United-icoon heeft geen trek in job als assistent Ten Hag en waarschuwt fans

Vrijdag, 22 april 2022 om 11:40Tom Rofekamp • Laatste update: 11:43

Wayne Rooney was nadrukkelijk in beeld om de technische staf van Erik ten Hag bij Manchester United te versterken, zo schrijft The Athletic. De oefenmeester van Derby County heeft echter laten weten dat hij zijn huidige job alleen voor een 'nummer één-positie' wil verlaten. Rooney, clubtopscorer aller tijden van United, wil Ten Hag tevens waarschuwen voor de grootte van de klus, en hoopt dat hij de tijd zal krijgen.

Naast Mitchell van der Gaag (huidig assistent-trainer van Ten Hag bij Ajax) en Steve McClaren (adviseur van Derby County, als wiens assistent Ten Hag in het seizoen 2008/09 fungeerde bij FC Twente) kwam ook de naam van Rooney naar voren in de discussies over de invulling van de technische staf van United volgend seizoen. De oud-aanvaller van the Red Devils liet echter weten geen trek te hebben in een dergelijke klus. Eerder wees Rooney al een baan als opvolger van Rafael Benítez af, die in januari werd ontslagen bij Rooneys andere voormalige club, Everton.

Rooney, die afgelopen week met Derby County naar het derde niveau in Engeland degradeerde, vindt dat Ten Hag de tijd moet krijgen bij United. "Hij begint aan een enorme klus", zegt Rooney voor de camera van Sky Sports. "Maar het ziet er naar uit dat hij de benodigde tijd gaat krijgen, van wat ik heb gezien. Ik ben er zeker van dat ze hem het team laten verbouwen, want dat is wat er moet gebeuren."

Daarbij wil Rooney de aanhang van United aanraden de verwachtingen ietwat te temperen. "De fans zullen geduldig moeten zijn. Ten Hag is geen wonderdokter. Het gaat niet van de ene op de andere dag gebeuren of zo snel als ze dat zouden willen. Ze zullen realistisch moeten zijn en geduld moeten hebben zolang ze progressie zien en de spelers zien werken voor hun club. Misschien dat ze dan in de komende drie jaar mee kunnen gaan doen om de titel." Manchester United - dat Engels recordkampioen is - veroverde voor het laatst het landskampioenschap in 2013, onder Sir Alex Ferguson en nog mét Rooney in de spelersselectie.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door schop1989)

Tja dan hadden ze voor hem moeten kiezen als hoofdcoach, of als eerste assistent naast een vertrouweling. Zou niet gek zijn om een Rio, Solskjaer oid toe te voegen aan de staf. Nu zit er weinig clubkennis.

22 april 2022 om 11:52

@GunneRo Afgelopen jaren zat er genoeg clubkennis op de bank bij United. Dat heeft ook nauwelijks voordeel opgeleverd. Misschien wel beter als het dit keer niet gebeurd of veel minder aanwezig is.

22 april 2022 om 11:57

Ik denk dat je vooral vertrouwelingen om je heen wilt hebben. Binnen de club zit wel clubkennis, zo zit er in de staff nog wel gewoon Utd mensen. Enkel de assistenten neemt hij mee.

Goed nieuws voor ten Hag. Als een clubicoon de verwachting tempert. Denk dat United echt niet zo slecht is als iedereen zegt. Het gaat ook om de intentie van spelen. Neem Feijenoord als voorbeeld. Die hebben echt niet een veel betere selectie dan vorig jaar. Maar het chagrijnig is wel weg. Denk dat dat bij United ook kan. Groot verschil is dat daar al wel klasse spelers rondlopen en er een hele dikke portemonnee is. Met een beetje beleid eindigd United volgend jaar top 3. En doen ze het jaar erop weer mee om de titel.

22 april 2022 om 12:02

Feyenoord heeft op veel kritieke plaatsen versterking gekregen hoor- Aursnes, Trauner, Pedersen, een functionerende invalspits in Dessers. Die posities functioneerden totaal niet vorig seizoen. Niets ten nadele per sé aan Slot hoor, want de spelopvatting is natuurlijk ook tien keer beter, en je moet de spelers inpassen. Ik zie echter een Wan-Bissaka, Fred, Rashford of Maguire niet plots floreren onder ten Hag.

22 april 2022 om 12:43

Duidelijk dat je weinig tot geen wedstrijden van United kijkt. Vorig seizoen, toen ze tweede werden en de EL finale haalden, speelde alle spelers die je opnoemt geweldig. Ja, ook Maguire en Rashford, die de EK finale haalden. Het zit dus nog ergers wel, alleen de juiste persoon moet het eruit halen.

22 april 2022 om 12:57

Nou de eerste goede wedstrijd van Maguire bij United moet ik nog zien.. Rashford ben ik het wel over eens. Het centrale duo met Lindelof en Maguire is gewoon topclub onwaardig

22 april 2022 om 13:02

Ik denk niet dat ze in zijn systeem passen. Maguire is er te statisch voor, Rashford was ook onder Solskjaer al uit vorm in de laatste fase. United werd tweede vorig seizoen met 74 punten he, dat is voor een nummer 2 in Nederland al karig en daar spelen we 4 wedstrijden minder.

22 april 2022 om 12:12

Ach ja, weet je nog de verhalen toen Ragnick kwam? De koning van gegenpress, die keizer die z’n leerlingen Klopp, Tuchel en Nagelsmann alles leerde.. Bakt er ook helemaal niks van, sterker nog, onder Ole speelden ze beter.

22 april 2022 om 12:17

Tja moet je dan een coach beoordelen op een half jaar zonder eigen aankopen? Ten Hag krijgt toch ook minstens 2 jaar de tijd? Maar Rangnick moet het doen in een half jaar? Tuurlijk doet die het niet zo geweldig maar dat vind ik niet gek als je midden in het seizoen je eigen spel moet overbrengen zonder spelers te halen.

22 april 2022 om 13:53

Komt omdat de spelers verantwoordelijk zijn voor het resultaat, oftewel dezelfde spelers als Ole dus dezelfde resultaten. Geen trainer op aarde zou hier goed mee kunnen presteren. Als ETH het volgend seizoen met exact dezelfde spelers moet doen krijg je dezelfde resultaten als Ole en Rangrick.

Mag hij nieuwe spelers kopen dan is de kans dat die spelers prijzen winnen voor ETH.

22 april 2022 om 14:09

Komt vooral door de United supporters die zo gigantisch hard schreeuwden dat deze trainer ze wel even ging veranderen. Ze hadden namelijk al de 'wereldspelers' in de selectie. Dus een nieuwe trainer zou dat wel even repareren.

Er werd gezegd dat United de CL kon winnen met Ragnick, er werd gezegd dat CL wel zo goed als binnen werd. De arrogantie droop er van af. Ja dan krijg je dat achteraf terug.

ik snap echt niet waarom United niet voor een staf met Rooney, Stam en Rio Ferdinand ging. 3 wereldvoetballers met enorm veel aanzien, die ook minder snel afgemaakt zullen worden door de Engelse media. Daarnaast heeft rooney al ervaring bij Derby en doet het daar niet slecht

22 april 2022 om 12:07

Rooney wil om te beginnen dus al niet, Stam heeft door zijn flop bij Reading als manager ook niet per se de beste reputatie meer in Engeland (en zullen ze weten dat het hem daarna ook weinig beter is vergaan), en Ferdinand heeft (naar mijn weten) sowieso nergens een dergelijke positie ingevuld.

22 april 2022 om 12:51

T is een trend aan het worden om oude spelers erbij te betrekken maar uiteindelijk moet de competentie doorslag geven. Al die oude spelers zoals Ferdinand, Neville, Scholes en Keane etc kunnen goed analyseren na 100 herhalingen etc maar in coaching stellen ze niets voor. Laat hun analyseren, dat is hun expertise.

22 april 2022 om 13:47

Een goede speler maakt je geen goede trainer

22 april 2022 om 14:45

Stam en Rooney hebben het niet bepaald goed gedaan als trainers. Rooney is dit seizoen zelfs gedegradeerd naar het 3e niveau in Engeland met Derby. En sprak de legendarische worden dat zijn spelers zo'n goede ontwikkeling hebben doorgemaakt 🤣
Zo'n clown wil je toch niet bij een club als Man Utd zien?!

22 april 2022 om 15:00

@joventut Hiermee doe je Rooney toch wel te kort. Niet vergeten dat er bij hun gewoon 21 punten in mindering zijn gebracht. Anders had hij het met dat matige materiaal nog gered ook, wat echt een wonder zou zijn geweest.
Hoe de spelopvatting onder Rooney is weet ik niet, daarvoor kijk ik te weinig wedstrijden van Derby.
Daarnaast is het gewoon enorm knap hoe de speler zich ontwikkeld en gestreden hebben door alle tegenslagen.
"en Rooney een clown voor een club als Man Utd" ???? Deze man is topscoorder en clublegende van Man Utd..

22 april 2022 om 15:14

Rio lukt het maar amper om een goede pundit te zijn, Stam en Rooney bewijzen ook niet echt dat ze een team kunnen vormen met een visie, meer gebruiken van wat er is. Lekker trio heb je dan...

Rooney kan ten Hag toch niet verstaan. Ten Hag kan Rooney niet verstaan met zijn accent.
Rooney is geen assistent. Ten Hag heeft goede assisten aangetrokken.

Ten Hag moet alles er aandoen om Ronaldo te behouden. Als alles wordt afgestemd op Ronaldo zie ik Man United mee strijden om de titel. Ten Hag moet gewoon voor een goede relatie zorgen met Ronaldo. Dan maakt hij je kampioen.

22 april 2022 om 12:48

Ik zou er juist voor kiezen om Ronaldo te laten vertrekken. Komend jaar bouwen aan een jeugdig team en jaar daarop voor de prijzen meespelen. Een jaar de tijd krijgt ten Hag echt wel. Niet wanneer hij iedere week van de mat gespeeld gaat worden maar als hij vijfde of zesde eindigt met leuk voetbal waar potentieel inzit ze ik het echt goed komen met hem.

22 april 2022 om 13:11

Ik denk dat het een zwakte is, net als Depay in oranje en hoe Jol z'n gebruik van Suarez het spel van Ajax schaadde. Totaal geen team en idee voor de rest meer. Plus, Ronaldo op z'n top nu is niveau de Bruyne of Salah, maar de rest bij United is veel veel minder dan wat er bij de concurrenten loopt...

22 april 2022 om 13:50

Ronaldo @United komt in de verste verte niet in de buurt van Salah, hoe in godsnaam krijg je het uit je toetsenbord. Met alle respect. Nu een onzichtbare balletjes wachter die niks toevoegt in voetballend opzicht. Heeft vrij letterlijk de helft van Salah z'n cijfers dit seizoen.

22 april 2022 om 17:04

Salah is trouwens de meest overrated speler uit de premier leauge. Zo bijzonder is die niet met zijn 22 goals waarvan er veel penaltys zijn. Hij speelt op dit moment in het beste team van de premier leauge als ronaldo elke keer zo bediend zou worden zou hij er min 25 in hebben geschoten.

22 april 2022 om 17:13

Leuk geprobeerd maar Salah heeft minder kansen nodig om te scoren vergeleken met je grote idool Ronaldo én mist tevens minder grote kansen. Dus nee, Ronaldo zou in dit Liverpool never nooit dezelfde cijfers als Salah hebben. En Ronaldo heeft bijna net zoveel penalty's dit seizoen dus stop met dit soort onzin uit te kramen. 34 goals/assists in 29 wedstrijden, als winger, maar totaal niet indrukwekkend aldus een Ronaldo fanboy.

Tevens Salah heeft met afstand de meeste records in de PL gebroken en is feitelijk de beste winger aller tijden in de PL. Jouw zure jaloerse ronaldo gezuig veranderd hier niks aan.

22 april 2022 om 14:03

Juist niet HIJ is de eerste speler die verkocht moet worden.... een 38 jarige over de top voetballer dat is precies de reden dat ze niks gaan winnen

22 april 2022 om 14:08

Ook de reden dat ze geen 10e staan en de CL knock out bereikte

22 april 2022 om 14:29

Met Cavani of Martial op Ronaldo's plek zouden ze ook geen 10e staan hoor, of je dacht dat ze vorig seizoen zonder Ronaldo 0 goals in de UCL én 0 goals in de PL hadden???? Hadden vorig seizoen na deze speelronde meer punten dan nu.... en dat zonder Ronaldo....

Mensen die doen alsof United zonder Ronaldo niet of nauwelijks zou scoren...🤦

22 april 2022 om 17:01

Jeffrey_ vorig jaar zaten we in een corona crisis weet je dat niet meer? Het niveau was vele malen lager. Als ze bijvoorbeeld nu geen ronaldo hadden maar rashford in de spits zouden ze nu 8/9 staan. Ronaldo hatertje

22 april 2022 om 17:19

Tuurlijk, geef corona maar de schuld voor het feit dat ronaldo geen rol van betekenis meer speelt in de PL. Als het niveau volgens jouw zoveel lager was, dan waarom hebben Chelsea, Leicester etc veel minder punten dan vorig seizoen? "Ronaldo hatertje" lol, je lijkt nu net een 17 jarige instgram kid wie gefundeerde kritiek op z'n idool wegzet als hAaT. Rashford schoot dit United naar de kwartfinale.... Ronaldo niet.

22 april 2022 om 20:27

Sorry, maar wat zet jij jezelf voor schut zeg. Je hebt gelijk wat betreft de vorm van afgelopen weken, maar Ronaldo wegzetten als of een of ander championship spitje is in mijn optiek genoeg om jou niet serieus te nemen. Ik weet op het moment niet de precieze cijfers, maar ik heb vernomen dat Ronaldo de meeste punten voor zijn club heeft gewonnen dit seizoen van al de premier league spelers. En dit als 38 jarige. Laat salah zich maar bewijzen bij een middenmoter met topclub ambities op die leeftijd, ben benieuwd

22 april 2022 om 23:23

Je praat tegen die knakker boven mij mbt zichzelf voor schut zetten? Want Salah is betrokken bij een hoger percentage goals dan Ronaldo bij United. En Rashford, Martial en ook Cavani hadden een hogere goal per game ratio per 90 min in hun beste seizoen dan Ronaldo nu dus je hele middenmoter gezwets is te lachwekkend voor woorden.

En de feitelijke constatering dat Ronaldo letterlijk de helft van Salah z'n cijfers heeft dit seizoen heeft niks te maken met wegzetten als championship bla bla bla. Ronaldo is trouwens 37 jaar, dus niet 38, meneer de leugenaar. (Was natuurlijk per ongeluk en helemaal niet om je punt kracht bij te zetten ofzo)

JIJ bent hier degene die niet serieus te nemen is aangezien Ronaldo dit seizoen een grap is vergeleken met Salah. Letterlijk 2x zoveel g/a. Salah heeft zich al bewezen bij Roma door POTY te winnen ten koste van clublegende Totti én 1 uit 1 te lopen in z'n laatste seizoen.

Nogmaals, Ronaldo is passé en simpelweg niet op hetzelfde niveau van de 3 beste voetballers ter wereld Benzema, Salah, Lewa. Facts don't care about your feelings.

Ik zou Rooney wel een toevoeging vinden, echter lijkt me het ook fijn dat Ten hag zijn eigen assistent kan meenemen. Want anders heb je 2 koppige persoonlijkheden

Mooi nieuws. Die gozers zou vanaf dag 1 aan zijn stoelpoten gaan zagen. En de media zou hem bij een wat mindere fase naar de functie van hoofdtrainer schrijven en praten. Niet dat Rooney daar (nu) geschikt voor is maar dat maakt niet uit.

Rooney als trainer begint mij meer en meer te verassen. Everton weigeren was al slim en als assistent nadat je geproefd hebt van hoofdcoach is ook gewoon onzin. Ik denk dat hij zijn carrière goed aan het plannen is en niet overhaast te werk gaat. Volgend jaar een stabilere Championship ploeg coachen en jaar erna naar PL. Wie weet is hij over een jaar of 5 klaar om United te coachen.

22 april 2022 om 17:50

Zou mooi zijn. Nederlandse coaches zijn internationaal nergens, maar de Engelse coaches…..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Arsenal6913
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David de GeaKeeper380
Bruno FernandesMiddenvelder3610
H. MaguireVerdediger301
S. McTominayMiddenvelder301
Cristiano RonaldoAanvaller3018
J. SanchoAanvaller293
V. LindelöfVerdediger280
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

469 fans
Coach, 36 jaar
SeizoenClub
2020-2022 Derby County
2020-2021 Derby County
2019-2019 MLS All-Stars
2018-2020 DC United
2017-2018 Everton
Laatste voetbalnieuws

Wayne Rooney kan malaise niet meer aanzien en vertrekt bij Derby County

Wayne Rooney neemt op eigen verzoek afscheid van Derby County, zo maken the Rams bekend via de officiële kanalen. De 36-jarige oud-aanvaller stond nog een jaar onder contract als manager van...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren