PSV gaat evalueren naar aanleiding van uitspraken van Joey Veerman

Dinsdag, 19 april 2022 om 20:32

PSV evalueert momenteel en de komende dagen de problemen waarmee Joey Veerman kampte tijdens de met 2-1 gewonnen finale van de TOTO KNVB Beker tegen Ajax, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De middenvelder kwam vroeg in de wedstrijd verkeerd terecht na een luchtduel met Ryan Gravenberch. Veerman vertelde na afloop in gesprek met ESPN dat hij zich een deel van de finale niet goed meer kon herinneren.

“Er was een kopduel en ik kwam helemaal verkeerd terecht. Ik weet de helft niet meer. Na een minuut of dertig ging het wel, toen kwam ik weer een soort van bij. Ik vroeg aan Daley Blind: 'Wie heeft eigenlijk de 0-1 gemaakt?' Ik zou niet weten hoe die erin is gegaan. Maar je wil niet zelf gewisseld worden. Na zeventig minuten was het mooi geweest”, gaf Veerman te kennen. Hij hoefde na zijn val niet behandeld te worden en er waren voor de medische staf ‘geen signalen om alarmbellen af te horen gaan’.

Veerman bleek na afloop goed in staat om het feest mee te vieren, maar PSV wil zijn uitspraken desondanks goed onderzoeken. Er gelden bij hoofdblessures strenge protocollen. Er is een speciale regel om bij een dergelijke blessure een zesde wissel toe te passen. Scheidsrechters worden tevens speciaal geïnstrueerd om bij hoofdblessures een blessurebehandeling toe te staan.

De verantwoordelijkheid ligt grotendeels bij de speler zelf en ondanks dat begrepen wordt dat doorgaan vanuit de topsportgedachte het eerste is waar spelers aan denken, zegt PSV alert te willen blijven op de strenge protocollen die gelden rond hoofdblessures. Mede daardoor gaat het probleem van Veerman tijdens de bekerfinale ‘momenteel en de komende dagen’ geëvalueerd worden binnen PSV.Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door bertvos)

Wat willen ze nou precies evalueren? Zijn blessure, zijn blessurebehandeling, uitspraken of de protocollen en wisselmogelijkheden?

19 april 2022 om 20:44

Als je de tekst gewoon leest dan lijkt dat me vrij duidelijk.

20 april 2022 om 22:07

Nee dat stond er niet duidelijk wijsneus, anders stel ik de vraag niet

Oei, dit is inderdaad gevaarlijk. Normaliter merkt een clubarts dit op.
Aan de andere kant als Veerman zegt dat alles goed is dan is het lastig constateren.

19 april 2022 om 21:25

Zijn spel zakte in. Schmidt had opnieuw de arts moeten consulteren...

Niet meer dan terecht! Vind het al een beetje onverantwoordelijk van Veerman om te blijven staan. Snap het wel maar kan blijvende schade veroorzaken. Ben ook heel benieuwd wat ze hier gaan evalueren en wat er uitkomt!

19 april 2022 om 21:16

Da’s juist het probleem als je een tik hebt gehad, dan kan je jezelf niet zo goed beoordelen. Toch beter kijken als medische staf en eerder ingrijpen.

19 april 2022 om 21:55

Lijkt me inderdaad logisch dat je eigen beoordelingsvermogen ook een klap gehad heeft waardoor je dit niet bewust doet. Goed dat er naar gekeken wordt.

20 april 2022 om 10:52

als hij al niet weet wie er gescoord heeft dan is het lastig inderdaad om jezelf te beoordelen

Die spelers zullen zich echt even moeten beseffen dat ze niet door moeten gaan als ze zich zo voelen. Dan kan het daarna wel weer goed voelen maar kom op zeg, je hoofd heeft een flinke klap gehad, denk ff na dan. Ik snap dat ze door willen en denken het gaat wel maar dat is juist heel fout.

19 april 2022 om 20:57

Wel een lastige, want hoe weet je tijdens dat moment dat je het achteraf niet meer weet of al iets vergeten bent? 😂

19 april 2022 om 21:30

Met jou naam zou je dat toch moeten weten😜

19 april 2022 om 21:46

Het is heel makkelijk om nu te zeggen dat de medische staf had moeten ingrijpen,
maar als de vragen die hem gesteld worden goed beantwoord worden wat wil je er dan aan doen.
Ik moet inderdaad toegeven toen de val in de herhaling gebracht werd, kwam hij wel groggy over. Maar als medische staf vragen ze gewoon vragen blijkt daar niks uit te komen dan kan je moeilijk antwoorden.

20 april 2022 om 00:48

Ik heb zelf blijkbaar ooit een flinke klap ondergaan. Door adrenaline dacht ik 2 dagen lagen lang dat alles wel mee viel. Na een week werd ik ontzettend oververmoeid, 5 minuten voetbal kijken bracht mij in slaap. 3 weken laten begon ik te stotteren. En ik zat niet midden in een wedstrijd, ik fietste naar huis. Nooit aangekomen en pas 2 uur later kwam ik "bij kennis" want ik was nooit in slaap. In resume; je hebt het zelf niet door... anderen moeten hierbij gelijk op de rem trappen

Misschien verstandig om Veerman komend weekend rust te geven. was best een harde klap hij doet erzelf wel lacherig over maar goed mee uitkijken.

19 april 2022 om 21:24

Of schorsen vanwege onverantwoord gedrag. Dan heeft tie ook rust.

19 april 2022 om 21:34

Haha, dat gaat wat te ver 😉 zonder Veerman winnen we ook wel van Cambuur.

20 april 2022 om 08:39

Hahaha zeg dat nou niet Lampen 😜. Prettige dag!!

20 april 2022 om 08:47

En hem even de samenvatting van de wedstrijd en de huldiging meegeven, dan kan hij nog een keertje genieten. 😉

Bijzonder verhaal. Even goed in de gaten houden vd week. Misschien Doan laten spelen zaterdag en Veerman ff kalm doen.

Goed dat je bij dit soort gevallen een evaluatie houdt. Dit gaat aan de lopende band bij allerlei clubs toch gewoon weer mis. Ik zit toch veel te vaak met verbazing te kijken hoe spelers soms weer het veld in lopen. Hopelijk levert het evalueren wat op en kunnen we in de toekomst vaker voorkomen dat spelers met een hersenschudding oid gewoon weer het veld inlopen.

Bij sommige andere sporten zijn hier vrij heldere procedures voor. Wellicht goed dat clubs hierin zelf verantwoordelijkheid nemen en heldere procedures toepassen. Dit zou een prima begin zijn voor PSV, ook al vind ik het een erg slechte gang van zaken rond Veerman.. Ook raar van Veerman trouwens, die zou ook beter kunnen weten..

Dit snap ik niet. De verantwoordelijkheid ligt bij de arts! En kom op, natuurlijk wilde veerman doorgaan. Hij speelt net bij PSV en het was misschien dé belangrijkste pot van dit nog korte seizoen.

De arts beslist!!! En die heeft dus een behoorlijke inschattingsfout gemaakt. Ik zag het wel, zijn spel zakte ook in. Schmidt en die arts hadden ff moeten overleggen....

19 april 2022 om 22:30

Tja, ik heb er verder niet voor gestudeerd, maar ik weet niet of een arts alles meteen kan ontdekken… Er is geen truck aan meet-apparatuur aanwezig, waarmee een arts even alles kan waarnemen.
Hij zal dus ook op signalen van de speler zelf af moeten gaan. Als die niks aangeeft, dan wordt het soms wellicht lastig.
Maar ik laat me door iemand met een medische achtergrond graag bijpraten of dit een logische redenatie is…

Wat ook vreemd is dat bij dit soort momenten vaak geen vrije trap wordt gegeven. Gravenberch kijkt alleen naar de inkomende Veerman en zet zijn heup erin. Gebeurt regelmatig en levert ook regelmatig vervelende blessures op. Opzet of niet maar een vrije trap is op z'n plaats.

20 april 2022 om 08:37

Vroeger kreeg je hier geel voor. Bij een hoge bal niet meespringen maar tegen de benen vd springende tegenstander leunen zodat ie hard valt. Vond Ajax best venijnig. Gelukkig gingen we de 2e helft daar in mee.

Ik denk dat de meeste mensen die gevoetbald hebben wel eens zoiets hebben meegemaakt. In de kelderklasse is het tijdens de wedstrijd al een waar slagveld, en vaak weet ik na de 3e helft niet eens meer wat er allemaal gebeurd is. Dikwijls zelfs voor de wedstrijd al niet als het de avond ervoor gezellig was. Niet zo miepen en lekker doorgaan!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller246
M. DelangheKeeper00
J. DrommelKeeper260
O. BoscagliVerdediger284
P. MaxVerdediger251
P. MweneVerdediger193
A. ObispoVerdediger171
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

3 fans
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren