Laurent Koscielny (36) stopt na beschuldigingen per direct als profvoetballer

Maandag, 28 maart 2022 om 13:25 • Laatste update: 06:24

Laurent Koscielny heeft per direct zijn voetbalschoenen aan de wilgen gehangen. Het nieuws komt opvolgend aan beschuldigingen aan zijn adres. De Franse 36-jarige centrumverdediger werd deze week door een publicatie van Sud Ouest beschuldigd van ‘schandalig en soms racistisch gedrag’ en heeft mede daardoor besloten om Girondins de Bordeaux achter zich te laten.

De Franse krant zou met dertig betrokkenen hebben gesproken over de huidige situatie bij Girondins de Bordeaux en een van hen was een vertegenwoordiger van de Ultramarines 87 Group, de harde kern van de club. Hij heeft Koscielny en ploeggenoot Benoit Costil beticht van ‘schandalig en soms racistisch gedrag’. De voormalig verdediger van onder meer Lorient en Arsenal ontkent zelf de aantijgingen van Sud Ouest. Koscielny gaf in een reactie aan ‘verrast, geschokt en bedroefd’ te zijn na de beschuldigingen.

Koscielny maakte al sinds de jaarwisseling geen deel meer uit van de selectie van Girondins de Bordeaux, voor wie hij dit seizoen nog elf wedstrijden speelde. De 51-voudig Frans international is na de jaarwisseling uit de selectie gezet na de aanhoudende financiële en sportieve malaise, nadat hem ‘gebrek aan leiderschap werd verweten’. Koscielny keerde in de zomer van 2019 terug in Frankrijk bij Girondins de Bordeaux, na negen jaar voor Arsenal te hebben gespeeld. In bijna drie jaar speelde hij 65 wedstrijden voor de Franse club.

Girondins de Bordeaux reageert in een statement op de publicatie van Sud Ouest: “De club is op de hoogte gebracht van het bestaan van de beschuldigingen over onaanvaardbaar gedrag en racistische opmerkingen die mogelijk zijn gemaakt door Girondins-spelers. Dergelijke acties zouden in totale tegenspraak zijn met de waarden van de club en zijn spelers. Tot op heden is er echter geen document ter ondersteuning van deze beschuldigingen onder de aandacht gebracht van Girondins de Bordeaux, die uit principe de grootste voorzichtigheid wil betrachten en het beginsel van het vermoeden van onschuld wil respecteren. Dit is niet het moment voor controverse, wanneer de hele club zich moet concentreren op zijn sportieve doelstelling. Indien dergelijke beschuldigingen gegrond blijken te zijn, zal de Girondins Bordeaux onmiddellijk alle gepaste consequenties trekken."

Girondins Bordeaux draait een enorm moeizaam seizoen in de Ligue 1 en staat momenteel op de twintigste en laatste plaats in de competitie. De club zal in de laatste negen wedstrijden van het seizoen alle zeilen moeten bijzetten om de veilige zeventiende plaats te bereiken. Het gat met het momenteel veilige Clermont Foot bedraagt op dit moment zes punten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door binny)

De harde kern die spelers beschuldigd van ongepast gedrag. Het moet niet gekker worden.

28 maart 2022 om 13:47

Schijnbaar in samenspraak met de club zo gedaan om hem en de andere best betaalde speler van de boeken af te krijgen. Echt schandalig. Hoe laag kun je zakken als club

28 maart 2022 om 13:51

Toch een beetje normaal hedendaags. Beetje hetzelfde als een onbewapende inbreker die je spullen steelt die een tik verkopen om vervolgens aangeklaagd te worden voor mishandeling..

28 maart 2022 om 14:16

Een tik of iemand die het ziekenhuis in wordt geslagen? Laat me aub maar 1 voorbeeld zien van iemand die vanwege een tik is aangeklaagd.

28 maart 2022 om 14:42

Kan geen link geven naar het artikel zelf, maar deze is van de NOS. maar er staan er meer op google hoor. zelf even googlen had ook gekunt.

2014: Een man van 61 uit Groningen is aangehouden omdat hij een inbreker in elkaar heeft geslagen. De 31-jarige dief is in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen.

De inbreker, ook uit Groningen, drong de afgelopen nacht de woning aan het Kraaienest binnen. De bewoner betrapte de dief en er ontstond een worsteling, waarbij de bewoner de inbreker uitschakelde.

Vervolgens belde de bewoner zelf de politie. Agenten namen de man mee voor verhoor. Omdat het onderzoek nog niet is afgerond, is de man in verzekering gesteld. Dat betekent dat hij tot drie dagen kan worden vastgehouden.

Of er sprake is geweest van noodweer kan de politie nog niet zeggen.

Edit: en een tik geven of iemand het ziekenhuis in slaan, who cares? het feit dat iemand inbreekt in je woning - je veiligheid in je prive omgeving schendt en wie weet wat voor plannen had, omdat hij/zij niet van zijn andermans spullen af kan blijven waar iemand "met alle waarschijnlijkheid" voor heeft gewerkt, belasting over betaald, energie en tijd aan heeft besteed, is gewoon schande - en dat je daar dan voor wordt aangehouden en berecht kan worden voor mishandeling is gewoon een ommekeer in de maatschappij. Het sleche pad loont.

28 maart 2022 om 17:13

Maar de politie zal toch eerst onderzoek moeten doen voordat ze weten wat er daadwerkelijk gebeurd is? Anders zou je iedereen in je huis uit kunnen nodigen, ze het ziekenhuis inslaan en er mee wegkomen. Dus lijkt me logisch dat je gewoon mee moet totdat alles boven tafel is.

28 maart 2022 om 18:40

Er zit wel degelijk een verschil tussen en dat is waarom ik aan je vraag: een tik of het ziekenhuis ingeslagen. In het voorbeeld wat je geeft is dus het tweede gebeurd. Dat is dus niet zomaar een 'tik'.

Dat een persoon bij je inbreekt, is inderdaad een grove schending van je veiligheid en privacy. Kan voor sommigen ook hele nare gevolgen hebben. Maar geeft dit je het recht om een ander hetzelfde leed aan te richten dat je zelf niet wil meemaken? Niet volgens de Nederlandse wet en daar ben ik blij om.

In Nederland mag jij jezelf altijd verweren. Zelfs als je verder gaat dan puur 'noodzakelijk' is. Het strafrecht kadert dit recht, of beter gezegd: straf- en schulduitsluitingsgrond wel af. Dat is vooral om Amerikaanse toestanden waar mensen die alleen iemands grond betreden dit kunnen bekopen met de dood.

Hier kun je overigens vrij over discussieren. Wat ik fout vind is de gedachte dat je al door een 'tik' in de gevangenis terechtkomt. Dat is gewoon pertinent niet waar.

28 maart 2022 om 23:10

Regulator, ik begrijp wat je zegt. Aan de andere kant; als je het gore lef hebt om een ander te beroven en de angst van zijn leven te bezorgen, wat ben je dan voor een laag iemand? Het is vaak ook 'jij of ik'. Of jij slaat de inbreker in elkaar, of hij jou. Risico van het inbreken, dan verlies je in mijn ogen gewoon je rechten.

28 maart 2022 om 14:25

Nou inderdaad Adonis, precies mijn gedachte ook.
En ik mis in het stuk ook een stuk bewijsvoering. Het komt nu wel over als een eenzijdig verhaal en is daar naar gehandeld.

Jammer dat je als profvoetballer door dit soort beschuldigingen je voetbalschoenen aan de wilgen moet hangen.

Ook al is er niks van waar, je hebt wel een stempel op je kop die vrijwel niet meer weg te vegen is.

28 maart 2022 om 15:59

Het is nog veel gekker dan dat.

Bordeaux is deze zomer overgenomen door Lopez, omdat Bordeaux anders zou degraderen ivm financien. In januari zijn 5 spelers uit de selectie gezet, niet omdat ze niet presteerden, maar omdat hun salaris te hoog was. En toevallig waren Koscienly en Costil daar twee spelers van. Dan zijn er, volgens de geruchten, twee medewerkers van Bordeaux naar een bepaalde supportersgroep gegaan en hebben gezegd dat Koscielny en Costil racistische opmerkingen gemaakt zouden hebben. Costil heeft een rechtszaak aangespannen tegen de supportersgroep, en na onderzoek van meerdere kranten heeft niemand kunnen bevestigen of die twee medewerkers uberhaupt bestaan.

Weg gepest omdat zijn salaris te hoog is, wel een aardige carriere gehad waar je trots op kunt zijn.

Het leven van een journalist is wel makkelijk tegenwoordig he. Je hoort 1 iemand wat roepen en schrijft het maar op als een feit en niemand die je daarvoor verantwoordelijk houdt... En degene die je niet serieus meer nemen en dit uitspreken worden vervolgens verbaal aangevallen door je medejournalisten/columnisten. Enge wereld is dat aan het worden.

28 maart 2022 om 14:10

Welk gedeelte van "de Franse krant zou met dertig betrokkenen hebben gesproken over de huidige situatie bij Girondins de Bordeaux" heb je gemist? Ik gok op "dertig".

28 maart 2022 om 14:19

Zijn dat 30 onafhankelijke bronnen? 30 spelers van Arsenal en Bordeaux? 30 leden van de harde kern die allemaal de opper Orang-oetan met de megafoon napraten?

Leuk hoor dat met getallen gooien door de krant en door jou. Maar bedenkt je ook eens wat het nou daadwerkelijk betekent...

28 maart 2022 om 16:01

Weet je wat wel heel vreemd is? Het verhaal gaat dat er twee medewerkers van Bordeaux naar een bepaalde supportersgroep zijn gegaan met het verhaal over de racistische opmerkingen van Koscielny en Costil, Costil heeft een rechtszaak aangespannen tegen die groep vanwege smaad, en er is onderzoek gedaan en het is op dit moment uberhaupt twijfelachtig of die twee medewerkers wel bestaan. Heel deze zaak stinkt.

Heel bijzonder. Als de harde kern van een club je moet aanspreken op je gedrag heb je het waarschijnlijk aardig bont gemaakt. Het statement van de club is professioneel en gegrond. Onderzoeken wat er aan de hand is, en bij overtreding van handelen naar behoren. Ook erg vervelend voor alle Arsenal fans. Kan me voorstellen dat je niet wilt dat een clubicoon zo in het nieuws komt. Sterkte en laten we hopen dat het een misverstand is.

28 maart 2022 om 13:42

Weinig met de Arsenal fans te maken imo; Lolo is al jaren weg en zonder bewijs zal zijn status voor Arsenal niet zomaar afbrokkelen.

28 maart 2022 om 13:50

Zolang er niks bewezen is wacht ik het rustig af. Maar het is natuurlijk niet leuk als een clubicoon wordt beschuldigd van racisme, toch? Fans hoeven zich dat niet persoonlijk aan te trekken maar het is wel jammer gezien de symbolische waarde van een clubicoon op deze manier teniet wordt gedaan.

28 maart 2022 om 14:01

Hoe heeft dit weinig met de Arsenal fans te maken?? Als je aan Kos denkt, dan denk je aan Arsenal en visa versa. Ben benieuwd of het alleen geruchten zijn of meer. Een muis met een dikke lange staart is een rat, maar een dikke rat met een korte dunne staart is een rat.

28 maart 2022 om 14:18

Als ik aan Kos denk, denk ik idd aan Arsenal en tegelijk aan Wenger die hem voor een paar centen binnen haalde, maar andersom niet echt hoor. Hij heeft mijn volledige respect voor zijn bewezen diensten, maar als ik aan Arsenal denk komt hij niet als eerste in me op. Die vergelijking die je maakt gaat langs me heen, dat zal aan mij liggen.

28 maart 2022 om 14:20

Jack, dat is zeker niet leuk, maar zoals Futureboss hieronder al aangeeft denk ik dat de vork heel anders in de steel zit. Dit was eind vorig jaar al zo, toen hij van alle kanten kritiek kreeg omdat ie niet zou presteren en wel (1 van) de bestbetaalde speler was.

28 maart 2022 om 14:30

Ik wil ermee zeggen dat wij geen idee hebben waar we naar hebben gekeken als wij het hebben over de persoon Kos.

Als ik aan een Arsenal verdediger denk is hij 1 van de eerste aan wie ik denk.

28 maart 2022 om 13:48

Bordeaux heeft geld problemen en moest Kos en de andere best betaalde speler van de boeken afkrijgen. Hierdoor zijn er geruchten gefabriceerd. Werkelijkwaar te schandalig voor woorden

28 maart 2022 om 13:51

Dat zou inderdaad walgelijk en letterlijk crimineel zijn.

Vind het ook gewoon heel schokkend dat een journalist dit als een feit bestempeld zonder dat er enig bewijs wordt gevoerd en dat hij zijn bronnen niet checkt. Wat een droevig niveau zeg. Zo kan ik ook wel blaadjes beginnen vullen met allerlei geruchten die op "assumpties" zouden berusten.

28 maart 2022 om 14:20

Wat wordt er precies als een feit bestempeld? Enige informatie die ik er uit vis is dat Koscielny wordt beschuldigd van, zelf ontkent, er geen bewijs is en de club de grootste voorzichtigheid betracht en het vermoeden van onschuld respecteert.

Je mag het heus niet eens zijn met hoe Bordeaux omgaat met Koscielny, maar het artikel lijkt gewoon goed geschreven te zijn.

28 maart 2022 om 15:25

@regulator

Ik heb het ook niet over VZ hoor, maar over de journalist van Sud-Ouest.

Even een gesprek aangaan met 30 betrokkenen van een harde kern en dit als een artikel plaatsen waar niet eens wordt afgevraagd of de beschuldigingen die er worden gesteld door deze personen kloppen.

28 maart 2022 om 15:59

@fcb:

VZ Kopieert en plakt de artikelen. Dit is dus van de journalist van Sud-Ouest afkomstig.

word altijd een beetje moe van de ´´harde kern´´ van clubs. Blijf lekker op je stoeltje zitten en maak jezelf niet zo belangrijk joh.

Hoe diep kun je zakken als club? Flinke financiële problemen, al een paar jaar voortdurend een vreemdelingenlegioen met voornamelijk gehuurde spelers en dan prat gaan op beschuldigingen die vanuit de harde kern gegeven worden. Een harde kern die een waslijst van incidenten op hun naam hebben. Maarja, zij zijn de club he? Wat ze in ieder geval te wachten staat: degradatie. Dan is de verdere nieuwswaarde ook niets meer waard.

Bordeaux licht aan de afgrond en gaat degraderen, dan zo je captain weg pesten... mamma mia

28 maart 2022 om 18:17

Heel triest inderdaad. Jammer dat de carrière van Kos zo moet eindigen. Bij Arsenal was hij een prima verdediger met een uitstekende mentaliteit. Heb vam hem genoten.

28 maart 2022 om 22:35

Voor mij was hij bij Arsenal altijd wat Xhaka niet is. Altijd vol met passie, niet zo dom alleen, en altijd het boetekleed op zichzelf nemen. Vond het een goede speler en een uiterst sympathieke kerel, maar ja

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Girondins de Bordeaux

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
16.Lorient36-28
17.Clermont36-31
19.Metz31-34
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
D. GuionUnknown
G. BernouKeeper
B. CostilKeeper
T. MalbecKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina Girondins de Bordeaux.

117 fans
Verdediger, 36 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren