Slot kiest voor verrassende basiself bij afwezigheid Til en Toornstra

Zondag, 24 april 2022 om 13:17Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 13:36

Arne Slot heeft de opstelling van Feyenoord bekendgemaakt voor de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. De oefenmeester wijzigt zijn elftal op een aantal posities, eens temeer omdat Guus Til en Jens Toornstra noodgedwongen afwezig zijn. Ook Alireza Jahanbakhsh is er niet bij. Philippe Sandler zit wel voor het eerst bij de wedstrijdselectie en zou zijn debuut kunnen maken. Feyenoord moet winnen om het gat naar FC Twente weer naar drie punten te brengen. Het duel in De Kuip gaat om 14.30 uur van start en staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis.

"Hij heeft nu een week of twee met de groep meegetraind", vertelde Slot over de aanwezigheid van Sandler in de selectie. "Hij zal voor het eerst bij de selectie zitten, mits het morgen goed gaat." De oefenmeester achtte speeltijd voor voor de verdediger bovendien niet onaannemelijk; de geboren Amsterdammer zou daarmee voor het eerst sinds 6 mei 2018 minuten maken in de Eredivisie (destijds namens PEC Zwolle tegen AZ, 6-0 verlies). "Zoals bekend zijn onze keuzes niet onuitputtelijk", aldus Slot. "Ik heb in het weekend zes selectiespelers op de bank zitten. Daar is Philippe er een van. Hij zit er dus dicht tegen aan."

Tegenover de terugkeer van Sandler staat de absentie van Toornstra en Til, die kampen met uiteenlopende blessures. Alireza Jahanbakhsh was lange tijd een twijfelgeval en is er niet bij. Slot heeft gekozen voor een aanvallend ingestelde ploeg, daar Bryan Linssen en Cyriel Dessers beiden van de partij zijn. Linssen zal vermoedelijk als nummer 10 gaan fungeren, terwijl de flanken worden bezet door Reiss Nelson en Luis Sinisterra. Linssen wordt op het middenveld vergezeld door door Orkun Kökçü en Fredrik Aursnes.

De afwezigheid van Til en Toornstra zou deels te maken kunnen hebben met de naderende halve finale in de Conference League. Aanstaande donderdag neemt Feyenoord het in eigen huis op tegen Olympique Marseille. De return vindt een week later plaats. Bij een overwinning op Utrecht slaan de Rotterdammers weer een gat van drie punten naar FC Twente, dat vrijdagavond al met 2-0 wist te winnen van Sparta Rotterdam. Het gat naar PSV bedraagt op dit moment tien punten.

Opstelling Feyenoord: Marciano; Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Kökçü, Linssen; Nelson, Dessers, Sinisterra.

Opstelling FC Utrecht: De Keijzer; Ter Avest, Janssen, Van der Hoorn, Van der Kust; Maher, Gustafson, Timber; Almqvist, Douvikas, Van de Streek


Poll

Wat wordt het resultaat bij Feyenoord - FC Utrecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door jizzzy)

Er zullen vast redenen voor geweest zijn, maar jammer dat deze wedstrijd er niet uitgehaald is. Zou de spelers van Feyenoord nog extra voorbereiding geven op het Conference League-duel tegen Marseille. Weet nog dat Ajax in 2017 in de halve finale van de Europa League een Olympique Lyon met spelers als Lacazette, Fekir en Tolisso vernederde en met 4-1 versloeg na anderhalve week rust (volgens mij omdat de bekerfinale die week gespeeld werd). Die 4-1 was toen een magere afspiegeling van de verhoudingen op het veld, en de frisheid van de Ajacieden toen, gunde ik Feyenoord ook wel. Nu staat er toch een taaie pot tegen Utrecht op het programma.

24 april 2022 om 13:28

Is er een verzoek ingediend door ze?

24 april 2022 om 13:31

Geen idee. Ik wil ook geen discussie oprakelen, excuus als ik dat impliciet doe. Maar Feyenoord mist de nodige spelers met blessures, moet schuiven en perst zichzelf uit vlak voor zo een Europese wedstrijd. Deels eigen schuld (je had de strijd om plek 3 al kunnen beslissen), deels zonde.

24 april 2022 om 13:33

Ja, ze wilden gisteravond spelen

24 april 2022 om 14:07

Wel een terechte opmerking Suarez, of het CL of CL (je snapt me wel) is zou niet uit moeten maken. Als de KNVB zijn geloofwaardigheid wil behouden, hadden ze nu ook op de barricaden moeten staan, net als toen terecht met Ajax gebeurde. Nu laat je eigenlijk blijken dat de CL waarin Feyenoord acteert niet belangrijk genoeg is.

24 april 2022 om 15:17

Natuurlijk maakt dat wel uit, JizZzy. Even een vergelijking: als Ajax in de Champions League ver komt is dat een veel grotere prestatie dan dat Ajax ver komt in de Conference League. Geldt hetzelfde voor bij PSV of Feyenoord.

Laten we nou juist een Europees B-toernooi niet net zo belangrijk maken als het kampioenenbal. Voor je het weet nemen we weer genoegen met drie voorrondes Champions League en zijn we weer terug in 2015.

24 april 2022 om 18:09

Door dat europese b toernooi krijg je straks dus weer 2 teams in het kampioenenbal! Kennelijk heb je er dus weinig verstand van

25 april 2022 om 08:03

Weet ik hoor, jij begrijpt mijn punt dus ook niet. Ik heb het over ambities stellen en dat je dus niet moet gaan doen alsof de Conference League het hoogst haalbare is. Altijd CL nastreven toch? Ohja, en Edwin van der Sar heeft de Conference League bedacht, dus Ajax weet je goed dat ze er veel aan hebben.

24 april 2022 om 13:33

Ach Marseille moet vanavond uit naar reims, wat letterlijk aan de andere kant van Frankrijk ligt. Feyenoord heeft 6 uur langer rust en geen reistijd vandaag.

24 april 2022 om 13:38

Laten we hopen op 10 minuten blessuretijd, een lastige, taaie wedstrijd, wat regen en een late gelijkmaker waardoor het in 1-1 ofzo eindigt daar ;-).

24 april 2022 om 13:40

Kunnen ze beter gelijk door naar Rotterdam... Is dichterbij

24 april 2022 om 13:42

En dan een paar stakingen bij de tolwachters, buschauffeurs, luchthaven en het ov. Wat niet ondenkbaar is in Frankrijk.

24 april 2022 om 13:46

Dan nog wat vuurwerk wat ze wakker houdt >.<

24 april 2022 om 13:34

Ten eerste, Feyenoord heeft geen verzoek ingediend.

Ten tweede, wanneer wil je de wedstrijd inhalen? Er is geen ruimte meer, of je wilt een hele speelronde verplaatsen. Voor de confetti league.

24 april 2022 om 13:37

DdD4 zeker hebben ze dat gedaan, maar ik zie al dat jij een ajaxiedje bent dus jij mag helemaal niet praten! Over 2 jaar spelen jullie ook in de confetti leauge. Zoek maar eerst een nieuwe goede trainer

24 april 2022 om 13:37

Het is het derde niveau van Europa en geen Europa- of Champions League, maar voor de broodnodige UEFA-punten maakt dat niks uit. Een overwinning levert ons gewoon weer 0,4 punt op. De jacht op plek zes blijft gewoon enorm belangrijk.

24 april 2022 om 13:48

Helaas is er geen ruimte meer in het schema om de wedstrijd in te halen. Donderdag is de halve finale, volgend weekend speelronde 31, vervolgens midweeks de return van de halve finale en vervolgens worden speelronde 32, 33 en 34 in één week gespeeld. Maar wellicht een goed idee voor de KNVB, om voortaan een week "ruimte" in te plannen in het slot van de competitie.

24 april 2022 om 13:51

Dank! Logisch dan natuurlijk. Misschien dat je hem gisteravond had kunnen spelen, maar denk dat dat niet enorme verschillen zou opleveren qua fysieke staat.

24 april 2022 om 13:58

extra nachtje slaap ... scheelt toch ...

24 april 2022 om 14:23

Jouw laatste zin slaat de spijker op zn kop! Ik denk serieus dat er bij mijn plaatselijke kelderklasse clubje capabelere mensen in het bestuur zitten dan bij de KNVB. Maar het is verrekte lastig om te bedenken dat er in de laatste weken van het voetbaljaar gespeeld wordt om de knikkers in Europa. CL of CL, maakt niet uit. Extra weekje inplannen komt niet in de hoofden op, ik begrijp dat gewoon niet.

Zou het niet 'gewoon' een 442 zijn? Met Sini en Nelson op de links en rechtsmid en dan Dessers en Linssen in de spits. Heb er vertrouwen in onder Slot, Twente blijft maar winnen dus deze moeten we 100% pakken.

Ik had eerder gelezen dat Walemark basis zou staan; die had ik graag over een langere periode beoordeeld. Jammer...

24 april 2022 om 13:34

Ja maar dan moet je hem ook op rechts laten spelen, een nieuwkomer op zijn niet natuurlijke positie laten spelen is niet ideaal. Maar valt wellicht wel in vandaag, er zijn weinig smaken op de bank.

24 april 2022 om 14:13

@baardgrasmus: daar zijn we bij Feyenoord toch juist zo handig in? Een stJuste of Amrabat rechtsback zetten, Tapia centraal achterin, Haps linksbuiten, Toornstra als cvm… we kunnen zo nog wel even doorgaan met als dieptepunt misschien wel Pierre vHooijdonk als linksbuiten in de nadagen van zn carriere 😐

Bijzonder, ik had toch wel wat spelers rust gegeven. Een halve finale maak je niet vaak mee!

24 april 2022 om 13:57

Tja het is donderdag pas hè. Dus in principe heb je voldoende tijd voor rust. Verder heeft Feyenoord last van een aantal blessures waardoor het lastig is om spelers te wisselen.

24 april 2022 om 14:07

Daarnaast is de eredivisie nog steeds belangrijker dan de conf league. En het is niet alsof we veel slack hebben. Alles moet gewonnen worden.

Had Bassett wel willen zien, was goed tegen rkc. Al begrijp ik linssen op het middenveld wel. Afjagen kan hij als geen ander.

24 april 2022 om 14:06

Denk dat het veel meer op een 442 gaat lijken nu met een soort schaduwspits dus om Dessers heen door de natuurlijke neiging van linssen om naar voren te gaan. Hoop dat de andere twee middenvelders door hebben dat ze iets maar naar achteren moeten spelen nu.

24 april 2022 om 14:09

Basset mag donderdag niet meedoen. Dus Slot zal iets willen doen dat als die andere twee er niet bij zijn donderdag ook dan ingezet kan worden. Dus had Walemark eigenlijk verwacht. Maar Linssen is natuurlijk wel meer in de lijn van wat ze gewend zijn

25 april 2022 om 11:51

Wanneer was de laatste belangrijke Joe internationale beker ook alweer voor Ajax Cl iig 0 deze eeuw en de laatste UEFA beker mijnheer afreisden wanneer was die ook alweer voor Ajax oh nee de laatste Internationale beker Cl of UEFA cup was voor Feyenoord. Wie is ook al weer de laatste overgebleven Internationale ploeg uit Nederland oh dat is Feyenoord halve finale het gaat mij niet Peres om Feyenoord maar om die over het paard getilde mannetjes als Driesen en Derksen die denken alle voetbal waarheid in pacht te hebben nee dan liever Frankrijk, Duitsland, Spanje daar is men iets beleefder en heeft men wat meer respect dan die nare bla bla figuren. Die zeggen dat ze een gewone boerenkinkel zijn nou dat klopt dan wel maar onder tussen iedereen afbreken slachten en de verkeerde mensen hozanna te roepen. Beetje dimmen heren, bescheidenheid en kennis van zaken siert de mens en niet de Vos ( doordenkertje)

25 april 2022 om 23:03

Waarheb jij het in hemelsnaam over :' haha

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller3413
L. SinisterraAanvaller3012
J. BijlowKeeper220
R. NelsonAanvaller212
T. JansenKeeper00
O. MarcianoKeeper120
D. RemieKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

123 fans
Middenvelder, 33 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Feyenoord 31 3 4 0
2020/2021 Feyenoord 33 8 5 1
2019/2020 Feyenoord 21 5 4 0
2018/2019 Feyenoord 32 8 3 0
2017/2018 Feyenoord 32 8 3 0

In de wandelgangen

Zaterdag 25 juni
PSV waagt een poging om Jarrad Branthwaite op huurbasis over te nemen van Everton, de voormalige club van algemeen directeur Marcel Brands. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren