niet voorstellen dat Milan alles gaat winne.n, alleen dat onderlinge resultaat he pff.

Dumfries is cult. Topgozer in alle opzichten.

De beste actie van de wedstrijd volgens Emilio. Dat zegt iets over Dumfries of over hoe de commentator zijn prestatie op het veld beoordeeld. Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar Emilio geeft hier niet hoog op voor Dumfries. Ik hoop dat zijn acties in de wedstrijd beter waren.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

Internazionale

1029 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AC Milan8638
3.Napoli7943
4.Juventus7020
5.Lazio6419
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
M. FarrisUnknown
A. CordazKeeper
A. OnanaKeeper
I. RaduKeeper
W. RovidaKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina Internazionale.

8 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren