Eriksen haalt uit na ‘idiote’ actie van toeschouwers in Amsterdam

Zondag, 27 maart 2022 om 22:30Dominic Mostert • Laatste update: 23:01

Christian Eriksen beleefde zaterdagavond een mooie terugkeer in de nationale ploeg van Denemarken, maar die kreeg op het laatst toch een vervelend staartje. Terwijl de aanvallende middenvelder van Denemarken een interview gaf aan de Deense televisie, werd hij door toeschouwers in de Johan Cruijff ArenA bekogeld met muntjes.

Eriksen werd eenmaal geraakt op de schouder en liep geen serieuze verwonding op. Hij had echter ook zomaar op het hoofd geraakt kunnen worden. "Ik weet niet wat ze precies aan het doen waren. Ze gooiden muntjes mijn kant op en ik werd een keer geraakt. Het is gewoon idioot gedrag om met muntjes te gooien", reageerde Eriksen tegenover Kanal 5 na de 4-2 nederlaag van Denemarken tegen het Nederlands elftal in Amsterdam.

Het moment zorgde voor verbazing bij analisten Zak Egholm, Lars Jacobsen en Thomas Gravesen op de Deense tv. "Misschien was het een supporter van Feyenoord", knipoogde een van de analisten, die daarmee refereerde aan het verleden van Eriksen bij rivaal Ajax. De Deen beleefde zijn rentree bij de nationale ploeg, 287 dagen nadat hij werd getroffen door een hartstilstand in de openingswedstrijd van het EK.

Kort na zijn invalbeurt, aan het begin van de tweede helft, scoorde Eriksen. Precies 115 seconden had hij nodig voor een doelpunt. Andreas Skov Olsen ontsnapte op rechts aan de aandacht van Daley Blind en bracht de bal laag voor, waarna Eriksen die perfect in de kruising legde: 3-2. De teruggekeerde creatieveling kreeg zelfs applaus van de Oranje-supporters en was al onthaald met een staande ovatie. Ondanks het incident na afloop was er dus zeker geen sprake van een vijandige sfeer richting Eriksen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door denn01)

Waar blijven deze gasten toch vandaan komen? Iedereen die een beetje voetbal volgt weet wat met Eriksen gebeurd is. Hij maakt eindelijk z'n rentree voor het nationale team, in het stadion waar hij jarenlang speelde, scoort meteen, en uiteindelijk wint Nederland alsnog. Hoe je het dan in je hoofd haalt om dan iets naar deze man te smijten zal ik nooit begrijpen. Als hij Denemarken nou naar de winst had geschoten of zo. Praat ik nog niet goed, maar dan kan ik nog begrijpen hoe sommige van die idioten tot dat besluit zouden komen. Maar nu? En zo'n diehards hebben we nou ook weer niet in het stadion zitten bij oefeninterlands. Meer van die families die 90 minuten lang de wave doen.

27 maart 2022 om 01:05

Zelfs als hij nooit in het stadion was geweest, hij niet scoorde en Oranje dik verloor is dit gedrag na wat er met hem is gebeurd misselijkmakend. Dit soort simpel klootjesvolk verdient het om met naam, toenaam en foto overal in beeld te komen, zodat hun familie, vrienden en werk beseft wat voor hersenloos volk het is. En vervolgens is het wat mij betreft reden om ze direct te ontslaan zonder enige compensatie. Dit soort volk verdient niets meer dan de diepste maatschappelijke en financiële goot die we in Nederland kennen, zelfs minder dan dat.

27 maart 2022 om 08:41

Absoluut, zelfs als al die dingen niet gebeurd waren is het achterlijk gedrag. Maar met al die dingen al helemaal onbegrijpelijk voor mij. En dan maakt het me ook niet eens uit dat het maar muntjes zijn. Gaat om een stukje fatsoen. En dat het dan ook nog bij dat dooie interlandpubliek van ons gebeurt. Kijk, bij de Klassieker heb je al dingen zoals die Vermeer pop gezien, daar zou me zoiets totaal niet meer verrassen.

27 maart 2022 om 01:27

Het lijkt bijna alsof je verbaasd bent hoeveel debielen er in Nederland rondlopen.

27 maart 2022 om 13:36

dat is best makkelijk te verklaren hoor.
1. groepsdruk
2. drugs/alcohol
3. mentaal niet helemaal 100%

Opsporen en een stadionverbod voor het leven geven. Niet omdat het gooien van een muntje nou zo erg is, ookal kan je iemand er wel pijn mee doen, maar puur vanwege het principe. Dit is een gebrek aan respect en zulk volk hoort niet in een voetbalstadion thuis. Eigenlijk nergens, maar het verbannen van dit soort idioten uit voetbalstadions is een stapje in de goede richting.

Hoe ziek in je hoofd moet je wel niet zijn om dit soort dingen uit te halen. Begrijp er echt geen reet van, of het nou Feyenoorders waren of niet en of het nou Eriksen of bijv Schmeichel was bij wie dit gebeurde, kunnen dit soort dingen nooit ophouden? Heeft niks geen meerwaarde behalve dat je je als een complete debiel wie in een inrichting thuishoort gedraagd. Levenslang stadionverbod voor elk stadion.

27 maart 2022 om 12:01

Ik vrees dat het antwoord is dat dit inderdaad niet ophoudt. Vroeger werd er met glazen gegooid, toen werden dat plastic bekers. Je mag niks meer meenemen. Nu zijn het muntjes.

Er zijn gewoon debielen die al dan niet onder invloed zieke dingen doen. Helaas. Als ze ze op beeld hebben pakken ze ze echt wel aan.

Deze man is wel de laatste die dat verdiend, ongelofelijk wat een k*tvolk loopt er toch tussen in de stadions. Gelukkig verpest dit zijn avond niet, lijkt mij dat elke voetbalfan van welke club dan ook heeft genoten van zijn comeback.

27 maart 2022 om 12:31Het is dieptriest. Dat zoiets bij je opkomt is al triest, maar dat je het vervolgens ook nog een goed idee vind van jezelf en het tot uitvoering brengt is een signaal dat het beter is om jezelf op te laten nemen en jezelf eens helemaal door te laten lichten.

Ik denk dat het de eerste tegengoal ooit van Oranje is waar ik blij van werd. Na zo’n ernstig voorval bij je rentree in de nationale ploeg binnen 2 min zo’n goal maken is iets waar je alleen maar van kunt dromen. Vond het ook hartverwarmend dat de Arena meejuichte en dat iedereen er blij mee leek te zijn op een iemand met kleingeld in zijn zak na. Toch kan ik me ook wel voorstellen dat hij een beetje moe wordt van al het gedoe. Iedereen begint er steeds maar over en elke keer kun je weer hetzelfde verhaal ophangen

Laffe honden, met muntjes gooien naar een speler. En dan ook nog een Eriksen, die altijd erg sympathiek is. Gelijk tegen ingrijpen, dat soort volk.

Misschien een beetje Calimero om het aan te kaarten, maar jammer om ook maar gelijk, al was het gekscherend, Feyenoorders de schuld te geven... Eriksen is nou niet een persoon die "gehaat" is, en de sneue types zijn eindelijk een tijdje rustig.

Ik denk dat er maar één remedie is tegen dit soort onzin: sleur zulke droeftoeters keihard uit de anonimiteit. Maak foto's en video's van ze openbaar. Gooi alles online, zend het voor mijn part op zondagavond uit bij Studio Sport. Benieuwd of ze nog zo "stoer" zijn als ze aan hun partner, ouders, kinderen, collega's, werkgever en wanneer ze hun kinderen van school halen uit moeten leggen waarom ze het nou echt dringend nodig vonden om muntjes te gooien naar een speler die net weer terug aan het komen is van een bijna fatale hartaanval.

27 maart 2022 om 09:11

Ben ik ook voorstander van. Net zoals bij de man die het shirt uit Anthony zijn hand trok. Was ook vol in beeld en had gauw genoeg spijt

27 maart 2022 om 09:36

Inderdaad, uit de anonimiteit halen en flink belachelijk maken. Weg met die gezwellen.

Echt te triest voor woorden, dit soort staatsidioten hoor je aan de hoogste schandpaal te nagelen. Totaal geen medelijden mee hebben, afslachten in welk medium er ook beschikbaar komt.

Poeh dit maakt ongeveer iedereen boos. Sws omdat die gekken altijd alles verpestern, maar vooral dat je muntjes staat te gooien na de wedstrijd op een vent als Eriksen nota bene... tja echt hoe kan dit blijven gebeuren.

Wat een gezeik over die voetballerij. Als hij op zijn hoofd geraakt was had hij misschien een sleutel gehad en was het een spaarpot geworden/geweest.

Genant gewoon. Terwijl de hele wereld meekijkt gooien wij muntjes naar die sympathieke Eriksen. Ik schaam me diep.

Jezus en ik tijdens het meepraten nog roepen dat ze bij Oranje tenminste geen zooi op het veld gooien. Kunnen deze mensen niet gewoon lekker in een trog gaan wonen.

27 maart 2022 om 12:04

Was je met Jezus aan het kijken ;-)

Maar inderdaad, bij oranje valt het normaal heel erg mee. Triest dit.

Hoe je het bedenkt dat je met munten naar een ander mens gaat gooien zal voor mij altijd een raadsel blijven.

Minder belangrijk, maar de kop van voetbalzone is ook wel weer treurig. "eriksen haalt uit". Wat hij n werkelijkheid zegt is blijkbaar dit "ik weet niet wat ze precies aan het doen waren. Ze gooiden muntjes mijn kant op en ik werd een keer geraakt. Het is gewoon idioot gedrag om met muntjes te gooien". Dat vind ik een extreem rustige en beschaafde reactie, niet "uithalen".

Echt waar. Die lockdowns, lege stadions en cafés hadden ook een voordeel. De sfeer, hoe minimaal ook, werd niet verkloot door debielen.

27 maart 2022 om 11:00

Haha, dat zei ik ook een week geleden. Lege stadions was niet om aan te zien, maar het had zijn voordeel. Aan de andere kant waren er dan wel weer meer incidenten tussen spelers omdat je dan alles goed kon horen. Mensen he...

27 maart 2022 om 13:24

Denk je dat de incidenten tussen spelers minder is geworden sinds de stadions weer open zijn gegaan? Nee toch. Ik heb iig spelers geen muntjes naar elkaar zien gooien 😀

27 maart 2022 om 14:07

@yoda, nee ik bedoel dat er vorig seizoen veel 'incidenten' waren rondom beledigingen tussen spelers. Al dan niet racistisch/discriminerend, dat laat ik in het midden. In een leeg stadion kunnen die microfonen aan de zijlijn alles beter horen tussen spelers, net zoals dat voorval tussen Pique en Griezmann ook. Die dingen zijn dit jaar opmerkelijk minder wel, wat ook logisch is.

Hoe ga je na afloop naar huis vraag ik mezelf dan af? Wetende dat je je als een idioot hebt gedragen, wat muntjes gooien naar iemand. Wat een zielig figuur zeg.

Met een miljoen camera's in het stadion moet het toch mogelijk zijn om die lui vol in beeld te zetten!

Moeders zal blij zijn, werkgever zal blij zijn, UWV zal blij zijn.

Ik snap echt niet dat je zo disrespectvol met elkaar om gaat.

27 maart 2022 om 12:03

Hoodies aan, allemaal zelfde type kleren. lastig hoor, om iemand te vinden. Ik hoop het natuurlijk wel, dit is gewoon crimineel gedrag. Als je Eriksen op zijn hoofd raakt kan het weer echt goed mis zijn.

Ga je hem eerst nog toejuichen bij zijn terugkeer, en dan bekogel je hem meteen daarna. Gaf hij trouwens ook nog positieve feedback over de supporters? Nu is het net alsof hij door een heel stadion agressief is ontvangen, terwijl het gros aan het klappen was.

Oranje hooligans. Dan ben je wel heel laag gezonken als je bij zon internationale (vriendschappelijke) wedstrijd tussen het klapvee gaat staan om boos te zijn. Dat is echt totaal niet het publiek

Welkom in Nederland. Waar idioten nog steeds hun gang kunnen gaan tijdens voetbalwedstrijden. Ho, jongens, niet doen. Ach, toch weer? Nou, een volgende keer niet weer doen, hoor! Dat vinden pappie en mammie niet leuk....

Ik snap nooit zo goed dat volwassen mensen de consequenties van dingen niet in kunnen zien. Wat als zo´n muntje bij iemand in het oog komt? Zou je dat zelf fijn vinden? Of gaat het in je hersens niet verder dan ''haha ik heb muntje op Eriksen gegooid ik gooide echt goed''.
Ik zal dan ook nooit echt het kunnen begrijpen om anderen wat aan te doen omdat ze een ander shirtje aanhebben maar wie ben ik.

27 maart 2022 om 19:19

Ik zal dat ook nooit snappen, maar vermoedelijk hebben ze het aan het begin ook nooit geleerd.

Ik reed een tijd terug (rustig) door mijn eigen straat, rent er opeens een kind tussen de geparkeerde auto's op, zo de straat op. Ik rem, sta ruim op tijd stil, kijken die ouders mij boos aan. Ja, als je zo opgevoed wordt, dat je eigen acties geen consequenties hebben, dan is dat later ook lastig.

27 maart 2022 om 19:48

Dat is ook zoiets ja, stel dat je een kind waarschuwt of even zegt dat hij het niet meer moet doen dan krijg je het nog aan de stok met de ouders omdat zij zelf het kind nooit corrigeren en hun kind heilig is.
Gelukkig zijn er ook nog wel genoeg mensen die kinderen normaal opvoeden en zelf ook normen en waarden hebben.

Ik ben ook van mening dat men eens moet stoppen in Nederland om dit soort volk te verdedigen en vrijheden te geven die ze niet verdienen.

In de Arena en andere stadions hangt het vol met camera's, en net zoals bij opsporing verzocht mag men dit openbaar maken!

Dan is het snel klaar met dit soort onzin! Wordt tijd dat mensen verantwoordelijk worden gehouden voor asociaal gedrag.

27 maart 2022 om 19:21

@da's het punt met vrijheden, die heb je, tot je hebt aangetoond ze niet aan te kunnen. Dus wat zou je willen doen?

Ik walg net zo goed als jij van dit soort acties, maar het is alleen zo verschrikkelijk moeilijk om een passende maatregel te bedenken. Je kan moeilijk van iedereen vragen om bij binnenkomst al hun muntjes in te leveren. En hun sleutels. Etc.

Als mensen zo kansloos zijn dat ze van hun geld afwillen. Een donatie voor de hartstichting is een veel beter idee dan als een stel kleuters met muntjes Eriksen bekogelen

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Denemarken

FIFA ranking: 12
28 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
J. AndersenVerdediger
A. ChristensenVerdediger
J. MæhleVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Denemarken.

1019 fans
Middenvelder, 30 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Brentford 11 1 1 0
2021/2022 Internazionale 0 0 0 0
2020/2021 Internazionale 26 3 1 0
2019/2020 Internazionale 17 1 0 0
2019/2020 Tottenham Hotspur 20 2 5 0
Laatste voetbalnieuws

Eriksen ziet terugkeer in water vallen en laat Ten Hag nagelbijten

Christian Eriksen hakt een dezer dagen de knoop door of hij bij Manchester United of Brentford verdergaat, weten Sky Sports en Fabrizio Romano. De Deense middenvelder genoot tevens interesse van zijn...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 25 juni
PSV waagt een poging om Jarrad Branthwaite op huurbasis over te nemen van Everton, de voormalige club van algemeen directeur Marcel Brands. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren