Luuk de Jong ontvangt dubbele afwijzing: terugkeer naar Nederland lonkt

Donderdag, 31 maart 2022 om 19:25Jeroen van Poppel

Luuk de Jong vertrekt aan het eind van het seizoen bij Barcelona, zo heeft de 31-jarige spits volgens Mundo Deportivo te horen gekregen van de clubleiding. Barça heeft een optie om de huurovereenkomst met Sevilla een jaar te verlengen, maar zal daar geen gebruik van maken. Tegelijkertijd heeft Sevilla laten weten óók geen prijs meer te stellen op de aanwezigheid van De Jong. Een transfer naar PSV, dat naarstig zoekt naar een spits, ligt daarmee in het verschiet.

Hoewel Xavi de professionele instelling van De Jong zeer waardeert, heeft de trainer de centrumspits volgend seizoen niet meer nodig. Barcelona toonde zich in januari zeer slagvaardig en haalde met Pierre-Emerick Aubameyang en Ferran Torres twee grote namen binnen voor de spitspositie, waarmee de rol van De Jong vrijwel uitgespeeld was. De 38-voudig international werd afgelopen zomer door Ronald Koeman binnengehaald als noodverband, omdat er na het vertrek van Lionel Messi op korte termijn geen andere aanvaller aangetrokken kon worden.

De Jong maakte vervolgens een uiterst turbulent seizoen mee. Na de komst van Xavi eind oktober leek zijn rol in het Camp Nou al totaal uitgespeeld, maar de vele blessures noopten de oud-middenvelder om De Jong begin januari toch op te stellen. Tegen alle verwachtingen in bekroonde de aanvaller vervolgens drie basisplaatsen met drie doelpunten, waarmee De Jong plots weer serieus genomen werd. Nadat de nieuwe aanwinsten waren geacclimatiseerd veranderde dat dus weer en de laatste zes duels mocht De Jong slechts twee keer kort invallen. In totaal staat hij op 6 goals in 22 duels voor Barça, waarvan 10 keer als basisspeler.

Het Eindhovens Dagblad meldt ondertussen dat PSV altijd contact onderhoudt met De Jong over een eventuele terugkeer. Afgelopen zomer waagden de Eindhovenaren al een poging, maar met de interesse van Barça in het achterhoofd wilde De Jong toen niet terug naar Nederland. Nu Eran Zahavi op het punt staat uit zijn contract te lopen en huurling Carlos Vinícius geen onuitwisbare indruk maakt, heeft PSV dringend behoefte aan een nieuwe spits. De club zal hoe dan ook een poging wagen voor De Jong, die in het shirt van PSV 112 goals en 56 assists produceerde in 204 duels. Zijn contract in Sevilla loopt nog een jaar door en dus zal een transfersom vermoedelijk benodigd zijn.Gerelateerd

Meer sportnieuws

93 reacties (laatste reactie door aidenmcgeady)

Is te hopen dat PSV volgend seizoen staat voor aanvallend voetbal, ik wil nooit meer dat verdedigende voetbal ook niet als er titel mee wordt gewonnen. Onder roger is weg ingeslagen naar aanvallend voetbal dat moet blijven.

31 maart 2022 om 19:37

Eerlijk gezegd begrijp ik deze keuze niet. Misschien zal hij weinig spelen maar is toch een prima stormram? Ligt goed bij het publiek en denk ook in de groep. Begrijp nooit dat een club als Barca gewoon een plan B heeft zoals toen Larsson er speelde. Daarnaast zou ik het zonde vinden voor PSV, hoop dat ze een jonge talentvolle spits zullen halen.

31 maart 2022 om 19:44

Wil je larsson echt met de jong vergelijken?

31 maart 2022 om 22:35

Nee el_barca, dat doet hij niet. Maar begrijpend lezen is moeilijk zie ik...

31 maart 2022 om 19:54

Dan is De Jong een logische keuze. Gebruik hem goed en hij maakt er 20 voor je in de Eredivisie.

31 maart 2022 om 20:36

@messibazoer

Precies man, ik denk zelfs dat Luuk er wel meer maakt als 20 haha. de echte PSV supporters zijn heel blij als Luuk terugkomt naar ons.

1 april 2022 om 02:31

Als nummer 20 wat?

31 maart 2022 om 19:54

Ik ben ook meer voor aanvallend voetbal. Maar het voetbal van Schmidt is ook 90% vd tijd gewoon ruk, dus snap deze reactie niet echt. Heb leukere wedstrijden gezien onder Cocu.

1 april 2022 om 07:55

Graag ‘gewoon’ winnen, hoe interesseert niet

1 april 2022 om 09:46

Aanvallend voetbal. Daar heb je aan van Nistelrooy toch een goede aan? Luuk de Jong spelend onder 1 van de beste spitsen van zijn tijd. Moet goed komen lijkt mij.

Tuurlijk. Eerst wordt hij maanden de hemel in geprezen door Xavi en consorten maar nu ze twee nieuwe spitsen hebben, overigens compleet andere types dan De Jong, kan hij opdonderen. Best wel sneu.

31 maart 2022 om 19:37

Ach, we wisten toch allemaal dat hij nooit dé spits van barca zou worden? Hij heeft zijn nut bewezen en daar zijn ze hem heel dankbaar voor. Terecht. Hij heeft het beter gedaan dan menigeen had verwacht. Hij zal op zijn beurt ongelofelijk dankbaar zijn voor dit ‘bonusjaar’ in zijn carrière. Hij kan later tegen zijn kleinkinderen vertellen dat hij voor het grote Barcelona heeft gespeeld. En dat met de motoriek van een hark. Niets sneu aan dat Barca de overeenkomst niet verlengt nu ze over betere opties beschikken, lijkt me. Ze zijn en blijven een voetbalclub, geen liefdadigheidsinstelling.

31 maart 2022 om 19:45

Als pinchhitter met zijn kopkracht blijft hij zijn waarde wel houden lijkt mij. Daar is hij constant over geprezen, ook door Xavi. Al die positieve kritieken blijken nu lucht. Zelfs zijn aanwezigheid wordt niet meer op prijs gesteld. Ik vind het kil.

31 maart 2022 om 20:53

Een "bonusjaar" omdat hij af en toe mag invallen bij het "grote Barcelona"? Wat een lachwekkende term. Luuk pakte landstitels met PSV, besliste een Europese finale voor Sevilla en speelde interlands voor Oranje. Dan is op de bank zitten bij een Europa League team met twaalf punten achterstand op de nummer één natuurlijk alles behalve een bonusjaar, maar gewoon een teleurstellend seizoen in een verder overigens prachtige carriere. Echt iets te hoog in je bol als Barca supporter als je dit gaat omschrijven als een bonusjaar voor Luuk. Dat was het misschien geweest als Barca nog de club was van 10 jaar geleden maar daar is vandaag de dag natuurlijk ook geen sprake meer van

31 maart 2022 om 20:58

Daar sla je idd de plank helemaal raak. Een bonus jaar zou zijn bij een Madrid op de bank zitten, wat wedstrijden spelen en de titel en/ CL pakken.

31 maart 2022 om 22:28

Ja Barcelona is de laatste jaren wat afgegleden, maar nog steeds mag Luuk de Jong God op zijn blote knieën bedanken dat hij daar heeft mogen spelen. Luuk kan koppen als de beste, en dan houdt het ook wel op. Koppend heeft hij ook zijn goals gemaakt bij PSV, en de Europa League finale beslist. Laten we niet doen alsof Luuk de Jong een halve Messi is.

31 maart 2022 om 23:28

Niemand zegt dat Luuk de Jong Messi is, SilverFront, en dat is ook totaal niet mijn punt.

1 april 2022 om 02:34

Luuk de Jong heeft geen waarde als pinchhitter als je volgend jaar Aubameyang, Torres en een nieuwe spits voor 1 positie hebt. Hij had trouwens al geen waarde hoor, maar men doet er alles aan om hem bijzonder te blijven vinden omdat ie 6 goals scoort in 22 wedstrijden voor Barcelona.

31 maart 2022 om 19:38

Wat denk je nou zelf Ruiz_FCT. Dat Barca zich vastklampt aan Luuk de Jong? Dan ben je wel heel naïef. Hij zal zelf ook wel weten dat Barca boven zijn niveau ligt en dat 90% van zijn komst door Koeman is.

31 maart 2022 om 23:25

Nee het gaat me niet om de kwaliteiten van Luuk. Ik vond het al lachwekkend dat hij werd gekocht. Het gaat me erom dat hij constant de hemel in geprezen werd alsof het een wereldspits was en vervolgens een paar maanden later net zo makkelijk weer bij het grofvuil wordt gezet. Gewoon nep. Onoprecht, daar hou ik niet van.

1 april 2022 om 08:19

Precies, ze noemde hem zelfs beter dan Haaland. Nu hebben ze even wat meer opties voorin en pleuren ze hem meteen weg.

31 maart 2022 om 19:41

Ik weet niet wat jij gebruikt maar is niet goed echt niet goos. Als je dit meent deze comment pfff waaauuww!!!

31 maart 2022 om 19:46

Sterke, inhoudelijke reactie! Klasse vent.

31 maart 2022 om 20:24

Inhoudelijk? Hahah dus jij vind dat men daar serieus op in moet gaan? Lees Ff al de reacties erop dan weet je al Hoelaat het is

31 maart 2022 om 23:23

Zover ik lees gaat iedereen behalve jij gaat er gewoon serieus op in dus er is maar een triest jongetje hier. Maar gezien je reacties op elk Barcelona topic zie ik inderdaad hoelaat het is, elke kritiek op jouw favoriete clubje kan je niet hebben en dan reageer je op deze kansloze manier.

31 maart 2022 om 19:59

Maandenlang de hemel ingeprezen? Door wie? VZ artikelen? Lol. Heeft 4 wedstrijden achter elkaar goed gespeeld en zelfs beslissend geweest maar niemand in Spanje vind hem geweldig ofzo

31 maart 2022 om 23:20

Vz is wel mijn referentiekader ja, de Spaanse kranten sla ik even over. En als ik dan op vz af ga... Ik heb belachelijk vaak gelezen hier geweldig de Jong wel niet was, vaak quotes van Xavi.

1 april 2022 om 09:51

Xavi de trainer van Barca vind Luuk een Barca speler goed; wij van wc-eend…

31 maart 2022 om 21:09

De voetbalwereld ten voeten uit. Als je nodig bent, is er lof, anders stilte. Zo ongeveer de meest hypocriete wereld die er is.

31 maart 2022 om 22:40

Wat is daar sneu aan? Uit nood opgesteld, maar is niet zijn spits. Doet pijn aan je ogen hem in bara shirt te zien. Out!

1 april 2022 om 08:48

De wetten van het topvoetbal zijn keihard. Het is niet alleen glitter en glamourwereldje.

Ik hoop het echt dat Luuk terugkomt naar PSV. Goh wat mis ik zijn kopgoals in minuut 90. Die ons de overwinning bezorgen.

31 maart 2022 om 19:34

Weer lange hoge ballen gaan spelen en op de counter nee dankjewel. Ik hoef hem niet terug liefst niet ondanks de mooie tijden met Luuk.

31 maart 2022 om 19:38

Daar heeft Luuk toch niets mee te maken. Die kan ook prima in een aanvallend team spelen. Zolang er maar voorzetten komen en als je onder druk staat, kun je ook nog eens iemand met een lange bal aanspelen.

31 maart 2022 om 19:40

zo moet je wel spelen als hij op het veld staat. dat heeft wel met Luuk te maken die functioneert alleen maar op hoge ballen.

31 maart 2022 om 19:44

Bij Barca als Luuk meedoet is het ook niet lange ballen op Luuk. Luuk kan daar prima mee in het positiespel.

31 maart 2022 om 19:54

Dan kijk je echt pas drie jaar voetbal of niet? Hij heeft het de Eredivisie knap lastig gemaakt en als je ziet dat een Bas Dost bijvoorbeeld met 2 balcontacten per wedstrijd topscorer van Portugal kon worden zou ik niet inzien waarom Luuk maar degradatie voetbal zou moeten spelen.

31 maart 2022 om 19:55

@aqua1,

Dat is overdreven. Kijk bijvoorbeeld het seizoen 14/15 maar eens terug, was een mooi seizoen. Waar je als PSV supporter van hebt moeten genieten.

31 maart 2022 om 21:38

Iedereen mag en kan zich psv supporter noemen maar bij jou geloof ik er weinig van als ik die reacties lees.

31 maart 2022 om 23:08

Met lastig gemaakt bedoelde ik dan ook 3 keer kampioen en 1x topscorer met 28 goals. Echt, heb jij hem uberhaupt ooit zien spelen in de Eredivisie? Kan het me bijna niet voorstellen.

Ik snap dat sommige supporters misschien liever een wendbare spits vanwege de speelstijl zien komen, maar Luuk de Jong is zeker in Nederland een garantie voor goals.

1 april 2022 om 00:13

Nee zeggen tegen Luuk de Jong is echt belachelijk, Psv zijnde. Als ie wil en het kan, doen. Het is een uitstekende spits die de Eredivisie gewoon aan flarden kopt en zo nu en dan schiet.

1 april 2022 om 02:36

Bas Dost was dan ook een eindeloos veel betere spits dan Luuk de Jong. Altijd geweest.

Voor mij is Luuk altijd welkom. Snap dat veel supporters een spits willen die voetballend meer kan, maar ik vind een spits die niet eens hoeft te springen om zowat elk kopduel in de Eredivisie te winnen ook wel lekker. Daarbij haal ik er enorm veel voldoening uit om na elke goal van hem Luuuuuukinhoooo te typen.

31 maart 2022 om 19:37

Hahahah prachtig inderdaad. Ik mis hem ook bij mij cluppie zovaak uit mijn hart gejuicht voor hem. Hoe hij ons de overwinningen bezorgden. Hoop dat hij erbij komt en nog een jonge talentvolle spits. Mocht romero steeds niet fit blijven.

Luuk lijkt mij welkom. Zeker als Zahavi en Vinicius weggaan.

Noooo, hopelijk trapt Brands hier niet in. Ik vind de Jong ondanks zijn verleden bij PSV echt niet goed genoeg. En dan moet je weer het hele systeem op hem gaan afstellen en daar heeft PSV momenteel de spelers niet voor.

31 maart 2022 om 19:39

Precies dat en je moet weer lange hoge ballen gaan spelen waar ik echt gene trek in heb...

31 maart 2022 om 20:48

tsja aqua, heel veel beter kan psv ook niet krijgen hoor. Met gakpo-luuk-madueke heb je in mijn ogen een geweldige aanval voor eredivisie begrippen. Kan je echt wel kampioen mee worden.

31 maart 2022 om 19:40

Wie vind je dan wel goed genoeg? Na Luuk alleen maar mindere spitsen gezien.

31 maart 2022 om 19:49

Eens Boris, kan mij ook niet een betere spits bedenken die we hebben gehad sinds dat Luuk weg is.

31 maart 2022 om 20:01

Geen idee, ik ben geen scout. Ik vind Luuk de Jong alleen niet goed genoeg. In deze selectie zie ik hem vrij weinig klaar spelen. In zijn succesvolle jaren was het systeem om hem heen gebouwd en was hij enorm afhankelijk van de spelers om zich heen, met name Willems.

31 maart 2022 om 20:58

"in zijn succesvolle jaren was het systeem om hem heen gebouwd en was hij enorm afhankelijk van de spelers om zich heen, met name Willems."

Grappig dat mensen maar blijven herhalen dat De Jong amper kon scoren zonder de assists van Willems.

Luuk de Jong heeft drie keer 20+ goals gemaakt voor Psv.

2014-2015: Toen waren De Jong en Willems inderdaad een erg goede combinatie. 20 Goals van De Jong, waarvan 7 uit een assist van Willems.

2015-2016: 26 Goals van De Jong, waarvan maar 3 (!) uit een assist van Willems.

2018-2019: 28 Goals van De Jong. Willems was al weg bij PSV.

31 maart 2022 om 21:26

Dat zeg ik niet, maar goed. De Jong moet het niet van zijn voetballende kwaliteiten hebben en is duidelijk afhankelijk van medespelers. Willems was daar een duidelijk voorbeeld van maar zo zijn er nog meer. De Jong kan niets zelf creeeren wat de voornaamste reden is dat ik hem ongeschikt vind. Hij heeft geen snelheid en een matig schot, wat hem alleen met zijn hoofd gevaarlijk maakt. En dus moet je het systeem op hem gaan afstemmen ja.

31 maart 2022 om 22:55

Zal allemaal wel, hij scoort, iets wat de laatste seizoenen gewoon een probleem is. Je koopt niet zomaar 20+ goals. Ajax betaalt 22m voor een spits, wat ik geen geweldige spits vind, maar hij scoort wel doelpunten. PSV kan niet zoveel geld ophoesten. De Jong scoort doelpunten, is een leider en werkt zich een slag in de rondte.

31 maart 2022 om 23:00

De Jong is geen garantie voor doelpunten. Ik ben er van overtuigd dat hij onder Schmidt niet meer dan Zahavi gescoord zou hebben. Niet voor niets dat hij in het buitenland ook nauwelijks scoort. De Jong kan veel scoren als het team om hem heen gebouwd is. Anders is hij hoogstens bruikbaar als stormram.

31 maart 2022 om 23:17

Dus jij denkt dat Luuk de Jong nu bij PSV 8 goals of minder in de competitie zou hebben? Bij Barca als laatste redmiddel staat hij al op 5.

31 maart 2022 om 20:42

"en dan moet je weer het hele systeem op hem gaan afstellen"

Onzin. PSV hoeft met De Jong in de spits helemaal niet anders te gaan spelen dan het nu met Zahavi doet.

En we hebben het wel over een speler die al vier keer 20+ goals gemaakt heeft in de eredivisie. Die dit seizoen belangrijke goals gemaakt heeft voor Barcelona. Die met zijn leeftijd vast nog een jaartje of vier mee kan. Die waarschijnlijk voor een schijntje weg zal mogen. PSV zou echt gek zijn als ze hem niet terug zouden willen halen.

31 maart 2022 om 21:21

@cabinessence

+ feit dat Luuk ook een echte Leider gaat zijn van het team. Luuk is vaak ook de gene die begint met Jagen dan zwaait ie ff met z'n arm en beginnen de andere ook te jagen.

31 maart 2022 om 21:28

Lees reactie hierboven. De Jong heeft niet de techniek om zelf iets te creeren, heeft geen snelheid, is matig aan de bal en heeft een zwak schot. Zijn enige sterke punt is koppen en dus moet je het systeem daar degelijk wel op af stellen wil je succesvol met de Jong in de spits spelen.

31 maart 2022 om 22:08

"de Jong heeft niet de techniek om zelf iets te creeren"

Grappig dat een speler die zelf niets kan creeren in vijf jaar PSV toch tot 56 assists is gekomen. Dat is behoorlijk veel voor een centrumspits.

"is matig aan de bal"

Dat is maar hoe je het bekijkt. Hij is inderdaad geen pingelaar. Maar met hem had PSV wel een zwaar ondergewaardeerd geheim wapen in huis. Als PSV er aanvallend niet uitkwam, dan konden ze vaak best blind een bal naar voren poeieren, De Jong ving 'm dan met twee verdedigers in z'n nek op, en wist 'm vast te houden totdat hij iemand weg kon sturen op de flank. Dat is ook een kwaliteit aan de bal.

Optie als plan B zeg ik ja. Maar niet als basisspeler, hoop dat er echt een betere spits komt. Luuk is een prima gozer voor in de kleedkamer en wanneer je een plan B nodig hebt.

31 maart 2022 om 19:56

Aan de andere kant kan je De Jong waarschijnlijk goedkoop oppikken, kent hij de club, heeft ervaring en zal hij ongetwijfeld fit zijn hem kennende. Als je deze man goedkoop kan krijgen zou ik het altijd doen, dan kan je de grote transfersommen betalen voor andere posities zoals 2 nieuwe backs. Zeker als je 2e word en VCL moet spelen is het handig om iemand als Luuk te hebben, die er meteen staat. Je verzekert je van 15/20 goals. Ik zou het doen als het onder de 7/8 miljoen is.

31 maart 2022 om 20:18

Lol voor 7a 8 miljoen haal je ook een Larsen van fc grunn. En dan heb je ook een spits met doorverkoop waarde. Hoe oud is luuk nou? Max 2 miljoen want hij heeft ook nog eens een riant salaris.

31 maart 2022 om 20:48

Met alle respect voor S Larsen, maar als ik tussen hem en Luuk mag kiezen, dan is de keuze niet heel moeilijk. Larsen kan zeker een stap hogerop, maar is toch echt geen Luuk.

31 maart 2022 om 20:55

Vind 7/8 miljoen wel heel veel geld voor een 31 (bijna 32) jarige spits hoor. Dat zou ik zeker niet geven, maximaal 4 miljoen.

31 maart 2022 om 21:02

"ik zou het doen als het onder de 7/8 miljoen is."

31 Jaar, nog 1 jaar contract, zoals zijn hurende als verhurende club hoeven hem niet meer, ik gok dat je hem voor 2, 3, hooguit 4 miljoen wel hebt.

Zou dit niet iets voor Feyenoord zijn? Die zoeken toch een spits en dit zou de ideale spits voor ze zijn natuurlijk.

31 maart 2022 om 20:49

Tuurlijk. De jong kan bij elke ploeg in de eredivisie prima meekomen hoor. Sterker nog, die maakt er echt makkelijk meer dan 20 in de eredivisie nog.

31 maart 2022 om 23:00

Sterker nog ik zie Luuk er makkelijk 30 + maken nog in de Eredivisie.

31 maart 2022 om 23:17

Ik eigenlijk ook wel. Al is makkelijk wel overdreven. 30+ is wel echt moker veel. Maar gewoon een heerlijke spits voor psv vind ik ook. Kan je zomaar de titel opleveren die extra 90e minuut kopgoaltjes.

Hij moet nog niet terug gaan hij naar psv hij heeft nog een beter njveau

31 maart 2022 om 23:02

Dan moet Luuk juist wel terug naar PSV nu hij nog op Niveau zit kan die het team nog wat brengen.. als je hem over 2 jaar pas neemt dan heb je niet veel meer aan Luuk.

Moeten we met zijn allen niet wat realistischer zijn? Luuk de Jong is met zijn kwaliteiten toch een perfecte spits voor PSV? Luuk de Jong is Europees gezien een middenmoter, net als PSV. Maar met zijn inzet en mentaliteit wel een perfecte aanvoerder. Kan een stukje winnaarsmentaliteit in de groep brengen. Prima kapstok om talentvolle jongens omheen te laten spelen en zelf altijd goed voor zo'n 20 doelpunten.

31 maart 2022 om 19:58

Vergelijk hem met Haller. Je irriteert je dood aan zijn voetballende kwaliteiten, maar hij schiet er wel 20 in. Ik lees hier vaak tijdens het live meepraten en de topics na de wedstrijd dat PSV te veel kansen mist. Je koopt hier dan goedkoop (denk ik) een aantal goals. Met Veerman, Madueke en Gakpo/opvolger genoeg voetballende kwaliteiten.

31 maart 2022 om 20:01

Exact. En dan moet je maar een spelsysteem introduceren waarbij Luuk de Jong niet veel aan de bal komt. Overigens durf ik best te stellen dat Luuk de Jong aan de bal nog steeds in de top van de Eredivisie thuis hoort. Zijn snelheid is wel echt matig, maar die gast kan echt wel wat met een bal, net als Haller.

31 maart 2022 om 22:33

Luuk de Jong is aan de bal nooit top geweest, ook niet van de Eredivisie. Maar valt een bal voor zijn voeten in de 16, is het vaak wel een goal. Of een hoge voorzet natuurlijk. Maar dat wil niet zeggen dat hij 'goed aan de bal' is. Net zoals Haller dat evenmin is. Bij beide spelers springen de ballen geregeld van de voet af. Ik kan me nog een schrijnend moment herinneren van Luuk de Jong uit tegen Moskou (cska?) waar hij 3x had moeten scoren maar door zijn beperkte technische vaardigheden, telkens ruzie met de bal had.

PSV-supporters die de terugkeer van Luuk de Jong niet zien zitten kan ik niet serieus nemen. Deze man is oneindig veel beter dan Zahavi en Vinicius en voor de Eredivisie gewoon een absolute topspeler. Ook nog eens een echte leider die het elftal op sleeptouw weet te nemen. Wat hebben we hem gemist de afgelopen seizoenen

31 maart 2022 om 23:04

Eens man, Luuk is een PSV Legende.

Kan als pinchhitter bij PSV nog wel van waarde zijn. Voor de basis moet PSV hoger mikken.

31 maart 2022 om 22:23

Je gaat toch niet van pinchhitter bij Barcelona naar pinchhitter bij PSV? Ik acht hem nog steeds (veel) beter dan Zahavi en Vinicius, dus wat mij betreft lekker voor de basis halen. Ik denk dat De Jong nog steeds makkelijk 20+ goals kan maken in de eredivisie.

Dan hoop ik wel dat er nog een toptalent bijkomt in de aanval, van het kaliber Maxi Romero waar Brands indertijd een huzarenstukje mee neerzette. Hoop sowieso dat PSV interesse in Boca’s Zeballos concreet maakt voor Gakpo’s opvolging maar een jonge spits die goed kan meevoetballen is een must. Luuk de Jong is oude wijn in nieuwe zakken. Garantie voor goals in Nederland natuurlijk, maar als je echt CL wilt spelen de komende jaren moet je met meer komen.

Mag van mij ook naar Feyenoord hoor. Kunnen wel een type de jong gebruiken.

Tja als je al bij Sevilla niet de bank warm kan houden moet je misschien maar een lager niveau gaan voetballen

1 april 2022 om 08:31

Het gekke is, bij Sevilla draaien de spitsen bijzonder moeizaam dit seizoen, het verbaast me dat ze dan Luuk zomaar weg willen hebben.

Weinig reden om nog naar Barcelona te kijken volgend seizoen als én het lek boven lijkt én Luuk de Jong vertrekt.

Luuk de Jong en PSV is een droomcombinatie. Nog een jonge talentvolle spits erbij, of misschien Vertessen wat vaker op die positie de kans geven onder de hoede van Ruud van Nistelrooy en je hoeft je over de spitspositie al geen zorgen meer te maken. Ik weet niet of het financieel haalbaar is, maar mocht Gakpo daadwerkelijk vertrekken dan zou Karlsson van AZ echt de ideale linksbuiten voor PSV zijn.

Prima spits als vervanger van zahavi en vinicius. Maar liever geen basis speler meer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. KessiéMiddenvelder10
GaviMiddenvelder10
P. AubameyangAanvaller10
O. DembéléAanvaller10
RaphinhaAanvaller10
Jordi AlbaVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

196 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 PSV 2 1 0 0
2021/2022 Barcelona 21 6 1 0
2021/2022 Sevilla 0 0 0 0
2020/2021 Sevilla 34 4 3 0
2019/2020 Sevilla 35 6 2 0
Laatste voetbalnieuws

Wesley Sneijder looft Luuk de Jong om eerste woorden over Walter Benítez

Wesley Sneijder vindt dat Luuk de Jong na afloop uitstekend heeft gereageerd op de gigantische blunder van Walter Benítez in de 2-2 remise van PSV tegen Rangers. Dat zegt Sneijder in...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren