Zirkzee durft gevecht met Lewandowski niet aan en mikt op zomers vertrek

Maandag, 25 april 2022 om 20:15 • Laatste update: 20:44

Joshua Zirkzee is niet van plan terug te keren naar Bayern München zo lang Robert Lewandowski nog actief is in de Allianz Arena. De twintigjarige spits durft de concurrentiestrijd met de Pool niet aan. Zirkzee komt momenteel op huurbasis uit voor Anderlecht, maar zal daar volgend seizoen sowieso niet meer te bewonderen zijn. De Belgische club kan niet voldoen aan de hoge transfersom die Bayern verlangt voor de spits, aldus Het Laatste Nieuws.

Zirkzee werkt zijn wedstrijden dit seizoen af voor Anderlecht, dat de Nederlander met Nigeriaanse roots voor een seizoen van Bayern heeft gehuurd. De spits heeft tot dusverre in 32 optredens 15 doelpunten weten te maken, en was daarnaast goed voor 8 assists. Het management van de talentvolle aanvaller liet deze maand weten dat Zirkzee op zijn plek zit bij Anderlecht, maar Het Laatste Nieuws meldt dat de Belgen de spits niet gaan overnemen van Bayern omdat ze niet kunnen voldoen aan de vraagprijs. De Duitse topclub vraagt zo’n tien miljoen euro voor de Nederlander.

Sky Sports meldt maandag dat Zirkzee op zoek is naar een andere club en niet wil terugkeren. Volgens de Engelse sportzendergroep is de Nederlander niet bereid om de concurrentie met Lewandowski om de spitspositie aan te gaan en verkiest hij een andere club boven Bayern zo lang laatstgenoemde zijn wedstrijden nog bij der Rekordmeister speelt. Hasan Salihamidzic, sportief directeur van Bayern, liet deze week nog weten dat de Duitse topclub zijn sterspeler na dit seizoen niet laat gaan. “Een vertrek van Lewandowski deze zomer is geen optie”, zo vertelde hij aan Sky Germany. “We hebben de beste speler van de wereld en we willen dat hij hier blijft."

Zirkzee kwam in de jeugd voor verschillende clubs uit. Zo begon hij bij VV Hekelingen, waarna hij op jonge leeftijd de overstap maakte naar Spartaan’20. Via ADO Den Haag en Feyenoord belandde hij bij Bayern München, waar hij op 23 november 2018 in het tweede elftal zijn debuut maakte. Eind 2019 debuteerde de goalgetter in het eerste. Hij kwam als invaller binnen de lijnen in het Champions League-duel tegen Tottenham Hotspur. (3-1) Na een moeizamer seizoen verhuurt Bayern de Nederlander in 2021 aan Parma, waar hij mede door een zware blessure maar vier wedstrijden voor zou uitkomen. Dit seizoen is Zirkzee verhuurd aan Anderlecht, waarmee hij in de strijd om het landskampioenschap is beland in de play-offs.Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door futureboss)

Moet hij ook niet doen want daar is hij bij lange na nog niet klaar voor. Wel gewoon een kerel met veel talent. Anderlecht zou gewoon het beste zijn voor hem, en 10 miljoen is nog een oké bedrag dus dan is het wel echt slecht met Anderlecht gesteld als dat niet lukt. Misschien dat ze bij Brugge eens een lijntje uitwerpen.

25 april 2022 om 20:51

Anderlecht heeft altijd veel geld gehad, maar deden nooit gekke transfers. Buiten die ene keer met Stanciu. En nu gaan ze al zeker geen 10 miljoen neertellen. Zirkzee heeft het goed gedaan maar niet meer dan dat.

25 april 2022 om 20:54

Ze deden altijd de duurste transfers van België. Dat de algemene prijzen toen lager lagen is iets anders. De 5 miljoen voor Mitrovic in 2014 (?) is ongeveer te vergelijken met 10 miljoen nu.

25 april 2022 om 21:05

Ik kijk geen Belgisch voetbal maar aangezien Anderlecht op dit moment geen echte top meer is, zijn zijn statistieken dan niet gewoon hartstikke goed? 15 goals en 8 assists uit 32 vind ik echt uitstekend, zeker voor een jonge spits.

25 april 2022 om 21:30

Op dit moment heeft Anderlecht gewoon heel veel schulden. Geen idee of ze er ooit nog uitgekomen.

25 april 2022 om 21:36

Die schulden zijn wel min of meer weggewerkt door jarenlange geldinjecties. Wat ook wel zou mogen want er zijn al tientallen miljoenen tegenaan gegooid.

25 april 2022 om 21:38

@Vernon, heel nette statistieken inderdaad. Al was het qua prestaties geen echt indrukwekkend seizoen of iets dergelijks. Maar zeker hoopgevend.

25 april 2022 om 22:16

Liever niet Brugge moet hoger mikken. Talentvolle jongen maar in zijn hoofd is ie beter dan R9, wat een luie speler is dit. Kan puur op talent makkelijk mee in België, maar ik verwacht er nooit echt grootse dingen van. Heb het dan nog meer voor onze Adamyan die extreem beperkt is, maar werkt als een paard en echt een meerwaarde vormt - tegen alle verwachtingen in.

25 april 2022 om 22:20

Qua huidige kwaliteit en output geef ik je zeker gelijk. Alleen moet je als Brugge zijnde toch ook kijken naar potentieel niet. En zowel qua potentiële kwaliteit als qua potentiële transfersom is Zirkzee toch echt een totaal ander niveau dan Adamyan?

Geen idee wat adamyan moet kosten, maar gewoon beide halen zou ook niet slecht zijn.

Zal wel ergens bij een middenmotor in de top 5 competities terechtkomen geen enkele nederlandse club gaat hier 10 miljoen voor uitgeven. Denk dat dit een leuke vervanger kan zijn voor scamacca bij sassuolo wat een leuke en interessante optie kan zijn voor jonge spelers. Ik zou als ik een middenmotor was hem erbij halen, maar denk door zijn periode bij parma dat de serie a clubs het niet aandurven.

Ipv Haller bij Ajax? Of is ie geen 'Ajax spits'

25 april 2022 om 20:54

Waarom zou je een spits vervangen die bijna 1 op 1 loopt?

25 april 2022 om 21:02

Omdat Haller deze zomer veel geld op kan leveren, en volgende zomer waarschijnlijk veel en veel minder. Een pure economische afweging dus.

Ik ken de speelstijl van Zirkzee niet goed, maar kan me herinneren dat hij het bij Bayern nog behoorlijk goed deed. En die statistieken bij Anderlecht zijn ook prima. Als je Brobbey niet kan/wil halen, zou ik dit op voorhand een interessante optie vinden.

25 april 2022 om 21:04

Wat is dat toch met mensen die Haller maar willen vervangen. Vind maar eens een spits met die cijfers zeg....

25 april 2022 om 21:20

Vind je dan dat als Haller voor 35 miljoen verkocht kan worden, Ajax dat bod niet moet accepteren? Lijkt mij dat je dat wel doet en vervolgens brobbey haalt en evt een talentvolle jongen erachter.

25 april 2022 om 22:19

Maak je maar (bruto) 10 miljoen winst. Nog niet eens minus salaris. Maar je verkoopt wel zoveel doelpunten. Ajax heeft geen geld nodig, wel doelpunten. Waarom zouden ze dat ooit doen?

25 april 2022 om 23:47

Omdat , als je er 35 voor kan krijgen, je winst maakt. Kans dat hij volgend jaar een veel minder seizoen draait is aannemelijk (minder elftal om hem heen). Dan raak je hem aan de straatstenen niet meer kwijt en mag je blij zijn er 10 miljoen voor te vangen. Dat verschil is te groot.

26 april 2022 om 07:46

Dit dus!

Plus je hebt een vervanger nodig, een vervanger die het beter gaat doen dan haller, en andere clubs wetende dat ajax cash heeft nav de verkoop van haller, en sowieso een flinke buffer.
Kan je lekker risico gaan lopen voor heel veel geld, terwijl je een spits hebt met super statistieken.

Had het wel een leuke speler gevonden voor Psv alleen 10 miljoen is een beetje te veel van het goede...

25 april 2022 om 20:53

Valt al bij al toch nog redelijk mee? Is jong, heeft de status van toptalent gehad en draait nu een degelijk seizoen bij Anderlecht. Ik kan niet meteen veel betere spelers voor de geest halen voor een vergelijkbare prijs.

25 april 2022 om 21:15

" Ik kan niet meteen veel betere spelers voor de geest halen voor een vergelijkbare prijs."

Nee ik ook niet en ben te lui om ff te zoeken. dus geef je hier gelijk

25 april 2022 om 21:56

Als je ziet dat er ook 9 miljoen voor Baumgartl neergelegd kon worden dan lijkt me 10 miljoen voor Zirkzee meer dan redelijk.

25 april 2022 om 23:55

Is dat zo? Ik had eigenlijk verwacht dat Bayern wel minstens op €12M zou rekenen. Vind dit een heel mooie prijs en zeker ook voor PSV haalbaar. Zirkzee is wel mijn favoriete kandidaat om bij PSV eerste spits te worden en als je €8M voor Doan wilde uittellen en €12M voor Bruma, lijkt me dit een nobrainer toch? Zeker omdat PSV nog geld over moet hebben van de balans van afgelopen zomer én komende zomer tientallen miljoenen gaat binnenharken. Zou het echt vreemd vinden als ze hier geen poging voor gaan wagen.

Als ik Feyenoord was zou ik een poging wagen bij Zirkzee. lijkt mij een betere optie dan die Larsen.

25 april 2022 om 21:37

Misschien voor verhuur. 10 miljoen gaan ze daar ook niet neerleggen.

25 april 2022 om 21:40

Van de zomer komt er wel geld vrij bij Feyenoord hoor. verwacht wel wat spelers die verkocht gaan worden daar. dan kunnen ze een bod doen. en ik weet niet hoeveel geld Feyenoord nu heeft. maar meer dan wij denken te weten.

25 april 2022 om 23:56

Bayern gaat hem natuurlijk niet verhuren. Hij ligt nog een jaar vast, die willen verkopen.

25 april 2022 om 21:53

Als Anderlecht hem niet kan betalen, dan kan Feyenoord dat ook niet. Tenzij ze deze zomer allemaal spelers voor de hoofdprijs gaan verkopen.

26 april 2022 om 11:20

Het lijkt me aannemelijk dat dit seizoen bij Feyenoord Sinisterra, Senesi en Kocku vertrekken. Eventueel ook nog Malacia. Dan komt er behoorlijk wat geld binnen

25 april 2022 om 21:53

Moet zeggen dat ik Anderlecht niet volgt maar zou toch ook voor PSV een goeie optie zijn gebasseerd op zijn stats + leeftijd. Wat ik heb gezien lijk hij redelijke techniek te hebben wendbaar alleen weet ik niet echt of het een aanspeelpunt is iets wat PSV wel nodig heeft denk ik.

25 april 2022 om 22:57

Kunnen we niet beter aan onze eigen club denken? Zirkzee heeft rendement bij een club die geen topclub meer is en is nog harstikke jong. 8 a 10 miljoen plus salaris is alleen de jaarlijkse betalingen aan Gotze, Zahavi en Bruma waarvan Gotze en Zahavi zeker gaan vertrekken. Ik hoop ook op Luuk alleen 3 is a crowd want Maxi is er ook nog en heeft nog steeds veel potentie. Alleen dat is ook een kwestie van verlengen of anders verkopen. We gaan het zien.

26 april 2022 om 00:14

Inderdaad! Zie deze jongen voor dat bedrag graag komen! Zou haast niet slecht uit kunnen pakken en met verkopen ook best te veroorloven

28 april 2022 om 14:59

Ja, een Nederlandse jonge jongen, al wat bewezen en met potentie. Het is een relatief veilige aankoop.

26 april 2022 om 01:39

En jij denkt dat Feyenoord 10 miljoen heeft om Zirkzee te kopen ?
Ik dacht het niet....

26 april 2022 om 20:10

Feyenoord is van een nog lager niveau dan Anderlecht. Waarom zou hij dat moeten doen. Als er een club is in NL waar hij zou kunnen spelen is het Psv. Voor Ajax komt hij tekort in de spits. Feyenoord is echt een No Go. Altijd is er iets bij Feyenoord. Het stadion, de supporters, dan is ome willem die iets vind. Ga zo maar door. Daar wil je toch helemaal niet in terecht komen als je probeert te ontwikkelen.

Zou zeker niet misstaan bij Club , vooral als De Ketelaere weggaat die vooral in de spitspositie speelt dit seizoen. Ook Lang gaat waarschijnlijk weg dus er is nood aan nieuw bloed , ook als Adamyan definitief wordt overgenomen (wat ik ook zou toejuichen). Zelf mikt Zirkzee waarschijnlijk wel op een betere competitie maar nog 1 of 2 seizoenen in België zouden zeker niet slecht zijn.

25 april 2022 om 22:02

Waar lijkt de ketelaere naartoe te gaan? Hoop hem zelf bij united te zien.

25 april 2022 om 23:28

Er zijn wat geruchten rond Milan , Leicester en Atalanta. Van echt concrete interesse is er voor zover ik weet nog geen sprake.

'Durven'=inzien dat je beter niet op de bank kan zitten en ergens anders spelen dus.

Eerste spits zou hij toch niet worden, het is eerder een probleem voor hem dat Choupo-Moting er nog zit.

Had het leuk gevonden als die bij Anderlecht was gebleven na dit seizoen. Zag hem gister live aan het werk tegen Union. Speelde gister een mindere wedstujd, maar over het algemeen doet die het lekker dit seizoen. Mocht die weg gaan ben ik benieuwd waar die naar toe zal gaan

Ajax sla je slag koop brobbey ook en je hebt de beste nl se aanvallers van de toekomst.

Blijf nou toch gewoon lekker Joshua. Je kan nog een heleboel meegroeien met de ploeg...

25 april 2022 om 22:25

Tsja, maar hoe? Lewandowski is spits nummer 1, Choupo-Moting is nummer 2, en dan mag je als Zirkzee vijf keer in de DFB Pokal invallen…

25 april 2022 om 22:30

Aan zijn logotje te zien, durf ik te gokken dat hij op Anderlecht doelt 😉.

Zullen we wedden dat PSV geen lijntje uit zal gooien? Hier heb je een Nederlandse spits waar veel rek in zit, niet al te duur is en waar je nog flink op kan cashen. Ik snap niet waarom hij niet allang al aan PSV is gelinkt. Die gaan liever voor oud ijzer.

25 april 2022 om 22:58

Nou ik hoop eigenlijk dat het nog iets gaat worden met Romero. ff zijn contract verlengen en dat Ruud hem alle vertrouwen geeft als oud topspits. en oh ja wel ff blessurevrij blijven dan.

26 april 2022 om 00:00

Op een been kun je niet staan he. Je hebt gewoon twee spitsen nodig. Volgens mij ziet Van Nistelrooij het inderdaad best zitten in Romero, maar je kunt natuurlijk geen beleid maken op het gestel van die jongen. Zou dus zeker Zirkzee erbij nemen en hem een plan voorleggen voor de komende twee, drie jaar. En wat is er nou mooier voor die jongen om nota bene Ruud van Nistelrooij als coach te hebben; als iemand hem kan helpen om zich verder te ontwikkelen als topspits is hij het toch wel. Voor een fitte Romero hoeft zijn komst bovendien geen probleem te zijn. Volgens jaar begint het seizoen waarschijnlijk weer vroeg, met CL-kwalificatierondes, en zal PSV opnieuw minstens 47 wedstrijden spelen. Geen club die dat met slechts 11 spelers aflegt natuurlijk.

26 april 2022 om 10:26

Ja eens. Zirkzee en met Romero zitten we wel goed voor de komende jaren met de spits positie. maar dat betekend wel dat we Luuk dan niet gaan zien.

26 april 2022 om 16:45

Ja prima toch? Das war einmal, beetje vernieuwing en vooral groeikapitaal op het veld kan geen kwaad toch? Naast Zirkzee en Romero hebben we Fofana ook nog achter de hand en komt er met Vega een aanvaller bij die ook nog spits kan spelen.

John de Jong, letten we even op?

26 april 2022 om 00:17

Ja dit is toch wel een prima optie zeg! Zahavi zal wel vertrekken en met een aantal verkopen, die er vast wel gaan komen, moet dit financieel ook wel te regelen zijn

Voor Bayern natuurlijk nog veel te weinig.
Maar wat doet het pijn dat paarswit op zijn limieten botst.
Een club als Anderlecht kan toch niet zo langer zitten aanmoderen.
Als je het palmares bekijkt dan is dit echt om te huilen.
Er werden vroeger dure transfers gedaan tijden van Degryse,Nilis...later Koller etc..
Zeker in de jaren 80 werden er voor die tijd enorme bedragen betaald in Anderlecht.

Als bayern daadwerkelijk geïnteresseerd is in Haller, lijkt Zirkzee + 35-40miljoen me een goede deal voor alle partijen. Hoef je ook niet de markt waarbij de verkopende club aan de onderhandelingstafel weet dat je net gecasht hebt..

Ben ik de enige die hem echt overhyped vind? Heeft talent, maar mist karakter en persoonlijkheid om in een grote ploeg te spelen. In de grote wedstrijden deemstert hij helemaal weg. Kouame zou ik een veel verstandigere optie vinden voor Anderlecht. Zirkzee zie ik volgend jaar eerder bij een Mainz of een Freiburg of zo.

Met momenten toont hij zijn technische kwaliteiten, maar veel te weinig. En een goalgetter is het ook al niet. Hoeveel kansen heeft die niet nodig eer hij er eens eentje binnen kan trappen..
We spreken hier over de Belgische competitie, elk jaar wordt het zwakker en zwakker. Dan zou hij er toch echt met kop en schouders moeten boven steken! Het was een talent, zo heeft Bayern er zich duidelijk ook aan mispakt.
Ik ben ermee akkoord dat hij op zijn plaats zit bij Anderlecht, want het niveau is ook bedenkelijk.. Maar 10 miljoen.. Gewoon te veel voor een Belgische ploeg. Peanuts voor een ploeg van onze buurlanden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Anderlecht

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
B. RamanAanvaller359
W. WeijsUnknown
J. DuranvilleAanvaller10
A. ColassinAanvaller00
M. BouchouariVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Anderlecht.

0 fans
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren