Heitinga geniet van droomavond Ihattaren: ‘Ik heb met Robben gespeeld..’

Dinsdag, 26 april 2022 om 07:10Jordi Tomasowa • Laatste update: 07:18

John Heitinga was maandag tevreden met het optreden van Mohamed Ihattaren bij Jong Ajax tegen VVV-Venlo. De negentienjarige middenvelder annex aanvaller beleefde een droomavond op sportpark De Toekomst. Ihattaren stond in de basis bij Jong Ajax en nam in de tweede helft binnen tien minuten een loepzuivere hattrick voor zijn rekening.

Het betekende voor Ihattaren zijn eerste hattrick in dienst van Ajax. De huurling van Juventus had met zijn optreden een aanzienlijk aandeel in de uiteindelijke 6-1 overwinning. Naci Ünüvar en Mohamed Kudus namen de andere treffers voor hun rekening. Trainer Heitinga gaf na afloop aan genoten te hebben van Ihattaren. “We weten allemaal hoe goed hij kan voetballen, maar hij moet nog wel wat stappen zetten om op Champions League-niveau te komen", gaf de oud-voetballer aan. "We moeten hem de tijd geven, hij heeft dit soort wedstrijden nodig om ritme op te bouwen.”

Voor Ihattaren was het duel met VVV zijn vierde in het shirt van de beloftenploeg van Ajax. In deze wedstrijden noteerde hij vier goals en twee assists. De verdediging van de bezoekers oogde maandagavond bij vlagen kwetsbaar bij de tegengoal, maar Heitinga stelt dat de hattrick van zijn linkspoot vooral een kwaliteit van Ihattaren is. “Ik heb met Arjen Robben gespeeld... Je wist wat hij ging doen, maar hij schoot ze er toch in. Dit soort jongens heeft het vermogen om uit te stellen.”

Een reactie voor de camera van ESPN kwam er niet. "Ik krijg wat vragen over een interview met Ihattaren. Ajax heeft voor de wedstrijd al aangegeven dat hij na afloop niet geïnterviewd kon worden en daar heeft de hattrick helaas niets aan veranderd", liet commentator Mark van Rijswijk na afloop weten. De hattrickheld zal in ieder geval een goede indruk achtergelaten hebben bij Erik ten Hag, die ook aanwezig was op sportpark De Toekomst. De trainer van Ajax liet zich voorafgaand aan de TOTO KNVB Bekerfinale tegen PSV nog lovend uit over Ihattaren. “Ik ben heel blij met zijn ontwikkeling. Hij is zelf ook blij, hij lacht weer. Die jongen heeft zoveel tegenslag gehad, maar hij is nog op de weg terug en het is nog een lange weg.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door rs84)

Leuk voor Mo natuurlijk, maar je kan niet ontkennen dat de verdediging zo lek als een mandje was. Het tweede doelpunt was kinderlijk eenvoudig, dus ik denk niet dat we al meteen de vlag moeten uithangen.

26 april 2022 om 07:55

Dat is dus gelukkig wat Heitinga zegt. Met andere woorden; KKD is leuk maar CL of de competitie is een heel ander verhaal. Je zag het ook al beetje tegen psv. Dat Ihattarran goed genoeg is voor de KKD, ondanks alles, zal niemand verbazen.Ben wel tevreden hoe dit gaat; Mo laat zich geleden en de trainers temmen de verwachtingen ipv meteen weer lopen hypen. Uitstekend. Op deze manier zie ik het wel goed komen.

26 april 2022 om 08:05

Ja het is KKD niveau, maar je kan niet ontkennen dat het 3 heerlijke goals waren. Zijn techniek is duidelijk nog puntgaaf. En nee, ik hang ook geen vlag uit.

26 april 2022 om 08:22Over de techniek van Mo bestaat geen twijfel, maar je ziet dat hij nog niet afgetraind is. Dat is ook niet erg want die jongen moet weer plezier terugvinden in het spelletje na alles wat hij heeft meegemaakt. Ik zou hem daarom ook fijn met jong Ajax laten mee spelen de rest van dit seizoen.
Als Ten Hag goed heeft opgelet dan heeft hij een prima spelende Kudus en Daramy gezien. Beiden ontbeert het aan vertrouwen, maar de potentie zit in beide spelers. Snel, behendig en ze spelen gemakkelijk een mannetje uit. Alleen mag bij Daramy het speloverzicht een stuk beter zijn en bij Kudus de balaanname. Die ketst toch geregeld van zijn voet af.
Positief was ook het spel van Unuvar. Techniek in overvloed, maar te nadrukkelijk op zoek naar zijn eigen goal.
Dus ik zou op dit moment alleen Kudus en Daramy wel eens bij Ajax1 willen zien spelen vanaf het begin.

26 april 2022 om 08:28

Fysiek heeft hij nog een lange weg te gaan inderdaad.

26 april 2022 om 09:04

En dat maakt het dus zo leuk….nog niet eens fit en dan dit al kunnen laten zien

26 april 2022 om 10:14

Hij speelt tegen VVV dat al 60 doelpunten tegen heeft en die op de 10e plek staat in de competitie met een negatief doelsaldo. In een team met spelers als Kudus, Daramy en toptalenten van Nederland. Laten we e.e.a. even in perspectief bekijken.

Het is leuk voor hem dat hij 3x scoort in de KKD maar dit is natuurlijk mijlenver weg van het niveau dat Ajax 1 nastreeft. Goed van Heitinga dat hij niet zo hoog van de toren blaast. Want het is gebleken dat Ihataren heel snel gaat zweven van al die veren in zijn reet en denk dat hij er al weer is.

26 april 2022 om 10:41

Spettersson

Eens dat Ihattaren nog iedere wedstrijd in de KKD moet mee pakken, maar als de ruimte er is, zou ik hem ook wat extra speeltijd geven in het eerste. Laat hem extra minuten maken. Berghuis op rechts is het niet.

26 april 2022 om 11:54

Maakt toch niet uit dat het tegen VVV is? Die jongen heeft een jaar niet gevoetbald en heeft nu in 4 KKD wedstrijden 4 goals en 2 assists. Dat is uitzonderlijk netjes na alles wat er gebeurd is

26 april 2022 om 12:52

Het is inderdaad maar vvv en maar de kkd. Alleen ajax 1 won in de 88e minuut van een nec dat een jaar geleden nog 7e werd in diezelfde kkd... Zo groot is dat krachtsverschil ook niet.

26 april 2022 om 09:01

@maximus klopt helemaal, maar zoveel hattricks heeft vvv nog niet tegen dit seizoen, dus je moet ze er eerst maar inschieten.

26 april 2022 om 09:04

We moeten alles zetten op het feit dat we vanaf nu iedere wedstrijd moeten winnen.

26 april 2022 om 10:33

Ihattaren is er nog niet en natuurlijk is VVV je niet van het, maar het gaat weer over voetbal en je ziet dat hij het voetballen niet is verleerd. Hij is nog steeds geweldig aan de bal. Hij moet alleen nog aan zijn fitheid werken. Als dat hem lukt heb ik goede hoop dat hij Ajax 1 gaat halen

26 april 2022 om 10:40

Maximus2702

"maar je kan niet ontkennen dat de verdediging zo lek als een mandje was. "

Weer aan fles azijn gezeten? Heb je toevallig laatste tijd ook CL gekeken? Dan zie op het allrhoogste niveau ook dat verdedigers fouten maken, zoals verdediging PSG en Chelsea tegen Real.
Dat hoort bij het voetbal.

"het tweede doelpunt was kinderlijk eenvoudig"

En dat soort goals vallen dus ook op het allerhoogste niveau.

26 april 2022 om 11:16

Een fout wordt inderdaad overal gemaakt. Hoe gemakkelijk hier doorheen wordt gecombineerd zie je echter zelden op CL niveau. Dat maakt ook niet uit, het is nog steeds goed dat Mo er steeds beter in komt.

Mijn verwachtingen zijn echter nog getemperd, aangezien ik nog genoeg dingen zie waaruit blijkt dat Mo nog niet klaar is voor een basisplaats bij Ajax 1.

Mooi dat hij het nog kan. Begin volgend jaar aansluiten bij het eerste, en dan hopen dat hij een trainer krijgt die hem niet kapot maakt

26 april 2022 om 10:09

Misschien is het beter om hem uit de buurt te houden van de Mc Donalds en andere fastfood tenten. Hij is nog steeds te dik als topsporter. Kom op zeg, traint al 4 maanden lang 5 dagen per week en nog steeds niet fit. Die jongen is pas 19 en heeft de beste begeleiding van de wereld... ligt echt niet aan de trainer hoor.

26 april 2022 om 10:33

Ik train ook al 4 maanden lang 5x per week, ben ook nog steeds niet fit. Misschien dat Mo mijn verloren broer is.

26 april 2022 om 13:50

Hoeveel verstand van gewicht verliezen heb jij burdym? Je kunt namelijk behoorlijk snel gewicht verliezen, maar dit gaat ten koste van je spierkracht die je vervolgens weer op moet bouwen. Ajax is juist bezig zijn spierkracht op te kweken en tegelijkertijd af te vallen en dat duurt gewoon een heel stuk langer, maar dat is wel beter voor de speler. Dat het trager gaat komt juist door de trainer(s). Overigens traint hij nog geen 4 maanden volop hoor.

26 april 2022 om 16:39

Nou dan traint hij 3 maanden full-time, ook prima. Met een strak en persoonlijk schema moet hij echt wel weer op gewicht zijn. Dat hij dan nog niet alle spiermassa weer op orde heeft zal wel waar zijn. Maar hij is nog steeds niet op gewicht. Dat zie je duidelijk. Hij is nog maar 19. Op die leeftijd gaat het echt wel snel. Hij zal nu misschien het licht wel hebben gezien maar dat heeft ook bij Ajax nog wel even geduurd. Niet voor niets dat zowel ETH als Heitinga hebben aangegeven dat hij als een topsporter moet leven.

Ik gun de beste jongen het beste na alles wat hij heeft meegemaakt. Maar ben bang dat hij over de lange termijn gewoon niet de absolute topsportmentaliteit heeft die nodig is om te slagen bij Ajax. En dat is jammer want talent heeft hij zeker wel.

Oké het is wat te voorbarig maar ik zou Mo gewoon bij Ajax erin zetten, waar Berghuis staat, zodat die weer terug kan naar het middenveld en Taylor ook er in en zo ik Klaassen of Gravenberch eruit doen, persoonlijk Gravenberch want die zit met ze kop in het buitenland en gaat er niet meer vol voor, om blessures te voorkomen gok ik maar dat is juist wat wij nu nodig hebben

26 april 2022 om 07:37

Gravenberg was ongeveer de beste aan ajax kant bij de finale toch?

26 april 2022 om 07:44

Kan wel zo zijn maar ik denk dat hij en Nous hemeltje breed met hun hoofd al bij een andere club zijn en denk jij dan dat ze er dan nog vol in gaan nee die houden zich in om blessures te voorkomen en dat begrijp ik maar er moet nu 4 wedstrijden gevochten worden want Ajax loopt op zijn tandvlees

26 april 2022 om 08:42

Ik zag je dit eerder ook al zeggen, maar Gravenberch is vaak een van de weinige lichtpuntjes. Scoorde belangrijke goals en is de enige op dat statige middenveld die nog drive naar voren heeft, het spel kan versnellen en een man kan uitspelen. Hij weet al het hele jaar dat hij weggaat, beetje flauw om hem er dan nu uit te willen halen. Klaassen, Blind, Tadic, Berghuis en Haller functioneren niet, dát zijn de dissonanten.

26 april 2022 om 09:57

Wat een onzin zeg, het was bij Frenkie de Jong, en Matthijs de Ligt al vanaf januari duidelijk dat ze bezig waren aan hun laatste seizoen, toen hoorde ik niemand zeggen ‘zet ze op de bank ze zitten al met hun hoofd in het buitenland’

26 april 2022 om 10:23

Scoorde belangrijke goals. Ja dat mag ook wel wanneer je daarvoor een heel seizoen hebt aan lopen kloten. (zonder enig aandeel) De teller staat bij hem op 2 doelpunten, dat is imo veel te weinig voor een middenvelder van Ajax. En het is ook geen type Vogel of Kante die dat compenseren met het dichtlopen van alle gaten achterin. Ajax moet wijzigingen doorvoeren op het middenveld om er weer schwung in te brengen. Zet Kudus maar op zijn plek neer, samen met Taylor en Berghuis. Dan krijgen die voorste drie ook vanzelf meer ruimte. Tandem Blind-Tadic zou ik vooral in de belangrijke wedstrijden tegen Az en Vitesse intact houden. En je moet niet vergeten dat ondanks alle matige wedstrijden we "gewoon" een doelsaldo hebben van 86 voor en slechts 15 tegen.

26 april 2022 om 07:41

Interpunctie gebruiken zou handig zijn, nogal een onduidelijk verhaal nu 😁

26 april 2022 om 07:52

Ik weet niet maar het is duidelijk te lezen hoor.
Oké misschien veel komma's.
Misschien erg vroeg voor jou 😉

26 april 2022 om 08:40

@maxtobias En dan zelf de punt aan het eind van de zin vergeten.

26 april 2022 om 23:43

Hahah dat speelde zeker mee ja!

26 april 2022 om 08:08

Gravenberch is laatste 1,5 maand onze beste middenvelder. Hem met oog op naderende transfer eruit halen is jezelf in voet schieten want je levert kwalitatief in.

26 april 2022 om 08:12

Helemaal met je eens wolter, dat zou gewoon dom zijn.

26 april 2022 om 10:44

Gravenberch

Dat zou je alleen kunnen overwegen, als Ajax al kampioen is. Jammer dat we het zo spannend gemaakt hebben.

26 april 2022 om 08:19

Mo wordt tegen AZ echt helemaal naar de kloten gespeeld door Wijndal natuurlijk.. die heeft helemaal de inhoud nog niet om iets te betekenen in de eredivisie. Daarnaast is Gravenberch de laatste wedstrijden continu de betere middenvelder en die moet er dan ineens uit. Zullen we anders gewoon de schaal aan psv geven met dit soort ideeën?

26 april 2022 om 08:42

Eigenlijk zegt het al genoeg dat Gravenberch de beste speler van Ajax was de laatste tijd. Gravenberch hoort namelijk niet de beste speler te zijn. Zo goed is hij namelijk niet. Geeft gelijk de staat van Ajax aan. Die jongen kan Ajax nog helemaal niet dragen. Dat moeten spelers zoals Berghuis en Tadic, Martinez en Alvarez. Maar die geven niet thuis. Daar zit gelijk het probleem. Gravenberch gaat echt niet slagen in de absolute top. Is een prima speler. Maar bij welke topclub zou hij in de basis staan?

26 april 2022 om 09:44

Zo goed is 'ie niet, dat Bayern Munchen hem al 2 jaar lang probeert binnen te hengelen. Is nu al bijna 2 maanden bij Ajax de beste middenvelder, en dan krijg je dit soort commentaar weer. Al aan gedacht dat jij het wellicht verkeerd ziet? Hij speelde ook gewoon uitstekend tegen PSV. Hij zal geen basis staan bij Bayern, maar zal genoeg minuten maken en zich kunnen door ontwikkelen.

26 april 2022 om 10:01

Nou bedankt voor je voorspellende gave, maar de spelers waarvan iedereen massaal dacht dat ze wel even zouden slagen in de ‘absolute top’ zijn vooralsnog meer aan het floppen dan dat ze slagen. Laat die jongen gewoon naar Bayern gaan en we zien het allemaal wel. Hij kan in ieder geval zeker goed voetballen, en is een van de betere spelers van zijn leeftijd.

26 april 2022 om 08:52

Opstelling nec Ajax: Stekelenburg, timber, blind, taylor, Klaassen, Gravenberch, en brobbey en van gelderen vielen vroeg in.

Cambuur-Psv: veerman en teze enige Nederlanders (1x eigen jeugd)

Feyenoord-Utrecht: Geertruida malacia kokcu

Wat wil je zeggen? Ajax biedt juist de jeugd kansen blijkt wel… en misschien dat ihatarren juist daarom niet geheel toevallig als laatste redmiddel voor Ajax heeft gekozen ipv z’n carrière te laten verkwanselen

26 april 2022 om 09:02

Stekelenburg jeugd noemen doet mij goed, dan voel ik me ook lekker jong

26 april 2022 om 09:50

Jonk was voorstander van het beleid rondom Frank de Boer. Vooral jeugd jeugd jeugd en liever geen aankopen. Laten we alsjeblieft verhoeden van alles dat we ooit weer terug gaan naar dat scenario. Jeugd moet altijd als eerste de kans krijgen, maar we zijn gewoon de CL ooit ingegaan met Lesly De Sa op de flanken he.

26 april 2022 om 10:46

Ayrshire

Dat is niet helemaal zo. Jonk vond dat een aangekochte speler beter moet zijn, dan wat in de jeugd loopt.

Dus een Taglifico, Martinez, Antony, Berghuis, Kudus, Daramy en Ihattaren zou hij geen moeite mee hebben.

Wel met breedte aankopen die jeugd dan blokkeren zoals Klaiber, Magallan etc.

26 april 2022 om 12:58

Aanzienlijk beter, niet enkel beter. Ik vraag mij oprecht af of Jonk achter de keuze Tagliafico had gestaan sinds daar Dijks stond, op de positie van Antony stond Neres al, Daramy had je Unuvar kunnen zetten. Berghuis was al helemaal niet nodig volgens visie Jonk.

Klaiber blokkeerde overigens niemand gezien op dat moment er enkel een 17 jarige Rensch die net in Jong Ajax kwam.

Het is gegund Ihattaran, en heel verstandig dat hij niet geïnterviewd wordt. Gewoon lekker in de luwte laten.

Als PSV supporter hun ik het hem ook. Met name die derde goal was een knappe goal. Die vliegt er in de eredivisie minstens ook in. Mo is nog hartstikke jong dus een verdienstelijke carrière als prof gaat zeker lukken. De absolute top, wie weet.
Helaas zit hij bij Ajax. Het kan soms gek lopen.

Iedereen weet dat Mo veel talent heel en fantastisch kn voetbalen. Maar ook iedereen weet dat de problemen bij Mo niks te maken hebben talent maar met discipline en doorzettingsvermogen, ook als het tegenzit. Maar dit is mooi voor hem, ik hoop dat gaat slagen. Maar 1 zwaluw maakt nog geen zomer.

Ik zou hem de komende wedstrijden gewoon laten starten en kijken wanneer hij leeg raakt,ten eerste bouw je zo je conditie sneller op en tweede omdat bij gebrek aan beter er niemand nu een betere optie is omdat Berghuis nog geen lantaarnpaal voorbij komt op dit moment op rechtsbuiten,wat heb je te verliezen zou ik denken,toch ???

26 april 2022 om 10:38

Er is toch nog steeds wel een verschil tussen Berghuis/champions league of bekerfinale ten opzichte van VVV Keukenkampioen. Mo bij Ajax in de bekerfinale was ook niet echt een impuls. Berghuis staat trouwens veel beter te ballen op 10 dan op linksbuiten. Haal dan Klaassen of Gravenbergh eruit en zet Berghuis terug.

Zijn technische vaardigheden heeft ie nog en moeilijk te dekken omdat hij het functioneel gebruikt zonder loze , bewegingen en zeer doelgericht, nu alleen nog op eredivisie niveau maar dat komt wel want zijn acties worden dan ook sneller als hij nog even wat kilootjes kwijt raakt

Ik zou zo graag die Hansen en Unuvar vaker bij Ajax1 ook zien aansluiten... Ik snap de aandacht voor Mo, maar hij is niet alleen. Er zijn anderen die ook spotlight verdienen

Mo is op de goeie weg terug, wel benieuwd of de nieuwe trainer van Ajax Mo ook echt de kansen gaat geven. maar als Mo zo dooorgaat dan kan die ook niet om hem heen.

Ik werd er wel blij van. Natuurlijk weten we allemaal dat hij buitengewoon getalenteerd is, tenminste dat heeft hij wel eens laten zien. Maar zo kan ik nog een legio namen opnoemen die ooit wel eens iets bijzonders hebben gedaan, maar daarna enorm zijn terug- of tegengevallen.

En deze jongen moet wel van heel ver komen hoor.

Ik hoop dat hij inziet dat er een geplaveide weg ligt naar Champions League voetbal volgend seizoen voor hem, en dat het al bijzonder is dat hij daar vanuit zijn positie überhaupt al weer kans op maakt. Als hij daadwerkelijk die knop heeft omgezet en vanuit dat besef zijn voetbal gaat spelen kan dit iets heel moois worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
D. BlindVerdediger341
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

18 fans
Middenvelder, 20 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 0 0 0 0
2021/2022 Jong Ajax 5 4 0 0
2021/2022 PSV 0 0 0 0
2021/2022 Sampdoria 0 0 0 0
2020/2021 PSV 22 3 0 0
Laatste voetbalnieuws

Mohamed Ihattaren: ‘Het was te zwaar, het overlijden van mijn vader’

Mohamed Ihattaren maakt een fitte en gretige indruk in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Een jaar geleden echter hing de vlag er heel anders bij voor de aanvallende middenvelder van...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren