PSV bevestigt: seizoen Boscagli voorbij vanwege ernstige blessure

Woensdag, 13 april 2022 om 14:08Jordi Tomasowa • Laatste update: 14:43

Olivier Boscagli is zondag tegen RKC Waalwijk (2-0 winst) ernstig geblesseerd geraakt aan zijn knie, zo maakt de club via de officiële kanalen bekend. Uit een analyse is gebleken dat een operatie noodzakelijk is en het seizoen voor de centrum verdediger voorbij is.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door bundy_sr)

Pff balen zeg. Natuurlijk net voor de return tegen Leicester en de bekerfinale. Word Teze en Ramalho in het centrum ga ik vanuit. Goed dat Obispo ook bijna terug is. Sterkte met je herstel olivier.

13 april 2022 om 14:24

Hadden we toch maar een centrale verdediger gehaald hè JDJ..

13 april 2022 om 14:50

We hebben nu dus 2 Cv's fit en twee backs. Allebei de CVs zijn rechtsbenig en de backs zijn beide linksbenig.

13 april 2022 om 15:48

Aan de ene kant heb je gelijk hoor, maar je hebt normaal Ramalho, Teze, Obispo en Boscagli als centrale verdedigers. Dat zijn vier spelers voor twee posities die eigenlijk allemaal ook nog niet zoveel voor elkaar onder doen. Zelfs als je dan een vijfde gehaald had had dat qua kwaliteit een stuk mindere verdediger moeten zijn, want tegen vier anderen ga je niet opboksen.

13 april 2022 om 19:30

Het probleem is dan dat je Teze ook ziet als rechtsback. Had hij een tweede RB gehaald dan had je inderdaad elke positie dubbel bezet maar er had zeker een verdediger bij gemoeten.

13 april 2022 om 15:09

Was net je beste cv de laatste tijd. Ramalho heeft regelmatig rare fratsen.

13 april 2022 om 18:51

Dan had ie een flinke offday tegen Twente. Vond hem juist rare fratsen hebben en totaal in paniek ogen.

Wat klote dit voor Boscagli en PSV. Ik vind hem een van de dragende spelers dit seizoen. Echt een aderlating.

Veel sterkte en beterschap!

Flinke tegenvaller. Wat mij betreft de beste CV van PSV. Wordt een lastig potje tegen Leicester, maar nog steeds liggen er kansen. Hopen dat Gakpo en Gotze wat beter voor de dag komen.

13 april 2022 om 14:18

Wat mij betreft ook, zonder Obispo en Boscagli hebben we geen links benige linker centrale verdediger. Van het duo Teze en Ramalho word ik niet heel gelukkig. Maarja we hebben ook gewoon niks beters.

Aii. Die stabiele verdediger kunnen we niet missen. Opbouwend de beste verdediger bij psv. Dan maar Ramalho en Teze in het centrum

13 april 2022 om 14:49

Zo stabiel vind ik hem niet. Tegen Twente o.a. zag hij er bij 2 goals niet echt goed uit.

13 april 2022 om 18:08

Wie wel Janssen hahaha? Was een collectief falen waarvan 1 goal op zijn conto mag gezet worden imo. Toen wilde hij iets te geforceerd op zoek naar een belangrijke pass nadat t snel 2-0 stond. Menselijk maar zeker niet professioneel. Lijkt me wel een type die r van leert.

Bijzonder zuur, ik vond Boscagli dit seizoen behoorlijk steady presteren. Had hem nog wel mee zien gaan met Schmidt naar Benfica. Nu wacht hem een lange revalidatie. Hopelijk verloopt die revalidatie voorspoedig.

13 april 2022 om 14:38

Een van mijn favoriete PSV spelers. Vind hem ook altijd heel sympathiek overkomen in interviews. Laten we hopen dat we hem er volgend seizoen weer snel bij hebben.

13 april 2022 om 15:54

Die van mij eigenlijk ook wel. Zorgt voor een extra dimensie in het spel met de geweldige ballen van hem af en toe waardoor je soms veel directer kunt spelen. Als hij hem er dan nog een paar keer in het seizoen zoals tegen AZ bijna vanuit stand van dertig meter het doel in jaagt heb je een voor Eredivisiebegrippen prima verdediger in huis. Verdedigend is het iets minder dan Teze of Obispo, maar die twee kunnen dan eigenlijk ook weer niet zonder Boscagli.

Jammer voor hem. Ook voor PSV niet fijn in deze fase van het seizoen. Hopelijk biedt dit meer kansen voor Obispo zodra hij terug is.

Poh ik baal hier wel echt flink van. Hopelijk herstelt hij goed en snel. Denk ook wel een stille kracht voor PSV waarbij je past merkt hoe belangrijk hij is als hij niet speelt. Hopen dat Obispo weer spoedig aan kan sluiten, die sukkelt de laatste tijd veel, maar daarmee heb je een behoorlijke vervanger achter de hand die verdedigend wel wat stabieler is. Donderdag en zondag met Teze en Ramalho achterin moet ook goed komen

Waarom kunnen we nooit met een fitte selectie tegen ajax spelen?

13 april 2022 om 14:43

Ach Ajax mist ook alleen maar Pasveer, Antony en zeer waarschijnlijk ook weer Nous en dan ga ik er maar even vanuit dat Martinez de finale net gaat redden. Ajax mist nog altijd meer basisspelers dan PSV.

13 april 2022 om 14:52

Nou wij missen er naar alle waarschijnlijkheid ook 3. Boscagli, Mwene en Madueke. Dus laten we maar zeggen dat het eerlijk is.

13 april 2022 om 14:52

Haha, dat is niet waar makker. Wij missen met Mwene, Madueke en Boscagli al drie basisspelers. Maargoed, dit mag voor beide ploegen natuurlijk geen excuus zijn. Eerst die belangrijke pot van morgen maar eens goed proberen door te komen.

13 april 2022 om 14:57

Mwene was ik idd vergeten maar eerlijk, hoe Mauro Junior daar speelt kan je toch niet zeggen dat jullie daar zwakker op zijn geworden? Of je moet Mwene liever zien spelen dan Max zodat Mauro weer op links zou kunnen spelen dat kan natuurlijk maar ik kijk te weinig PSV om te oordelen of Mwene of Max nu beter is.

13 april 2022 om 15:26

Mwene mis je natuurlijk totaal niet, wij missen ook Klaiber (zelfde kaliber)

13 april 2022 om 15:27

Mwene is beter. Als hij fit zou zijn zou Max gewoon op de bank zitten, die is namelijk helemaal terug gevallen sinds hij covid heeft gehad.

13 april 2022 om 15:32

Mwene is een basisspeler. Klaiber niet, appels met peren.

13 april 2022 om 15:51

Daarnaast vind ik het grootste verlies eigenlijk dat dit ervoor zorgt dat Max speelt. Een welles-nietesdiscussie wil ik eigenlijk niet voeren, maar het verlies van Mwene is niet zozeer het punt denk ik, het is meer dat Mauro op de linksbackpositie een stuk beter is (zeker verdedigend) dan Max en Mwene eigenlijk juist net een aardig niveau begon aan te tikken voor zijn blessure (beter dan Max aan de andere kant).

13 april 2022 om 14:56

Fit of niet fit, de dennen appel (dat zeggen ze tegen de KNVB beker) gaat naar Amsterdam.
Ze zijn sterker en beter.

13 april 2022 om 15:06

Op papier wel. RKC, Cambuur en Sparta mogen ook geen kans maken. En dat was ook nog billenknijpen voor ze. Het zou nog hard werken zijn om de competitie uberhaupt zonder puntverlies uit te spelen. En dan sta je eigenlijk 'maar' 4 punten los

13 april 2022 om 17:45

Ajax is op dit moment niet sterker en ook niet beter. Misschien als je 1 op 1 de spelers naast elkaar legt dat Ajax net de boventoon voert, maar PSV heeft denk ik toch echt wel het betere van het spel tegenwoordig. Desalniettemin zijn het altijd wedstrijden op zich, vorm maakt eigenlijk niet uit in deze wedstrijden. Hopen dat PSV morgen niet langer dan 90 minuten hoeft te spelen. Het is al nadelig dat ze nog op donderdag moeten spelen, maar 120 minuten zou helemaal een ramp zijn, zeker als je daarna nog uitgeschakeld wordt.

13 april 2022 om 15:01

Ach PSV moet toch ook wel kunnen winnen tegen die ongemotiveerde bende. De Ajacieden (inclusief trainer) zijn na de CL uitschakeling allemaal collectief bezig met het volgende seizoen. Blijven, vertrekken, waar zou ik heen gaan. Die zijn niet meer bezig met nu

13 april 2022 om 15:16

Heeft niet alleen met motivatie te maken maar ook met het feit dat deze selectie lang niet zo sterk is als sommigen beweerden en het blijvende tactische falen van Ten Hag. Zeker met de blessure van Antony hebben we 0 diepgang in onze voorhoede en als je dan zoals Ten Hag ook nog eens blijft vasthouden aan die slome Haller in plaats van eens voor Brobbey te kiezen is het niet zo gek dat je ineens van niemand meer makkelijk kan winnen. Tel daarbij op dat hij zo eigenwijs is dat hij maar blijft vasthouden aan Alvarez op het middenveld en je hebt zomaar een paar redenen waarom ik het totaal niet erg vindt dat hij na dit seizoen vertrekt. Ik hoop persoonlijk uit belang van Ajax dat PSV morgen nog een zware pot moet spelen, verlenging penalty's en dan mogen ze van mij best winnen maar wat extra vermoeidheid bij PSV zou geen kwaad kunnen. Voor Ajax is het gewoon piepend en krakend naar de finish en dan wordt ik veel liever kampioen als ik moet kiezen dan bekerwinnaar en dan zal komende zomer de grote schoonmaak mogen plaats vinden.

13 april 2022 om 15:26

Zou het aan de opstelling liggen denk je? Ik had echt het gevoel aan de motivatie. Haller is normaal gesproken toch ook razendsnel.

13 april 2022 om 15:31

Ik kan je verzekeren, Haller is nog nooit snel geweest. Zeker zonder Antony zou ik altijd nu voor Brobbey kiezen.

Beetje onrust creëeren. 55 blessureperiodes. Maar hoeveel zijn spierblessures opgelopen op een training, en op welk moment op een training? En door een duel, of was er niemand in de buurt?
Deze blessure komt door een duel, Gakpo is ook al eens een wedstrijd uit geschopt, ramalho idem. Wat kan Schmidt daar aan doen?

Ben wel verbaasd van het positieve tendens hier over Boscagli. Vind hem van de 3 cv’s echt de zwakste en ondanks dat ik het een domper vind dat hij zo een zware blessure heeft, want dat wens je niemand toe, ben ik wel blij dat we nu eindelijk het duo Teze/Ramalho krijgen. Dat is in mijn ogen het meest complementaire en beste duo die we hebben. Boscagli is opbouwend goed, maar niet beter dan Ramalho en verdedigend zwakker dan Teze. Staat heel vaak te dromen, maar mag altijd blijven staan van Schmidt. Waarschijnlijk omdat hij linksbenig is, maar vind hem persoonlijk niet zo goed. Buiten dat vind ik het erg dat het zo een zware blessure blijkt te zijn, want het zag er echt onschuldig uit.

13 april 2022 om 17:47

Pieter Zwart van VI heeft er net een mooi artikeltje aan gewijd. Dat hij voetballende kwaliteiten heeft, staat niet ter discussie. Verdedigend heeft hij zich enorm verbeterd en na Aursnes heeft hij de meeste onderscheppingen in de eredivisie en per 90 minuten meer onderscheppingen (2) dan Ramalho (1,5) en Teze (1). Dat ie in de duels en op fysiek vlak nogal eens wat steken laat vallen, is waar, maar verdedigend is hij absoluut niet slecht,.

13 april 2022 om 19:07

Hij doet me heel erg denken aan Blind toen die naast de Ligt stond. Positioneel en opbouwend zo sterk alleen zwakker in de dingen die de gemiddelde voetbalkijker meer opvalt (duels, snelheid) waardoor hij veel minder credits krijg dan hij verdient.

Jammer. In het begin leek t een verdwaalde kunstschilder op linksback. Centraal is ie in z'n kracht gekomen en imo 1 vd sterkhouders. Duelkracht, gevoel voor timimg, goede trap ,scorend vermogen en een uitstekend spelinzicht. Niet onbelangrijk, ligt heel goed in de groep. Altijd grappen en grollen. Lijkt me een slimme gozer

Boscagli zou opgelucht zijn, hoeft geen wedstrijd meer te spelen onder Schmidt .

Dat is ook geen mazzelaar hoor. Heel jammer voor hem. Juist op het moment dat de prijzen worden verdeeld.

Ernstige blessure lees ik twee keer, maar niet wat hij heeft (ja aan de knie...). Of lees ik ergens overheen?

Prima speler van PSV en zonder meer een van de steunpilaren. Alleen vind ik hem ook weer niet allesbepalend. Tegen FC Twente bijvoorbeeld vond ik hem bijzonder slecht en het niet dekken van zijn man bij tegenaanvallen is echt een achilleshiel in zijn spel. Ik vind hem niet allesbepalend om voor onvervangbaar door te gaan en heb veel vertrouwen in Teze als vervanger.

Als je er eens over na denkt dat Teze en Boscagli toch volledig werden genegeerd door Van Bommel. Ben benieuwd hoe die de laatste twee jaar naar PSV heeft gekeken en constateert dat deze jongens toch wel aanzienlijk meer te bieden hebben dan Daniel Schwaab en Nick Viergever for crying out loud. Dat dat werd blootgelegd is ook de verdienste van Schmidt; het sloeg nergens op dat de Duitser na het vertrek van het eerdere duo geen versterkingen kreeg voor die posities. Maar door gewoon deze jongens vertrouwen te geven konden ze opbloeien tot prima basisklanten. Vooral de ontwikkeling van Teze verrast me enorm; ik had eerder het nodige van Obispo verwacht.

Boscagli is een leuke speler voor in de Eredivisie en wellicht dat hij nog een transfer kan maken naar een Lille of Valencia maar dat is het dan ook.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax66
2.PSV66
5.AZ63
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller00
W. BenítezKeeper20
J. DrommelKeeper00
K. PeersmanKeeper00
B. WatermanKeeper00
O. BoscagliVerdediger00
J. BranthwaiteVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

1 fan
Verdediger, 24 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren