Botman nadert toptransfer: onderhandelingen in afrondende fase

Dinsdag, 5 april 2022 om 20:23Chris Meijer • Laatste update: 20:30

AC Milan is dicht bij het afronden van de komst van Sven Botman, zo weet Fabrizio Romano te melden. Volgens de transfermarktexpert bevinden de gesprekken tussen de koploper van de Serie A en Lille OSC zich in een vergevorderd stadium en wordt er hard gewerkt om spoedig een akkoord te vinden. Botman zou op het punt staan om het aanbod van AC Milan te accepteren.

I Rossoneri zijn al langer in de markt voor Botman. De vertegenwoordigers van de 22-jarige centrumverdediger werden in februari gespot in Milaan voor gesprekken met AC Milan. De Italiaanse grootmacht waagde in januari al een poging om hem los te weken bij Lille, maar de regerend kampioen van Frankrijk was geenszins van plan om mee te werken aan een winters vertrek. Daardoor werd een bod van Newcastle United ter waarde van vijftig miljoen euro zelfs naar de prullenbak verwezen.

Paolo Maldini - technisch directeur bij AC Milan - sprak zich begin januari al lovend uit over Botman. “Hij is een geweldige speler. Maar hij is niet de enige goede verdediger in de wereld. En hij is nu nog eigendom van Lille en heeft een contract tot 2024”, sprak Maldini. “Door een blessure van Simon Kjaer hebben we echt een verdediger nodig. Dat probleem is op meerdere manieren op te lossen. We zouden een speler voor zes maanden kunnen huren. Of we zetten vol in op de komst van een speler voor de komende jaren. Maar dan moeten we de prijs bepalen.”

Toen bleek Botman nog te duur voor AC Milan, maar nu lijkt hij dus alsnog op weg naar Italië. Indien de Italianen er in slagen om een akkoord te bereiken met Lille én Botman, wordt dus in ieder geval Newcastle United afgetroefd. “Sommige spelers wilden dolgraag naar ons komen, zoals Sven Botman. Hij is nog steeds geïnteresseerd en praat daar heel open over”, zei Amanda Staveley, mede-eigenaar van Newcastle United, eind februari nog. The Magpies lijken desondanks mis te gaan grijpen.

Lille telde in de zomer van 2020 acht miljoen euro neer om Botman los te weken bij Ajax, nadat hij een jaar op huurbasis voor sc Heerenveen had gespeeld. De international van Jong Oranje speelde sindsdien 75 wedstrijden voor les Dogues, met wie hij vorig seizoen kampioen van Frankrijk werd en dus deze jaargang in de Champions League speelde. Bij AC Milan lijkt Botman te moeten gaan concurreren met onder meer Fikayo Tomori, Pierre Kalulu, Simon Kjaer en Alessio Romagnoli.Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door lampen)
5 april 2022 om 17:49

Dat is toch fantastisch inderdaad. Hoe zo'n gast zijn carrière opbouwt is mega indrukwekkend. Milan ziet natuurlijk ook met jongens als Dumfries, De Vrij, De Roon, Koopmeiners dat Nederlanders prima kunnen aarden in Italië, zeker wanneer ze een beetje kunnen bikkelen. Dan is Botman een prima gok denk ik. Mooi om te zien dat de geleidelijke weg naar de top door veel spelers bewandeld wordt, dat is toch wat minder risicovol dan op je 18e naar United o.i.d. Beter voor het Nederlandse voetbal ook.

Mooie stap voor Botman. Zowel sportief als competitie.

5 april 2022 om 12:25

gaaf voor botman, niet voor milan. Ik vind onze verdediging /cv's gewoon goed en dit is niet een directe versterking. Zelf ben ik eigenlijk helemaal niet gecharmeerd van botman. ik zou 30 miljoen al veeel te veel vinden en als ik dan lees dat ze 50 miljoen van de tafel geveegd hebben.. Met vertrekken de spelers en dan dit soort spelers kopen zie ik het volgend jaar dan weer helemaal foutgaan.. Doe maar gewoon een creatieve aanvaller ofso en een vervanger voor kessie.

5 april 2022 om 12:35

Snap deze aankoop ook niet echt. De focus zou moeten liggen bij andere posities. Zoals je zelf al zegt, de aanval heeft een impuls nodig (vooral rechtsbuiten) en een nieuwe 10 en cm zijn ook geen overbodige luxe.

Daarnaast is de positie centraal achterin met Tomori, Kalulu, Kjaer en Romagnoli gewoon uitstekend bezet toch?

5 april 2022 om 12:44

Waarom zou je het niet snappen? Romagnoli vertrekt en Kjaer is fysiek aan het aftakelen.

Daarnaast zijn de huidige verdedigers allemaal fysiek niet heel imposant terwijl Botman echt een beer is. Tomori en Kalulu winnen vrij weinig kopduels.

5 april 2022 om 12:48

@rayvg
Het contract van Romagnoli loopt deze zomer af toch of heb ik de verlenging gemist? Daarvoor zou het dan een dure vervanger zijn. Romagnoli wordt ook vaker gelinkt aan Spurs. Wat voor verdediger is dat eigenlijk, behalve een linksbenige verdediger.

5 april 2022 om 12:50

Gewoon prima hoor. Zeker omdat Romagnoli 100% gaat vertrekken. Dan heb je gewoon met Kjaer, Tomori, Botman en nog die Kalulu prima centrale verdedigers voor volgend seizoen. Kjaer is daarnaast ook al 33. Botman-Tomori kan een leuk duo worden en ze kunnen beide ook jarenlang mee.

5 april 2022 om 14:12

Ik wist niet dat Romagnoli sowieso gaat vertrekken, thanks. Dan is deze aankoop gelijk een stuk logischer en inderdaad met Kjaer op leeftijd ook een die nodig is. Op tijd doorselecteren en als je in meerder competeties actief wil zijn heb je minimaal 3 goeie Cb's nodig.

In theorie inderdaad een veelbelovend duo, ben benieuwd. Sowieso leuk om weer een Nederlander bij Milan te zien!

5 april 2022 om 16:05

Maar hij gaat beide jongens niet uit de basis spelen lijkt mij. voor 20 miljoen max zou ik de aankoop eventueel snappen voor de breedte.

5 april 2022 om 16:34

Ajax krijgt nog een 15% doorverkooppercentage van lille als dit doorgaat en denk dat het bod dus hoger ligt dan 50 Mio van Newcastle..... dus toch weer een leuk bedrag in de kas voor Ajax...

Mooie transfer voor Botman. Toch hoop ik dat Milan niet in een verval gaat raken. Ze hebben veel oude spelers en Kessie vertrekt. Ze moeten investeren komende zomer. Straks 3 NL verdedigers bij de top 3 Italiaanse ploegen, wel leuk. Maar de PL zou beter zijn voor Botman als je kijkt hoe slecht Italiaanse ploegen presteren in Europa...

5 april 2022 om 12:27

Veel oude spelers is overdreven. Kjaer, Zlatan, Giroud en Tatarasanu hebben een respectabele leeftijd bereikt. De gemiddelde leeftijd van de selectie is behoorlijk jong. Daarnaast huilt niemand om het vertrek van Kessie. Tonali heeft hem uit de basis gespeeld, daarnaast is Krunic op dit moment een grotere aanwinst voor de basiself dan Kessie.

5 april 2022 om 12:27

Milan in verval? Ze hebben jonge spelers zoals leao, Tonali, Benaccer, Theo, Calabria, Tomori en kalulu. Giroud en Ibra zijn de enige oudere waar ik op kn komen die minder worden (Kjear wordt vervangen door Botman denk ik)

5 april 2022 om 12:28

Oude spelers wie dan? Ibra en onze Deense CV verder barst het van het talent

5 april 2022 om 12:31

Giroud. Toch wel 3 cruciale spelers.

5 april 2022 om 13:29

Ibra en giroud spelen amper beide tegelijk in de basis

5 april 2022 om 12:29

Bij Milan ben je tegenwoordig dan wel redelijk zeker van Europees voetbal. In de Premier League niet, ervan uitgaande dat City, Liverpool en Chelsea te hoog gegrepen zijn voor Botman. En het valt toch wel mee hoe oud de selectie van Milan is? Je hebt daar Ibrahimovic en Giroud, maar voor de rest hebben ze toch juist een mooie talentvolle selectie die jarenlang mee kan?

5 april 2022 om 12:31

Welke oude spelers? Enige oude spelers die überhaupt minuten maken zijn Giroud en Ibra. De rest staat strak van jonge talenten

5 april 2022 om 12:49

Zeg dan gewoon niks. Milan heeft letterlijk 3 dertigers rondlopen en de rest zit allemaal eronder. Ik durf bijna te beweren dan Milan van de Europese top/ subtop een van de jongste selecties heeft.

5 april 2022 om 12:57

We hebben een van de jongste teams van Europa lmao

Wordt nog knokken, Kalulu en Tomori zijn een wereldduo, en de prestaties van Kjaer zijn nog niet vergeten. Typisch Milan om adequaat te zijn met transfers waar ze al goed bezet zijn

5 april 2022 om 12:37

Een wereldduo? Het zijn Europese subtoppers.

5 april 2022 om 13:30

Je moet het ook niet te letterlijk nemen. Bedoel meer dat ze zo presteren. Als jonge gasten. Bedoel natuurlijk nog niet dat ze op niveau, Van Dijk zitten. En alsnog is zeker voor Kalulu Europese subtop een enorm compliment. Zat anderhalf jaar geleden namelijk nog in jeugd Lyon

5 april 2022 om 17:51

Ik denk ook wel dat Botman toe is aan een concurrentiestrijd toch? Mooie fase in zijn leven om die aan te gaan bij een topploeg nadat hij nu een tijd lang veel heeft gespeeld bij een subtopper/middenmotor. En hij komt niet als kansloos broekie binnen.

5 april 2022 om 12:45

Milan wilt toch ook stappen maken. Daar hoort een goede bank ook bij met concurrentie voor elkaar. Daarbij is Kalulu eigenlijk ook een rechtsback toch die speelt daar alleen vanwege de blessure van Kjaer.

5 april 2022 om 12:56

Het is bijzonder frustrerend hoe zij de rechtsbuiten positie maar niet weten te verbeteren. Daar ligt nu al jaren een groot probleem, alles moet nu via de linkerkant worden klaar gespeeld via Theo/leao. Messias is niet goed, Castillejo is drama en Saelemaekers is een bruikbare wissel, zeker geen basismateriaal op dit niveau. Als Saelemakers of Messias een poging op doel wagen dan weet iedereen al dat het keepersbal is. Ik hoop dat deze zomer hier verandering in gaat komen. Een Berardi zou niet misstaan bijvoorbeeld, misschien een poging wagen?

5 april 2022 om 13:31

Berardi wilt iedere Milanista al jaren, maar die gast blijft maar bij Sassuolo

5 april 2022 om 13:33

Je noemt Romagnoli niet. Is dat bewust? Ik dacht dat hij de laatste jaren echt de stap naar de top aan het maken was maar nu hoor ik er inderdaad al even niets van. Ik volg Milan niet heel enorm dus please, enlighten me! Kalulu en Tomori doen het inderdaad wel heel goed hoorde ik. Wordt nog lastig voor Botman dan.

5 april 2022 om 14:30

Romagnoli was meer dan prima tot z’n blessure. Sindsdien tikt hij niet meer z’n oude niveau aan. Is goed voor de bank. Maar hij wilt weg

Ik zie AC Milan komende jaren alleen heerser worden in de serie A met al het talent wat daar rondloopt met Leao saelemakers hauge maldini en nu een sterkhouder achterin erbij. Helaas zie ik botman niet zo goed in een 3 mansverdediging spelen anders had hij zeker mee gemogen na Qatar met z’n linksbenigheid.

5 april 2022 om 12:29

Alleenheerser nog wel? Eerst dit jaar maar eens die Scudetto binnen zien te slepen denk ik voor er gedacht wordt aan een nieuwe periode van dominantie in Italië. Napoli, Inter en Juventus zitten ook niet stil he! Serie A is het spannendste van alle competities, ik zie daar juist niet 1, 2, 3 een alleenheerser opstaan de aankomende paar seizoenen, de top zit dichter bij elkaar dan de afgelopen 15 jaar!

5 april 2022 om 12:30

Nee maar zoals hierboven anderen ook zeggen AC Milan barst van het talent en dat hebben die clubs die jij noemt veel minder. Maar we zullen zien.

5 april 2022 om 12:33

Klopt, mede omdat er geen absolute topclubs meer zijn. Geen van die ploegen zal een serieuze rol spelen in de CL.

5 april 2022 om 12:44

@derkaiser123 - Precies dat inderdaad. Bovenin ligt het heel dicht bij elkaar, omdat het allemaal Europese subtoppers zijn. Juventus is slachtoffer van z'n eigen beleid, dus dat biedt wel kansen aan de rest.

5 april 2022 om 12:32

Ben je serieus? Saelemakers is dit seizoen toch wel echt te licht bevonden, Hauge is verhuurd met optie tot koop en Maldini is nog ver verwijderd van een basisplaats.

Milan heeft kwalitatief echt een mindere selectie dan Juve en Inter. Daarnaast is Roma nu met Mourinho ook stappen aan het zetten en blijft Atalanta steady goed beleid voeren. Alleen heersers dus echt nog lang niet.

5 april 2022 om 13:33

Ja ik ben serieus dit zijn talenten die beter zullen worden in de toekomst.., ik heb het toch ook over de toekomst of niet dan?…., leer eens lezen alsjeblieft zeg

5 april 2022 om 23:14

Met 'de komende jaren' begin je anders zelf over de zo nabij mogelijke toekomst. Misschien moet jij leren schrijven. Dat gelul over 'leren lezen' hier altijd als iemand iets zegt wat je niet aanstaat, triest gedoe.

5 april 2022 om 12:42

Da's wel erg overdreven. De selectie overstijgt qua niveau de subtop niet. Het is knap hoe ze presteren natuurlijk, daar niet van. Echter zijn er in Italie momenteel geen uitschieters naar de wereldtop. Juventus is het helemaal kwijt, zowel kwalitatief als qua technisch beleid. De twee clubs uit Milaan komen uit een zware periode. Ik kan ook niet echt zeggen dat ik nou de indruk heb dat er iets bijzonders aan het gebeuren is.

5 april 2022 om 13:37

Als je kijkt naar het talent bij de Italiaanse clubs heeft alleen AC Milan hare talenten in huis om aansluiting te maken bij de Europese top. Natuurlijk zullen Teo en Leao wel voor grote bedragen verkocht worden maar als je dat goed investeerd neem je toch afstamde van die andere Italiaanse clubs zonder goed beleid want het barst ook nog eens van het talent die selectie van Milan

5 april 2022 om 16:10

Dat vind ik nogal relatief. Welke talenten daar presteren nou echt fenomenaal en/of op het hoogste podium dan? Ze komen mee, maar een Verratti of iets dergelijks loopt er ook weer niet rond.

Milan is een mooie duidelijke nieuwe weg ingeslagen. Geen overbetaalde oude vedetten halen maar juist nieuwe jonge talenten die zich kunnen ontwikkelen tot topspeler. Al zou ik als ik Milan was ook wel aan ervaring denken want eigenlijk hebben ze op Kjaer Ibra en Giroud na allemaal jonkies lopen.

5 april 2022 om 13:10

Maldini en Massara zijn een goed competent team met Gazdis die weet wat ie doet en een eigenaar die tenminste aan de business kant denkt. Eindelijk een modern Milan die ver boven de rest van Serie A staat met het project. Nu alleen de stadion nog en consistent CL halen...

5 april 2022 om 13:20

Ver boven de rest vind ik overdreven. Inter is sinds een aantal jaar ook sterk bezig. Afgelopen periode was rommelig doordat er weinig financieel mogelijk was maar inter is toch ooo met een duidelijke visie bezig waar jonge gasten als Bastoni Barella Skriniar en Lautaro als geraamte staan.

Milan komt als grootmacht wel weer bovendrijven.
Hoort toch wel in het rijtje real, liverpool, bayern en ajax

Ondanks dat ik nog steeds niet echt zie wat ze in hem zien is dit toch wel weer een hele mooie stap. Zo kun je maar weer zien dat er veel meer wegen zijn naar de top, en bovenal kun je zien hoe belangrijk het is om minuten te maken. Door een stap naar Heerenveen te maken heeft hij zijn carriere een boost gegeven.

Nu nog de aanval beter maken...

Ga nou toch als Milan zijnde op zoek naar een buitenspeler. Gisteren bleek maar weer dat Milan aanvallend tekort komt.

Leuke transfer voor Botman. Ook leuk al die Nederlandse verdedigers bij de topclubs in Italië, ben benieuwd hoe Botman het gaat doen in de top. Vooralsnog gaat zijn carriere gestaag vooruit, wat ik zelf niet gedacht had dus ik laat me graag verrassen.

Wat goed zeg! Zo zie je maar dat een club die bij jouw speelstijl past, in zijn geval dus Lille, er voor zorgt dat zijn kwaliteiten volledig tot bloei komen. Heel nice voor hem om straks dat waanzinnige tenue van AC Milan aan te mogen trekken.

Nederland is steeds beter geworden met het voortbrengen van verdedigers
Van Dijk, Botman, de Vrij, de Ligt, Dumfries, Timber? Xxx
Hierbij alleen de topverdedigers
In het verleden waren we al blij met Jaap Stam
Spitsen
niemand
Onder de topspitsen
Depay, Xxx

XXX voor de vergeten speler

In het verleden was het net andersom.
De meest recente waren natuurlijk RvP en Robben

Hoe is dit zo ontstaan. Het zal niet een oorzaak hebben, maar meerdere
Ik hou het op het verheerlijken van het verdedigen
Zoveel mogelijk achterin blijven hangen en gokken op de counter, op de ene kans die je altijd wel krijgt.
De trainers zijn verantwoordelijk.
Hierbij worden ze gesteund en verheerlijkt als het een keer succesvol is
Ik zal niet alle trainers noemen, maar mannen die spelen om te winnen, die spelen om het publiek te vermaken, daarvan moeten we meer hebben, zoals Lukkien van FC Emmen, Slot, P. Jansen, ten Hag.
en de trainer van Cambuur, wiens naam ik even vergeten ben. Hij is nu helaas ziek
Supporters en sommige journalisten verdedigen de speelwijze door te wijzen op de selectie.
Maar de selectie heeft de trainer zelf gewild. Ga op zoek naar aanvallers, naar spelers met creativiteit, spelers die een man durven te passeren (snijder, Vaart, Wijnaldum, Xxx)
Het WK 2014 was een van de grootste boosdoeners. Toen werd het Nederlandse voetbal overboord gegooid en gingen we met vijf man achterin ballen.

Ajax, heeft al heel lang geen JC, van Basten, Bergkamp, Kluivert opgeleid,
Feyenoord heeft al heel lang geen Coen Moulijn (wat kon die man ballen. Robber was de nieuwe Moulijn)
opgeleid (dat ik er maar 1 noem ligt meer aan mijn geheugen voor namen dan aan de speler/club)
Psv hetzelfde Rene vd Kerkhof, al die spitsen Eikelkamp Vennegoor enz

Het roer is dus in 2014 omgegooid. helaas de verkeerde kant op.
Tijdens het schrijven denk ik ineens terug aan Kurt Linder. Ajax haalde hem op en kreeg hier gauw spijt van. Hij gooide 3 het systeem overboord en moest dat heel gauw bezuren met ontslag
Als ik nu kijk naar de bank bij het Ned. elftal dan zie ik drie trainers die allemaal verdedigend denken.
De omslag MOET weer worden gemaakt, anders worden we het "oude" Italie: Cattenacio

Ik heb de hype rondom Botman nooit begrepen. Vond hem met Lille tegen Ajax 2x weinig overtuigend en ook bij Oranje hebben ze weinig vertrouwen in hem. Bijzonder om voor een dertien in een dozijn verdediger zoveel geld neer te tellen.

5 april 2022 om 14:55

Dan baseer je je hele mening dus op twee wedstrijden.

AC Milan zou een mooie stap voor Botman zijn. Heeft daarnaast zijn fysieke kracht en lengte ook mee om te spelen in de Serie A.

Ben erg benieuwd voor welk bedrag dit dan zou moeten gebeuren. Milan zal flink willen (en moeten) investeren met het aanstaande CL geld en om niet wederom een flater te slaan in de groepsfase. Maar als ze wederom minimaal 40-50miljoen moeten neerleggen, is dat toch wel een fors bedrag. Wel een mooi stap voor Botman.

Dit zou wel een mooie stap vooruit zijn voor Botman, en ook wel club waarvan de manier van verdedigen bij hem past. Ik denk dat niemand had verwacht toen hij vanuit Nederland vertrok, hij zulke stappen zou maken.

Veel beter voor hem dan de PL. In Italië doen Nederlanders het over het algemeen veel beter. Het was voor Memphis ook ideaal geweest de serie A aan te doen ipv zichzelf te overschatten bij Barca. Snap het wel, supermooie club en zou nog samenspelen met Messi, maar toch, dat bankzitten gaat wel vervelen.

Mooi verhaal aan het worden zo. Van wat ik gezien heb is Botman een pure verdediger. Die kan in Italië nog meer tot z'n recht komen. Denk dat het een mooie match kan wezen.

Milan is goed bezig om een team te bouwen voor de toekomst hebben veel jonge spelers die een topper kunnen worden. goed dat ze niet meer alleen van die oudjes kopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Lille OSC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Nantes557
10.Lille OSC550
12.Reims46-1
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
I. GrbićKeeper
J. RauxKeeper
S. BotmanVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Lille OSC.

1 fan
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 juni
FC Groningen is niet van plan om Jörgen Strand Larsen zomaar van de hand te doen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren