FC Groningen en Club Brugge bevestigen droomtransfer Bjorn Meijer

Dinsdag, 19 april 2022 om 17:36Dominic Mostert • Laatste update: 17:43

FC Groningen en Club Brugge hebben een akkoord bereikt over de transfer van Bjorn Meijer, zo maken beide clubs dinsdagmiddag bekend via de officiële kanalen. De linksbenige verdediger tekent een contract voor vier jaar tot de zomer van 2024. De Telegraaf en Voetbal International meldden eerder dat met de transfer een bedrag van 6 miljoen euro is gemoeid, nadat eerdere biedingen van 3 miljoen euro en 4,5 miljoen euro werden afgewezen door Groningen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

96 reacties (laatste reactie door fcgrun050)

Wie? Heerlijke deal

Prachtig voor Groningen en voor die jongen!

Wat een bedrag zeg. Heel goed gedaan door Groningen

6 miljoen voor een voetballer die niet eens een heel seizoen achter de rug heeft. Heel erg sterk gehandeld

12 april 2022 om 23:45

Is mij in de wedstrijden die ik van Groningen heb gezien niet opgevallen in ieder geval. Niet positief maar ook niet negatief opgevallen.

12 april 2022 om 23:55

Ik vond hem wel echt opvallen, dat je hem zag opstomen en hij een geweldige voorzet gaf. Denk echt dat ze hier een goede aankoop aan hebben en hij lijkt me de 6 miljoen zeker waard.

13 april 2022 om 06:43

Dat is ook opvallend te noemen. Vaak bij belangrijke momenten betrokken.

13 april 2022 om 08:09

Als verdediger is het vaak niet verkeerd dat je niet opvalt.

Netjss. Haha hoe heet lid met Zlatan foto? Die beweerde dat Groningen never 6 mil zou krijgen

Mooie transfer voor de jongen.

12 april 2022 om 22:44

Hij was niet de enige hoor. Ik riep dit ook, totaal niet verwacht.

12 april 2022 om 22:46

Ja Soccerfan, waar ben je 😛

12 april 2022 om 23:17

Dat is soccerfan volgens mij. Naja ik had het ook niet verwacht

13 april 2022 om 06:44

Diegene zit bijna dagelijks mis met dingen, een beetje de Driessen of Verweij van Voetbalzone haha

Mooie stap voor die gozer en een mooie bak geld voor Groningen. Al snap ik de supporters wel die liever zien dat die jongen nog wat langer voor de club blijft spelen

Blijf het zonde vinden dat die na een half seizoen al vertrekt, maarja 6 miljoen is voor groningen niet te weigeren. Het gaat je goed Bjorn en ik zal je blijven toejuichen!

13 april 2022 om 07:43

Ja inderdaad zonde. Ik heb hier op vz al diverse malen aangegeven dat ik heel veel potentie zie in deze jongen en toch stiekem hoopte dat Ajax hem zou halen nu opa op zijn laatste beentjes loopt en (als links back) en Nico vertrekt.

Mijn hemel, ze hebben het nog gered ook haha. Mooi bedrag hoor voor Groningen! Complimenten.

Lekker bedrag zeg voor Groningen! Al helemaal voor een speler die nog geen eens 20 wedstrijden eredivisie in de benen heeft. Denk dat ze voor Strand Larsen ook aardig kunnen cashen.

Goede deal voor alle partijen. Meijer kan de stap wel aan. Zal niet meteen basis staan bij Brugge maar komt zo sneller in aanraking met meer weerstand en Europees voetbal. Als hij zich rustig houdt en zijn verbeterpunten aanpakt , moet het goedkomen. Speelminuten zullen hem (ook gezien de hoogte van de som) wel gegund gaan worden. Het is aan hem om die kansen met beide handen en benen te benutten. Succes Bjorn!

Geweldig voor Björn en de FC! Spijt met de jongen dat “supporters” hem haat berichten hebben gestuurd de afgelopen weken, dat heeft hij niet verdiend. Een leuke jongen en een echte Groninger die zijn hele jeugd bij de FC heeft gelopen kun je toch niks toe wensen? Het zou mooi zijn om eindelijk weer eens een topper uit de jeugd van Groningen te zien komen. De potentie heeft hij in ieder geval. Mooi dat de harde kern afgelopen weekend hem ook een steun toewenste. Had hem graag nog 1 seizoen willen zien schitteren in ons shirtje, maar 6 miljoen kun je niet afslaan.

Veel geld voor Groningen. Knap gedaan. Had Oosterwolde ook moeten opleveren, maar die was ongeduldig.

13 april 2022 om 09:49

En zit tevens op de bank in de Serie B met Parma. Dus ik denk dat Parma de optie tot koop ook niet gaat lichten. Misschien haalt hij volgend seizoen zijn niveau van zijn debuut seizoen?

13 april 2022 om 12:20

Parma heeft een verplichte optie tot koop. Uit mijn hoofd levert Oosterwolde de helft op van Meijer.

13 april 2022 om 15:26

Oh ja ik zie het. 3 miljoen inderdaad, waarvan een deel naar Heracles gaat. Toch geen onaardig bedrag, want zijn begin dit jaar was al best wel slecht als je het vergelijkt met zijn debuut campagne.

Welkom Bjorn! Best nog snel gelopen eigenlijk. Kijk ernaar uit om hem in ons shirt te zien volgend seizoen.

13 april 2022 om 06:45

Wat hebben jullie nu rondlopen op de linksback?

13 april 2022 om 10:43

Sobol, Ricca en Mouassa. Waarvan sobol de minst slechte is.

Al speelt schreuder nu wel met een wingback en daar staat den Buchanan, al is dat totaal niet zijn beste positie.

Enigzins zonde dat PSV of Ajax deze kans laat lopen. Bij PSV verwacht ik een vertrek van Max en Mauro doet het goed op rechtsback, dus je zal een nieuwe linksback moeten halen. Bij Ajax vertrekt Tagliafico en Blind heeft het niveau niet meer.

13 april 2022 om 02:32

Mauro deed het net zo goed op linksback. Die zou ik volgend seizoen eerste linksback maken. 6m voor iemand die nog geen volle seizoen in de Eredivisie heeft gespeeld is gekkenwerk. Scout voor dat geld dan creatief in Zuid Amerika.

13 april 2022 om 06:47

Spelers in Zuid-Amerika hebben nog minder speeltijd in de Eredivisie gehad!

Wat een geld zeg. Ik ken deze jongen eerlijk gezegd totaal niet maar het zal vast een goede zijn. Echt veel geld voor een back is het sowieso. Netjes gedaan Groningen.

Club Brugge de afgelopen jaren heel wat Nederlandse spelers succesvol binnen gehaald. Danjuma en Lang waren ook twee pareltjes die zonder veel speelminuten op het hoogste niveau binnen werden gehaald en voor een veelvoud verkocht zijn of gaan worden. Ook spelers als Vormer en Denswil zijn jarenlang belangrijke krachten geweest. Ik heb dus wel vertrouwen in onze scouting dat we opnieuw een jonge speler binnen halen die het potentieel heeft om straks de stap te zetten naar een grotere competitie.

Allemachtig. Knap geflikt van Fledderus daar in Groningen. Jongen komt het kijken en zal ook zeker nog wel wat grillig zijn bij tijden. Benieuwd hoe die 6 miljoen precies in elkaar steekt. Ook benieuwd naar hoe Groningen deze zomer gaat veranderen.

12 april 2022 om 22:57

Fledderus heeft daar helemaal niets aan gedaan. Sterker, die haalde een dure Zweed en had ook Bart van Hintum op die positie, en geen enkel idee dat Meijer zich zou gaan ontwikkelen. Meijer speelde trouwens ook al in de jeugd van Groningen voordat Fledderus kwam.

12 april 2022 om 23:09

Die 6 miljoen binnengeharkt heeft ie wel gedaan toch? Des te benieuwder of ie deze zomer wel kwaliteit weet binnen te halen. Budget is er lijkt me

13 april 2022 om 09:54

@joventut - wat een onzin weer. Ik vraag me soms echt af als je de club wel volgt? Fledderus had juist in de gaten dat Bjorn talent had. Hij werd strijder van het jaar en kreeg eeen contract. Dat Buijs hem de kans gaf en dat hij die met twee handen greep, was natuurlijk voor iedereen een redelijke verrassing. En Kalley was echt niet zo duur, die kwam voor iets minder dan een half miljoen binnen. Dus geen idee wat jij in gedachte had. Freddy mag wel wat credits krijgen om vast te bijten aan die 6 miljoen. Denk dat veel TD’s in de Eredivisie al akkoord gingen met het eerste of tweede bod van Brugge.

13 april 2022 om 18:31

Jij en ik hebben klaarblijkelijk een andere visie over Fledderus. Ik vind Kalley tot dusver een mislukte aankoop. Iets wat ook bevestigd wordt door Danny Buijs, die vindt het nl ook niets. Zo heeft ie zich eens laten ontvallen. Als iemand 500.000 kost, en vervolgens nooit speelt, dan is het een dure aankoop.
Net zoals die andere Scandinavische spelers die Fledderus met veel ijdeltuiterij gehaald heeft. Ze voegen allen niets toe.
Ik vind alleen Duarte een zeer interessante speler en iemand die waarschijnlijk straks ook voor geld vertrekt.

13 april 2022 om 21:58

Hij is er pas net. En je gaat hem nu al afschrijven? Dan ben je niet helemaal goed. Hij is net pas 21 jaar en is in een nieuw land. Leef ook effe in bij die jongen. En 400k was hij en zo’n risico kun je best wel wagen, want dat zijn gewoon KKD bedragen. Maar je vindt kasanwirjo en strand larsen (tevens een Scandinavier) ook niks? Ook een aankoop van Fledderus. Abraham begint iets beter te spelen en ik verwacht dat hij onder wormuth beter gaat spelen. Irandust is er pas net. Je weet dat Groningen een club is waar spelers tijd ruimte krijgen om te settlen. Als ze er gelijk staan, is mooi meegenomen.

Bizar dat Groningen 6 miljoen ontvangt voor een speler die nog geen seizoen in de basis staat. Dat het Club Brugge betreft verbaast me dan weer niet, die hebben 9 miljoen voor Kamal Sowah neergelegd. Die is gewoon bijna net zo slecht als Aboukhlal en dat is een hele uitdaging.

Ontzettend jammer om hem na dit seizoen niet meer voor de FC te zien spelen. Wel fantastisch natuurlijk voor de club om een speler uit eigen jeugd te verkopen voor 6 miljoen, aan een topclub in België. Ongelooflijk triest dat deze jongen haatberichten moest ontvangen. Fledderus heeft weer prima werk verricht.

Ik hoop dat Björn het goed gaat doen in Brugge. Het is hem van harte gegund!

Topdeal! 6 miljoen voor zo’n, in verhouding, matige speler. Leuk hoor, jongen van de stad enzo, maar staat symbool voor alles wat er mis is met ons Groningen. Gebrek aan kwaliteit in de selectie waardoor dit soort gasten basisspeler wordt.

13 april 2022 om 00:08

Snel naar Hans Anders als ik jou was!

13 april 2022 om 09:56

Wat? Als een talent goed genoeg is voor de basis, dan laat je hem toch gewoon spelen? Weet niet wat voor beleid jij in gedachte had, maar Groningen blijft een opleidingsclub en het spekken van de kas is voor nu een goed idee nadat die een aantal jaren redelijk leeg was.

Mooi bedrag Groningen. Heeft zich fantastisch ontwikkeld maar over een seizoen toch een forse klapper van 6 miljoen. Sterk gehandeld!

Kijk eens aan! Mooi bedrag voor Groningen om de gaten van afgelopen jaren op te vullen. Succes Meijer! half seizoen met lef en power spelen en gelijk voor een mega bedrag weg! Groningen staat er wel goed op

Dat hebben ze goed gedaan daar in Groningen. Een jongen met veel potentie, benieuwd waar zijn plafond ligt.

Jammer dat hij weggaat, maar dit soort bedragen kan je als FC Groningen niet weigeren. Voor Björn Meijer een mooie transfer. Als die jongen zich zo door blijft ontwikkelen als hij de laatste maanden heeft gedaan, zal ik niet verbaasd zijn als Van Gaal die jongen nog meeneemt naar het Wk.

Bjorn Meijer is toch helemaal geen 6 miljoen waard? Gewoon een leuk backje voor de subtop die het nog niet eens een heel seizoen in de middenmoot heeft laten zien. Ik denk dat je aankomende zomer Tagliafico voor 6 a 8 miljoen kan oppikken. CL ervaring, Argentijns international etc. Voor 6 miljoen kan je bijna Omar Campos ophalen wat een supergroot talent is in Mexico op de linksback.

13 april 2022 om 10:10

Mee eens dat 6 miljoen voor een speler die pas zo kort speelt best wel veel geld is. Echter waar je geen winst meer gaat maken op Nico is dit met de potentie van deze speler wel mogelijk.

13 april 2022 om 10:15

Tagliafico is voor de echte top een net niet speler. Leuk voor het niveau Ajax, maar als je bij Ajax bankzitter bent op je 29e dan is dat toekomstgericht niet zo interessant voor clubs die stappen willen maken. Meijer breekt net door, heeft met zijn combinatie van lengte, kracht en snelheid fysiek alles in zich om heel ver te komen en de snelheid waarmee hij zich nu ontwikkelt lijkt te duiden op een hoog plafond qua niveau. Gaat hij beter worden dan Tagliafico in zijn prime? Wellicht, ik sluit het niet uit.

Mooi! Van groen-wit naar dat mooie blauw-zwart!

13 april 2022 om 11:18

@vazquez - Vraag me alleen af, heeft Brugge niet genoeg linksbacks? Sobol, Ricca, Maouassa (overtuigt niet, maar is pas zijn eerste seizoen en in Frankrijk en voor Jong Frankrijk heeft hij laten zien dat hij weldergelijk potentie heeft) en Buchanan spelen allemaal als linkerwingbacks. Of verwacht je dat Brugge paar laat gaan?

13 april 2022 om 11:49

Buchanan speelt voornamelijk linksbuiten of links op het middenveld maar nooit als linksback. Maouassa zie ik zichzelf niet in de ploeg spelen en zal dus vertrekken of uitgeleend worden zoals Sowah. Vroeger wisselden Sobol en Ricca elkander af als basisspeler maar het lijkt mij dat Sobol definitief nummer 1 is op deze positie. Heb zelf nog niks vernomen maar het zou me niet verbazen moest Sobol aanbiedingen op zak hebben, die kan zeker nog een niveautje hoger aan.

Ik ben alleszins tevreden met deze aankoop op basis van wat ik hier heb gelezen (toekomstige linksback van Oranje etc). Dit zijn naar mijn mening het soort spelers dat de club moet halen; jong maar nu al goed genoeg voor de basis met een grote toekomst en dus grote kans op winst zodat zowel speler als club voordeel hebben bij een transfer. Hier is Club de laatste tijd toch mee bezig alhoewel met wisselend succes (lang en Buchanan top, Sowah en Maouassa voorlopig flop).

13 april 2022 om 12:04

@vazquez - Ah okay, zal wat zijn dat Schreuder volgend seizoen met zoveel backs nog in de selectie nog Meijer wilt gaan toevoegen. Maouassa verhuren is inderdaad een goeie optie, want hij heeft echt wel kwaliteiten, maar komt het bij Brugge niet helemaal uit helaas. Als Sobol en Ricca weggaan, en Maouassa wordt verhuurd, dan zit je wel krapjes als je Buchanan (zoals je zegt meer een linksbuiten is, maar nu als linkerwingback ala Carrasco fungeert) nog achter de hand hebt. Dan zit je met Meijer wel goed. Hij is een beetje druistig, maar talent heeft hij zeker. Is alleen de vraag hoe sterk hij zich gaat doorontwikkelen naarmate de tijd vordert.

Jammer eigenlijk dat een club in het buitenland hem weer koopt. ik had Meijer best wel bij ons willen zien. slechter dan MAX is hij echt niet en heeft potentie om een topper te worden. een gemiste kans.

19 april 2022 om 19:13

Maar het zal wel onverantwoord zijn van PSV om 6 miljoen uit te trekken voor een speler van Groningen die niet eens een vol seizoen Eredivisie heeft gespeeld. Dat Groningen akkoord gaat met dit bedrag heeft eerder te maken dat dit gewoon een belachelijk hoog bedrag is. Dat Max zo hard is afgetakeld, weet ik ook niet hoe het komt. De Max van vorig seizoen in vergelijking met de Max van dit seizoen is gewoon een wereld van verschil. Je zou denken dat het zijn tweelingbroer is. Zijn grootste wapen, het aanvallen als wingback, is die gewoon kwijt dit seizoen.

19 april 2022 om 23:02

Max is idd niks meer nee, van mij mag Schmidt hem kopen van ons als ie bij Benfica zit. maar 6 miljoen is wel een lekker bedrag ja voor Groningen gefeliciteerd daarmee .

20 april 2022 om 00:06

Zal je maar zien dat hij de pannen van het dak speelt bij Benfica als dat gebeurd. Maar thanks, ik verdien er niks aan though lol. Nee maar die 6 miljoen is mooi meegenomen, toch al 38 miljoen aan transfers gedaan vanaf het seizoen 2019/2020. En dan moet de zomer transfermarkt nog beginnen. Even de kas nog bijspekken, zodat er wat reserves zijn opgebouwd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.RKC Waalwijk38-11
11.NEC38-14
12.FC Groningen36-14
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. KasanwirjoVerdediger321
M. de LeeuwAanvaller325
R. PostemaAanvaller324
J. Strand LarsenAanvaller3214
C. NgongeAanvaller317
M. El HankouriMiddenvelder301
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

1 fan
Verdediger, 19 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren