‘Feyenoord kijkt naar oude bekende als back-up voor Malacia’

Donderdag, 21 april 2022 om 10:25Jordi Tomasowa • Laatste update: 10:40

Ian Maatsen staat bij Feyenoord op een shortlist. Volgens 1908, een Twitteraccount gelieerd aan het doorgaans betrouwbare Feyenoord Transfermarkt, is de naam van de linksback van Chelsea bij de Stadionclub gevallen. De jeugdinternational van Nederland Onder 21 wordt dit seizoen door the Blues uitgeleend aan Coventry City.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door pikandel)ken deze jongen niet. laat mij graag verrassen en een linksback is broodnodig, ook als tyrell blijft.

Ik ken deze jongen eigenlijk niet. Heb van hem gehoord, maar geen idee hoe hij het doet. Zou iemand hier meer over kunnen zeggen? Als hij gekocht kan worden en het is een zeer talentvolle jongen, dan zou ik als Feyenoord zijnde niet aarzelen (mocht hij betaalbaar zijn).

21 april 2022 om 10:49

Hoe hij er nu op staat geen idee, maar was voor PSV destijds echt een aderlating dat hij vertrok naar Chelsea. Deden hem een hele goede aanbieding maar het geld van Chelsea bleek toch te verleidelijk. Zou leuk zijn om hem weer in Nederland te zien, destijds enorm talentvolle jongen.

21 april 2022 om 11:33

Als ik hem moet beoordelen op basis van zijn wedstrijden bij Jong Oranje: Ontzettend wild, rent constant als een blind paard naar voren, is verdedigend ontzettend matig, staat vaak gewoon aan de verkeerde kant te verdedigen. Aanvallend wel een goeie speler.

Maarja, of het nou heel eerlijk is om hem op basis van wedstrijden in Jong Oranje te beoordelen? Geen idee. Doe ermee wat je wilt

21 april 2022 om 14:07

Hij is eingelijk ook veel meer een middenvelder als verdediger.

Zo'n fysiek seizoen in Engeland zou hem wel goed gedaan hebben en hopelijk heeft hij zich doorontwikkeld.ook voor PSV zou dit een goedkope extra optie kunnen zijn voor meerdere posities met potentie en Nederlands.

Kan er weinig over zeggen, 40 duels championship op je 20e geeft aan dat je fysiek in orde bent en een strijder. In die duels wel "maar" 1 assist, dat is bijzonder weinig. Even opgezocht maar Malacia komt ook niet boven de 5, dus in dat opzicht veranderd er weinig. Al met al, jonge back met een goed seizoen ervaring, kent de club, spreekt de taal en heeft een ervaring opgedaan. Als eerste linksback misschien een te grote gok. Ligt aan de kosten, maar ik juich dit toe!

Weet niet of deze jongen het echt ziet zitten om naar Feyenoord te komen. Zo heel slecht zijn de huidige backs van Feyenoord toch niet?

21 april 2022 om 10:53

Zeker niet slecht, maar ook niet een heel seizoen fit. Zowel Pedersson als Malacia hebben we wel even moeten missen. Kan ook zijn dat ze alvast een optie nemen op een vertrek. Die Maatsen is in 2024 transfervrij. Nu huren en heb je volgend jaar een koopje. Plus dat hij nog zo jong is, dat hij vrijwel nergens nog 100% alles gaat spelen (verwacht ik)

21 april 2022 om 12:26

Geertruida mag toch wel worden gezien als de nummer één rechtsback van Feyenoord lijkt me? Pedersen begon echt heel sterk maar kent nu toch echt wel een mindere periode. Met Geertruida in de basis loopt de opbouw veel soepeler. Verder lijkt me dit een prima backup voor Malacia. Benieuwd of Feyenoord hem kan overnemen.

21 april 2022 om 12:53

Maar Geertruida is ook de eerste opvolger van Trauner of Senesi. Zeker als die laatste vertrekt heb je je vervanger al in huis, maar is Pedersen dus eerste back. Voor volgend seizoen is dit - naar ik geloof - de bedoeling, Senesi voor wat centen verkopen en er eigenlijk alleen maar een reserve rechtsback voor terug hoeven halen.

21 april 2022 om 15:06

Benita zal de backup van Pedersen worden. Trauner, Geertruida, Hendriks, (hopelijk) Sandler aangevuld met jeugd voor de centrale plekken. Ervan uitgaande dat Malacia vertrekt, is Hendriks op dit moment de enige optie op linksback, dus 1 of 2 linksbacks zijn noodzaak.

21 april 2022 om 10:59

Ik vraag me bij jouw reacties vaak af of je wel voetbal volgt en/of het artikel leest, maar goed: Feyenoord heeft sinds het vertrek van Haps maar éã©n linksback (malacia) en die staat op de nominatie om verkocht te worden in de zomer. Bjã¸rkan was ook een optie, maar die is naar Hertha vertrokken afgelopen winter.

21 april 2022 om 11:09

De interesse van Feyenoord in Maatsen mag geen totale verrassing heten, aangezien er in selectie van trainer Arne Slot met Tyrell Malacia slechts één echte linksback rondloopt. Ramon Hendriks wordt binnen de selectie van Feyenoord gezien als back-up van de drievoudig international van Oranje, maar Hendriks, van origine centrale verdediger

Dat is het enige dat er staat. Prem zegt toch niks raars? Je hebt Malacia als vaste waarde daar staan en Maatsen moet er dan maar zin in hebben om backup te zijn. Er staat verder niks over Haps of verkoop Malacia? Het lijkt me ook een prima extra optie hoor, maar zo nu zie ik hem ook niet direct basis staan. Je kan ook nog geen voorbode nemen op een mogelijke verkoop. Denk dat de spelers iig blijven tot na het WK (en dat is pas in december)

21 april 2022 om 11:23

“Zo heel slecht zijn de huidige backs van Feyenoord toch niet?”
Op dit moment heeft Feyenoord welgeteld 2 volwaardige ‘echte’ backs, Pedersen en Malacia.
Geertruida (RB, van origine Cv/cvm), Benita (RB, van origine Rva), Hendriks (LB, van origine CV) en Hall (RB, maar veel geblesseerd).

Het gaat dus niet om de kwaliteit van de huidige backs, maar vooral het gebrek aan backs. Lyon schijnt daarnaast in de markt te zijn voor Malacia en Feyenoord schijnt Malacia ook te willen verkopen. Daarom dat een extra optie heel erg nodig is.

Ik zat al te denken: komt Karsdorp alweer terug. Wel tof als er een Nederlands jong talent (mogelijk) terugkomt. Vind het altijd wel mooi om zo te 'wennen' aan Nederlandse spelers voor ze in Oranje komen. Ik heb wat dat betreft veel minder met Danjuma of Flekken. Daar heb ik dan gewoon veel minder mee.

21 april 2022 om 11:00

"ik heb wat dat betreft veel minder met Danjuma of Flekken." Hier heb ik afgelopen week een goede discussie over met een vriend van mij. Ik zei/vindt dit ook, oprecht. Als Bergwijn of Malen ( ondanks dat ik voor Feyenoord ben ) nu in de schoenen van Danjuma had gestaan met zijn huidige prestaties had ik dit 15x dikker gevonden.

21 april 2022 om 11:04

Ja dat is toch ook niet gek. Wij (ik in ieder geval) volg Feyenoord (radio Rijnmond whoopwhoop) en zet op zondagavond Studio Sport aan. Europa volg ik ook alleen de Nederlandse clubs (want die zijn op tv) en nu dan de finales. Dan komen al die gasten voorbij. Dan heb ik zelfs meer met Gravenberch of Gakpo: want ik zie heel hun ontwikkeling. Beetje het gevoel of je ze al kent. Alles dat al op jonge leeftijd is vertrokken, daar heb ik helemaal geen weet van en zijn voor mij totaal onbekende.

Danjuma begin ik een beetje te leren kennen door de champions league. Maar aangezien zijn club niet zo vaak wordt uitgezonden, is dat ook maar minimaal

21 april 2022 om 11:18

Misschien dan ook maar iets meer de KKK kijken Danjuma heeft het bij NEC gewoon goed gedaan. Brugge ook, maar vooral bij Bournemouth was hij erg belangrijk in zijn laatste seizoen. Als hij niet geblesseerd raakte, in zn tweede seizoen had hij met Bournemouth directe promotie, maar ze verloren veel bij zijn afwezigheid.

21 april 2022 om 11:36

Tsja, KKK kijk ik ook niet. Belgie ook niet. Onderste regionen Premier League (of buitenlandse competities) sowieso niet omdat ik daar geen abbonement voor heb. Vandaar dat ik voornamelijk de Eredivisie uitblinkers ken. En dan hebben de Feyenoorders voor mij een streepje voor. Dat Danjuma goed speelt heeft er verder niet zoveel mee te maken. Anders sta je sowieso niet in de champions league en Oranje

21 april 2022 om 11:08

Karsdorp als back-up? En dan ook nog eens voor een linksback? Ik dacht eerder aan een verrassende terugkeer van Haps of Verdonk. Maar ik ben blij dat het gaat om een behoorlijk groot talent van Chelsea. Hopelijk weten we hem te kopen of huren met optie tot koop. Maar als ik lees hoe hij er daar op staat dan ben ik bang dat het enkel zal gaan om een huurperiode. Maar je weet het maar nooit, Arnesen zal nog wel goede contacten onderhouden daar bij Chelsea. Hoe dan ook, dit idee juich ik absoluut toe!

21 april 2022 om 11:11

Karsdop zal voorlopig niet meer terugkomen. Doet het ontzettend goed bij AS Roma en zal eerder een stap omhoog dan omlaag doen. Vind het erg bijzonder dat hij geen kans kijgt bij Oranje.

21 april 2022 om 11:18

Nou precies dat. Een rechtsback naar links halen is ook gek trouwens. Wilde zijn naam eigenlijk gewoon graag noemen :D. Snap ook niet waarom hij er niet bij zit. Met zijn aanvallende driften past hij toch prima in dat systeem van Van Gaal? Al denk ik dat Dumfries wel de voorkeur geniet

21 april 2022 om 11:24

Dumpfries zit op de bank en speelt eigenlijk alleen als invaller. Dan is naar mijn mening Inter of As Roma geen groot verschil en geef je de minuten aan de geen met de meeste minuten.

21 april 2022 om 11:27

Dus je negeert voorgaande prestaties in het nationale elftal volledige? Aangezien dumfries er altijd staat in oranje. Karsdorp heeft daar nóóit wat laten zien

21 april 2022 om 11:39

Hoelang teer je op resultaten uit het verleden? Cillessen heeft het in zijn periode bij ajax goed gedaan en ook daarna bij Nederland. Moet hij daarom nu, een jaar of 5 later nog steeds onder de lat staan?

Ik zie trouwens dat Dumfries meer minuten maakt dan ik dacht, in dat geval beide er gewoon lekker bijhouden.

21 april 2022 om 15:42

Bij inter word er gerouleerd en Dumfries is de laatste 10 wedstrijden een x wissel geweest. Dus onzin wat je roept in de topwedstrijden staat Dumfries ook basis. En in minder minuten hebben ze ongeveer dezelfde statistieken. En verdedigend is Dumfries ook beter.

De afgelopen jaren volg ik Coventry City intensief en na jaren in een neerwaartse spiraal te zitten nadat ze uit de premier league waren gedegradeerd, zijn ze de laatste jaren bezig aan een indrukwekkende stijging in de divisies. Sinds afgelopen seizoen spelen de Sky Blues weer in de Championship en ze doen het niet onverdienstelijk. Ian Maatsen speelt dit seizoen zeer degelijk en heeft dan ook al veel wedstrijden op zijn naam staan. Afgelopen wintertransferperiode was er zelfs een redelijk serieus gerucht dat FC Barcelona hem wilde halen. Leuk om te vermelden is dat andere oud Feyenoorder Gustavo Hamer het ook goed doet bij Coventry City met 10 assists en 3 doelpunten uit 37 wedstrijden. Ook voor hem was er serieuze interesse maar in dit geval vanuit Rangers. Saillant detail is dat Hamer in het verleden heeft aangegeven niet veel aan van van Bronckhorst te hebben gehad.

21 april 2022 om 11:13

Bedankt voor de info mbt Maatsen! Ik was wel op de hoogte dat Hamer goed bezig was bij Coventry. Hamer heb ik altijd wel een interessante speler gevonden, dus die volg ik met een schuin oog. Zonde dat Feyenoord hem destijds zo makkelijk heeft laten gaan!

21 april 2022 om 11:25

Geen probleem! Het is altijd extra leuk om spelers met een Nederlandse link te zien bij een club die je volgt over de landsgrenzen. Helaas is niet elke combinatie een succes zoals bijvoorbeeld met Kastaneer die inmiddels weer terug is in de Eredivisie.

21 april 2022 om 11:31

Gustavo Hamer viel bij PEC al in zeer positieve zin op, ondanks zijn geringe lengte.
Door zijn wilskracht, voetballend vermogen en 90 minuten lang voorop gaan in de strijd.
Mooi om te zien dat hij bij Coventry ook een belangrijke rol vervult.

Ik was even bang dat het om Nelom zou gaan. Ik heb Maatsen niet gevolgd in de afgelopen jaren, maar concurrentie voor Malacia zou zeker geen kwaad kunnen. Al zie ik liever jongens als Breinburg en Candelaria vanuit de jeugd doorstromen, zodat het geld aan andere posities besteed kan worden.

21 april 2022 om 12:54

Breinburg is 16, Candelaria is 18 en nog herstellende van een kruisband blessure, Hartman (20) gaat waarschijnlijk naar Dordrecht. Blijft alleen V/d Zeeuw (19) over, die een aardige indruk achterliet tijdens de oefenwedstrijd tegen RKC, maar zijn contract loopt in juni af. Er moet dus echt iemand bij.

Nou die Hendriks zijn we dus ook snel kwijt is back up en nu gaan ze er een bijkopen dus trekt die jongen zijn conclusie

21 april 2022 om 16:53

Hendriks is gewoon een cv en wat mij betreft de opvolger van Senesi.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller3413
L. SinisterraAanvaller3012
J. BijlowKeeper220
R. NelsonAanvaller212
T. JansenKeeper00
O. MarcianoKeeper120
D. RemieKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

SeizoenClubW
2021/2022 Coventry City 40 3 9 1
2020/2021 Charlton Athletic 34 1 9 0
2020/2021 Chelsea U18 0 0 0 0
2020/2021 Chelsea U23 4 1 3 0
2019/2020 Chelsea U23 14 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Feyenoord heeft vervanger voor Tyrell Malacia zo goed als binnen

Feyenoord gaat Ian Maatsen aantrekken als vervanger van Tyrell Malacia, zo weet het Algemeen Dagblad vrijwel zeker. De twintigjarige linksback van Chelsea komt via een huurconstructie naar Feyenoord, dat daarnaast probeert...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 25 juni
PSV waagt een poging om Jarrad Branthwaite op huurbasis over te nemen van Everton, de voormalige club van algemeen directeur Marcel Brands. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren