Elia ergert zich aan Derksen: ‘Ik heb hem gepakt waarop ik hem moest pakken’

Maandag, 28 maart 2022 om 09:16 • Laatste update: 09:16

Eljero Elia heeft zich in het YouTube-programma NandoLeaks kritisch uitgelaten over Johan Derksen. Volgens de aanvaller van ADO Den Haag doet de analist van Vandaag Inside alles voor kijkcijfers en gaat hij over lijken. Elia beseft desalniettemin dat dit precies is wat de kijkers van het programma willen zien.

Waar Elia zich vroeger nog druk kon maken om wat analisten over hem zeiden, laat het hem tegenwoordig koud als hij in praatprogramma’s als Vandaag Inside of Studio Voetbal kritiek krijgt. “Op een gegeven momenten heb ik die kritiek gewoon gelaten voor wat het is”, zegt de 35-jarige vleugelaanvaller. “Mensen doen alles voor kijkcijfers en gaan over lijken. Voor mijn gevoel heb ik hem al gepakt waarop ik hem moest pakken. Succes en ik ben kampioen geworden (bij Feyenoord, Juventus en Istanbul Basaksehir, red.). Hij kan het niet van me afpakken.”

Elia is van mening dat Derksen in het verleden ook mensen kapot heeft gemaakt. “Ik ben iemand van opbouwende kritiek. Kritiek waar iemand beter van wordt, beter van gaat voetballen of iets waar hij wat aan heeft", aldus de de dertigvoudig international van Oranje. "Soms lijkt het in die programma’s of ze met een mes dwars door spelers hun hart willen gaan en denken: bro, ik ga jou kapot maken, ik haat jou gewoon. Zo voelt het echt voor mij, ik vind het jammer. Als ik op tv zou komen, zou ik iemand commentaar geven waar hij beter van wordt. Dat is alleen niet wat Nederland wil zien. Zij willen alleen het keiharde zien.”

Elia laat zich ook uit over het incident uit 2020, toen hij in het shirt van FC Utrecht een uitduel speelde tegen PEC Zwolle (1-1). Elia viel vijf minuten voor tijd in en werd gevolgd door een camera van FOX Sports. Volgens presentator Jan Joost van Gangelen vroeg Elia: ‘Waarom volg je mij nu eigenlijk?’ Daarop reageerde de cameraman volgens Van Gangelen: “Ja, eh, omdat ik een cameraman ben en het mooiste beeld probeer te maken. Ik krijg een opdracht van mijn regisseur en die zegt: ‘Volg jij Elia.' Dus dan doe ik dat.” Van Gangelen concludeert dat Elia er niet van gediend was’.

Elia blikt tijdens de uitzending van NandoLeaks nog één keer uit over het incident. “Weet je wat ze op tv zeiden? Elia maakt ruzie met die cameraman, heel Nederland viel over me heen. Ik dacht: ze moeten mij weer hebben. Heel lang heb ik zo geleefd. Op een gegeven moment dacht ik: laat zitten man. Je hebt sommige mensen die van je houden, sommige mensen die het niet gunnen, omdat je voetballer bent, juwelen hebt en alle luxe hebt, so be it. Jan Joost van Gangelen ging gewoon zo maar een verhaal verzinnen dat ik die camerman had uitgescholden.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

89 reacties (laatste reactie door gillesdb9)

"Ik ben iemand van opbouwende kritiek". Was Elia niet die speler die zijn teamgenoot die dom rood kreeg in de kleedkamer verrot schold, wilde aanvliegen en hem meegaf dat hij geluk had dat er cameras bij waren? Ben het niet per se met hem oneens dat Derksen veel onzin roept en niet op de hoogte is maar als je zelf zo de grote jongen uithangt en niet met kritiek om kan gaan moet je niet van jezelf zeggen dat je graag opbouwende kritiek geeft.

27 maart 2022 om 22:15

Ja helemaal mee eens. Zo hypocriet weer, maar boeie. Denk ook niet dat heel veel mensen de teksten van mensen bij nandoleaks ( echt nog nooit van gehoord) serieus nemen.

28 maart 2022 om 17:29

@blaugrana11, Je hebt nog nooit van nandoleaks gehoord maar je denkt wel te weten dat niet veel mensen de teksten van gasten uit dat programma serieus nemen.

Een beetje een ongefundeerde mening/gedachte vind je niet?

28 maart 2022 om 17:38

Gozer het heet 'nandoleaks'. Heb het ff opgezocht trouwens. Eerste 5 afleveringen die ik tegenkom zitten allemaal figuren waar ik absoluut geen hoogstaande teksten van verwacht.

28 maart 2022 om 09:31

Fossen

Hoe lang geleden was dat? En was dat iets eenmaligs of structureel? Hij kan natuurlijk spijt hebben van zijn actie toen en van geleerd.

28 maart 2022 om 10:11

Elia lijkt me inderdaad een man van bezinning van introspectie

28 maart 2022 om 11:26

Zeker kan hij daar spijt van hebben. Maar iemand die in vrijwel elk interview die hij geeft laat blijken dat hij totaal niet met kritiek om kan gaan moet maar beter niet verkondigen dat hij zelf graag opbouwende kritiek geeft, lijkt me. En dat staat dan los van het feit dat ik me heel goed kan voorstellen dat het heel frustrerend is als voetballer als Derksen weer eens feitenvrije onzin loopt te spuien.

28 maart 2022 om 15:06

Erg zijn weinig spelers zo dom als Elia. Iedere keer als ik deze man hoor praten denk ik dat er een 15 jarige middelbare scholier die teveel inhoudsloze drill raps luistert aan het woord is. Zo ongelooflijk veel onnozelheid straalt deze speler uit zeg..

Aangeven dat je je er niet druk om maakt en vervolgens een heel zeurverhaal om derksen zogenaamd terug te pakken...

27 maart 2022 om 22:14

Denk wel echt dat Johan in zijn hoofd denkt: Bro, ewa ja toch ik ga die elia helemaal kapot maken.

28 maart 2022 om 10:15

Misschien geeft hij gewoon antwoord op een vraag die hem gesteld is? Het is overigens een podcast/interview. Zou wat zijn als hij er zou zitten en gewoon niks gaat zeggen.

28 maart 2022 om 15:19

Je kan toch zeggen dat je liever een ander onderwerp wilt?

29 maart 2022 om 06:02

@Kasper

Waarom zou hij? Ik snap dat verongelijkte nooit als een voetballer ook maar durft kritiek te hebben op mensen die enkel kritiek leveren om spelers af te breken. Moeten ze alles maar slikken, want mensen(niet jij) beginnen spontaan altijd te janken, sturen dreigberichten en dat is dus ook de reden waarom mediatraining bestaat en zij in principe van de club hun mond moeten houden.

Dat is nou eenmaal enorm eng gedrag waar een psycholoog zeker raad mee zou kunnen. Het is alleen enorm vreemd genormaliseerd en daarbij worden de spelers nog geprojecteerd tot het probleem, omdat ze geen 'kritiek' aan zouden kunnen.

Nou tenzij iedereen hier een vader had die ze volledig afkraakten als ze iets fout deden, weten ze dondersgoed dat dit ver van kritiek is. Dit is lekker afgeven op mensen, gewoon omdat het lekker kan en in Derksen zijn geval, omdat het knaken opleverd.

29 maart 2022 om 05:58

@Hazardinho

Volgens mij begrijp jij en al die 140+ likes niet wat een interview is.

"sommige mensen die het niet gunnen, omdat je voetballer bent, juwelen hebt en alle luxe hebt". Ja Elia, dat is precies waarom mensen het je niet gunnen. Oh nee, toch niet. Die man blijft keer op keer zeggen dat kritiek hem niks doet, maar werkelijk alles wijst op het tegenovergestelde. Leuke voetballer (geweest), maar verder kan hij beter zijn mond houden wat mij betreft.

Dit soort jongens zouden gewoon eens 6 maanden in de dagelijkse maatschappij mee moeten draaien. Gewoon met een groep leuke en minder leuke collega’s redelijk interessant werk doen voor een modaal salaris.

27 maart 2022 om 21:16

En dan?

28 maart 2022 om 09:28

Dan eens realiseren dat niemand het boeit dat je luxe of sieraden hebt. Dat het meer zegt wie je als mens bent dan hoeveel rollies je kan kopen.

28 maart 2022 om 09:48

Ik wilde net zeggen: what de fuck boeit het een ander of je juwelen en sieraden hebt? Maakt wel weer duidelijk waar voor sommige voetballers de prioriteiten liggen.

28 maart 2022 om 11:15

Tis ook niet helemaal waar wat je zegt, jouw wereld hoeft niet zijn wereld te zijn. De gemiddelde mens in zijn omgeving geeft er wel om en daar boeit het wel. Tis niet voor niets dat heel veel donkere mensen en afrikanen etc zoveel sieraden en goud dragen omdat het voor hun veel waarde heeft, vaak ook omdat ze van niks komen. Daarom heeft merk kleding voor hun ook veel waarde en voor jouw minder. Voor hun is het toch een soort status waar ook veel waardering voor is in hun ''wereld''. Ken zelf ook genoeg jongens uit die omgeving en die vinden dat soort dingen allemaal geweldig. En als dat de mensen zijn die je al je hele leven kent dan is jouw wereld wat anders dan die van iemand uit een ander milieu. En ik kan best begrijpen dat je liever indruk maakt op je eigen mensen dan de mensen waar je niks mee hebt.

28 maart 2022 om 12:23

@rayvg - Maar daar hebben we het hier niet over. Elia is net als zoveel 'donkere mensen' gewoon geboren en getogen in Nederland, opgegroeid met al die mooie voorzieningen en kansen die een land als Nederland te bieden heeft en is dus gewoon een Nederlander. Of sierraden en goud nou een cultuurdingetje zijn, ik denk het niet. Die jongen heeft waarschijnlijk gewoon kringen waarin dat soort zaken belangrijk zijn.

Mensen maken zichzelf echter vaak veel te belangrijk en dat geldt des te meer voor mensen die aanzien genieten. Het interesseert namelijk nauwelijks iemand wat Elia draagt, hoeveel hij op z'n bankrekening heeft en in wat voor auto hij rijdt. Mensen zijn uiteindelijk vooral met zichzelf bezig en ik vind het behoorlijk schrijnend als mensen dat niet in kunnen zien en continu bezig zijn met wat anderen al dan niet van ze vinden.

28 maart 2022 om 13:31

Dat is wat ik zeg, jij zegt dat niemand dat boeit maar dat is niet waar. Zijn kringen boeit mensen dat heel veel. ik had het niet perse over mensen uit afrika oid zelf maar ook gewoon de buurt waar hij is opgegroeid. Zelf genoeg met mensen in het team gezeten uit die buurten en ze hebben gewoon totaal andere interesses, type humor en waarderen totaal andere dingen. Zij konden met ze alle echt genieten van een nieuw klokkie of schoenen die iemand gehaald had en halen daar vreugd uit. Prima toch? Het is gewoon vervelend als mensen als derksen iemand als depay aanspreken op zn hoed als hij slecht speelt, want die gasten hebben geen idee wat de link is. Ik bedoel zelf hielden die gasten van vroeger er veel slechtere hobbies aan over. Die gingen met ze alle ''stiekem'' uit of naar de hoerentent of gokte/rookte alles op etc. Ik denk dat het veel stabieler om af en toe als uitlaat klep naast het voetbaleen nummertje te rappen dan dat je weer gezeik hebt met je wijf omdat je weer laat uit bent gegaan in een of andere foute hoerentent.

28 maart 2022 om 14:02

Sieraden en goud heeft over het algemeen hoge waarden. Het is niet een ding dat alleen donkere mensen dragen of waarderen. Dat geldt ook voor merkkleding. In de gewone wereld zie je veel eerder een vrouw/meisje(collega, of klasgenoot) met een dure tas (of andere luxe) dan een donker persoon met bv. dure horloges. Gasten die erbij lopen als Depay en Elia zie ik weinig in persoon en vaker in de media (vaak ook dezelfde personen). Gewone mensen kleden zich meestal naar hun bankrekening.

28 maart 2022 om 15:21

Nou prio niet zozeer, het is meer dat ze van gekheid niet weten wat ze met het geld moeten.

29 maart 2022 om 06:05

@Sirius

Je weer duidelijk niks van Elia af of velen anderen van wat voor afkomst dan ook om een algemeen beeld te schetsen van 'mooie voorzieningen en kansen'. Dat is dus jouw realiteit en dat getuigt dus ook van waarom je dit zegt.

Ook in Nederland hebben velen een compleet andere realiteit. Ja, kansen zijn er, maar de mogelijkheden om kansen aan te grijpen verschillen gewoon per persoon.

Men zal hier vast Elia willen afbranden vanwege zijn fratsen en ik moet er ook niks van maar hij maakt hier gewoon een punt. En daar zit gewoon wat in, lees even wat hij hier zegt en niet wie het zegt! Maar ja dat boeit vast weinigen hier. En nogmaals heb niks met Elia of zijn manier van denken over bepaalde zaken, verre van maar deze uitspraken bevatten wel een kern van waarheid omtrent de tv mannetjes. Maar helaas vinden kijkers het zo leuk. Lekker sensatie en mensen afbranden, ...dat vinden ze genieten. Sneu maar ja helaas de realiteit vandaag de dag.

27 maart 2022 om 19:59

Het is open deuren intrappen. De televisiewereld werkt zo. Je gaat er niks aan veranderen, want mensen willen ellende zien/gechoqueerd worden. Stop met kijken als je er niet tegen kan. Dat is de enige optie.
Derksen en vd Gijp, ik kijk er al jaren naar, maar ik vraag me de laatste tijd steeds vaker af waar ik eigenlijk naar kijk. Ik vind het wel grappig ofzo, maar eigenlijk gaat het helemaal nergens over en gaat het dagelijkse racisme en vrouwonvriendelijkheid me steeds vaker tegenstaan.

28 maart 2022 om 09:32

Ik kijk er ook dagelijks naar en als je gaat beweren dat daar dagelijks racisme en vrouwonvriendelijke teksten worden verkondigd ben je echt een product geworden van de betutteling van de maatschapij, wat een onzin. En ja er wordt wel eens iets vrouw onvriendelijks geroepen met een zware sarcastische ondertoon, nou nou het is mij wat zeg.

28 maart 2022 om 10:06

Waarom worden vrouwen steevast ´meisjes´ genoemd, ook als het gaat om politica bijvoorbeeld? Zwaar denigrerend. En het woord 'neger' wordt nog steeds volop gebruikt bijvoorbeeld. Dit gebeurt bijna op dagelijkse basis.

29 maart 2022 om 06:12

@Duifmeneer

Wat voor 'betutting' dan? Moeten we weer terug gaan naar Afrikanen negers noemen en 'dat meisje' over een volwassen vrouw of 'dat ventje' over een volwassen man of het dwangmatig benoemen van: 'Die Belg/Marokkaan/Pool/Japanner' en zo heel de wereld rond terwijl ze van vrijwel elk van deze mensen gewoon hun naam kennen?

Het probleem is ook juist de sarcastische toon. Dat maakt het dus kleinerend en die sarcastische toon wordt vooral dus gebruikt om negatief te zijn.

Ik durf echt te wedden dat als ik op straat naar je toeloop en de dingen tegen jou en je vrouw zeg die Derksen dagelijks op TV zegt, dat je een stuk minder lacht om mij dan om Derksen.

27 maart 2022 om 20:45

Heeft Derksen dan echt mensen kapot gemaakt? Gaat hij echt over lijken? Hij doet vaak rare uitspraken, is hypocriet en is gedateerd, maar "kapotmaken" is een hele krachtige term. Ik denk niet dat je iemand in die context kunt afbranden als je zelf misschien nog wel een lager niveau hebt. Zo'n Elia is natuurlijk gewoon een puber in het lichaam van een 35-jarige. Dat vind ik ernstiger dan een 73-jarige man die soms een wat verkeerd beeld van de moderne wereld en een bekrompen mening heeft.

27 maart 2022 om 20:54

Nou, Manolev vond wel dat ie kapot is gemaakt door Gijp en Derksen. Op een of andere vreemde manier heeft Derksen invloed op een grote groep mensen en dat werkt vaak door. Al is het niet alleen Derksen maar vooral het programma waar Genee vooral in herhaling treed en Derksen zich maar blijft herhalen omdat René er een grap over maakt.

27 maart 2022 om 21:19

Elia moet zich gedragen omdat hij 35 is en Derksen mag op 73 jarige leeftijd met goed werkende hersens alles over iedereen zeggen en niemand mag er iets van vinden of wat over zeggen… okeoke.

27 maart 2022 om 21:24

Exact, verbaasd me wel dat mensen er makkelijk over doen. We zijn mensen he, woorden doen pijn en kunnen voor sommigen nog wel meer schade aanrichten dan bijv. een klap krijgen. Laten we hier niet lacherig om doen, omdat enkel een Elia dit aankaart. Vele hebben er last van gehad, de 1 meer dan de ander en anderen gaan er weer makkelijk mee om. Dat verschilt maar we zijn mensen. Maar het treurige vind ik dat vele het maar steeds willen wegwuiven als kantinepraat, agh niet serieus nemen. Dan denk ik hoezo moeten we keer op keer dit soort handelen maar steeds beschermen. Is dit wat we willen als aandeel in ons maatschappij? Laten we woorden en het handelen van bekende mensen (die vaak op tv te zien en een groot bereik hebben) niet onderschatten!

27 maart 2022 om 21:53

@straatvoetbal - Makkelijk discussieren, als je woorden bij een ander in de mond legt. Ik heb niet gezegd dat Derksen alles maar mag zeggen. Sterker nog; ik heb ook niet gezegd dat Elia zich moet(!) gedragen... Begrijpend lezen is geen Hogeschool-wiskunde...

28 maart 2022 om 11:43

Ik weet niet hoe Derksen en co over Ten Hag nu praten, maar och och och wat was het toch lachen om hem door de modder te duwen... keer op keer. En wat mocht hij toch blij zijn met die selectie in al zijn successen. Kan jij je herinneren dat Derksen ooit op zijn woorden eens terug is gekomen?

28 maart 2022 om 12:26

Dat is het nadeel van bekend zijn dan wordt er eenmaal meer over je gesproken door bv in de media. Daar worden ze behoorlijk voor vergoed in de vorm van een riant salaris. Zonder die media aandacht kunnen al die voetballers lang niet zoveel verdienen. Door de media kon Elia zoveel verdienen.
Hij moet gewoon niet zo janken.

Hieruit blijkt ook wel weer dat voetballers te veel ja-knikkers om zich heen hebben. Mensen met negatieve kritiek negeren ze liever. Terwijl echte vrienden ook negatieve kritiek durven te geven en dan is het aan jezelf hoe je daarmee omgaat. Maar goed dat is voor de huidige generatie soms iets wereldvreemd

28 maart 2022 om 12:33

@sociofan1 - Maar nu trek je de discussie een hele andere kant op. Als je namelijk die argumenten aanhaalt, moet je ook de andere kant van de medaille belichten. Pestgedrag is schadelijk, maar pamperen kan ook erg veel schade aanrichten. Je hoeft natuurlijk niet een kille robot te zijn, maar een samenleving waarbij iedere kerel hoog in z'n emotie zit, da's ook absoluut niet goed.

Ik vind Derksen ook maar een bekrompen man, maar wie bepaalt wat iemand wel of niet mag zeggen? Waar trek je dan de grens? Er zijn namelijk genoeg discussies waarbij dingen al dan niet feitelijk correct zijn, maar waarbij je mensen of groepen mensen kwetst. Moet je dat dan maar negeren en alles in het werk stellen om vooral niet naar de feiten te kijken?

Hiermee wil ik niet alles goedpraten met betrekking tot Derksen, maar laten we wel zijn dat het Elia verder een worst zou zijn wat Derksen zegt. Meneer is enkel geirriteerd als het over hem gaat. Laat Derksen nou juist dan wel gelijk hebben. Elia is een aandachtsgeile, zeer onvolwassen knaap in het lichaam van een 35-jarige en afgaande op jouw betoog zou je ook dat gedrag dan in de kiem moeten smoren.

Wauw, wat een gast. Hoe kun je in ongeveer 1 zin zeggen dat je je niks meer aantrekt van analytici, en vervolgens gaan zitten zeiken wat een (journalistieke) nobody als Johan Derksen over je zegt? Eljero, koester je successen en je redelijk goeie carrière. Ik denk dat je er meer uit had kunnen halen als je je niet zo had bezig gehouden met randzaken. Net als met die camera bij Zwolle-uit. Gast, je komt op het veld nadat je er lang uit bent geweest, en je meestal wat kon brengen als voetballer. Mensen zijn nieuwsgierig naar je. Vat het niet zo op alsof je aangevallen wordt. En mensen haten je niet omdat je juwelen of luxe hebt, nog zo'n misvatting. Mensen haten je omdat je je soms heel raar gedraagt en niet gewoon ff normaal kan doen.

27 maart 2022 om 21:22

De wereld waar hij zich in begeeft zijn er wel haters om juwelen of luxe. Het is een achterstandswijkding wat je niet zomaar kan begrijpen. Succes brings hate in the lower regions maar wees blij dat je dit niet kent/herkent want het is niet een positief gevoel wat erbij komt. Elia is niet de slimste in zijn manier van spreken maar hij spreekt hier 100% vanuit zijn hart.

27 maart 2022 om 21:32

Thanks voor je reactie, hier kan ik wat mee. Het is voor mij idd niet voor te stellen dat er zulk sentiment bestaat. Nog een reden om de kloof tussen rijk en arm sneller te dichten zodat deze bullshit kan stoppen.

Zegt veel dat hij het over de luxe en juwelen heeft, dat zijn lege dingen.
Daar is de gemiddelde persoon niet mee bezig of zien dat als geluk.
Eerder dat je gewoon mag voetballen voor je geld, in stadions mag spelen etc

Mensen zullen vast elia wel gaan afbranden maar hier zegt hij niet heel veel geks. Mensen willen nou eenmaal drama's zien en er moet iemand de sjaak zijn anders zit er te weinig spanning in. En voor de mensen die al beginnen met maar elia dit elia dat lees het artikel zal ik maar zeggen.

27 maart 2022 om 20:15

ja maar ze pakken ook iemand die makkelijk is op te naaien en altijd raar gaat lopen reageren (bijv. een elia).
als deze man gewoon al die jaren rustig bleef en nooit reageerde en geen gekke dingen deed zou niemand naar hem omkijken hoor.

maar het zijn gewoon dit soort types die makkelijk zijn voor "analytici" als derksen etc.

Pff weer Elia?, weer geeft ie er tegenwoordig niets meer om, maar moet wel weer even zijn verhaal kwijt!, begint zielig te worden met dat ventje.

27 maart 2022 om 20:33

Walgelijk gozertje, beetje de moraal ridder uithangen inderdaad! Zulke gasten heb ik niks mee, net als proces en vloet! Kunnen ze geen bajes team maken, passen de eerder genoemde gasten prima in..

27 maart 2022 om 21:24

Waarom vergelijk je Elia met iemand die een kind doodreed en iemand die betrokken was bij georganiseerde misdaad en zijn neef neerstak? Elia is best unlikeable maar niks vergeleken met die gasten.

Tja, je bent natuurlijk volledig ongeloofwaardig om te stellen dat de woorden van iemand je niets doen als je de moeite neemt om te zeggen dat die persoon "over lijken gaat" en "alles doet voor de kijkcijfers". Elia doet weer een Eliaatje. Die jongen gaat nooit volwassen worden. Derksen heeft natuurlijk nog nooit iemand kapotgemaakt. Het programma is veel bekeken, maar zo invloedrijk is Derksen ook weer niet. Nu vind ik Derksen ook maar een gedateerde hypocriet, maar Elia is van een nog lager niveau; gewoon een hele vermoeiende jongen die z'n pubertijd nooit ontgroeid is.

Dit is nou typisch zo'n geval van iemand die niet tegen kritiek kan en doet alsof het hem niks doet. Kinderachtig joch. Je hebt Johan helemaal niet gepakt. Het zal Johan een zorg zijn wat jij allemaal aan prijzen hebt binnen geharkt.
En als je tegen een cameraman roept waarom volg jij mij dan ben je ook echt een van de domste voetballers ooit he. Waarom zou die man jou nou volgen? Denk eerst eens ff na voordat je zo'n domme vraag stelt.

29 maart 2022 om 06:20

@soccerfan

Jij, Derksen en velen leveren kritiek alsof jullie vader je bij alles wat jullie deden verrot scholden.

En owee als een persoon jullie op dit forum dom noemt. Ik heb nog geen een gezien die sterk genoeg is om een persoon met ongegronde statements over hun persoon zien negeren, maar ach die voetballers zwakkelingen he dat ze de troep van duizenden tot miljoenen mensen niet zo langs zich laten gaan en zegt:' Dankje gracieuze goden voor het afkraken van mij als persoon en atleet, moet ik jullie voeten masseren?'

Ik vind Elia en Derksen allebei niet hele fijne figuren. Na de wat lacherige en onvriendelijke houding tegenover de LGBTQ+ community (ben zelf bisexueel) heeft hij het bij mij een beetje verpest. Kan me voorstellen dat Elia zich kan storen aan Derksen zijn harde woorden, maar ik leef liever in een maatschappij waar ik beledigd kán worden, dan in een waar men met een knoop in de tong leeft. Mijn advies naar Eljiro is dan ook: trek je er niks van aan! Dat probeer ik ook, hoe kwetsend het ook kan zijn.

Ja VI kan echt mensen onder een bepaalde loep plaatsen en kapot maken. Manolev is bij mij altijd blijven hangen, dat was echt gericht vermaak.
Elia sorry maar als je zo'n enorme kleuter bent, hoe kan jij dan telkens hierop terugkomen? Kijk lelker naar jezelf, genoeg ts verbeteren

Haha wel typerent dat hij zegt, sommige mensen houden van je en sommige mensen gunnen het je niet omdat je juwelen hebt etc... ik weet niet of hij het letterlijk zo heeft gezegd, maar dat hij zo kortzichtig is.. dus of mensen houden van je of mensen zijn jaloers op je, hij is wel lekker vol van zichzelf he... hij zal al zn juwelen wel ingelijst hebben en boven zn bed hebben hangen.

Elia heeft bereikt wat maar voor heel weinig voetballers is weggelegd. Het spelen in een WK finale. Maar ik vind dat Elia niet in de positie is om met deze harde kritiek te komen. Ik zou zeggen kijk eerst altijd naar jezelf. En achter de naam van Elia staat een waslijst van incidenten. Bij bijna elke club waar hij heeft gezeten. Boos omdat hij niet speelde bij Juventus en daarom ruzie met de trainer. In Duitsland bij Werder Bremen samen met Arnautovic meerdere keren van de weg geplukt vanwege veel te hard rijden. Bij Feyenoord op de training betrokken bij opstootjes. In Turkije en bij Utrecht is het ook niks geworden. En naar den haag gegaan als leider voor een jonge groep spelers. Lijkt me niet dat Elia daar de goede persoon voor is

Tja sommige dingen zullen nooit veranderen, van de Kritiek op Blind zijn verdedigende kwaliteiten naar Elia die zich ergert aan Derksen.

Promes, Depay, Babel, Elia, Lang… Wat is het toch met al die net niet aanvallers / rappers van Nederland? Ze presteren eigenlijk helemaal niks, en op het moment dat ze een keer wel goed spelen voor de verandering moeten ze afrekenen met alle criticasters. Zogenaamd doet het ze niets, maar toch moeten ze er altijd iets over zeggen. Ik ben blij dat we op korte termijn af zijn van 3 van de 5. Die Elia lijkt me trouwens ook wel iemand die net als Promes in de problemen kan komen door foute lui om zich heen.

Toch grappig dat Elia redelijk vaak aangeeft dat de kritiek hem niet meer boeit, maar er toch elke keer weer iets over moet zeggen. En hij ook altijd weet wat er over hem gezegd is. Dus op de een of andere manier krijgt hij toch alles mee.

Maar waar Elia zich echt druk over zou moeten maken is dat hij na zijn terugkomst in Nederland bij FC Utrecht en ADO niks klaar speelt.

Als er iemand is waarvan ik denk dat hij niks gedaan heeft in zijn carriere met opbouwende kritiek, dan is dat Eljero Elia wel😅😅

Word inmiddels een leuk rijte 'ik-tegen-de-hele-wereld'... Noa, Memphis, Babel en nu Elia..

28 maart 2022 om 11:31

Dan wordt het toch wel steeds meer een team 'wij tegen de hele wereld' . Misshcien kunnen ze een supportgroepje (rapgroepje) beginnen.

Och och de boze buitenwereld! Die proberen die arme Elia toch in de kwaad daglicht te zetten. Terwijl deze voorbeeldprof toch niets anders wil dan in alle stilte en wars van aandacht tot het maximale gaan.

Werkelijk wat een droeftoeter. Geeft al jaren definitie aan het woord loser, in blijvende wedloop met Quincy Promes…

Ik heb wel te doen met Elia. Die jongen heeft een licht verstandelijke beperking, heeft nooit zijn school afgemaakt en kan niet goed overzien wat er allemaal gebeurt. Maar hij is profvoetballer die alles naast het veld zeer ongelukkig aanpakt en dat zorgt ervoor dat hij extra veel aandacht krijgt. Logisch, en sommige zullen zeggen hij verdient er ook goed mee. Maar toch vind het sneu voor die jongen, eigenlijk zou hij een voogd of lifecoach moeten hebben die met hem overlegt voordat hij in het publiek praat. Zou hem veel helpen!

28 maart 2022 om 09:50

Ja goed verwoord, een licht verstandelijke beperking is eigenlijk precies waar je al zijn gedrag die hij laat zien onder kan scharen.

28 maart 2022 om 09:56

Eigenlijk kan hij niet eens normaal ABN praten. Als hij toch geen talent had….

28 maart 2022 om 12:36

Hij kan het wel en ik durf te wedden dat hij tot z'n latere puberjaren gewoon ABN sprak. Vaak leren ze zichzelf dan dat straattaaltje aan omdat het 'stoer' zou moeten zijn. Het gevolg is een 35-jarige man die z'n moedertaal erg gematigd spreekt.

Een ontzettend vermoeiende jongen. Heeft alle talenten om positief in het nieuws te komen maar kiest er steeds voor om negatief in het nieuws te komen en gaat dan heel hard huilen dat de boze buitenwereld hem steeds moet hebben. Heel heel vermoeiend.

Elia is Elia, en zal altijd Elia blijven.Het is vooral vervelend voor zichzelf.Hij leeft in zijn eigen wereld met een eigen waarheid. Hij zal waarschijnlijk ook niet herinnerd worden om de voetballer, maar om zijn gedrag en uitspraken.Treurig verhaal eigenlijk

Duidelijk iemand met een lage intelligentie die niet weet hoe met zijn eigen emoties om te gaan en van slag raakt van kritiek.

Wat is dit toch een verwend, verongeljkt mannetje geworden zeg. Boos op de hele wereld. Wat zou zijn wereld er anders uit zien zonder social media.

Hahaha zeggen dat je tegen kritiek kan en dat het je allemaal niks doet en gaan huilen omdat je niet tegen de waarheid kan die Derksen vertelt.

Wat een prutser.

Waarvan akte.

Dat VI is toch ook gewoon een satirisch roddelprogramma als RTL Boulevard of SBS Showniews? Maar dan voor mannen in voetballand. Enige verschil is dat VI zichzelf niet ziet als nieuwszender en die andere programma's wel. Ik zie daarin geen verschil hoor.

Het is en blijft beschamend wat die lieden van zo'n programmaatje (s) te pas en te onpas blijkbaar nog steeds kunnen doen bij jullie. En nóg veel triester is natuurlijk dat zogenaamde volwassen er blijkbaar nog naar kijken.
Maar ik heb het hier ook al vaker aangegeven, de respectloosheid en afgunst jegens anderen is helaas ook hier vaak te merken. Ik heb al de meest domme beledigingen naar m'n hoofd gekregen vanwege het feit dat ik blijkbaar een 'foute" user naam heb, maar netjes vragen zit er niet in. Zelfde geld voor het feit dat ik blijkbaar "heel slecht ben" dat ik al vroeg met en.lang met pensioen....het is me serieus kwalijk genomen. Ook dat ik af en toe op dit blog reageer terwijl ik al jaren gelukkig in Thailand woon Sorry maar dat begrijp ik niet ik doe toch niemand iets aan.
Waarom moet dat toch.
Ben gelukkig en tevreden met wat je hebt en accepteer dat anderen het soms beter hebben. Ik zou al m'n geld en bezittingen direct afgeven om nog 1 dag met m'n ouwe heer te kunnen doorbrengen,nog 1 keer zijn stem horen....nog een keer. Ik mis zijn stem al meer dan 45 jaar...en vergeet nooit de dag dat politie kwam zeggen dat hij met geweld om het leven was gebracht.

Nee vraag geen medelijden....ik vraag alleen elkaar niet te beoordelen op randzaken en vooroordelen.
Vriendelijk groet allemaal uit een heet Thailand,niet om te pochen, maar gewoon omdat ik daar toevallig woon.Ik vraag me bij Elia altijd af welke domme uitspraak hij nu weer gaat doen om in de spotlights te staan. Je zou toch denken dat hij inmiddels wel door heeft dat hij een grote grap is.

29 maart 2022 om 03:44

Ik kan er anders niet om lachen. Hij is weleens dicht bij waar ik woon zogenaamd om zijn auto te laten wassen. Iedereen weet dat hij er voor wat anders is. Arrogante kwaal is het.

Pff wie lijmt zijn lippen eens aan elkaar? Gewoon als grapje, en dan, oooh kak gaat niet meer los, aah njaa prima zo!

En dan te bedenken dat dit figuur gewoon vader is van 4 kinderen... het zou je vader maar zijn.

Deze gasten zijn zoooooooooo oerdom dat ze achter elke hoek een vijand zien. Als je goed speelt zal Derksen niet zeggen dat je slecht gespeeld hebt. Maar als je een waardeloze karakter hebt zal hij ook niet zeggen dat je de ideale schoonzoon bent. Tijdens een wedstrijd moet je je bek houden tegen een camaraman. Je wilt miljoenen verdienen maar je beseft niet dat de beelden van die camaraman een gedeelte daarvan betaald. Als je in je prive leven door paparatie gevold wordt vind ik een andere zaak. Moet niet kunnen.

Iedereen hier in de comments heeft ze mening weer klaar liggen, maar kijk AUB de podcast voordat jullie conclusies trekken want dit is maar een kleine citaat van wat hij allemaal heeft gezegd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.FC Emmen8340
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
A. DamenKeeper
J. AmofaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

100 fans
Aanvaller, 35 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 25 juni
PSV waagt een poging om Jarrad Branthwaite op huurbasis over te nemen van Everton, de voormalige club van algemeen directeur Marcel Brands. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren