Bruggink gelooft woorden Onana niet: ‘Dat beeld was veelzeggend’

Zondag, 10 april 2022 om 13:43Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 15:58

André Onana heeft zaterdagavond geen goede beurt gemaakt bij de fans van Ajax. De doelman ging bij de openingstreffer opzichtig in de fout en weigerde na afloop de supporters te bedanken. Terwijl de complete selectie van Ajax stond te wachten om de 2-1 overwinning op Sparta Rotterdam te vieren met de fans, maakte Onana geen moment aanstalten. Dat hij na afloop aangaf zich niets aan te trekken van de kritiek die hij krijgt, gelooft Arnold Bruggink niet.

Onana erkende na afloop dat hij in mindere vorm steekt, maar is naar eigen zeggen nog steeds dezelfde keeper als voor zijn schorsing. "Je kunt niet altijd winnen. Je moet soms fouten maken. Daar word je sterker van. Ik heb een zwaar jaar achter de rug. Dit maakt me alleen maar sterker", gaf hij aan bij ESPN. Gefluit van een deel van de supporters van Ajax raakt Onana niet. "Om eerlijk te zijn boeit het me niet. Het boeit me totaal niet. Mensen mogen zeggen wat ze willen. Ik weet wie ik ben en ik weet wat ik voor deze club heb gedaan. Het belangrijkste is wat ik kan doen. Ze kunnen zingen, ze kunnen janken, ze kunnen doen wat ze willen, I don’t give a shit."

"Ik geloof dat niet", reageert Bruggink zondagmorgen bij Goedemorgen Eredivisie op de woorden van Onana. "Als jij in deze situatie zit en je zegt dit ten opzichte van je publiek... Zij willen dat je betrokken bent bij de club. Die reactie zegt een soort afstandelijkheid, van: het doet me niks, ik zit hier nog en ze betalen mij. Ajax heeft hem enorm gesteund in die periode, dan verwacht je wel iets terug. Spelers accepteren dat ook niet. Na de wedstrijd zag je een beeld dat de spelers stonden te wachten tot Onana bij hun kwam om het publiek te bedanken. Hij speelt nog steeds hetzelfde, maar zijn gedrag is anders."

Het beeld na afloop waar Arnold Bruggink op doelt.

Onana weigerde na afloop aanstalten te maken om het publiek te bedanken. Terwijl de voltallige selectie stond te wachten, sjokte hij naar de harde kern. "Hoe lang ga je dit als club en als spelersgroep accepteren?", gaat Bruggink verder. "Daar heb je nu mee te maken. Dat beeld zegt mij heel veel. Dat een heel elftal staat te wachten en hij aan komt wandelen alsof hij daar ook nog naartoe moet. De spelers accepteren niet dat iemand zich daarbuiten gaat stellen. Iedereen wil kampioen worden. Als je dat krijgt ten opzichte van 60.000 man in een stadion, zorgt dat voor wrijving. Het is geen toeval dat het nu gaat zoals het gaat. Bij Remko Pasveer was het een totaal andere situatie."

Sjaak Polak, die eveneens aanschoof in het voetbalpraatprogramma, richt zich tot de Ajax-fans. "Je gaat toch niet als publiek je eigen spelers uitfluiten? Wat doe je dan in godsnaam in je eigen stadion? Blijf dan thuis. Die jongens doen het niet expres. Ze doen iedere dag hun best op de training, tijdens wedstrijden. Als ze het niet goed genoeg doen is het aan de coach om ze eraf te halen. Zo'n jongen wordt er toch niet beter van als ze hem uitfluiten? Aan de andere kant had hij wel iets meer moeite kunnen doen door zijn armen uit te steken. Je ziet hem sjokken naar het publiek. Doe dan ook een beetje moeite, man."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Uitfluiten doe je niet maar je zegt ook niet i dont give a shit

10 april 2022 om 12:14

Je keeper die hopeloos in vorm is verder de grond in stampen kan echt niet. Helpt ook geen zak, want iedereen wil kampioen worden. Dan helpt zoiets niet.

Maar de frustratie, die snap ik wel want dit slaat echt nergens meer op wat hij laat zien. Gebrek aan concentratie en scherpte was het gisteren. En de gele houding laat een gebrek aan motivatie zien. Dat beschouw ik als een stukje inzet, en dat mag je als supporter wel verwachten.

10 april 2022 om 12:54

Eens met je de grond in stampen maar hij loopt er zo ongemotiveerd bij, met zijn fouten verpest hij het voor de rest van zijn ploeg

10 april 2022 om 14:13

Eens, heel frustrerend is dat. Alleen tijdens de wedstrijd hem uitfluiten heeft 0.0 zin. De kans dat ze hem wisselen is nihil, hoogstens volgende wedstrijd hem uit de basis halen. Op dat moment telt alleen het resultaat van Ajax - Sparta, en je keeper uitfluiten terwijl hij er nog ballen uit moet halen helpt ook niet mee.

Het is echt beschamend wat hij laat zien (qua niveau en houding). Het is voor beide kampen het beste ervan maken en even doorzetten. Nog een paar weken en het zit erop.

10 april 2022 om 13:08

Ik vind dat je spelers die slecht spelen, zoals blind, indd niet uitfluit. Maar gasten zoals Onana die gewoon laten zien geen motivatie meer te hebben en niet hun best meer doen, mogen ze van mij massaal uitfluiten.

10 april 2022 om 14:15

Maar waarom speelt Blind in sommige wedstrijden minder? Niet met mannetjes meelopen bijvoorbeeld is toch gewoon hetzelfde? Ik vind Onana het wel uitstralen hoor dat Ajax hem niet meer boeit, maar hij is helaas niet de enige

10 april 2022 om 15:43

En waarom niet. Waarom moeten ze met fluwelen handschoentjes worden aangepakt. Het zijn profvoetballers en ze worden er vet voor betaald. Als ze kut spelen mag je dat toch uiten. Net zo goed dat je met witte zakdoekjes mag zwaaien na bijv. 10 nederlagen op rij. Als een speler zijn tijd uitzit en wedstrijden spelen als een noodzakelijk kwaad zien, moet je die maar blijven toejuichen? Spelers moeten nederig zijn, ze worden betaald door sponsoren en publiek. En als ze worden uitgejouwd, dan doen ze die dag iets niet goed.

10 april 2022 om 18:09

@4fredondo

Omdat ze rijk zijn betekent het niet dat ze dezelfde respect verdienen als jij en ik. Zeer rare gedachtengang. Er zit een wezenlijk verschil tussen 'iemand met fluwelen handschoenen aanpakken' en iemand als een hond behandelen. Iemand veren in de kont steken als hij goed speelt maar hem volledig afbranden als hij slecht speelt en dan nog nederigheid verwachten? Klinkt als een toxische relatie met een narcist en dat spelers dus steeds meer schijt beginnen te krijgen, ligt niet aan hun, maar aan zogezegde 'fans'.

Daarbij worden ze ook maar een minuscuul percentage betaald van wat sponsoren op voetbal verdienen en kiezen fans er zelf voor om obsessief voetbal te volgen en dus hun geld er in te steken voor hun eigen entertainment.

Je betaalt niet de spelers, je betaald dus de club die je volgt en dus al die sponsoren waarvan een groot deel nog nooit op een voetbalveld gestaan hebben en die betalen aan de hoofdrolspelers in vergelijking een paar duppies.

Dit interview zou voor mij een reden zijn om volgende week gewoon weer Stekelenburg op het hok te zetten.

10 april 2022 om 11:10

Die is nog erger. Die kwam op het EK niet eens meer de grond af. Had je toen een paspop op goal gezet had je ongeveer hetzelfde effect gehad als met Stekelenburg op goal

10 april 2022 om 11:53

Zijn reflexen en geen wedstrijd ritme is idd misschien minder. Maar als je zorgt dat je niet in die positie komt waarin je moet optreden is het een stuk minder eergisteren. Sinds Pasveer ontbreekt is de verdediging een stuk minder. Enerzijds door blessures maar zeker ook door Onana en dan heb ik het niet over zijn gebrek aan reflexen! Oftewel, je kunt op dit moment bijna beter een geblesseerde Pasveer op doel zetten dan een fitte Onana!

10 april 2022 om 14:24

Ja Japie, en jij vond ook dat Pasveer plaats moest maken voor Onana, anders kon je CL wel vergeten. We weten nu allemaal hoe dat is gegaan.

10 april 2022 om 14:53

We hebben idd gezien hoe dat gegaan is. Pasveer maakte twee blunders tegen Benfica en Onana maakte 1 blunder tegen Benfica dus Pasveer was dus de voornaamste reden dat Ajax eruit ging tegen Benfica

10 april 2022 om 15:09

Je snapt het echt niet he.

10 april 2022 om 15:14

Ik snap je idd niet nee, wat probeer je nou precies te zeggen?

10 april 2022 om 15:50

Vanaf het moment dat Onana erin staat, is het 1 brok onrust. De 0-1 nederlaag voelde je gewoon aankomen, de 2-2 daarintegen kwam uit het niet. Onana maakt in VEEL minder wedstrijden nu al meer fouten. Jij pikt 1 slecjte wedstrijd eruot van Pasveer, die hij notabene keepte met een gebroken vinger, zolang jij je punt maar kan maken. Jij kijkt alleen naar de keeper an sich en de kwalitieiten die een keeper een jaar geleden liet zien. Pasveer stond er gewoon meermaals het gehele seizoen en het moment dat hij eruit moet vanwege een blessure is het letterlijk elke wedstrijd billen knijpen voor Ajax. Waar zou dat nou aan liggen? Daarnaast is de 2e goal van Benfica meer ongelukkig, dan een "blunder". Een blunder zoals Onana, die jij o zo geweldig vind, wel elke wedsteijd aan het maken is.

10 april 2022 om 16:30

We hadden het toch over de CL? Dat Onana tegenvalt ben ik zeker met je eens, maar dan kom jij met allemaal excuses aanzetten voor Pasveer. Bij die eerste duikt hij de bal over omdat hij enorm slecht timed en die tweede had je gewoon met 1 hand kunnen weg stompen dus dat heeft weinig met zijn gebroken vinger te maken

10 april 2022 om 16:46

Jij zei dat we met Onana in de CL moesten, letterlijk de eerste wedstrijd die hij daar keept maakt hij een fout in de alles beslissinde wedstrijd. Vervolgens ga je jet omdraaien en de heen wedstrijd erbij betrekken, om je punt te maken. En nu doe je het weer anders. Geef je mij gelijk met Onana om vervolgens mij weer aan te vallen met "allerlei excuses"allerlei nog wel). Zolang jij je discussie maar wint op dit moment. Maar je gaat niet op het feit dat sinds onana erin staat het hele elftal het moeilijk heeft, want dat kan jouw punt weer naar beneden halen. Maar weet je, doe of denk lekker wat je wilt..ik reageer er niet meer op, want het is bloedirritant. Zelfde als de hele Smidt/Ihattaren soap die je maakt. Fijne dag nog.

10 april 2022 om 18:45

@rikas1 Beide keepers hebben een wedstrijd gekeept tegen Benfica. In dat tweeluik maakt Pasveer twee fouten en Onana een fout. Dan heeft Pasveer het toch slechter gedaan? Maar goed, zo te zien gaan we het niet met elkaar eens worden. Jij ook een fijne dag

10 april 2022 om 23:34

Ach Japie, als ik jou moet geloven ligt het vast weer aan Danny en Daley Blind. De tijd dat ik jouw reacties heel serieus nam ligt al heel ver achter me.

10 april 2022 om 23:38

En zal ik je gebral over 1 en 2 fouten ook direct even onderuit halen? Benfica heeft in de thuiswedstrijd 4 keer op doel geschoten en maar 2 keer gescoord. In Amsterdam heeft Benfica 2 keer een bal op het doel van Ajax weten te krijgen waarvan er een in ging. Dus dan heeft Pasveer er 2 tegen gehouden en Onana maar 1.

10 april 2022 om 11:36

Lijkt me geen goed idee want die heeft helemaal geen wedstrijd ritme. Iedere keeper die een half jaar eruit is geweest heeft problemen net zoals Onana.

10 april 2022 om 12:24

Ik heb Onana lang verdedigd en een fout (zelfs meermaals) hoort er bij, maar zon reactie slaat alles. Die heeft mentaal al lang afscheid genomen.

Denk ook wel dat de kritieken Onana echt wel wat doen, maar aan de andere kant denk ik net zo goed dat hij er echt gewoon schijt aan alles heeft.

De eerste paar keer dat Onana in de basis stond na zijn schorsing, dacht ik dat hij nog iets van ritme nodig had. Maar kort daarna ben ik toch van gedachte veranderd want Onana lijkt echt in niets meer op de keeper die hij was voor zijn schorsing en laat houdbare ballen gaan of levert ballen zo in. Hij zit waarschijnlijk al met zijn gedachten bij Inter Milan en ik hoop dat hij daar wel weer de focus en scherpte kan vinden.

Vind het allemaal zeer treurig zoals het nu gaat met Onana. Ten eerste omdat hij gewoon voor niks de deur uitloopt terwijl Ajax hem is blijven steunen terwijl hij geschorst was en ten tweede omdat hij er nu ook wel bijloopt alsof het hem weinig interesseert. Maar desondanks hoop ik wel dat hij het goed zal doen bij Inter, want in goede doen is Onana gewoon een hele goede keeper.

Nu lijkt Onana weer op de Onana die hij was in Jong Ajax. Het wordt tijd dat hij weer de Onana in Ajax 1 wordt die hij voor zijn schorsing was. Nu Onana trouwens fout op fout maakt, zou ik toch voor Gorter in de laatste fase van dit seizoen kiezen en natuurlijk zit er een risico aan vast doordat Gorter weinig ervaring heeft maar dat had Onana ook toen hij destijds in het seizoen 16-17 1ste doelman werd bij Ajax.

En volgens mij heeft Gorter bij Jong Ajax en vooral Go Ahead Eagles meer ervaring opgedaan in de KKD, dan dat Onana destijds heeft gedaan. Ben zelf ook wel gecharmeerd van Gorter.

Misschien klinkt het ergens ook wel raar en Ajax is vrij goed op weg voor de titel, maar wat hoop ik als Ajacied dat dit seizoen snel voorbij is. Het seizoen begon dramatisch in de JC-schaal tegen PSV maar daarna heeft Ajax zich tot de winterstop prima herpakt (op enkele wedstrijden zoals Heracles-uit, Go Ahead-thuis, etc. na). en begonnen na de winterstop opzicht ook nog wel degelijk maar de laatste weken of zelfs maanden is het best wel frustrerend wat er allemaal gebeurd.

Allemaal zeer moeizaam en Ajax komt nu op het punt dat er toch wel behoorlijk doorgeselecteerd moet gaan worden. Met bijvoorbeeld Onana en Mazraoui gaan er spelers weg, Timber zie ik met ten Hag wel meegaan naar Manchester United zodra alles rond is, Gravenberch die waarschijnlijk wel naar Bayern zal vertrekken, iemand als Tagliafico die weer zal loeren op een transfer en je moet nu toch wel enigszins doorselecteren op bijvoorbeeld Blind en zo zou ik bijvoorbeeld ook overwegen om Haller te verkopen nadat hij toch best wel veel indruk in de CL heeft gemaakt, en dan Brobbey proberen terug te halen.

Maar ik verwacht wel een drukke zomer bij Ajax.

10 april 2022 om 12:14

Onana stond bij jong Ajax vaak te schutteren. Werd gewoon in het diepe gegooid door bosz. Misschien met Gorter ook gewoon doen.

Ik vind het altijd zo raar dat je spelers niet mag uitfluiten zoals Polak hier zegt. Dat is in mijn ogen juist een nette manier om je onvrede te uiten. In een wereld met bedreigingen en de ergste verwensen een prima alternatief.

10 april 2022 om 11:23

Je mag fluiten maar ik hou er helemaal niet van. De spelers gaan er niet beter van voetballen, de sfeer wordt negatief. Terwijl als je blijft steunen, wat je mag hopen als je supporter bent, dan zie je vaak wel dat het helpt.

Gelukkig zie ik bij Ajax steeds vaker dat het merendeel blijft steunen ook als we achterstaan of slecht spelen.

10 april 2022 om 11:39

Ben het met je eens en als je blijft fluiten worden de spelers alleen onzekerder en daar schiet je helemaal niks mee op. Dit is ook niet goed voor het zelfvertrouwen voor Onana en ik denk dat het meer met hem doet als dat hij zegt.

10 april 2022 om 15:46

Ik vind uitfluiten enorm ergerlijk. En het werkt alleen maar contraproductief. Je zou je club door dik en dun moeten steunen, zeker de spelers die even uit vorm zijn. Zeker loyale spelers als Blind. Onana is wel net even een ander verhaal want die heeft inderdaad aangetoond 0 loyaliteit naar de club te hebben

10 april 2022 om 18:11

@scummymanIemand uitfluiten alsof het je hond is, is niet een nette manier. Als ik naar je vrouw zou fluiten als ze op de werkvloer staat zo van 'kom hier' zou je daar volgens mij zeer ontevreden over zijn.En dan bekritiseer ik haar werk dus nog niet eens.

Onhoudbare situatie. Ik heb het vanaf het begin af aan als gezegd, ze moeten onana niet op doel zetten. Als iemand zich zo opstelt en zo ondankbaar is dan moet je daarin als club een statement maken.
Ik had liever gewoon gorter op doel gezien. Desnoods setford. Dit moet je gewoon niet willen.

Lekker in zijn eentje laten trainen en laten wegkwijnen de laatste maanden. Niemand is groter dan de club, zeker Onana niet.

10 april 2022 om 13:01

Overnars werd toegezongen. Onana uitgefloten. Had van mij wel andersom gemogen.

10 april 2022 om 14:12

Waarom niet allebei uitfluiten? Onana is een rat die de club en de selectie naait met zijn gedrag de afgelopen jaren en zijn slappe gedoe in het veld de afgelopen maanden. Overmars is een viespeuk die de club naait met zijn egotripperij en de sfeer voor allerlei vrouwelijke collega's compleet verprutst. Die mag je best allebei uitfluiten. Zeker omdat ze allebei ook niet echt oprecht naar buiten komen met excuses.

Ajax heeft voor zo een grote club gewoon drie zaadkeepers voor handen. Ongelofelijk. Volgend seizoen moet er echt een capabele keeper worden gehaald want dit kan echt niet

10 april 2022 om 11:31

Justin Bijlow wil vast een stap omhoog maken

10 april 2022 om 12:32

Dat zal die vast wel eens een keer, niet daarheen echter

10 april 2022 om 11:52

Daar moet zo wie zo voor volgend seizoen de prioritiet liggen. Ik was dit seizoen al kritisch op de keepers van Ajax . Pasveer heeft me in dat opzicht positief verrast , die heeft zich goed herpakt na een zwak begin. De steek ben ik zo wie zo geen fan van , geen karakter.
Ik denk dat Ajax er goed aan doet om twee goede keepers te halen en afscheid neemt van Pasveer en de Steek

10 april 2022 om 12:10

Afscheid nemen van Pasveer? Dacht het ff niet.

10 april 2022 om 12:33

volgend seizoen zie ik toch liever een wat jongere keeper in de basis , waar we wat jaren van kunnen genieten . misschien dat Pasveer als tweede of derde keeper behouden kan worden . Het ligt er ook aan wat Ajax van de ontwikkelingen van Gorter vind

10 april 2022 om 12:35

Het is 'sowieso', geen 'zo wie zo'. Daarnaast moet Pasveer gewoon behouden blijven. Je kunt gaan voor een nieuwe keeper, maar het beste is het misschien wel om Gorter het vertrouwen te gunnen een keer.

10 april 2022 om 13:05

bedankt voor een gratis les Nederlands
Gorter zit al een tijdje bij Ajax en tot nu toe heeft hij de technische staf niet kunnen overtuigen. Jammer van zijn blessure , maar ook daarvoor kozen ze liever voor de andere keepers. Blijkbaar heeft hij zich tot nu toe niet genoeg ontwikkeld dat hij het vertrouwen krijgt
.

10 april 2022 om 13:06

Bossie eens hoor, van mij mag Stekelenburg door als keeperstrainer of jeugdtrainer. Pasveer als tweede keeper, en Gorter gewoon als eerste keeper tijdens de voorbereiding volgend jaar.

10 april 2022 om 13:26

Ik weet niet of Gorter er klaar voor is . Hij heeft de technische staf tot nu toe niet kunnen overtuigen.

Aan het interview zie je gewoon dat hij er gigantisch mee zit. Tuurlijk is zijn interview niet goed, maar hij is gefrustreerd, wat ik ook kan begrijpen. Ajax heeft geen andere keeper momenteel. Het is gewoon wachten op Pasveer helaas.

10 april 2022 om 12:31

Dat idee heb ik dus ook. Meer dat hij zich groot wil houden en niet toe wil geven dat hij zwaar gefrustreerd is. Het komt er nu alleen op een vreemde manier uit.

10 april 2022 om 14:15

Het was een mooi moment om goodwill te kweken, gewoon zeggen: ik ben niet goed in vorm want ik mis ritme, daar baal ik ook enorm van, ik wil graag nog een laatste maand vlammen bij Ajax maar daar heb ik mezelf, mijn medespelers, de staf en ook de supporters voor nodig. Het raakt me wel dat ik wordt uitgefloten, ik snap dat fans me graag beter zien spelen dan ik nu doe, maar zonder hun steun is het alleen maar lastiger om in vorm te komen. Ik ga m'n best doen, hopelijk zien de fans dat ook en gaan ze achter me staan. Klaar en gaan douchen.

Gewoon op de bank achteraan zetten en alleen in het allerhoogste geval laten keepen, is duidelijk niet meer met de club bezig.

Ben helemaal klaar met die gast na die andere beelden gezien te hebben van alle spelers bij de supporters. Blind gaat daar ook gewoon staan. Onana boeit het helemaal niks. Dan boeit de club je ook niks. Waarom stel je zo iemand op die nog ff een paar weken aan het uitzitten is. Stel iemand op die er wel vol voor gaat.

Zet alsjeblieft iemand anders op doel. Die gozer doet gewoon veel fout en gedraagt zich als een tiener. In zijn top dagen een van de beste keepers van Europa, maar uiteindelijk een asociale zelfingenome gozer. Of het nou Setford of Stekelenburg is, ben klaar met die gozer. Meneer moet eens even normaal doen, je gaat de fans niet bedanken die doodleuk je salaris betaald waar je geen duit van verdiend valsspeler.

De hoogste tijd voor een keeperswissel. Niet vanwege zijn desinteresse, maar puur op zijn prestaties in het doel. Verder is dat uit fluiten wel iets des Ajax, helaas...

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
R. GravenberchMiddenvelder302
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

73 fans
Keeper, 26 jaar

In de wandelgangen

Zondag 26 juni
Het management van Neymar heeft met Juventus gesproken over een transfer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren