Barcelona lijkt ‘desastre’ te voorkomen én deelt clausule van miljard uit

Vrijdag, 8 april 2022 om 11:11Tom Rofekamp

Barcelona gaat de verbintenis van Ronald Araújo openbreken, zo meldt Fabrizio Romano. De Catalanen kwamen er lang niet uit met de 23-jarige verdediger, maar zijn nu een verlenging van drie seizoenen overeengekomen, tot juni 2026. In het contract van Araújo wordt bovendien een vertrekclausule van een miljard euro opgenomen. Ook is Barcelona volgens Romano hard op weg om toptalent Gavi langer aan zich te binden.

Romano meldde dinsdag al dat de contractverlenging van Araüjo - wiens oorspronkelijke verbintenis in medio 2023 verliep - een kwestie van details was. De zaakwaarnemer van de Uruguayaan bevestigde dit: "We zijn nu heel dicht bij overeenstemming over contractverlenging. We hebben er een heel goed gevoel over. Alleen de laatste details ontbreken nog, maar we hopen dat in de komende dagen opgelost te hebben. Araújo wil bij Barcelona blijven en daar werken we hard aan."

Barcelona-directeur Mateu Alemany deelde het optimisme van het kamp-Araújo: "Het was een goed gesprek met aan beide kanten een positief gevoel om de gesprekken een vervolg te geven." De speler in kwestie liet zelf maandag in de Spaanse media al weten dat hij er de voorkeur aan geeft om bij de Catalanen actief te blijven. "Ik ben hier gelukkig en voel de steun van de mensen. We werken nu aan contractverlenging en er staat deze week een gesprek op de agenda. Ik hoop dat er snel witte rook komt, zodat ik nog jaren hier kan spelen. Ik wil hier sowieso blijven."

Araújo maakte zijn debuut voor Barcelona in oktober 2019 en speelde sindsdien 74 wedstrijden voor de club. De negenvoudig international beleefde zijn absolute doorbraak onder Ronald Koeman. Araújo is ook onder opvolger Xavi een vaste waarde en kwam donderdag nog negentig minuten in actie het Europa League-duel met Eintracht Frankfurt (1-1).

Gavi

Daar het nieuws over Araújo al in de lucht hing, komt het nieuws over Gavi als grotere verrassing. Spaanse media meldden eind maart nog dat de zeventienjarige oogappel van los Azulgrana meerdere verhoogde aanbiedingen om zijn contract te verlengen had afgewezen. Bovendien heeft Gavi een ontsnappingsclausule van 'slechts' vijftig miljoen euro, waarmee de interesse van vrijwel alle buitenlandse grootmachten werd gewekt. Toch besloot de middenvelder niet in gesprek te gaan met andere clubs, omdat zijn intentie was om bij te tekenen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Zou mooi zijn als hij blijft, heeft echt veel potentie. Die bizarre clausules zie je toch overigens alleen bij Barca en Real?

8 april 2022 om 11:18

Komt omdat de Spaanse wetgeving een minimale afkoopsom in het contract verplicht

8 april 2022 om 16:30

Het is niet verplicht. Unai Simon heeft bijvoorbeeld bij zijn verlenging bij Athletic geen afkoopsom in zijn contract op laten nemen. Het ligt er aan hoe het Spaanse contractrecht in elkaar zit. In Spanje is het veel makkelijker voor een werknemer (de speler) zijn contract via de rechtbank te laten ontbinden voor een veel lagere prijs dan een normale transfersom. Vandaar dat clubs op enkele gevallen daargelaten afkoopsommen in het contract opnemen dit te voorkomen.

8 april 2022 om 11:19

In het Spaanse voetbal ben je verplicht om een afkoopclausule op te nemen in ieder contract. Clubs als Real en Barca bedingen de laatste jaren clausules van bijv. 1 miljard, puur zodat geen enkele club de clausule activeert. Na het debacle met Neymar denken ze wel twee keer na over de hoogte van de clausule.

8 april 2022 om 11:40

Wat is dan nog het nut van die clausules? Waarom is dat uberhaupt ooit verplicht in Spanje terwijl dat nergens anders is? Dat is toch alleen maar nadelig voor je competitie ten opzichte van anderen, ik heb het nooit gesnapt.

8 april 2022 om 11:52

Ah dat wist ik niet, bedankt!

8 april 2022 om 12:11

Het nut is, dat je als speler een clausule kan bepalen en wanneer die geactiveerd wordt jij weg kan ongeacht wat je club wilt.

In het geval van Araujo kan Barca hem nu dus voor altijd behouden, blijkbaar wilt hij dat. Maar er zijn ook zat spelers die voor een club gaan voetballen voor een lagere clausule, zodat als de club bijv geen Europees voetbal behaald, ze weg kunnen als ze dat willen.

8 april 2022 om 12:23

Hoe zit dat precies met die verplichting? Ik weet namelijk dat een aantal spelers van Athletic Bilbao, Muniain en Williams bijv, geen clausule hebben omdat ze de club niet willen verlaten. Dan is het toch niet verplicht?

8 april 2022 om 12:37

Vanuit de Spaanse wet heeft elke werkende in Spanje het vrije recht om ander werk te zoeken. Wat zich in de sportwereld, met grote bedragen die voor "werknemers" betaalt wordt, vertaalt naar het hebben van hoge afkoopclausules omdat clubs dan kapitaal verliezen. Mocht een speler het hier niet mee eens zijn kan hij natuurlijk niet akkoord gaan met de hoogte, of zijn contract niet verlengen.

8 april 2022 om 12:51

Ahh, ik wist niet dat spelers zelf ook zeggenschap hebben over die clausules. Thanks!

8 april 2022 om 14:24

Die lui hebben ook gewoon een clausule hoor.

8 april 2022 om 11:24

Dat is gewoon verplicht, en nadat Neymar wegging voor een toen vrij onmogelijk geacht bedrag van bijna een kwart miljard euro besloot men bij Real en Barca voortaan de clausules maar ook tot een miljard te verhogen.

Prima beslissing. De perfecte bouwsteen voor onze toekomstige verdediging. Dit was toch een van de belangrijkste doelstellingen, om hem te verlengen, dus ben zeer tevreden. Nu Gavi nog openbreken en we hebben 2 belangrijke pilaren langdurig vastgelegd. Er moet nog zeker wel een linksback bij, want we kunnen Alba niet nog een jaar zonder concurrentie laten spelen. Hopelijk verlengt Ousmane ook nog

8 april 2022 om 11:31

Araujo en Eric Garcia vullen elkaar perfect aan. Buiten de linksback positie heb je met de 2 nieuwe aankopen niets meer nodig als Dembele hopelijk ook blijft. Anders moet er ook een rechtsbuiten komen.

8 april 2022 om 15:05

Welke linksback zie je graag komen? Ik lees altijd dezelfde namen met Grimaldo, Gaya en Angelino. Maar wat vindt je van Sergio Gomez van Anderlecht?

8 april 2022 om 16:24

Nu wordt vaak Galan genoemd, de linksback van Celta de Vigo. Echt een fantastische zeg en goedkoop ook. Hij heeft een afkoopsom van 9/10m in z’n contract staan.

8 april 2022 om 11:32

Aan de ene kant natuurlijk geweldig nieuws dit voor Barca. Op Ousmane moet je niet meer hopen.

Deze jongens gaan niet voor een appel en een ei voetballen daar natuurlijk. Hoe meer salarissen je uitgeeft bij verleningen, hoe minder ruimte je in het salarisplafond van de liga hebt.

Laat Barcelona daar nu net een paar honderd miljoen boven zitten..

8 april 2022 om 11:36

Naar verwachting kunnen ze veel geld verdienen door bonussen. Ofwel, doet Barça het goed en krijgt het meer inkomsten, dan kunnen de spelers die daar een (grote) bijdrage aan leveren, ook meer geld verwachten.

Gaat het niet goed met het team? Dan hebben ze een (relatief, natuurlijk) laag basissalaris.

8 april 2022 om 11:41ik vind het een lastige kwestie wat betreft ousmane. psg bied waarschijnlijk zelfs 2x wat barca bied qua salaris. Je kan daar heel moeilijk nee tegen zeggen maar langs de andere kant zit dembele heel goed binnen de groep, krijg het vertrouwen en heeft een coach die alles uit hem haalt. daarintegen, wekelijks spelen tegen de lorients en lens van deze wereld en je enkel opladen voor de ucl wedstrijden. Ik zou driemaal nadenken als ik in ous zijn schoenen zat. Toch ga ik elke beslissing die hij neemt begrijpen gezien de situatie.

8 april 2022 om 12:42

Chelsea zat met name achter Dembele aan. Dat aanbod is nu weggevallen. PSG heeft al wel veel aanvallers. De kans op een basisplaats is daar kleiner voor Dembele.

8 april 2022 om 13:00

@Gruwezzinho Lekker makkelijk om Lens en Lorient te benoemen. Je gaat toch ook niet LaLiga benoemen en dan alleen Granada en Levante als voorbeeld geven?

8 april 2022 om 13:23

Oke Almogaver! Dat wist ik niet, zijn natuurlijk ook geen bedragen naar buiten gebracht zover ik weet. Dan laat het toch wel enigszins clubliefde zien!

8 april 2022 om 13:49@japie_krekel we gaan ook niet rond de pot draaien hoor. Het niveau van la liga is aanzienlijk hoger. als we even de top 6(stand) erbij nemen: psg, marseille, rennes, strasbourg, nice, monaco vs real, barca, atleti, sevilla, betis, sociedad. We kunnen al hieruit concluderen dat enkel psg aantoonbaar beter is dan een van de ploegen in de top 6 van la liga en dus de top van la liga aanzienlijk sterker is. Buiten die top 6 heb je teams als bilbao, valencia, villareal (kwartfinale ucl) en celta vigo lopen. Lyon en lille zijn in de ligue 1 de enige teams buiten de top 6 die een redelijk niveau hebben en voor derest is het maar armoedig. Overigens heb je met teams als getafe en espanyol ploegen die het de top vaak heel lastig kunnen maken. Dus ik blijf bij mijn standpunt dat je voor de competitie alvast niet naar PSG moet gaan.

8 april 2022 om 14:18

PSG is verantwoordelijk voor ruim een derde van alle salarisuitgaven in de Ligue 1. Dat maakt de competitie (buiten vorig seizoen dan) voorspelbaar.

8 april 2022 om 19:24

Of kampioen worden met PSG in eigen land of jaren maximaal 2e worden achter Real? Ik zou het wel weten..

8 april 2022 om 22:24

11 vs 7 la ligas sinds de 21ste eeuw. Ja sure @sergioramosHM geloof vooral in jezelf ! Trouwens, 0-4.

Als ik man united was zou ik toch echt proberen hem weg te kapen met een torenhoge salaris.

8 april 2022 om 11:33

En dan? Onvrede bij je huidige selectie krijgen? Torenhoog salaris aan één speler is tot daaraan toe, maar de rest van je selectie moet hier ook vrede mee hebben. Gaan ze allemaal salarisverhogingen vragen zit je wel met een probleem. Nu is Araujo gerust een goede verdediger, maar niet ten koste van een mega salaris.

8 april 2022 om 11:37

United ken het ook leuk proberen, maar hij gaat niet. Alles is praktisch rond, snap deze opmerking dan ook niet.

8 april 2022 om 11:45

Een torenhoog salaris bij man united krijgen de topspelers daar al. Dus niet veel hoger dan wat zij krijgen.

8 april 2022 om 11:45

Je kan toch op het laatste moment kapen of niet?

8 april 2022 om 11:53

United noem je ook, alsof dat zoveel aantrekkelijker is dan Barcelona waar hij aangeeft te willen blijven. Noem je nou een top team snap ik het nog, Barcelona was beter dan united zijn gevallen laatste seizoen en dit seizoen gedeeltelijk en zijn nu alsnog beter dan united.

8 april 2022 om 12:00

United betaalt Sancho meer dan drie ton, beperkte spelers zoals Rashford en Martial verdienen al rond de tweeënhalf ton, deze speler kun je best voor twee ton ophalen denk ik.

8 april 2022 om 11:38

Maar hoe ga je dat bieden als hij niet met andere clubs in gesprek wil? Gewoon een DM sturen "hey, we willen je hebben voor 30 miljoen netto per jaar"?

8 april 2022 om 11:41

Niet veel spelers zouden de stap van Barca naar ManU nemen. Veel spelers verkiezen zelfs clubs als Barca en Real boven torenhoge salaris bij andere clubs.

8 april 2022 om 12:35

Welke spelers hebben die stap overigens gemaakt ooit. Jordi Cruijff, Mark Hughes. Wie nog meer?

Goed bezig Barça! Gavi, Pedri, Frenkie en Araujo behouden!

8 april 2022 om 12:34

Het is mooi dat de club weer iets op kan bouwen. Frenkie en Pedri vullen elkaar echt perfect aan. Araujo en Garcia vindt ik ook goed bij elkaar passen. Ik hoop dat Xavi ook heel lang mag blijven en dat de club hem blijft steunen ook als het eens minder gaat.

8 april 2022 om 12:48

Precies! Ik zei in het begin al, Laporta gaat Barça terug brengen naar de top. Deze man is de beste voorzitter die wij ooit gehad hebben. Ik begrijp dat velen Laporta niet mogen ivm ontslag van Koeman maar deze man heeft echt wel het beste voor met de club! Wat een verschil een Barça met Laporta als voorzitter en een Barça met een Xavi als trainer!

Eigenlijk had Laporta in 2015 opnieuw voorzitter moeten worden als de socios niet opgewonden werden door de CL winst grotendeels door MSN!

8 april 2022 om 14:17

Laporta heeft twee kanten. Aan de ene kant praat hij soms wel veel en eigent hij zich ook wel de nodige macht toe. Aan de andere kant weet hij altijd de juiste mensen aan te stellen. Een club moet sportief geleid worden door ervaren mensen als Alemany. Niet door oud-spelers die geen ervaring hebben. Barcelona behoudt zijn aantrekkingskracht. Spelers zijn bereid te komen ook al kunnen ze ergens anders iets meer krijgen. Niet allemaal natuurlijk, maar er zijn er genoeg zien we nu.

8 april 2022 om 22:55

Helemaal mee eens!

Kogel lijkt door de kerk. Eindelijk. Een wereldtopper in wording deze beest van een verdediger.

Mooi,want de spoeling is heel dun qua verdedigingswissels.

Geweldig nieuws, ik ben zeer te spreken over Araujo. Hij zou het fundament kunnen zijn voor het Barca van de toekomst. Snel, voetballend goed en verdedigend steeds sterker. Hopelijk wordt Gavi ook snel verlengd en kunnen we doorbouwen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7330
4.Sevilla7023
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder342
M. DepayAanvaller2812
L. de JongAanvaller216
O. DembéléAanvaller211
Ferran TorresAanvaller184
M. ter StegenKeeper350
Jordi AlbaVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

0 fans
Verdediger, 23 jaar

In de wandelgangen

Zondag 26 juni
Het management van Neymar heeft met Juventus gesproken over een transfer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren