Ten Hag kiest opvallende uitblinker: ‘Daar heeft hij een goede rol in gespeeld'

Zondag, 24 april 2022 om 11:24Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 11:24

Erik ten Hag is blij dat hij met zijn ploeg ongeschonden uit de lastige uitwedstrijd tegen NEC is gekomen. De Amsterdammers hadden het lang moeilijk tegen de frivool spelende Nijmegenaren, maar trokken via Brian Brobbey uiteindelijk toch aan het rechte eind. Opvallend genoeg had Ten Hag een basisplaats ingeruimd voor Kenneth Taylor. Voor de middenvelder was het zijn eerste basisoptreden in de Eredivisie. Ten Hag toonde zich content met de manier waarop Taylor zich presenteerde.

Taylor stond tot dusver alleen aan de aftrap bij bekerwedstrijden van Ajax. Vorig jaar werd hij in de Eredivisie drie keer binnen de lijnen gebracht. Dit seizoen kwam hij tot acht invalbeurten. Tot zaterdag, toen Ten Hag plots een basisplek voor hem had ingeruimd. De trainer van Ajax was niet tevreden over de uitvoering van zijn ploeg. "Zeker over de rechterkant moet het veel beter", aldus Ten Hag. "In de eerste helft was de veldbezetting daar niet goed, maar over de linkerkant hebben wij wel goed gevoetbald, met een uitblinkende Kenneth Taylor. Die heeft daar een hele goede rol in gespeeld."

Volgens Ten Hag was Taylor niet de enige die in positieve zin opviel. De naar Manchester United vertrekkende oefenmeester noemt nog twee namen. "Ik wil nog even opmerken, buiten Kenneth Taylor speelde Jurriën Timber ook een uitstekende wedstrijd en Maarten Stekelenburg speelde ook een uitstekende wedstrijd." Stekelenburg had in de eerste helft een formidabele redding in huis op een inzet van Jonathan Okita. Voor de doelman was het zijn tweede basisplaats sinds zijn rentree, nadat hij zondag in de bekerfinale tegen PSV al de plek onder de lat had overgenomen van André Onana.

Verweij: ‘Het is de vraag of hij nog heel lang bereid is te wachten bij Ajax'

Mike Verweij is benieuwd hoe het gesteld is met het geduld van Kenneth Taylor.Lees artikel

Ook Brobbey is blij voor Taylor. De ijzersterke spits voltrok twee minuten voor tijd het vonnis met een echte spitsengoal. Brobbey draaide slim weg bij Rodrigo Guth en liet doelman Mattijs Branderhorst kansloos. "Hij speelde een hele goede wedstrijd", concludeert Brobbey over het optreden van Taylor. "Hij is een goede vriend van mij, dus ik ben blij voor hem. Als we samen in Ajax 1 kunnen staan, dan kunnen we zeker trots op elkaar zijn." Brobbey moest in Nijmegen zijn plek in de spits weer afstaan aan Sébastien Haller, maar werd halverwege het duel binnen de lijnen gebracht als rechtsbuiten. De teleurstellend spelende Steven Berghuis bleef voor hem in de kleedkamer achter.


Poll

Vond jij Kenneth Taylor ook de beste man bij Ajax tegen NEC?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door ronaldo 2.7)

Hoe ver verwachten mensen die veel naar Ajax kijken dat deze jongen kan komen? Is nog vroeg natuurlijk, maar is dit echt een groot talent die stappen maakt of zit ie er voor nu vooral bij omdat er geen andere opties zijn?

24 april 2022 om 11:29

Ik vind hem een prima speler met potentie, maar niet een talent als Gravenberch. Verwacht niet dat hij naar een topclub zal kunnen. Eerder vergelijkbaar met Klaassen in potentie

24 april 2022 om 11:30

Praat wellicht voor mn beurt als PSV supporter maar ik snap de lovende woorden niet helemaal rondom hem. Werd aangekondigd vanuit de jeugd als enorm talent maar ik zie het nog niet echt hoor. Bij Gravenberch zag je direct dat het een enorm goede speler was, Taylor hobbelde gister toch ook maar wat mee? Soort voetballende Rosario.

24 april 2022 om 11:38

Tot een maand geleden was ik het met je eens Fossen maar ik zie toch wel wat meer in hem nu. Gisteren was hij (als enige) de hele tijd opzoek naar de combinatie en de enige speler die ook maar een beetje tussen de linies wilde. Denk dat je een talent als Gravenberch niet heel vaak ziet en dat is Taylor ook niet maar ik zou het aandurven om geen vervanger voor Gravenberch te halen.

Volgend jaar gewoon Taylor - Alvarez en Berghuis op het middenveld. Heb je Kudus nog achter de hand op 10 en Klaassen op 6 en 8

24 april 2022 om 11:40

Als je hem aankondigt als "enorm talent" dan zal het ongetwijfeld wat tegenvallen, zo wordt hij dan ook door niemand gezien (geen idee hoe je daar bij komt ook eigenlijk?). Taylor kan opzich een nuttige kracht zijn maar is nooit gezien als een van de grootste talenten uit zijn lichting. Met een beetje geluk kan hij wel uitgroeien tot basisspeler in het eerste denk ik opzich, als Gravenberch komend seizoen weg is zie ik hem wel meer minuten krijgen in ieder geval.

24 april 2022 om 11:57

Nouja hij werd/wordt toch als enorm talent bestempeld toen hij vanuit Jong Ajax doorschoof? Ook hier op VZ hoor, kan ik ook niks aan doen haha. Volg ook redelijk wat grotr scoutingsaccounts en daar wordt hij ook regelmatig bij de toptalenten neer gezet, op de een of andere manier. Ik denk inderdaad dat hij precies is wat jij zegt: nuttige kracht. Maar niet meer dan dat. Zou mij verbazen als hij op termijn echt een vaste basiskracht wordt bij Ajax.

24 april 2022 om 13:02

Vast een random reactie hier en daar maar volgens mij is de consensus van rationele mensen dat Taylor een prima talent is, geen buitencategorie

24 april 2022 om 14:02

Mag gezegd dat het geen ideaal moment is om je basisdebuut te maken, zoveel zand in de motor. Ik vond hem er zeker niet bovenuit steke, maar begrijp best dat een goede manager dat wel zegt. Beoordeel hem eens in een goed draaiend Ajax voor hij wordt afgeschreven tot de Rosario categorie, dat is wel een erg droevig niveau in mijn herinnering. Hoewel je er wonderlijk genoeg Oranje en een transfer naar de Ligue 1 mee kan bewerkstelligen, God weet hoe overigens. Als de rest in vorm is komen zijn passes wat vaker aan en ziet het er allemaal wat flitsender uit. Van hem verwachten dat hij op deze modderschuit het spel bepaald en met beslissende eindpasses strooit lijkt me wat veel gevraagd. We hoeven hem niet te bewieroken maar nu bepalen dat hij het niet gaat redden bij Ajax lijkt me voorbarig.

24 april 2022 om 11:31

Vind het persoonlijk een talent, maar geen super talent. Denk dat hij kan uitgroeien tot het kaliber Klaasen. Al is hij wel een ander type speler.

24 april 2022 om 11:34

Lastig te zeggen, maar ik vind hem geen bijzondere eigenschappen hebben waarvan ik denk, deze jongen moeten we in de gaten houden. Zo'n jongen die prima meevoetbalt als het team lekker draait, maar zich ook niet onttrekt aan de malaise als het belabberd gaat.
Beetje de fysieke betere versie van Carel Eiting. Maar ik laat me graag verrassen.

24 april 2022 om 11:42

In mijn ogen heeft hij zeker potentie om basisspeler te worden, is echter niet speler dat ergens echt in uitblinkt, zal daardoor minder snel opvallen. Je moet er wel een spelverdeler naast zetten.

24 april 2022 om 11:44

Ik begrijp echt niet dat Voetbalzone dit een "opvallende uitblinker noemt". Volgens mij was het gister voor iedereen duidelijk dat Taylor de beste op het veld was.

24 april 2022 om 11:55

Ook wel regelmatig het balletje naar het verkeerde shirtje gespeeld hoor. Vond Steek klasse en toch weer Brobbey mn zn invalbeurt en belangrijke goal. Taylor lijkt tot nu toe op Ekkelenkamp 2.0 voor mij.

24 april 2022 om 12:32

Taylor is 10 keer beter dan Ekkelenkamp. Hij viel de vorige keer ook al fantastisch in. Die jongen kan zo goed voetballen. In niks een Ekkelenkamp 2.0
Geef hem meer minuten en dan gaan we echt genieten van hem.

24 april 2022 om 12:53

Houd ook in je achterhoofd dat Taylor het doorgaans moet doen met korte invalbeurten, zal dus ook wat ritme missen. Ik vond het opvallend dat hij het conditioneel zolang volhield terwijl hij zo'n beetje als enige volle bak ervoor ging. Was bijna overal op het veld te vinden. Ook gaf hij af en toe een bal een richting op waar zijn medespeler heen had moeten gaan, maar zoals de laatste weken blijft bijna de hele voorhoede constant stil staan.

24 april 2022 om 13:12

Hij is geen Ekkelenkamp, hij is gewoon een Eiting+. Niks bijzonders tot nu toe, maar hij gaat nu zijn kans krijgen.

24 april 2022 om 11:52

Niet zo goed als een Gravenberch, maar kan echt wel voetballen, vond hem gister net als EtH zei ook de uitblinker bij Ajax. Zijn top ligt denk ik bij subtop/middenmoot van de grote competities op dit moment. Zal nog wat stappen moeten maken.

Je zal een jasje uit doen als je Gravenberch vervangt door Taylor maar denk dat hij het in zich heeft om het over te nemen. Met Tadic voor zich en Alvarez naast hem heeft Ajax voldoende kwaliteit om foutjes die er zeker gaan komen op te vangen.

Wat Ajax eerst moet doen overigens is Klaassen van 10 afhalen. Hij staat alleen maar centraal te loeren op kansen en af en toe te kaatsen. Dat is exact hetzelfde wat Haller al doet waardoor dit Ajax zo makkelijk te verdedigen wordt. Beetje off topic maar ik snap oprecht niet dat iemand anders dat niet ziet.

24 april 2022 om 11:50

Er is een reden dat Klaassen zijn basisplaats was kwijtgeraakt aan Berghuis. Pas sinds de blessure van Antony staat Klaassen weer in de basis. Het probleem is dat na de verkoop van Neres er geen andere rechtsbuiten is. Het is dermate armoedig dat zelfs Brobbey in moet vallen als rechtsbuiten als Berghuis weg valt.

24 april 2022 om 12:53

Idd. Ten Hag kan beter Klaassen op de bank zetten en Berghuis op 10.
Als er geen beter alternatief is dan Brobbey op rechtsbuiten zetten.
Berghuis op 10 is echt beter als hoe het nu gaat.

24 april 2022 om 12:11

Taylor was inderdaad één van de lichtpuntjes. Het zal wennen zijn om de schoenen van Gravenberch te vullen, maar hij moet gewoon meters maken. Dat moest Gravenberch ook. En zie ik het wel goedkomen. Wat Klaassen betreft heb je wel een punt. Daar moet creativiteit zitten. Zet Daramy of iemand van Jong Ajax op rechts voor diepgang en Berghuis centraal. Of zet Kudus of Ünuvar op 10.

24 april 2022 om 12:21

Ik vind dat Taylor volgend jaar de kans moet krijgen om Gravenbergh te vervangen. Wat je zegt klopt wel dat je een jasje uit doet. Naar mijn idee heeft Gravenberg hogere plafond maar die nog regelmatig door de ondergrens gaat. Ik vind Taylor een speler die constanter, dus verschi tussen zijn peike en ondergrens is kleiner.

Ik zou Taylor erin laten ten koste van Gravenberch want die zit al met zijn hoofd in het buitenland en die gaat er nu niet vol meer voor ivm blessures te voorkomen en juist nu moeten wij allemaal er vol in en dit geldt ook voor Nous.
Nico is de enige van het stel die weg gaat die nog strijd

Wij hebben goed gevoetbald over de linkerkant. De lat ligt niet hoog meer. Winst is het belangrijkste in deze fase van de competitie, maar je kan toch niet met droge ogen beweren dat je goed gevoetbald hebt. Je mag van deze selectie toch veel meer verwachten.

24 april 2022 om 11:59

Het is al heel lang bedroevend.

Vond Taylor gisteren niet eens heel slecht spelen. Niet alles ging dan goed, maar probeerde wel veel en hier en daar lukte weleens wat. En werkte ook gewoon hard. Vond hem toen hij een tijdje geleden in de wedstrijd tegen Heracles Almelo inviel en scoorde, ook prima invallen. Is zeker een speler met potentie en hoop dat hij volgend seizoen steeds meer minuten zal krijgen.

Rechterkant mis je nog al wat. Mazraoui altijd geblesseerd of onderweg. Anthony mis je aan de rechterkant helemaal. Berghuis komt op het middenveld beter tot zijn recht. Timber beetje overdreven maar is een topper in spe. Maar vergeet nog wel eens op tijd terug te komen.

Hoezo opvallend?

De vorige wedstrijd die hij speelde door blessure van Tagliafico en dus uit nood, was hij ook al de man of the match. En in zijn sporadische invalbeurten aan het eind van allang gespeelde wedstrijden, liet hij het zelfs zien. Ook bij Jong Ajax waren zijn kwaliteiten duidelijk, en ook vooral de juiste kwaliteiten voor het Ajaxspel.

Het is puur opvallend omdat Ten Hag weinig tot niks met jeugd heeft, en altijd voor zoveel mogelijk ervaring en vastigheid gaat.

Totale mismatch met Ajax, ook qua mentaliteit en speelwijze, die al drie jaar niet des Ajax is.
Goed dat Ten Hag vertrekt. 3 jaar te laat.

24 april 2022 om 12:10

De speelwijze is niet des Ajax? Ik heb in jaren niet zo'n vermakelijk voetbal gezien bij mijn club. Daarnaast, Ten Hag heeft niks met jeugd maar heeft wel Mazraoui, Timber, Rensch, Dest, Gravenberch, Brobbey allemaal laten doorbreken..

Taylor speelde een goede pot, simpele passes, vaak vooruit en constant in beweging zowel verdedigend als aanvallend. 1 minpuntje waren zijn eerste aannames in de 1e helft waardoor hij echt heel makkelijk onder druk werd gezet.

Wat mij betreft is het wel klaar met Klaassen op 10 en Gravenberch op 6, Klaassen is te vaak afwezig en loopt Haller voor de voeten en Gravenberch heeft niet de defensieve kwaliteiten om daar te staan.

Maar waarom wisselde Ten Hag hem niet eerder. Hij liep echt weet ik niet hoe lang al naar adem te happen.

Taylor vond ik gisteren echt geweldig, met afstand de beste man het veld. Werkelijk de enige die wat creativiteit en een actie had. Als hij deze vorm vast kan houden vind ik hem tov Gravenberch alleen maar een vooruitgang

Gravenberg is nog niet weg.
Wie weet zit hij ook volgend seizoen gewoon nog bij Ajax.
De deal met BM is nog steeds niet rond en ik vindt dat Ajax voet bij stuk moet houden bij de vraagprijs en dit soort spelen niet te goedkoop weg moet doen.

Taylor liet tenminste nog wat zien op het middenveld. Daar kwam nog enigszins creativiteit vanaf. Die mag wat mij betreft vaker beginnen, ook al is die na 60-70 min helemaal kapot. Wat ook niet raar is voor een jonge speler die nauwelijks speelt of de kans krijgt. Ook iets wat je Ten hag kwalijk kan nemen. Er zijn er genoeg die lekker mogen banken op de manier van spelen. Looking at Klaassen. Taylor is dan geen '10' maar kan daar prima vertoeven voor een aantal wedstrijden, mocht Ten Hag vasthouden aan Berghuis op rechtsbuiten.
Tegen de wat mindere ploegen Gravenbergh, Taylor, Berghuis op het middenveld moet te doen zijn en heb je op het middenveld genoeg creativiteit plus geen speler die continue Haller in de weg loopt.

Volgend jaar zou ik met Kudus (mits hij fit blijft), Alvarez en Berghuis op 10 spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
R. GravenberchMiddenvelder302
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
Middenvelder, 20 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 29 juni
Ajax volgt de verrichtingen van Oscar Gloukh. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren