Amrabat doet sollicitatie in de Eredivisie: ‘Als je kijkt, je mag me bellen'

Zondag, 27 maart 2022 om 15:41Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 15:42

Nordin Amrabat hoopt na de zomer in de Eredivisie actief te zijn. De aanvaller, die momenteel onder contract staat bij AEK Athene, mikt na elf jaar op een terugkeer in Nederland. Amrabat ziet zichzelf het liefst bij FC Utrecht, zo maakt hij bekend bij Goedemorgen Oranje. De 34-jarige aanvaller speelde in Nederland voor FC Omniworld, VVV-Venlo en PSV, alvorens hij in 2011 naar het buitenland vertrok. Na 11,5 jaar hunkert hij ernaar om dicht bij zijn familie te zijn.

"Ik ambieer het om terug te keren naar Nederland", aldus Amrabat in het voetbalpraatprogramma. "Ik heb twee kinderen, die vragen continu wanneer ik terugkom. Na de kerst heb ik bij de clubleiding aangegeven dat ik het seizoen wil afmaken en daarna terug wil naar Nederland. Maar ze willen dat ik blijf. Ze hebben mij gepromoveerd tot een van de aanvoerders, dus we gaan zien wat daar uit gaat rollen." Amrabat heeft bij AEK Athene nog een contract tot volgend jaar zomer, waardoor clubs met een transfersom over de brug moeten komen indien ze hem los willen weken.

"Het is tijd om terug te komen naar Nederland om nog ergens lekker te kunnen voetballen", aldus Amrabat. "Bij een club in de Eredivisie?", vraagt presentator Milan van Dongen vervolgens. "Dat moet lukken, denk ik. Ik hoef mezelf niet te promoten of een sollicitatie te doen. Alle clubs hebben wyscout, dus ze kunnen alle cijfers zien. Ik speel alles en ben volgens de club een belangrijke speler. Ik ga niet weg om in de zandbak geld te gaan verdienen. Dat heb ik al gedaan. Ik wil terug naar mijn kinderen."

Amrabat zou zich graag weer willen laten zien op de Nederlandse velden. "De mensen zijn mij allemaal vergeten", meent de buitenspeler. "Iedereen weet dat ik een voorkeur heb voor FC Utrecht. Waar is de camera? Jordy (Zuidam, technisch directeur bij Utrecht, red.), als je kijkt, je mag me bellen." Het is niet voor het eerst dat Amrabat openlijk zijn liefde verklaart aan Utrecht. In 2020, toen hij in Saudi-Arabië in dienst was bij Al-Nasr, zei hij ook al zijn carrière te willen afsluiten bij de club uit de Domstad.


Poll

Is Nordin Amrabat een aanwinst voor FC Utrecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door voetballer 2)

Hij is gewoon een doorzetter kan netals Kuyt zijn en de niveau opkrikken van Utrecht

27 maart 2022 om 17:51

Ik las net een artikel van hem over de bondscoach van Marokko en dacht toen ook direct: waarom speelt deze jongen niet gewoon in NL? Ben hem net als velen hier denk ik al een paar kaar uit het oog, maar hij zou toch prima bij Utrecht kunnen spelen? De vleugels daar zijn nou niet bepaald top en ze huren nu een zweed van Rostov om het gat daar op te vangen. Eerder al een onbekende japanner die helaas geblesseerd raakte. Dat doet mij denken dat er veel vraag is op die positie en niet veel geld, dan lijkt een open sollicitatie van een Amrabat mij een schot in de roos.

27 maart 2022 om 18:27

Zou makkelijk mee kunnen Amrabat is top en top fit heel zijn carrière eigenlijk al

27 maart 2022 om 22:05

Rambokolombo. Het vervelende is echter dat je nog minimaal 8 Amrabats moet zoeken om het nivo van Utrecht te gaan opkrikken. Het is gewoon een zeer matig team en doorselecteren is de enige remedie. Maar wil van Seumeren er nog vele ,miljoen inpompen???

30 maart 2022 om 02:40

Matig team? Met overeem ramselaar gustafson en mahi. Er zit genoeg creatieviteit alleen zitten er geen genoeg waterdragers, man united speelde jaren met 2 creatieve spelers en 8 waterdragers. United is met die systeem jarenlang kampioen geweest

30 maart 2022 om 08:16

Rambokolombo. Inderdaad een matig team. Of wou je nu zeggen dat dit team de sterren van de hemel speelt?? Wel sterk om dit te vergelijken met Manchester United. Doorselecteren is de enige remedie. Een aanval op de top 3 zal met deze spelers echt niet gebeuren.

Ben ik de enige die het heel raar vind als je bij een club voetbalt dat je gaat roepen dat een andere club je moet bellen? Zelfs al is het een grapje. Ik vind dat niet netjes naar de Fans van AEK Athene. Je tekent daar met je volle verstand een contract en dan ga je dit roepen.

27 maart 2022 om 11:32

Wat is daar raar aan hij wil graag dicht bij zijn familie zijn.
Ik denk dat zijn huidige werkgever daar ook van op de hoogte is

27 maart 2022 om 12:15

Als hij graag bij z’n familie had willen zijn na dit seizoen had hij voor een jaar minder moeten tekenen, of een transferclausule laten opnemen.

27 maart 2022 om 12:58

Je ziet/voelt niet alles van tevoren aankomen en ik denk dat AEK hem niet voor maar 1 jaar wilde binden. Het is aan AEK en snap best dat ze hem niet willen laten gaan, maar het is ook niet prettig om een ongelukkige speler in je team te hebben. Zeker niet als je ook van hem verwacht dat hij de kar trekt en het goede voorbeeld geeft. Amrabat lijkt me niet onvervangbaar, dus als het enigzins kan zou ik hem wel laten gaan. Hij zou voor Utrecht denk ik een goede versterking zijn. Ik weet niet hoeveel hij sinds Watford achteruit is gegaan, maar daar vond ik hem nog prima. Ook bij Marokko was hij regelmatig nog prima.

27 maart 2022 om 11:57

Waarom is dat raar? De grieken zijn geen zeurpieten en klagers zoals wij hier zijn. Wij klagen en zeuren om alles en iedereen moet maar een mening hebben. Hij wil terug naar zijn kinderen en droomde er altijd van terug te keren naar Nederland. Hij heeft dit ook al bij de clubleiding gemeld.

27 maart 2022 om 12:17

Ik denk dat er weinig fans van AEK dit programma kijken.

27 maart 2022 om 12:27

@elninoo Hij wil weg en hij geeft aan dat ze hem niet willen laten gaan. Dan gaat stil in een hoekje zitten hopen niet helpen natuurlijk. Het was duidelijk geen grapje, hij wil terug naar Nederland.

27 maart 2022 om 13:37

Vast niet, maar het zou mij niet veel boeien.

27 maart 2022 om 16:48

Wat is er zo raar aan, hij geeft toch aan dat de club al weet dat hij in de zomer weg wil. Dus snap je reactie niet echt.

27 maart 2022 om 16:51

@elninoo, Normaal gesproken is het misschien niet netjes om openlijk te solliciteren als je nog onder contract staat, maar hij heeft toch duidelijk bij de clubleiding aangegeven dat hij van de zomer weg wil? Prima toch? Kan AEK nog wat centen ervoor krijgen. Er zijn maar weinig contracten die helemaal worden uitgediend.

27 maart 2022 om 17:55

Ach, dat ligt er natuurlijk een beetje aan. Amrabat is 34 en speelt misschien niet meer alles bij AEK, dat je dan wilt afsluiten thuis bij familie is toch iets wat je best gegund kan worden. We hebben het in dit geval over een speler in de winter van zijn loopbaan die bezig is met afsluiten en zijn leven na het voetbal. Het is wat anders als bijvoorbeeld Brobbey, die gewoon voor 4 jaar is vastgelegd door Leipzig en nu openlijk zijn eigen transferwaarde naar beneden praat door bij Ajax te willen blijven.

Deze jongen liep deze zomer te vertellen als analist, dat hij overal aanbiedingen had ook van goeie clubs. Wilde in spanje of de eredivisie spelen en ging toen totaal ergens anders heen, die lult uit zijn nek dus. Vorig haar hoorden we dit ook, zou me niks verbazen als hij weer ergens anders uiteindelijk tekent.

27 maart 2022 om 11:31

Dat is niet waar maat. Hij gaf aan dat hij verschillende aanbiedingen had maar vooral wilde spelen. Hij noemde Spanje als optie, vertelde dat een club uit Saudi-Arabië interesse heeft en Griekenland. Volgensmij speelt hij in Griekenland..

27 maart 2022 om 12:02

Ja hij zei dat hij zowel aanbiedingen uit spanje en Nederland had, dat dat ook zijn voorkeur had. Als je dan vervolgens in griekenland gaat spelen, dan lul je toch uit je nek of wat?

Weet iemand wat het Niveau nog is van Amrabat?. kan hij nog mee bij Utrecht of is dat een te hoog Niveau voor hem?.

27 maart 2022 om 11:35

Hij is een vaste basis speler dan zal hij heus nog wel wat kunnen

27 maart 2022 om 11:38

Maar Utrecht lijkt mij wel een hoger Niveau dan Athene. maarals hij daar vaste basis speler is kan hij nog wel wat ja.

27 maart 2022 om 11:47

AEK Athene is minimaal van het niveau Utrecht. Een traditioneel Griekse topclub die denk ik zelfs van het niveau Feyenoord is of het in elk geval aantikt. Ik zie Utrecht niet Celtic & Brugge uitschakelen, 2x gelijk tegen Milan en goed weerstand tegen Benfica bieden (2-3 verlies) in de Champions League.

27 maart 2022 om 11:58

Denk toch wel een hoger niveau dan fc Utrecht

27 maart 2022 om 11:44

3 goals en 3 assists in 21 wedstrijden, dus ik denk niet dat hij qua niveau nog erg veel toevoegt aan Utrecht.

27 maart 2022 om 11:49

Zijn niet echt indrukwekkende Cijfers nee Sirius.

27 maart 2022 om 11:59

Het gaat niet altijd om doelpunten en assist. Het ligt ook aan zijn rol en taak op het veld.

27 maart 2022 om 14:02

Dat vind ik altijd een dooddoener. Op die manier kun je elke prestatie goedpraten. Aanvallers worden afgerekend op rendement. Amrabat is inmiddels 34 jaar en het beste is er wel vanaf.

27 maart 2022 om 18:30

Sorry maar Amrabat is geen goalmachine maar een harde werken die kan een hele flank 90min belopen.. WK tegen Spanje vergeten?

Komt altijd wel als een sympathieke gozer over op camera. Zie hem na zij carrière ook wel ergens aanschuiven als analist. In het kader van diversiteit

27 maart 2022 om 12:02

Ik vind hem ook echt een toffe gast, mag van mij nog best een jaartje naar Sparta komen. Maar eerst maar eens in de eredivisie blijven.

27 maart 2022 om 16:46

Hoezo in het kader van diversiteit en niet gewoon in het kader van zijn kennis, ervaring en professionaliteit?

27 maart 2022 om 19:32

Precies, wat een kut opmerking. Ik vind Amrabat een leuke kerel om naar te luisteren, kan je er prima bij hebben als analist.

Utrecht haalt de ene na de andere uitgerangeerde speler, daar past Amrabat prima bij.

27 maart 2022 om 20:09

Utrecht haalt (volgens Didagirl) de ene na de andere uitgerangeerde speler....
Zoals Elia enneh...... eeeh...... ???

Utrecht haalt juist vooral jonge spelers!
Dit seizoen: Shein (18), Zagre (19), Timber (20), Douvikas (21), Almqvist (22) spelers die doorgeschoven zijn vanuit Jong FC Utrecht, zoals Mamengi (20), De Keijzer (21), Balk (21) en Mokono (22)
Voor volgend seizoen al vastgelegd: Taylor Booth (20) en Luuk Bouwers (23)

De enige aangetrokken spelers die ouder zijn dan 23 zijn Van der Hoorn (28) en Veerman (30).

is een goede gozert, mag ook terug naar VVV komen al zal die dat niet doen

"Ik ben hier niet om een open sollicitatie te doen"
*doet open solliciatie*

Amrabat heeft er een beetje een handje van om steeds als iemand anders iets begint te zeggen er overheen te denderen en zijn verhaaltje begint te vertellen. Net als perez altijd doet. Pijnlijk moment voor hem was toen Sjoerd iets wilde zeggen en amrabat er overheen ging en Hans daarna alleen maar lachte en zei….Sjoerd wat wilde je zeggen? Niemand reageerde op wat amrabat zei. Laat die jongen aub gewoon voetballen en niet aanschuiven bij dit soort programma’s. Leuke jongen maar 1 Perez is wel genoeg.

27 maart 2022 om 16:51

En ook constant grappig willen doen enzo

Als je ziet wat er nu bij Utrecht in de aanval speelt zal Amrabat een flinke versterking zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ6120
6.Vitesse51-9
9.SC Cambuur39-17
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. DouvikasAanvaller369
Q. TimberMiddenvelder332
A. MaherMiddenvelder321
S. van de StreekMiddenvelder305
B. RamselaarMiddenvelder269
M. SyllaAanvaller266
J. van OvereemMiddenvelder251
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

94 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 AEK Athene 29 6 7 0
2020/2021 Al Nassr 25 6 7 1
2019/2020 Al Nassr 29 4 3 0
2018/2019 Al Nassr 26 5 4 0
2017/2018 Leganés 30 2 6 1
Laatste voetbalnieuws

Redan blijft met nieuwe uitleenbeurt behouden voor de Eredivisie

FC Utrecht gaat zich spoedig versterken met Daishawn Redan, verzekert De Telegraaf. De aanvaller komt op huurbasis over van Hertha BSC, de club die hem vorig jaar verhuurde aan PEC Zwolle....Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 26 juni
Het management van Neymar heeft met Juventus gesproken over een transfer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren