Bruggink ziet opvolger van Cyriel Dessers: ‘Die gaat er twintig maken’

Vrijdag, 15 april 2022 om 15:07Jordi Tomasowa • Laatste update: 19:21

Arnold Bruggink is van mening dat Feyenoord er goed aan doet om Danilo komende zomer transfervrij in te lijven als opvolger van Cyriel Dessers. De Braziliaanse spits loopt na dit seizoen uit zijn contract bij Ajax en werd de afgelopen week nog aan de Rotterdammers gelinkt. Dessers komt momenteel op huurbasis uit voor Feyenoord en kan naar verluidt voor vier miljoen euro definitief overgenomen worden van KRC Genk.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door yoda)

Danilo moet eerst nog maar bewijzen hetzelfde te kunnen brengen als Dessers. Het is natuurlijk zo dat Danilo transfervrij is en Dessers een optie van 4 miljoen in het contract heeft staan. Dat zou een geldig argument zijn om toch voor Danilo te gaan. Misschien dat ze bij Genk overstag gaan bij een bod van 2 á 2,5 miljoen voor Dessers? Dan zou ik altijd voor Dessers gaan.

15 april 2022 om 15:13

Denk dat er genoeg andere clubs zijn die die 4 miljoen wél willen aftikken voor de topscorer van de Conference League.

15 april 2022 om 15:28

Ik snap ook niet waarom mensen doen alsof die 4 miljoen zo vreselijk onredelijk is. In relatief weinig minuten maakt Dessers een impact, dus als Feyenoord niet hapt dan wel een andere club.

15 april 2022 om 15:31

Zie een Getafe hem lachend weg kapen voor 4 miljoen. Heb het al vaker gezegd een betere spits gaat je gauw tussen de 9 en 12 mil kosten, en dan moet hij het nog bewijzen.

15 april 2022 om 15:36

Ik vind 4 miljoen ook niet zo wonderbaarlijk veel voor de speler dat hij is. Of dat betekent dat ik wil dat Feyenoord hem haalt? Lastig. Ik zie liever een alternatief maar het is niet géén optie. Hij mist kansen maar is tegelijkertijd zo ontzettend koel als het moet. Al zo-veel belangrijke en ook knappe goals, zeker in Europa. Ik weet het niet. Ik zie het absoluut niet als een slechte keuze, ook niet voor 4 miljoen. En het is een leuke gast.Danilo is ook geen slechte optie, overigens.

15 april 2022 om 18:00

@adzevedo

Denk dat dat bedrag ook niet onredelijk is, maar je moet het wel kunnen betalen. Als ik een goede Ferrari krijg aangeboden voor 50k is dat ook heel redelijk, maar koop ik hem nog steeds niet.

Danilo weet ik niet zo. Bij Twente goed, bij Ajax minder, maar hij zal best bijgeleerd hebben. Zou bij Feyenoord best kunnen slagen, maar is ook een risico

15 april 2022 om 18:26

Laat die andere clubs maar happen. Dit is waarschijnlijk een one hit wonder, want zijn looplijnen en techniek zijn met enige regelmaat zwaar onder het niveau wat Feyenoord moet (gaan) nastreven.

15 april 2022 om 15:56

Misschien Dessers kopen en Danilo gratis oppikken? Er zal toch ook een tweede spits moeten komen. Linssen wordt ook steeds ietsje minder. Al denk ik dat zelfs als tweede spits Danilo dan echt nog wel stappen moet maken. Er mag vooral wat meer pit in.

15 april 2022 om 16:12

De kans dat Danilo tekent in de wetenschap dat en Linssen en Dessers er nog lopen zal niet erg groot zijn vermoed ik.

15 april 2022 om 16:14

Als Danilo een beetje zelfvertrouwen heeft moet hij toch denken dat hij Dessers wel uit de basis kan spelen. Het is geen Haller die voor meer dan 20 miljoen is gekocht en daardoor onbeperkt vertrouwen heeft. Waar Danilo ook heen gaat, overal zal concurrentie zijn en ik neem aan dat hij ook nog wel een beetje ambitie heeft.

15 april 2022 om 17:13

Heeft hij onbeperkt vertrouwen door die 20 miljoen, of omdat hij topscorer is van de ED en er 11 in de CL in heeft geknald? Verder eens met je punt hoor, volgens mij zou Danilo die uitdaging prima aan moeten kunnen gaan. Bij Ajax komt het er niet uit, maar bij Twente was dat (1 seizoenshelft) wel het geval. Wie zegt dat het bij Feyenoord niet zo is?

15 april 2022 om 17:16

Ik denk een beetje van beide. Een jeugdspeler moet zich toch veel meer bewijzen dan iemand die voor veel geld gekocht is om een basisplaats te hebben. Maar Haller doet het zeker goed hoor, er is geen reden om te wisselen.

15 april 2022 om 17:29

Is ook zo. Zou bij mindere cijfers waarschijnlijk ook nog veel krediet hebben. Maar ik betwijfel of Danilo het hem ooit lastig zou hebben gemaakt. Dan eerder Brobbey.

15 april 2022 om 17:30

Er komt toch ook geld binnen van de Conference League? Is geen vetpot, maar 4 miljoen moet toch kunnen.

15 april 2022 om 18:03

Ah. Dessers moest zich ook bewijzen toen hij werd aangetrokken. Ik vond dat Slot er nogal al lang over deed om het eerste spits te maken.

Danilo komt veel kwaliteit te kort voor Ajax, dus ik zie niet in waarom die jongen bij Feyenoord wel zal slagen.

Danilo is leuk voor max een subtopper, als Feyenoord zijnde moet je meer kwaliteit willen.

15 april 2022 om 15:16

Kan fungeren als stand-in en is toch een andere spits als bv strand larsen die meer in lucht kan betekenen. Ik verwacht niet dat hij eerste spits zal worden bij Feyenoord maar voor de breedte vind ik het wel een goeie! Vooral omdat hij gratis is!

15 april 2022 om 15:20

Bruggink heeft het in dit artikel over het opvolgen van Dessers, dus in mijn ogen als eerste spits.

Als 2e of 3e spits prima natuurlijk, maar dan moeten ze nog steeds op zoek naar een goede 1e spits..

15 april 2022 om 16:00

Danilo gaat echt niet meer als 2e of 3e spits aan de slag. Vertrekt om die reden juist bij Ajax. Zie hem eerder naar een subtopper á la Twente gaan en daar in de basis spelen.

15 april 2022 om 15:23

Misschien omdat de lat bij Ajax toch iets hoger ligt dan bij Feyenoord? Feyenoord kan nu eenmaal geen spits voor 22 miljoen halen zoals Ajax met Haller. Zie in Danilo ook een uitstekende spits voor Feyenoord. Zeker als je hem transfervrij kunt ophalen.

15 april 2022 om 15:26

Maar als Feyenoord zijnde wil je toch meespelen om de bovenste plekken, dan kan je toch niet aan komen zetten met Danilo als 1e spits?
Dan ben je in mijn ogen niet echt ambitieus bezig, maar dat zal mij verder een zorg zijn hoor

15 april 2022 om 15:37

Feyenoord kan nog zo veel willen. Maar Feyenoord behoort niet tot de top van Nederland. Ajax is de absolute top, en PSV kan daar soms bij aanhaken. Daaronder krijg je clubs als Feyenoord en AZ die voor de overige plekken voetballen en soms concurrentie krijgen van een Utrecht, Twente of Vitesse. Feyenoord is gewoon subtop.Danilo vind ik dat ook. Niet goed genoeg als eerste spits voor de top. Maar een leuke spits voor de subtop. Deed het bij Twente ook niet onaardig. Schoot er 17 in en gaf 5 assits in de competitie aldaar. Ik zie niet in waarom die er bij Feyenoord niet 10-15 zou maken. En dan heb je op dat niveau gewoon een prima speler voor twee seizoenen die je daarna met goede winst kan doorverkopen.

15 april 2022 om 16:32

@Martijn R: je kunt wel als feit neerplempen dat Feyenoord geen top is, maar alles is relatief he? Voor Nederlandse begrippen, van de 10e klasse tot en met de eredivisie is Feyenoord top. Zelfs RKC behoort tot de top van die piramide. Jouw perspectief is in dit geval wat klein.

15 april 2022 om 17:32

Nu feyenoord tegen Marseille speelt is dat ook ineens subtop geworden ... Maar gekeken naar de kwaliteit die "de absolute top" ajax de laatste 5 potjes op de mat legt kunnen we wel stellen dat we een giga micky mouse competitie zijn. Ze hebben het geluk van de kampioen en de VAR op beslissende momenten aan hun zijde, anders hadden ze nu nog steeds met Feyenoord en PSV om plek 1 gestreden

15 april 2022 om 18:36

Vind je dat Calimero gezeur over Ajax en de VAR zelf niet een beetje kinderachtig? Kom op zeg. Ajax is gewoon beter dan PSV en Feyenoord accepteer het gewoon.

16 april 2022 om 01:53

Kan je calimero noemen, maar ze hebben het anders bijzonder weinig laten zien dat ze gewoon beter zijn

15 april 2022 om 15:37

Ik vind Danilo ook een beetje een dooie, zo'n lijzig ventje. Dan zie ik liever het gif van Dessers

15 april 2022 om 16:14

GoudseKaas. Gelukkig zou Dessers wel slagen bij Ajax en speelde hij bij Utrecht de pannen van het dak....

15 april 2022 om 16:22

Op basis van wat vind je dat hij kwaliteit te kort komt? Hij heeft niet veel kansen gekregen natuurlijk dit seizoen.

15 april 2022 om 16:50

Danilo krijgt amper de kans bij Ajax en mensen beoordelen hem elke keer op die invalbeurt om de zoveel weken of een basisplekje eens in de 3 maanden. Dat moet je nooit doen. Dan kan je nooit winnen. Dan hebben mensen altijd wat te klagen.
Ik weet ook zeker dat aals Danilo elke week mag spelen en vertrouwen krijgt dat hij bij Feyenoord echt top zou zijn.
Mensen moeten eens kappen met spelers af te schrijven na een paar invalbeurten. Spelers hebben minuten nodig, vertrouwen.

15 april 2022 om 17:10

Als je nu alleen gaat voor spelers die in de basis zouden staan bij Ajax komt er niemand. Wie van de elf van gisteren speelt bij Ajax in de basis?

15 april 2022 om 17:39

Trauner zou er niet misstaan, ook Geertruida en Malacia behalen goede cijfers en worden niet zonder reden goed gevolgd door Louis v Gaal. Kokcu speelde gisteren niet goed maar is op ieder vlak wel top eredivisie, Aursnes behaald ook goede cijfers als je de statistieken erbij pakt. Dan dicht ik ook Sinistera wel een goede kans toe. Mist misschien de theater opleiding maar heeft verder een fijne techniek en is vaak beslissend. Ze zullen niet allemaal direct in de basis staan, maar er wel allemaal zonder problemen in kunnen draaien.

@soccerfan 1, ik ben het met je eens, het is een jonge speler met potentie, die heeft wat vertrouwen nodig. Hij kan best de concurrentie aangaan met Lissen (en eventueel Dessers) omdat hij iets heel anders brengt. Wel twijfel ik of hij het spel en werk kan leveren wat Slot van een spits vraagt.

15 april 2022 om 18:04

Ik denk dat de algemene opvatting ook is is/was dat Dessers te kort komt voor het niveau dat ajax nastreeft (zoals ze dat zo mooi kunnen zeggen tegenwoordig), maar wat boeit dat als hij er gewoon 15+ inschiet namens Feijenoord?

15 april 2022 om 18:27

Dessers zou ook tekortkomen bij Ajax. Maar doet het goed bij Feyenoord. Danilo komt tekort bij ajax en bij Twente 17 goals. Hij kan bij Feyenoord slagen weet ik zeker

Hij is transfervrij, dus zou hem er zeker bij halen. Als je de Conference League wint zou ik Dessers ook overnemen .

Het is nog maar sterk de vraag of Danilo kan brengen wat Dessers tot nu toe heeft gebracht dit seizoen. Met name Europees heeft hij echt een topprestatie geleverd. Danilo was goed bij Twente maar heeft het in de top van Nederland ook nog nooit laten zien.

15 april 2022 om 15:40

Was Danilo goed bij twente ? Menig Twente supporter was na de winterstop volledig klaar met hem. Hij scoorde veel in de eerste seizoenshelft maar vooral Cerny was daarbij de belangrijkste speler die Danilo in de gelegenheid stelde te scoren. Na het wegvallen van Cerny was Danilo onzichtbaar.

Je kunt er wel iets positiefs uit halen. Hij kan wel scoren als hij goede spelers om hem heen heeft en ook enigszins ruimte krijgt (de ruimte die hij bij Ajax niet echt kreeg).

15 april 2022 om 15:53

Precies, volgensmij kan Dessers veel beter uit zichzelf een kans creeren dan Danilo die het echt heel erg van aanvoer moet hebben.

Altijd gevoelig een speler die de overstap maakt van Feyenoord naar Ajax of anders om. Voordat ik inga op de kwaliteiten van Danilo vraag ik mij af of Feyenoord wel voor de derde spits van Ajax moet gaan. Dat is toch niet echt een goed signaal richting je eigen achterban lijkt mij?

Danilo is een speler die een goed half jaar bij FC Twente heeft gehad. Volgens mij speelde hij in de tweede helft van de competitie wat minder goed. Dus ik vind de stelling van Bruggink zeer gewaagd. We moeten het allemaal nog maar zien hoe goed Danilo daadwerkelijk is.

Ik zal de aankoop van Danilo door Feyenoord wel kunnen begrijpen. Alleen zal ik als Feyenoord zijnde dan wel aan de buitenwereld verkondigen dat Danilo (netzoa als Dessers in eerste instantie) gehaald is als 2e spits. Anders lijkt het mij raar als je de derde spits van Ajax gaat halen. Dat vind ik niet echt ambitieus.

15 april 2022 om 15:26

Ajax heeft toch ook gewoon 2 hele goede spitsen? Geen schande dat hij de 3e spits is en dat je die dan transfervrij op haalt. Maar goed... ik ben sowieso niet zo'n fan van Danilo, dus die mag Feyenoord van mij wel laten lopen.

15 april 2022 om 15:32

Dat klopt met Haller en Brobby heeft Ajax twee hele goede spitsen in de gelederen. Alleen denk ik dat je als Feyenoord zijnde geen goede beurt maakt bij de achterban als je de derde spits binnenhaalt om deze als eerste spits te laten fungeren. Het klopt inderdaad dat Ajax op dit moment geen concurrent is van Feyenoord, maar het lijkt mij dat de ambitie van Feyenoord nog wel is om mee te strijden om het kampioenschap. Dat gaat natuurlijk nooit werken als je de derde spits van de concurrent op gaat halen.

15 april 2022 om 15:41

Het is maar de vraag of Ajax Brobbey gehaald had als Danilo gepresteerd had. Dat hij 3de spits is komt dus ook omdat hij niet goed genoeg is.

Danilo is voor Feyenoord echt een prima spits. Hij is voor Ajax net niet goed genoeg, maar met de financiele middelen van Feyenoord en de net iets mindere kwaliteiten van de ploeg, moet Danilo daar perfect passen

Iets meer respect voor Dessers aub, Danilo kan idd een prima optie zijn ( en goedkoper ) om Cyriel op te volgen, maar of hij meer gaat brengen wil ik nog wel is zien. Het is werkelijk fantastisch om te zien hoe Dessers zich laat zien, ik ben ( onverwacht ) groot fan van hem als voetballer en persoonlijheid.

15 april 2022 om 15:33

Doet het ook gewoon goed in het elftal. Bijna een zekerheidje als je hem overneemt ipv een random nieuwe speler.

Ik vind Danilo teveel een jochie. Als back-up wellicht prima, maar is hij echt zoveel beter dan Linssen? Dat betwijfel ik.

Feyenoord betaal gewoon die 4 miljoen voor Dessers, Is hij zeker waard ook een mooie leeftijd veel ervaring en F belangrijk voor ons. Danilo zie ik niet naar Feyenoord komen, het is een gokje en daarbij betaal je gewoon tekengeld.

Nou van mij mogen ze hem hebben. Breng hem op de fiets, want die gaat er geen 20 maken. Waar komt dat nou weer vandaan? Een paar goede weken bij twente?

Het lijkt me een superaardige gast, maar noem 1 spits die de allervriendelijkste guy op een huisfeestje is? Dat zijn vaak de keepers.

Mist gewoon dat killerinstinct. Leuk dat hij in zijn eentje goals kan maken, maar dat lukt mij ook nog wel

Denk dat Bruggink hier toch wel de plank mis slaat. Deze jongen is een prima eredivisie speler maar wel voor clubs onder de top 4. Feyenoord moet hoger mikken dan deze jongen. Voor de bank is het wel een goedkope optie om Dessers te vervangen dus dat is wel een optie.

Echt ongelooflijk dessers is een echte spits heeft geen last van kuipvrees zit lkekker in z.n vel en 4 miljoen is peanuts

Dessers doet het uitstekend en er is geld verdiend in de Conference League dus die 4 miljoen mag geen probleem zijn. Zie hem graag bij Feyenoord, positieve jongen en heeft dit gewoon helemaal zelf verdiend met goed spel en zijn goals. Als Dessers vaker basis staat dan schiet hij die 20 er ook wel in.

De keuze snel gemaakt zal voor de volle 100% voor Dessers gaan, begrijp de hype niet echt om Danilo. Ging bij Twente wel goed, maar zakte ook behoorlijk weg.

Dessers heeft zich laten zien, Danilo heeft nog niet zoveel laten zien. Waan van de dag. Dessers voor de volle 100% als ik F'noord was.

Danilo scoort alleen doelpunten die niet bepalend zijn. In topwedstrijden heeft hij uit nood bij Ajax minuten kunnen maken en ondanks behoorlijke kansen nooit gescoord. Dus succes ermee, Feijenoord! Bruggink met zijn voorspellingen....;-))

"als ze hetzelfde kosten zou ik Danilo nemen". Hoe kun je dit in vredesnaam zeggen?? Dessers heeft net weet ik hoe veel goals in Europa gemaakt terwijl Danilo hooguit bij Twente een paar pingels erin schoot..

Danilo wordt wel behoorlijk overschat. Ik vond hem bij Twente wel ok, maar ook erg grillig. Volgens mij waren de helft van zijn doelpunten penalties en heeft ie de tweede helft van het seizoen weinig gescoord.

Je kan ze ook allebei ophalen als Danilo transfervrij is - laten we Linssen gaan om salaris vrij te maken en leg je 4 miljoen neer voor Dessers. Voetbal is een teamprestatie, maar met zijn acht goals in de Conferance League heeft hij al meer geld opgebracht dan dat hij gaat kosten.

Wat dacht je van Dessers zelf?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller3413
L. SinisterraAanvaller3012
J. BijlowKeeper220
R. NelsonAanvaller212
T. JansenKeeper00
O. MarcianoKeeper120
D. RemieKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

0 fans
Aanvaller, 23 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 13 2 0 0
2021/2022 Jong Ajax 9 7 0 0
2020/2021 FC Twente 33 17 3 1
2019/2020 Jong Ajax 8 5 1 0
2019/2020 Ajax 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Feyenoord-aanwinst Danilo spreekt onvrede uit: ‘Het was niet fair van Ajax’

Danilo is verheugd met zijn overstap naar Feyenoord. Tijdens de persconferentie voor de seizoenstart stond de nieuwe aanvaller van de Rotterdammers de media te woord. Daarin liet hij het niet na...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 28 juni
FC Groningen is niet van plan om Jörgen Strand Larsen zomaar van de hand te doen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren