Gary Neville schetst telefoongesprek dat tot afzegging van Ten Hag kan leiden

Maandag, 11 april 2022 om 12:37

Gary Neville denkt dat negatieve verhalen Erik ten Hag er mogelijk weleens van zouden kunnen weerhouden om bij Manchester United aan de slag te gaan. De oud-verdediger en tegenwoordig analist noemt zijn oude club in een podcast van Sky Sports ‘een kerkhof voor reputaties’. Neville noemt de momenteel door Manchester United aan Everton verhuurde Donny van de Beek als voorbeeld.

“Als je ziet wat Manchester United met spelers doet... Er is er niet één die gegroeid is. Kijk wat ze met Donny van de Beek hebben gedaan. Ik kan me voorstellen dat Ten Hag hem belt: ‘Hoe is het daar, Donny?’ Dan gaat hij niks goed zeggen, toch?”, geeft Neville te kennen. “Ik denk dat Ten Hag ook direct met Ralf Rangnick spreekt. Edwin van der Sar werkt bij Ajax en zal Ten Hag eerlijk vertellen over United. Ze zullen zeggen dat hij voorzichtig moet zijn, want het kan een kerkhof voor reputaties zijn op dit moment.”

“Rangnick kwam binnen met een ongelofelijke reputatie, maar hij lijkt nu zwakker en meer kwetsbaar aan de zijlijn door de prestaties van de spelers op het veld. Iets dat in principe niets met hem te maken heeft. Ole Gunnar Solskjaer is een goed persoon, de spelers waren fan van hem en toch moest hij vertrekken. De club zit in een hele moeilijke positie”, stelt Neville. Hij denkt dat de eisen van Ten Hag niets met de financiën te maken hebben. “Dat gaat over controle, het transferbeleid, de structuur, de jeugdopleiding.”

“Ik denk dat hij wil voorkomen dat hem hetzelfde gebeurt als wat er met de andere managers in de afgelopen tien jaar is gebeurd. Dat gaat misschien te ver voor Manchester United”, gaat Neville verder. Manchester United verloor zaterdag met 1-0 van Everton. “De spelers trekken Rangnick nu mee naar beneden, het is heel slecht. Manchester City en Liverpool hebben nederige spelers: geen grote ego’s, zij begrijpen hun positie en het team staat voorop. Er is geen speler van Manchester United die in een van die twee teams zou spelen.”


Poll

Zie jij Erik ten Hag naar Manchester United vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door ajax1812)

Spuit 11 komt ook even negatief doen....

Misschien kwam Donny gewoon te kort...en alsof Donny negatief zou zijn, die wil natuurlijk super graag dat Erik daar komt. Biedt hem meer kansen.

11 april 2022 om 12:52

Heb je alleen de 1e alinea gelezen?

11 april 2022 om 23:11

Hij heeft gewoon gelijk. Zou je anti Donny bril even laten liggen. Argumentatie gaat ff ergens anders over.

Ten Hag moet gewoon de banden met Ferguson wat aanhalen. Als Ferguson positief is over Ten Hag staat hij al met 1-0 voor.
En het lijkt me geweldig om een gesprek tussen Ferguson en Ten Hag te horen. Onverstaanbaar

11 april 2022 om 12:50

Ik denk niet dat Ten Hag het engels van Ferguson gaat kunnen ontcijferen, en Ferguson het Engels van Ten Hag ook niet.

11 april 2022 om 17:14

Ten Hag gaat naar RB Leipzig!

11 april 2022 om 13:17

Een gesprek waarbij ze beide niet te verstaan zijn, maar waar ze elkaar wel begrijpen.

11 april 2022 om 13:29

Waarom moeten de banden met Ferguson aangehaald worden?
Heeft Pep of Klopp dat ook gedaan?

Ferguson kwam bij United ook zonder hulp van pud spelers of trainers. Geheel eigen wijze heeft hij United veel prijzen laten winnen. Dat tijdstip is nu voorbij
Klaar. Ten Hag moet dat op zijn eigen manier doen.

Daarbij wilt Ferguson Pochettino ipv ten Hag

11 april 2022 om 16:09

Ferguson schijnt al een aardige vinger in de pap te hebben als een soort van adviseur en dat heeft nou niet bepaald zijn vruchten afgeworpen. Dat moet je ook niet willen. Ferguson was er in een ander tijdperk. De man is inmiddels ook alweer 80 jaar.

Het is allang duidelijk dat het probleem veel dieper ligt dan het falen van coaches. Moyes, Van Gaal en Mourinho zijn echt geen slechte coaches en dragen alle drie een bepaalde visie uit. Toch kregen ze het alle drie niet voor elkaar om die adequaat te implementeren.

Je kunt als coach nog zo goed zijn, maar als je opgescheept bent met een selectie zonder enige balans in elk aspect, ga je nooit het onderste uit de kan halen. Nu was ik overigens niet onder de indruk van Solskjaer, maar alles op hem afschuiven vond ik destijds ook nogal merkwaardig. Neville loopt al jaren te zeggen dat het fundament van United dermate wankel is, dat het voor coaches bijna onmogelijk is om hun ding te doen. Daar heeft hij gewoon een heel goed punt.

Bruno Fernandes. #Graag Gedaan

11 april 2022 om 12:48

Bruno ziet er dit seizoen niet bepaald beter uit, of wel soms?

11 april 2022 om 13:05

De stelling was wie er mee kon spelen bij 1 van die 2 ploegen. Denk dan zeker dat hij de enige is. Slechter dan Grealish van 117miljoen gaat die het niet doen

11 april 2022 om 13:25

De Bruno van net na z'n transfer misschien. Maar op het moment zou ik hem niet beter dan Grealish durven te noemen. Ze hebben het op het moment allebei niet.

11 april 2022 om 13:56

Het ging toch om wie bij City en Liverpool in de basis zou staan en niet of er iemand is die teveel gekost heeft? Snap niet zo goed wat de vergelijking met die 117 miljoen te maken heeft.
Op dit moment is Grealish niet slechter dan Fernandes, dus nee. Ik verwacht niet dat Fernandes in de basis zou staan.

11 april 2022 om 16:14

Het verschil is wel dat de omstandigheden om te renderen voor Grealish vele malen beter zijn. Die heeft gewoon het niveau niet om veel impact te hebben op zo'n goede ploeg. Bij een topploeg zullen er te allen tijde veel betere spelers rondlopen die meer ballen krijgen.

Bruno Fernandes daarentegen zit natuurlijk wel met een Ronaldo die de ballen opeist. Bruno Fernandes kan Ronaldo prima van assists voorzien als die laatste zich zou kunnen schikken in een rol als afmaker, maar in plaats daarvan loopt Ronaldo overal om de ballen maar te krijgen. Die komt de ballen halen op de plekken waar Bruno Fernandes voornamelijk loopt.

Nu wil ik overigens niet alles afschuiven op Ronaldo (uiteraard). Bruno Fernandes zal een manier moeten vinden om ook onder niet-ideale omstandigheden te renderen. Je wilt geen one-trick-pony zijn. Echter is Ronaldo te vaak afwezig om hem zo'n enorme rol toe te dichten. Dat werkt alleen als je er zo'n 30 per seizoen in schiet.

11 april 2022 om 12:51

Zo hard vind ik Fernandes niet gegroeid sinds hij weg is bij Sporting.

11 april 2022 om 13:32

Haha wat?? Hij liep 19/20 bijna 1 op 1 toen hij kwam. Het elftal begon gigantisch te draaien en hij was ineens de beste middenvelder van de PL (ja De Bruyne is normaal 2x zo goed, maar destijds zwaar uit vorm). Mensen vergeten heel snel hoe goed Bruno dat seizoen en het seizoen erop was. Vorig seizoen:

18 goals en 12 assists in 37 wedstrijden!

11 april 2022 om 13:57

Ook dit seizoen heeft hij goede wedstrijden en iig de wil om te winnen. Het is moeilijk in vorm komen in deze spelersgroep.

11 april 2022 om 15:08

Denk eerder dat men vergeet dat hij bij Sporting al heel goed was.

On: Eth moet United gewoon links laten liggen, small mentality club en een toxic environment

11 april 2022 om 23:09

Small mentality 😂

12 april 2022 om 08:42

darryl-h, bruno was bij sporting al vreselijk goed.

11 april 2022 om 12:57

Man u de afgelopen 1,5 jaar zien spelen?😂

Ten Hag is gewoon af aan het wachten totdat United groen licht geeft om Labyad en Klaiber mee te nemen. That's all.

11 april 2022 om 13:28

Je kan zeggen wat je wil maar Ten Hag durft wel gewoon zn ''lievelingetjes'' (terecht) keihard te passeren en op de bank te laten rotten, Klaiber heeft 1,5 kans gehad en daar was rensch etc, labyad naar de tribune (na wel iets meer kansen maar er waren ook wat spelers problemen op dat moment) dat zie ik veel andere trainers niet doen.

11 april 2022 om 15:31

Ik vond het ook totaal geen onlogische transfers. Het leek erop dat Ziyech ging vertrekken, en daar werd op voorgesorteerd met Labyad. En Klaiber, tja, je kunt over de prijs twisten, maar hij werd gewoon gehaald als back-up optie. Van Rensch was toen nog geen enkele sprake, dus we konden wel een rechtsback gebruiken. En als je Rensch dit seizoen ook ziet aanmodderen weet ik ook niet of die er al klaar voor is/was geweest.

11 april 2022 om 16:11

Is goed van hem dat hij zijn eigen aankopen alsnog op de bank durft te zetten. Je kunt je wel afvragen of hij vooraf niet had kunnen inschatten dat die jongens niet het gewenste niveau hebben om het bij zijn nieuwe werkgever te maken. Wat mij betreft heeft hij daar wel een inschattings fout gemaakt.

Hoop voor hem dat hij dezelfde fout niet gaat maken wanneer hij deze stap naar United neemt.

11 april 2022 om 15:27

Rayvg heeft gewoon gelijk, EtH heeft ze wel gehaald maar durft ze ook gewoon op de tribune te zetten. Daar onderscheidt hij zich in ten opzichte van andere trainers.

11 april 2022 om 20:37

Dan heb je wel een BPL-waardige verdediging staan zeg. Maguire in het centrum met Klaiber als stoomtrein erbij op rechts... Liverpool en Mancity beven al.Ten Hag moet gewoon nog een seizoen bij Ajax blijven en dan in 2023 naar Man City. Het is vrijwel zeker dat Pep zijn contract niet gaat verlegen en bij City zijn alle faciliteiten en randvoorwaarden aanwezig om daar voor 3 tot 5 jaar een succesvolle trainer in de wereldtop te zijn.

11 april 2022 om 12:53

Trainerswissel, Pep naar Ajax, Ten Hag naar City. Ik teken ervoor 😅

11 april 2022 om 12:57

Zou me niet verbazen als Pep bij Ajax tekent in de toekomst..

11 april 2022 om 13:28

Mij ook niet. Maar eerst nog even R.koeman opvolgens als BC van Oranje.

Ot:
Lijkt er op dat hij Ten Hag alleen maar probeert te waarschuwen: Stap niet in deze slangenkuil want je komt er sws zwakker uit dan je er in stapte, als je het al overleeft.

Ongelooflijk hoe ver die club is weg gezakt nadat Ferguson het voor gezien hield daar.

11 april 2022 om 13:28

Denk dat zelfs pep niet graag van 20 miljoen naar 2 miljoen per jaar gaat. Ondanks de romantische gedachtes van pep mbt ajax/cruijff

11 april 2022 om 13:41

@bizxlad
Omdat hij wilt dat Pochettino de trainer wordt

11 april 2022 om 16:17

Dat zie ik niet gebeuren. Er zullen altijd grotere clubs in hem geinteresseerd zijn en bovendien gaat Ajax nooit ook maar enigszins zijn salaris ophoesten. Bovendien zijn de middelen bij Ajax in verhouding enorm beperkt als je dat vergelijkt met Barcelona, Bayern en nu City.

11 april 2022 om 15:28

Ik denk dat Ajax volgend jaar veel minder zal zijn en dan daalt de interesse in Ten Hag ook weer. Hij is een toptrainer maar het is tijd om te gaan.

11 april 2022 om 15:33

Ja denk je? Kampioen zal hij wel kunnen worden als er geinvesteerd wordt in vervangers van de prijsklasse 12-20 miljoen euro. Europees moet het meezitten, maar zie ik hem wel minimaal overwinteren (3e plek CL).

11 april 2022 om 16:14

Jij doet nu al voorspellingen naar volgend seizoen, zonder te weten wie er vertrekken en aangekocht worden. Puur op basis van bedragen voor een her-investering denk je nu al iig 3e te kunnen worden in de CL Poule?

Ik denk dat jij de term koffiedik kijken niet alleen kent, ik denk dat jij de uitvinder bent.

Ik denk dat Donny geen negatief woord gaat zeggen. Die denkt als Erik hier komt ga ik spelen.

Neville zegt dat Ragnick met een grote reputatie binnen kwam. Dat maakt hij er zelf van, Ragnick was nergens een toptrainer maar een bestuurder.. Hij heeft een prima seizoen gehad met Leipzig in 18/19 en z’n laatste trainersklus daarvoor in 2010..

11 april 2022 om 16:18

Waarom schrijven veel mensen Ragnick? De man heet Rangnick. Verder ben ik het met je eens.

Rangnick kwam binnen met een ongelofelijke reputatie.

Welke reputatie is dat dan precies? Toen hij aangesteld werd ging het er vooral over dat hij de godfather van Tuchel en Klopp was en dat Utd in no-time weer aan zou sluiten bij de top. Nu een half jaar later speelt Utd nog steeds belabberd en heeft hij rond de helft van het aantal te behalen punten gehaald. Het spel ziet er niet uit, de wereldspelers die gehaald zijn laten niks zien en hij lijkt er zelf ook niets aan te kunnen veranderen. Iemand die kan vertellen waarom Rangnick zo'n ongelofelijke reputatie had?

11 april 2022 om 13:40

Omdat Rangnick een trainer is voor een lange periode. En ze een interm aan wilde stellen. Ipv een vaste aanstelling van een trainer die ze eigenlijk niet wilde hebben. Blijkbaar wilde Carrick ook niet het stokje overnemen. Dus dan houdt het ver op.

Dat het belabberd is, heeft grotendeels te maken met spelers die United niet waardig zijn. Dalot SMT Fred Matic Rashford AWB Maguire om maar een paar op te noemen. En die staan toch best vaak in de basis. Dat zegt al genoeg. Met zulke spelers kun je niet die manier van Rangnick spelen.


Daarbij maakt Neville de fout dat niet het bestuur maar zijn vriendje OGS verantwoordelijk is om spelers beter te maken. Dat is hem in 3 jaar tijd niet gelukt. En Rangnick zou het jn paar maanden wel ineens moeten en kunnen??
De bedoeling van de aanstelling van Rangnick was, dar hij later een rol in de club zou krijgen voor het aantrekken van spelers. En de club op te bouwen naar waar het hoort te zijn. De structuur in de club te verbeteren.

11 april 2022 om 13:51

Ergens kan ik me vinden in je verhaal, maar kijk eens naar een Chelsea dat van Lampard naar Tuchel ging en meteen veel beter ging spelen. Zoiets mag je dan toch ook verwachten van iemand die blijkbaar een ongelofelijke reputatie heeft?

Het is niet veel beter dan onder OGS, behalve als je kortzichtig enkel naar dit seizoen kijkt waar de spelers al lang en breed klaar waren met Ole en dus geen stap extra meer gezet hebben tot hij weg was.

Ik vond die lofuitingen aan het begin van dit seizoen erg vreemd voor iemand die al jaren niets noemenswaardigs had gepresteerd in de top, behalve om hem welkom en vertrouwen te laten voelen.

De schuld bij de spelers leggen vind ik te makkelijk, want er zitten een paar CL winnaars tussen en ook zeker wat systeemvoetballers, dan moet je als coach daar echt wel iets mee kunnen.

11 april 2022 om 14:29

Rangnick's grote reputatie kwam geloof ik niet door zijn grootse daden als trainer toch? Zijn beste werk heeft hij als TD gedaan en ik kan me herinneren dat er vooral veel opluchting was over het vertrek van OGS en het binden voor de langere termijn van Rangnick.

11 april 2022 om 14:49

Ik vind het wel altijd typisch dat mensen zeggen dat de spelers niet goed genoeg zijn terwijl er miljarden in zijn gepompt de afgelopen jaren. Kijk de spelers van Wolves en West Ham of zelfs Arsenal of Spurs. Die zijn echt niet beter maar weten toch beter te presteren. Ik vind het maar een zwak excuus eerlijk gezegd. Met deze selectie moet je alsnog makkelijk om de top 4 kunnen spelen. Er mist gewoon een bepaalde mentaliteit en een toptrainer. United voelde zich te goed voor Conte (waaronder Neville) en wil nog steeds niet toegeven dat ze gewoon zwaar dom zijn dat ze niet voor hem zijn gegaan. Ragnick levert gewoon een absolute wanprestatie met deze selectie.

11 april 2022 om 15:29

Als je een interim aan wil stellen moet je geen lange termijn trainer halen. Toont maar weer aan hoe dat gaat bij united.

11 april 2022 om 15:37

Dus je vraagt welke reputatie hij had, en noemt dat precies welke reputatie hij had...

11 april 2022 om 16:16

Nee.

11 april 2022 om 19:11

Dat doe je wel. Welke reputatie was dat dan? Hij kwam binnen als godfather van de gegenpress. Dat is z'n reputatie.

11 april 2022 om 20:57

Was dan eigenlijk, want er is niks van te zien.

Gewoon dik contract van 10 miljoen tekenen.ook al gaat het helemaal fout ben je wel voor je hele leven financieel onafhankelijk

Stik dan maar . En zink verder diep genoeg .

Maar elke club is toch een kerkhof? Ik bedoel als hij naar Leipzig of Bayern zou gaan en daar een flink aantal potten verliest dan lig je er ook daar uit. Dus wat is het verschil met United dan? Enige waar je voor moet onderhandelen lijkt me het beleid. Wat voor beleid gaan ze hanteren en wie is er verantwoordelijk voor de aankopen. Want dat moet wel op elkaar afgestemd worden anders ga je aankopen krijgen voor reactie voetbal terwijl de trainer druk naar voren wilt zetten en dan gaat het niet werken. Ben heel benieuwd op zich lijkt me United een mooi project voor ten Hag om er weer een absolute topclub van te maken maar gaan ze hem die tijd geven?

Gewoon bij ajax bijtekenen. De Boer dacht ook goed genoeg te zijn voor een buitenlandse club maar helaas...hij was nog niet goed genoeg om als ballenjongen te fungeren. Ikdenk dat het met Ten Hag hetzelfde zal gaan aflopen. Als hij zegt hoe de spelers moeten spelen doen ze just het tegenover gestelde. Ze begrijpen zijn Engels niet. Zelfs een Nederlandse tolk zal het niet begrijpen.

Ben d’r nu wel even weer klaar mee VZ, elke dag zes nietszeggende berichten over Ten Hag en zijn komst bij Manchester United. Niet elke klapscheet hoeft te worden uitgelegd. Daag jezelf een beetje uit, er is genoeg nieuwswaardiger voetbalnieuws te knippen en plakken…

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Arsenal6913
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David de GeaKeeper380
Bruno FernandesMiddenvelder3610
H. MaguireVerdediger301
S. McTominayMiddenvelder301
Cristiano RonaldoAanvaller3018
J. SanchoAanvaller293
V. LindelöfVerdediger280
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

53 fans
Coach, 52 jaar
SeizoenClub
2018-2022 Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Directeur zet deur op een kier voor ‘emotional homecoming’ Ronaldo

De geruchten over een mogelijk vertrek van Cristiano Ronaldo bij Manchester United zijn ook in zijn geboorteland niet onopgemerkt gebleven. Bij Sporting Portugal, de club waar de sterspeler zijn jeugdopleiding doorliep...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren