Schmidt ziet na Boscagli opnieuw verdediger uitvallen voor seizoensslot

Vrijdag, 22 april 2022 om 11:00Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 11:05

De personele problemen bij PSV blijven aanhouden. Na de langdurige afwezigheid van Olivier Boscagli is ook Armando Obispo geblesseerd afgehaakt voor de laatste wedstrijden van het seizoen, zo heeft Roger Schmidt vrijdag bekendgemaakt tijdens het perspraatje. Eerder dit seizoen viel in de laatste linie Ramalho al geblesseerd uit vanwege een operatie. Ook Phillipp Mwene zit nog altijd in de lappenmand.

Het is kommer en kwel dit seizoen bij PSV, waar de ziekenboeg nooit leeg lijkt te raken. Nadat vorige week bekend werd dat Boscagli langdurig aan de kant staat met een zware knieblessure, is nu ook van Obispo bekend dat hij zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld. De verdediger was al enkele weken uit de roulatie, maar leek wel in staat nog dit seizoen zijn rentree te maken. Door die verwachting kan nu definitief een streep, zo bleek uit het persmoment in aanloop naar de uitwedstrijd tegen SC Cambuur.

"We hebben veel afwezigen", zo verklaarde Schmidt vrijdag op trainingscomplex De Herdgang. "Voor Armando Obispo en Olivier Boscagli is het seizoen over, Phillipp Mwene haalt misschien nog de laatste twee duels. Noni Madueke is er misschien volgende week weer bij en Yorbe Vertessen kan misschien laatste wedstrijd nog spelen. Daarnaast is Vinicius geschorst tegen SC Cambuur." Mwene staat al geruime tijd aan de kant en speelde zijn laatste wedstrijd op 17 februari tegen Maccabi Tel Aviv.

Naast bovengenoemde spelers mist PSV ook Ryan Thomas en Noni Madueke. Vinícius ontbreekt dus vanwege een schorsing. De hoop is dat Madueke volgende week weer kan aansluiten. Om de selectie op te vullen doet Schmidt een beroep op Johan Bakayoko en Jenson Seelt. De twee beloftenspelers maken onderdeel uit van de selectie voor het duel met Cambuur. Vanwege de afwezigheid van Fredrik Oppegard (ziekte) wordt er waarschijnlijk nog een speler overgeheveld van Jong PSV.Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door cabinessence)

Sjezus, het houd maar niet op he dit seizoen...

Gaat lekker bij ons met blessures. Ik kan alleen maar respect hebben voor Schmidt, dat hij ondanks vele blessures en een niet eens zo kwalitatief goede selectie nu toch nog een beetje meedoet om plek 1 en daarnaast 2 prijzen heeft gepakt.

Ik denk dat het nog erg moeilijk gaat worden voor Ruud, zeker als spelers die wel over topkwaliteit beschikken vertrekken van de zomer.

22 april 2022 om 11:13

Maar het is opvallend dat sinds de komst van Schmidt naar PSV spelers constant geblesseerd zijn. Dat kan pure pech zijn, maar het kan ook deels net trainingsintensiteit te maken hebben

22 april 2022 om 11:27

Ik had in 1e instantie dezelfde gedachte Japie. Maar eerlijk gezegd heb ik geen idee of de betreffende blessures iets te maken kunnen hebben met overbelasting.

Iemand hier die daar wel iets zinnigs over kan roepen?

Ik hoop gewoon heel erg dat Ajax nog een steekje laat vallen en onze competite tot op het laatst lekker spannend blijft.

22 april 2022 om 11:27

@japie. Je hoort wel eens verhalen dat er binnen PSV ook geluiden zijn dat er te weinig getraind wordt, dus mss dast Schmidt zich iets te veel op het beschermen van zijn spelers richt. Persoonlijk denk ik dat je met topsport ook geregeld over een grens moet, om je grenzen te verleggen. Ik moet overigens wel zeggen dat ook veel blessures niets met intensiteit te maken hebben.

22 april 2022 om 11:33

Het is ook opvallend hoe vaak jij op de trainer van PSV loopt te janken de afgelopen 2 seizoenen. Wist jij trouwens dat Schmidt schuldig is aan de evolutie Japie?

22 april 2022 om 11:48

"maar het is opvallend dat sinds de komst van Schmidt naar PSV spelers constant geblesseerd zijn."

Ik denk dat het toch voor een groot deel overmacht was.

Vorig seizoen zat PSV een tijdje in een vicieuze cirkel. Veel coronagevallen en blessures (op een gegeven moment had PSV nog maar 13 inzetbare veldspelers), maar wel twee wedstrijden per week. Spelers, ook als ze net terugkwamen van een blessure of corona, moesten noodgedwongen meer minuten maken dan wenselijk was. Dat is slopend geweest.

En dit seizoen heeft PSV gewoon een erg druk programma met in totaal 58 officiële wedstrijden, waar voor veel spelers ook nog eens (beloften)interlands bijkomen.

En tel daar nog bij op dat er een paar spelers rondlopen (romero, Madueke) die helaas gewoon van glas lijken te zijn.

22 april 2022 om 12:00

Het is toch wel apart dat de spelers van PSV en geen 90 minuten kunnen spelen en vaak geblesseerd zijn. Bij Ajax en Feyenoord is dat heel anders. Ik denk dus dat je het zeker wel voor een deel aan Schmidt kunt wijten. Zeker de conditie.

22 april 2022 om 12:04

Hoe kom je erbij dat ze geen 90 minuten kunnen spelen. De laatste weken wisselt schmidt er weinig en maken de meeste spelers 90 min

22 april 2022 om 12:15

@Japie,
Hier is weinig te vinden over de oorzaak van deze blessure. In het algemeen zou overbelasting resulteren in spier- en/of peesblessures. Buiten Madueke zijn er naar mijn weten geen opmerkelijke blessures van die aard geweest. Sowieso lastig te zeggen van een afstand

22 april 2022 om 12:20

PSV speelt dit seizoen dan ook 58 (!) wedstrijden, dan lijkt het me logisch dat lang niet iedereen wekelijks 90 minuten kan en moet spelen. Ter vergelijking: Ajax komt dit seizoen uit op 48 wedstrijden (waarvan 2x tegen amateurs), Feyenoord op minimaal 53 en maximaal 54 en AZ op 48 wedstrijden totaal. Zit nogal wat verschil in natuurlijk.

22 april 2022 om 12:35

Ahhh daar is Japie weer met zijn negatieve Schmidt obsessie, waar was je na de knvb beker winst? Of kwam die winst niet door de coach die de beker wel serieus nam.

22 april 2022 om 12:45

De brand in de reichstag, de aanslag op Kennedy. Schmidt weet er meer van.

22 april 2022 om 14:35

Zou kunnen hoor. Het kan natuurlijk gewoon botte pech zijn dus kan zijn dat Schmidt er helemaal niks aan kan doen, maar het viel me gewoon op dat PSV de laatste twee jaar enorm veel met blessures te maken heeft

22 april 2022 om 16:21

Het viel mij ook op hoor Japie. Zeker met het vele doorwisselen van Schmidt zou je juist zeggen dat blessures voorkomen moeten worden, het tegendeel lijkt waar te zijn.

22 april 2022 om 17:51

Bekerfinale toevallig gezien? Die van Ajax leken in de 2e helft toch echt minder fit dan die van PSV en Ajax had ook nog een week vrij. Niet zo dom lullen.

22 april 2022 om 11:23

itstom

Het is of knap van Schmidt of erg slecht van Erik dat het nog niet beslist is.
(of natuurlijk beide stellingen waar )

Maar ja laten we met zijn allen hopen op puntverlies van PSV tegen Cambuur. De spanning is helemaal niet goed voor ons. Leven is weer 'normaal' na covid ellende. Laten we gewoon genieten en weg spanning

22 april 2022 om 11:28

Tja ik hoop dat NEC gaat winnen van Ajax, maar dat is niets nieuws toch.

22 april 2022 om 14:39

Laten we massaal hopen dat Ajax nog minimaal twee wedstrijden verliest. Kans is natuurlijk klein, maar een klein vreugdedansje ga ik dan niet kunnen onderdrukken. En dan met Heerenveen compleet onterecht nog even de play-offs halen voor Europees voetbal en ik ben twee maanden dronken

Het houdt niet op, niet vanzelf... Laatste 5 wedstrijden zonder Boscagli, Obispo, Mwene, Vertessen en met een half fitte Madueke. Dat wordt nog wat. Vrijwel alle blessures vallen dit seizoen tegen. Mwene deed in Israel nota bene nog voor zichzelf een warming up omdat hij bijna weer fit was, en nu is hij er alsnog bijna de rest van het seizoen uit. De medische staf van PSV staat hoog aangeschreven door de directe contacten met het Catharina ziekenhuis, maar dit seizoen is echt extreem qua blessures.

22 april 2022 om 11:16

Vroeger kwamen er ook geregeld PSV spelers naar het ST. Anna Ziekenhuis te Geldrop voor scans e.d. Dat weet ik omdat mijn vader er werkt en destijds kopieën van röntgen foto's moest maken. ik heb als kind zijnde vaak middagen op zijn afdeling doorbracht. Zo ook Eric Addo destijds en Ruud van Nistelrooy gezien. Komen de spelers daar tegenwoordig niet meer?

22 april 2022 om 11:22

Zeker, geen idee waarom ik Catharina schreef, moet St. Anna zijn haha.

22 april 2022 om 11:30

Dat ziekenhuis moet ergens haar patienten vandaan halen zullen ze wel denken . Nee zonder grappen is dit de laatse 2-3 seizoenen wel een probleem geweest bij PSV. Telkens in een beslissende fase volgt er een blessure golf. Geen idee in hoeverre de filosofie van Schmidt hier invloed op heeft, maar opmerkelijk is het wel. Ben benieuwd hoe Schmidt zijn opvolger hiermee om zal gaan.

22 april 2022 om 11:36

Het is uiteraard opvallend dat het pas deze seizoenen zo extreem is inderdaad, maar ik zou ook niet weten wat Schmidt daaraan zou kunnen doen. Lijkt me meer de verantwoordelijkheid van de medische staf dan van Schmidt. ''te hard trainen'' vind ik ook zo'n luie take haha. ''veel blessures? Dan zal er wel te hard getraind worden''. Veel te makkelijk natuurlijk. Spreek regelmatig mensen die zeer regelmatig op de Herdgang te vinden zijn en die merken in niks dat er zoveel meer of harder wordt getraind dan voorgaande seizoenen. Zullen vast andere methodes zijn dan eerdere seizoenen maar als je kijkt naar het type blessures dit seizoen dan vind ik het veel te makkelijk om (ook dit) weer op Schmidt af te schuiven. Het zijn voornamelijk contactblessures (gakpo, Zahavi, Boscagli, Ramalho) of blessures door explositviteit (madueke en Vertessen).

22 april 2022 om 12:55

Misschien worden we nog verrast door de talenten die je noodgedwongen moet inzetten als de nood echt hoog is. Vond de invalbeurten van Oppegard wat tegenvallen, maar wie weet kunnen Comenencia en Seelt wel hun kans grijpen. Vooral naar Jenson Seelt ben ik wel benieuwd. Fysiek sterke jongen en heb gelezen dat hij zich sterk ontwikkeld dit seizoen.

22 april 2022 om 13:00

Ja wat dat betreft vervelend dat die blessuregolf ook bij Jong PSV plaatsvond dit seizoen haha. vd Blaak, Seelt, Oppegard, Sambo, Comenencia hebben allemaal (zware) blessures gehad dit seizoen waardoor ze zich niet helemaal hebben kunnen laten zien. vd Blaak vind ik persoonlijk nog een groter talent dan Seelt maar die zit ook maanden in de lappenmand. Zelfde geldt voor Sambo en Oppegard (die gelukkig wel weer net terug is).

Zou Ooijer ernog iets van kunnen?, misschien dat we hem de laatste wedstrijden dan nog kunnen gebruiken als verdediger. hij kon vroeger altijd goed aan aanvallers hun oren trekken.

Echt ongekend hoeveel blessures PSV de afgelopen 2 seizoenen heeft gehad. Nie normaal.

22 april 2022 om 11:14

Veel spier blessures. Zou het niet ook aan trainingen liggen? Opvallend veel namelijk

22 april 2022 om 11:26

Voor mijn gevoel juist niet heel veel spierblessures. Boscagli knie, Mwene knie, Ramalho enkel, Gakpo veel enkel, Obispo ook kniegewricht nu, Zahavi knie destijds bij Israel. Alleen Madueke houdt steeds last van dezelfde spierblessure, dus dat lijkt me juist weer niet echt een trainingsblessure.

22 april 2022 om 12:17

Toch wel zorgwekkend als PSV-er, het is natuurlijk vooral erg ongelukkig maar man, wat hebben wij een blessuregevoelige elftal zeg. Volgens mij is er nog geen enkele speler wie niet geblesseerd is geweest. Ja, Drommel en Mvogo. Maar voor de rest heeft iedereen er wel eens 2 of 3 wedstrijden minimaal uitgelegen en de meeste blessures lijken ook buiten wedstrijden te gebeuren, ik hoop zelf dat er wel degelijk een oorzaak zit binnen de medische staf bijv, dan is dit snel op te lossen, anders weet ik het ook niet meer. Kan me niet herinneren dat we een wedstrijd hebben gespeeld met een volle fitte selectie.

22 april 2022 om 12:18

Alleen Madueke heeft last van spierblessures. En dat is eentje die steeds terug komt. Wat vrij vaak voorkomt als het gaat om hamstringblessures.

22 april 2022 om 12:29

Met madueke, gotze, van ginkel, romero, etc. heb je natuurlijk ook wel extreem blessuregevoelige spelers onder contract.

22 april 2022 om 12:49

Toch heeft Gotze toch veel wedstrijden meegepakt, maar eens hoor. Tis een krakkemikkige selectie.

22 april 2022 om 13:10

Alleen zijn Götze en van Ginkel dit seizoen toevallig nauwelijks geblesseerd.

22 april 2022 om 17:39

Vorig seizoen wel en bij van ginkel zal een plek op de bank ook wel mee helpen.

Dat is wel erg balen natuurlijk voor het restant van het seizoen, hopen dat Teze en Ramalho heel blijven. Zeer lekker ingeschat dit weer van John de Jong trouwens, er hoefde duidelijk geen centrale verdediger bij en je ziet het. Nog een blessure en je kan lekker met keuken kampioen divisie niveau Seelt spelen.

Ik houd echt mijn hart vast voor aankomende transferzomer waarin door Rik Elfrink een absolute renovatie van de selectie wordt verwacht met een exodus van maar liefst 15 spelers. Vorige jaren hadden we nog een coach met naam waardoor er spelers zoals Götze, Max, Ramalho en Zahavi nog naar PSV wilde komen. Nu zit er een onervaren RvN en nog steeds schutterende de Jong. Al die hosanna stemming na het winnen van de normaal "leuk voor erbij" dennenappel stemt mij allerminste gerust voor aankomende zomer. Alle ervaren/dragende spelers lijken te vertrekken (gakpo, Sangare, Guti, Götze Zahavi etc.) en John de Jong mag weer eens op eigen houtje tientallen miljoen ertegenaan gooien. Als dat maar goed gaat.

22 april 2022 om 11:25

Ik snap je sceptische houding deels wel, maar met RvN en Marcel Brands verwacht ik gerichte aankopen voor een gestructureerd team, en ik denk echt niet dat er 15 (!) spelers gaan vertrekken. Daarnaast vind ik dat je iets te denigrerend doet over de dennenappel, is toch weer een prijs! Je wint hem van Ajax en dat is altijd lekker. Is toch weer een boost voor het kampioenschap in je eigen team en een tik aan het team van ajax. Ik zie het dit seizoen nog hoopvol in en ben vooral positief gestemd over volgend seizoen!

22 april 2022 om 12:00

Ik vind het knap dat je positief gestemd bent voor aankomend seizoen. Ik zie een selectie die in de basis al bijna gegarandeerd op 6/7/8 een andere speler heeft staan na de zomer en dan heb je het nog niet eens gehad over de breedte van de selectie. Daar gaat nog zeker een aantal weken/maanden overheen voordat deze spelers op elkaar ingespeeld zijn geraakt en het is maar de vraag of hier kwalitatief correcte spelers voor worden teruggehaald. Verder is en blijft de beker een prijs die ondergeschikt is aan het kampioenschap maar het werd de afgelopen week wel door de selectie en psv gevierd alsof het een kampioenschap was.

22 april 2022 om 12:33

De beker was je eerste serieuze prijs in 4 jaar (?) tijd. Tuurlijk mag je dat vieren, zeker als de titel afhankelijk is van het falen van Ajax en je daar zelf geen invloed meer op hebt. Hoeveel spelers zitten er bij psv die de landstitel onder cocu nog hebben meegemaakt? Alleen van ginkel volgens mij.

22 april 2022 om 13:07

Maar pakt Ajax eventueel ook niet de titel omdat PSV punten heeft laten liggen tegen Willem 2 en Heerenveen ? Dit waren beide wedstrijden waarin ze veel beter waren en in plaats van 6 punten haalden ze maar 1 punt. Het gaat erom welke ploeg het minste fout doet. Tot op heden is Ajax dat. De laatste weken met enig geluk, maar ze winnen wel.

22 april 2022 om 23:44

Misschien, maar zoals ik al zeg: NU zijn ze compleet afhankelijk van het falen van Ajax. Normaal gesproken geef je 4 punten met een beter doelsaldo niet meer weg zo vlak voor het eind. Dan is een kampioenschap niet heel realistisch meer, dus dan snap ik dat je de beker meer viert. Bij Ajax was de volle concentratie op de landstitel gegaan zoals bij de vorige 2 dubbels. Overigens kan je dat net zo goed stellen voor Ajax. Die hebben in de eerste seizoenshelft ook een aantal wedstrijden gespeeld waar ze wonder boven wonder niet scoorde en zo heeft psv ook hun fortuinlijke potten gespeeld. Overall kan je wel zeggen dat Ajax het op dit moment meer verdiend. Alle 4 de toppers gewonnen, meeste goals, minste goals tegen, beste doelsaldo (met afstand), meeste punten en over het algemeen ook de best spelende ploeg. Een titel zou, ondanks een aantal matige wedstrijden, gewoon terecht worden.

22 april 2022 om 23:50

Overigens volgens het xg systeem (die wedstrijden simuleert op de grote van de kansen) zou Ajax op dit moment 12 punten los staan van de nummer 2 en zou feyenoord zelfs boven psv staan. Het zegt niet alles, maar geeft ook wel aan dat het bij psv niet extreem tegen heeft gezeten dit seizoen.

22 april 2022 om 11:30

Rombocu

O ja was vergeten dat Teze er ook nog is. Dus nog prima CV koppel met Teze en Ramalho.

Wordt wel spannend voor de NL clubs komende transferperiode.

Bij zowel Ajax, AZ, Feyenoord, PSV en Vitesse zullen er veel mutaties komen. Veel vertrekkende spelers en benieuwd hoe het opgevangen wordt.

Ajax mist Overmars, dus wordt erg spannend.
AZ heeft kruidenier Huiberts die geen geld willen uitgeven. Zadelt liefst zijn trainer op met een zeer uitgekleed elftal.
Feyenoord staat er goed voor. Paar vertrekkende spelers en een TD die erg creatief is. Met weinig geld leuke versterkingen gehaald
PSV is overgeleverd aan John de verspillende Jong.
Vitesse nam ook tijd terug afscheid van hun TD. Veel huurlingen en beste spelers lopen gratis weg. Erg benieuwd hoe zij gaan versterken.

Wordt echt een zeer interessante transferperiode.

Ik denk dat Schmidt niet veel keus meer heeft en beroep moet gaan doen op de jeugd. Het is wel echt bizar hoeveel geblesseerde spelers we dit seizoen hebben gehad. Ik vraag me toch oprecht af wat de oorzaak hier van is. Zou de trainingsmethode te zwaar (of juist te licht) zijn voor de spelers? Is het voeding gerelateerd?

Ik denk dat het voor een deel ook overbelasting is. Sangare heeft dit seizoen al 54 officiële wedstrijden gespeeld. Zahavi, Gotze, Drommel, Boscagli en Gakpo zitten ook allemaal al boven de 45. En dan zijn er nog vijf te gaan.

Zonde, nu had Obispo mooi zijn kans kunnen pakken bij afwezigheid van Boscagli. Hopelijk volgend seizoen dan.

22 april 2022 om 13:06

Betwijfel ik. Ik denk dat Schmidt ook met een fitte Obispo nu voor Teze en Ramalho zou kiezen.

22 april 2022 om 17:37

Teze en Ramalho lijkt mij ook het beste idd.

23 april 2022 om 09:49

Wat nergens opslaat. Obispo krijgt echt te weinig kansen. Als hij speeltijd krijgt doet hij het vaak erg goed.

23 april 2022 om 11:33

Maar Teze (niet voor niets geselecteerd voor Oranje) en Ramalho (verdedigend de beste cv die PSV heeft) doen het ook prima.

De vraag is nu een beetje, blijft Schmidt met alleen Oppegard op z'n wedstrijdformulier wedstrijden spelen? Toch best onverantwoord. Jongens als Seelt of Vos zijn echt totaal niet geschikt voor de Eredivisie maar als aanvulling voor het geval dat .. moeten ze er wel bijgehaald worden. Dat word nog een eng eind van het seizoen zeg, dadelijk valt Teze of Ramalho ook uit, zijn we helemaal het haasje.

22 april 2022 om 13:04

Oppergard is ziek, die is er dit weekend ook niet bij...

22 april 2022 om 14:52

Haha meen je niet joh, wat bizar zeg. Dan moet hij Seelt en Vos er wel bij halen

22 april 2022 om 15:16

Seelt erbij idd

Die Thomas is helemaal geen verkeerde speler eigenlijk. Veel beter dan Hendrix Rosario welke categorie hij mee vergeleken werd. Elke keer als ie aan haakt raakt ie weer geblesseerd. Was Ginkel en Guti voorbij in de pikorde toen t onheil weer eens toesloeg. Fit een hele nuttige kracht maar steeds weer pijntjes, operaties etc

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller246
M. DelangheKeeper00
J. DrommelKeeper260
O. BoscagliVerdediger284
P. MaxVerdediger251
P. MweneVerdediger193
A. ObispoVerdediger171
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

36 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren