Noodlot treft PSV weer: Olivier Boscagli ernstig geblesseerd

Dinsdag, 12 april 2022 om 23:13Rian Rosendaal • Laatste update: 08:27

Een flinke tegenvaller voor PSV en Olivier Boscagli. De centrumverdediger is zondag tegen RKC Waalwijk (2-0) ernstig geblesseerd geraakt bij de botsing met Jens Odgaard, zo weet het Eindhovens Dagblad te onthullen. PSV wil nog niets bevestigen, maar bronnen rondom de club melden aan de regionale krant dat het om een 'zeer serieuze aangelegenheid' gaat.

Diverse supporters van PSV hebben Boscagli gespot met een brace en enkele bronnen bevestigen dat het seizoen sowieso voorbij is voor de Franse verdediger en dat hij een lange herstelperiode tegemoet gaat. Een domper voor Roger Schmidt, die Boscagli normaal gesproken als basisspeler zou hebben gebruikt tegen Leicester City in het returnduel in de kwartfinale van de Conference League. De mandekker is al bijna twee jaar verzekerd van een vaste plaats in de defensie van PSV.

Jens Odgaard en Olivier Boscagli liggen met pijn op de grond na hun onderlinge duel.

De Eindhovenaren worden de laatste twee seizoenen opvallend vaak getroffen door blessures, zo benadrukt clubwatcher Rik Elfrink nog maar eens op Twitter. Ryan Thomas en Phillipp Mwene zijn al langere tijd niet inzetbaar. In de laatste twee jaar waren ook onder meer Maxi Romero, Richard Ledezma, Davy Pröpper, Marco van Ginkel, Yorbe Vertessen en Jordan Teze voor korte of langere tijd uit de roulatie. De kans is groot dat André Ramalho en Teze donderdag tegen Leicester City het hart van de defensie vormen. Schmidt kan eventueel ook gebruik maken van Philipp Max en/of Érick Gutiérrez. Daarnaast is Armando Obispo op de weg terug bij PSV. Woensdag zal duidelijk worden welke spelers definitief worden opgenomen in de wedstrijdselectie.

Boscagli raakte zondag dus geblesseerd in een duel met Odgaard en het was meteen duidelijk dat beide spelers veel pijn hadden. De verdediger van PSV en de aanvaller van RKC werden dan ook gelijk naar de kant gehaald. De verwachting is dat de Eindhovense club woensdag met uitsluitsel komt wat betreft de kwetsuur van Boscagli, die dus lang zal moeten revalideren. Noni Madueke kwam overigens ook niet ongeschonden uit het thuisduel met RKC en Schmidt gaat ervan uit dat hij niet op tijd fit is voor de wedstrijden tegen Leicester en Ajax.Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Nee Voetbalzone, noodlot treft Boscagli

12 april 2022 om 23:21

Idd. Hoop dat ze t tegen Leicester kunnen zonder hem. Maar NL ploeg thuis, met een aardig uit resultaat..... Hmmmm

12 april 2022 om 23:30

Ik vind Teze niet veel beter

12 april 2022 om 23:31

Verdedigend wel. Boscagli kan beter passen.

12 april 2022 om 23:45

Mee eens, nette correctie.

13 april 2022 om 11:17

noodlot treft psv WEER

maw er is weer een psv speler geblesseerd, dat is ook de strekking van het artikel. Niet zozeer dat Olivier nu (al dan niet weer) geblesseerd is.


Begrijpend Lezen kan best handig zijn.

Nee! Dit kan er ook nog wel bij, net voor Leicester thuis en de bekerfinale. Mag Max dus gewoon weer gaan stuntelen in die wedstrijden. Hopen dat het toch mee valt net als de blessure van Madueke.

Noodlot treft psv weer? Waarom "weer"? Misschien heb ik wat gemist.

12 april 2022 om 23:23

Qua blessures komen we niet lekker uit dit seizoen, dat moge duidelijk zijn (voorbeeld Ajax uit: Madueke in vorm en Gakpo ernaast)

12 april 2022 om 23:52

Maar deze van Boscagli had makkelijk voorkomen kunnen worden. Ging als een lompe boer dat duel in met Odgaard op een totaal onnodig moment.

13 april 2022 om 00:17

Maakt het niet minder ongelukkig voor PSV.

13 april 2022 om 00:43

Voor PSV wel ja. Maar Boscagli gooit gewoon zijn eigen ruiten in.

12 april 2022 om 23:24

Madueke is toch ook geblesseerd geraakt in die wedstrijd.

12 april 2022 om 23:26

Nee. Beide uit de running voor de aftrap

12 april 2022 om 23:31

Uit de running voor de aftrap ? Ik heb Madueke toch zien spelen afgelopen zondag of ben ik nu gek geworden?

12 april 2022 om 23:34

Het ging ook over Ajax-uit. Hij speelde inderdaad zondag. 20 minuutjes en toen kon psv met 10 man verder

13 april 2022 om 08:45

Je hebt toch zelf ook wel gezien dat PSV belachelijk vaak met blessures te maken heeft gehad de afgelopen seizoen, eigenlijk vooral onder Schmidt.

Hmmm erg kl*te nu in deze fase van het seizoen.
Hopelijk blijft de rest een beetje heel komende tijden. Dan teze / ramalho in het centrum lijkt me.

12 april 2022 om 23:22

Kan verdedigend nog wel eens sterker uitpakken.

12 april 2022 om 23:24

Nee, ik vond het met Boscagli opbouwend een stuk beter!

12 april 2022 om 23:32

Naja, nu is het ook zeker dat Max weer in de basis staat. De verwachting was eerst dat Teze RB zou staan met Mauro LB, maar dat kan nu ook de prullenbak in.

13 april 2022 om 15:52

Ramalho voor de opbouw, Teze voor de afweer. Vind deze twee meer complementair aan elkaar. Moet ook zeggen dat Teze me erg heeft verrast. Was nooit echt fan van hem omdat-ie wat druistig was soms, maar ontwikkelt zich goed.

Domper voor PSV dat het ook achterin de laatste tijd beter op orde heeft en nog knap aanhaakt in de titelstrijd. Met de toppers tegen Ajax en Feyenoord nog voor de boeg, was het toch wel fijn geweest om hem als stabiele factor achterin te hebben.

13 april 2022 om 15:53

Een week voor RKC werd er nog open huis gegeven tegen FC Twente...

Daar was ik al bang voor. Faaack

Wat een pech heeft PSV met blessures zeg. Stel je ook zondag je B elftal op, vallen er alsnog 2 mensen van je A selectie eruit.

12 april 2022 om 23:23

Net als dat Ajax met een C elftal op komt draven inderdaad.

12 april 2022 om 23:24

Huh? Waar heb jij het nou weer over? Vgm is dit geen topic wat over Ajax gaat.

12 april 2022 om 23:40

Laat grasveld maar joh. Die heeft hier nog nooit een normale reactie geplaatst volgens mij.

13 april 2022 om 07:01

Klopt, dit is een topi over een blessure van een psv speler. Ajax zal niet met een C elftal komen. Je kan we een vergelijking trekken. Bij Ajax zijn er op dit moment ook 3/4 sleutelspelers geblesseerd (Lisandro, Antony, Nous en onze Keeper) dus in dat beeld is Ajax ook verzwakt. Ik wil er geen Ajaxtkpiv van maken want dat ligt gevoelig merk ik....

13 april 2022 om 07:57

Er wordt al gesproken dat Martinez gewoon zou kunnen spelen en dat Nous nog een twijfel geval is. Daarbij had iedereen begin seizoen gezegd dat Onana een veel betere keeper is dan Pasveer.
Los daarvan, als je naar alle onderlinge wedstrijden tussen Ajax en psv kijkt dan kun je moeilijk ontkennen dat het Ajax deze wedstrijden erg mee zat. En dan bedoel ik niet de bal wel of niet over de lijn, maar bedoel ik vooral de blessures, het feit dat het steeds na een Europese week was en Ajax hierdoor 1 of 2 dagen meer rust had en dat de wedstrijd in Eindhoven zonder publiek was.

13 april 2022 om 10:08

Maar kan ook zo zijn dat ze niet spelen. En het klopt wat Jr zegt dat aan het begin van het seizoen dat zou zijn. De laatste weken hebben wel uitgewezen dat het iig nu niet zo is. We gaan het zien. Zal vast een leuke pot worden.

13 april 2022 om 12:21

Ligt niet gevoelig, ik snap niet wat dit met Ajax of überhaupt met het C elftal van Ajax te maken heeft? TheDan zegt alleen dat we afgelopen zondag met een B elftal hebben gespeeld en nog geblesseerde spelerd kregen, wat maakt het dan uit wat Ajax zondag doet? Ik begrijp er niks van.

Teze - Ramalho centraal dus. Niet heel erg omdat ik de voorkeur heb voor die 2 centraal, maar wel terwijl ook Obispo er nog uit ligt. Het zal ook een keer niet tegen zitten voor PSV, bah.

13 april 2022 om 03:25

Zie liever Teze op RB, dan kan Mauro LB en dan kunnen Boscagli -Ramalho het centrale duo vormen.

13 april 2022 om 08:52

Ik snap wat je zegt en zou het in de ED tegen een mindere tegenstander ook doen maar niet aankomende donderdag en zondag.

Teze mist enorm veel snelheid om op ene backpositie te spelen.
Dat is ook niet erg want het is een CV.

13 april 2022 om 12:52

Eens met Cityoflight, vind Teze op de back ook echt verschrikkelijk. Een wonder dat Mwene nog niet fit is, die zie ik nog het liefst RB en dan Mauro LB maar goed, die jongen was ook zomaar ineens geblesseerd en er werd gedaan alsof hij binnen 2 wedstrijden wel weer fit zou zijn, ligt er al maanden uit onderhand.

Weet iemand of Max er donderdag weer bij is? Anders gaat het nog lastig worden om vier verdedigers te vinden. Echt wel een pechseizoen dit

12 april 2022 om 23:31

Oppegard kan spelen toch? Denk wel dat Max gewoon fit is, maar centraal mag er niks meer wegvallen, Obispo en Boscagli geblesseerd, er zit niks meer achter.

12 april 2022 om 23:33

Anders Sangare centraal naast Ramalho en dan Veerman op plek van Sangare naast Guti.

12 april 2022 om 23:34

Oppegard is natuurlijk wel een noodoplossing, net als alle alternatieven in Jong PSV. Verre van ideaal om zo'n iemand tegen Leicester voor de leeuwen te gooien. Zo'n groot talent vind ik hem eerlijk gezegd ook niet

12 april 2022 om 23:36

Ik vond Oppegard wel redelijk fris spelen zondag. Max is ook niet aan z’n beste seizoen bezig.

12 april 2022 om 23:41

Zou kunnen maar dan moet hij geen rare fratsen uithalen en de bal snel aan een medespeler geven

13 april 2022 om 00:00

Vind Oppegard verdedigend niet minder dan Max, die jongen staat zeker z'n mannetje. Zou Sangare overigens nooit CV zetten, dan nog eerder Guti, die man is op het middenveld te belangrijk om hem daar weg te halen.

Oei die gaan we hard missen... veel sterkte Boscagli.

Domme speler. Welke mafketel zet ook een bizar gevaarlijke tackle op een plek die totaal onnodig is. En dan praat ik over een tackle die gezet is op de helft van RKC notabene. 2-0 voor niks aan de hand. Punten zijn binnen, op naar Leicester en Ajax. Maar deze man dacht waarschijnlijk anders over. Eigen schuld dikke bult. Vind hem ook trouwens de zwakste schakel achterin. Kan leuk opbouwen. Maar verdedigen zo zwak. Met Ramalho - Teze staat het wat fysieker.

12 april 2022 om 23:40

Vond ik ook een sterk duo, maar Schmidt wil er niet aan geloof ik..

afreizen naar engeland ? voetbalzone doe je werk goed 😂

13 april 2022 om 06:51

Of ze t erom doen...

Afreizen naar engeland??? Psv speelt toch thuis 🙈🙈

Oei oei dat is vervelend voor PSV zeg. Vind het heel jammer, vooral naar Donderdag tegen Leicester toe. Maar een fit PSV verslaan in de beker is ook veel leuker.

Hopelijk is Obispo dan snel terug want die verdient wel een basisplek.

Niet blij mee, het is de enige die kan opbouwen bij PSV van achteruit.
Daarnaast natuurlijk ook super zuur voor hem zelf, mist nu een aantal belangrijke wedstrijden.

Ik lees net ergens dat PSV onder Schmidt al 60!! blessuregevallen heeft gehad (Dit was gerekend tot afgelopen Januari). Hoe is dit in hemelsnaam mogelijk en wat doen ze verkeerd? Of is het puur toeval?

Zuur voor Boscagli natuurlijk, maar Psv heeft natuurlijk wel de evenknie van De Ligt achter de hand, Obispo. Dus die kan zijn plek moeiteloos invullen.

13 april 2022 om 08:59

Als je al een sneer maakt doe het dan goed.

Obispo is namelijk ook geblesseerd.

Zuur, hopen dat Obispo snel terug is. Ramalho - Teze kan centraal heel goed. Op de back dan Mauro die het goed doet en Oppegard of Max, mits fit.

Karma voor alle PSV-ers die de blessure van Antony karma vonden.
Ikzelf vind het triest voor PSV in de aanloop naar Leicester en Ajax. Ik vind Boscagli namelijk een speler met meer spelinzicht dan andere defensieve krachten van Psv.
Ik moet wel zeggen dat het een onnodig duel was waar hij inging in een wedstrijd die gelopen was. Maar ongelukkig was het zeker en de zoveelste blessure voor PSV. Wat dat betreft is het knap waar ze nu staan op de ranglijst.

13 april 2022 om 11:54

Er zit toch wel verschil tussen Boscagli en Antony. Antony heeft toch behoorlijk de schijn tegen door eerst gewoon te lopen, daarna met krukken en vrij snel daarna weer een wedstrijd spelen. Dat Antony na al zijn aanstellen en voor het oog wel 100x zijn been gebroken te hebben nu echt geblesseerd is is misschien ook wel karma. In ieder geval meer dan dat van Boscagli (hoewel die ook wel makkelijk gaat liggen).

13 april 2022 om 12:02

Ik vind een blessure in geen enkel geval karma. Dat zijn zaken die je een speler niet toewenst. Een gele kaart wegens aanstellerij..uitstekend.. geel/rood... prima; zelden een overtreding meekrijgen...terecht. Van mij mogen ze zelfs achteraf schorsen wegens spelbederf, maakt me niet uit. Maar een blessure als karma bestempelen vind ik een tekortkoming in je gedachtegang. Dat vind ik hetzelfde als karma roepen wanneer iemand telkens door rood fietst en dan gewond raakt door een ongeval omdat hij door rood fietst en geschept wordt door een auto die door groen rijdt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax66
2.PSV66
5.AZ63
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller00
W. BenítezKeeper20
J. DrommelKeeper00
K. PeersmanKeeper00
B. WatermanKeeper00
O. BoscagliVerdediger00
J. BranthwaiteVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

1 fan
Verdediger, 24 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren