Kleedkamer Bayern mengt zich en eist duidelijkheid van Nagelsmann

Woensdag, 20 april 2022 om 12:30 • Laatste update: 14:51

De spelers van Bayern München zijn ontevreden over de werkwijze van Julian Nagelsmann, zo meldt BILD. De selectie zou het niet eens zijn met de spelopvatting van de 34-jarige oefenmeester. De spelersgroep wijst op het gebrek aan automatismen, daar er veel wisselingen worden doorgevoerd in het systeem van Nagelsmann. Ze eisen dat er gefocust gaat worden op één speelwijze.

Het rommelt bij Bayern München. Ondanks dat de club uit Zuid-Duitsland lijkt af te stevenen op de landstitel - bij een overwinning op Borussia Dortmund zaterdagavond zijn ze niet meer te achterhalen door BVB - lijkt er onvrede te heersen bij der Rekordmeister. De club werd vorige week verrassend uitgeschakeld door Villarreal in de kwartfinale van de Champions League (2-1 over twee wedstrijden) en strandde ook vroegtijdig in de strijd om de DFB Pokal na een ontluisterende nederlaag tegen Borussia Mönchengladbach (5-0).

Nu lijkt de selectie zich ook nog tegen de trainer te keren. De spelers kunnen volgens BILD niet wennen aan de aanpak van Nagelsmann, die zijn spelsysteem dit seizoen al meerdere keren heeft gewijzigd. In het verleden speelde Bayern meestal in een 4-2-3-1-formatie, met vier verdedigers, twee controlerende middenvelders, drie aanvallend ingestelde middenvelders en een spits. Nagelsmann maakt ook gebruik van dit systeem, maar wisselt het vaak af met een tactiek bestaande uit een driemansdefensie en twee aanvallend ingestelde vleugelspelers.

De spelers zouden geëist hebben dat Nagelsmann zich focust op één systeem, zodat automatismen in het elftal kunnen komen. Nagelsmann, die sinds vorig jaar zomer bij Bayern voor de groep staat, zou zich echter geforceerd voelen van systeem te wisselen door de blessures die heersen binnen de selectie. Vooral de lange afwezigheid van Alphonso Davies door een hartspierontsteking zorgde voor kopzorgen bij de trainer. De bestuurders van Bayern zijn van mening dat het team een aantal directe versterkingen nodig heeft.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door bbayern1990)

Eerste forse tegenslagen in zijn trainerscarriere nu gaan we zien of hij al klaar is voor de echte top. De resultaten en het prachtige voetbal is er nog niet, maar nu komt daar bij het communicatie stuk, kijken hoe hij dit op gaat lossen/pakken.

20 april 2022 om 13:46

Hij is een toptrainer voor de subtop maar of hij het ook is voor de absolute top kun je je afvragen. Verlies bij Dortmund betekent exit Nagelsmann ben ik bang. Dan krijg je voor Gravenberch het zelfde als voor Brobbey..... Coach wil je hebben maar opvolger zal niet voor jeugd durven te kiezen....

20 april 2022 om 15:20

Hij is 34, hij drijft echt wel ergens boven. Die heeft nog tientallen jaren voor zich.

20 april 2022 om 15:46

Waarom zou een verliespartij bij Dortmund exit zijn? Natuurlijk, verliezen van je grote rivaal is nooit leuk, maar zelfs dan zou Bayern nog zes punten voorsprong hebben.
Als een ontslag van Nagelsmann al aan de orde zou zijn, dan verwacht ik dat dat pas zo is als Bayern de landstitel zou verspelen.

20 april 2022 om 17:40

Wat een kort door de bocht statement is dat zeg. Bayern wordt gewoon kampioen. Een verliespartij tegen Dortmund zal echt niet de druppel zijn.

Mocht hij wel ontslagen worden (in de zomer na het behalen van de titel) dan zal dat liggen aan het feit dat het geen goede match is, niet vanwege een eventuele verliespartij tegen Dortmund.

20 april 2022 om 14:15

De echte top? Dat is Bayern al hoor.

20 april 2022 om 14:25

Zeg ik toch ook . Nu gaan we zien of hij klaar is voor de echte top. Als alles loopt is hij dat, maar nu met de onrust kan hij zich bewijzen.

Spelers van Bayern zijn soms zo verwend. Je zou bijna denken dat het niet meer aan de coach ligt. Zo hadden zij ook problemen met Kovac, Ancelotti en zelfs Pep. Nagelsmann is geforceerd om met een driemansverdediging te spelen omdat het bestuur van Bayern heeft gefaald om een fatsoenlijke vervanger te halen.

20 april 2022 om 12:40

Die spelers zijn anders wel goed op weg naar landstitel nummer 10 in een top 5 competitie. Ja ze hebben veel meer te besteden, maar dat heeft PSG ook en die lukt het ook niet. Het is toch helemaal niet gek dat ze dit ‘eisen’, het loopt niet, ze willen verbetering en gaan het gesprek aan ipv hem een mes in de rug te steken.

20 april 2022 om 12:51

PSG is anders ook onderweg naar landstitel 8 in 10 jaar. Ik vind de overmacht van PSG zelfs nog veel groter t.o.v. Bayern in Duitsland ondanks dat Bayern echt de enige is die kampioen wordt. Het financiele verschil tussen PSG en de andere clubs in immens.

20 april 2022 om 13:17

Nagelsmann lijkt me vooral iemand die goed kan bouwen en talenten beter maakt, maar een eindproduct coachen is hele andere koek. Daarin moet hij denk ik nog het 1 en ander leren. Da's ook geen schande. Bovendien is zo'n gesprek helemaal niet verkeerd. Constructief discussieren kan nooit kwaad.

20 april 2022 om 18:09

Lijkt me juist fijn als ik coach zou zijn. Dat de spelers op deze manier met je communiceren. Zo weet je waar je naar moet kijken. En weet je ook hoe je de spelers het beste kunt gebruiken.

20 april 2022 om 20:51

Gefaald? Vond het geen gekke keuze hoor Nagelsman, toen hij bij Leipzig zat, goeie resultaten, Duitser en nog jong. Vond de keuze niet zo gek toen, nu achteraf gezien is het misschien anders. Maar goed ja dat weet je niet van te voren.

nou, zo te zien hebben die spelers daar wel veel macht zeg. Was toen ook hetzelfde verhaal met ancelotti waar meerdere spelers zich gewoon verbaal gingen uitspreken tegen ancelotti. Overigens hebben de spelers zeer zeker een punt. wat is de spelopvatting van nagelsmann nu eigenlijk? zijn fifa team omtoveren naar het veld? Ik zie gewoon coman sane gnabry muller en lewandowski in eenzelfde opstelling. Wat verwacht je hiermee te bereiken? Ik vind het nog steeds jammer dat hansi weg is, maar deze nagelsmann heeft nog genoeg potentie en doorgroeimogelijkheden. Hij moet nu wel gaan beseffen dat je geen kamikaze voetbal kan spelen in vooral de ucl.

Je kunt op dat niveau toch wel omgaan met een tactische omzetting? Lijkt me een goedkope manier om iemand er langzaam uit te werken.

20 april 2022 om 14:18

Niet als het om de wedstrijd veranderd wordt. Dat gebeurt namelijk vrijwel nergens en als het gebeurde dan was het ook 9 vd 10 exit voor de trainer.

Kan best dat de Bayern selectie het ergens mee oneens is en aangeklopt heeft hoor maar de achterliggende reden lijkt me complete onzin van Bild. Zie je het al voor je? "julian, we zijn allemaal dikbetaalde professionals die voor meerdere teams en ontelbare coaches hebben gespeeld enzo he, maar twee verschillende systemen kennen en gebruiken is toch wel een beetje eng en moeilijk hoor".

Verstandig van de spelers. Vind ook dat je je altijd vast aan 1 formatie moet houden omdat je anders geen vastigheid binnen je elftal krijgt. Ik begrijp ook wel enigzins waarom Nagelsmann soms in een soort 3 mans defensie wilt spelen, de enige goeie back wie Bayern heeft is Davies en die heeft er een tijdje uitgelegen, met Pavard op rechts word je natuurlijk niet heel vrolijk, gewoon een hele matige speler.. Vgm speelde hij destijds bij Leipzig toch ook altijd met een 3 mans defensie? Ben benieuwd hoelang deze man nog bij Bayern blijft, kampioen worden in de Bundesliga is natuurlijk al lang geen topprestatie meer, maar als je 2 jaar achter elkaar in de kwartfinale word uitgeschakeld met deze ploeg, dan gaat er duidelijk iets niet goed. Zou Ten Hag te vroeg bij ManU hebben getekend? Bayern zou in mijn ogen echt de perfecte club voor hem zijn.

20 april 2022 om 12:38

Het heet niet voor niks FC Hollywood. Eerst lekken en dan klagen. Verder is het wel een club met beleid, zouden ze in Engeland, Frankrijk, Italië en Spanje een voorbeeld aan kunnen nemen.

20 april 2022 om 12:46

Ik moest ook meteen aan Ten Hag denken. Zou hij bewust de boot afhouden doordat er nog een last-minute swoop kan komen van Munchen? Het lijkt mij eigenlijk vergezocht; Bayern is toch ook wel een club gebleken waarbij trainers vaak nog wat meer vertrouwen krijgen dan gemiddeld (wat makkelijk is wanneer het winnen van de landstitel bijna ieder jaar toch een gegeven is.)

Aan de andere kant zijn de bewegingen van Mazraoui en Gravenberch richting Munchen wel weer verdacht.

Het lijkt mij ook een veel betere match; in de eerste plaats omdat Bayern niet helemaal verrot is. Ik zie het Ten Hag niet aankunnen om het week in, week uit tegen snoeiharde 'pundits' zoals Keane en Giggs op te nemen.

20 april 2022 om 13:59

Bewust de boot afhouden? Het is nog niet publiekelijk bekend gemaakt omdat Ajax nog vol in de titelstrijd zit. Het is allang in kannen en kruiken, Tadic heeft zelfs al afscheid genomen voor de camera's en gezegd dat hij hem gaat missen. United gaat respectvol met Ten Hag om en maken nog niets bekend zodat hij zich 100% kan focussen op het landskampioenschap.

20 april 2022 om 14:42

Dat zijn ook nog aannames. Ik verwacht het ook; maar het feit dat er totaal geen witte rook is gekomen houdt toch de deur op een kier. Ik denk dat EtH het allerliefste gewoon naar Munchen vertrekt en het Russisch Roulette in Manchester laat liggen.

Het zou niet de eerste swoop van Munchen zijn om iemand uit de klauwen van een andere club te trekken.

20 april 2022 om 15:40

Zou zeer verstandig zijn wat jij zegt. Gewoon lekker wachten op Bayern man. Als niet dit jaar, dan volgend jaar. Die gaan sws bij ten hag uitkomen als nagelsmann weg gaat. Kan ie lekker daar een prachtige ploeg bouwen waar al een hele goeie basis voor staat. Paar verdedigers erbij die wat kunnen en Bayern doet weer helemaal mee europees.

20 april 2022 om 13:40

Aguerooo

BM heeft 25 miljoen betaald voor deze trainer. Die gaan ze niet snel weg doen.
Bestuur ziet (hopelijk) ook wel dat momentum weg is en dat er opnieuw gebouwd moet gaan worden. Tijdperk zonder Lewa o.a.

Ze moeten 2 a 3 directe aankopen doen, om weer vers bloed en concurrentie te verhogen.

20 april 2022 om 14:21

Dat ziet het bestuur allang. Spelers klagen erover. De trainer klaagt erover, maar Brazzo lijkt zijn eigen weg te gaan wat betreft transfers. Haalt continue middenmoot binnen.Wellicht een opening voor Ten Hag om naar zijn droomclub te gaan. Je kunt nog zo een grote trainer zijn, als de spelers zich tegen je keren dan is dat vaak het begin van het eind.

Het zal wel aan mij liggen maar zo slecht is t toch niet voor een eerste seizoen.. 30 wedstrijden en 89 goals gemaakt, De minste tegen?. Tegen villareal uitgeschakeld worden is pijnlijk maar kan eens gebeuren in het voetbal. Ik zie geen enkele reden tot paniek ook al is het spel niet altijd goed maar waar is dat nou wel.

20 april 2022 om 13:24

Je kunt natuurlijk wel een leeg bekertje in de dug-out zetten en Bayern wordt nog steeds ruimschoots kampioen. Die hebben echt 0 concurrentie. Uitgeschakeld worden door de huidige nummer 7 van Laliga is natuurlijk een regelrechte schande en het niveau van Bayern schommelt wel heel erg, ook in Duitsland. Er is nog wel werk aan de winkel voor Nagelsmann, want Bayern is dit seizoen qua niveau een stuk minder dan de seizoenen ervoor.

20 april 2022 om 13:37

Maar juist dan kun je toch beter werken aan verbeteren en de selectie beter uitbalanceren dan meteen je trainer op straat flikkeren. Tuurlijk zijn ze het aan hun stand verplicht om villareal uit te schakelen maar dit is toch juist waarom voetbal zo mooi is? Passie inzet en geloof brengen 'mindere ploegen' in staat om de favoriet op de klopp te geven en omstandigheden horen daarbij (speel schema's, blessures etc). Om nou te zeggen dat je hem moet ontslaan omdat die verliest van villareal dan tjaa.. barca verliest van cadiz, guardiola verspeelt ook punten tegen mindere ploegen en klopp ook. Dat ze in eigen land met kop en schouders er bovenuit steken is duidelijk maar juist omdat ze normaliter niet uit paniek een trainer eruit flikkeren (kovac misschien?). Feit blijft dat ze prima getallen kunnen overleggen met wat door velen wordt gezien als een slecht jaar, dan ben je toch gek om te vervangen ipv te verbeteren. Maar misschien vindt ik dat we tegenwoordig alles te snel een schande vinden ^^ stel ze hadden gewonnen van villareal maar krijgen dan op de knikker met 5-0 van liverpool is t dan minder erg omdat t liverpool is?

20 april 2022 om 14:27

Nagelsmann wordt echt nog niet ontslagen hoor. Hij moet pas gaan oppassen als het volgend seizoen weer zo slecht gaat. De balans is er gewoon niet met zijn tactiek en vindt het daarom ook wel terecht dat de spelers duidelijkheid willen hebben. Nagelsmann kan echt wel wat en zou echt wel een systeem kunnen aanhouden, maar het grote probleem is Brazzo. Veel te dunne defensie en laat daarbij Sule transfervrij vertrekken. De Central Mid positie is ook maar dunnetjes met Goretzka en Kimmich als de enige spelers die ook van het niveau Bayern zijn. Raakt Goretzka geblesseerd heb je gelijk alweer een probleem. Er moeten eens toptransfers gaan komen. Er moet eens met geld gesmeten worden en dat moet besteed worden aan toppers. Upamecano was een prima deal ondanks dat die nog niet echt zijn draai heeft, maar naast hem staat iemand die veel te veel geld gekost heeft.

Hij maakt op mij ook vaak een gespannen indruk. Druk gesticulerend, dan weer staan, dan weer zitten en monologen naar de assistent afvurend Tja, dit is andere koek dan het relatief rustige FC Leipzig. Zal me benieuwen of hij het tij weet te keren, want uitgeschakeld worden door Villareal, is Bayern München onwaardig. En Mazraoui en Gravenberch gaan hem echt niet redden. Daar is ander materiaal voor nodig...

Als ik Ten Hag was dan zou ik hier op wachten. United stevent af op de Conference League..

20 april 2022 om 13:20

Ik denk niet dat Bayern hem er nu al uitwerkt. Nagelsmann maakt fouten, maar da's ook niet vreemd. Een Europese topclub is wel even heel wat anders dan Hoffenheim en Leipzig.

20 april 2022 om 15:07

Eens, denk ook niet dat een club als Bayern zo snel afscheid neemt van z’n trainer,

20 april 2022 om 15:51

Zowel Ancelotti als Kovac hebben het maar iets langer dan één seizoen uitgehouden. Snel ingrijpen is Bayern niet helemaal vreemd.

Desondanks denk ik dat Nagelsmann veilig is. Bayern heeft afgelopen zomer nog tussen de 15 en 20 miljoen (afhankelijk van de bron) betaald om Nagelsmann los te weken bij Leipzig. Die gaan ze echt niet nu alweer op straat zetten, zeker niet zolang hij nog kans maakt op het kampioenschap.

20 april 2022 om 18:29

@airbags
Niet enkel Bayern betaalde deze transfersom. Nagelsmann moest hiervoor inbinden aan salaris. Dat biechtte Volker Struth op in een tv-interview.

ontsla die man, ontsla hem
Ajax haal hem een goede trainer met ervaring.
Ik heb het vaker geschreven, Bayern is over de top. Daar moet Gracvenberch zeker niet naar toe gaan.
Alternatieven zat

20 april 2022 om 13:21

Buiten het feit dat ik ermee oneens ben; Bayern over de top is nog altijd twee klassen beter dan Ajax.

20 april 2022 om 18:17

Je bent nog lief naar Ajax als je Bayern maar twee klassen beter vind dan Ajax je had ook makkelijk vier klassen kunnen zeggen. dat was dan ook acceptabel geweest.

Besef me ineens dat Nagelsmann net zo oud is als Lewandowski, Muller en Neuer. Hun spelen nog op topniveau en hij traint al in de wereldtop. Kunnen daarmee wel stellen dat Nagelsmann het grootste trainerstalent is op deze planeet. Misschien is het ook wel lastig om spelers te trainen die net zo oud zijn als jijzelf? Bij Leipzig had hij voornamelijk te maken met talenten. Hoop dat Nagelsmann het vertrouwen houd bij Bayern want dit is echt een goeide coach.

20 april 2022 om 13:30

Het is vooral afwachten of Nagelsmann een coach voor de Europese top is. Z'n leeftijd kan in de Europese top ook tegen hem werken, vooral omdat z'n voetbalachtergrond ook niet indrukwekkend is. Het is de vraag hoe vedettes daarmee omgaan. Buiten het feit dat ze zo'n beetje dezelfde leeftijd hebben, zijn Lewandowski, Muller en Neuer ook veel 'groter' dan Nagelsmann.

Als ik dan kijk naar Klopp en Tuchel, zie ik in Nagelsmann nog geen coach van dat niveau. Die eerste twee kunnen echt iets neerzetten wat niet alleen snel werkt, maar wat zich ook blijft ontwikkelen. Bij Nagelsmann zie ik dat niet. Het bleef bij Hoffenheim en Leipzig ook een beetje schommelen op een bepaald niveau. Hij heeft natuurlijk knap werk geleverd, maar Bayern is hele andere koek natuurlijk.

20 april 2022 om 14:06

Precies zijn leeftijd en ervaring (zowel als speler als coach) werken op dit moment niet helemaal mee. Daarentegen vind ik een eerste seizoen met alleen de landstitel een prima start voor z'n jonge trainer. Als hij nou de landstitel aan Dortmund had gelaten was ik wel gaan twijfelen als Bayern zijnde.

Zal volgend seizoen gewoon nog even aankijken. Het is en blijft een jonge trainer met nog weinig ervaring in de top en dat zijn dingen die groeien vanzelf. Gewoon stukje ervaring wat hij mist maar dat komt wel.

Bayern is zeker beter dan Ajax, maar als je 20 bent en groeiende dan kan je beter naar een club gaan die ook in die fase zit, in plaats van een club op de terugweg

Ooit was Bild een min of meer betrouwbare bron maar sinds een aantal jaar zijn ze meegegaan met roddels en geruchten. Ik zou dit bericht dan ook niet meteen geloven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

7 fans
Coach, 34 jaar
SeizoenClub
2019-2021 RB Leipzig
2016-2019 TSG Hoffenheim
2013-2016 Hoffenheim U19
Laatste voetbalnieuws

‘Van Bommel wil doorpakken op transfermarkt en doet mogelijk oude club pijn’

Royal Antwerp richt zich na het binnenhalen van Vincent Janssen op de komst van Christopher Scott. Het contract van de twintigjarige aanvallende middenvelder loopt deze zomer af bij Bayern München. Zodoende...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren