Van Hooijdonk verbaast zich over gang van zaken bij PSV: ‘Dat is vreemd’

Zondag, 3 april 2022 om 12:40Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 13:31

Op het Footgolf evenement van Life After Football kwamen ook dit jaar weer veel bekende gezichten uit de voetballerij af. Presentator Mounir Boualin van Voetbalzone was er ook bij en vroeg Pierre van Hooijdonk en Mario Been onder meer naar de aanstelling van Ruud van Nistelrooij als nieuwe hoofdtrainer bij PSV.

"Ik vind het een goede keuze van PSV, alleen had ik het een paar jaar later verwacht", vertelt Van Hooijdonk. "Omdat Ruud zelf onlangs heeft aangegeven er niet klaar voor te zijn. Waarschijnlijk is de directie van PSV een stuk ongeduldiger dan de trainer Van Nistelrooij. Dan word je toch gevleid en worden er verschillende opties klaargestoomd. Dan denk ik dat je toch overstag gaat. Als je trainer wordt bij PEC Zwolle verwacht men dat je over alle verschillende facetten van het trainersvak beschikt. Bij PSV worden er mensen naast gezet die capaciteiten hebben om jou aan te vullen. Dat vind ik vreemd."

Van Hooijdonk vindt het moeilijk om zich te verplaatsen in trainers die meteen de stap maken naar een topclub. Als voorbeeld noemt hij Mark van Bommel, die in 2018 werd aangesteld bij PSV na assistent-bondscoach te zijn geweest van Australië. Ook Phillip Cocu ging in 2013 bij PSV aan de slag zonder zich daarvoor te hebben bewezen in het trainersvak. "Dat geldt voor heel veel collega's van mij", aldus Van Hooijdonk. "Iedereen die je hoort zegt dat het trainersvak een ervaringsvak is. Louis van Gaal is bijvoorbeeld een topcoach, maar die beschikt over alle facetten die een trainer moet hebben."

Bekijk hier het volledige item met Pierre van Hooijdonk en Mario Been.

Mario Been deelt de mening van Van Hooijdonk over de aanstelling van Van Nistelrooij. "Ik vond het frappant dat hij eerst aangaf dat hij er niet klaar voor was. Dan wordt er een team om hem heen gesmeed en is hij er ineens wel klaar voor", aldus Been. "Dus ik hoop dat dat goed gaat." Been vindt het niet overdreven dat Van Nistelrooij met Fred Rutten en Guus Hiddink twee ervaren trainers om zich heen heeft. "Dat heeft Giovanni van Bronckhorst natuurlijk ook gedaan met Dick Advocaat. Advocaat gaat dat nu opnieuw doen bij FC Utrecht."

"Ik denk dat het belangrijk is dat jonge coaches, die ineens voor de leeuwen worden gegooid in het betaalde voetbal, worden gecoacht door mensen om hen heen. Ik heb dat zelf ook meegemaakt bij Feyenoord. Toen ik van NEC kwam ben ik bijgestaan door Leo Beenhakker. Het is fijn om te klankborden met mensen die veel ervaring hebben."


Mounir Boualin is freelance voetbalvlogger, videojournalist en presentator. Voor Voetbalzone maakt hij onder meer interviews rond wedstrijden.

Poll

Begrijp jij de keuze van PSV om voor Ruud van Nistelrooij te gaan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door lampen)

En wat als er een tussenpaus was gekomen die goed presteerde? Dan waren we Ruud misschien wel kwijtgeraakt aan een andere club. Ik vind het een prima keuze om hem voor de leeuwen te gooien en hij wordt voldoende gedekt. Het zal misschien niet vlekkeloos verlopen volgend seizoen, maar daarna allicht wel. Dat was bij Cocu ook zo.

1 april 2022 om 10:26

Dat is het mooie van de voetbalwereld en met name het trainerswereldje, je weet dat trainers die niet beschikbaar zijn binnen nu en 3 jaar eens beschikbaar worden. Het is echt zelden dat trainers voor eeuwig bij een club zitten

1 april 2022 om 11:26

Simeone zit toch wel al eeuwig bij Atletico maar dat is ook echt het enige voorbeeld die ik kan bedenken.

1 april 2022 om 11:50

precies, uitzondering op de regel. In het verleden heb je wel een Wenger, Ferguson, Foppe de Haan gehad. Als een coach talent blijkt te hebben kan je er gif op innemen dat hij ooit eens bij een oude club in dienst komt als hoofdtrainer. Ook omdat je door al die ontslagrondes (wat inherent is aan het trainersvak) ook makkelijk een tree lager kan als coach.
Zo zal het mij niet verbazen wanneer een Cocu nog eens bij Vitesse komt en oud spelers als Heitinga en Reiziger ooit voor Ajax 1 staan

Ik begrijp de keuze wel van PSV. Welke topcoach wilt naar PSV? Als ik denk aan coaches die vrij zijn is het Koeman maar die wilt niet naar PSV. En voor de rest kan ik het niet 1 2 3 bedenken. Opzicht is Van Nistelrooy geen slechte keuze hij kent de club, spelers, jeugd etc.

Off topic: weet iemand waarom ik niet Spotify muziek kan luisteren wanneer ik op Voetbalzone zit. Er komen steeds advertenties die het verstoren steeds automatisch zeg maar.

1 april 2022 om 11:23

Ik heb Spotify premium eb sowieso nooot last van reclame, ook niet als ik voetbalzone bezoek.

1 april 2022 om 12:36

Ik heb hier ook last van, misschien alleen bij iPhones? Heb Voetbalzone hier al meermaals over gecontact per mail. Maar nooit respons gehad.

1 april 2022 om 16:09

Ik had dit probleem recentelijk ook. Maar het is inmiddels weg(ook iphone), misschien dat er een update is geweest vanuit voetbalzone die jullie nog niet gedownload hebben.

1 april 2022 om 16:30

Volgens mij kan je geen Spotify luisteren omdat de comments in VZ al jouw aandacht vereisen.
Ik heb last van het omgekeerde: Spotify luisteren gaat uitstekend, maar een inhoudelijke en steekhoudende comment aanleveren is amper te doen: ik sta na jaren nog steeds aan het begin van mijn VZ-carrière.
ON: Ruud gaat het vast goed doen bij PSV.

Pierre, kijk het interview is met Ruud op het kanaal van PSV. Hier legt hij duidelijk uit waarom hij van gedachten is veranderd.

1 april 2022 om 09:19

Wat een heerlijk interview overigens. Zo veel rust en overweging in wat hij zegt. Met zijn staat van dienst als speler en ervaring om hem heen, zie ik het best slagen. Ook al was ik eerst ook sceptisch na zijn "ik ben er nog niet klaar voor". Maar dat interview heeft me inderdaad overtuigd.

1 april 2022 om 09:38

Pierre heeft tegenwoordig overal commentaar op, er is volgens mij amper iemand die iets in zijn ogen goed kan doen..

1 april 2022 om 10:48

@boegenheim, ik heb echt exact hetzelfde bij hem. En dan zie ik zijn periode in het technisch hart van NAC en weet ik direct weer waarom ik hem niet serieus kan nemen.

1 april 2022 om 11:16

En toch zegt hij hier niet zo veel verkeerds in mijn ogen. Uiteindelijk gaat het toch om wat er gezegd wordt en niet door wie, dat vind ik weleens jammer. Oh Pierre zegt het dus zal wel weer dom gezwets zijn, bijvoorbeeld. Of als Been iets zegt, ja maar hij verloor met 10-0 van Psv dus is niet serieus te nemen. Daar kan ik nooit zo goed tegen.

2 april 2022 om 13:44

Had iemand Pierre maar geholpen bij zijn eerste job als analist, dan zou ik hem nu veel serieuzer nemen wellicht.

1 april 2022 om 10:12

Precies dit inderdaad. En het zou tevens heel fijn zijn als compleet medialand nog even terugkijkt waarom Lars Unnerstall bij Twente speelt en niet meer bij PSV. Dan is dat verwijt ook een keer uit de wereld.

Ik lees de voorbeelden Mark van Bommel (begon goed, eigen glazen ingegooid), Cocu (2x kampioen), Van Bronckhorst (1x kampioen, met Feyenoord wat al jaren geen kampioen was geworden, stel je die druk eens voor). Kortom, je kunt er zelf over beschikken, maar met de juiste mensen om je heen en vertrouwen van het bestuur, kun je schijnbaar goed groeien en presteren.

1 april 2022 om 11:26

Cocu zelf 3 keer kampioen, en de Boer deed het ook wel aardig bij Ajax (kwa titels iig)

Zie geen directe reden buiten ervaring om waarom dit geen goede keuze zou zijn?
Denk echt dat van Nistelrooij echt een mooie internationale carrière als trainer voor zich kan zien.
Heeft denk prima de sociale kwaliteiten en ook een boel ervaring als speler wat hij met zich mee brengt.
Zie dit wel slagen persoonlijk.

Hmm wat was eigenlijk de eerste baan van Louis als hoofdcoach, Pierre? Was het bij een topclub misschien?

Vind het wel mooi dat iedereen er een mening over heeft, over Ruud uiteindelijk gaan al die meningen toch niks uitmaken over hoe Ruud gaat presteren bij ons PSV. ik zelf ben gewoon blij met Ruud dat hij volgend seizoen al onze trainer is.

2 april 2022 om 16:06

Ik vond hem als speler een prettige uitstraling hebben ... een winnaar ... Net als Stam ...

Het zegt dus niks, maar hij krijgt van mij het voordeel van de twijfel.
Volgend jaar zien we verder.

3 april 2022 om 12:50

Ik hoop wel dat Ruud ziet dat we een andere keeper nodig hebben, als we volgend seizoen weer met Drommel in de Goal het seizoen ingaan dan gaat het weer een lang seizoen worden vrees ik.

Ruud heeft zich bedacht na t horen vd eventueel andere opties. Had toen zoiets van,waarom ik niet? Wat ervaren ondersteuning erom heen. Mooi interview op PSV TV. Hij heeft er zin in. Ben benieuwd.

Zou pierre te dom zijn om zelf de trainerscursus te volgen. Misschien zou nac hem dan wel willen als trainer ,kijken hoe hij dan reageert

van hooijdonk vind ik echt een misbaksel blehh een beter wetertje

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller246
M. DelangheKeeper00
J. DrommelKeeper260
Y. MvogoKeeper80
O. BoscagliVerdediger284
P. MaxVerdediger251
P. MweneVerdediger193
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

188 fans
Coach, 45 jaar
SeizoenClub
2022- PSV
2021-2022 Jong PSV
2018-2022 PSV U19
2011-2012 Málaga
2010-2011 Hamburger SV
Laatste voetbalnieuws

PSV-aanwinst raakt meteen gevoelige snaar met uitspraak over kampioenschap

Bij PSV wordt achter de schermen hard gewerkt aan de selectie voor komend seizoen. De Eindhovenaren verzekerden zich met Ki-Jana Hoever, Boy Waterman en Walter Benítez al van de nodige versterkingen,...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren