Tuchel radeloos na nieuwe nederlaag Chelsea en komt met opvallend excuus

Donderdag, 21 april 2022 om 09:34Jordi Tomasowa • Laatste update: 09:51

Thomas Tuchel was zichtbaar gefrustreerd na het verloren Premier League-duel met Arsenal (2-4) van woensdagavond. De manager zag Chelsea deze maand zijn derde thuisduel verliezen en moest in deze wedstrijden tegen Brentford, Real Madrid en Arsenal maar liefst elf tegendoelpunten incasseren. Tuchel stoorde zich tegen the Gunners vooral aan de grote hoeveelheid persoonlijke fouten, maar gaf ook het veld op Stamford Bridge de schuld voor de openingstreffer van Eddie Nketiah.

Ondanks het verlies tegen Arsenal, behoudt Chelsea de derde plaats in de Premier League. The Blues hebben nog steeds vijf punten voorsprong op Arsenal en Tottenham en bovendien een wedstrijd achter de hand. Chelsea werd vorige week op dramatische wijze uitgeschakeld tegen Real Madrid. De recente mindere vorm van Chelsea zorgt voor frustratie bij Tuchel.

"Hoe kun je één, twee of drie grote fouten maken in wedstrijden? Hoe is het mogelijk?", vroeg Tuchel zich na afloop van het duel met Arsenal tegenover BBC Sport hardop af. “Dat kan niet. We moeten een oplossing vinden. Die heb ik op dit moment niet. Het ligt volledig aan ons. Een aantal individuele fouten kom je niet meer te boven. Je kunt niet zomaar drie goals weggeven tegen Arsenal. Ik haat verliezen en drie keer verliezen in eigen huis is onacceptabel.”

De Duitse oefenmeester vond dat het eerste doelpunt van Arsenal te wijten was aan de staat van het veld op Stamford Bridge. Een terugspeelpass van Andreas Christensen op Édouard Mendy was veel te kort, waardoor Nketiah kon profiteren. “Ik moet zeggen dat het veld hier moeilijk is om op te spelen”, gaf Tuchel aan. “Het klinkt misschien als een excuus, maar het is een heel moeilijk veld dat we hier hebben. Het is niet in ons voordeel. De bal stuitert heel, heel onhandig voor de voeten van Andreas als hij die bal wil spelen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door samcro)

Ik word onderhand wel een beetje moe van die Tuchel. Nooit op een sportief antwoord te betrappen, altijd op zoek naar excuses. Lijkt me een vervelende vent om mee te werken.

21 april 2022 om 09:43

Volgens mij is het een prima man manager geworden, vroeger toen hij nog bij Mainz en Dortmund zat, waren er geruchten dat hij heel kil is. Maar heb niemand een onvertogen woord over hem gehoord op Lukaku na, maar die moet kappen om als een diva te gedragen en zijn transferwaarde waar te maken. Voor de rest hangt hier op VZ een soort van anti-Tuchel fanclub, terwijl hij door meeste analisten en supporters in Engeland complimenten krijgt hoe hij het bij Chelsea doet, op de Ancelotti gezeik na, en hoe hij het met de gehele Abramovich hoofdpijn dossier omgaat. Dus wel interessant dat men hier zo'n beeld over Thomas heeft.

21 april 2022 om 10:04

Enige beeld wat ze hier op vz hebben is hoe hij langs de lijn staat, 2 interviews en dat hij niet door 1 deur kon met het bestuur van clubs. Dit interview en van de uitwedstrijd van Real waren gewoon slecht ja. Dat hij in onmin leefde met het bestuur van dortmund en psg is geen wonder. Dortmund is een club zonder ambitie en psg spreekt voor zich.

21 april 2022 om 11:04

Waar moeten we anders een beeld van hebben, hoe hij thuis met zijn vrouw en kinderen is? Dat is nogal ingewikkeld natuurlijk. We mogen best een beeld vormen van hoe hij in de media overkomt en hoe hij zich langs het veld gedraagd. En zoals bij alles en iedereen: je bouwt heel langzaam iets op en je breekt iets ultrasnel af. De laatste maanden heeft hij nogal wat afgebroken.

Ik twijfel geen moment aan zijn kwaliteiten als manager, maar dat extreme theater langs de lijn bij een verkeerde aanname vind ik stuitend. Daar is nog geen speler beter van gaan voetballen. Dat stoort me bij meerdere trainers, dus daar is Tuchel geen uitzondering in. Ik probeer me daarom maar te concentreren op wat hij op het veld heeft uitgedokterd.

21 april 2022 om 09:44

Tuchel schuwt het niet om z'n eigen team volledig de grond in te boren bij een wanprestatie. Misschien niet perfect maar met die aanpak heb ik meer vertrouwen dat hij de boel weer op de rit krijgt dan Lampard met z'n lieverdjes aanpak. Toen stonden Christensen en Rudiger ook week in week uit te stuntelen, maar Frank hield ze maar de hand boven het hoofd. Dat over het veld had niet gehoeven van Tuchel, maar op lastige velden komen de onkundige voetballers als eerst aan het licht en daarmee zien we eens te meer Christensen in de spotlights verschijnen. Heel gauw naar Barcelona opkrassen die man, denkt dat ie overal ter wereld in de basis wandelt terwijl het gewoon een Deense Eric Garcia is.

21 april 2022 om 10:04

Het veld is inderdaad een non-excuus want de tegenstander speelt op hetzelfde veld.

Feit is wel dat Cheslea defensief heel kwestbaar geworden is en dat veel spelers in een mindere vorm verkeren blijkbaar (of met hun hoofd ergens anders zitten). Maar daar is een manager mede-verantwoordelijk voor?

Vraag me nu af of we ook bij Chelsea het 'classic Tuchel' verhaal gaan beginnen krijgen en hij zichzelf onmogelijk gaat maken?

21 april 2022 om 10:06

Tuchel steekt dan weer wel amper de hand in eigen boezem vind ik persoonlijk. Of toch niet openlijk. Terwijl er echt wel genoeg dingen zijn waar kritiek op geleverd kan worden. Het feit dat hij nog geen enkele spits bij Chelsea ook maar een beetje degelijk heeft doen presteren bijvoorbeeld.

Haha ik wil geen excuus gebruiken, om vervolgens het als excuus te gebruiken.

Tja, eigen veld, dus op zich ook eigen verantwoordelijkheid. Daarnaast wel een beetje een flauw excuusk want hij raakt de bal gewoon compleet verkeerd, dat komt echt niet alleen door het veld.

Chelsea was verdedigend echt lachwekkend slecht, vooral bij die derde goal.

21 april 2022 om 09:45

Die fase waar Xhaka uiteindelijk twee man uitspeelt was imo identiek aan die bij de derde goal, alleen viel het in beide gevallen in ons voordeel uit. Het was van twee kanten bij vlagen chaotisch, niet gewend van beide ploegen eigenlijk.

Pffff echt waar.. Arsenal voetbalt toch op hetzelfde veld, excuses na excuses tegenwoordig met Tuchel.

21 april 2022 om 09:55

Arsenal gleed dan ook meerdere keren uit, ook op momenten dat ze juist de 16 van Chelsea ingingen. Beiden hadden er last van, alleen bij Chelsea werd het cruciaal.

21 april 2022 om 10:50

Ja juist daarom mag het geen excuses zijn, allebei hebben ze er last van.

Irritante gozer dit zeg, altijd excuses zoeken en hij speelt in mijn ogen de grote trainer.

21 april 2022 om 09:46

Is ie ook, als je ziet wat voor prijzen hij pakt met eigenlijk een hoopje onkunde achterin. Hij slaagt erin Barcelona te overtuigen dat ze Christensen een vetbetaald contract moeten geven, dat was met Magallan nog makkelijker geweest.

21 april 2022 om 10:12

Dat is dan wel weer zo, echter is t beleid van Barca nou ook nie om over naar huis te schrijven.

Ik dacht dat Chelsea Football Club juist heerlijk speelde op het heilige gras van Stamford Bridge?

On: Ik vraag me oprecht af waarom je zoiets zou zeggen als trainer. Zo een ervaren en gerenommeerde trainer als Tuchel ziet zelf toch ook wel in dat dit flauwekul is?

Ik vind dit toch wel vreemd van Tuchel, de bal was in de lucht en Christensen had alle tijd om die bal goed terug te spelen, gewoon een persoonlijke fout - wat hij dan weer wel aangeeft. Er ging aan beide kanten heel veel mis, maar dat maakte de wedstrijd wel leuk om te kijken, al was het jammer dat we 2x zo snel en gemakkelijk een voorsprong weg gaven.

Ik heb de wedstrijd gisteren meteen nog een keer gekeken, maar Ode was me weer een partijtje goed bezig zeg. Hopelijk kan hij zijn vorm vasthouden tot het einde van dit seizoen.

21 april 2022 om 13:48

Gewoon een zwak excuus van Tuchel hoor. Dramatische bal van Christensen, die daarna ook nog eens goed wordt opgepakt en afgemaakt door Nketiah (iets wat ik nog niet bij hem heb gezien tot dan aan toe overigens). Ik ben persoonlijk allang blij dat we die voorsprong elke keer weer terug pakten. Het was namelijk de voorbije weken zo dat wanneer we een goal tegen kregen, we daarna echt de kluts kwijt waren. Dat was nu niet zo. Dus dat is positief.

Odegaard speelde inderdaad weer erg goed! Dat mocht ook wel, want hij was die voorbije 3 potten wel echt afwezig vond ik. Roulatie was ook wel key eigenlijk. Maar ik blijf het persoonlijk jammer vinden dat het opstellen van Odegaard ten koste gaat van Smith-Rowe. Ik vraag mij dan ook af of er geen manier is om hen beide in het elftal te krijgen? Zonder dat Martinelli dan direct permanent op de bank moet overigens. Wat vind jij?

Ik vind namelijk dat Smith-Rowe over het algemeen onze meest ''directe'' speler is, waardoor hij ook veel scoort. Die goal die hij maakte, dat doet niemand anders bij ons. En dat is wel echt een wapen. Idem voor dat schot aan het eind van de 1e helft, die bijna erin ging.

Misschien is het nu niet het juiste moment om het te proberen, maar met een hele voorbereiding in de zomer vind ik het best het proberen waard om dan erin proberen te slijpen dat Odegaard en Smih-Rowe naast elkaar spelen, met Partey erachter. Of wel in een 4-2-3-1, maar dan met Odegaard naast Partey.

21 april 2022 om 13:55

Ik denk dat we vooral blij moeten zijn we dat een sterke 11 + ESR hebben en dat er dus concurrentie is voor de posities. Dat is voor ons vrij moeilijk omdat wij al jaren niet gewend zijn om basiswaardige spelers op de bank te hebben, maar ik zou het heerlijk vinden om net als City spelers te kunnen wisselen zonder dat het niveau daalt en ik denk dat we daar ook naartoe gaan werken.

Ik vind het een goede optie om ESR en Ode naast elkaar te zetten met Partey erachter, maar op een of andere manier wil Arteta daar niet aan. Ode in de pivot zie ik niet echt zitten, omdat hij imo te weinig duelkracht heeft en dat is dan wel nodig. Ik hoop ook dat we gewoon 433 blijven spelen, maar dat is persoonlijke voorkeur.

Ik zou nu niet gaan experimenteren idd, je zag wat het deed tegen Palace (of was het Brighton?). Dan liever een hele voorbereiding daarop trainen of in ieder geval kunnen switchen.

Ik denk dat alles af hangt van wat er bij gaat komen deze zomer. Maakt me dan verder niet zoveel uit, als er maar een top nummer 9 bij komt!!

Het is erg frustrerend om als Chelsea fan de laatste weken 90 minuten met plezier te kijken. Waarbij eerst ons handelsmerk de degelijkheid, constantheid en plezier is, worden we de laatste weken vooral gekenmerkt door het tegenovergestelde van hierboven. Tuchel moet zich niet zo laten meeslepen in alles. Ontzettende hekel aan dat calimero gedrag en de schuld geven van een 3e factor. Het kan ooit minder gaan, maar dit motiveert niemand. We hebben nog 1 doel en dat is de top 4, de FA Cup winst zou mooi meegenomen zijn. Come on you CFC!

Onzin natuurlijk, Chelsea maakt gewoon veel fouten en we zijn juist succesvol afgelopen jaren geweest, zolang we achterin niks weg gaven. Komen we achter is het altijd een heel moeilijk verhaal voor ons...

Laat Ziyech voortan in de basis beginnen want rest mist die creativiteit die hij bezit.

21 april 2022 om 10:56

Al hail de Ziyech butt lickers fan club. Gast speelt al vaak met Mount, Havertz, Werner, en Kante. Hoeveel creativiteit wil je wel niet hebben.

21 april 2022 om 11:07

Dat je Havertz en Mount noemt snap ik, maar Kante vind ik nou niet bepaald creatief, laat staan Werner. Tuchel speelt natuurlijk met 7 verdedigend ingesteld spelers (exclusief keeper), dus ik snap het gemis van een stukje creativiteit wel.

21 april 2022 om 12:01

Werner is best wel creatief, alleen kan hij niet scoren. Dat is een beetje het probleem. Voor de rest heeft hij een sterke voorzet in de benen en heeft hij al aardig wat assists gehad (dit seizoen minder, maar dat komt omdat Chelsea niet heel lekker loopt). Kante speelt net als Frenkie de Jong, dribbelt door linies en heeft een hele sterke pass in de benen. Het is echt geen simpele balafpakker.

Ik vond het ook gek hoeveel individuele fouten afging bij Chelsea, zeker tegen Real Madrid.

Een simpele pass lieten ze over de zijlijn lopen toen ze vol in de aanval zaten, verkeerde bal aannames, missen val doelpogingen. Ik heb echt het gevoel dat er veel nonchalante spelers zitten bij Chelsea.

Zij kunnen allemaal wel voetballen, maar 90 minute lang de concentratie houden is precies moeilijk..

Waarom zet je Pulisic, Jorginho en Ziyech steeds op bank, zeker de eerste 2 waren de beste vorig jaar en heeft hem prijzen gegeven. Komt door ook slechte relatie met Tuchel zelf? Was mooi driehoekje op middenveld aanvallend en verdedigend...

Krijg je ervan als je Ziyech op de bank zet 😉

Tuchel is top want CL gewonnen.

21 april 2022 om 13:04

Net zoals Roberto Di Matteo;-)

Kijk, als je dit zegt nadat je verloren hebt bij Emirates Stadium kan ik het nog begrijpen. Maar het was een thuiswedstrijd. Waar slaat dit nou weer op?😕

Waar ze vorig jaar amper goals tegen kregen en het qua gebracht voetbal in vele gevallen op niet veel trok. Is het nu soms echt heel plezant om naar te kijken. Maar het is te wisselvallig, om het zacht uit te drukken.
Als Chelsea voltallig staat en de spelers zijn in vorm, dan zijn ze absolute top. Maar hun derde plaats in de competitie en de manier waarop ze eruit gaan tegen Real spreekt voor zich.
Tegen Arsenal verliezen kan gebeuren. Zeker als Christensen voor de zoveelste keer een flater begaat, dan begin je al met een achterstand. Stilletjes aan wordt Arsenal hun zwart beest, spijtiggenoeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool9268
3.Chelsea7443
5.Arsenal6913
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. MichelsUnknown
T. TuchelUnknown
KepaKeeper
É. MendyKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

9 fans
Coach, 48 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 29 juni
Ajax volgt de verrichtingen van Oscar Gloukh. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren