Frank Arnesen is ‘zeer gecharmeerd’ van zesvoudig international Zuid-Korea

Dinsdag, 12 april 2022 om 20:13Dominic Mostert

Feyenoord heeft belangstelling voor Kang-in Lee, zo schrijft Marca dinsdagavond. De 21-jarige aanvallende middenvelder van Real Mallorca beschikt over een contract tot medio 2025, maar wordt door meerdere clubs begeerd. Behalve Feyenoord heeft in ieder geval ook SC Braga belangstelling voor de international van Zuid-Korea.

Lee kwam in augustus 2021 transfervrij over van Valencia. Hij had 44 wedstrijden in LaLiga gespeeld voor Valencia, maar had geen toekomst bij de club. Real Mallorca legde Lee voor vier seizoenen vast. Dit seizoen kwam hij tot 25 wedstrijden in LaLiga, waarvan 10 als invaller. Lee speelde als aanvallende middenvelder, linksbuiten en rechtsbuiten. Hij is niet onomstreden in de ploeg, maar maakte wel een goede indruk op meerdere buitenlandse clubs.

Marca schrijft dat Frank Arnesen, de technisch directeur van Feyenoord, erg gecharmeerd is van Lee. Aan het eind van het seizoen zal Lee met Real Mallorca in gesprek gaan over zijn toekomst. "Als de club op het hoogste niveau blijft spelen, blijft hij op het eiland, tenzij een onweerstaanbaar bod binnenkomt", aldus de krant. Lee heeft zijn vizier gericht op deelname aan het WK 2022.

Hij kwam tot dusver zesmaal in actie voor de nationale ploeg van Zuid-Korea en ziet Real Mallorca als een goede basis om in beeld te blijven bij de nationale ploeg. Het is echter nog zeer de vraag of Real Mallorca zich handhaaft op het hoogste niveau. Dankzij de 1-0 zege op Atlético Madrid van zaterdag staat de club met 29 punten op de virtueel veilige zeventiende plaats. De voorsprong op nummer achttien Cádiz, die op degraderen staat, is slechts een punt.Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door aguerooo)

Kijk, als fan vind ik het leuk om te lezen, maar ik vraag mij altijd af hoe dit soort berichten zo snel naar buiten komen (behalve bewust door zaakwaarnemers). Als supporter is het leuk, maar liever heb ik dat een favo club in alle rust "stiekem" haar targets en favorieten binnenhengelt voordat andere clubs komen. Dan juich ik wel als iemand binnen is.

12 april 2022 om 20:37

Dat is precies het probleem van de club. Zo hadden ze Veerman natuurlijk geruisloos binnen moeten halen, ipv getouwtrek in de media en uiteindelijk zonder speler zitten. Psv heeft een hele goede slag geslagen met Veerman.
Maar zou leuk zijn als ze zo'n speler als deze gewoon ineens presenteren, ala Walemark dus. Het kan wel!

12 april 2022 om 21:57

Het is ook dat Heerenveen op zoek was naar een hoger bod vanuit de markt, weinig kwalijk te nemen vanuit kamp Feyenoord.

12 april 2022 om 21:40

Dat is inderdaad zo, vooral die "geheime afspraken" die al binnen no-time bekend zijn moet ik overigens erg om lachen altijd.
In alle luwte iemand binnen halen kan nauwelijks meer, zeker niet als grote club zijnde.

Real Mallorca zal niet weinig vragen voor deze geweldige speler, als ze Veerman al veel geld vonden .. dan lijkt me Kang-in Lee helemaal niet haalbaar voor Feyenoord, die kost meer dan 10 miljoen minimaal.

12 april 2022 om 20:29

En waarom denk je dat hij 10 miljoen minimaal moet kosten? Werd als talent binnen gehaald bij Valencia maar ook transfervrij vertrokken. Het is ook niet alsof hij zo geweldig speelt bij Mallorca..

12 april 2022 om 20:38

Omdat hij een lopend contract heeft tot 2025, word gezien als "het" talent van Zuid-Korea en in 2018 werd er een release clausule van 85miljoen in z'n contract gezet door Valencia zelf. Daarnaast is dit voor clubs als Wolves, Betis en Monaco ook een erg gewilde speler. Hoe hij speelt heb ik geen idee van, maar als hij niet zo geweldig speelt bij Mallorca, waarom zou hij bij Feyenoord dan wel geweldig spelen?

Overigens is hij bij Valencia transfervrij vertrokken door de regels van La Liga betreft het aantal buitenlandse (buiten Europa) spelers per wedstrijdselectie

12 april 2022 om 20:52

Die release clausules in Spanje slaan nergens op en dat weet iedereen wel toch. Volgens mij is Lee niet alleen vertrokken bij Valencia door de reden wie jij op noemt. Het is dan wel raar dat ze hem dan transfer vrij laten vertrekken als hij het 'grote' talent zou zijn of niet? Volgens transfermarkt ja ik weet het daar moet je niet alles van geloven is hij is zijn transferwaarde 8 miljoen. Feyenoord gaat dat natuurlijk never nooit betalen.

12 april 2022 om 21:02

@sander1410 Transfermarkt moet je niets van geloven inderdaad, die kiezen zelf een marktwaarde uit en is zelden de echte marktwaarde. En tja, dat die release clausules nergens op slaan mag je vinden, maar die was er wel. En dat was wel degelijk de reden dat Lee is vertrokken bij Valencia volgens de verhalen. Schijnbaar mag je in La Liga maar 3 buitenlandse spelers optreden per wedstrijdselectie, met Maxi Gomez, Alderete en Marcos Andre zijn dat er al 3, en alle 3 namen zijn ook vaste basisspelers bij Valencia. Dus dan zou Lee elke wedstrijd niet eens bij de wedstrijdselectie zitten. Lee wou zelf voetballen zodat hij basis zou staan bij Zuid-Korea dus is hij vertrokken om speeltijd te krijgen, datgene wat hij bij Mallorca nu wel krijgt.

Zoals ik al zei: Als Veerman teveel geld was voor Feyenoord, dan is Lee toch ook gewoon onhaalbaar? Mallorca gaat hem toch echt niet (bij wijze van spreken) voor 3-4 miljoen laten vertrekken?

12 april 2022 om 21:17

Hij schijnt een of andere clausule in zijn contract te hebben die een overstap mogelijk zou moeten kunnen maken. Wellicht bij degradatie? Ik kan helaas niet meer terugvinden waar ik dit gelezen heb. Daarnaast.. Feyenoord vangt (hopelijk) deze zomer ook wel wat hoge transfersommen.

12 april 2022 om 21:37

@agueroo; Feyenoord had hetzelfde bedrag voor Veerman kunnen betalen als psv, maar in Rotterdam doet dat bedrag veel meer pijn. Slot heeft zelf aangegeven dat Veerman (ook achteraf) betaalbaar was.

12 april 2022 om 21:39

Veerman was toch niet “teveel geld”? Dat geld lag klaar maar Arnesen handelde niet daadkrachtig genoeg. Daarom was Slot er zo ziek van. Dat geld werd vervolgens in andere spelers geïnvesteerd. En voor nu is hij onhaalbaar ja. Maar vergeet niet dat er bij Feyenoord het nodige staat te gebeuren aankomende transferperiode. Sinisterra en Kokcu zijn onhoudbaar en voor spelers als Senesi, Malacia, Geertruida en Pedersen is ook belangstelling. Al met al kan in theorie Feyenoord een hoop knaken verdienen aankomende transferperiode, en dan hebben zij wel degelijk kapitaal om te investeren en kan er plots meer dan bij wijze van spreken 3 á 4 miljoen. We gaan het meemaken of het er ook allemaal van gaat komen. Ik heb in ieder geval liever dat Arnesen zich concentreert op deze markt, dan spelers als Til en Hendrix.

Dit zijn wel type spelers waar Feyenoord naar moet kijken. Zeker als Sinisterra, Kokcu en Senesi etc. worden verkocht voor veel geld. Dan moet Feyenoord ook gaan investeren, wil het stappen gaan maken. Ik denk overigens deze speler voor ons sowieso te duur is, maar daar heb ik allemaal geen inzicht in.

Deze spelers zijn helemaal niet haalbaar voor Feyenoord zo een gozer kan ook naar Engeland of Italië. Feyenoord moet zich meer richten op Finse, Deense , Zweedse , Noorse etc. talenten die voor Max 3 miljoen zijn op te halen. Aangevuld met transfervrije spelers als Danilo en Zoet.

12 april 2022 om 21:32

Dit soort spelers zijn MOMENTEEL niet haalbaar voor Feyenoord. Wanneer Sinisterra, Kokcu, Malacia en Senesi etc. verkocht worden (en die kans is groot), heeft Feyenoord in tegenstelling tot voorheen eens een keer wat te besteden. Feyenoord moet helemaal niks, en moet al helemaal geen spelers van max. 3M halen. Feyenoord doet er verstandiger aan om een aanzienlijk deel van de transfer inkomsten te investeren. Het is juist goed als men in een andere vijver vist. Anders gaat Feyenoord nooit stappen maken. Durf eens wat meer weg te leggen en waardige vervangers te halen. En daar buiten kan het nooit kwaad om je ogen open te houden voor buitenkansjes zoals Danilo en Zoet, maar ook spelers zoals Aursnes, die niks kostte en een waanzinnige speler is.

12 april 2022 om 21:50

Uiteindelijk wordt dit een cruciale zomer als je de volgende verkopen doet:
Sini 18 miljoen
Kokcu 15 miljoen
Senesi 10 miljoen
Malacia 11 miljoen


In totaal haal je dan +\;- 55 miljoen euro op deze zomer. Laten we zeggen dat Feyenoord de helft hiervan mag herinvesteren heb je 28 miljoen euro voor 4 cruciale posities. Ik zou dan de volgende spelers halen:

Danilo gratis
Guus Til €6 miljoen
Omar Campos €8 miljoen
Dawidowicz €6 miljoen
Brian Rodrigues €9 miljoen
Jeroen Zoet gratis

Dan kan je in de volgende opstelling spelen:
Bijlow, Geertruida, Trauner, Dawidowicz,Campos, Aursnes,Til,Toornstra,Rodrigues,Danilo, Jahanbakhs.

Opzich best een aardig elftal waarmee je zomaar kan concurreren voor een 2e plek

12 april 2022 om 21:55

Ik gok zelf dat de bedragen van Sinisterra en Kokcu wel hoger zullen liggen. Maar goed, dat is alsnog een fink bedrag wat Feyenoord dan in de selectie kan pompen. De spelers die jij noemt, Campos, Dawidowicz en Rodrigues ken ik niet. Maar Danilo en Zoet zijn meer dan welkom voor de breedte. En verder laat ik mij graag verrassen. Ik heb wel vertrouwen in Arnesen!

12 april 2022 om 22:01

Gelukkig is Arnesen TD en geen Martin van Geel. Die zou 30 miljoen uitgeven aan Kike Pierie, Adam Maher, Strand Larsen en Namli.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ63
7.NEC32
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. IdrissiAanvaller20
A. JahanbakhshAanvaller20
J. BijlowKeeper20
DaniloAanvaller22
O. MarcianoKeeper00
L. GeertruidaVerdediger21
Q. HartmanVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

1 fan
Middenvelder, 21 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren