‘Trending topic' plotseling een optie ter vervanging van afgemaakte Ancelotti

Zondag, 27 maart 2022 om 19:30Mart van Mourik • Laatste update: 18:33

De 0-4 ondergang in el Clásico dreunt nog altijd na in het Santiago Bernabéu en omstreken. Afgelopen zondag werd Real Madrid in het hart geraakt door Barcelona, dat speelde met de aartsrivaal en, volgens diverse Spaanse media én supporters, het tactisch falen van trainer Carlo Ancelotti blootlegde. Hoewel de Koninklijke dit seizoen al beslag legde op de Supercopa de España, op koers ligt om de Spaanse landstitel te veroveren en in de kwartfinale van de Champions League staat, waren sociale media en de Spaanse kranten de afgelopen dagen gevuld met speculaties over het vertrek Ancelotti én zijn vervanger. Tijdens de onrustige nasleep in Madrid wordt een ‘geschikte opvolger’ continu naar voren geschoven in de media: Xabi Alonso.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door insidermadrid)

Xabi alonso zie ik op termijn nog wel trainer worden van Real, maar voor nu vind ik het nog te vroeg. Ancelotti wint zijn wedstrijden en een matige classico kan gebeuren. Laten we niet vergeten dat hij ons o.a. de champions league en dit jaar mogelijk ook de titel brengt. Het is statistisch gewoon een toptrainer. Ik zou ook niet zo snel weten wie hem kan vervangen op dit moment..

26 maart 2022 om 15:13

Hij brengt helemaal niks, net zoals hij bij Everton niks heeft gebracht. Haal sterspeler Benzema weg én Courtois en jullie kunnen gaan vechten voor überhaupt een top 4 plek, met alle respect. Laat staan iets winnen. Toch vrij komisch om de prestaties van enkele uitblinkers toe te schrijven aan een man langs de zijlijn. Als jullie prijzen winnen dit seizoen, kans acht ik groot, is dat hoofdzakelijk dankzij Benzema en Courtois achterin, de 2 onbetwistbare uitblinkers.

26 maart 2022 om 16:13

Issue is, dat hij de spelers opblaast. Weinig rouleren. En sommige spelers krijgen amper kansen.

Ik heb opzich weinig problemen met Ancelotti al ben ik geen fan van dat krampachtig vasthouden aan de basiself. Je hebt ook spelers als Camavinga, Bale, Hazard (nu geblesseerd) en Jovic bijvoorbeeld. Gebruik ze dan ook. Als je dan Bale weer ziet schitteren bij Wales is het gewoon zonde dat hij geen speeltijd krijgt. Je ziet ook dat een speler als Kroos de laatste tijd minder is door de vele speelminuten gok ik, het frisse wat hij de 1e seizoenshelft had is er een beetje vanaf.

26 maart 2022 om 14:07

Camavinga wordt vaak genoeg opgesteld.

26 maart 2022 om 16:22

Nou nee, niet vaak genoeg juist ASRoma. Die zou veel meer meters gemaakt moeten hebben.

26 maart 2022 om 16:58

AsRoma8, dan heb je alleen de laatste 3/4 wedstrijden gekeken van Real. Daarvoor maakte hij 3 minuten in 5 wedstrijden.

27 maart 2022 om 19:41

Ja je hebt gelijk losblancos! Maar aan de andere kant zo slecht doet hij het niet! Tegen paris, 1ste in de competitie is niet slecht.. Wat betreft Bale is het toch wel ze eigen schuld.. Kroos word minder maar nog beter dan cammavinga..

Met alle respect, maar Xabi Alonso heeft nog wel een paar grote namen voor zich staan, denk aan Zidane, daarnaast staat ook Raul te trappelen om Los Blancos over te nemen. Neemt niet weg dat Alonso een gouden speler was voor Real Madrid. Ik weet nog goed dat hij de Ladecima finale moest missen vanwege een schorsing, maar wat was hij goed tijdens dat 13/14 seizoen. Hij was ook altijd eerlijk en nadat hij vertrok bij ons zei hij heel nadrukkelijk dat jongens zoals hem en Di Maria al het harde werk deden binnen het team maar dat anderen geprezen werden.

26 maart 2022 om 14:10

Hoe is Raul een grotere naam dan Alonso? Ja als Madrid legende natuurlijk maar als coach helemaal niet. Sterker nog, Alonso doet het imo gewoon beter in zijn nog prille carriere.

Zidane zie ik niet zo snel terugkeren en is imo ook niet echt beter dan Ancelotti voor een team in opbouw. Heeft dezelfde mankementen.

26 maart 2022 om 14:29

Neh, Zidane is tactisch sterker en weet met een Mbappe echt wel te floreren. Daarnaast stond Zidane in 2017 bekend om zijn roulatiesysteem, al deed ie dat in zijn 2e periode wat minder. Als Ancelotti vertrekt blijft Zizou eerste keus voor mij met Xabi Alonso op 2. Trainers als Pochettino zie ik liever niet komen

26 maart 2022 om 14:43

En hij is er in al zijn seizoenen als hoofdcoach bij Madrid niet 1x in geslaagd een jonge speler beter te maken en echt te laten doorbreken. Legt vooral de focus op het maximale halen uit gearriveerde spelers. Niet bijster slim om zo iemand aan te stellen met een selectie vol dertigers

26 maart 2022 om 14:50

8 / Ik zie het niet helemaal wat je zegt. Zidane won toch ook die drie CL op rij met allemaal dertigers? Ik denk dat hij juist de man is, iedereen houdt van hem en de kritiek die Carlo nu krijgt, dat Carlo slechts 11 spelers gebruikt, daar ben je met Zidane zo van af, die speelt echt met zijn gehele selectie. Daarnaast denk ik dat Zidane even een stapje terug wilde doen totdat Real Madrid een serieuze voorhoede ging kopen, dat zal deze zomer wel goed komen.

26 maart 2022 om 14:52

8 / Raul is een grote naam binnen Real Madrid, en die bewandelt precies dezelfde weg als Zidane deed. Ik garandeer je dat Raul op een dag voor onze selectie staat en de scepter zwaait, 1000%. Een grotere legende dan Raul ga je ook niet gauw vinden en dan heeft hij ook al laten zien dat hij graag wil coachen. Zijn tijd komt zeker nog wel.

26 maart 2022 om 14:54

R Madridista / Zidane deed in zijn tweede seizoen minder rouleren omdat hij 88 blessuregevallen had. Hij is echt een proponent van zijn hele selectie gebruiken, anders hoef je er niet eens bij te zijn van hem, zo denkt hij. Daarom werd Bale verhuurd aan Spurs. Ik ben het wel met je eens dat ik iemand als Poch liever ook niet zie komen, we moeten dichter bij de club zoeken en we hebben genoeg kandidaten. Ik gok alsnog op Zidane vanaf 2023/2024 voor de selectie maar lets see

26 maart 2022 om 15:00

Ja hij zal vast een seizoen goed presteren met die dertigers en er -wederom- het maximale uithalen maar dan heb je gewoon weer een seizoen verloren op lange termijn waarin de jonge spelers weer een seizoen pas op de plaats maken. Je hebt nu een coach nodig die met jeugd kan werken en eindelijk dan eens grondig de revolutie kan inzetten door te gaan doorselecteren, jonge spelers beter en belangrijker maakt en waar mogelijk jeugd laat promoveren. Het laatste waar je nu nood aan hebt is een manager als Zidane. Over een jaar of 3-4 wellicht weer wanneer die jonge spelers de nieuwe vedettes zijn.

26 maart 2022 om 17:43

Niet eens Real8madrid. Wie hoort Zizou beter te maken dan? Alleen Jovic neem ik Zidane kwalijk, Vinicius werd gewoon steeds beter en zelfde geldt voor Rodrygo. Ook Asensio floreerde onder Zidane (eerste periode). Militao werd vorig seizoen een vaste kracht onder Zidane. Ik ben ervan overtuigd dat als Zidane dit seizoen de coach was, Miguel veel minuten had gekregen. Niet te vergeten dat Zidane altijd Arribas liet invallen, ookal had hij eerste team spelers op de bank. Ook liet hij Blanco minuten maken. Zidane is geen meesterontwikkelaar van spelers (zijn enige zwakke punt als trainer), maar je onderschat hem op dat gebied hevig vind ik.

26 maart 2022 om 18:28

Dat van Militao is complete onzin. Die jongen kreeg 0 vertrouwen of kansen tot Varane en Ramos beide langdurig afwezig waren. Zelfs wanneer Varane keer op keer stond te schutteren bleef Militao 90 minuten op de bank. Miguel klopt, dat is imo dan ook de enige waar ik je gelijk in geef. Die kreeg kansen bij afwezigheid van Mendy terwijl Marcelo er ook nog was. Iets dat Ancelotti nu niet doet. Alle andere jonge spelers was enkel en alleen uit nood geboren wanneer er geen andere opties waren.

Kovacic, Theo Hernandez, Ceballos, Valverde, Vini, Jovic, Reguilon, Hakimi, Militao, Odegaard, Asensio... allemaal spelers waar Zidane te weinig vertrouwen in toonde en/of nooit het maximale uit heeft gehaald. Niet dat dit allemaal toppers hadden kunnen worden onder betere begeleiding uiteraard maar Zidane heeft in zijn hele periode bij Madrid niet 1x een jonge speler doen evolueren naar het juiste niveau. Hij kan gewoon jonge spelers niet beter maken. Dat is zeer lastig wanneer je halve team in de 30 is en richting pensioen gaat. Je hebt nu net een coach nodig die het meeste uit jonge spelers haalt, niet iemand die gespecialiseerd is in het maximale uit vedettes halen.

27 maart 2022 om 13:53

R8m// Je 2e alinea klopt niet. Zidane heeft wel degelijke kansen gegeven aan spelers in dat lijstje maar die waren gewoonweg niet goed genoeg. Odegaard, asensio, valverde en vini hebben zeer regelmatig onder hem gespeeld en dan zal je wel zeggen dat in het geval van vini hij het maximale niet eruit heeft gehaald, maar dan sla je de plank mis. De jongen heeft alle vertrouwen gehad en bleef opgesteld worden. Odegaard kreeg ook in het begin van het seizoen echt genoeg kansen en vertrouwen, maar hij liet het niet zien en dan houdt het ook op. Valverde speelde regelmatig onder zidane alsmede asensio. Als middenvelder speel je kroos en modric niet eruit, dat zijn de beste op hun positie en alsnog gaf zidane genoeg speeltijd en kansen aan zijn andere middenvelders, zoals ook kovacic (ceballos wat minder vanwege een ruzie met zijn zoon en dat is wel kwalijk). In het geval van jovic is het logisch dat hij niet aan de bak komt met benzema voor zich. Hakimi is uitgeleend en daarna verkocht (om financiële redenen) wat hij op je lijstje doet snap ik niet. Zidane is nog de gene die hem liet debuteren en regelmatig liet invallen. Hernandez had prime marcelo voor zich dat is hetzelfde situatie als met benzema en jovic.

Nee zidane rouleert echt veel en geeft veel kansen aan spelers. Die spelers worden na een tijd getaxeerd en als blijkt dat ze echt niet de potentie/kwaliteit hebben dan komen ze niet meer in het stuk voor (odegaard oa). Maar ze krijgen wel genoeg kansen en vertrouwen.

27 maart 2022 om 17:08

Ik geef 2 dingen aan. Niet genoeg kansen of degene die wel kansen krijgen nooit beter maken. Kan je wel zeggen dat spelers kansen krijgen en ze zelf niet grijpen en tot op een bepaalde hoogte heb je daar gelijk in maar dat is ook een rol van de coach, eentje waar Zidane dus nooit in geslaagd is. Er zijn genoeg voorbeelden. Vini's 2 beste periodes waren voor Zidane terugkeerde onder Solari en na Zidane vertrok onder Ancelotti. Reguilon deed het fantastisch voor Zidane terugkeerde en heeft onder Zidane nooit die vorm terug gevonden, Hakimi en Theo zijn ontploft elders enzovoort. Dat Theo prima Marcelo voor zich had is ook absoluut geen argument. Nergens zeg ik dat ie een basisspeler had moeten zijn.

Sorry maar Odegaard genoeg kansen? Dat is lachwekkend. Dan vraag ik me oprecht af waarom ik nog de moeite neem in gesprek te gaan met iemand die overduidelijk puur uit zijn gevoel praat. 232 minuten in La Liga noem jij genoeg kansen? Dat is toch te idioot voor woorden. Modric had bijna 2000 minuten nodig voor hij er goed en wel stond maar spelers van 19-20 jaar die 500 minuten krijgen en er niet meteen staan hebben volgens lui als jij genoeg kansen gekregen en niet gegrepen. Wat zijn Madrid-fans toch ontiegelijk wereldvreemd met momenten.

27 maart 2022 om 21:24

Ik moet zeggen dat odegaard inderdaad voor mijn gevoel veel meer minuten had gemaakt en basisplaatsen had gekregen dan het het geval is. Maar daarentegen waren die 232 min wel in een korte tijd en had hij die basisplaatsen kort achterelkaar gekregen. Ik vond het zelf eigenlijk wel irritant omdat ik hem daar niet goed genoeg voor vond en blijkbaar had zidane ook genoeg gezien na die periode.

Maar zidane gebruikte wel echt zijn hele selectie en rouleerde enorm veel, maar het aspect van het beter maken van jonge spelers daar zou je wel gelijk in kunnen hebben. Aan de andere kant is real daar ook niet de club naar. Spelers horen hier al een bepaalde niveau te hebben.

26 maart 2022 om 16:15

Inside

Ik hoop ook op een terugkeer van Zidane.
Zou ook geweldig zijn voor Mbappe.

Eerlijk gezegd, ik verwacht meer van Alonso als trainer dan Raul. Denk dat Alonso ook meer tacticus is.

28 maart 2022 om 09:33

Kril/ Zidane en Mbappe moeten absoluut samen in Madrid hun ding gaan doen in de toekomst. Alonso houdt nog altijd van onze club dus die zal altijd wel een optie zijn maar ik weet zeker dat Raul een streepje voor heeft op hem

Xabi Alonso wist vorig seizoen te promoveren met Real Sociedad B naar de Segunda. Real Sociedad B is daarmee de enige B-ploeg in de Segunda. Hij staat laag in de divisie maar weet bij vlagen goed spel te tonen, ik heb uit interesse een wedstrijd of 3 gekeken. Hij speelt erg direct voetbal via de flanken, maar weet vanwege het materiaal niet echt te overtuigen daar. Ik zie in hem zeker een toekomstig trainer van Real Madrid.

Echter is het geen goed idee om Carlo Ancelotti nu te ontslaan. Geef hem de kans, heeft hij de goede intentie en probeert hij goed voetbal te spelen, laat hem dan blijven. Het blijkt dat hij een gesprek van een uur heeft gehad met Florentino Perez en ik vermoed dat dat ook ging over het selectiebeleid wat hij erop na houdt. Dat moet ook drastisch veranderen.

26 maart 2022 om 13:51

Met het B team van Sociedad promoveren naar de segunda is een enorme prestatie. Dit is in het verleden alleen gelukt met de gouden generaties van Real (Morata, Jese, Vazquez, etc) en barca (Iniesta en co). Die vervolgens weer gelijk degradeerden toen de talenten naar het eerste gingen

Natuurlijk altijd vervelend als je de Clássico verliest. Laat staan met zulke cijfers en in eigen huis, Maar als je gewoon nuchter kijkt naar de feiten staat Real Madrid op het punt om kampioen te worden, Super cup binnen en je hebt PSG uitgeschakeld. Belangrijkste is dat je het gewoon weer op pakt en door gaat waar mee je bezig was. Het is misschien niet heel overtuigend allemaal qua spel etc maar Real Madrid zit ook een beetje in de overgang

26 maart 2022 om 16:17

Juve

Andere kant, we hebben natuurlijk ook geluk dat Barca nog lang vasthield aan Koeman. Die verspeelde echt veel punten en won geen toppers. Met Xavi zouden ze echt wel mee doen.

En geluk dat Atletico kwijt was.

26 maart 2022 om 16:51

Ja dat is waar, de concurrentie maakte het vooral zichzelf moeilijk.

26 maart 2022 om 19:33

Ancellotti haalt het maximale er wel uit. Het middenveld van Madrid kan het niet meer belopen. Dat ze PSG wisten te verslaan is echt bijzonder. Het had na anderhalve wedstrijd al 5-0 kunnen staan. Dat is echt de kracht van Madrid. Weten te winnen ondanks een betere tegenstander. Barcelona had het daar uit al weggegeven.

27 maart 2022 om 15:22

Knapste is nog wel dat Real geen aankopen heeft gedaan en wel ruim aan kop staat. Als ze van de zomer met geld gaan smijten dan is het helemaal smullen.

Ancelotti doet het gewoon prima als trainer van Real Madrid. Natuurlijk moet hij meer gaan rouleren tussen de basisspelers en de spelers die op de bank zitten en staat er tactisch weleens wat niet goed, maar puur prestatiegericht doet Ancelotti het gewoon goed. Staat bovenaan in La Liga met 9 punten voorsprong op de nummer 2 en in de kwartfinale van de CL na toch wel een geweldige comeback tegen PSG, dus zou het ergens wel jammer vinden als Ancelotti er na dit seizoen uitgegooid wordt, ook als Real Madrid de CL niet wint.

Dit Real Madrid is gewoon een heel stuk minder dan het Real Madrid uit de eerste periode van Ancelotti. Benzema en Vinicius zijn de belangrijkste spelers, met Kroos en Modric die ook nog zeer belangrijk zijn. Maar destijds had Real Madrid op bijna iedere positie spelers rondlopen die echt veel beter waren en was de bank ook vele malen sterker.

Maar het lijkt mij wel mooi als Xabi Alonso (of Raul) de hoofdtrainer van Real Madrid wordt, als het contract van Ancelotti is afgelopen. En dat is aan het einde van volgend seizoen. Zelf ben ik dan een groot voorstander van Xabi Alonso, want heb hem altijd al een hele goede speler gevonden die het spel tactisch heel goed leest en momenteel doet hij ook ervaring op als trainer doordat hij in het seizoen 18-19 jeugdtrainer bij Real Madrid is geweest en sinds de zomer van 2019 trainer is van Real Sociedad B en daar doet hij het gewoon prima, doordat hij het afgelopen seizoen o.a. is gepromoveerd met Sociedad B van Segunda Division B naar Segunda Division A (competitie onder La Liga).

Staat wel op de 19e plek in een competitie met 22 teams en dat betekend dat als ze daar blijven staan, ze dit seizoen weer zullen degraderen richting Segunda B. Maar Xabi Alonso doet het wel gewoon prima met Sociedad B en het is toch best lastig om je met een jeugdploeg te handhaven in een competitie waar je dan o.a. concurrentie van teams als Málaga hebt, die gewoon thuishoren in La Liga.

En natuurlijk is het coachen op een lager niveau of van een jeugdteam heel wat anders dan het coachen van Real Madrid, maar zie desondanks echt wel een goede trainer in hem. Heeft als speler natuurlijk ook samengewerkt met coaches als Pellegrini (1ste seizoen Real Madrid), Mourinho, Ancelotti en Guardiola en zal vast wel het een en ander van hun hebben opgestoken.

26 maart 2022 om 14:15

Ik vind het eerste staan in La Liga een slecht argument om Ancelotti te behouden. Hij heeft amper tot geen concurrentie gehad dit jaar omdat Barca en Atletico zwaar hebben gefaald dit seizoen. De enige die soort van Real op de hielen zat is Sevilla geweest maar die hebben het ook al soort van verpest.

Ik ben tot nu toe niet overtuigd van Ancelotti. Ik zou een poging wagen met Xabi Alonso deze zomer nadat Ancelotti is ontslagen. Ik heb hem altijd een type speler gevonden die een succesvolle trainer zou kunnen worden. Slimme gast.

26 maart 2022 om 15:19

Toch knap dat je Vinicius belangrijker acht dan Courtois. Vraag me daarom af of je überhaupt wel eens een wedstrijd van Madrid hebt gezien sinds 2018. Tevens is Vinicius zonder Benzema gewoon weer de vinicius van 2018-21. Is natuurlijk nog maar 21 dus hij heeft nog gigantisch rek, maar punt was dat je hem zo klakkeloos boven Courtois plaatste.

26 maart 2022 om 15:28

Heb er gewoon even een paar spelers snel uitgepikt, waar Benzema en Vinicius de belangrijkste zijn en daarna spelers als Modric en Kroos. Maar Courtois hoort zeker bij het rijtje belangrijke spelers, net als Benzema. Ik probeerde meer een vergelijking te maken met de spelers van de eerste periode onder Ancelotti en de spelers die Ancelotti nu tot zijn beschikking heeft en in het algemeen bedoelde ik gewoon dat de spelers dan minder zijn.

26 maart 2022 om 15:39

Klopt, heb je gelijk in wbt het vroegere Madrid vol met sterren. Nu is daar weinig van over. Ook sluit ik me aan bij je eerste zin “Ancelotti doet het gewoon prima als trainer van Real Madrid.” aangezien dit gewoon de waarheid is, alleen wordt pijnlijk duidelijk hoe afhankelijk dit Madrid is van Benzema, daarom slaat dat "tactische falen" gezwets de plank kilometers mis in mijn optiek. Alsof Barca vorig seizoen zonder Messi een kraker met 4-0 verliest en media be like "tactisch falen van de coach". Yeah right. Heeft natuurlijk niks te maken met het ontbreken van Messi, net zoals opvallend genoeg volgens vele de 4-0 Bernabeu niet met het ontbreken van Benzema heeft te maken.

Opmerkelijk vreemde redenatie.

Hé VZ, zoek even de betekenis van het woord ‘weerzinwekkend’ op. Nu stellen jullie dat Raúl, net als Xabi Alonso, “een weerzinwekkend palmares” heeft. Het woord betekent zoveel als ‘afgrijselijk’ of ‘verschrikkelijk’, waar jullie denk ik wilde zeggen ‘waanzinnig’ want beide heren hebben een zeer ‘indrukwekkend’ CV als speler (en trainer).

On topic: ik vind oud-spelers als trainer bij hun voormalige clubs altijd wat hebben. Xabi Alsonso lijkt me een geschikte kandidaat, maar hopen dat hij de tijd krijgt als het even niet zo lekker loopt. Voor je het weet is een trainerscarrière over als er niet (direct) wordt gepresteerd. Wat dat betreft zou hoofdtrainer van Espanyol, of assistant-trainer bij Real misschien een betere en veiligere keuze zijn.Midden in het seizoen Ancelotti vervangen zou onnodige onrust creã«ren binnen de club terwijl de belangrijkste maanden van het seizoen nu begonnen zijn. Toch zou ik na dit seizoen zeker verder durven kijken, en als je (desnoods met een transfersom) een betere trainer kunt krijgen moet die optie wel worden overwogen.

Ancelotti faalt dit seizoen gewoon gigantisch op het gebied van squad management; de spelers buiten zijn vaste kern van 14/15 man bestaan simpelweg niet, laat staan dat er enige vorm van doorstroom plaatsvindt vanuit Castilla. Tactische flaters zijn hem helaas ook niet onbekend, zoals 75 van het tweeluik tegen PSG en de laatste Clasico. Door zelf mal te doen speel je daarmee perfect de tegenstanders in de kaart, die kunnen probleemloos doorgaan met wat ze altijd doen.

Soms kan een overwinning voor een club negatief zijn op slechte termijn (kijk naar Barca dat de treble won met Enrique waardoor Barto nog 4 jaar in het zadel werd gehouden) en soms kan een vernedering positief uitpakken op termijn. Na die remontada tegen PSG leek alles onder de fnas/media plots geweldig en hoorde je ook plots weer overal positieve geluiden over het aanblijven van Ancelotti terwijl er voor die wedstrijd een algemene tendens in de media was dat ie na afloop van het seizoen zou (moeten) vertrekken. Na el classico lijkt het een uitgemaakte zaak te zijn dat Ancelotti deze zomer zal vertrekken. Daarnaast lijkt het bestuur ook ruw wakker geschud te zijn en de ogen geopend te hebben over de nood aan enkele specifieke versterkingen als we de media mogen geloven. Ook de jacht op Haaland lijkt sindsdien serieuzer te worden genomen.

26 maart 2022 om 14:39

Met Mbappe, Benzema en Vinicius heb je in principe al een prima voorhoede. Haaland is niet zo nodig. Ik zou me eerder zorgen maken om de vervanging van spelers als Kroos, Carvajal en Casimero. En misschien zelfs ook Modric die dit jaar 37 gaat worden.

26 maart 2022 om 14:46

Dat lees ik vaak maar dat slaat toch nergens op? men zegt, net als jij, dat een spits niet zo nodig is want ze hebben Benzema (34 jaar oud) maar dat men moet focussen op het vervangen van Case (30 jaar oud) en Kroos (32 jaar oud). Dit terwijl men bij de club geen goede jonge spits heeft om Benz op termijn te vervangen terwijl men met Valverde, Camavinga en Blanco wel 3 zeer goede/getalenteerde middenvelders heeft en dan heb je ook nog Brahim Diaz eventueel. Bovendien lijkt Madrid Jovic koste wat kost te willen verkopen, vertrekt Bale gratis en willen ze ook van Hazard en Mariano af. Op het middenveld lijkt enkel Ceballos te vertrekken en zoals gezegd hebben ze bij Castilla iemand die dat gat meteen kan opvullen in Blanco. Voorin bij die 4 is dat helemaal niet het geval.

Dat is toch een beetje een domme stelling? Het tegenovergestelde is gewoon waar. Een jonge middenvelder is veel minder nodig dan een jonge spits.

26 maart 2022 om 15:01

Ja maar Benzema doet het veel beter op zijn positie dan z'n andere leeftijdgenoten. Dus zo dom is het ook weer niet makker.

26 maart 2022 om 16:23

Doet het toch niet veel beter dan Modric? En nogmaals, met Valverde en Camavinga heb je al 2 fantastische opties om op het middenveld meer naar de voorgrond te treden. Benzema is gewoon 34 en je hebt geen opvolger/concurrent voor hem. Hoe goed hij het ook doet, dan is dat per definitie veel belangrijker dan een positie waar je die jongens wel hebt.

- geen concurrent/opvolger voorin, op het middenveld wel.
- veel spelers voorin die lijken te gaan vertrekken, middenveld veel minder.
- Case en kroos zijn nog (een stuk) jonger dan Benz en bovendien heeft Kroos sowieso meer rustperiodes want die speelt geen interlandvoetbal meer.

Dan is er toch absoluut geen enkel argument om te stellen dat een jonge middenvelder belangrijker is dan een jonge spits? Ik zie zeer graag Tchouameni komen persoonlijk maar stellen dat een middenvelder prioriteit zou moeten genieten boven Haaland is, met alle respect, klinklare onzin.

26 maart 2022 om 16:35

En hij (Benzema) raakt geblesseerd en het is gelijk mis - of raak als je Barca bent, 4 x. Haaland is bijna een noodzaak, want als je hem niet haalt maak je toch ook een (Europese) concurrent sterker.

26 maart 2022 om 19:35

Kun je Haaland en Benzema allebei opstellen? Haaland moet spelen. Qua project is dat van Xavi mogelijk nog wel interessanter. Alleen financieel ongetwijdeld de minste optie.

Ja dat was pijnlijk, een absurde match. De geruchten gingen compleet los maar het is nog te snel. Je staat gewoon 1e in laliga en nog in de CL. Dus tsja, elk coach bij Real heeft lopen struggelen afgelopen 4 jaar dus zie graag eerst transfers komen en dan wil ik de coach echt kritischer beoordelen. En als het dan niet goed gaat dan oke. En dan zie ik graag of Zidane terugkeren, zeker als je dus weer zo'n galactico team hebt en waarbij vele spelers (oudgedienden) zijn vertrokken, of Raul of Xabi idd. Of wellicht die 2 samen. Oh en lekker bezig Vz, het kan toch wel. Maar er is nog meer nieuws he, van AS over allerlei mogelijke spelers die zullen vertrekken etc.

26 maart 2022 om 17:03

Heeft niet met materiaal te maken. Real heeft een betere selectie dan Barca. Maar toch heeft Xavi het beter voor elkaar dan Ancelotti. Er zit een idee achter zijn manier van voetballen en daarmee kan hij op lange termijn groeien. Bij Ancelotti mis ik dat gewoon.

26 maart 2022 om 19:28

Heeft Madrid nu echt een betere selectie? Barcelona had spelers als Memphis, Gavi en Adama op de bank zitten.

26 maart 2022 om 21:26

Ja, Memphis en Adama zijn toch niet geweldig? Ik kan ook zeggen dat Real Hazard en Bale op de bank heeft.

26 maart 2022 om 22:06

Hahaha hij noemde echt memphis alsof wij van madrid dan zouden zeggen: ooh maar dat veranderd de zaak als je mephis op de bank hebt 🤣. Wij hebben gasten als bale, hazard, isco op de bank, memphis zou bij ons in het tweede spelen.

26 maart 2022 om 22:17

Jullie slapen nog duidelijk in 2017, 2018. Toen die jongens echt in hun prime zaten. Nu zijn het enkel namen maar de kwaliteiten op het veld is al langer foetsie, nja Bale af en toe nog even uit de kast halen voor Wales. Maar die namen nu hebben zegt totaal niets! Dan heb ik liever Auba, Dembele en Ferran! En dan een betere selectie noemen, in welk opzicht? Bij Real is Benzema out en er is meteen paniek man! Hou toch op zeg. Bij barca is Fati out, Adama, Memphis op de bank en ze hebben nog gewoon een prima aanval met Ferran, Auba en Dembele. Die 1e twee jongens zijn enorm belangrijk nu. En wat heeft Carlo? Jovic? Mariano? Asensio? Oh nee wacht een geblesseerde Hazard, die niet speelt en alsnog geblesseerd eruit is nu. Oh nee wacht Bale? ...Die alleen de focus heeft voor Wales, owkee!

26 maart 2022 om 22:30

Met jou een discussie voeren is vrij zinloos want jij gebruikt het feit dat ancelotti nooit wisselt een reden dat real madrid geen goeie selectie heeft terwijl real gewoon een veel sterker selectie heeft dan barca. Bale zet zo’n prestatie neer bij wales met 57min in de benen in de afgelopen 10 maanden ofzo en jij denkt serieus dat memphis beter is dan hem 😂. Hazard liet elke keer dat hij inviel de afgelopen tijd zien dat hij nog steeds goed kan voetballen en onder andere isco en ceballos zijn ook echte rasvoetballers die heel goed kunnen zijn (mits ze op een normale wijze vertrouwen en ritme krijgen). Daarnaast is onze keeper, verdediging en middenveld sterker dan die van barca en onze aanval normaal gezien ook (alleen zonder benzema en geen adequate reactie van ancelotti waren we in de aanval zwakker).

Ancelotti mag van mij het seizoen gewoon afmaken en dan plaatsmaken voor een frisse wind. Bij real moet doorgeselecteerd worden en heel snel.
Carvajal kan echt niet meer, achter Mendy moet een jonge frisse linksback komen, middenveld is het grootste probleem alhoewel we hebben de vervangers al in huis valverde en camavinga moeten onbetwist basis, die 3e plek mag van mij modric nog een jaartje bekleden en anders casemiro. Kroos is over zijn top heen. Voorin moet jovic echt meer kansen en vertrouwen krijgen. Waarom opeens rodrygo en vini in de spits tegen Barca terwijl het buitenspelers pur sang zijn. Daar had jovic gewoon op benzi's plek moeten spelen.

26 maart 2022 om 19:30

Madrid haalt nu het maximale eruit maar ik zie ze zo niet in een seizoen de oudere spelers vervangen. Modric en Kroos zijn praktisch onvervangbaar. Jovic zal niet blijven.

Hier moet zeker een kop voor vallen en wie is er altijd aansprakelijk...juist,de trainer. Meteen de straat opschoppen deze italiaan. Natuurlijk, ik weet ook wel dat het de spelers waren die iet voldoende speelden maar wat moet je dan doen...de spelers ontslaan? Zou je veel spelers een plezier mee doen.

Ik denk dat ancelotti hetzelfde te wachten staat als capello. Een gesprek waarin perez hem bedankt voor de titel, maar aangeeft dat hij niet de man is die bij real madrid hoort. Bij real madrid is het een doodszonde om je als een makke lammetje doodsbang geslacht te laten worden zoals tegen psg uit en ook de tactische idiote wanvertoning waardoor je met schaamrood op de kaken na de wedstrijd loopt doet het niet goed. En dan heb ik het verder niet eens over zijn saaie, behoudende, speelstijl en zijn tactische en peoplesmanagement onvermogen.

Niet blij met Ancelotti dit seizoen. Ja, als je puur kijkt naar prestatie, dan doet die het goed ja. Super Copa gewonnen, bovenaan in de competitie en in de kwartfinale van de CL, na een wonderbaarlijke comeback tegen PSG. Alleen Ancelotti's probleem is dat het een trainer is die het liefst weinig rouleert en jeugdspelers niet de kansen geeft wanneer het kan, en dat vind ik jammer om te zien. Jammer om te zien ook dat Ancelotti het niet durft om jeugdspelers erin te gooien wanneer het kan. Waarom moet zo Nacho iedere keer uit nood op linksback spelen? Terwijl je een geweldige talent als Miguel in je club hebt rondlopen. Waarom moet het systeem compleet anders zijn als Benzema geblesseerd is? Tegen Barca ga je vragen aan Kroos en Modric of ze hele wedstrijd druk willen zetten. Sjonge jonge jonge. Ik weet 100% zeker dat we meer kans maakte, als Ancelotti normaal 433 speelde met Jovic in de spits en Valverde naast Modric. Laat ook eens zien dat je ook spelers het gevoel geeft, die vaak op de bank beginnen, het gevoel geeft dat ze er ook bij horen. Het zegt ook genoeg dat Ancelotti ook pas 5 keer gaat wisselen als de wedstrijd binnen is. Kortom. Ancelotti's tactiek is alleen maar hopen op Vinicius en Benzema, en dat Courtois paar goeie ballen eruit haalt. Dat brengt hem wellicht 2 prijzen, maar op deze manier, hoeft het volgend jaar niet voor mij. Er is ook een reden waarom die werd ontslagen bij Bayern en Everton en in zijn eerste periode bij Real.

Laat ancelotti dit seizoen in rust afmaken a.u.b. Ja hij maakt aparte keuzes én hij doet nog mee met alle prijzen. Einde van het seizoen weer verder

Ik ben ook wel klaar met Ancelotti. Tactisch maakt hij iedere keer rare fouten. De wisselspelers krijgen ook weinig vertrouwen waardoor je problemen krijgt wanneer een basisspeler uitvalt.

Enige kanttekening is wel dat hij afgelopen zomer geen vers bloed heeft gehad en dat aankomende zomer anders zal zijn.

27 maart 2022 om 16:17

Ancelotti zit handenwrijvend te wachten op nieuw vers bloed die hij weer kan laten verpieteren op de bank.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4280 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
CasemiroMiddenvelder00
Dani CeballosMiddenvelder00
T. CourtoisKeeper00
A. LuninKeeper00
CarvajalVerdediger00
NachoVerdediger00
Éder MilitãoVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

69 fans
Coach, 63 jaar
SeizoenClub
2021- Real Madrid
2019-2021 Everton
2018-2019 Napoli
2016-2017 Bayern München
2013-2015 Real Madrid
Laatste voetbalnieuws

Mario Götze is toch geen basisspeler in Super Cup tegen Real Madrid

Real Madrid en Eintracht Frankfurt nemen het woensdagavond tegen elkaar op voor de UEFA Super Cup en beide coaches hebben hun opstellingen bekendgemaakt. Mario Götze, die afgelopen zomer bij PSV vertrok...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren