‘Ik heb Wilfred Genee ongeveer de deur uitgescholden’

Vrijdag, 29 april 2022 om 16:15Justus Dingemanse • Laatste update: 14:02

In het tweede seizoen van Kopstukken ontvangt presentator Justus Dingemanse bekende gezichten uit de vaderlandse journalistiek in Restaurant & Bar NOLA te Utrecht. Aan de hand van interessante anekdotes geven ze een kijkje in de mediawereld vol perskamers, zenderbazen en strakke deadlines. In de eerste aflevering van seizoen twee neemt levende legende Kees Jansma plaats in de stoel naast Justus. Hij spreekt onder meer over zijn samenwerking met grootse persoonlijkheden, de angst voor de dood en al het jonge talent dat er ooit voor zorgt dat we - zo zegt hij zelf - over vijftig jaar hopelijk niet meer spreken over dé Kees Jansma.

Door Justus Dingemanse en Kevin van Buuren

Eeuwige nieuwsgierigheid
Terugblikkend op zijn lange carrière vertelt Jansma over zijn jeugd: “Vroeger moesten we stil zijn bij Dick van Rijn vanuit het buitenland. Dat vond ik romantisch, dat je vertelt wat er gebeurt en dat mensen dan naar je luisteren. Van jongs af aan vond ik dat het allerleukst.” Hij omschrijft zichzelf als een lastig en ongeduldig kind, dat alleen maar geïnteresseerd was in sport. Het hielp hem niet op school, maar later wel als journalist bij Studio Sport. “Ik wilde overal zijn. Als ik niet naar een groot evenement mocht, dan had ik daar de tyfus in.”

Onvermijdelijk zijn, dat wilde Jansma vooral. “Dan zegt de baas: ‘Laat hem dan maar gaan, want die wil zo graag.’” Het is de passie die de Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noodzakelijk acht en soms mist bij de huidige generatie. “Die wil Mart Smeets en Jack van Gelder zijn. Nou, dan moet je overal vooraan willen staan en altijd nieuwsgierig zijn.” Als chef sport bij de NOS kreeg Jansma zelf ook verschillende talenten voor zijn bureau. “Dan dacht ik: jij kan het wel. En jij niet”, vertelt hij terwijl zijn vinger denkbeeldig weer die betreffende personen aanwijst. “Ik geloof wel dat ik enig oog voor talent heb." Talenten als Sierd de Vos en Wilfred Genee stonden al vroeg aan zijn bureau. Jansma zou eerstgenoemde regelmatig aangenomen en weer ontslagen hebben.

Twee iconische gezichten uit de sportjournalistiek: Kees Jansma en Sierd de Vos.

“Sierd kan zich zo vreselijk aanstellen en zo vreselijk met mensen omgaan”, herinnert hij zich. “Daar moet je dan wel tegenin gaan. Dat kon hij niet hebben. Ik heb Sierd vaak genoeg huilend meegemaakt en weet ik veel wat voor buien hij nog meer had. Je kan ook geweldig met hem lachen, maar soms is hij hartstikke gek. Bescheidenheid siert De Vos, dat is natuurlijk een gevleugelde uitspraak geworden." Toch was Jansma zelf de eindverantwoordelijke voor het aanstellen van de ambitieuze jongeling. “Mijn vrouw belde op, ze had een gigantisch bloemstuk gekregen. Er stond op: ‘Van harte gefeliciteerd met de juiste keuze van uw man.' Toen moest Sierd nog op sollicitatiegesprek komen! Dat typeert hem dan ook wel weer.”

Ook toen een jonge Genee binnenkwam bij de NOS, herkende Jansma zijn talent. Toch vond hij hem ook vreselijk pedant en zou het nog een tijd duren voor de twee samen zouden gaan werken. De veelbesproken gespreksleider van Vandaag Inside komt ter sprake in het kader van een herinnering die de presentator zelf ophaalde toen hij te gast was bij Kopstukken. Als jonge hond keek Genee op tegen Jansma, die volgens hem de studio binnenkwam en 'een paar schunnige grappen maakte, iemand op de kont sloeg en een bord patat leeggraaide', waarna hij dacht: is dit mijn Kees Jansma? “Dat is geheel niet waar, maar dat hoort bij zijn werk”, benadrukt Jansma de satirische aard van Genees praatprogramma. “Het is wel zo dat ik hem ongeveer de deur heb uitgescholden.”

“Ik weet zeker dat ik tegen mensen heb gezegd: ‘dat wordt een goede presentator’, maar nog even niet bij ons (de NOS, red.). Ik vond hem gewoon een hele vervelende jongeman. Die kwam binnen met een toon waarvan ik dacht..." - Jansma vervolgt de anekdote alsof hij weer achter zijn bureau zit, voor hem de ambitieuze en brutale Genee - "...er werken hier alleen maar knoeiers bij Studio Sport... Nou, dat dacht ik toch even niet. En waar is al dat zelfvertrouwen op gebaseerd dan? Dus ik dacht: die ga ik even een verbaal pak slaag geven.”


Wilfred Genee vertelde in Kopstukken over zijn eerste ontmoeting met Kees Jansma.

Betrokken vakman
Jansma kon koud en hard zijn, maar uiteindelijk alleen om het beste in mensen naar boven halen. Omdat hij daadwerkelijk om die mensen geeft. Zo gaf hij ook een jonge Hans Kraay junior wel eens een uitbrander, maar kreeg die daarna ook vaak een sms met ‘Ik hou van je. Kus, Kees’. Het typeert de vakman die omschreven wordt als een dominante persoonlijkheid, maar ook vaak genoeg het verwijt hoorde dat hij emotioneel te betrokken zou zijn. “Afstand bewaren vind ik lastig ja. Zo’n sporter bijvoorbeeld, heeft toch een dag of vijf, zes hard getraind. De trainer is tevreden, zijn medespelers ook. Dan zeggen wij: 'Die klootzak kan er geen reet van’. Hij heeft gewoon een mindere dag, waarom moeten we daar zo hard op oordelen?”

Dat betekent echter niet dat Jansma soft is, wanneer hij van mening is dat een voetballer er niet alles voor doet. Zo zei hij vorig jaar tijdens een uitzending van NOS Langs de Lijn dat toenmalig PSV-speler Mohamed Ihattaren een ‘buitengewoon luie instelling heeft’. “Dat klopt. Als iedereen die met je werkt je als supertalent ziet en je verkwanselt dat... Dat kan nooit de schuld zijn van al die begeleiders, trainers en medespelers. Dat bestaat niet.” Hij betrapt zichzelf erop dat hij de voetballer Ihattaren al in de verleden tijd plaatst. “Die jongen kon zo goed voetballen. Hij is begin twintig en hij kón goed voetballen. Dat vind ik treurig.” Jansma verwijst naar Ihattaren zijn tijd bij Jong Oranje, toen trainer Kees van Wonderen hem uit de selectie zette door gebrek aan inzet.

Ibrahim Afellay met Mohamed Ihattaren op het trainingsveld bij PSV.

Hij vergelijkt de middenvelder met Marokkaanse roots vervolgens met zijn voormalig ploeggenoot die eveneens opgroeide in Utrecht en zich manifesteerde bij PSV: “Bij Studio Voetbal heb ik veel gewerkt met Ibrahim Afellay die een totaal andere instelling heeft. Die wilde en haalde de absolute top, ondanks alle kritiek die hij kreeg en gebreken die bij hem werden aangetoond op voetbalgebied. Dat is een persoonlijkheid die zegt: 'Ik ga mijn eigen gang, kies mijn eigen vrienden en ga mijn eigen weg.' Zo hoef je niet te zijn, maar Ihattaren verkwanselt zijn eigen kwaliteiten.” Inmiddels lijkt Ihattaren de weg omhoog te hebben gevonden en zijn revanche te nemen met zijn debuut in het eerst van Ajax en zijn hattrick bij Jong Ajax tegen VVV-Venlo.

Als perschef van het Nederlands elftal, de functie die hij van 2004 tot en met 2014 vervulde, mocht Jansma het geheel volgens zijn taakomschrijving wél opnemen voor die sporters. Justus herinnert hem aan zijn eigen uitspraak: ‘Als het moet, marchandeer of manipuleer ik, ter bescherming van de jongens’. “Dat klinkt weer zo…”, Jansma's lippen blazen de zwaarte van het onderwerp weg. “Ik heb wel eens gezegd dat Nigel de Jong ziek was, wat-ie niet was. Dat is ongeveer het ergste dat ik aan marchanderen heb gedaan. Ik heb geen staatsgeheimen meegenomen. Ik heb geleerd dat jonge sportmensen vooral jong zijn. Een grote bek, maar van binnen vragen ze zich af hoe ze de volgende dag weer doorkomen.” Zo trok ook een jonge Memphis Depay Jansma ooit aan zijn mouw.

De gewraakte hoed van Memphis Depay bij Hotel Huis ter Duin.

“Ze hebben het over mijn hoed. Waarom word ik veroordeeld over het feit dat ik een hoed die ik leuk vind, opheb?”, zei Memphis toentertijd tegen de perschef. “Ik dacht: je hebt gelijk. Je moet beoordeeld worden op hoe je kan voetballen.” Jansma nam het voor de aanvaller op, al weet hij dat Depay het zichzelf doorgaans niet makkelijk maakt: “Ik zou soms ook willen dat die gasten niet in een hele patserige auto aan komen rijden, maar zij zeggen: ‘Wat doen we daar voor kwaad mee dan?’ Daar zit ook wat in.”

Van journalist naar perschef, een communicatiefunctie die op papier vrijbrieven van de pers wegneemt door het contact met de spelers te managen. Maar een overloper was Jansma niet, daar hij het ook opnam voor de journalisten zelf. “Ik vind dat ik dat goed heb gedaan tijdens die periode. Je communiceert met de lezer of luisteraar, niet met de journalist. Dat Valentijn Driessen, Johan Derksen of Wilfred Genee je niet zint, daar zou ik overheen stappen.” Jansma was dan ook kritisch op mediastille voetballers. “Ze hebben zo veel kijkers of lezers achter zich. Die moet je zien te bereiken. Daar maakte ik me sterk voor.” Hij creëerde daarmee wat openheid, maar dat lukte niet bij iedereen.

“Als ik bij Louis van Gaal kwam op dinsdagmorgen, zei ik: ‘Dit is je agenda. Eén, interview met VI; twee, interview Telegraaf… Dan zei Van Gaal: ‘We beginnen bij punt drie!’” Die persoonlijkheid wist hij nooit te veranderen, al is Jansma ook een voorstander van mensen in hun waarde laten: “Ik heb Van Gaal wel eens proberen te vertellen hoe hij met de media moet omgaan, maar hij vond dat hij dan zichzelf niet meer was en daar zit natuurlijk ook wel wat in.” Tegelijkertijd ziet Jansma ook de andere kant: “Je kunt Valentijn Driessen een enorme paardenlul vinden, hij vertegenwoordigt wel een groot publiek. Daar moet je als bondscoach mee communiceren, vind ik. Dat was een eeuwige strijd als perschef.”

Kees Jansma naast Louis van Gaal als de perschef van Oranje.

Een hele grote
Inmiddels is Jansma ook zelf een grote persoonlijkheid in de mediawereld. Kenners die hem beschrijven, komen soms superlatieven tekort, maar zelf is hij voorzichtig met grote predicaten: “Ik ben geen nationale persoonlijkheid, omdat ik toevallig met sport ben opgegroeid”, zegt hij zelf. “Men noemt dat bescheiden, maar ik vind het meer realiteitszin."

Jansma is met het oog op de realiteit vaak kritisch geweest over zichzelf. Wanneer Justus hem herinnert aan vroegere uitspraken als ‘Ik kan eigenlijk niks’, spreekt hij zich uit over de status die bekende Nederlanders krijgen toegedicht: “Dan moet je ineens verstand hebben van pandemieën tot aan politiek. Daar heb ik geen verstand van. Als je daar dan een beetje onzeker over bent, krijg je zulke opsommingen. Natuurlijk kan ik wel wat, maar ik ben geen natuurtalent. Meer een harde werker”, spreekt de man die als kind met een theezeef een sportcommentator imiteerde. De droom die hij later waarmaakte. “Maar daar heb ik ook nogal wat geluk mee gehad, zeg!”

Ook met kritiek van anderen kan hij niet zo veel, al deed het hem vroeger een stuk meer. “Als iemand je een asociale klootzak vindt en je denkt ‘dat ben ik helemaal niet’, of alsof alles uit mijn vak uit ijdelheid voortkomt. Het is gewoon mijn werk geweest.” Maar dat hij tegenwoordig meer als held onthaald wordt dan kritiek krijgt, zint Jansma ook niet per se. “Je moet ook niet overdreven aardig tegen me doen. Dan klap ik dicht. Daar word ik heel onaangenaam van. Jij zei ook dat je het zo fijn vond dat ik er was. Nou ja, dat hebben we ook afgesproken.” Justus reageert met een knipoog: “Dat ging maar net goed dan.”

Ondanks zijn bescheidenheid – wat hij zelf dus niet zo wil noemen – is Jansma erg trots op zijn loopbaan. “Ik heb alles gezien wat ik als kleine jongen wilde zien. De hele wereld.” Als hij daar één moment uit mag pikken? “Als je gek bent van sport, je zit bij een WK-finale en Nelson Mandela komt binnen, dan denk je: dit moet ik onthouden." Al moeten we ook daar, geheel volgens Jansma’s karakter, niet te veel van maken. “Mooiste geluksmoment klinkt zo zwaar. Alsof ik daarna huilend naar huis ben gegaan.”

Na ruim een halve eeuw sportjournalistiek nadert de naam Kees Jansma voor zijn publiek de status van onsterfelijk. Maar voor Jansma zelf is het einde van zijn leven een van zijn grootste angsten. Al gaat het hem niet om hoe hij herinnerd zal worden na zijn dood. “Churchill wordt herinnerd. Ik mag toch niet hopen dat ze over vijftig jaar op school zeggen: ‘Weet u nog wie Kees Jansma was?’”, lacht hij. Vooral het grote niets dat de dood huisvest boezemt hem angst in: “Ik wou dat ik wel een geloof had, eigenlijk.”

“Ik heb een jong gezin en ik ben heel nieuwsgierig naar hoe het met mijn zoons zal gaan. Dat zou ik heel graag lang willen bijwonen”, verklaart Jansma terwijl hij het opkomende brok in zijn keel snel doorslikt. “Al die puberstreken die ze uithalen… Als je een oudere vader bent vraag je je af: hoe zou-ie zijn als ‘ie 30 is? Ben ik er dan nog wel? Ik ben heel nieuwsgierig naar de komende jaren, hoe zich dat gaat ontwikkelen”, besluit hij.


Justus Dingemanse is fulltime presentator en programmamaker bij Voetbalzone en levert onder meer bijdrages in de vorm van exclusieve interviews, reportages, documentaires en programma's.


Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door peperbus038)

Jansma is wel te hachelen. Zijn bescheidenheid is natuurlijk makkelijk door heen te prikken, maar het siert hem dat hij het nog probeert. Een Smeets of van Gelder zijn ook vol van zichzelf EN steken het niet onder stoelen of banken. Dat is vervelend.

Jansma komt uit een tijd dat sportjournalistiek nog een hele andere wereld was. Als Derksen af en toe een tipje van de sluier oplicht uit die tijd kan ik wel genieten. Dat maakt dat Jansma wel ok is. Voor de camera is het wel een beetje een doetje maar geloof wel dat hij off record met een paar mooie anekdotes kan komen.

28 april 2022 om 21:28

Een maat van me was ooit krantenbezorger bij Jansma, en er werd door de hond van Jansma een gat in zijn broek gebeten Daar moet ik altijd aan denken als ik Jansma zie. Is allemaal keurig opgelost.

29 april 2022 om 09:33

Je maat heeft een nieuwe broek gekregen? 😂

Wat een heerlijk interview, die man heeft ook echt wat te vertellen. Vooral het stukje over Hans Kraay en Genee, daarin zie je dat Kees echt heel oprecht en eerlijk is. Hele fijne content VZ, op naar de volgende aflevering!

26 april 2022 om 16:00

@plakjekaas
Zeker! vind het altijd leuk als dit soort anekdotes voorbij komen. Daarnaast zijn die lange rubrieken op vz echt een genot om te lezen! Ook die ene rubriek over voetballers over de grens die allang uit het oog verloren zijn en daar ineens tot held uitgroeien, geweldig!

28 april 2022 om 17:32

@altf4 helemaal eens, die stukjes van ‘vergeten voetballers’ is zeker een moment van de dag waard om te lezen.

Met alle respect maar ik vind Jansma dus helemaal niks. In ieder geval geen journalist, op z’n hoogst een sportpresentator. Hij denk altijd eerst aan z’n relatie met sporters en trainers en daarna misschien eens aan publiek. Niet voor niets dat in deze tijd met podcasts en VI YouTube de analyses veel inhoudelijker zijn en de kritieken ook. Ik noem expliciet niet de gasten bij Studio Sport of RTL7 die gaan bijna allemaal precies zo verder: beetje keuvelen, beetje resultaat babbels en that’s it.
Denk dat ik Derksen keer gelijk moet geven: het schijnt een gezellige gast te zijn met ontzettend veel verhalen maar zodra een camera aan staat is ie poeslief en komt er niks meer uit.
Wat mij betreft gaat ie ook lekker van z’n kinderen genieten, er zijn genoeg betere alternatieven tegenwoordig.

27 april 2022 om 07:59

Precies mijn mening! Dit is de kern: ‘hij denkt altijd eerst aan z’n relaties met sporters en trainers.’
Iemand die altijd goed voor zichzelf heeft gezorgd maar op camera niets boeiends zegt omdat hij zijn netwerk in stand wil houden. Politiek correct en voorspelbaar gelul. Niet meer van deze tijd.

27 april 2022 om 09:06

Inderdaad! Ik sluit niet uit dat Kees erbij was tijdens het dubieuze 'kaars moment' dat gister door Johan werd aangehaald. Het schijnt dat hij een kaars bij een dame naar binnen had gebracht. Ik sluit niet uit dat Kees hier meer van afweet, want Johan en Rene geven maar al te graag aan dat Kees eigenlijk een gele stoeipoes is. Jammer dat hij zo politiek correct wordt als de camera's beginnen te draaien.

28 april 2022 om 21:29

Derksen heeft toch gewoon gezegd dat hij met een keeper op stap was, en die twee vrouwen. Geen ruimte meer voor Jansma.... weet niet hoe je aan dit soort hersenspinsels komt.

Als Sierd de Vos commentator is kijk ik de wedstrijd ergens anders. Die haalt alle plezier weg uit een mooi potje voetbal.

26 april 2022 om 14:53

Benzema.

Bizar he! Man zit echt voor zichzelf en niet om ons van commentaar te voorzien

26 april 2022 om 18:51

Ik zet altijd het geluid aan als Siert verslag doet. Geldt trouwens ook voor de meeste van de NOS verslaggevers. Die zijn net zo erg. Ik zet altijd muziek op tijdens het kijken. Wietse is wel iemand waar ik graag naar luister. Maar Gruter of Snoecks is ook werkelijk waar verschrikkelijk.

28 april 2022 om 10:07

Waarbij er toch nog wel een vermelding van Koert Westerman gemaakt moet worden. Bij hem vergeleken is Sierd nog een toevoeging aan het spel, wat een drama is die man zeg.

28 april 2022 om 11:16

Jullie vergeten Leo en Leo. Vergeleken met hen is Koert een verademing. Bij wijze van spreken he.

26 april 2022 om 15:16

Eens. Die man verpest je wedstrijd. Ik snap dan ook niet dat er mensen zijn die hem wel goed kunnen hebben.

26 april 2022 om 15:56

Helemaal mee eens, deze clown is in zichzelf gaan geloven dat hij grappig is. Met zijn clowneske gooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooaaaaaaaaa... en onzin comments.

26 april 2022 om 16:10

Ik vind hem juist leuk. Nu met HD-tv kan ik zelf ook wel zien wie de bal heeft, daar heb ik geen commentator voor nodig.

26 april 2022 om 16:40

Als je voetbal niet zo serieus neemt is het een heerlijke commentator. De rest van de commentatoren voegen niets toe.

26 april 2022 om 17:51

En toch, je ziet de wedstrijd zelf ook dus wat wil je nog meer weten? We zij allemaal kenners. Dat er een pisbal wordt verzonden van de voet van die of die zien we zelf ook wel? Wat wil je weten dan, dat er iemand buitenspel loopt, zijn contract afloopt, hij driebenig is? Je wilt toch horen wat je niet ziet? Ik heb erg aan Sierd moeten wennen -ik beken- maar altijd beter Sierd met zijn lul-verhalen, zijn opzichtige verkeerde namen, zijn de-zus-van en je-weet-wel, dan die andere gasten met die óók allemaal met hun gekleurde bril het beeld vervormen. Bij Sierd weet je waar je aan toe bent -en na afloop lekker eten. Ik prik graag een vorkje mee.

26 april 2022 om 18:19

Waarom liegen jullie? Want ik zie jullie elke wedstrijd reageren wanneer Real of Barca Speelt en dan zeggen oh kijk wat Sierd zegt hij is een barca fan en hij haat Real.... elke keer weer dus niet gaan liegen dat je ergens anders kijkt

26 april 2022 om 19:15

Ik zoek Sierd altijd op. Weet ik tenminste waar ik moet eten in Valencia.

28 april 2022 om 15:54

Bij de moeder van de buurvrouw van de zus... En vergeet niet waar je naar de kapper moet

26 april 2022 om 19:54

Wow, nooit gedacht dat er meer mensen waren met deze mening! 100% eens. Een verschrikking die Sierd.

28 april 2022 om 21:33

Ik luister altijd maar half naar de commentatoren, en herken ze nauwelijks. Maar vanaf het moment dat Sierd bij een goal van Donny vd Beek riep "donny from the little river" is het me op gaan vallen. Vreselijk.

27 april 2022 om 00:58

Ik vind El Sierd juist geweldig! Gewoon wat vermaak tijdens wedstrijden en humor ook. Genoeg saai voetbal… ik kijk juist voor Sierd!

27 april 2022 om 17:52

Ik kijk nooit naar sport met Nederlandse commentatoren. Heel beperkt en veel te onprofessioneel.

27 april 2022 om 18:54

Ja helemaal mee eens. Ik vind het wel apart, want de eerste paar minuten vind ik Sierd altijd wel te pruimen, maar al snel gaat hij over op overdreven geschreeuw en gekke soundeffects maken. Nog te zwijgen over die eindeloze verhalen van hem waar hij rustig mee verder gaat ondanks dat er van alles gebeurt in de wedstrijd. Verschrikkelijk, niveau om van te janken.

27 april 2022 om 21:08

Same, als de mogelijkheid er is, dan schakel ik over naar een andere zender, anders gaat het geluid uit (als ik de wedstrijd écht graag wil zien) en als dat niet zo is, dan ga ik wat anders doen.

Tegenwoordig heb ik gelukkig de mogelijkheid om Engels commentaar op te pikken, waardoor ik verschoond kan blijven van "el Sierd"... Daarbij had ik eigenlijk gewoon het allerliefst alleen stadiongeluid als optie gehad, aangezien je tegenwoordig heel goed zelf kunt zien wie de bal naar wie schopt (waar ooit de commentatoren voor waren, omdat je dat op je 37 cm (niet inch, cm) televisietje, in zwart-wit, niet kon zien...

Maar goed, genoeg geklaagd voor vandaag, we kijken nu lekker naar de CL halve finale, zonder Sierd .

28 april 2022 om 10:16

Het is toch ook een kwestie van smaak? Sierd de Vos heeft zo'n eigen manier van commentaar leveren, dat het maar 2 kanten op kan: je houdt er van of je haat het. Ik moet toegeven, hij gaat mij soms ook te ver, maar ik luister 100 keer liever naar Sierd de Vos dan een Schelvis, van Iterson of Mantingh. Wat mij betreft is er eigenlijk maar 1 commentator met een goede balans tussen feiten en vermaak, en dat is Wytse van der Goot.

28 april 2022 om 11:15

Uk kan Sierd sinds het WK in Brazilie juist ontzettend waarderen. En net doen alsof ie bij de wedstrijd aanwezig is, geweldig gewoon.

29 april 2022 om 17:13

Voor mij voegt hij juist wat toe aan saaie wedstrijden. Ik vind het altijd leuk om Sierd te horen, zeker als hij op dreef is

Mooi stukje voetbalzone!

Geweldig interview met misschien wel de laatste echte vakman op sportgebied. Dat hysterische schreeuwersgilde wat blijkbaar bij jullie in Ned op tv komt is minder als niks
Ik kan bij elke sportuitzending gelukkig kiezen van commentator.
De echte vakmensen zijn er helaas niet meer.

Vanmorgen maakte ik, zelfs als overduidelijke Ajacied op deze site, een overduidelijk grapje over het vertrekken van zoveel spelers bij Ajax aankomende zomer. Refererend aan de zovaak aangehaalde goede relatie tussen Ajax en de KNVB op deze site (beetje lollig) , blijkbaar mag je geen grapje overnemen op je eigen club want een volgende keer was het een ban. Nou nogmaals, Knjb. Zoek het lekker uit Voetbalzone. De meest erge dingen worden hier neergezet en dan is het excuus altijd dat er geen moderator aanwezig is, maar bij een klein grapje over mijn eigen club wat ook door de persoon die reageerde overduidelijk als grap werd gezien krijg ik al een laatste waarschuwing. Geef me maar die ban ik ben er klaar mee. Voor de goede orde, KNJB met een knipoog. Nog een keer aangezien de een niet weet wat de ander doet. Account verwijderen AUB.

29 april 2022 om 09:24

Hoi Dylan8071, bedankt voor je bericht.

Zoals je waarschijnlijk weet zijn de moderators een groep enthousiaste gebruikers die onafhankelijk de orde bewaken op VZ. Hierbij houden ze vermoedelijk niet bij welk lid welke clubvoorkeur heeft. 'knjb' is wat ons betreft niet de meest fraaie benaming, ook gezien de geschiedenis. Los daarvan escaleren discussies nogal snel, dus wordt er regelmatig preventief ingegrepen als een comment provocerend kan worden opgevat.

Veel websites hebben de comment-functie inmiddels in de ban gedaan omdat het zeer arbeidsintensief is en je het eigenlijk nooit goed doet. Voor ons is 'meepraten over voetbal' de kern van onze dienstverlening, dus we houden deze in stand, zo goed en kwaad als dat gaat. Er is zeker ruimte voor verbetering, maar het zou ook mooi zijn als de groep vrijwilligers die hun best doen de site leefbaar te houden wat krediet en het voordeel van de twijfel krijgen.

Zelf vind ik Jansma altijd een beetje een kwibus maar met een hart voor de sport en een koddige persoonlijkheid. Leuk stukje, ook een leuke foto, net een barbier die zijn labrador een hondensnoepje wilt aanreiken.

Memphis met zijn hoed. 🤣 Wat heeft hij daar een gelul over gehad. Typisch Nederlands iemand afkraken om een auto of hoed.

28 april 2022 om 11:21

Volkomen terecht. Als iemand meer aandacht besteed aan een patserige auto of een kekke hoed dan aan zijn voetbalkwaliteiten dan krijgt hij terecht commentaar. Eerst presteren, dan shinen. Maar dat ligt nogal gevoelig bij de tere zieltjes blijkbaar.

28 april 2022 om 12:29

Dus als jij een hoed draagt besteed je daar meer aandacht aan dan aan je voetbalkwaliteiten? Zo een hoed uitzoeken en kopen/bestellen duurt nog geen half uur. Het opzetten gaat in 5 seconde en je traint minimaal 2 uur per dag. Volgens mij betekent dat meer tijd aan je voetbalkwaliteiten besteden...

28 april 2022 om 13:26

Een hoed opzetten kost je idd 2 seconden. Maar zoals je wellicht nog weet speelde Depay in die periode tamelijk dramatisch. maar toch moest ie de fashionista uithangen en met een peperdure Rolls pronken. Tja, dan kun je commentaar verwachten....als je niet presteert maar je wel gedraagt als een diva

28 april 2022 om 16:44

En nogmaals, die hoed en die auto hebben niks met zijn prestaties te maken. Wel makkelijk zo. "ik ben te beperkt om inhoudelijk op iemand te klagen dus ga ik er maar dingen bijhalen die er niks mee te maken hebben maar makkelijk scoren bij het gewone volk".

28 april 2022 om 16:47

Wat een onzin zeg. Je moet gewoon aantrekken wat je mooi vind. Als ik een foutje maak op mijn werk kom ik morgen echt niet opeens aanzetten in Wibra kleding

Ik kan mij uitstekend vinden in wat Jansma zegt. Een aantal zaken die hij benoemt kan ik niet meenemen in mijn oordeel, simperlweg omdat ik die niet weet c.q. ik er niet bij was. Maar ik wordt persoonlijk strontziek van dat gelul van Sierd over die restaurants en die tante van de buurman wiens achternicht nu een neef van de andere buurman is en die nu een restaurant aan de andere kant van de stad heeft. Ik zit naar voetbal te kijken en dan is aanvulllende informatie daarover wat mij betreft welkom, maar Sierd komt op mij over als de hoofdact en de wedstrijd als bijzaak. Eenieder mag dat leuk vinden, ik zit er iet op te wachten.

Wytse van der goot is toch wel heel goed en vind ik.
Maar zo heeft iedereen zijn voorkeuren.
Ik vind lange stiltes ook gewoon wel fijn, en merk aan wytse dat hij een stadionliefhebber is en meer in het nostalgische en ook wel een beetje een liefhebber van badboys zoals grealish.

28 april 2022 om 12:33

Je moet alleen geen Liverpool gaan kijken met commentaar van wytse. Dan is al zijn bloed uit zijn hersenen verdwenen naar een andere plaats in zijn lichaam waardoor hij nog wel eens een hoop onzin verkondigt. Verder is wytse de enige naast sierd die ik persoonlijk wel te pruimen vindt. De rest komt vrijwel niet verder dan speler a speelt de bal naar speler b en zodra er iets meer kennis van het spelletje van ze wordt gevergd dan vallen ze door de mand.

Ik heb al diverse wedstrijden van jAjax gezien waarin Ihattaren ook in meespeelde en het plezier spoot er vanaf. Waar ging het dan mis, toen hij weigerde bij te tekenen omdat zijn contract afliep? PSV zijde is er toen flink met modder gegooid naar een tiener die niet lang geleden zijn vader verloor.

29 april 2022 om 15:20

Er zijn genoeg periodes dat het goed ging met Mo bij PSV. Het probleem kwam (in mijn ogen) vooral toen hij vond dat hij een uitzonderingspositie verdiende en niet dezelfde arbeid wilde leveren als zijn teamgenoten en ook buiten voetbal niet als een prof leefde. Lag dat aan PSV ? Ik denk hoofdzakelijk aan hem zelf.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2229 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
D. BlindVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

816 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 28 12 3 0
2020/2021 Olympique Lyon 37 20 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
Laatste voetbalnieuws

Barça wil aankoop van 31 miljoen slijten om financiële ademruimte te creëren

De verkoop van Francisco Trincão aan Sporting Portugal moet Barcelona speling geven in de financiële huishouding, meldt GOAL. De Catalaanse grootmacht hoopt de vleugelspeler aan de Portugese club te slijten om...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren