Louis van Gaal wijst linie aan die na rust in de fout ging tegen Denemarken

Zaterdag, 26 maart 2022 om 23:29Mart van Mourik • Laatste update: 23:44

Louis van Gaal is tevreden over het spel dat Oranje heeft getoond in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Denemarken (4-2). Toch ziet hij met name op het middenveld ruimte voor verbetering, daar het in zijn ogen ontbrak aan organisatie toen Christian Eriksen binnen de lijnen kwam.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door lampen)

Wij hebben als Nederlands voetbal toch wel een probleem, vind ik. Dat Louis als bondscoach er staat is er onderdeel van. Het team qua kwaliteit is goed, maar het ontstijgt ook niks. Hetzelfde met de technische staf die wij hebben. Louis was ook gewoon al een paar jaar al klaar en probeert nu met zijn goede bedoelingen de kar uit de modder te trekken, maar er zit naar mijn mening geen muziek in. Kunnen het iederen lastig maken, maar kunnen de topploegen echt niet onze wil op leggen. Gewoon kwaliteit te weinig in de selectie en in het technisch hart

26 maart 2022 om 23:59

En hoezo kunnen we dat niet? De afgelopen jaren waren de prestaties tegen de toplanden juist het beste in tegenstelling tot tegen de wat mindere. We hebben prima weerstand geboden tegen Frankrijk, Duitsland, Engeland etc. Tegen ploegen zoals Turkije, Tsjechië etc ging het steeds mis. Tegen toplanden heb je juist meer ruimte en daar zijn wij beter in dan tegen een muur spelen rond de 16 van een tegenstander.

27 maart 2022 om 00:11

Omdat wij de speler met de echte kwaliteiten om zo'n ploeg gewoon al hoeken van het veld te laten zien gewoon missen. Kunnen inderdaad een wedstrijd winnen van Duitsland en een Frankrijk, maar een knock out fase tegen alle twee gaan wij er sowieso af. Hebben naar mijn mening gewoon niet de ploeg die het verschil kan maken. Zijn een grijze muis. Een Frankrijk, Spanje,, Duitsland, enz wordt echt niet bang van een Memphis, Berghuis, Bergwijn, Blind, Frenkie, Koopmeiners enz... Het zijn echt geen slechte voetballers maar het ademt gewoon niks unieks

27 maart 2022 om 01:01

Gelukkig gaat het ook niet om het individu maar om het team. En zo denderend team heeft Duitsland ook niet meer hoor. Ik schat Nederland en Duitsland best gelijk in. Alleen Frankrijk staat natuurlijk qua spelersmateriaal bovenaan maar ja een Zwitserland heeft ze ook verrast. Met Louis heb ik er wel vertrouwen in dat hij met dit materiaal ver kan komen.

27 maart 2022 om 00:06

Helemaal mee eens Ducktaildo. We missen de X factor. De synergie ontbreekt. Het is geen groots ensemble. Denk dat niet een persoon op aarde stijl achterover zal slaan na het zien van deze wedstrijd. We hebben het al jaren niet, en we hebben het er mee te doen. Helaas.

27 maart 2022 om 00:12

Ik ben het volledig met je eens dat het kwalitatief te weinig is om van de toplanden te winnen, maar waar ligt dan het daadwerkelijke probleem en aangezien je dit comment, neem ik aan dat je een mogelijke oplossing in gedachte heb? Het is maar roeien met de riemen die we hebben. Louis probeert er het maximale uit te halen voor een eindtoernooi, dus ik zie het probleem niet zo. Hij probeert met dit systeem ervoor te zorgen dat het team meerdere systemen kent om zo elke mogelijke tegenstander tactisch te kunnen overklassen. Als ze zoals vandaag spelen en Malacia op linksback staat in plaats van Blind, en De Vrij voor Ake zn plaats, denk ik dat je op het WK elk land moeilijk genoeg kan maken en op een goede dag kan winnen. Daar is het vooral op gevestigd: hoop. Daarnaast ligt het ook aan de Nederlandse cultuur. Dit team heeft te weinig types Tagliafico, Casemiro, Lisandro Martinez... Spelers die bijna alles kunnen compenseren met hun inzet en agressiviteit. Dat zie je vaak bij Zuid-Amerikanen.

27 maart 2022 om 00:20

Het probleem is dat wij blijven hangen in het verleden vind ik. Tuurlijk Louis probeert nu een een 3-4-3 systeem om een keer een schok effect te creëren in het Nederlands voetbal, maar puntje bij paaltje is de spelersgroep gewoon niet van het niveau 2000 - 2010. En jammer genoeg heb ik geen oplossing in mijn gedachte, had het graag gehad. Ik gun iedereen een mooi Nederlands elftal, maar ik weet echt niet waarom er geen echte top kwaliteit meer is. Vind het zo zonde. Het borst vooruit en de mooiste verliezer zijn, daar verlang ik als ouwe lul weer naartoe

27 maart 2022 om 00:28

Denk dat je teveel azijn hebt gedronken vandaag. Doordat de selectie kwalitatief misschien niet denderend is ben ik juist blij dat er iemand als Louis voor de groep staat. Hij wilt een systeem waarin iedereen in zijn kracht komt te spelen. Zo’n coach is juist nodig om van ‘middelmaat’ even top te maken in een toernooi. Als je de achterhoede in het wk 2014 ziet zegt dat ook genoeg. Ik kan mij op dit moment geen andere coach bedenken die de spelers beter zou kunnen raken. En je kan blijven hangen in het verleden, maar de tijd tikt gewoon door. Gelukkig zijn er mensen die er wel het beste van proberen te maken.

27 maart 2022 om 00:32

Denn01. Ik kan mij op die moment ook geen andere coach bedenken, maar dat zegt toch ook genoeg over de Nederlandse voetbalschool? Louis die heeft al 5 generaties meegemaakt. Er zit erg 0,0 doorstroming in qua kwaliteit op het gebied van spelers en trainers. En vind dat de knvb dit zich mag aanraken. Voor welke Nederlands elftal speler zet jij je tv aan? Ik persoonlijk echt voor geen 1

27 maart 2022 om 00:40

Ik ben het er niet mee eens dat er geen doorstroming is qua spelers. Met dit materiaal kan je makkelijk een kwart of halve finale op een WK halen. Helemaal met het genie Louis erboven. Ik zet de tv niet aan voor een speler. Als het NL elftal als team andere landen verslaat dan is dat ook een prestatie. De kwaliteit zit nu een keer in de verdediging ipv aanval. Nou poepoe moeten we nu allemaal gaan huilen? Nee tuurlijk niet, Louis past zich hier gelukkig op aan. Over trainers ben ik het eens dat er weinig soeps loopt en terugval op Louis eigenlijk een zwakte is.

27 maart 2022 om 00:53

En de kwaliteit in de verdediging vind ik overigens wel meevallen. Hebben geen fatsoenlijke linksback en de keepers zijn ook gewoon Europese middenmoot of nog daar onder.

27 maart 2022 om 09:04

ik weet niet maar ik heb die documentaire van van marwijk en wk 2010 gezien, maar daar hadden we geen goeie verdedigers hoor alleen het middelveld/aanval hadden we er toppers rondlopen dus die verdediging van nu is veel beter hoor. En ik snap jou echt nie, zoals je dit seizoen ook ziet bij psg, je hebt niks perse aan alleen maar goeie sterren. Je kunt beter een goed team hebben

27 maart 2022 om 00:34

In 2014 hadden we ook geen topelftal, zeker niet achterin. Toen slaagde Louis er wel in om een speelstijl te zoeken waarmee succes geboekt kon worden. Natuurlijk hadden we toen wel een fantastische Robben, Van Persie en Sneijder die hun ‘last dance’ in stijl afsloten. Buiten die spelers stonden achterin gewoon spelers als Vlaar, een jonge De Vrij en Martins Indi, Blind, Verhaegh, Veltman, Kongolo en Janmaat. Eigenlijk stuk voor stuk spelers die vooral (enige) indruk maakte in de Eredivisie, behalve Vlaar bij Aston Villa. We hadden echt geen betere selectie destijds, alleen wel 3 spelers van de absolute buitencategorie. Wat ons heel veel bracht natuurlijk.

27 maart 2022 om 00:37

Zoals jij eigenlijk ook zeg, nu is het gewoon vlees noch vis.

27 maart 2022 om 09:53

Wat een rare wedstrijd om dit na te roepen. Denemarken is net geen topland, maar wel bijna, stonden bijna in de EK finale. We zijn inderdaad geen Frankrijk, boeiend. Die hebben zelf nog laten zien dat je voetbal niet op papier speelt vorig jaar. En ik word nog steeds melig van mensen die zeggen dat Frenkie geen speciale voetballer is. Zelfs ik als Feyenoorder zie na hem 1x 30 seconde te zien spelen dat ie speciaal is.

Het leek mij ook in beide gevallen de schuld bij het middenveld liggen dat die goals vallen. Bij die eerste zie je duidelijk dat Blind zelfs 2 andere mannen dekte, maar er niemand was die Vestergaard oppikte waarna hij daarnaar toe ging maar het eigenlijk al te laat was.

2e goal van Denemarken was er niemand uit middenveld met Erikssen meegelopen.

Dat komt omdat zowel Frenkie als Koopmeiners geen echte 6 zijn die constant achter een 10 gaan aan lopen. Ik persoonlijk zou Timber weleens op die positie willen zien

Nederland heeft één mega probleem: we hebben geen goede doelmannen waar je van op aan kunt. Met mannen als Schmeigel en Neuer kan je overleven als het lastig wordt, met onze doelmannen levert dat geheid een tegendoelpunt op. Weinig weggeven betekent in dat geval zomaar twee goals om de oren. We zagen het op het EK, we zien het nu weer. We zien het ook op CL niveau: een goede doelman maakt het verschil tussen winst en verlies als je gelijkwaardig bent. Aanvallend zit het wel redelijk in elkaar. We hebben geen superspits maar we scoren wel altijd. Wat je mist op het middenveld is een echte sloper. Denk aan een type Davids. Ook die missen we waardoor we moeilijk onder de druk uit spelen van goed combinerende ploegen. Nederland is daardoor kansloos voor welke titel dan ook. Zelfs een niet bijster veel creërend Denemarken maakte er twee.

Ik denk dat het een kracht is van oranje om meerdere systemen te beheersen. Eigenlijk zie je dat in meer sporten, handbal, basketbal, hockey, etc. Met name tegen de grotere landen kan het systeem van gisteren zijn vruchten afwerpen, omdat we meer ruimte krijgen en een razendsnelle voorhoede hebben. Tegen de kleinere landen zou je terug kunnen schakelen naar 4-3-3, als je het spel meer moet maken, net zoals op het WK 2014. Met een gunstige loting en wat geluk zie ik oranje wel de kwartfinale van het WK halen…

Misschien toch maar met Gini spelen tegen Duitsland, hij is misschien geen vaste basis speler bij PSG maar met hem erbij staat het middenveld vaak wel goed bij Oranje. dus ik zou Berghuis eruit halen voor Gini.

27 maart 2022 om 13:58

Dan snap je het echt niet. De positie waar GINI zich op zou moeten focussen is de plek van Koopmeiners. Hij heeft de kwaliteiten niet (meer) voor een nummer 10. En als 10 loop je dat gat tussen de verdediging en middenveld ook niet dicht trouwens.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2229 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
D. BlindVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

816 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 28 12 3 0
2020/2021 Olympique Lyon 37 20 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
Laatste voetbalnieuws

Barça wil aankoop van 31 miljoen slijten om financiële ademruimte te creëren

De verkoop van Francisco Trincão aan Sporting Portugal moet Barcelona speling geven in de financiële huishouding, meldt GOAL. De Catalaanse grootmacht hoopt de vleugelspeler aan de Portugese club te slijten om...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 28 juni
FC Groningen is niet van plan om Jörgen Strand Larsen zomaar van de hand te doen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren